سال های زیادی نیست که نوشتن کتاب های انگیزشی و مرتبط با قانون جذب در بین نویسندگان و مخاطبانشان رواج و محبوبیت پیدا کرده است. اگر از خوانندگان علاقمند به این موضوعات، نام چند کتاب تراز اول پرسیده شود، قطعاً یکی از آن ها کتاب چهار اثر از فلورانس اسکاول شین خواهد بود؛ کتابی که در ایران هم بسیار مورد استقبال قرار گرفته و تا کنون بیشتر از شصت بار تجدید چاپ شده است. جمله های مثبت و روحیه بخشی که در سرتاسر این کتاب به چشم می خورند، محرک و انگیزه خوبی برای کسانی هستند که دنبال مسیری جدید و راهی امیدبخش برای شروعی دوباره می گردند. چشم اندازی که این کتاب از زندگی به مخاطب ارائه می دهد، روشن و امیدوارانه است. پایان دنیا در کتاب چهار اثر فلورانس به موفقیت و صلح و آرامش ختم می شود و همه آرزوها و خواسته ها به انجام می رسند.
نویسنده کتاب چهار اثر فلورانس اسکاول شین
فلورانس اسکاول شین (۲۴ سپتامبر ۱۸۱۷- ۱۷ اکتبر ۱۹۴۰)، زنی هنرمند و سخنور در آمریکا بود که در تصویرگری برای کتاب مهارت زیادی داست. پس از پیوستن به فرقه تفکر نو در میانه های عمر او، تغییرات عمیقی در تفکراتش ایجاد شد و سال ها در نقش مبلغ و سخنگوی فرقه، کتاب های بسیاری نوشت و در اجتماعات زیادی سخنرانی کرد. مدتی هم به تدریس الهیات در نیویورک مشغول بود. تلاش برای تبیین عقاید فرقه تفکر نو، موجب شد تا نامش بر سر زبان ها بیفتد و کتاب هایش به ویژه پس از مرگ، از محبوبیت زیادی در بین خوانندگان برخوردار شوند.
آثار دیگر فلورانس اسکاول شین
از این نویسنده شش کتاب در دست است که در بسیاری از کشورهای جهان به چاپ رسیده اند. در ایران هم، همه آثار این نویسنده در اختیار علاقه مندان به او قرار دارد. کتاب های زیر در زمان حیات نویسنده چاپ شده اند:
- بازی زندگی و شیوه ی آن (۱۹۲۵):
- اسکاول شین در این کتاب می گوید که زندگی مانند یک بازی است که آدمی هر کاری چه خوب و چه بد در آن انجام دهد، نتیجه اش به خود او باز می گردد.
- گفتار تو، چوب جادوی توست (۱۹۲۸):
- اسکاول شین به معجزه ی کلام به شدت معتقد بود و ایمان داشت که با نفوذ کلام، می توان هر شرایط ناخوشایندی را تغییر داد.
- راه مخفی به سوی موفقیت (۱۹۴۰):
- در این کتاب، نویسنده به این موضوع می پردازد که به تعداد همه ی انسان ها، راه و مسیری روشن برای رسیدن به موفقیت وجود دارد، ولی گاهی پشت دیواری مخفی می ماند و باید از نو کشف شود.
کتاب های زیر هم پس از مرگ اسکاول شین به چاپ رسیده اند:
- نفوذ کلام (۱۹۴۵):
- اسکاول شین باز هم در این کتاب بر قدرت و سیطره ی کلام بر جهان هستی تأکید دارد و معتقد است با کمک خواستن از خداوند از طریق کلام، می توان بر همه ی مشکلات پیروز شد.
- چار اثر فلورانس اسکاول شین (۱۹۸۹):
- در این مجموعه، کتاب های پیشین نویسنده به صورت فشرده گردآوری شده است.
- افسون گذرگاه شهود (۲۰۱۳):
- اسکاول شین، کتاب خود را با این جمله شروع می کند: «دعا، تلفن کردن شما به خدواند است، و شهود، تلفن کردن خداوند به شما». این اندیشه در سرتاسر کتاب گسترده است.
