ثانیه
دقیقه
ساعت
روز
پرسودترین کانال سیگنال VIP جفت‌ارزها رایگان شد!

مرورگر بلاک چین (Blockchain Explorer) چیست و چه کاربردی دارد؟

بلاک چین اکسپلورر

بلاک چین یک دفتر کل معاملات است. هر زمان که شخصی بیت کوین یا ارز دیجیتال دیگری را از یک کیف پول به کیف دیگر ارسال می‌کند، تراکنش در دفتر ثبت می‌شود، اما چطور می‌توان تاریخچه تراکنش‌ها را در دفتر کل بلاک‌ چین مشاهده کرد؟ در این مطلب قصد داریم به ساده‌ترین روش انجام این کار، یعنی بلاک چین اکسپلورر (Blockchain Explorer) اشاره کنیم.

بلاک چین اکسپلورر (Blockchain Explorer) چیست؟

کاوشگر بلاک ارز، یک مرورگر بلاک چین آنلاین است که می‌تواند جزئیات تمام تراکنش‌هایی را که تاکنون در یک شبکه بلاک چین رخ داده است، نشان دهد. کاوشگرهای بلاک برای بیت کوین و همچنین برای آلت ‌کوین‌ها به‌طور منحصربه‌فرد و یکتا ایجاد شده‌اند.

از برخی کاوشگرهای بلاک می‌توان در چندین شبکه مختلف استفاده کرد؛ درحالی‌که برخی دیگر تنها برای یک بلاک چین خاص هستند؛ برای مثال، یک کاوشگر بلاک بیت کوین تنها می‌تواند اطلاعاتی را از شبکه بیت کوین پیدا کند و نمایش دهد؛ مانند زمانی که شخصی بیت کوین را به کیف پول دیگری ارسال می‌کند. به‌طورکلی یک بلاک کاوشگر می‌تواند برای یافتن هر تراکنش خاص یا مشاهده تاریخچه اخیر زنجیره استفاده شود.

تاریخچه Blockchain Explorer

مفهوم کاوشگران بلاک چین هم‌زمان با بلاک چین پدیدار شد. دلیل ایجاد این ابزار دشواربودن بررسی بلاک‌ چین‌ها بود؛ برای مثال وقتی شخصی می‌گوید برای شما ارز ارسال کرده، اما دارایی در کیف پول شما قرار نگرفته است. این وضعیت معمولاً به این دلیل ایجاد می‌شود که هنوز در انتظار تأیید بوده یا به‌طورکلی رد شده است. علاوه بر این، با توجه به اینکه داده‌ها در بلاک‌ چین به روش خاصی ساختاربندی شده‌اند، بررسی بلاک‌ چین‌ها برای همه افراد کار ساده‌ای نبود.

اولین کاوشگر بلاک چین که برای بلاک چین بیت کوین ایجاد شده بود، در نوامبر 2010 تقریباً هم‌زمان با معرفی بیت کوین ایجاد شد. در ابتدا این کاوشگر از طریق آدرس theymos.ath.cx:64150/bbe در دسترس بود، اما بعد از مدتی به blockexplorer.com منتقل شد.

بلاک چین اکسپلورر چه کاربردی دارد؟ 

مرورگر بلاک چینی یا Blockchain Explorer

کاوشگر بلاک چین به کاربران اجازه می‌دهد فعالیت‌های انجام‌شده در بلاک چین را مشاهده کنند. کاربران از کاوشگرهای بلاکی برای ردیابی وضعیت یک تراکنش در انتظار یا برای مشاهده موجودی کیف پولشان استفاده می‌کنند. علاوه بر این موارد، در ادامه به مهم‌ترین کاربردهای Blockchain Explorer اشاره شده است:

  • تاریخچه هر آدرس کیف پول، از جمله تمام تراکنش‌های ارسال‌شده به آن آدرس و از آن آدرس را بررسی کنید.
  • بررسی بلاک‌هایی که به بلاک‌ چین اصلی متصل نیستند و بلاک چین اصلی آن‌ها ناشناخته است، به این موارد بلوک‌های یتیم می‌گویند.
  • بزرگ‌ترین تراکنش ارسال‌شده در 24 ساعت گذشته را بررسی کنید.
  • تعداد تراکنش‌هایی را که با مدل دو بار خرج‌کردن انجام شده‌اند مشاهده کنید.
  • فرد یا استخر ماینینگی که یک بلاک خاص را استخراج کرده‌اند، شناسایی کنید.
  • بلوک پیدایش یا اولین بلوکی را که تاکنون روی یک زنجیره معین استخراج شده است، مشاهده کنید.
  • سایر اطلاعات مربوط به یک بلاک چین، مانند هزینه‌های میانگین تراکنش، نرخ هش، سختی استخراج و سایر داده‌ها را مشاهده کنید.

موارد استفاده پیشرفته‌تری نیز برای کاوشگرهای بلاک وجود دارد، اما این موارد بیشتر توسط شرکت‌هایی استفاده می‌شود که نرم افزارهای پیچیده‌ای را برای ردیابی فعالیت‌های مجرمانه یا تلاش برای پیش‌بینی قیمت ارزهای دیجیتال ایجاد می‌کنند.

چرا باید از Blockchain Explorer استفاده کنیم؟

بلاک کاوشگرها برای معامله‌گران، استخراج‌کنندگان، اعتبارسنج‌ها، کسب‌وکارها و علاقه‌مندان به صنعت ارزهای دیجیتال کاربرد بالقوه‌ای دارند. اگر در حال خرید یا فروش ارز هستید، می‌توانید از یک Blockchain Explorer برای بررسی وضعیت تراکنش استفاده کنید. همچنین می‌توانید اطلاعات مرتبط با آدرس بلاک چین خود را به دست آورید، از جمله تاریخچه تراکنش‌ها، ارزش کل دارایی‌های نگهداری شده در آدرس، کل مقدار ارز دیجیتال دریافتی در آدرس و مقدار کل رمزارز ارسال‌شده از آدرس و غیره.

استخراج‌کنندگان می‌توانند از کاوشگرهای بلوک برای بررسی این موضوع استفاده کنند که آیا یک بلوک را با موفقیت استخراج کرده‌اند یا خیر و کسب‌وکارها می‌توانند داده‌های تراکنش مربوط به پروژه‌های خود را تجزیه و تحلیل کنند. به همین ترتیب، هرکسی می‌تواند از کاوشگرهای بلاک برای نظارت بر فعالیت نهنگ‌ها و افراد با آدرس‌های بلاک چین شناخته شده استفاده کند؛ برای مثال، نظارت بر آدرس‌هایی که متعلق به ساتوشی ناکاموتو هستند، یک سرگرمی مورد علاقه جامعه علاقه‌مندان ارزهای دیجیتال است.

همچنین کاوشگرهای بلاک به علاقه‌مندان کمک می‌کنند تا اطلاعات فنی درباره عملکردهای داخلی بلاک چین، مانند آخرین تراکنش‌ها و بلوک‌ها، سختی بلاک، نرخ هش، ارتفاع بلوک، کارمزد تراکنش، حجم تراکنش و موارد دیگر را بیابند؛ به همین ترتیب، یک بلاک کاوشگر می‌تواند داده‌های بازار مانند عرضه در گردش، حداکثر عرضه و ارزش بازار یک ارز دیجیتال را در اختیار کاربران قرار دهد.

توجه به این نکته مهم است که اطلاعات یک بلاک کاوشگر ممکن است با توجه به معماری بلاک‌ چین متفاوت باشد؛ برای مثال یک بلاک کاوشگر برای یک بلاک چین اثبات کار (PoW) داده‌های مربوط به ماینرها را نمایش می‌دهد؛ درحالی‌که یک کاوشگر بلاک برای یک بلاک چین اثبات سهام (DPoS) اطلاعات مربوط به تولیدکنندگان بلوک و انتخابات را نمایش می‌دهد.

