این مقاله از روی نسخه اصلی و انگلیسی کتاب راهنمای مبتدیان برای بازار سهام از متیو آر کراتر خلاصه برداری شده است!
کتاب راهنمای مبتدیان برای بازار سهام (A Beginner’s Guide to the Stock Market)
شاید با دیدن این تیتر از خودتان بپرسید چه نیازی به خواندن کتابی مثل «راهنمای مبتدیان برای بازار سهام» وجود دارد؟ در پاسخ باید بگوییم چه یک سرمایه گذار حرفه ای باشید و چه یک تازه کار، اصول پایه ای همیشه و در هر زمانی مهم هستند. چون تمام بازار سرمایه روی آن ها بالا می رود. حساب سرمایه گذاران مبتدی که جداست، اما حتی اگر یک سرمایه گذار حرفه ای هم هستید، حتماً هر چند وقت یک بار به این مفاهیم پایه توجه کنید.
مطمئن باشید همان بار اولی که آن ها را مطالعه کنید، چیزهای بسیار بیشتری را به دست خواهید آورد. در این قسمت از خانه سرمایه به سراغ کتاب «راهنمای مبتدیان برای بازار سهام» از «متیو آر کراتر» می رویم. اگر هنوز هم تشنه اطلاعات آن هم از زبان یک سرمایه گذار باتجربه بازارهای مالی هستید، تا پایان این بخش با ما همراه باشید.
بازار سهام، گنجینه ای از فرصت های تازه است
شما در حال خواندن «راهنمای مبتدیان برای بازار سهام» هستید. این یعنی به آموزش خودتان اهمیت می دهید و نمی خواهید با چشم های بسته سرمایه خود را به خطر بیندازید. این مژده را به شما می دهیم که می توانید روی فرصت های پنهان شده در این بازار برای ثروتمندشدن خودتان حساب باز کنید. فرقی نمی کند که عاشق ریسک کردن هستید یا یک انسان آرام که از هیجان دور است و می خواهد در آرامش به ثروت برسد.
از هر تیپی که باشید، به قدری در بازار سهام فرصت و موقعیت برای ثروتمندشدن وجود دارد که می توانید بدون نگرانی از آن ها استفاده کنید. کلید اصلی در این ماجرا، یعنی آنچه حساب شما را از بقیه سهام داران شکست خورده جدا می کند، تسلط بر سازوکار این بازار است. افرادی که در این بازار شکست می خورند، بر اصول ابتدایی و سازوکار این ماجرا مسلط نیستند.
آن ها بازار سهام را هیولایی سرمایه خوار صدا می زنند؛ زیرا نتوانستند با فریادزدن و بالا و پایین پریدن، این بازار را به نفع خودشان تغییر دهند. یادتان باشد، بازار سهام چیزی نیست که شما یا هرکس دیگری بتواند آن را تغییر دهد. این شما هستید که باید موقعیت خودتان را با توجه به تغییرات آن تغییر دهید!
بررسی چند مفهوم پایه ای و بسیار مهم
با هم گفتیم که تسلط داشتن بر مفاهیم پایه ای بسیار مهم است؛ بنابراین در آغاز راهنمای مبتدیان برای بازار سهام به بررسی و توضیح چند مفهوم پایه ای آن هم به زبان ساده می پردازیم. از اینکه در حال یادگیری یا بازنگری به این مفاهیم هستید یا حتی از دیدن واژه «مبتدی» احساس بدی نداشته باشید؛ زیرا شما 100 به صفر از کسانی که ندانسته و بدون احساس نیاز به یادگیری تمام سرمایه خود را وارد بازی طراحی شده توسط دیگران می کنند، جلوتر هستید! با این توضیح و دلگرمی، کارمان را شروع می کنیم:
یک سهام دقیقاً چیست؟
هر سهم، قسمتی بسیار کوچک از مالکیت یک شرکت به شمار می رود. شما با خرید سهام، به شکلی غیرمستقیم مالک شرکت های بزرگ و کوچک می شوید. به هر اندازه که نقدینگی بیشتری داشته باشید و بتوانید تعداد سهم های بیشتری از یک شرکت را بخرید، می توانید مالک بخش بزرگ تری از یک شرکت شوید!
