این روزها تنور ارزهای دیجیتال، داغِ داغ است. افراد زیادی به دنبال سرمایه گذاری در ارز دیجیتال هستند. هر کس از هر کجای دنیا می تواند با قبول ریسک سرمایه گذاری، بخشی از دارایی خود را وارد بازار ارزهای دیجیتال کرده و به معامله مشغول شود. ارزهای دیجیتال یک کلاس دارایی جدید و هیجان انگیز را به وجود آورده اند. اما این بدان معنا نیست که راه ما از آموزش و تحلیل جدا شده است. در واقع، باید برای ورود، ماندگاری و درک سازوکار این سیستم، آستین ها را بالا بزنیم و با کمک تحقیق و استفاده از منابع موجود در مسیر آموزش ارز دیجیتال قدم برداریم. در این قسمت از خانه سرمایه، نگاهی گسترده به اصلی ترین مفهوم های ارزهای دیجیتال می اندازیم. اگر قصد ورود به بازار رمز ارزها را دارید، این مقاله را از دست ندهید.

آموزش ارز دیجیتال

مانند هر روش آموزشی دیگر، لازم است معرفی و آموزش ارز دیجیتال را با توضیح مفاهیم اولیه آن شروع کنیم:

ارز دیجیتال چیست؟

ارز دیجیتال پول مجازی، رمزنگاری شده، غیرمتمرکز و مبتنی بر فناوری بلاک چین است. یکی از اصلی ترین ویژگی های رمز ارزها این است که توسط هیچ مرجع مرکزی صادر نشده و دولت ها در مدیریت و حفظ آن ها دخالتی ندارد.

ممکن است با محبوب ترین کوین ها، یعنی بیت کوین و اتریوم آشنا باشید، اما جالب است بدانید که امروزه بیش از 5000 رمز ارز مختلف در گردش هستند.

بسیاری از افراد همانند سایر بازارهای سرمایه گذاری (بورس، فلزات گران بها و…)، ارزهای دیجیتال را راهی کوتاه برای رسیدن به سودهای کلان می دانند. بااین حال، بد نیست بدانید ارزهای رمزنگاری شده مبتنی بر سیستمی هستند که بر اساس آن امکان پرداخت امن به صورت آنلاین فراهم است، بنابراین می توانید برای خرید کالا و خدمات مختلف از انواع ارزهای دیجیتال استفاده کنید.

ارزهای رمزنگاری شده بر پایه سیستمی هستند که بر اساس آن امکان پرداخت امن به صورت آنلاین فراهم شده است. بنابراین می توانید حتی برای خرید کالا و خدمات مختلف از انواع ارزهای دیجیتال استفاده کنید.

گذشته از این، تمام معاملات رمز ارزها توسط قدرت محاسباتی بسیار بالا تایید می شود و نسبت به سایر روش های سنتی، هزینه معاملاتی در آن بسیار کم است.

معرفی بیت کوین

«بیت کوین» که به آن «BTC» نیز گفته می شود، اولین پروژه موفق ارز دیجیتال است که در ژانویه ۲۰۰۹ ایجاد شد. ایده اصلی این رمز ارز در وایت پیپر بیت کوین توسط فرد یا گروهی ناشناس به نام «ساتوشی ناکاموتو» ارائه شد. بیت کوین یک فناوری متن باز (Open Source) است؛ یعنی هیچ فردی مالک یا کنترل کننده آن نیست. بنابراین، کد منبع آن در اختیار همه مردم جهان قرار گرفته است و هر کسی می تواند آن را بررسی و ویرایش کرده و در بهبود و توسعه آن شرکت کند.

بیت کوین نه تنها اولین ارز دیجیتال است، بلکه به عنوان محبوب ترین و با ارزش ترین آن ها نیز شناخته می شود. تا تاریخ ۱ مارس ۲۰۲۱ بیش از ۶/۱۸ میلیون بیت کوین در گردش بوده و ارزش کل بازار آن حدود ۹۲۷ میلیارد دلار برآورد شده است.

در معاملات این رمز ارز از فناوری همتا به همتا استفاده می شود؛ یعنی زمانی که دو نفر با یکدیگر معامله می کند، هیچ بانک یا مرکزی به عنوان واسط و یا شخص ثالث میان آن ها وجود ندارد.

بیت کوین نه تنها اولین ارز دیجیتال است، بلکه به عنوان محبوب ترین و باارزش ترین آن ها نیز شناخته می شود. تا تاریخ 1 مارس 2021 بیش از 6/18 میلیون بیت کوین در گردش بوده و ارزش کل بازار آن حدود 927 میلیارد دلار برآورد شده است.

آلت کوین چیست؟

پس از موفقیت بیت کوین؛ ارزهای دیجیتال دیگر باهدف رقابت با آن طراحی و وارد بازار شدند. به سایر ارزهای دیجیتال آلت کوین گفته می شود.AltCoin در لغت از دو کلمه Alternative و Coin تشکیل شده و به معنای سکه جایگزین است. برخی از آلت کوین ها عبارت اند از: Ethereum، Peercoin، Litecoin، Cardano و EOS.

با وجود ویژگی های مشترکی که میان آلت کوین ها و بیت کوین دیده می شود در برخی جنبه ها با یکدیگر متفاوت هستند. مثلا عده ای از آلت کوین برای تولید «بلاک» یا «اعتبار سنجی از سازوکار اجماع متفاوتی نسبت به بیت کوین» استفاده می کنند. این رمز ارزها با ارائه قابلیت های جدید و اضافه مانند «قراردادهای هوشمند» و «نوسانات قیمت» سعی دارند با بیت کوین رقابت کنند.

از آنجایی که آلت کوین ها برگرفته از بیت کوین هستند، قیمت آن ها نیز از بیت کوین پیروی می کند. با این حال، کارشناسان فکر می کنند که با بلوغ اکوسیستم های سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال و توسعه بازارهای جدید در آینده، حرکت قیمت آلت کوین ها مستقل از سیگنال های معاملات بیت کوین خواهد شد.

