آشنایی با مفهوم کشت سود

احتمالأ تاکنون، مبلغی را به عنوان سپرده در بانک سرمایه گذاری کرده اید و در ازای پولی که در بانک گذاشته اید، ماهیانه پولی را به عنوان سود این سپرده گذاری دریافت نموده اید. به این دریافت سود در دنیای ارز دیجیتال، مدیریت مالی غیرمتمرکز و یا Defi، می گویند. در واقع، defi/’>دیفای یک سیستم پولی جدید بر مبنای بلاکچین های عمومی است.  از جمله دلایلی که به این سیستم مالی جدید، غیرمتمرکز می گویند، این است که با توجه به این نکته که سوابق و اسناد سیستم به صورت یکسان در شبکه همتا به همتا و در هزاران سیستم که در سراسر جهان پراکنده است، نگهداری می شوند هیچ گونه مشکلی در این فرآیند رخ نمی دهد. یکی از کاربردهای دیفای، کشت سود است که در سال 2020 میلادی توسط کاربران و سرمایه گذاران ارز دیجیتال شناخته شد و مورد استفاده قرار گرفت.

ییلد فارمینگ

کشت سود یا Yield-farming، به معنی کسب درآمد غیرفعال از دارایی های ارز دیجیتال است و اشاره به فرآیندی دارد که طی آن، کاربر ارز دیجیتال با هدف کسب سود بیش تر، موجودی ارز دیجیتال فعلی خود را قرض می دهد. دقیقأ مانند شیوه سنتی مالی که پول را در بانک با هدف کسب سود ماهانه در بانک سپرده گذاری می کردیم.

ییلد فارمینگ یک شیوه سرمایه گذاری نوین است که بسیار پرنوسان و پرریسک به حساب می آید اما در عین حال، بسیار پر بازده است به گونه ای که یکی از بزرگ ترین محرک های رشد دیفای محسوب می شود.

به این نکته توجه کنید، به کاربرانی که در قالب پروتکل های ییلد فارمینگ، اقدام به قرض دادن ارزهای دیجیتال در استخرهای نقدینگی با هدف کسب سود بیش تر می کنند، در اصطلاح تأمین کنندگان نقدینگی یا Liquidity Provider (LP) می گویند.

سودی که تأمین‎کنندگان نقدینگی از فرآیند ییلد فارمینگ به دست می آورند، معمولأ به صورت سالیانه است و سود یا در اصطلاح پاداشی که این تأمین کنندگان دریافت می کنند، درصدی از سود وام پرداخت شده توسط قرض گیرنده و یا درصدی از کارمزد تراکنش صرافی است.

از چه روش هایی برای کشت سود می توان استفاده کرد؟کشت سود چیست؟

همان طور که در بالا نیز اشاره کردیم، Yield farmingبر روی پلتفرم Defi انجام می شود که البته برای اجرای این فرآیند، از روش های مختلفی می توان بهره برد، که عبارتند از:

  1. کشت سود در استخرهای نقدینگی
  2. کشت سود به واسطه طرح های تشویقی
  3. کشت سود در بازارهای مالی
  4. کشت سود در استخرهای نقدینگی

1.کشت سود در استخرهای نقدینگی

تأمین کنندگان نقدینگی از طریق پلتفرم های Balancer و Uniswap که بزرگ ترین استخرهای نقدینگی در Defi به حساب می آیند، اقدام به ییلد فارمینگ می کنند.

به این ترتیب که سرمایه خود را به ازای دریافت سود به استخر تزریق می کنند و با هر معامله ای که از طریق استخرهای نقدینگی انجام می شود و کاربری از این پلتفرم ها اقدام به معامله نماید، سودی به عنوان تسهیل در معاملات در اختیار ارایه دهندگان نقدینگی قرار می گیرد.

  1. کشت سود به واسطه طرح های تشویقی

دسته ای از پلتفرم های Defi، ارزهای بومی خود را به عنوان عاملی جهت ایجاد انگیزه برای سرمایه گذاران به کاربران معرفی می کند و کاربران با خرید ارزهای بومی معرفی شده، شانس این را خواهند داشت که اقدام به ییلد فارمینگ نمایند.

  1. کشت سود در بازارهای مالی

یکی از آسان ترین روش ها برای کسب سود در بازار ارز دیجیتال، ییلد فارمینگ است. برای کسب سود در بازارهای مالی باید مقداری استیبل کوین در پلتفرم هایی مانند کامپوند و آوی، پس انداز کنید تا در سریع ترین زمان ممکن به سود دست یابید.

وبینار پیشنهادی
از صفر تا ترید به سبک نخبگان
از صفر تا ترید به سبک نخبگان

چگونه مانند نخبگان به سود مستمر در ترید برسیم؟ جمعه ساعت 18

ثبت نام وبینار

برای درک بهتر محیط دیفای، شاید بهتر باشد که با پلتفرم های ییلد فارمینگ آشنا شوید، بنابراین با ما همراه باشید.

آیا پلتفرم های کشت سود را می شناسید؟کشت سود چیست؟

آقای غفاری، تصمیم دارد اقدام به ییلد فارمینگ در بازار ارز دیجیتال نماید، بنابراین اتریوم خود را در قالب یک قرارداد هوشمند سپرده گذاری بر بستر یک پلتفرم سرمایه گذاری می کند.

مهم ترین نکته ای که آقای غفاری باید به آن توجه کند این است که، پلتفرمی را انتخاب کند تا به واسطه آن سرمایه اش را مدیریت نماید و کم تر متحمل پذیرش ریسک در سرمایه گذاری شود.