انگیزه اسکاول شین از نویسندگی
اسکاول شین ذاتا سخنور فوق العاده ای بود و توانایی بالایی در جذب مخاطب داشت. سخنرانی های پر شور او در اجتماعات مختلف برای تبیین مفاهیم اصلی فرقه تفکر نو، افراد بسیاری را مشتاق و علاقه مند می کرد. او زبانی ساده و خوشایند داشت، تا جایی که بسیاری افراد از شدت سادگی سخنانش در علمی بودن آن ها تردید می کردند. اسکاول شین که مطالب مهم و پیچیده را به گونه ای ساده و همه فهم بیان می کرد، پس از مدتی تصمیم گرفت از توانایی خود در سخنوری و اندیشه های والایی که در سر دارد برای نوشتن کتاب استفاده کند. البته او از سال ها پیش از این، به عنوان تصویرگر حرفه ای کتاب کودک فعالیت می کرد و با دنیای نشر و کتاب، بیگانه نبود.
اندیشه ها و باورهای اسکاول شین
پیوستن به فرقه تفکر نو در میانسالی، تغییرات عمیقی در اندیشه های اسکاول شین به وجود آورد و تفکر او به سمت و سوی مثبت اندیشی و ایمان عمیق به خدواند تغییر جهت داد. اسکاول شین معتقد بود که سلامتی، خوشبختی و شادمانی، سه رأس مثلثی هستند که می توانند منجر به لذت بردن از زندگی شوند. او بر بازگشت نتیجه اعمال انسان به خود او تأکید داشت و بنابراین در کتاب ها و سخنرانی هایش مدام بر استفاده از کلمات و عبارات مثبت و انگیزشی توصیه می کرد. از نظر اسکاول شین، شرط موفقیت این است که انسان توانایی کنترل شرایط مختلف زندگی خود را به دست بگیرد و با کمک گرفتن از الهیات و معنویت، بر مشکلات چیره شود. در واقع، هیچ کس و هیچ چیز جز خود انسان نمی تواند با تکیه بر تفکر مثبت و یاری خداوند، او را در مسیر درست زندگی پیش ببرد. علاوه بر این ها او گرایشاتی هم به افکار فمینیست ها داشت و در سخنرانی های خود از حقوق زنان دفاع می کرد. در انجمن های مختلفی که به منظور برابری حق زنان با مردان برگزار می شد شرکت داشت و در تلاش بود تا راهی پیدا کند که حقوق زنان بی دفاع و آسیب پذیر جامعه پایمال نشود.
گزیده هایی از کتاب چهار اثر فلورانس
کتاب چهار اثر فلورانس که محبوب ترین اثر اسکاول شین در جهان است، در واقع، پس از مرگ او و در سال ۱۹۸۹ از مجموعه نوشته های قبلی نویسنده گردآوری شده و به چاپ رسیده است. این کتاب، ترکیبی از چهار کتاب «راه مخفی به سوی موفقیت»، «گفتار تو، چوب جادوی توست»، «بازی زندگی و شیوه آن» و «قدرت کلام» است. در ادامه به بیان خلاصه ای از هر کدام از این چهار کتاب می پردازیم.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
۱- بازی زندگی و شیوه آن
اسکاول شین در این کتاب می گوید زندگی میدان جنگ نیست و قرار هم نیست که برای آن تقلا کنیم. برعکس، زندگی یک بازی است و قرار است که در آن خوش بگذرد. فقط باید مثل همه بازی های دیگر، قواعد بازی را یاد بگیریم. در این صورت استرس کمتری متحمل می شویم، احساس خوشبختی بیشتری می کنیم و موفق تر می شویم. هر روزی که از زندگی ما می گذرد، یک حرکت به سمت مرحله بعدی است. او بر این باور است اعتقاد به خداوند و نیروی مطلقه او و همینطور گام برداشتن در مسیر آموزه های کتاب مقدس، انسان را از وحشت زدگی و هراس از ناشناخته ها نجات می دهد. اسکاول شین در کتاب بازی زندگی و روش آن، روی مفاهیم زیر تأکید فراوانی دارد:
- قانون انتظار:
- او می گوید که با کمک قدرت تخیل و ناخودآگاه، می توانید آنچه را که تصور می کنید، در واقعیت زندگی به دست آورید. فقط کافیست منتظر بمانید.