در حال حاضر ارزش کل ارزهای دیجیتال حدود ۵/۱ تریلیون دلار است و بیت کوین ۶۰% از ارزش کل بازار را در اختیار دارد.

بلاک چین و فناوری به کار رفته در آن

بلاک چین به معنای زنجیره ای از بلاک ها است. اطلاعات در بلاک های مجزایی ذخیره شده و پس از پر شدن، به زنجیره بلاک های قبلی اضافه و متصل می شود. به این ترتیب اطلاعات به ترتیب زمانی به یکدیگر متصل می شوند. درواقع می توان گفت بلاک چین نوع خاصی از پایگاه داده است و تفاوت اصلی آن با یک پایگاه داده معمولی نحوه ذخیره اطلاعات در آن است.

جالب اینجا است که می توان اطلاعات مختلفی را در بلاک چین ذخیره کرد؛ اما تاکنون رایج ترین کاربرد آن، استفاده به عنوان دفتر معاملات بوده است. بلاک چین از متدهای سازمان یافته ای برای اطمینان از یکپارچگی داده های معاملاتی استفاده می کند و از بخش های اساسی بسیاری از رمز ارزها است.

در بیشتر ارزهای دیجیتال از بلاک چین به صورت غیرمتمرکز استفاده می شود. بنابراین، داده های وارد شده – یعنی همان اطلاعات تراکنش ها – در این نوع بلاک چین ها غیر قابل حذف و ویرایش هستند. در واقع، همه اطلاعات یا معاملات، به صورت دائمی در آنها ثبت می شود و برای همه افراد، قابل مشاهده هستند.

برخی از کارشناسان باور دارند که بلاک چین و فناوری های مرتبط با آن باعث اختلال در بسیاری از صنایع مثلا امور مالی و حقوقی خواهند شد.

منظور از ماینینگ ارزهای دیجیتال چیست؟

همان طور که تا به اینجا مشخص شد ارزهای رمزنگاری شده پول های دیجیتالی هستند که مانند سایر ارزهای سنتی (ارز فیات) توسط بانک های مرکزی کشورها چاپ نمی شوند. تنها راه ایجاد سکه های بیشتر و جدید استخراج یا ماینینگ آن ها است.

هر بار که رمز ارزی خریدوفروش می شود، اطلاعات مربوط به معامله در بلاک چین ذخیره می گردد. بنابراین سابقه همه تراکنش ها در بلاک چین وجود دارد؛ اما برای آنکه تراکنش ها و معاملات انجام شده معتبر باشند، باید درستی آن ها توسط کاربران دیگر شبکه – یعنی همان ماینرها – تایید شود. فرایند تایید تراکنش ها از هزینه های اضافی جلوگیری می کند و باعث یکپارچگی شبکه می شود.

ماینینگ رمز ارز، فرایندی است که در آن پس از تایید تراکنش ها و انجام محاسبات ریاضی (هش) از طریق رمز ارز بومی بلاک چین، به ماینرها پاداش داده می شود.

در برخی موارد تعداد کل ارزهای دیجیتال یک بلاک چین محدود است و همین موضوع باعث حفظ و افزایش ارزش رمز ارزها می شود. مثلا تعداد کل بیت کوین های بلاکچین بیت کوین، ۲۱ میلیون BTC بوده و تاکنون نزدیک به ۱۹ میلیون آن استخراج شده است.

مبادلات و امنیت ارزهای دیجیتال

برای خرید، فروش و مبادله ارزهای دیجیتال لازم است در کنار آموزش ارز دیجیتال و یادگیری نحوه کارکرد آن ها از روش های ذخیره سازی و مبادلات آن نیز اطلاعاتی داشته باشید. در ادامه به این موارد می پردازیم:

کیف پول چیست؟ چگونه باید از آن استفاده کرد؟

کیف پول ارزهای دیجیتال، راهی برای ذخیره و بازیابی رمز ارزها است. شاید شیوه ذخیره رمز ارز در کیف پول را مانند ذخیره سازی فولدرهای موجود در کامپیوتر تصور کنید؛ اما در حقیقت، اطلاعات ذخیره شده در کیف پول به محل رمز ارز شما در بلاک چین اشاره دارد.

کیف پول دیجیتالی می تواند یک دستگاه فیزیکی، نرم افزار، اپلیکیشن، وب سایت آنلاین یا همان سرویس ارائه شده توسط صرافی های مبتنی بر رمز ارز باشد.

انواع کیف پول دیجیتالی

  1. کیف پول گرم:

مانند سایر نرم افزارهای موبایل و کامپیوتر قابل دانلود بوده و مستقیم به اینترنت متصل می شود.

مزایای کیف پول گرم:

    • کیف پول گرم رایگان است و برای انجام معاملات روزانه گزینه مناسبی است.
    • معایب: به دلیل اتصال مستقیم با اینترنت درخطر حمله سایبری و هکرها قرار دارد.
    • انواع: کیف پول دسکتاپ، موبایل و وب (صرافی ها).
    • مثال: کیف پول موبایلی:Trust wallet، Bitcoin Wallet، GreenAddress، Atomic Wallet، BitPay
    • کیف پول دسکتاپ: Atomic wallet، Bitcoin Core، BitPay، Electrum و Exodus
    • کیف پول وب سایت (صرافی): Coinbase، Binance و…
  1. کیف پول سرد:

کیف پول سرد یک وسیله کوچک، قابل حمل و شبیه به USB است. شما می توانید ارزهای دیجیتال خود را در آن بارگیری و حمل کنید.

مزایای کیف پول سرد:

  • بهترین گزینه برای ذخیره طولانی مدت دارایی های ارزهای دیجیتال است، چراکه دارایی ها به صورت آفلاین ذخیره شده و خطر هک وجود ندارد.
  • معایب: کیف پول سرد قیمت نسبتاً بالایی دارد. امکان مفقود شدن آن نیز وجود دارد.
  • مثال: شرکت Trezor باقیمت 60 تا 200 دلار و شرکت Ledger با حدود قیمت 60 تا 120 دلار.