برخی موارد دیگر نیز درباره اهمیت استفاده از این بازار عبارت در ادامه بیان شده‌اند:

  • کاوشگران بلاک چین می‌توانند سطوح قابل‌توجهی از شفافیت را با اجازه‌دادن به کاربران برای بررسی موجودی و آدرس‌های قرارداد هوشمند ارائه دهند.
  • Blockchain Explorer همچنین می‌تواند در تأیید اعتبار آدرس کیف پول قبل از ارسال دارایی‌های رمزنگاری‌شده برای یک شخص مؤثر باشد.
  • کاوشگران بلاک چین می‌توانند بررسی کنند که آیا دارایی به مقصد تحویل داده شده است یا خیر.
  • کاوشگرها می‌توانند به توسعه‌دهندگان در شناسایی ویژگی‌ها و عملکردهای اضافی موردنیاز در کیف پول‌ها و سایر نرم افزارها کمک کنند. علاوه بر این می‌توانند از برنامه‌نویسی کارآمد کیف پول خود برای ارسال، دریافت و ذخیره ارزهای دیجیتال اطمینان حاصل کنند.

نمونه‌هایی از بلاک چین اکسپلورر

در ادامه به محبوب‌ترین بلاک چین اکسپلوررها اشاره می‌کنیم. همان‌طور که در ابتدای مطلب هم گفته شد، کاوشگرهای مختلفی برای انواع مختلف ارزهای دیجیتال وجود دارد که البته می‌توان از برخی کاوشگرها برای جست‌وجوی چندین چین یا زنجیره استفاده کرد.

بلاک چین اکسپلورر Blockchain.org

مرورگر بلاک چینی یا Blockchain Explorer

lockchain.org که قبلاً با نام Blockchain.com شناخته می‌شد، کاوشگر محبوب بلاک بیت کوین است. این اکسپلورر به کاربران اجازه می‌دهد تا بلاک چین بیت کوین را براساس تراکنش، آدرس یا بلاک جست‌وجو کنند. بسیاری از کاربران بیت کوین احتمالاً در مقطعی برای نظارت یا ثبت تراکنش‌های بیت کوین خود از Blockchain.org استفاده کرده‌اند.

بلاک چین اکسپلورر Blockchair

درحالی‌که بیشتر کاوشگرهای بلاک تنها روی یک بلاک چین کار می‌کنند، بلاک چین می‌تواند برای جست‌وجوی چندین بلاک‌ چین استفاده شود. این کاوشگر امکان جست‌وجو در بلاک‌های اتریوم، بیت کوین کش و بیت کوین را فراهم می‌کند. کاربران می‌توانند عبارت‌ها، سختی استخراج، اندازه Mempool و نودها را در این اکسپلورر جست‌وجو کنند.

بلاک چین اکسپلورر Tokenview

Blockchain Explorer

Tokenview امکان انجام جست‌وجو را در بیش از 20 بلاک چین را فراهم می‌کند. این بلاک چین اکسپلورر در چین مستقر است و در سال 2018 راه‌اندازی شد.

بلاک چین اکسپلورر Etherscan

Etherscan احتمالاً محبوب‌ترین کاوشگر بلاک چین برای شبکه اتریوم است. این اکسپلورر این امکان را برای کاربران فراهم می‌کند تا آدرس‌های ETH، موجودی کیف پول، تراکنش‌ها، قراردادهای هوشمند و موارد دیگر را جست‌وجو کنند.

سخن پایانی

بلاک چین اکسپلورر را می‌توان یک موتور جست‌وجو برای یک بلاک چین در نظر گرفت که به کاربر اجازه می‌دهد اطلاعات مختلف زیادی درباره آن بلاک چین پیدا کند. برای استفاده از کاوشگر بلوک، از وب سایت آن بازدید کرده و اطلاعات موردنظر خود را وارد کنید.

