ثانیه
دقیقه
ساعت
روز
پرسودترین کانال سیگنال VIP جفت‌ارزها رایگان شد!

 وام ارز دیجیتال چیست؟ راهنمای نحوه دریافت وام ارزهای دیجیتال

وام در ارز دیجیتال

آیا شما هم به‌دنبال دریافت وام ارزهای دیجیتال برای خرید ارز رمزدار اطلاعات هستید؟ پس در این مقاله همراه ما باشید. همه‌گیری جهانی ویروس کرونا بر بازده و سود سرمایه‌گذاری‌های متداولی مانند سهام، طلا، املاک و مستغلات تأثیر منفی گذاشته است؛ بنابراین بیشتر سرمایه‌گذاران به سمت ارزهای دیجیتال گرایش یافته‌اند؛ زیرا در دوران رکود جهانی اقتصاد، افراد عادی و سرمایه‌گذاران باسابقه، به‌دنبال سرمایه‌گذاری در حوزه‌هایی هستند که سود مناسبی دارند. 

وام ارز دیجیتال چیست؟

به‌طورکلی می‌توان گفت با وجود اختلافات زیاد درباره رشد دارایی و ثروت از طریق ارزهای دیجیتال، این صنعت طی دو سال گذشته با سرعت زیادی رشد کرده است. همیشه در صنعت ارز دیجیتال نوآوری‌هایی وجود دارد؛ بنابراین ایده‌های مختلفی در آن اجرا می‌شود تا موانع موجود در فرایند سرمایه‌گذاری حذف شوند. یکی از این نوآوری وام دهی در ارز دیجیتال است.

نحوه وام دهی در ارزهای دیجیتال

 سیستم پرداخت وام ارز دیجیتال ابزاری خلاقانه است که به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا سریع‌تر پول نقد موردنیاز خود را تأمین کنند. وام ارز دیجیتال امکان قرض‌گرفتن و قرض‌دادن ارزهای دیجیتال را فراهم می‌کند و کاربران معمولاً در ازای دریافت این وام مبلغی را به‌عنوان کارمزد پرداخت می‌کنند.

شما برای دریافت وام ارزهای دیجیتال می‌توانید از دارایی‌های رمزگذاری‌ شده خود به‌عنوان ضمانت و ایجاد امنیت استفاده کنید. به‌طورکلی بهترین راه‌حل برای دریافت وام ارزهای دیجیتال، ارائه وثیقه است. درواقع وام‌گیرندگان برای دریافت وام از طریق ارز فیات یا استیبل کوین، از دارایی‌های رمزگذاری شده خود به‌منزله وثیقه استفاده می‌کنند. به‌کمک این ابزار دیگر نیازی نیست برای دریافت پول ارزهای خود را بفروشید.

پلتفرم‌های وام ارزهای دیجیتال نقش مهمی در پرداخت این نوع وام‌ها دارند. به‌طورکلی شما می‌توانید حداکثر به اندازه 50 درصد ارزش کل دارایی‌های دیجیتال خود، وام ارز دیجیتال دریافت کنید. اگرچه در برخی پلتفرم‌ها امکان دریافت وام بیشتر هم وجود دارد. وام‌های ارز دیجیتال مانند EMI (سیستم پرداخت به‌صورت اقساط ماهیانه) نیستند و وام‌گیرندگان می‌توانند بازپرداخت وام را قبل از پایان زمان تعیین‌شده انجام دهند.

سودآوری وام‌های ارز دیجیتال به عوامل مختلفی بستگی دارد. اگر شما به‌عنوان یک وام‌گیرنده وجه دریافت‌شده را پرداخت نکنید، بی‌شک سرمایه خود را از دست خواهید داد.

بازده وام ها در ارز دیجیتال

به‌طورکلی افراد می‌توانند در پلتفرم‌های وام‌دهی Celcius و Nexo، حداکثر 8 درصد درآمد داشته باشند؛ درحالی‌که در پلتفرم Compound Finance (یک پلتفرم غیرمتمرکز وام‌دهی در دیفای) نرخ سالانه وام‌دهی (APR) برای استیبل کوین Dai (DAI)  و USD Coin (USDC) به‌ترتیب 12 و 9 درصد است.

نحوه دریافت وام ارزهای دیجیتال چگونه است؟

ضمانت پرداخت وام ارز دیجیتال، از خود ارز دیجیتال تأمین می‌شود. درواقع این نوع وام مشابه وام مسکن است. شما باید برای دریافت وام ارزهای دیجیتال و بازپرداخت آن در زمانی مشخص، مقداری ارز دیجیتال داشته باشید. شما می‌توانید این نوع وام‌ها را از طریق پلتفرم‌های وام‌دهی در ارز دیجیتال یا صرافی‌های مرتبط با آن دریافت کنید.