نحوه استفاده از کیف پول دیجیتالی

کیف پول ارز دیجیتال با ذخیره کلیدهای خصوصی و عمومی امکان خرید ارزهای دیجیتال را برای معامله گر فراهم می کند. شما با کلید خصوصی کیف پول می توانید به حساب خود دسترسی پیدا کرده و معامله کنید یا اینکه رمز ارزهای خود را به یک نوع رمز ارز دیگر یا ارز فیات تبدیل کنید.

زمانی که می خواهید رمز ارزی را خریداری یا به هر نحوی دریافت کنید باید ابتدا آدرس منحصر به فرد ترکیبی از حروف انگلیسی (بزرگ و کوچک) و اعداد صادر شده توسط کیف پول را به فرد فرستنده وجه ارسال کنید.

در واقع، آدرس کیف پول دیجیتالی مانند شماره حساب بانکی شما در دنیای حقیقی عمل می کند. به همین دلیل همان طور که انتشار شماره حساب بانکی خطری ندارد، ارائه آدرس کیف پول دیجیتالی برای انجام فرایند انتقال وجه ضروری است و خطری برای امنیت دارایی شما ایجاد نمی کند.

آیا ارزهای دیجیتال امن هستند؟

بلاک چین با داشتن فناوری پیچیده و فنی کار را برای هکرها دشوار و تقریباً غیرممکن کرده است. با استفاده از الگوریتم ها و تکنیک های رمزنگاری مانند رمزگذاری منحنی بیضوی، توابع هش، جفت کلید عمومی و خصوصی از اطلاعات بلاک چین و ورودی های بلاک محافظت می شود.

اما الگوریتم اصلی امنیت بلاک چین «Proof of Work» یا اثبات انجام کار است که معمولا آن را با عنوان «POW» می شناسند. «POW» الگوریتم اصلی اجماع در شبکه بلاک چین است که از آن برای تایید تراکنش ها و تولید بلاک های جدید در زنجیره بلاک چین استفاده می شود.

الگوریتم «POW» بر پایه محاسبات پیچیده ریاضی بنا شده است. این محاسبات پیچیده توسط کامپیوترهای قدرتمند (ماینرها) انجام می شود و با حل محاسبات از شبکه پاداش دریافت می کنند.

الگوریتم دیگری که در تامین امنیت بلاک چین دخیل است «Proof of Stake»  یا «اثبات سهام» نام دارد. برخی از بلاک چین ها به گونه ای طراحی شده اند که کاربران می توانند با خرید بخشی از رمز ارز بومی بلاک چین بخشی از سهام شبکه را خریداری کنند.

این افراد، سهام خریداری شده را به شبکه اختصاص می دهند و بر اساس ارزش سهام و مدت زمان مسدود شدن آن در شبکه از طریق شرکت در فرایند تایید تراکنش ها، پاداش دریافت می کنند.

علاوه بر امنیت بالای فناوری بلاک چین، انجام تراکنش ها به یک فرایند احراز هویت دوعاملی نیاز دارد.

مثلا برای شروع معامله ابتدا نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و پس از آن باید کد امنیتی ارسال شده به ایمیل یا خط تلفن همراه را وارد کنید.

برای حفظ امنیت دارایی ها باید سیستم احراز هویت دوعاملی کیف پول خود را فعال کرده و از رمز عبور مناسب استفاده کنید. گذشته از این نباید رمز عبور و کلیدهای خصوصی و عمومی خود را در اختیار افراد دیگر قرار دهید. پیشنهاد می کنیم که در جایی امن از آنها نگهداری کنید.

امنیت کلیدهای خصوصی بسیار مهم است. چون هر کسی با دسترسی به کلید خصوصی می تواند به پول ذخیره شده در کیف پول دیجیتالی شما دسترسی پیدا کرده و آن ها را به آدرس کیف پول خود منتقل کند.

یادتان باشد که در بازار ارزهای دیجیتال، هر سرمایه گذار مسئول محافظت از دارایی خود است. به این معنا که به دلیل عدم وجود نهاد رسمی پشتیبان، در صورت سرقت یا گم شدن ارز دیجیتال، مسئولیت آن، گریبان شخص شما را می گیرد.

هر آنچه که باید در مورد صرافی ارز دیجیتال بدانید

یکی از موارد اصلی در یادگیری و آموزش ارز دیجیتال، شناخت صرافی مبتنی بر رمز ارز و استفاده از قابلیت های آن است؛ اما صرافی ارز دیجیتال چیست؟ صرافی ارز دیجیتال یک پلتفرم آنلاین برای ذخیره و مبادله ارز دیجیتال است.

صرافی به عنوان یک واسطه میان خریداران و فروشندگان ارزهای دیجیتال عمل کرده و با انجام تراکنش های از معامله گران حق کمیسیون دریافت می کند؛ بنابراین می توانید ارزهای دیجیتال خود را در این بازار دیجیتالی خرید، فروش و تبدیل کنید.

  • معروف ترین صرافی های خارجی: Binance، Coinbase، CoinEx، Kraken، Exmo، Huobi Global، Bitfinex، Bitstamp، Gemini، Luno،io، Hotbit و…
  • معروف ترین صرافی های ایرانی: تبدیل، نوبیتکس، والکس، رمزینک، کوین نیک، اکسیر، بیتستان و اکس کوینو

می توانید به دلخواه خود در یکی از صرافی های ایرانی یا خارجی فعالیت کنید. اما در نظر داشته باشید که در بیشتر صرافی ها بدون احراز هویت نمی توانید مقدار زیادی ارز دیجیتال را معامله کرده یا حتی مبلغ مورد نظرتان را برداشت کنید. اگر قصد دارید مبلغ بالاتری را سرمایه گذاری کنید و در بازه های زمانی کوتاه وجه زیادی را از حساب صرافی خود به حساب بانکی انتقال دهید یا از طریق معاملات «مارجین» و «فیوچرز» از صرافی مبلغی را وام گرفته و وارد معامله شوید، باید حتما مراحل احراز هویت را به صورت کامل طی کنید.

