این مقاله از روی نسخه اصلی و انگلیسی کتاب خودت باش دختر خلاصه برداری شده است!

گاهی درک زندگی، به پیچیده ترین موضوع دنیای ما تبدیل می شود. برای اینکه از این سردرگمی نجات پیدا کنیم از خودمان می پرسیم:

واقعا چطور باید زندگی کرد؟ باید چگونه باشم؟ یا بهتر از آن، چگونه بودن درست است؟

در حقیقت، تشخیص درست بودن یا نبودن کسی که هستیم بیشتر از آنکه به خواسته های خودمان گره بخورد به معیارهای دیگران از خوب یا بد بودن بستگی پیدا کرده است. به همین دلیل، زندگی کردن برای عده ای از مردم از یک تجربه لذت بخش به کابوسی بی پایان تغییر شکل داده است.

خلاصه کتاب خودت باش دختر (Girl, Wash your Face)

«ریچل هالیس» در کتاب «خودت باش دختر» با بیان نکته هایی ساده سعی می کند توجه خوانندگانش را از دیگران به خودشان تغییر دهد. در این قسمت از خانه سرمایه، به بخش هایی طلایی از خلاصه کتاب خودت باش دختر سر می زنیم. با ما همراه باشید.

آدم های دنیای مجازی را با خود واقعیتان مقایسه نکنید

سرگرمی عده زیادی از مردم، به ویژه آنهایی که ناامیدی بسیاری در وجودشان زبانه می کشد، بررسی زندگی کسانی است که در تعریف جامعه، افراد موفقی به شمار می روند.

دنبال کردن پیج اینستاگرام و دیدن عکس هایی که آنها از زندگی لوکس و بی دغدغه خود برای دیگران پست می کنند این سوتفاهم را در برخی ایجاد می کند که آنها واقعا زندگی فوق العاده ای دارند. اما حقیقت زندگی آن ها چیزی نیست که در قاب یک عکس جای بگیرد.

بسیاری از افرادی که آنها را بی نقص، به شدت پولدار و همه چیز تمام می پنداریم نیز مثل ما اشتباه می کنند، پر از عیب و نقص هستند و کمبودهایی دارند. در واقع، برخی از آن انسان های به ظاهر فوق العاده این قدرت را ندارند که یک روز معمولی برای خودشان دست و پا کنند.

یادتان باشد، حتی روان شناس ها نیز دچار مشکلات روانی می شوند و مربی های موفقیت هم در زندگی شان شکست می خورند. چون بین دانستن راه حل یک موضوع با به کار بستن آن راه حل در زندگی واقعی، فاصله بسیار زیادی وجود دارد. پس سبک زندگی دیگران را معیاری برای محک زدن میزان موفقیت یا عمق شکست خود در نظر نگیرید.

تغییر کردن یک سفر درونی است

سفرهای زیادی در زندگی ما وجود دارند. گاهی این سفرها به رفتن از یک شهر به شهر دیگر و گاهی به یک کشور دیگر ختم می شوند. با وجود آنکه سفر کردن می تواند چیزهای زیادی به شما یاد بدهد اما در آنچه که هستید تغییری ایجاد نمی کند.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

برخی از مردم برای تغییر خودشان دست به اقدام های عجیبی می زنند؛ مثلا خانه شان را عوض می کنند یا حتی محل سکونت خود را به کشور دیگری تغییر می دهند. غافل از آنکه هر چقدر هم که از نظر جغرافیایی سفر کنند و از جایی که هستند دور شوند، یک قدم هم برای سفر واقعی شان برنداشته اند.

چیزی که باعث می شود زندگی تان چهره دیگری به خودش بگیرید، سفر درونی شما به اعماق وجود خودتان است. برای این سفر لازم نیست از روی مبل بلند شوید و حتی پولی خرج کنید. این سفر به انگیزه، تلاش و صرف زمان نیاز دارد؛ یعنی دقیقا همان چیزهایی که ما خیلی در مورد هدفمند کردنشان عجله ای نداریم و مشکل از همین جا آغاز می شود. تمام ویژگی های انسانی قابل انتخاب هستند.

اگر می خواهید به انسان شادی تبدیل شوید باید آن را از اعماق وجودتان بخواهید و انتخابش کنید. این شما هستید که خودتان را خوشبخت و شاد یا بدبخت و غمگین می کنید. لحظه ای که به این درک برسید، دری تازه به روی زندگی تان باز می شود.

اعتبار درونیتان را بالا ببرید

خودت باش دختر

هر یک از ما در نظر دیگران اعتبار خاصی داریم. گاهی آن قدر معتبر هستیم که روی یک واژه از سوی ما حساب باز می کنند و گاهی آن قدر اعتبارمان پایین است که اگر قول کتبی هم بدهیم، کسی حرفمان را جدی نمی گیرد. البته دیگران در این مورد بی تقصیر هستند. این ما هستیم که با رفتارهایمان به آنها می گوییم که چقدر باید برایمان اعتبار در نظر بگیرند. موضوع معتبر بودن نسخه ای درونی هم دارد.

