اتریوم پس از بیت کوین، یکی از مطرحترین رمزارزهای بازار ارز دیجیتال به شمار میرود. این پروژه نوآور، با معرفی قراردادهای هوشمند و قابلیتهای آن، به دنیای کریپتو رنگ و روی دیگری بخشید و باعث شد بازار ارزهای دیجیتال رونق و محبوبیت بیشتری پیدا کند. در ادامه این مقاله از خانه سرمایه، به بررسی قیمت اتریوم خواهیم پرداخت.
پیش از کندوکاو در تغییرات قیمت ETH، ابتدا نگاهی به چیستی پروژه و کاربردهای آن خواهیم داشت. سپس، عوامل موثر بر قیمت اتریوم را معرفی خواهیم کرد، نحوه خرید و فروش اتریوم را آموزش خواهیم داد و در نهایت درباره پیشبینیهای انجام شده درباره قیمت آینده اتریوم سخن خواهیم گفت. با ما همراه باشید.
اتریوم چیست؟
اتریوم یک شبکه بلاکچینی غیرمتمرکز است که رمزارز بومی آن با نام اتر (ETH) در این شبکه به کاربران اجازه میدهد تا به نقل و انتقال پول بپردازند، با استیک کردن سرمایه خود از آن سود به دست بیاورند، به ایجاد و خرید و فروش توکنهای غیرمثلی (NFTs) مشغول شوند، ارزهای دیجیتال را معامله کنند، بازی کنند، از شبکههای اجتماعی بهره بگیرند و غیره.
بسیاری از کاربران کریپتو بر این باورند که اتریوم، نسل بعدی اینترنت است. اگر پلتفرمهای متمرکز مثل اپل استور را نسل دوم اینترنت (Web 2.0) بدانیم، یک شبکه کاربر-محور و غیرمتمرکز مثل اتریوم نسل سوم اینترنت (Web 3.0) به شمار میرود چرا که شبکه اتریوم از قابلیتهای فوقالعادهای چون اپلیکیشنهای غیرمتمرکز (DApps)، امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) و صرافیهای غیرمتمرکز (DEXs) رونمایی کرده است.
اهمیت قیمت اتریوم در بازار ارزهای دیجیتال
جالب است بدانید که اتریوم همیشه به عنوان دومین پروژه بزرگ بلاکچینی در دنیای رمزارز به شمار نمیرفته است. ویتالیک بوترین (Vitalik Buterin) در سال ۲۰۱۳ پروژه اتریوم را با همکاری گوین وود (Gavin Wood) راهاندازی کرد.
اتریوم روی کار آمد تا کمبودهایی که در شبکه بیت کوین وجود داشت را جبران کند. وایت پیپر Ethereum، فناوری جدیدی به نام قراردادهای هوشمند را معرفی کرد. این فناوری به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا بر روی شبکه اتریوم به توسعه اپلیکیشنهای غیرمتمرکز و رمزارزهای جدید بپردازند.
البته، اپلیکیشنهای غیرمتمرکز، پیش از اتریوم هم وجود داشتند اما همچون جزیرههای مستقلی عمل میکردند که امکان ادغام و همکاری با سایر اپها را نداشتند. ویتالیک معتقد بود، با به وجود آمدن قابلیت همکاری بین این برنامهها، کاربران استقبال بیشتری از آن داشته و در نتیجه پذیرش گستردهتری را شاهد خواهیم بود.
مقایسه اتریوم ۱ و ۲
نسخه ابتدایی اتریوم موسوم به اتریوم یک، همچون اپاستور اپل، با محور قرار دادن قوانین خاص، بستری را برای ایجاد و ارائه صدها اپلیکیشن غیرمتمرکز مختلف فراهم کرد.
این واقعه، مفهوم جدیدی به نام امور مالی غیرمتمرکز یا به اصطلاح دیفای (DeFi) را به وجود آورد. با غیرمتمرکز شدن امور مالی مختلف چون عملیاتهای وامدهی و وامگیری توجه افراد بیشتری به سمت حوزه رمزارز جلب شد.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
توسعهدهندگانی که قصد توسعه اپلیکیشن روی شبکه اتریوم را دارند باید از توکن اتریوم برای پرداخت کارمزد استفاده کنند. از سوی دیگر، کاربرانی که قصد استفاده از این اپلیکیشنها را دارند نیز باید کارمزد دریافت این خدمات غیرمتمرکز را با اتریوم یا توکنهای مبتنی بر این بلاکچین بپردازند. در نتیجه، تقاضا برای توکن ETH افزایش یافته و قیمت اتریوم رو به افزایش میگذارد.