چند نکته طلایی هنگام انتخاب صرافی ارز دیجیتال:

صرافی خارجی بدون نیاز به VPN:

اگر می خواهید در صرافی های خارجی فعالیت کنید صرافی «هات بیت» گزینه مناسبی به شمار می رود. چون نیازی به سپری کردن مراحل احراز هویت ندارد. شما می توانید از طریق شماره موبایل و ایمیل ثبت نام کنید. گذشته از این، هنگام فعالیت در این صرافی به «VPN» نیازی ندارید. این مورد یکی از گزینه های درخشان برای سرمایه گذاران ساکن ایران است.

میزان کمیسیون صرافی:

در هنگام انتخاب صرافی مناسب به میزان کمیسیونی که صرافی در هنگام تراکنش های دریافت می کند توجه کنید. در برخی از صرافی ها هزینه ها در معاملات رمز ارز به رمز ارز صفر است اما در معاملات مربوط به تبدیل رمز ارز به فیات و بالعکس کمیسیون دریافت می شود.

حداقل مبلغ معامله:

برای خریدوفروش ارز دیجیتال در صرافی ها یک حداقل مبلغ ترید تعیین شده که بر اساس آن میزان می توانید خریدوفروش انجام دهید. حداقل مبلغ معامله در برخی از صرافی ها بسیار بالا است؛ بنابراین لازم است در هنگام انتخاب صرافی به این نکته توجه کنید

شناخت گروه فعال در صرافی:

نام مهره های اصلی در صرافی های معتبر مشخص بوده و شما می توانید درباره سوابق آن ها جستجو کنید؛ بنابراین از عضویت در صرافی هایی که افراد فعال در گروه پشتیبانی آن ها مشخص نیست، خودداری کنید.

معایب فعالیت در صرافی های خارجی

  • به دلیل تحریم امکان انجام مراحل احراز هویت برای کاربران ساکن ایران وجود ندارد. در این مراحل واردکردن آدرس محل سکونت، عکس مدارک شناسایی و… ضروری است
  • برای ثبت نام و فعالیت در صرافی های خارجی لازم است از طریق VPN و تغییر آدرس IP وارد سایت شوید. لازم است در مراجعات بعدی به صرافی با همان IP اولیه در هنگام ثبت نام وارد سایت شوید.
  • اگر در هریک از مراحل انجام معامله و ثبت سفارش VPN قطع شده و IP عوض شود صرافی اکانت شما را مسدود کرده و دارایی هایتان بلوکه می شود.

مزایای فعالیت در صرافی های خارجی

  • در اکثر صرافی های باکیفیت و معتبر امکان استفاده از قابلیت Stop Loss وجود دارد. با استفاده از این ویژگی می توانید معاملات خود را از هرگونه ضرری محافظت کنید. به این ترتیب پیش از شروع معاملات حد ضرر خود را مشخص می کنید.
  • در برخی از صرافی ها امکان بیمه کردن دارایی وجود دارد. به این معنا که در صورت حمله هکرها به سایت صرافی دارایی های شما از طریق بیمه برگشت داده می شوند.

مزایای فعالیت در صرافی ایرانی

  • امکان خرید رمز ارز از طریق ریال
  • واریز و برداشت مستقیم از حساب بانکی ریالی
  • زبان فارسی سایت
  • دسترسی به بازارهای جهانی
  • پشتیبانی 24 ساعته در تمام روزهای هفته
  • امکان انجام مراحل احراز هویت
  • واریز و برداشت در سطوح بالا
  • قابلیت پیگیری و شکایت

روش خرید ارز دیجیتال از صرافی

در زبان ارزهای دیجیتال، به خریدارن Taker و به فروشندگان Maker گفته می شود. شما می توانید از طرق مختلفی مانند انتقال وجه از بانک به اکانت صرافی خود پول واریز کرده و ارز دیجیتال خریداری کنید و یا برعکس با فروش رمز ارز، پول فیات دریافت کرده و وجه دریافت شده را به حساب بانکی خود منتقل کنید.

آموزش گام به گام خرید ارز دیجیتال از صرافی

  • برنامه تجاری خود را مشخص کرده و بر اساس آن یکی از صرافی ها معتبر را انتخاب کنید
  • به یک شبکه مطمئن اینترنت متصل شوید. (از WIFI مراکز عمومی استفاده نکنید)
  • یک حساب کاربری در صرافی موردنظر ایجاد کنید.
  • مراحل احراز هویت شخصی که شامل مدارک شناسایی، حساب بانکی، آدرس و شماره تماس و…می شود را طی کنید
  • از طریق حساب بانکی مقداری ارز فیات (ریال، دلار و…) را به حساب کاربری خود واریز کنید
  • نوع و میزان ارز دیجیتال را مشخص کنید
  • سفارش خود را دریکی از قسمت های Market و یا Stop Limit ثبت کنید.

درنهایت بهتر است بخشی از رمز ارز خریداری شده را برای انجام تریدهای جزئی در کیف پول صرافی نگه داری کنید و مابقی آن را دریکی از انواع کیف پول های معتبر ارز دیجیتال ذخیره و نگهداری کنید.

باید ها و نباید ها در ترید کردن

سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال فراز و نشیب های بسیاری دارد. بدون یادگیری و استفاده از دوره های آموزش ارز دیجیتال ممکن است سرمایه زیادی را از دست دهید. در هنگام ترید حتماً نکات زیر را در نظر بگیرید:

باید های تریدینگ

1- ریسک خود را مدیریت کنید.

برای بقا در این بازار مدیریت ریسک حرف اول را می زند. تکنیک های مختلف مدیریت ریسک مانند Stop-loss به شما این امکان را می دهد تا میزان ریسک را در هر معامله محدود کنید. تکنیک دوم این است که اگر در سه معامله متوالی متحمل ضرر شدید برای مدتی از معامله کردن دست بکشید.

2- در سرمایه خود تنوع ایجاد کنید.

تنوع ایجاد کردن کلید اصلی در دنیای تجارت رمز ارزها است. گسترش سرمایه گذاری در انواع مختلف ارز دیجیتال به شما در موفقیت کمک می کند. تمام سرمایه و معاملات خود را در یک نوع ارز دیجیتال محدود نکنید. چراکه در غیر این صورت سقوط ارزش یکی از رمز ارزها، تمام دارایی شما به خطر می افتد.