اگرچه مالکیت ارز دیجیتالی که به‌عنوان وثیقه وام استفاده کرده‌اید، حفظ می‌شود، شما نمی‌توانید با ارزهای دیجیتال خود هیچ‌گونه تراکنشی انجام دهید.

 نحوه وام دهی در ارز دیجیتال برای استیبل کوین‌ ها

در مدل‌های وام‌دهی و استقراض همتا به همتا (P2P) در ارزهای دیجیتال، نرخ بهره کاملاً تحت تأثیر عرضه و تقاضاست. وقتی وام‌دهندگان وام‌ها را با مقدار بالا و تعداد کم عرضه کنند، میزان سود آن‌ها افزایش می‌یابد. از طرف دیگر اگر تقاضا برای وام ارز دیجیتال کم باشد و وام‌دهندگان تعداد زیادی وام برای عرضه داشته باشند، برای جذب وام‌گیرندگان نرخ بهره را کاهش می‌دهند. اکنون این سؤال مطرح می‌شود که چرا نرخ بهره استیبل کوین‌ها بسیار بالاست؟ استیبل کوین‌ها صنعتی نوپا هستند و تنها 2 تا 3 درصد از کل سرمایه بازار ارزهای دیجیتال به آن‌ها تعلق دارد.

در پلتفرم‌های وام‌دهی ارز دیجیتال، منابع بیشتر وام‌ها از طریق استیبل کوین‌ها تأمین می‌شود. بیشتر افراد این کوین‌ها را تنها برای قرض‌دادن در پلتفرم‌های وام‌دهی خریداری می‌کنند، اما عرضه آن در مقایسه با عرضه برترین ارزهای دیجیتال به‌شدت پایین است؛ برای مثال در پلتفرم Compound Finance، میزان عرضه ناخالص اِتِر (ETH)50 درصد بیشتر از DAI و USDC است.

پلتفرم های وام دهی در ارزهای دیجیتال

 وقتی این میزان عرضه را با میزان تقاضا مقایسه کنید، متوجه می‌شوید که آمار و ارقام چقدر متفاوت هستند. در پلتفرم Compound Finance، تقاضا برای DAI تقریباً 40 برابر بیشتر از ETH است. حمایت تریدرهای بزرگ و مارکت میکرها در ارزهای دیجیتال موجب افزایش تقاضای DAI شده است.

مزایای وام ارز دیجیتال

وام ارز دیجیتال به‌دلیل مزایای فراوان، از جمله نرخ بهره پایین، قابلیت انتخاب ارز وام، بررسی‌نکردن اعتبار، سرعت تأمین منابع مالی و پتانسیل کسب درآمد، گزینه‌ای مناسب برای سرمایه‌گذاران فعال در این حوزه است. علاوه بر این، شما می‌توانید ارزهای دیجیتال خود را قرض دهید و بیش از 10 درصد APY (سود سالانه) را در چند پلتفرم ارز رمزگذاری شده دریافت کنید.

 همان‌طور که پیش از این بیان شد، در همه تراکنش‌های وام‌دهی ارز دیجیتال دو طرف وجود دارد: وام گیرنده و وام دهنده. وام‌گیرنده وظیفه دارد دارایی‌های رمزگذاری شده خود را به‌عنوان وثیقه سپرده‌گذاری کند تا وام‌دهنده بابت بازپرداخت وام، یک ضمانت داشته باشد.

درواقع هنگام پرداخت وام ارز دیجیتال هر دو طرف وام‌گیرنده و وام‌دهنده از مزایای آن بهره می‌برند؛ زیرا وام‌گیرنده می‌تواند به اندازه دارایی‌های رمزگذاری‌شده خود فوراً وام دریافت کند و وام‌دهنده هم با توجه به مبلغ وام، سود دریافت می‌کند. اگر وام‌گیرنده از بازپرداخت وام امتناع کند، وام‌دهنده از ارزهای دیجیتال وثیقه به نفع خود استفاده می‌کند.

آیا به‌عنوان وام‌دهنده در دیفای شرکت کنیم؟

وام دهی در دیفای

به‌طورکلی شما به‌عنوان یک وام‌دهنده باید قبل از شروع فعالیت در یک پلتفرم ارز دیجیتال، با بخش‌های مختلف و جزئیات کار با آن آشنا شوید. وقتی‌ شما برای وام‌دادن، ارز خود را وارد یک پلتفرم می‌کنید، آن پلتفرم به کلیدهای ارز دیجیتال دسترسی دارد، نه شما.