البته اتریوم یک، کاستیهایی هم داشت. برای مثال، به دلیل استفاده از الگوریتم اثبات کار (Proof of Work) برای تایید تراکنشها در این پروژه، فرایند تایید تراکنش به کندی صورت میگرفت و در عین زیاد بودن تقاضا برای انجام تراکنش، شلوغی شبکه باعث گران تمام شدن کارمزدها میشد.
این امر باعث شد تیم اتریوم در صدد برآید تا الگوریتم اجماع شبکه را از اثبات کار، به اثبات سهام (Proof of Stake) تغییر دهد و در نتیجه مقیاسپذیری شبکه افزایش یافته و هزینه تراکنشها کمتر شود. به این ترتیب، رویداد مرج (Merge) اتریوم باعث شکل گرفتن نسخه دیگری از ETH به نام اتریوم ۲ شد. در ۲۲ سپتامبر ۲۰۲۲، اتریوم آپدیت شده و طی این عملیات، زنجیره بیکن با شبکه اصلی اتریوم ادغام شد.
با شروع استفاده از الگوریتم اثبات سهام، کاربران برای تبدیل شدن به نود (Node) و دریافت پاداش (در ازای تایید تراکنشهای شبکه اتریوم) باید مقداری از دارایی اتریوم خود را در شبکه استیک و قفل کنند. این موضوع هم به نوبه خود باعث افزایش کارایی ارز دیجیتال ETH و در نتیجه افزایش تقاضا برای اتریوم میشود.
بررسی قیمت اتریوم
در این بخش با عنوان بررسی قیمت اتریوم ابتدا به عوامل موثر بر قیمت اتر اشاره خواهیم داشت و سپس به بررسی تغییرات قیمت اتریوم در بازه های زمانی مختلف خواهیم پرداخت.
عوامل موثر بر قیمت اتریوم
قیمت ETH به عرضه و تقاضای بازار، نوآوریهای شبکه اتریوم و شرایط کلی بازار وابستگی زیادی دارد. این عوامل تا حد زیادی از احساسات معاملهگران بازار کریپتو تاثیر میگیرند. در ادامه به طور مختصر به هر یک از این عوامل اشاره کردهایم:
تاثیر عرضه و تقاضا
در نیمه دوم سال ۲۰۲۱، شبکه اتریوم تغییر عمدهای را تجربه کرد. تا آن زمان، میزان عرضه اتریوم هیچ محدودیتی نداشت اما پس از آن اوضاع تغییر کرد. پس از هاردفورک لندن اتریوم، کارمزدهای شبکه اتریوم سوزانده شد.
این امر باعث تورمی شدن اتریوم شد. به عبارت دیگر، هر چه عرضه یک رمزارز در بازار کمتر باشد و تقاضا برای خرید آن بیشتر باشد، ارزش آن افزایش خواهد یافت و بالعکس، زمانی که عرضه رمزارز زیاد و تقاضا برای خرید کم باشد، کاهش قیمت اتفاق میافتد.
نوآوری های شبکه اتریوم
وقتی تیم اتریوم، بهبودهایی را در پلتفرم آن لحاظ میکند تا عملکرد بهتر و قابلیت بیشتری داشته باشد، ارزش آن نیز افزایش مییابد. در واقع، این پروژه تاکنون چندین بار، بهروزرسانیهای پرهزینهای را به انجام رسانده است.
این آپدیتها در ۴ دسته قرار میگیرند: فرانتیر (Frontier)، هوماستد (Homestead)، متروپلیس (Metropolice) و سرنیتی (Serenity). آپدیتهای سرنیتی روی بهبود کارایی، سرعت و مقیاسپذیری پلتفرم تمرکز دارد.
اتریوم ۲.۰ آپدیت قابلتوجهی بود که با نامهای ETH2 یا سرنیتی هم شناخته میشود و به منظور افزایش مقیاسپذیری شبکه رخ داده است. این آپدیت باعث شد توجه کسبوکارها و موسسات مختلف به استفاده از شبکه اتریوم جلب شود.
از این گذشته، معرفی مفاهیم جدیدی چون توکنهای غیرمثلی (NFTs) و امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) نیز از شبکه اتریوم آغاز شد و ارزش بیشتری را برای اتریوم به ارمغان آورد.