حتی اگر به این کار ادامه دهید، می توانید یکی از صندلی های هیئت مدیره آن شرکت را از آن خودتان کنید! به زبان دیگری هم می توان مفهوم سهم را توضیح داد. اگر شرکت ها را یک کیک یا پیتزای بزرگ در نظر بگیریم، آن وقت هر تکه از این پیتزا یک سهم از آن شرکت خواهد بود.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
ارزش بازار چیست؟
هر سهم یک قیمت دارد. وقتی قیمت آن سهم را بدانیم و آن را در تمام تعداد سهم هایی که شرکت از آن تشکیل شده است ضرب کنیم، چیزی به دست می آید که «ارزش بازار» نامیده می شود. کارمان در راهنمای مبتدیان برای بازار سهام را با موشکافی ماجرای علت تغییر قیمت سهم ها ادامه می دهیم.
اگر اخبار اقتصادی را شنیده باشید، کم و بیش می دانید که قیمت سهام ثابت باقی نمی ماند و در طول زمان تغییر می کند. به دنبال تغییر در قیمت یک سهم، کل ارزش بازار آن شرکت هم دستخوش تغییر می شود. این تغییر به دلیل اطلاعات و موقعیت های خوب و بد یا حتی شایعه هایی است که پیرامون یک شرکت در گردش هستند.
برای مثال شرکت اپل را در نظر بگیرید که بعد از رفتن استیو جابز در حال از دست دادن ارزش بازار خود بود. سپس استیو به شرکت برگشت و با ارائه محصولات جدید، دوباره ارزش بازار اپل را افزایش داد. جالب اینکه هر چقدر زمان می گذشت و مردم، بیشتر با ویژگی های مثبت و مفید این محصولات آشنا می شدند، قیمت سهام و ارزش بازار اپل هم افزایش پیدا می کرد.
چرا بازار سهام دچار نوسان می شود؟
بازار سرمایه مدام خودش را با اطلاعات جدیدی که از شرکت ها به دست می آورد، به روز می کند. این به روزرسانی سبب ایجاد تغییر در قیمت هر سهم و به دنبال آن ارزش بازار یک شرکت می شود. در بازار سهام هم مانند بازارهای دیگر، این قوانین عرضه و تقاضا هستند که کنترل ماجرا را در دست گرفته اند.
به این ترتیب که اگر افراد زیادی به دنبال خرید یک سهم ویژه باشند، قیمت آن بالا می رود و اگر افراد زیادی بخواهند سهام یک شرکت را بفروشند، قیمت آن سهم کم می شود. البته این فقط یک مثال بود؛ چون شاید یک نفر که سهام زیادی از یک شرکت را در اختیار دارد، با تصمیم به فروش سهام، سبب کاهش قیمتش شود.
بازار سرمایه به آینده نگاه می کند
در این بخش از «راهنمای مبتدیان برای بازار سهام» به نکته جالبی اشاره می کنیم که بیشتر سرمایه گذاران حرفه ای هم به آن توجهی نمی کنند. آن نکته این است که بازار سهام و قیمت هایی که نمایش می دهد، نتیجه ماجراهای گذشته در بازار نیستند، بلکه واکنشی به پیش بینی عملکرد شرکت ها در آینده هستند.
به این ترتیب که بازار با بررسی اطلاعات در مورد روند رشد یا سقوط شرکت ها دست به حدس و گمان می زند. اگر تشخیص دهد یک شرکت در طول چند ماه آینده رشد خواهد کرد، قیمت آن را بالا می کشد و اگر تشخیص دهد که یک شرکت، روزگار خوبی در آینده نزدیک نخواهد داشت، حتی اگر وضعیت فعلی شرکت خوب باشد، قیمت آن را پایین می کشد!