- الگوهای الهی:
- انسان همواره باید شرایط خوب زندگی را از خداوند طلب کند، البته نه به این معنی که فقط روی یک خواسته ی ویژه تمرکز کند چون ممکن است که آن آرزو در دنیای واقع برای او سرانجام خوشی نداشته باشد. منظور اسکاول شین، درخواست یک زندگی خوب و آرام در کلیت آن است.
- قانون جانشینی:
- خیلی از افراد آنچه را که واقعا خوشحال و خوشنودشان می کند، نمی شناسند ونسبت به میل حقیقی و آرزوی واقعی خود آگاهی ندارند. گاهی خواسته های افراد در راستای رسیدن به خوشبختی نیست. مثلا فکر می کنند که پول زیاد، موجب خوشبختی آن ها می شود، در حالی که پول، ربطی به اصل حس خوشبختی ندارد. بنابراین باید از خداوند برای به دست آوردن رضایت مطلوب در زندگی کمک بگیرند.
- قانون کارما:
- طبق این قاعده، هر چه از انسان سر بزند، به عالم هستی داده می شود و دقیقا به خود او بازمی گردد. به همین دلیل به این قانون، قانون عمل و عکس العمل هم گفته می شود. اسکاول شین ایمان دارد که بر اساس قانون کارما، وقتی فکر مثبتی راجع به چیزی دارید یا قلبا احساس خوبی می کنید، احساس خوب و افکار خوب شما چند برابر می شود و خوشبختی به سمت شما روانه می شود.
- قانون پذیرش:
- این قانون، تکمیل کننده ی قانون کارما است. به این معنی که نباید منفی بافی کنید و نگذارید که وقایع منفی روی شما و احساسات شما تأثیر بگذارد. کلمات قدرت عظیمی دارند. درمورد چیزی که به زبان می آورید، حساس باشید و از گفتن کلمات منفی به دلیل قدرت زیانباری که دارند، پرهیز کنید.
- قانون بخشش:
- در واقع، مسیحیت بر اساس این قانون پی ریزی شده است و بر این اصل کلی استوار است که مردم می توانند با بخشیدن، خود را از شرایط ناگوار و ناخواسته نجات بدهند.
- قانون عشق:
- طبق چیزی که در این کتاب بیان شده است، این قانون از همه ی قوانین دیگر، قدرتمندتر است. همه ی انسان ها از عشق متولد می شوند و هدف از خلقت، فقط و فقط عشق بوده است.
- قانون استفاده:
- این قانون بر استفاده از مواهب و نعمت ها تاکید می کند. نویسنده بر این باور است که استفاده از نعمت ها نوعی سرمایه گذاری است.
نویسنده می گوید اگر خود را با این اصول و قوانین وفق بدهید، به راحتی می توانید واقعیت بهتری برای خود بسازید و «چهارضلعی زندگی» خود را خلق کنید. چهار ضلعی زندگی شامل سلامتی، ثروت، عشق و آرزوهای شخصی می شود و تمرینی خلاقانه برای پی بردن به رویاها و جنبه های مختلف زندگی است. هر گاه می خواهید آرزو کنید به این فکر نکنید که به آن دست پیدا می کنید یا لیاقت داشتن آن را دارید یا نه. ایمان داشته باشید که بهترین اتفاق ها برای شما می افتد و خواست خداوند از شما حمایت می کند. اگر به زندگی عشق بدهید زندگی هم به شما عشق می ورزد. خوشبختی کاملا در دسترس شماست. تنها کاری که برای به دست آوردنش باید انجام دهید این است که افکار و احساسات مثبت را در خود تقویت کنید و اگر در این مسیر، اشتباهی از شما سر زد، خود را سرزنش نکنید.
۲- گفتار تو، چوب جادوی توست از کتاب چهار اثر فلورانس اسکاول شین!