شرایط کلی بازار
بازار کریپتو از حوادث و اخبار مختلف اقتصادی و اجتماعی تاثیر میپذیرد. افزایش و کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو، اقدامات قانونگذاری کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده (SEC)، شیوع بیماریهای همهگیر، جابهجایی قدرتهای سیاسی و سیاستهای کشورهای مختلف در زمینه ارزهای دیجیتال همه و همه بر شرایط کلی بازار تاثیر میگذارند.
انعکاس این اخبار و رویدادها در شبکههای اجتماعی و رسانههای مختلف جمعی، احساسات مردم و معاملهگران حوزه رمزارز را تحت تاثیر قرار میدهد و این امر به نوسانی شدن عرضه و تقاضا و در نهایت تغییرات قیمت میانجامد.
تحلیل نوسانات قیمت اتریوم
ویتالیک بوترین در سال ۲۰۱۴، طی یک رویداد عرضه اولیه کوین (ICO) توانست ۱۸ میلیون دلار سرمایه برای پروژه خود گرداوری کند. رمزارز اتریوم در تاریخ ۳۰ جولای ۲۰۱۵ به طور رسمی با قیمتی معادل ۳۱ سنت وارد بازار شد اما به ثبات رسیدن ارزش آن بیش از یک هفته به طول انجامید. قیمت اتریوم در پایان اولین روز معاملاتی خود با رقم ۲.۷۷ دلار بسته شد. پس از آن، قیمت اتر به پایین محدوده یک دلاری کشیده شده و ماهها در قیمتی زیر یک دلار در نوسان بود. دلیل این امر، تازه بودن پروژه و ناشناس بودن آن در بین سرمایهگذاران بود.
قیمت اتریوم در ۲۰۱۶-۲۰۱۸
با افزایش پذیرش حوزه رمزارز در بین مردم، قیمت اتریوم هم افزایش قابلتوجهی را تجربه کرد و سرمایه آن در بازار به یک میلیون دلار رسید. در آغاز سال ۲۰۱۶، قیمت ETH از یک دلار فراتر رفته و پس از ژانویه آن سال، دیگر به پایین محدوده یک دلاری برنگشت. در پایان ماه ژانویه، قیمت اتریوم به ۲ دلار، و ده روز بعد، در ماه مارس به ۴ دلار رسید. ماه مارس، رونق بیشتری هم برای پروژه داشت و در اکثر روزهای آن، قیمت ETH بالای ۱۰ دلار بود.
در ماه ژوئن، قیمت اتر از ۲۰ دلار هم فراتر رفت اما عمر این رشد چندی بیش نپایید و در چند ماه آینده در بین محدودههای ۱۰ تا ۱۲ دلار در مسیر رنج حرکت کرد. مدتی بعد، در ماه سپتامبر، قیمت اتریوم به بالای محدوده ۱۴ دلاری رسید اما در ادامه، مسیر ریزش را در پیش گرفت و سال ۲۰۱۶ را با قیمت ۸ دلاری بدرود گفت.
در ماه ژوئن ۲۰۱۶، یک هکر توانست ۳.۶ میلیون اتریوم به ارزش ۷۰ میلیون دلار (در آن زمان) را به سرقت ببرد. در ۱۷ ژوئن ۲۰۱۶ رویداد هاردفورک باعث شد اتریوم به دو رمزارز مجزای اتریوم و اتریوم کلاسیک تقسیم شود.
سال ۲۰۱۷، با پذیرش گسترده ارزهای دیجیتال و آشنا شدن مردم عادی با این حوزه، یک بازار گاوی تمام عیار را به دنبال داشت. قیمت اتریوم در ابتدای سال ۲۰۱۷ کمتر از ۱۰ دلار بود اما اواسط سال به بالای ۳۰۰ دلار رسید.
در مرحله اصلاح قیمت، ETH تا نزدیکی محدوده ۲۰۰ دلاری با ریزش همراه شد و پس از اینکه مدتی را بین قیمت ۲۰۰ تا ۴۰۰ دلار در نوسان بود، در اوایل ماه نوامبر در نزدیکی محدوده ۳۰۰ دلاری به ثبات قیمت رسید. البته سال ۲۰۱۷، شگفتیهای بیشتری هم به همراه داشت.