از کجا سهام بخریم؟
حالا به بخش جالب تری از راهنمای مبتدیان برای بازار سهام می رسیم. در این گام می خواهیم مقداری پول برداریم و آن را به سهام تبدیل کنیم، اما چگونه؟ همان طور که برای خرید وسیله موردنظرتان به بازار می روید، برای خرید سهام هم باید به بازار ویژه سهم ها یعنی بازار بورس و اوراق بهادار بروید.
در این بازار، شرکت های مختلف مانند حجره های مغازه داران در صف قرار دارند و سهامشان را برای خرید و فروش گذاشته اند. در نقطه مقابل، خریداران هم افرادی با فکرهای متفاوت هستند. برخی از آن ها می خواهند سهم را بخرند و آن را تا چند سال نگه دارند. این افراد «سرمایه گذار» نام دارند. برخی دیگر هستند که حوصله صبرکردن ندارند و می خواهند سهامشان را بعد از کمی رشد قیمت بفروشند و از سودش استفاده کنند که این افراد «معامله گر» هستند.
معامله گر باشیم یا سرمایه گذار؟
هیچ فرقی نمی کند که معامله گر باشیم یا سرمایه گذار؛ چون بازار سهام بستری از فرصت های مختلف برای تمام افراد با هر میزان از سرمایه است. درحقیقت چیزی به نام بهترین یا بدترین روش سرمایه گذاری وجود ندارد. چیزی که مهم است، نوع نگاه شما به ماجرای سرمایه گذاری، میزان شناخت تان از خودتان و ظرفیت درونی تان برای پیشرفت کردن یا تحمل تغییر است.
شما هم زمان می توانید در یک سهم، سرمایه گذار باشید و در سهم دیگری به عنوان یک معامله گر دست به فعالیت بزنید. در این ماجرا مثل 99 درصد چیزهای دیگر در این جهان، هیچ خوب یا بدی، هیچ درست یا غلطی وجود ندارد.
یک کارگزاری خوب و مناسب برای خودتان پیدا کنید
در راهنمای مبتدیان برای بازار سهام باید به نکته مهم دیگری هم اشاره کنیم؛ اینکه شما نمی توانید به عنوان یک فرد حقیقی به طور مستقیم و بدون واسطه در این بازار به فعالیت مشغول شوید. همه افراد به یک سازمان واسطه به نام «کارگزاری» نیاز دارند که با بازکردن یک حساب در آن بتوانند از دریچه آن کارگزاری در بازار بورس فعالیت کنند.
شاید بخواهید بدانید کارگزاری ها در مقابل دادن خدمات به سرمایه گذاران چه چیزی به دست می آورند؟ پاسخ این است که کارگزاری ها از طریق برداشت کارمزد از پولی که شما در حساب کارگزاری دارید، کار می کنند. با این حساب، پیداکردن یک کارگزاری مطمئن که کارمزد کمتری بگیرد و در مقابل، خدمات بهتری ارائه دهد، یکی از اولین کارهایی است که باید قبل از ورود به بازار سرمایه انجام دهید.
هنگام معامله تا جایی که می توانید از سهام غیرشناور دور شوید!
اینجا راهنمای مبتدیان برای بازار سهام است؛ بنابراین قبل از اینکه دلیل این پیشنهاد را به شما توضیح دهیم، باید بفهمیم که سهام شناور آزاد یا غیر آزاد چیست؟ سهم شناور آزاد، سهامی است که می توانید بدون نگرانی در مورد نوسان های عجیب و غریب قیمت ها با خیالی بسیار راحت تر آن را خریداری کنید.
هنگام خرید این سهام یا حتی سهام شناور غیر آزاد که با نوسان بسیار زیادی همراه است، می توانید با دو روش، خریدتان را انجام دهید که در ادامه برایتان توضیح می دهیم.