برای مثال به‌منظور جست‌وجوی تراکنش معلقی که در حال حاضر در Mempool ذخیره شده است، می‌توانید شناسه هش تراکنش ارائه‌شده توسط کیف پول یا صرافی خود را وارد کنید. کسانی که درباره فناوری بلاک چین کنجکاو هستند، می‌توانند از کاوشگر بلاک برای «کاوش» در بلاک چین استفاده کنند و به مواردی مانند بزرگ‌ترین تراکنش‌ها، آخرین بلوک استخراج‌شده یا نرخ هش نگاه کنند.

به این مقاله امتیاز دهید
(۱۶۷ رای) ۴.۵
۱۲۳۴۵
ترتیبی که برای خواندن مقالات مفاهیم تخصصی ارزهای دیجیتال به شما پیشنهاد میکنیم:
shilling
شیلینگ (Shilling) چیست + چه تأثیری بر قیمت ارزهای دیجیتال دارد؟
futures-trading
فیوچرز چیست و چگونه انجام می شود؟
validator
ولیدیتور چیست؟ | کاربرد Validator ارز دیجیتال چیست؟
stop-out
استاپ اوت چیست؟ سفارش توقف چگونه محاسبه می شود؟
spot-trading
معاملات اسپات یا معاملات نقدی چیست؟
block-size
اندازه بلاک بیت کوین (Block Size) چیست و چه اهمیتی دارد؟
social-trading
سوشال تریدینگ چیست و چگونه انجام می‌شود؟
crypto-insurance
بیمه ارز دیجیتال چیست و چرا و چگونه باید از آن استفاده کنیم؟
what-is-the-top-to-down-approach-in-crypto
رویکرد بالا به پایین در ارز دیجیتال چیست؟
what-is-lightning-network
شبکه لایتنینگ چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
what-is-oracle-in-blockchain
اوراکل (oracle) چیست؟ پل ارتباط بین قراردادهای هوشمند و دنیای واقعی
defi2
دیفای 2 (DeFi 2) چیست و چه کاربردی دارد؟
margin
مارجین (Margin) چیست و چه کاربردی در صرافی ها دارد؟
stop-hunting
استاپ هانتینگ چیست؟ Stop Hunting چگونه رخ می‌دهد؟
stop-limit
استاپ لیمیت (سفارش با حد ضرر) چیست؟
stop-market-order
سفارش توقف ضرر بازار (Stop Market Order) چیست؟ | انواع دستور استاپ لاس
marketorder
سفارش بازار یا مارکت اوردر (Market Order) چیست؟
memo
تگ یا ممو (Memo) در کیف پول ارز دیجیتال چیست؟
poap
الگوریتم یا پروتکل اثبات حضور (POAP) چیست؟
blockchain-explorer
مرورگر بلاک چین (Blockchain Explorer) چیست و چه کاربردی دارد؟
altcoin-season
آلت سیزن (Alt season) چیست و چگونه می توان از آن سود کسب کرد؟
amm
بازارساز خودکار (AMM) چیست و چه کاربردی دارد؟
hardcap-and-softcap
هارد کپ و سافت کپ در ارزهای دیجیتال چیست؟
crypto-lending
 وام ارز دیجیتال چیست؟ راهنمای نحوه دریافت وام ارزهای دیجیتال
liquidity-mining
استخراج نقدینگی (Liquidity Mining) در ارزهای دیجیتال چیست؟
token-burning
توکن سوزی در ارزهای دیجیتال چیست و به چه دلیلی اتفاق می افتد؟
hedge-fund
آشنایی با صندوق پوشش ریسک یا Hedge Fund
copy-trading
کپی تریدینگ (Copy Trading) چیست؟
dao
سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO) چیست و چگونه کار می کند؟
double-spend
دوبار خرج کردن (Double Spend) در بلاک چین چیست؟
what-is-ido-in-crypto
عرضه اولیه صرافی غیرمتمرکز (IDO) چیست؟
what-is-halving