شما تنها از طریق یک قرارداد هوشمند می‌توانید اسناد وام پرداخت‌شده را در اختیار داشته باشید. با بررسی استانداردهای حسابرسی این قرارداد هوشمند، تاریخچه پلتفرم و تیم آن می‌توانید درباره وام‌دهی در ارز دیجیتال بهدرستی تصمیم‌گیری کنید.

اگر شما بدون کسب اطلاعات مهم درباره یک پلتفرم، پرداخت وام ارز دیجیتال را شروع کنید، به احتمال زیاد ارز شما گم می‌شود و شما هم به آن دسترسی نخواهید داشت. درواقع با این غفلت، دارایی‌های دیجیتال شما را از بین می‌رود.

سخن پایانی

در پایان برای جمع‌بندی، لازم است قبل از ثبت‌نام در هر پلتفرمی برای پرداخت وام ارز دیجیتال، آن را به‌دقت بررسی کنید. شما برای شرکت در هر پلتفرم وام‌دهی ارز دیجیتال، باید ابتدا درباره فرایندها و محدودیت‌های آن اطلاعات کافی کسب کنید؛ زیرا یک اشتباه کوچک ممکن است به قیمت از دست دادن دارایی‌تان تمام شود.

پرسش‌های متداول

۱. وام‌دهی در ارز دیجیتال چیست؟

وام ارز دیجیتال امکان قرض‌گرفتن و قرض‌دادن ارزهای دیجیتال را فراهم می‌کند و کاربران معمولاً در ازای دریافت این وام مبلغی را به‌عنوان کارمزد پرداخت می‌کنند.

۲. نحوه دریافت وام ارزهای دیجیتال چگونه است؟

درواقع این نوع وام مشابه وام مسکن است. شما باید برای دریافت وام ارزهای دیجیتال و بازپرداخت آن در زمانی مشخص، مقداری ارز دیجیتال داشته باشید. شما می‌توانید این نوع وام‌ها را از طریق پلتفرم‌های وام‌دهی در ارز دیجیتال یا صرافی‌های مرتبط با آن دریافت کنید.