سفارش به قیمت بازار و سفارش محدود؛ دو روش در خرید یک سهم
در ادامه راهنمای مبتدیان برای بازار سهام به دو روش مهم در سفارش های خرید یا فروش می رسیم. در حالت اول، می توانید سفارش خود را به «قیمت بازار» بگذارید؛ خرید یا فروش، فرقی نمی کند. در این صورت، کارگزاری شما آن سهم را با هر قیمتی که باشد برایتان می خرد؛ بنابراین گاهی بین قیمتی که پرداخت کرده اید و چیزی که در سر داشتید تفاوت بسیار زیادی را مشاهده خواهید کرد. معمولاً این مدل از سفارش مربوط به زمانی است که عجله زیادی برای داشتن یا خلاص شدن از دست یک سهم دارید.
در حالت دوم می توانید از روش «سفارش محدود» استفاده کنید. در این روش، شما حاضر نیستید به هر قیمتی، خرید یا فروش را انجام دهید؛ بنابراین کارگزاری تنها زمانی می تواند سهام شما را بخرد یا بفروشد که به قیمت مورد نظرتان رسیده باشد.
سفارش روز یا سفارش بدون محدودیت زمانی؟! کدام بهتر است؟
در سفارش روز، موقعیت معاملاتی شما در طول ساعت های اداری همان روز باز می ماند و با تمام شدن روز به طور خودکار لغو می شود، ولی در سفارش بدون محدودیت زمانی، سفارش شما برای مدتی طولانی شاید حتی ماه ها باز بماند؛ البته برخی از کارگزاری ها هستند که بعد از گذشت چند روز یا حتی یک ماه، چنین سفارش هایی را به صورت خودکار می بندند.
بهترین کار این است که قبل از شوکه شدن بابت این موضوع، درباره سیاست های کارگزاری تان به خوبی تحقیق کنید. در این مورد هم خوب یا بد بودن، مسئله ما نیست؛ مهم این است که با توجه به استراتژی های خود، کدام روش به کارتان می آید؟
راهنمای مبتدیان برای بازار سهام؛ از وارن بافت تقلید کنید
در این بخش از راهنمای مبتدیان برای بازار سهام به یک سؤال اساسی پاسخ می دهیم؛ اینکه چطور تصمیم های معاملاتی خوبی بگیرید و مانند بزرگان این بازار، دست به معامله و سرمایه گذاری بزنید؟ اگر کنجکاوی بسیاری در این زمینه داشته باشید، به احتمال زیاد در اینترنت به دنبال نام و نشانی از سرمایه گذاران برتر و بین المللی هستید.
در صدر این لیست نام «وارن بافت» مشاهده می شود. هر بار که از او درباره روش سرمایه گذاری اش می پرسند، پاسخ بسیار ساده ای به این ماجرا می دهد: «سهام یک شرکت خوب را پیدا کنید، آن را کمتر از ارزش واقعی اش بخرید و تا نیم قرن بعد هم آن را نفروشید!» در ظاهر، دستورالعمل ساده ای است و برای شما که یک مبتدی هستید بسیار هم جالب است، اما در عمل اصلاً کار ساده ای نیست.
شما باید تحلیل های بسیار زیاد و عمیقی روی بازار و شرکت ها داشته باشید تا بتوانید چنین فرصت هایی را در زمان درستش شناسایی کنید. با این حال راه بسیار ساده تری هم وجود دارد و آن خواندن مقاله ای است که وارن بافت هر سال در سایتش منتشر می کند و در آن لیستی از شرکت هایی را که در آن سرمایه گذاری خواهد کرد، می نویسد. سپس از او تقلید کنید!
یک راه بهتر؛ وارن بافت را استخدام کنید!
حتی با وجود اینکه وارن بافت، لیستی از سهم هایش را در سایت خودش منتشر می کند، هنوز برخی وجود دارند که علاقه ای به بررسی همین تعداد محدود شرکت ها ندارند. در راهنمای مبتدیان برای بازار سهام، راهی را به شما معرفی می کنیم که در آن می توانید وارن بافت را برای مدیریت سهم هایتان استخدام کنید.
این راه، خرید سهام شرکت «برکشیر هاتاوی» است. به این ترتیب، شما خودتان را از ماجرای سخت و پیچیده تحلیل و جست وجو کنار می کشید و اجازه می دهید وارن بافت و همکارانش تمام این کارهای سخت را انجام دهند و سودتان را به حسابتان بریزند!