قیمت اتریوم در ۲۰۱۸-۲۰۲۰
در اواخر ۲۰۱۷، قیمت اتریوم از محدوده ۸۰۰ دلاری گذشت و فقط یک هفته بعد از شروع سال ۲۰۱۸، قیمت ETH از ۱۰۰۰ دلار فراتر رفت. هفته بعدی، اتریوم محدوده ۱٫۳۰۰ دلاری را به خود دید. دلیل این افزایش قیمت، ترس از جا ماندن در بین مردم بود. افرادی که شاهد افزایش عجیب قیمت ارزهای دیجیتال بودند پس از مدتی مقاومت، برای عقب نماندن از دیگران سرمایه خود را وارد بازار میکردند و این رفتار از سوی خیل عظیمی از کاربران باعث افزایش بیشتر و بیشتر قیمت میشد.
سال ۲۰۱۸ برخلاف ۲۰۱۷، یک بازار خرسی (نزولی) را در پی داشت و باعث شد در عرض سه ماه، قیمت اتریوم به پایین محدوده ۴۰۰ دلاری برسد. اگر چه قیمت ETH در اوایل ماه می باز هم محدوده ۸۰۰ دلاری را دید، اما فشار فروش در این محدوده به قدری زیاد بود که خیلی زود باعث ریزش قیمت شد و در ادامه سال، بازار کریپتو روند نزولی پرشتابتری را تجربه کرد به طوری که در پایان سال ۲۰۱۸، قیمت اتر به ۱۳۳ دلار (یعنی ۸۳ درصد کمتر از سال قبل) رسید.
اواسط سال ۲۰۱۹ و اواخر ماه ژوئن، قیمت اتریوم به محدوده ۳۳۸ دلاری برگشت اما پس از مدتی دوباره به محدوده ۱۰۰ دلاری کشیده شد. سال ۲۰۱۹ به اصلاح قیمت گذشت و زمینه را برای رشد قیمت در سال ۲۰۲۰ فراهم آورد. در شروع سال ۲۰۲۰، اتریوم افزایش قیمت خوبی را تجربه کرد اما در ماه مارس با شیوع کوید ۱۹ سقوط دیگری رخ داد.
فدرال رزرو به منظور بهبود اوضاع اقتصادی در این سال، نرخ بهره را کاهش داده و نقدینگی بیشتری را وارد بازار کرد. این عوامل باعث رونق بازار سهام و رمزارز شد و ادامه سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ با رشد این بازارها همراه بود.
قیمت اتریوم در ۲۰۲۰-۲۰۲۲
پس از کاهش یافتن نرخ بهره، دولت چین با حوزه رمزارز سر ناسازگاری گذاشت و ممنوعیتهایی را در مورد ارزهای دیجیتال در کشور خود ایجاد کرد. البته این اتفاقات مانع از رشد اتریوم نشد و با اینکه اتریوم سال ۲۰۲۰ را با قیمت ۱۳۰ دلاری شروع کرده بود در طول سال به حوالی محدوده ۷۳۷ دلار رسید.
پنج ماه اول سال ۲۰۲۱ برای اتریوم روند صعودی خوبی را به دنبال داشت. فقط چند روز بعد از سال نو، قیمت اتر از ۱٫۰۰۰ دلار فراتر رفت و در آغاز ماه آوریل محدوده ۲٫۰۰۰ دلار را دید. با شروع ماه می، قیمت اتریوم از محدوده ۳٫۰۰۰ دلار فراتر رفت و در ۱۱ می حتی از محدوده ۴٫۰۰۰ دلاری هم فراتر رفت. اما از این نقطه، مرحله اصلاح قیمت آغاز شد.
اتریوم پس از دو ماه اصلاح و ریزش قیمت، در ماه آگوست و نوامبر به بالای محدوده ۴٫۸۰۰ دلاری رسید. وقتی انتظار میرفت فدرال رزرو بار دیگر نرخ بهره را افزایش داده و نقدینگی سیستم را کم کند، بازار رمزارز و سهام سقوط دیگری را تجربه کرد.
اتریوم در ماه آگوست توکنسوزی کرد تا به قیمت بلندمدت ETH کمک کند و سال ۲۰۲۱ را با ۳۹۹ درصد افزایش قیمت با رقم ۳٫۷۰۰ دلاری به پایان رساند.