اجازه بدهید سوالی از شما بپرسم. چقدر به قول هایی که به خودتان می دهید وفادار هستید؟ در حقیقت، قول هایی که به خودتان می دهید، آجرهایی هستند که مسیر اعتماد شما به خودتان و توانایی هایتان را می سازند.

اگر عهدشکن باشید و مدام زیر قول هایی که به خودتان می دهید بزنید، کم کم ضمیر ناخودآگاهتان نیز اعتمادش را به شما از دست می دهد. در آن صورت، بعد از شکستن هر قول، احساسی شامل ناراحتی، ناتوانی، خشم، افسردگی و ناامیدی به سراغتان می آید. آن هنگام است که خودتان را سرزنش می کنید و با خود می گویید که هرگز در زندگی تان موفق نخواهید شد.

برای عوض کردن نتیجه بازی هنوز هم دیر نشده است. شما می توانید با پایبند ماندن به یک قول کوچک و بسیار ساده، قدم به قدم، مسیر آسیب دیده درونی خود را ترمیم کنید. فقط باید یاد بگیرید که خودتان را ببخشید و از نو شروع کنید. یادتان باشد، تا زمانی که نفس می کشید این حق را دارید که از اول آغاز کنید.

شما ماشین نیستید، این را فراموش نکنید!

کار کردن به ویژه کاری که عاشقانه دوستش داشته باشید، لذت بخش است. چون گذشته از موضوع مالی، به شما احساس اعتماد به نفس و غرور می دهد.

در واقع با انجام کار مورد علاقه تان خودتان را بخشی مفید و تاثیرگذار از جامعه می پندارید و این بسیار ارزشمند است. اما این ماجرا چهره دیگری هم دارد که در صورت نادیده گرفته شدن می تواند به راحتی شما را از پا دربیاورد. این غریبه که لباس کار را پوشیده است «اعتیاد به کار» نام دارد. گاهی ما ندانسته به کار کردن اعتیاد پیدا می کنیم.

کسانی که به کارشان اعتیاد داشته باشند چنین ویژگی هایی دارند:

  • سر کار بیشتر از خانه احساس راحتی می کنند. برای آنها خانه رفتن مانند اعزام به خط مقدم است.
  • به ساعت کاری اعتقادی ندارند و تنها چیزی که می تواند آنها را به خانه بفرستد، خستگی تا مرز بیهوشی است.
  • استراحت کردن را کاری بیهوده و اتلاف وقت در نظر می گیرند.
  • فکر می کنند اگر یک روز سر کار نباشند تمام آنچه که برایش زحمت کشیده اند نابود می شود.

اگر شما نشانه ای از علائم گفته شده را در خودتان می بینید، به احتمال زیاد یک معتاد به کار هستید. چنین افرادی بلد نیستند استراحت کنند و معمولا خیلی زود با بیماری های جسمی و حتی روحی دست و پنجه نرم خواهند کرد. چون فراموش کرده اند که جسم آنها نه از فولاد بلکه از گوشت و خون ساخته شده است.

وقتی به این نکته توجهی نکنند، بدنشان از آنها انتقام می گیرد و سعی می کند با بروز علائمی مانند سرگیجه یا ضعف شدید، صاحبش را مجبور به استراحت کند. جالب اینجا است که روح ما نیز در صورت نادیده گرفته شدن می تواند روی جسمان تاثیر منفی بگذارد.

در حقیقت، استراحت فقط جسمی نیست. گاهی این روح ما است که به شدت احساس خستگی می کند. در این جور مواقع، هیچ چیز مانند مسافرت یا گذراندن وقت با کسانی که دوستشان داریم نمی تواند ما را شارژ کند. در این میان دامی نهفته است که اگر حواستان را جمع نکنید، تمام تلاش شما برای استراحت کردن را از بین می برد.

ممکن است بخش منطقی ذهنتان به شما پیشنهاد بدهد که در روزهای تعطیلتان کارهای عقب افتاده را انجام دهید و با این کار بیشتر پیشرفت کنید. نباید گول این پیشنهاد وسوسه کننده را بخورید. کشیدن یک خط مشخص بین روزهای کار و تعطیلی به اصرار شما برای داشتن یک زندگی با کیفیت و سلامت بستگی پیدا می کند. اگر واقعا خودتان و کارتان را دوست دارید، به زمان های استراحتتان اهمیت بدهید.

به «نه» گوش ندهید!

خودت باش دختر

«تلاش کن تا موفق شوی»، «سحرخیز باش تا کامروا شوی» و توصیه های بسیار دیگری هر روز از زبان افراد موفق به گوشمان می رسند. اگر خوب نگاه کنیم، افراد زیادی را در اطرافمان پیدا خواهیم کرد که سحرخیز، سخت کوش و قلبی منعطف برای پذیرش درس های زندگی دارند اما هنوز هم به موفقیت چشمگیری دست پیدا نکرده اند.