3- قبل از معامله، تحقیق و بررسی را جدی بگیرید.

اگر به فکر سرمایه گذاری مستقیم در بازار ارزهای دیجیتال هستید لازم است قبل از هر چیزی تحقیقات لازم را انجام داده و در دوره های آموزش ارز دیجیتال شرکت کنید. هیچ وقت یادگیری را متوقف نکرده و حتی پس از ورود به بازار همواره به تحقیق و یادگیری ادامه دهید.

اولین قدم قبل از سرمایه گذاری برای انجام تحقیقات مفید مطالعه وایت پیپر شرکت است. با دریافت اطلاعات لازم از مقاله سفید، می توانید بهترین راه سرمایه گذاری و عواقب احتمالی آن را مشخص کنید.

4- استراتژی مشخص داشته باشید.

احتمالاً با داستان زندگی برخی افراد مواجه شده اید که با سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال ثروت زیادی کسب کرده اند؛ اما باید بدانید که این بازار روشی قابل اعتماد برای کسب درآمد بشمار نمی آید. برای دوام و موفقیت در بازار ارزهای دیجیتال باید یک استراتژی تجاری مناسب داشته باشید تا به طور مداوم از بازدهی عالی برخوردار شوید.

شما از طریق استراتژی مشخص می کنید که آیا قصد سرمایه گذاری بلندمدت را دارید و یا برای مدت کوتاهی وارد معاملات شده اید. از کدام شاخص های فنی می خواهید استفاده کنید؟ شاخص RSI، MACD و یا EMA؟ آیا تصمیم دارید از ربات های ترید استفاده کنید یا خیر؟

شما باید قبل از هر چیزی به این سؤالات با دقت پاسخ داده باشید.

5- حرکات بیت کوین را کنترل کنید:

منظور از حرکات بیت کوین اوج و فرود ارزش آن است. بیت کوین رهبر این بازار است و همان طور که پیش ازاین اشاره شد اکثر آلت کوین حرکت بیت کوین را در بازار دنبال می کنند. دلیل اصلی آن است که بیت کوین پرکاربردترین رمز ارز در صرافی ها است. اگرچه تعداد زیادی از صرافی ها رمزارز بومی خود را دارند، مانند رمزارز BNB در صرافی بایننس؛ اما همچنان بسیاری از جفت رمز ارزهای در دسترس مانند BTC/ETH، BTC/LTC، BTC/ADA و BTC/TRX، مبتنی بر بیت کوین هستند؛ بنابراین ضرورت بیت کوین در هنگام معامله طیف گسترده ای از رمز ارزها، مشخص می شود.

قبل از شروع معامله قیمت بیت کوین را بررسی کرده و درباره عواملی که ممکن است بر قیمت آن اثرگذار باشد جستجو کنید.

6- برای بودجه خود برنامه ریزی داشته باشید.

قبل از سرمایه گذاری باید درباره بودجه خود برنامه ریزی کنید. حتی بهترین بازیگران بازار قبل از هر چیزی به بودجه خود توجه می کنند. هیچ گاه با سرمایه اصلی خود ریسک نکنید. با آن میزان از دارایی خود که تحمل از دست دادن آن را دارید، وارد بازار شوید.

7- نگاهی بلندمدت داشته باشید.

در بازار ارزهای دیجیتال نیز مانند سایر بازهای سرمایه مبتنی بر ارز فیات، باید سرمایه گذاری بلندمدت را در نظر داشته باشید. به محض مشاهده نوسانات قیمت به جای انتظار بازده بالا، تصور طولانی مدت از سرمایه گذاری خود داشته باشید.

به یاد داشته باشید که بازار ارزهای دیجیتال بسیار بی ثبات بوده و ممکن است قیمت ها بر اساس تقاضای بازار و یا اظهارنظر مسئولان برخی کشورها در هر دقیقه و ثانیه تغییر کنند. به همین دلیل کارشناسان توصیه می کنند فقط بخشی از سرمایه راکد خود را برای مدت طولانی در بازار رمز ارزها سرمایه گذاری کنید.

نباید های تریدینگ

1- به دنبال تضمین نباشید.

هیچ تضمینی در بازار ارزهای دیجیتال وجود ندارد. نه تنها در رمز ارزها بلکه در هر بزار سرمایه دیگری مانند بورس نیز این موضوع صادق است. این بازارها اساساً قابل پیش بینی نیستند بنابراین تضمینی هم وجود ندارد.

اما این موضوع نباید باعث دلسردی شما شود بلکه می تواند باعث انگیزه شما شود تا در معاملات بااحتیاط و عاقلانه عمل کنید؛ و درنهایت لازم است با استفاده از استراتژی و روش های تریدینگ مناسب سود و زیان را پیش بینی کنید.

2- بدون برنامه سرمایه گذاری نکنید.

همان طور که بدون برنامه ریزی و بررسی نقشه به مقصد جدیدی سفر نمی کنید؛ نباید بدون هدف و برنامه سرمایه خود را وارد بازار کنید. پایه و اساس یک سرمایه گذاری موفق در هر بازار سرمایه ای داشتن طرح تجاری است که هدف و نحوه رسیدن به آن را با جزئیات مشخص کند.

قبل از شروع معامله از خود بپرسید “هدف اصلی من چیست؟ و چطور می خواهم به آن برسم؟” برنامه ریزی درست نیازمند زمان، تحقیق، یادگیری و استفاده از برنامه های آموزش ارز دیجیتال است؛ اما اگر بدون برنامه وارد شوید کاری که می کنید سرمایه گذاری نیست؛ قمار است.

3- بدون تحقیق رمز ارز نخرید.

قبل از خرید یک نوع رمز ارز خاص باید تمام اطلاعات ممکن درباره آن را جمع آوری کنید. برای مثال: هدف آن رمزارز خاص چیست؟ چه کسی و یا چه کسانی پشت آن هستند؟ بدون دانستن جزئیات رمز ارزی را خریداری نکنید.

4- بدون Stop loss معامله نکنید.