قیمت اتریوم در ۲۰۲۲-۲۰۲۴
قیمت اتریوم در سال ۲۰۲۲ یک روند نزولی جدید را آغاز کرد و با اصلاحاتی که قیمت انجام داد در ماه ژوئن به محدوده ۱٫۰۰۰ دلاری رسید. سال ۲۰۲۲ با رویداد مرج یا ادغام اتریوم هم همراه شد و سیستم پروژه از اثبات کار به اثبات سهام تغییر کرد. اتریوم سال ۲۰۲۲ را با ۶۷ درصد کاهش قیمت در نزدیکی محدوده ۱٫۱۹۶ دلاری به پایان رساند. در این سال، نرخ بهره نیز از سوی فدرال رزرو افزایش یافت و وقایعی مثل ورشکستگی صرافی FTX هم اعتماد سرمایهگذاران حوزه کریپتو را خدشهدار کرد.
وقتی بار دیگر انتظار میرفت فدرال رزرو نرخ بهره را پایین بیاورد، یک بازار گاوی جدید شکل گرفت. با اینکه کمیسیون بورس و اوراق بهادار در این سال قوانین سختگیرانهای برای صرافیهای بزرگ این کشور (از جمله بایننس و کوینبیس) اعمال کرد، قیمت اتریوم در مسیر صعودی به حرکت خود ادامه داد.
اگر چه روند افزایشی قیمت در ماه آگوست با وقفه همراه شد، با پایین آمدن نرخ بهره، قیمت اتر با ۹۱ درصد افزایش به محدوده ۲٫۳۰۰ دلاری رسید. اوایل سال ۲۰۲۴، با تایید شدن ETF بیت کوین رونق حوزه رمزارز بیش از پیش شده و قیمت اتریوم بار دیگر محدوده ۴٫۰۰۰ دلاری را لمس کرد.
خرید اتریوم
توصیه میکنیم پیش از خرید اتریوم، به خوبی درباره پروژه و شرایط کنونی آن در بازار تحقیق کنید. همچنین، با تحلیل قیمت مطمئن شوید که در قیمت معقولی دست به خرید میزنید. در صورتی که تحقیقات کافی را انجام داده و نقطه خرید خود را مشخص کردید، میتوانید در صرافیهای ارز دیجیتال به خرید اتریوم بپردازید. در ادامه مراحل خرید ETH در انواع صرافیها شرح داده شده است.
چگونه اتریوم بخریم؟
شما میتوانید از پلتفرمهای متمرکز یا غیرمتمرکز اتریوم بخرید. در این بخش ابتدا مراحل خرید اتریوم در صرافی متمرکز را شرح میدهیم و سپس به آموزش خرید اتریوم در صرافیهای غیرمتمرکز خواهیم پرداخت.
خرید اتریوم در صرافی های متمرکز
صرافیهای متمرکز پلتفرمهایی هستند که تحت نظر یک نهاد خاص و مشخص اداره میشوند. این صرافیها در ازای دریافت کارمزد، خدمات مالی مختلفی چون خرید و فروش رمزارز، معاملات اهرمی و غیره را در اختیار کاربران خود قرار میدهند و البته میتوانند به اطلاعات و موجودی حساب شما دسترسی داشته باشند.
از آنجا که این پلتفرمها متمرکز هستند تحت تاثیر قوانین کشورشان قرار داشته و ملزم به رعایت آن هستند. برای مثال دولت آمریکا صرافی بایننس را ملزم کرده تا به کاربران ایرانی خدمات ارائه ندهد و تمام کاربران این صرافی، تنها در صورت احراز هویت میتوانند از خدمات آن استفاده کنند.
از این رو، توصیه میکنیم که در حین انتخاب صرافی متمرکز به نکاتی چون میزان شهرت و اعتبار، امنیت، ارائه خدمات به کاربران ایرانی، میزان کارمزد، تعداد رمزارزهای پشتیبانی شده و موارد این چنینی توجه داشته باشید.
شما برای خرید اتر میتوانید به سراغ صرافیهای متمرکز ایرانی و خارجی بروید. برای خرید ETH در صرافی ایرانی باید مراحل زیر را طی کنید:
- تحقیق درباره صرافی های مختلف ایرانی و انتخاب گزینه مناسب
- ایجاد حساب کاربری و ثبت اطلاعات بانکی
- واریز پول از حساب بانکی به صرافی
- مراجعه به بخش «بازارها» یا «معاملات
- انتخاب جفت ارز تومان/اتریوم
- ایجاد سفارش خرید
به منظور مقایسه صرافیهای ایرانی با هم و اطلاع یافتن از نحوه خرید و فروش در هر یک، میتوانید به صفحه «لیست کامل بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی» مراجعه کنید. برای خرید اتریوم از صرافیهای متمرکز خارجی باید مراحل زیر را دنبال کنید:
- ثبت نام در صرافی ایرانی (به منظور تبدیل تومان به تتر)
- ثبت نام در صرافی خارجی
- استفاده از کیف پول واسط در حین انتقال (برای جلوگیری از ارتباط مستقیم صرافی ایرانی و خارجی)
- واریز رمزارز به صرافی خارجی از طریق دکمه Deposit
- رفتن به بخش مبادلات یا اکسچنج (Exchange)
- جستوجوی جفت ارز ETH/USDT
- ایجاد سفارش خرید
مجددا تاکید میکنیم در بین صرافیهای خارجی به سراغ مواردی بروید که به کاربران ایرانی خدمات ارائه کرده و در عین حال در بین کاربران از اعتبار و امنیت خوبی برخوردار هستند.