بنابراین، مهم است که آقای غفاری پلتفرم های موجود در دیفای را بشناسد. این پلتفرم ها عبارتند از:

  1. پلتفرم کامپوند (Compound Finance)
  2. پلتفرم آوی (Aave)
  3. پلتفرم یونی سوآپ (Uniswap)
  4. پلتفرم بالانسر (Balancer)
  5. پلتفرم میکرداو (Maker DAO)
  6. پلتفرم کرو فایننس (Curve Finance)
  7. پلتفرم یرن فایننس (Yearn.finance)

1- پلتفرم کامپوند (Compound Finance)کشت سود چیست؟

کامپوند، به عنوان یکی از شاخص ترین پروتکل های ییلد فارمینگ به حساب می آید. به این ترتیب که این پلتفرم بازار سرمایه است و به هر کاربر این امکان را می دهد تا با در اختیار داشتن کیف پول اتریوم در استخرهای نقدینگی، فعالیت نمایند و اقدام به قرض دادن و یا قرض گرفتن دارایی کنند. به همین دلیل است که نرخ سودی که از پلتفرم کامپوند به دست می آید براساس عرضه و تقاضا تعیین می شود.

2- پلتفرم آوی (Aave)

این پلتفرم یکی از مورد توجه ترین پلتفرم های غیرمتمرکز مالی است که به کاربران خود اجازه می دهد تا از طریق وام دادن و یا وام گرفتن به سود برسند.

در واقع هر سرمایه گذار به ازای دارایی که در استخر نقدینگی تزریق می کند، توکنی را به عنوان پاداش دریافت می نماید. به این نکته توجه داشته باشید که فرآیند سوددهی در پلتفرم آوی، بلافاصله پس از سپرده گذاری شروع می شود.

3- پلتفرم یونی سوآپ (Uniswap)

یونی سوآپ در واقع یک صرافی غیرمتمرکز است که از طریق در اختیار قراردادن توکن به سرمایه گذاران امکان ییلد فارمینگ را فراهم می کند. به این ترتیب که تأمین کنندگان نقدینگی، با سپرده گذاری به ارزش معادل با 2 توکن، استخر نقدینگی را ایجاد می کنند و معاملات براساس ارزش ایجاد شده در این استخر نقدینگی انجام می پذیرد. که به ازای هر معامله درصدی به تأمین کنندگان نقدینگی تخصیص می یابد.

4- پلتفرم بالانسر (Balancer)کشت سود چیست؟

بالانسر یکی از انواع پروتکل های نقدینگی است که به دلیل ایجاد انعطاف پذیری که در استخرهای نقدینگی شکل می دهد، نوآوری مهمی در حوزه ییلد فارمینگ به حساب می آید.

بالانسر این امکان را به کاربران می دهد تا توکن های سفارشی را در استخرهای نقدینگی سفارشی به خود تخصیص دهند و کاربران از معاملاتی که در این استخرها انجام می پذیرد درصدی را به عنوان سود دریافت می نمایند.

5- پلتفرم میکرداو (Maker DAO)

تریدرهایی که به دنبال ییلد فارمینگ از پلتفرم میکر هستند، باید از dai/’>دای (DAI) استفاده نمایند. اما ممکن است این سؤال برایتان مطرح شود که دای چیست؟

دای، یک استیبل کوین است که ارزش آن به طور الگوریتمی به ارزش دلار وابسته است.

فرآیند ییلد فارمینگ در پلتفرم میکرداو بسیار جالب است، به این ترتیب که، هر کاربر با ایجاد Maker Vault، می تواند دارایی هایی مثل BAT، WBTC و … را در آن ذخیره کند. در مرحله بعد، هر کاربر می تواند دای را که به عنوان وثیقه ناشی از بدهی دارایی قفل شده است را ایجاد نماید.

با گذشت زمان، سودی که نرخ آن به واسطه دارندگان توکن MKR تعیین می شود و به عنوان هزینه ثابت شناخته خواهد شد، بدهی مرحله اول را جبران می نماید.

6- پلتفرم کرو فایننس (Curve Finance)

یکی دیگر از پروتکل های صرافی غیر متمرکز، کرو فایننس است. این نوع از پلتفرم مختص مبادلات استیبل کوین های بالغ طراحی شده است که به تریدرها، این اجازه را می دهد تا مبادلاتی با ارزش بالا و ریسک پایین داشته باشند.

7- پلتفرم یرن فایننس (Yearn.finance)کشت سود چیست؟

این پلتفرم برای تریدرهایی طراحی شده است که ترجیح می دهند یک پروتکل اتوماتیک، بهترین استراتژی برای فرآیند ییلد فارمینگ مختص به آن ها را برگزیند.

هدف این پلتفرم، بهینه سازی در الگوریتم وام دهی توکن به وسیله یافتن سرویس وام دهی سودآور است. برای ییلد فارمینگ در این روش، دارایی ها به توکن تبدیل می شوند و سپس سپرده گذاری با هدف کسب بیش ترین سود، به صورت دوره ای بازنگری می شود.

  • پس از شناخت انواع پلتفرم های کشت سود، حتمأ تمایل دارید تا بدانید که کدام یکی از موارد ذکر شده در بالا گزینه های مناسبی برای انتخاب هستند.

انتخاب هر کدام از پلتفرم ها بستگی به میزان ریسک پذیری و یا ریسک گریزی شما بستگی دارد. به این ترتیب که اگر شما یک سرمایه گذار ریسک پذیر هستید و منابع زیادی از ارز دیجیتال را در اختیار دارید، می توانید از طریق پلتفرم های یونی سوآپ و بالانسر که استخرهای نقدینگی هستند، اقدام به ییلد فارمینگ نمایید.

اما اگر شما یک تریدر ریسک گریز هستید و هدف شما کسب سود از استیبل کوین هاست، بهترین گزینه برای انجام کشت سود، بازارهای نقدینگی مانند آوی و یا کامپوند است.