به این مقاله امتیاز دهید
(۱۷۵ رای) ۴.۴
۱۲۳۴۵
ترتیبی که برای خواندن مقالات مفاهیم تخصصی ارزهای دیجیتال به شما پیشنهاد میکنیم:
shilling
شیلینگ (Shilling) چیست + چه تأثیری بر قیمت ارزهای دیجیتال دارد؟
futures-trading
فیوچرز چیست و چگونه انجام می شود؟
validator
ولیدیتور چیست؟ | کاربرد Validator ارز دیجیتال چیست؟
stop-out
استاپ اوت چیست؟ سفارش توقف چگونه محاسبه می شود؟
spot-trading
معاملات اسپات یا معاملات نقدی چیست؟
block-size
اندازه بلاک بیت کوین (Block Size) چیست و چه اهمیتی دارد؟
social-trading
سوشال تریدینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟
crypto-insurance
بیمه ارز دیجیتال چیست و چرا و چگونه باید از آن استفاده کنیم؟
what-is-the-top-to-down-approach-in-crypto
رویکرد بالا به پایین در ارز دیجیتال چیست؟
what-is-lightning-network
شبکه لایتنینگ چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
what-is-oracle-in-blockchain
اوراکل (oracle) چیست؟ پل ارتباط بین قراردادهای هوشمند و دنیای واقعی
defi2
دیفای 2 (DeFi 2) چیست و چه کاربردی دارد؟
margin
مارجین (Margin) چیست و چه کاربردی در صرافی ها دارد؟
stop-hunting
استاپ هانتینگ چیست؟ Stop Hunting چگونه رخ می‌دهد؟
stop-limit
استاپ لیمیت (سفارش با حد ضرر) چیست؟
stop-market-order
سفارش توقف ضرر بازار (Stop Market Order) چیست؟ | انواع دستور استاپ لاس
marketorder
سفارش بازار یا مارکت اوردر (Market Order) چیست؟
memo
تگ یا ممو (Memo) در کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
poap
الگوریتم یا پروتکل اثبات حضور (POAP) چیست؟
blockchain-explorer
مرورگر بلاک چین (Blockchain Explorer) چیست و چه کاربردی دارد؟
altcoin-season
آلت سیزن (Alt season) چیست و چگونه می توان از آن سود کسب کرد؟
amm
بازارساز خودکار (AMM) چیست و چه کاربردی دارد؟
hardcap-and-softcap
هارد کپ و سافت کپ در ارزهای دیجیتال چیست؟
crypto-lending
 وام ارز دیجیتال چیست؟ راهنمای نحوه دریافت وام ارزهای دیجیتال
liquidity-mining
استخراج نقدینگی (Liquidity Mining) در ارزهای دیجیتال چیست؟
token-burning
توکن سوزی در ارزهای دیجیتال چیست و به چه دلیلی اتفاق می افتد؟
hedge-fund
آشنایی با صندوق پوشش ریسک یا Hedge Fund
copy-trading
کپی تریدینگ (Copy Trading) چیست؟
dao
سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) چیست و چگونه کار می کند؟
double-spend
دوبار خرج کردن (Double Spend) در بلاک چین چیست؟
what-is-ido-in-crypto
عرضه اولیه صرافی غیرمتمرکز (IDO) چیست؟
what-is-halving
هالوینگ (Halving) در ارزهای دیجیتال به چه معناست؟
on-chain-volume-vs-trading-volume
مقایسه حجم آن چین (On-Chain Volume) و حجم معاملاتی (Trading volume)
what-is-cryptojacking
کریپتوجکینگ (Cryptojacking) چیست و چگونه می توان با آن مقابله کرد؟
onchin-analysis
تحلیل آنچین یا درون زنجیره ای (Onchain) چیست و در کجا استفاده می شود؟
tokenomics
توکونومیک یا اقتصاد توکنی (Tokenomics) چیست و چه کاربردی دارد؟
sopr
اندیکاتور SOPR چیست؟ آشنایی با نحوه استفاده و انواع آن
margin-call
هرآنچه که باید درباره کال مارجین (Call Margin) بدانید
what-is-leverage
اهرم یا لوریج چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
harmonic-patterns
معرفی انواع الگوهای هارمونیک و روش های معامله با آن
%d8%aa%d8%ad%d9%84%db%8c%d9%84-%d8%b2%d9%85%d8%a7%d9%86%db%8c-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa-%d9%88-%da%86%da%af%d9%88%d9%86%d9%87-%d8%a7%d9%86%d8%ac%d8%a7%d9%85-%d9%85%db%8c-%d8%b4%d9%88%d8%af%d8%9f
تحلیل زمانی چیست و چگونه انجام می شود؟
bitcoin-full-node
نود کامل یا فول نود بیت کوین چیست؟ بررسی مزایا و معایب آن
yield-farming
کشت سود چیست؟ معرفی 7 تا از پلتفرم های معروف آن
ransomware
معرفی کلاهبرداری باجه افزار و انواع مدل های رایج آن
dlt
منظور از دفتر کل یا DLT چیست؟ و چه انواعی دارد؟
token-standard
معرفی انواع استانداردهای انتقال ارزهای دیجیتال
radix
فناوری رادیکس (Radix) چیست؟ بررسی نقاط قوت آن
erc20-and-trc20
استاندارهای ERC20 و TRC20 چیست؟ و چه تفاوتی باهم دارند؟
ethereum-plasma
پلاسما در اتریوم چیست؟ با بررسی مزایا و معایب آن
bitcoin-halving
هاوینگ بیت کوین چیست و چه تاثیری روی قیمت آن دارد؟
hashing
با مفهوم هش رمزنگاری بیشتر آشنا شویم!
quantum-computer
تأثیر کامپیوتر کوانتومی بر بلاک چین و ارزهای دیجیتال
%d8%a7%d9%84%da%af%d9%88%d8%b1%db%8c%d8%aa%d9%85-%d8%a7%d8%ac%d9%85%d8%a7%d8%b9-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d9%84%d8%a7%da%a9%e2%80%8c-%da%86%db%8c%d9%86-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f-%d9%85%d8%b9%d8%b1
الگوریتم اجماع در بلاک‌ چین چیست؟ معرفی انواع کاربردهای آن
hardfork-in-bitcoin
هرآنچه که باید درباره هارد فورک در بیت کوین بدانید!
p2p
آشنایی با مبادله همتا به همتا (P2P) و نحوه استفاده از آن
spot-and-future-difference
معاملات نقدی و آتی چه تفاوت هایی با هم دارند؟
chainlink
چین لینک (chainlink) چیست؟ مزایا، امنیت و کارکرد آن
proof-of-stake
اثبات سهام (Proof Of Stake) چیست؟ چگونه در اتریوم پیاده سازی می شود؟
algo
هر آنچه که باید درباره فناوری الگوراند (ALGO) بدانید!
proof-of-work
الگوریتم اثبات کار (Proof of work) چیست؟ و در بیت کوین چگونه کار می کند؟
ico
ICO چیست؟ آشنایی با مفهوم عرضه اولیه سکه
segwit
تکنولوژی سگویت چیست؟ و چه مزایایی دارد؟
what-is-fork
فورک چیست و انواع آن کدامند؟