نکته جالبی که بد نیست از آن باخبر شوید این است که وارن بافت به سراغ هر شرکتی نمی رود. او شرکت هایی را برای سرمایه گذاری انتخاب می کند که قدرت تغییر در بازار و قیمت گذاری را در اختیار دارند و علاوه بر این، دولت، پشتوانه آن ها باشد! در این صورت حتی اگر آن شرکت ها با خاک یکسان شوند، باز هم می توانید از اصل پولتان محافظت کنید!
مراقب تله های بازار سهام باشید
یکی از روش های سرمایه گذاری که طرفداران بسیاری دارد، همان روشی است که وارن بافت از آن برای ثروتمندشدن استفاده کرد. بافت در سال های جوانی به دنبال خرید سهام شرکت هایی بود که کمتر از ارزش واقعی شان عرضه می شدند. سپس آن سهم ها را می خرید و صبر می کرد تا به ارزش واقعی شان برسند و حتی از آن هم فراتر بروند. حالا سؤال مهم این است که آیا سهم هایی که P/E یا «نسبت قیمت به درآمد» آن ها پایین است، هنوز هم گزینه هایی ارزشمند برای سرمایه گذاری هستند.
پاسخ خیر است. شاید بپرسید چرا این ماجرا برای وارن بافت جواب داد، ولی اکنون برای ما جواب نمی دهد؟ بهتر است بدانید زمانه و دغدغه هایی که مردم دارند، عوض شده است. در حال حاضر، شرکت هایی که P/E پایینی دارند، یا کلاه بردار هستند یا آن قدر زیر بار بدهی رفته اند که نمی توانند کمرشان را راست کنند.
همیشه به دنبال خرید سهم هایی باشید که رشد درآمد را نشان می دهند. سهم هایی با P/E پایین در حال تبدیل شدن به صفر هستند! درنتیجه شما با روی آوردن به این سهم ها، برای خرید یک برگه کاغذ با ارزش صفر پول پرداخت می کنید و خوشحال هم می شوید که این کار را ارزا ن تر از گذشته انجام داده اید! لطفاً هوشیار و هوشیارانه تر به بازار سهام نگاه کنید.
سهام رشدی را معامله کنید
کمی قبل در راهنمای مبتدیان برای بازار سهام گفتیم که نباید به سراغ سهم هایی با P/E پایین بروید. حالا به شما می گوییم این موضوع درباره سهم هایی با P/E بالا نیز صادق است؛ چون شرکت های زیادی هستند که دلیل بالابودن P/E آن ها به دست آوردن درآمد بالا نیست، بلکه آن ها در حال گسترش بازار خود هستند. اگر از این نظر به آن ها نگاه کنیم، می بینیم چنین شرکت هایی نمی توانند هیچ سودی به سهام داران خود برسانند؛ زیرا خودشان هم در حال از دست دادن پول هستند!
پیشنهاد ما این است که به سراغ سهم هایی بروید که قیمتشان در یک بازه قابل قبول، مثلاً در طول 50 هفته در حال رشد و در وضعیت صعودی بوده است. یکی از راه هایی که می توانید با کمک آن به صعودی بودن رشد یک سهم پی ببرید، بررسی «نمودار روزانه آن سهم» است. البته چند مورد دیگر هم هستند که می توانند در این راه به ما کنند:
- خرید سهم هایی که ارزش بازار آن ها 5 میلیارد دلار یا کمی کمتر از این است
- خرید سهامی که تعداد سهام شناور آن کمتر از 20 درصد تمام سهام برجسته باشد.
آیا مبتدی ها باید در عرضه اولیه شرکت کنند؟
«عرضه اولیه» یا اولین ورود یک شرکت غیر بورسی به بازار بورس، یک چاقوی دولبه است. اگر بدانید که در حال انجام چه کاری هستید، می توانید از عرضه اولیه برای به دست آوردن سود زیاد کمک بگیرید، ولی اگر تنها به هوای اینکه شنیده اید با خرید عرضه های اولیه می توانید سرمایه تان را چند برابر کنید، چیزی به دست نمی آورید.