به منظو مقایسه و اطلاع از نحوه خرید و فروش در صرافیهای متمرکز خارجی کافی است از صفحه «بهترین صرافی ارز دیجیتال خارجی برای ایرانیان» دیدن کنید. با کلیک روی هر یک صرافیهای موجود در لیست، اطلاعات لازم به همراه نحوه کار با آن را مشاهده خواهید کرد.
خرید اتریوم در صرافی های غیرمتمرکز
صرافیهای غیرمتمرکز توسط نهاد خاصی کنترل نمیشود. در حقیقت، هر کاربری که علاقه داشته باشد، با استیک کردن مقداری از توکن بومی صرافی غیرمتمرکز، میتواند در تصمیمات مربوط به صرافی حق رای داشته باشد. به عبارت دیگر، این صرافیها با نظر کاربران اداره میشود.
از آنجا که در این نوع صرافی کیف پول داخلی و دفتر سفارشات وجود ندارد، یک فناوری خاص به نام بازارسازان خودکار یا AMM قیمتگذاری خرید و فروش ارزهای دیجیتال را مدیریت میکند. به همین دلیل هم ممکن است در حین خرید و فروش اتریوم شاهد لغزش قیمت باشید. کاربران برای استفاده از خدمات صرافیهای غیرمتمرکز نیازی به ایجاد حساب کاربری ندارند و فقط کافی است کیف پول ارز دیجیتال خود را به صرافی وصل کنند.
این موضوع باعث میشود انتخاب کیف پول مناسب به چالش تبدیل شود. به این منظور باید درباره کیف پولهای مختلف تحقیق کرده و مورد مناسبی را انتخاب کنید. در ادامه، برای خرید اتریوم از این صرافیها توصیه میکنیم ابتدا با توجه به نکاتی چون میزان شهرت و اعتبار، امنیت، نقدینگی، تعداد ارزهای دیجیتال، کارمزد تراکنشها و مانند این، از بین صرافیهای غیرمتمرکز گزینهای را بیابید که بیشترین تناسب را با نیازهای شما داشته باشد. مراحل خرید اتریوم در صرافیهای غیرمتمرکز به این شرح است:
- ثبت نام در صرافی ایرانی (برای تبدیل تومان به رمزارز)
- انتخاب کیف پول مناسب
- انتقال رمزارز به کیف پول
- انتخاب صرافی غیرمتمرکز مناسب
- مراجعه به صرافی و وصل کردن کیف پول
- پر کردن فیلدهای موجود در بخش سواپ
- مشاهده جزئیات تراکنش و تایید تراکنش
- جدا کردن کیف پول پس از تکمیل تراکنش و نشستن رمزارز در کیف پول
بهترین زمان برای خرید اتریوم
به منظور پیدا کردن بهترین زمان برای خرید اتریوم باید دانش تکنیکال و فاندامنتال مناسبی داشته باشید. علاوه بر این، گاه قیمت ارزهای دیجیتال در صرافیهای مختلف با مقداری تفاوت عرضه میشود.
پس از تعیین زمان مناسب برای خرید، با نگاه به اطلاعات درج شده در ابتدای همین صفحه و مراجعه به بخش «مقایسه قیمت اتریوم در صرافی های ایرانی» میتوانید قیمت خرید و فروش اتریوم در صرافیهای مختلف را مقایسه کرده و بهترین رقم را انتخاب کنید. حتی برخی کاربران با خرید رمزارز در یک صرافی و فروش آن در صرافی دیگر به سود میرسند (به این عمل آربیتراژگیری گفته میشود).