هالوینگ (Halving) در ارزهای دیجیتال به چه معناست؟
on-chain-volume-vs-trading-volume
مقایسه حجم آن چین (On-Chain Volume) و حجم معاملاتی (Trading volume)
what-is-cryptojacking
کریپتوجکینگ (Cryptojacking) چیست و چگونه می توان با آن مقابله کرد؟
onchin-analysis
تحلیل آنچین یا درون زنجیره ای (Onchain) چیست و در کجا استفاده می شود؟
tokenomics
توکونومیک یا اقتصاد توکنی (Tokenomics) چیست و چه کاربردی دارد؟
sopr
اندیکاتور SOPR چیست؟ آشنایی با نحوه استفاده و انواع آن
margin-call
هرآنچه که باید درباره کال مارجین (Call Margin) بدانید
what-is-leverage
اهرم یا لوریج چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
harmonic-patterns
معرفی انواع الگوهای هارمونیک و روش های معامله با آن
%d8%aa%d8%ad%d9%84%db%8c%d9%84-%d8%b2%d9%85%d8%a7%d9%86%db%8c-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa-%d9%88-%da%86%da%af%d9%88%d9%86%d9%87-%d8%a7%d9%86%d8%ac%d8%a7%d9%85-%d9%85%db%8c-%d8%b4%d9%88%d8%af%d8%9f
تحلیل زمانی چیست و چگونه انجام می شود؟
bitcoin-full-node
نود کامل یا فول نود بیت کوین چیست؟ بررسی مزایا و معایب آن
yield-farming
کشت سود چیست؟ معرفی 7 تا از پلتفرم های معروف آن
ransomware
معرفی کلاهبرداری باجه افزار و انواع مدل های رایج آن
dlt
منظور از دفتر کل یا DLT چیست؟ و چه انواعی دارد؟
token-standard
معرفی انواع استانداردهای انتقال ارزهای دیجیتال
radix
فناوری رادیکس (Radix) چیست؟ بررسی نقاط قوت آن
erc20-and-trc20
استاندارهای ERC20 و TRC20 چیست؟ و چه تفاوتی باهم دارند؟
ethereum-plasma
پلاسما در اتریوم چیست؟ با بررسی مزایا و معایب آن
bitcoin-halving
هاوینگ بیت کوین چیست و چه تاثیری روی قیمت آن دارد؟
hashing
با مفهوم هش رمزنگاری بیشتر آشنا شویم!
quantum-computer
تأثیر کامپیوتر کوانتومی بر بلاک چین و ارزهای دیجیتال
%d8%a7%d9%84%da%af%d9%88%d8%b1%db%8c%d8%aa%d9%85-%d8%a7%d8%ac%d9%85%d8%a7%d8%b9-%d8%af%d8%b1-%d8%a8%d9%84%d8%a7%da%a9%e2%80%8c-%da%86%db%8c%d9%86-%da%86%db%8c%d8%b3%d8%aa%d8%9f-%d9%85%d8%b9%d8%b1
الگوریتم اجماع در بلاک‌ چین چیست؟ معرفی انواع کاربردهای آن
hardfork-in-bitcoin
هرآنچه که باید درباره هارد فورک در بیت کوین بدانید!
p2p
آشنایی با مبادله همتا به همتا (P2P) و نحوه استفاده از آن
spot-and-future-difference
معاملات نقدی و آتی چه تفاوت هایی با هم دارند؟
chainlink
چین لینک (chainlink) چیست؟ مزایا، امنیت و کارکرد آن
proof-of-stake
اثبات سهام (Proof Of Stake) چیست؟ چگونه در اتریوم پیاده سازی می شود؟
algo
هر آنچه که باید درباره فناوری الگوراند (ALGO) بدانید!
proof-of-work
الگوریتم اثبات کار (Proof of work) چیست؟ و در بیت کوین چگونه کار می کند؟
ico
ICO چیست؟ آشنایی با مفهوم عرضه اولیه سکه
segwit
تکنولوژی سگویت چیست؟ و چه مزایایی دارد؟
what-is-fork
فورک چیست و انواع آن کدامند؟