مشخص کردن حد ضرر در معامله یکی از راه های انجام معاملات موفق است. اگر از این تکنیک استفاده نکنید نمی توانید برای مدت طولانی در بازار ماندگار باشید. تنظیم میزان حد ضرر، شما را از معاملاتی که مطابق میل شما پیش نمی روند خارج می کند.

5- حریص نباشید.

طمع دشمن اصلی هر سرمایه گذار است. بهترین کار این است که در هنگام معامله طمع خود را کنترل کنید. استراتژی های مؤثر و کارآمد نیز با طمع سرمایه گذار به ضرر بزرگی تبدیل می شوند.

6- احساسی ترید نکنید:

هنگام تصمیم گیری در بازار ارزهای دیجیتال هرگز احساسی برخورد نکنید. چون بی شک ضرر این دست از معاملات بسیار بیشتر از سود آن ها خواهد بود. داشتن یک ذهن باز و صبر در انجام معاملات درست و سودآور، ضروری است.

در کنار بایدها و نبایدهای ذکر شده باید در هنگام انجام معاملات در بازار ارزهای دیجیتال، آرامش داشته باشید. بسیاری از معامله گران به دلیل نوسانات بازار وحشت زده می شوند و ممکن است تصمیم های هیجانی بگیرند و دچار زیان شوند. سرمایه گذار موفق باید از اخبار روز بازار رمز ارزها، آخرین تحقیقات و به روزرسانی ها آگاه باشد.

روش های چک کردن قیمت ارزهای دیجیتال

برخی از سایت ها با ارائه قیمت روز ارزها، مقایسه قیمت ها و نمودارهای مربوط به آن ها و همچنین اطلاعات مربوط به عرضه اولیه سکه (ICO) به معامله گران این امکان را می دهند تا با استفاده از این اطلاعات مفید، وارد معامله شوند.

سایت های چک کردن قیمت رمز ارز:

  • coinmarketcap.com
  • tradingview.com
  • bitinfocharts.com
  • cryptocompare.com
  • worldcoinindex.com
  • Coinschedule
  • bitcointalk.org

عواملی زیادی بر قیمت لحظه ای رمز ارزهای اثرگذار هستند. شناخت این عوامل به شما در انجام ترید خوب کمک می کند.

عوامل مؤثر بر قیمت رمز ارزها

عرضه و تقاضا: میزان عرضه و تقاضا نقش بسیار مهمی در تعیین قیمت ارزهای دیجیتال دارد. به این معنا که هر چه تقاضا بیشتر باشد به همین میزان قیمت بالا می رود و بالعکس

هزینه های شبکه: هزینه اصلی تولید رمز ارز پاداش ماینرها است که توسط شبکه و از طریق رمز ارز بومی پرداخت می شود.

پدیده هالوینگ: هر چهار سال یک بار اتفاق افتاده و بر اساس آن پاداش ماینرها نصف می شود

محدودیت: محدود بودن میزان ارزهای دیجیتال در هر بلاکچین باعث می شود تا به دلیل محدودیت منابع ارزش دارایی افزایش یابد

کارمزد تائید تراکنش ها: هرچه کارمزد تائید تراکنش ها افزایش یابد به دنبال آن ارزش رمز ارزها نیز بیشتر می شود. این کارمزد در صورت عجله معامله گر برای تائید تراکنش به ماینر پرداخت می شود

مقررات و آئین نامه های مربوط به رمز ارز: در سال های اخیر دولت ها در تلاش هستند تا مقرراتی را درباره بازار ارزهای دیجیتال وضع کنند. هر چه این قوانین سخت گیرانه تر باشد؛ قیمت ارزهای دیجیتال نیز سقوط خواهد کرد.

اظهارنظر افراد مهم: به دفعات شاهد آن هستیم که با مصاحبه و توییت زدن افراد تأثیرگذار قیمت ارزهای دیجیتال تغییر می کند. اگر اظهارنظر انجام شده مثبت باشد قیمت ارزهای دیجیتال رشد می کند و بالعکس.

رسانه ها: هرچه رسانه ها زمان بیشتری را برای معرفی و آموزش ارز دیجیتال صرف کنند، شناخت مردم نسبت به این بازار افزایش یافته و تمایل به سرمایه گذاری در این آن نیز بیشتر می شود. با افزایش تقاضا قیمت نیز افزایش می یابد.

فعالیت سرمایه گذاران اصلی (نهنگ ها): سرمایه گذاران اصلی یا به اصطلاح نهنگ ها، افراد یا مؤسساتی با سرمایه بسیار زیاد در بازار هستند. سرمایه گذاران می توانند با سرمایه گذاری مبالغ بالا و یا فروش کل سرمایه خود بر قیمت ها اثرگذار باشند. برای مثال نهنگی با فروش تمام دارایی ارزهای دیجیتال خود، حجم زیادی رمز ارز را وارد بازار کرده و باعث افت شدید قیمت ها می شود.

خبرهای بازار: به دلیل قدرت بسیار زیاد رسانه و سرعت بالای انتقال اخبار جدید، هرگونه خبر و گزارشی درباره این بازار بر قیمت آن تأثیرگذار خواهد بود. اخبار بازار اولین چیزی است که قبل از ورود به معامله باید به آن توجه کنید.

در دسترس بودن: اگر خریدوفروش یک رمز ارز به راحتی امکان پذیر باشد قیمت آن نیز افزایش می یابد. به همین دلیل با قرار گرفتن یک رمز ارز در لیست صرافی های معتبر ارزش آن بیشتر می شود.

رقابت رمز ارزها با یکدیگر: با ورود ارز دیجیتال جدید، درصورتی که رمز ارز تازه وارد از فناوری مشابهی که از قبل در میان سایر رمز ارزها وجود دارد استفاده کند، باعث افزایش قیمت خواهد شد. برای مثال Ethereum و EOS هر دو در قراردادهای هوشمند و تسلط بر dApps با یکدیگر در رقابت هستند.