در این کتاب، اسکاول شین تمرکز خود را روی قدرت کلمات گذاشته است. همه حرف او این است که کلمات هر فرد مثل یک چوب دستی جادویی و قدرتمند عمل می کنند. مسأله ای که در دین مسیحیت هم به آن توجه ویژه ای شده است. در آموزه های عیسی مسیح این گونه آمده است که انسان با کلمات پاداش می گیرد و موأخذه می شود و مرگ و زندگی او به واسطه کلمات رقم می خورد. در واقع، هر کس می تواند با تکان دادن چوب دستی و قدرت زبانش، شرایط زندگی خود را به خوب یا بد تغییر دهد. اسکاول شین مخاطبانش را به گفتن جمله های انگیزشی و تأکیدی دعوت می کند. از نظر او این جمله ها قدرت عینی کردن آرزوها را دارند. مثلاً وقتی با خود تکرار می کنید «کیفم پر از پول شده است»، تصویر آن را در ذهن خود می بینید. قوه تخیل، احساس نیاز را در ذهن شما بیدار می کند و پیامی بر این مضمون به هستی می فرستد و هستی تمام تلاش خود را برای تبدیل آرزوی شما به واقعیت می کند.
۳- راه مخفی به سوی زندگی
به نظر اسکاول شین، موفقیت برای همه افراد قابل دستیابی است. او می گوید که هیچ چیز در این دنیا آنقدر عجیب نیست که اتفاق نیفتد و برای رخ دادن همه آرزوها و خواسته ها، کافیست که کلمات کلیدی و انگیزشی در ذهن انسان تکرار شوند و البته خود شخص، به آن ها اعتقاد قلبی داشته باشد. اگر برای رسیدن به آرزوهای خود شوق و شور داشته باشید و از صمیم قلب از هستی بخواهید که آن اتفاق برای شما بیفتد، هر کاری که در این مسیر انجام می دهید یک قدم شما را به سمت موفقیت پیش می برد. در مقابل احساس رشک و نفرت نسبت به کسی که موفق شده است، شما را از رسیدن به خواسته تان باز می دارد. ایمان به قدرت خداوند و یاری او در رسیدن به موفقیت، چیزی است که اسکاول شین به شدت روی آن تأکید دارد. او از مخاطبانش می خواهد که با تمام وجود اعتقاد داشته باشند که خداوند، موفقیت را از راهی که فکرش را نمی کنند در زندگی آن ها قرار می دهد. قدرت تفکر و کلام باز هم در این کتاب جایگاه ویژه ای دارد. اگر حین گام برداشتن به سمت خواسته های خود به افکار و کلمات منفی اجازه جولان دادن بدهید، مطمئن باشید که به هدف خود نمی رسید. بنابراین خود را از هر گونه اندیشه منفی پاک کنید و با دعا و کمک خواستن از خداوند، شک نداشته باشید که به آرزویی که در سر دارید می رسید.
۴- نفوذ کلام از کتاب چهار اثر فلورانس اسکاول شین
در این قسمت از کتاب، اسکاول شین باز هم روی نفوذ و قدرت کلمات تکیه می کند و به مخاطبانش هشدار می دهد که هر چه بگویند، آن را به سوی خود جذب می کنند. اگر مدام از بیماری، شکست، بی پولی و نفرت حرف بزنند، در زندگی به آن ها دچار می شوند و برعکس، اگر از سلامتی، ثروت و موفقیت سخن بگویند، میسر رسیدن به آن ها را برای خود هموار می کنند. توصیه ارزشمند او در این کتاب این است که زبان و کلمات خود را در راستای طلب شفا، طلب برکت و روزی و همینطور سعادت و موفقیت برای خود و دیگران به کار ببرید. نکته دیگری که بیان می کند این است که هرگاه شر و بدی به شما رسید در مقابل آن مقاومت نکنید زیرا آن را بیشتر به سمت خود جذب می کنید. با استفاده از نفوذ کلام، سعی کنید شر و پلیدی را به خوبی و آرامش تبدیل کنید. در واقع چیزی به عنوان شر مطلق وجود ندارد زیرا قدرت مطلق از آن خداوند است و وجود او فقط منشأ خیر و نیکی است. بنابراین شر چیزی است که از ذهن انسان نشأت می گیرد و با قدرت کلام مثبت، به راحتی قابل کنترل است.