نکات مهم قبل از خرید اتریوم
پیش از خرید اتریوم نکات زیر را در نظر بگیرید:
- دانش تکنیکال و فاندامنتال لازم برای فعالیت در بازار ارزهای دیجیتال را فرا بگیرید.
- در انتخاب صرافیهای خارجی و ایرانی متناسب با نیازهای خود نهایت دقت را به خرج دهید.
- در حین استفاده از صرافیهای خارجی اقدامات احتیاطی لازم را به عمل بیاورید.
- قبل از خرید هر رمزارزی، درباره پروژه، وضعیت کنونی آن در بازار و پتانسیل رشد آن در آینده تحقیق کنید.
- در حین انتقال تتر از صرافی ایرانی به صرافی خارجی و بالعکس از کیف پول واسط استفاده کنید تا هویت ایرانی شما لو نرود.
فروش اتریوم
اگر پیش از این به هر شکلی مقداری اتریوم خریداری کردهاید و اکنون قصد فروش آن را دارید، میتوانید در پلتفرمهای مختلف اقدام به فروش ETH کنید. در ادامه با جزئیات بیشتری در این زمینه صحبت کردهایم.
چگونه اتریوم بفروشیم؟
درست مانند آنچه که در بخش «خرید اتریوم» اشاره کردیم، برای فروش اتر میتوانید به صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز مراجعه کنید. در صورتی که قصد دارید از فروش اتریوم خود در پلتفرمهای مختلف وجه نقد (به تومان) دریافت کنید مراحل زیر را دنبال کنید.
فروش اتریوم در صرافی های متمرکز و غیرمتمرکز
سادهترین و امنترین راه برای تبدیل اتریوم به تومان، استفاده از صرافیهای ایرانی است. اگر اتریوم شما در کیف پول مجزایی قرار دارد به دو روش میتوانید آن را بفروشید:
- اول اینکه اتریوم موجود در کیف پول را به یک صرافی ایرانی معتبر منتقل کرده و در بخش «معاملات» یا »بازارها»، جفتارز اتریوم/تومان را انتخاب کنید. سپس، یک سفارش فروش ایجاد کنید و منتظر شوید تا سفارشتان تکمیل شود. پس از تبدیل شدن اتریوم به تومان، از بخش کیف پول صرافی، در مقابل موجودی تومان خود، گزینه برداشت را بزنید.
- دوم اینکه ابتدا اتریوم را در صرافی داخلی کیف پول، یا در یک صرافی غیرمتمرکز (مانند آنچه در بخش خرید اتریوم از صرافی غیرمتمرکز توضیح دادیم) به تتر یا یک استیبل کوین دیگر تبدیل کنید. معمولا کارمزد انتقال استیبلکوینها نسبت به اتریوم کمتر است، البته، باید مقدار کارمزد تراکنش در صرافی داخلی یا صرافی غیرمتمرکز را هم در نظر بگیرید و روش ارزانتر را انتخاب کنید.
در صورتی که اتریوم شما در یک صرافی خارجی نگهداری میشود دو راه دارید:
- اول اینکه اتریوم را به صرافی ایرانی منتقل کرده و با مراجعه به بخش «بازارها» یا «معاملات»، جفتارز اتریوم/تومان را انتخاب کرده و با ایجاد سفارش فروش آن را به تومان تبدیل کنید.
- دوم اینکه ابتدا اتریوم را در صرافی خارجی به تتر یا یک استیبل کوین دیگر تبدیل کنید تا در حین انتقال کارمزد کمتری را بپردازید. سپس، تتر به دست آمده را به صرافی ایرانی منتقل کرده و در بخش بازارها یا معاملات، جفت ارز مورد نظر خود (تتر/تومان) را انتخاب کرده و یک سفارش فروش ایجاد کنید. در حین انتقال تتر به صرافی ایرانی، استفاده از کیف پول واسط را فراموش نکنید.
بهترین زمان فروش اتریوم
بهترین زمان برای فروش اتریوم وقتی است که به سود مورد نظر خود دست یافتهاید یا (در شرایطی که کاهش شدید قیمت پیشبینی میشود)، فروش اتریوم به منظور جلوگیری از ضرر بیشتر در معامله انجام بگیرد.
علاوه بر این موارد، تریدرها در معاملات اهرمی میتوانند در سقف کنونی قیمت ارز اتریوم (که احتمال ریزش قیمت از آن نقطه را پیشبینی کردهاند) اقدام به ایجاد یک سفارش فروش در بخش فیوچرز یا معاملات تعهدی کنند تا بتوانند از ریزش قیمت نیز به سود برسند.