تحلیل های موردنیاز ارزهای دیجیتال

برای موفقیت در بازار رمز ارزها به کارگیری تحلیل های تجاری بسیار اهمیت دارد. در هنگام یادگیری، تحقیق آشنایی با این تحلیل ها بخش مهمی از آموزش ارز دیجیتال محسوب می شود. دست به تحلیل باشید تا فرصت ها را بیابید

تحلیل هایی که در هنگام ورود به بازار رمز ارزها به آن ها نیاز دارید عبارت اند از:

تحلیل بنیادی ارز دیجیتال (Fundamental Analysis)

تحلیل بنیادی برای اولین بار در سال ۱۹۳۴ با انتشار کتابی درباره سرمایه گذاری به نام «Security Analysis» مطرح شد. در این کتاب، نویسندگان عنوان کردند که سرمایه گذاران باید قبل از سرمایه گذاری در یک بازار سرمایه، به کلیه مبانی تجاری پیرامون آن توجه کنند.

سرمایه گذاران باید تمام جوانب را در نظر بگیرند و تنها به تعداد انگشت شماری از عوامل تأثیرگذار بر وضعیت بازار اعتماد نکنند.

بر اساس تحلیل بنیادی شاید در ابتدا بازار یک دارایی را بیشتر یا کمتر از ارزش حقیقی آن ارزش گذاری کند؛ اما در گذر زمان و با اصلاح بازار، ارزش واقعی دارایی مشخص می شود.

با اجرایی کردن تحلیل بنیادی درمی یابید که آیا یک دارایی به درستی ارزش گذاری شده است یا خیر. این ماجرا به شما کمک می کند که تصمیم های بهتری بگیرید.

از آنجایی که بازار ارزهای دیجیتال بسیار جوان است، به احتمال زیاد رمز ارزها بیشتر یا کمتر از ارزش حقیقی شان ارزش گذاری می شوند.

با استفاده از تحلیل بنیادی در بازار ارزهای دیجیتال می توانید دریابید که مثلا رمز ارز «X» بیشتر از ارزش واقعی آن ارزش گذاری شده است و باید از آن دوری کنید.

تحلیل تکنیکال ارز دیجیتال(Technical Analysis)

تحلیل تکنیکال یا همان فنی به شدت کمی و مبتنی بر معیارهای اندازه گیری است. تحلیل تکنیکال برخلاف تحلیل بنیادی صرفاً به تحرکات قیمت بازار توجه دارد. تحلیل تکنیکال از مدل سازی ریاضی و علم آمار استفاده می کند و کاربردهای بسیار گسترده ای در خریدوفروش ارز دیجیتال دارد.

سه اصل اساسی در تحلیل تکنیکال ارزهای دیجیتال

  • تاریخ تکرار می شود
  • همه چیز در بازار تخفیف می خورد
  • قیمت ها بر اساس یک روند مشخص حرکت می کنند

برای درک تحرکات قیمت بازار با استفاده از تحلیل تکنیکال باید به فاکتورهای مختلفی ازجمله میزان تقاضا ارز دیجیتال درگذشته و حال، سازمان های نظارتی دنیا و روند اخیر جوامع رمزنگاری را در میان فاکتورهای بسیار دیگر بررسی کنید.

شما می توانید با استفاده از تحلیل تکنیکال الگوها، روند و احساسات بازار را درک کرده و با بررسی داده های تاریخی مانند قیمت و حجم معاملات حرکت قیمت ها را پیش بینی کنید.

هزاران ارز دیجیتال وجود دارند و تاکنون بیش از 1000 مورد از آن ها به پروژه های شکست خورده تبدیل شده و همچنان رمز ارزهای جدیدی در حال ظهور هستند. تنظیم نبودن بازار ارزهای دیجیتال در کنار عوامل دیگر می تواند این بازار را به یک مسیر خطرناک تبدیل کند.

یک تحلیل گر ممکن است از تکنیک های کمی و کیفی برای ارزیابی فرصت های سرمایه گذاری استفاده کند. با استفاده از تجزیه تحلیل های بنیادی و فنی و یادگیری و استفاده از دوره های آموزش ارز دیجیتال می توانید تصمیمات قابل اعتمادتری بگیرید.

مزیت های سرمایه گذاری در ارز دیجیتال

سرمایه گذاری در ارز دیجیتال مزایای زیادی دارد که 8 مورد از آن را برای شما شرخ می دهیم:

1- تراکنش آسان:

در بازارهای معاملاتی، باید برای انجام معامله هزینه های بالایی پرداخت کنید. این هزینه ها شامل هزینه کارگزاری، حق کمیسیون، کاغذبازی های اداری و بسیاری موارد دیگر می شود؛ اما در معاملات رمز ارز واسطه ها حذف شده و معاملات همتا به همتا انجام می شوند. این موضوع باعث افزایش امنیت شبکه و شفافیت معاملات می شود.

2- انتقال دارایی:

می توان از ارزهای دیجیتال برای انتقال مالکیت دارایی از یک شخص به شخص با پرداخت از طریق بیت کوین استفاده کرد. تمام مراحل در بلاکچین اتفاق افتاده و به شما در انجام معاملات راحت و ایمن کمک می کنند.

3- محرمانه بودن معاملات:

هنگامی که قصد انتقال پول از یک حساب بانکی را دارید، تاریخچه دقیق معاملات که شامل زمان، میزان، فرستنده و گیرنده وجه هستند، در دسترس بانک قرار می گیرد.

بهترین قسمت سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال این است که هر معامله ای که انجام می دهید نسبت به سایر معاملات منحصربه فرد است. شما می توانید تنها بخشی از اطلاعاتی که مایل هستید برای طرف دوم معامله فاش کره و به اشتراک بگذارید.

تاریخچه مالی و هویت شخصی بخشی از حریم خصوصی معامله گران بوده و از آن محافظت می شود.

4- هزینه کم معامله:

در معاملات بانکی باید برای تمام تراکنش ها هزینه ای را پرداخت کنید. اگر تراکنش های متعددی داشته باشید در آخر ماه با هزینه معاملاتی زیادی مواجه خواهید شد؛ اما در ارزهای دیجیتال، ماینرها هزینه تایید تراکنش ها را از شبکه دریافت می کنند و معامله گر هزینه ای را برای انجام تراکنش پرداخت نمی کند. تنها اگر معامله گر تمایل داشته باشد که در صف تایید تراکنش ها زودتر از موعد، تراکنش خود را به تایید ماینرها برساند باید هزینه ای را به ماینر پرداخت کند.