نکته ای که معمولاً در عرضه اولیه به آن توجه نمی شود، این است که شما به عنوان یک غریبه، ناگهان با سهام یک شرکت روبه رو می شوید که افراد درون همان شرکت می خواهند آن را بفروشند. در این هنگام باید از خودتان بپرسید اگر این شرکت خصوصی وضعیت خوبی داشت، چرا سرمایه گذاران آن می خواهند شما را در این سودآوری سهیم کنند.
یکی از احتمالاتی که در این میان وجود دارد، این است که آن ها با توجه به دانش و اطلاعاتی که از قلب شرکت دارند می دانند شرکتشان آینده خوبی ندارد؛ به همین دلیل می خواهند سهمشان را رها کنند.
چه زمانی عرضه اولیه بخریم؟
توصیه ما در راهنمای مبتدیان برای بازار سهام این است که با احتیاط به عرضه های اولیه نزدیک شوید. تمام تلاشتان را بکنید تا از آن شرکت، اطلاعات خوبی به دست بیاورید. فریب تبلیغات و سر و صداهایی که خرید سهام یک شرکت کاملاً جدید را فرصتی طلایی برای ثروتمندشدن صدا می زنند نخورید. به اطلاعاتی که به دست می آورید توجه کنید. اگر به این نتیجه رسیدید که شرکت موردنظر در حال رشد بوده و هدفش از ورود به بازار سهام به دست آوردن سرمایه بیشتر برای توسعه و رشد بیشتر است، می توانید روی خرید عرضه اولیه آن حساب باز کنید.
چه ترفندهایی برای خرید عرضه اولیه وجود دارند؟
شما با استفاده از دو استراتژی می توانید در عرضه های اولیه شرکت کنید:
۱- سرمایه گذاری بلندمدت
در این صورت باید به درستی پیش بینی کنید که این شرکت در طول 20 یا 30 سال آینده همچنان وجود خواهد داشت و به رشد خود ادامه می دهد. توجه داشته باشید که تنها وجود عرضه اولیه به معنای موفقیت یا رشد پیوسته آن شرکت به شمار نمی رود. درحقیقت، بسیاری از شرکت ها تقریباً پنج سال بعد از عرضه اولیه کاملاً ورشکست می شوند!
۲- خرید عرضه اولیه به عنوان یک معامله گر کوتاه مدت
در این حالت، شما سهام عرضه اولیه را می خرید تا از مزایای کوتاه مدت آن مثل سهام شناور کم که سبب می شود این سهم، رشد قیمتی بالا یا حتی پایینی داشته باشد، بهره مند شوید.
شش توصیه برای انجام معامله های روزانه
در راهنمای مبتدیان برای بازار سهام به بخشی می رسیم که شما می خواهید به عنوان یک معامله گر به صورت روزانه در بازار سهام دست به کار شوید. در این صورت شما را با روشی برای معامله روزانه آشنا می کنیم که سال ها امتحان خود را پس داده است:
- به دنبال سهمی بگردید که یک شکاف قیمتی در آن وجود دارد
وقتی قیمت سهم ها به طور ناگهانی بالا یا پایین می رود، در آن یک شکاف قیمتی به وجود می آید. البته نکته ای در این میان وجود دارد و آن هم این است که شما باید به دنبال سهامی بگردید که به دلیل انتشار اخبار خوب دچار شکاف قیمتی شده است.
- صبر کنید تا بازار باز شود، سپس بگذارید 15 دقیقه زمان بگذرد. بعد از این توقف کوتاه، قیمت سهم مورد نظرتان را بنویسید.
- یک سفارش محدود برای خرید آن سهم بگذارید.
- اگر سفارشی که گذاشتید تا 15 دقیقه بعد انجام نشد، آن را لغو کنید.