مالیات ها و مقررات فروش اتریوم
در کشور ایران، میزان مالیات رمزارز براساس حساب کاربری آنها در صرافیهای ایرانی محاسبه میشود. البته مبلغ مالیات در حین خرید و فروش رمزارز در صرافی از تراکنش کسر نمیشود و برای پرداخت آن به صورت سالانه باید به درگاه میز خدمت دولت مراجعه کرد. اگر به طور جدی در زمینه خرید و فروش ارزهای دیجیتال فعال هستید به نکات زیر توجه کنید:
- مالیات سالانه ارزهای دیجیتال در ایران به صورت پلهای محاسبه میشود.
- در صورتی که سود سالانه معاملات رمزارز شما کمتر از ۲۸٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان باشد، نیازی به پرداخت مالیات وجود ندارد.
- در صورتی که سود سالانه شما از معاملات رمزارز ۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان باشد ملزم به پرداخت ۱۵ درصد مالیات خواهید بود.
- در صورتی که سود سالانه شما از معاملات رمزارز بین ۵۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تا ۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان باشد، ملزم به پرداخت ۲۰ درصد مالیات خواهید بود.
- اگر سود سالانه شما از معاملات ارز دیجیتال بیش از ۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان باشد، باید ۲۵ درصد مالیات پرداخت کنید.
- در صورتی که سود سالانه معاملات رمزارز به صورت مشارکتی باشد و سهم هر شریک از آن کمتر از ۲۸٫۸۰۰٫۰۰۰ تومان باشد، لزومی به پرداخت مالیات وجود ندارد.
گفتنی است که اطلاعات درج شده در این مقاله درباره مالیات سالانه رمزارز در ۲۱ شهریور ۱۴۰۳ و با نگاه به اطلاعات درج شده در سایت اریترون ارائه شده است. این احتمال وجود دارد که این اطلاعات و ارقام مربوطه با گذشت زمان دچار تغییر شود.
پیش بینی آینده قیمت اتریوم
ما در این بخش به چند مورد از پیش بینیهایی که درباره قیمت آینده اتریوم شده است اشاره میکنیم. این موارد عبارتند از:
- مجله فوربز: کارشناسان مجله فوربز معتقدند که قیمت اتریوم تا سال ۲۰۳۰ به ۲۰٫۵۰۰ دلار خواهد رسید.
- مجله تکوپدیا: کارشناسان تکوپدیا معتقدند متوسط قیمت اتریوم در سال ۲۰۳۰، حدود ۹٫۸۰۰ دلار و حداکثر قیمت آن ۱۲٫۲۰۰ دلار خواهد بود.
- مجله بنزینگا: این مجله در وبلاگ خود عنوان کرده که طبق پیشبینی کارشناسان، قیمت اتریوم در سال ۲۰۳۰ به ۲۱٫۹۶۹ دلار و در سال ۲۰۴۰ به ۱۰۵٫۶۹۱ دلار خواهد رسید. همچنین، پیش بینی این مجله درباره قیمت اتریوم در سال ۲۰۵۰، حدود ۱۴۰٫۷۴۹ دلار است.
جمع بندی
اتریوم یک شبکه غیرمتمرکز و تحول آفرین در حوزه ارزهای دیجیتال است. بلاکچین اتریوم با به کارگرفتن فناوریهای جدیدی چون قراردادهای هوشمند و ماشین مجازی اتریوم مسیر تازهای را در برابر توسعهدهندگان و کاربران رمزارز قرار داده است.
امکانات ارائه شده در این شبکه به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا اپلیکیشنهای غیرمتمرکز و داراییهای دیجیتال خود را روی آن راهاندازی کنند. این امر به شکلگیری اکوسیستم «امور مالی غیرمتمرکز یا دیفای» و همچنین توکنهای غیرمثلی یا NFTها نیز انجامیده که هر یک طرفداران خاص خود را دارا است.
کاربرانی که قصد خرید و فروش رمزارز اتریوم را دارند میتوانند به صرافیهای متمرکز و غیرمتمرکز مراجعه کنند. ما در این مقاله به مراحل خرید و فروش اتریوم اشاره کردهایم.
نکته: ما در خانه سرمایه هیچ توصیهای به خرید و فروش اتریوم نداریم و کاربران در صورت تمایل به خرید باید با توجه به تحقیقات لازم و با تصمیم و مسئولیت شخصی خود به این کار اقدام کنند.