5- دسترسی راحت به دارایی:

اینترنت این امکان را به کاربران می دهد تا ارزهای دیجیتال را به راحتی و امنیت بالا جابه جا کنند؛ بنابراین تمام افرادی که به اینترنت دسترسی دارند می توانند از خدمات رمز ارزها استفاده کنند.

به طورکلی دسترسی آسان بازار ارزهای دیجیتال و سرمایه گذاری در آن به منزله اقدام عجولانه و بدون یادگیری و آموزش ارز دیجیتال نیست.

6- حفظ مالکیت دارایی:

در سیستم‎ های بانکداری سنتی وقتی شخصی فوت می کند، وجه موجود در حساب به وراث وی منتقل می شود و یا در صورت نقض شرایط سرویس دهی بانک، دارایی های موجود در حساب مسدود شده و دیگر امکان دسترسی به آن ها وجود نخواهد داشت؛ اما در صورت سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال شما تنها مالک کلیدهای خصوصی و عمومی دارایی خود خواهید بود.

7- امنیت بالا:

وقتی یک معامله ای را در بازار ارزهای دیجیتال انجام می دهید امکان نقض کردن و برگرداندن آن وجود ندارد. باوجود تکنیک های رمزنگاری از دست کاری اطلاعات تراکنش های و دارایی های ارزهای دیجیتال در برابر هکرها محافظت می شود.

8- تمرکز زدایی:

فناوری بلاک چین پایگاه داده سوابق تراکنش های است. غیرمتمرکز بودن بلاک چین باعث شده تا تنها دو طرف معامله یعنی فرستنده و گیرنده، درگیر فرایند تراکنش باشند؛ بنابراین هیچ شخص سومی نیست که معاملات شما را کنترل کند.

دوره ارز دیجیتال را در خانه سرمایه حرفه ای آموزش ببینید

همان طور که تا به اینجا مشخص شد اولین و مهم ترین فاکتور موفقیت در بازار ارزهای دیجیتال، تحقیق، یادگیری و استفاده از دوره ارز دیجیتال است.

خانه سرمایه با توجه به تمایل روزافزون افراد برای سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال تصمیم گرفته است تا با بهره گیری از اساتید مجرب و از طریق آموزش ویدیویی، فرایند یادگیری و آموزش علاقه مندان این بازار را سرعت ببخشد تا در کنار پذیرش ریسک های احتمالی، مانند سرمایه گذاران حرفه ای، سرمایه خود را وارد ارزهای دیجیتال کنند.

ویژگی های دوره آموزش ارز دیجیتال در خانه سرمایه:

  • افرادی که در این روده ثبت نام می کنند تا پاپان دوره، در هر لحظه از پشتیبانی خانه سرمایه بهره مند می شوند.
  • پس از به پایان رساندن دوره و در صورت شرکت در آزمون دو مرحله ای پایان دوره، پذیرفته شدگان موفق به دریافت مدرک رسمی و بین المللی سازمان فنی و حرفه ای خواهند شد.
  • سر فصل های کامل دروه شامل مجموعه ای از آموزش های لازم برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال می شود.
  • از طریق برگذاری آزمون های دوره ای تلسط شرکت کنندگان دوره بر مباحث سنجیده می شود.
  • دوره آموزش ارز دیجیتال خانه سرمایه حاوی 125 ساعت آموزش زنده و مستقیم از طریق وبینار و 75 ساعت فیلم آموزشی مجزا است.
  • در پایان دوره فیلم های آموزشی در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد. بنابراین امکان تماشای نامحدود و مرور مکرر مباحث وجود دارد.

در آموزش ارز دیجیتال چه گفتیم و شنیدیم؟

  • «رمز ارز» یک واحد پولی نوظهور است که از زمان شکل گیری آن در سال ۲۰۰۹ تنها ۱۲ سال می گذرد. این پدیده، یک پول دیجیتالی است که بر پایه پایگاه داده بلاک چین بنا شده و مستقل از دولت ها، رمزنگاری و ایمن گشته است.
  • اولین پروژه موفق حوزه ارزهای دیجیتال «بیت کوین» است. مدتی بعد از معرفی بیت کوین، رمز ارزهای دیگر یا همان آلت کوین ها طراحی و عرضه شدند.
  • پس از عرضه چندین هزار آلت کوین همچنان بیت کوین باارزش ترین آن ها است.
  • شما می توانید با داشتن یکی از انواع معتبر کیف پول های دیجیتالی گرم یا سرد و با استفاده از آدرس کیف پول خود از طریق ارز فیات رمز ارز خریداری کنید. محافظت از کلیدهای خصوصی، عمومی و رمز عبور کیف پول با هدف حفاظت از دارایی شما توصیه می شود.
  • صرافی های ارزهای دیجیتال، سایت هایی هستند که با هدف برقراری ارتباط میان خریداران و فروشندگان شکل گرفتند.
  • به دلیل تحریم های ایران، صرافی های خارجی در فعالیت ایرانیان سخت گیری می کنند. به همین دلیل بهترین پلتفرم معامله برای ایرانیان صرافی های ایرانی معتبر هستند.
  • قبل از ورود به بازار باید قیمت روز را از طریق سایت های مربوط بررسی کرده و با سپری کردن دوره آموزش ارز دیجیتال و استفاده از تحلیل های بنیادی و فنی وارد معامله شوید.
  • بررسی اخبار مربوط به ارزهای دیجیتال، تحقیق و بررسی، داشتن برنامه، استفاده از استراتژی های کارآمد و به طورکلی داشتن هدف مشخص، کلید اصلی موفقیت در این بازار است. بنابراین یادگیری مداوم و استفاده از دوره های آموزش ارز دیجیتال در سرمایه گذاری کم ریسک به شما کمک می کنند.