- اگر سفارشتان انجام شد، تمام طول روز معاملاتی سهم را نگه دارید و سپس دو دقیقه قبل از اینکه بازار بسته شود، به دنبال جمع کردن سود خودتان باشید.
- اگر قیمت سهمتان از پایین ترین قیمت در 15 دقیقه آغازین کارتان پایین تر رفت، خیلی زود از آن خارج شوید.
یادتان باشد که خرید و فروش سهام، کار پیچیده ای نیست و شما هم می توانید به یک معامله گر بزرگ تبدیل شوید. به شرط آنکه راهنمای مبتدیان برای بازار سهام را جدی بگیرید؛ یعنی در اصول پایه این بازار و قوانینی که آن را تشکیل می دهند به تسلط برسید.
خلاصه ای از آنچه در کتاب «راهنمای مبتدیان برای بازار سهام» گفتیم:
- بازار سهام، پر از فرصت های فعال برای تمام افراد با هر نوع تیپ فکری و روان شناختی است.
- بازار سرمایه، چیزی نیست که شما بتوانید آن را تغییر دهید. تنها کاری که می توانید در این بازار انجام دهید، انتخاب یک موقعیت هوشمندانه در مقابل این تغییرات است.
- هر سهم، قسمتی کوچک از مالکیت یک شرکت است.
- سهم بازار، مفهومی است که از ضرب قیمت هر سهم در کل تعداد سهم هایی که یک شرکت منتشر کرده است به دست می آید.
- قیمت سهام، ثابت باقی نمی ماند؛ چون وضعیت شرکت ها ثابت نیست. آن ها یا در حال رشد هستند که سبب می شود قیمت سهامشان بالاتر برود یا در حال درجا زدن و سقوط که سبب می شود قیمت سهامشان هم از این ماجرا تأثیر منفی بگیرد.
- بازار سهام به آینده نگاه می کند؛ بنابراین قیمت هایی که اکنون می بینید نتیجه فعالیت های گذشته یک شرکت نیستند، بلکه پیش بینی عملکرد آن را تشکیل می دهند.
- سرمایه گذار، فردی است که نگاهی طولانی مدت به سرمایه گذاری خود دارد و به فکر سودهای امروز و فردا نیست.
- معامله گر فردی است که نگاهی کوتاه مدت به سرمایه گذاری دارد و روی سودهای روزانه و درنهایت ماهانه، حساب باز می کند.
- افراد نمی توانند به طور مستقیم سهام شرکت ها را معامله کنند و برای این کار به یک کارگزاری نیاز دارند.
- معامله با سهام غیر شناور توصیه نمی شود؛ چون نوسان های عجیب و غریبی را از خودشان نشان می دهند.
- دو روش برای خرید یک سهم وجود دارند: «سفارش به قیمت بازار» و «سفارش محدود». پیشنهاد ما در راهنمای مبتدیان برای بازار سهام، سفارش محدود است؛ زیرا به شما این امکان را می دهد تا سهم مورد نظرتان را در قیمتی که می خواهید ببندید.
- وارن بافت هر سال، مقاله ای را منتشر می کند و در آن لیستی از شرکت هایی را منتشر می سازد که سهامشان را معامله خواهد کرد. می توانید از این لیست برای پیروی کردن از روند فکری و تحلیلی وارن بافت استفاده کنید.
- با خرید سهام شرکت «برکشیر هاتاوی» می توانید از دانش وارن بافت برای سودآوری استفاده کنید و خودتان کنار بایستید.
- خرید سهامی که اکنون ارزش چندانی ندارند، اما فکر می کنید در آینده ارزشمند می شوند، دیدگاهی بود که وارن بافت در گذشته از آن استفاده می کرد؛ حتی خود او هم اکنون از این روش استفاده نمی کند!
- موفقیت در سودآوری با خرید سهام عرضه اولیه به میزان هوشمندی و نگاه معاملاتی شما بستگی دارد.
حالا شما بگویید که به عنوان یک سرمایه گذار بازارهای مالی، چه توصیه ای به سرمایه گذاران مبتدی دارید؟