در حقیقت، عنصر اصلی که باعث می شود این همه تفاوت میان افراد موفق و دیگران به وجود آید تعریف متفاوت معنی واژه «نه» است. کسانی که در زندگی شان موفقیت های بسیاری به دست آورد ه اند، «نه شنیدن» را نه به عنوان یک مانع، بلکه در قالب یک پاسخ ساده می شنوند و دوباره تلاش می کنند. اما کسانی که به موفقیت نمی رسند با شنیدن اولین «نه» مسیر خود را کج می کنند و از همان راهی که آمده بودند بازمی گردند.

اگر واقعا می خواهید به اهدافتان برسید، نباید به کسانی که «نه» می گویند گوش دهید. هر چقدر در این مورد کله شق تر باشید، بیشتر موفق می شوید.

چرا رنج ها فراموش نمی شوند؟

رنج ها فراموش نمی شوند. خاطره سختی هایی که از سر گذرانده ایم و از میان داد و دودشان خودمان را زنده بیرون کشیده ایم، هرگز از یادمان بیرون نمی روند. چون آنها در قلبمان نقش بسته اند.

شما نمی توانید قلبتان را از سینه تان بیرون بیاورید و نشان تمام سختی ها و رنج هایی که کشیده اید را از روی آن پاک کنید. ولی یک کار وجود دارد که می توانید با این رنج ها که نه فراموش می شوند نه رهایتان می کنند انجام دهید و آن به رخ کشیدن قدرتتان به خودتان در طول روزهای آینده زندگی تان است.

اگر از یک سختی، از یک رنج، از چیزی که قلبتان را به درد آورده و روحتان را زخمی کرده است زنده بیرون آمده اید باید به خودتان افتخار کنید. نباید بگذارید این سلحشوری شما پشت پرده غم هایتان فراموش شود. باید مطمئن شوید که خاطره دلاوری هایتان در تمام مشکلات ریز و درشت آینده به یاد آورده می شوند.

می توانید با افتخار و صدایی بلند به خودتان بگویید:

«آفرین به خودم که این همه راه را آمدم…خسته شدم، ترسیدم، زمین خوردم، درجا زدم، اشک ریختم، شک کردم، اما آمدم.»

شما قهرمان بزرگی هستید؛ دست کم این اجازه را به خودتان بدهید که در سرزمین وجودتان به عنوان فردی پرآوازه و نامدار شناخته شوید؛ یک سلحشور واقعی.

من چاق هستم یا چاق به نظر می رسم؟

خودت باش دختر

چاقی، لاغری، زشتی و زیبایی در فهرست مهم ترین واژه هایی قرار دارند که مردم جهان از آن ها استفاده می کنند. پول های زیادی برای رسیدن به اهداف وزنی و زیبایی خرج می شوند. اینکه چه وزنی ایده ال است یا زیبایی بر چه اساسی اندازه گیری می شود، از قانون نسبیت انیشتین هم بی ثبات تر است. چون هر روز، استانداردهای جدیدی برای وزن و زیبایی تعریف می شوند.

دنبال کردن این فرایند بی ثبات، نتیجه جالبی را به دنبال نخواهد داشت. این کار درست مانند این است که وجودمان را بازیچه دست یک مُشت انسان سلفی بگیر بکنیم که معلوم نیست پشت آن همه لبخند، ادعای زیبایی و لاغری چه کارهایی انجام می دهند. اما با این وجود، نمی توان اهمیت فاکتورهایی مانند تناسب اندام و زیبایی را در افزایش سلامتی و اعتماد به نفس نادیده گرفت. پس باید چه کار کرد؟

در این میان نکته مهمی از قلم افتاده و آن این است که تغییر کردن نه به کار زیاد، رژیم های وحشتناک و دردهای طولانی بلکه به پذیرفتن یک حقیقت در مورد خودتان بستگی دارد:

«اگر می خواهید از کسی که هستید به کسی که می خواهید تبدیل شوید، چاره ای به جز دوست داشتن خود فعلی تان ندارید.»

شاید بسیاری از شما با خواندن این جمله شانه هایتان را بالا بیندازید و بگویید:

«شعار نده! تو حتما چاق نیستی یا بینی بزرگی نداری. وگرنه الان من به جای تو در حال نوشتن کتاب موفقیت بودم!»

در این حقیقت که من به جای شما زندگی نمی کنم، تردیدی وجود ندارد. اما زندگی به من ثابت کرد که اگر دست از تنفر نسبت به خودم و آن چیزی که هستم بردارم خیلی راحت تر می توانم به آدمی که دوست دارم تبدیل شوم.

از طرف دیگر باید مرزی برای زیبایی و تناسب اندام در نظر بگیرید و پا را از آن فراتر نگذارید. این مرز، سلامتی شما است. نباید با هدف زیباتر شدن دست به انجام کارهایی بزنید که سلامتی ارزشمند شما را نشانه رفته اند.

تعصب را تبعید کنید و تفاوت ها را بپذیرید

ما در جهانی پهناور و سرشار از فرهنگ ها و فکرهای گوناگون زندگی می کنیم. گاهی به دلیل زندگی در یک شرایط خاص، محدوده کوچک جغرافیایی یا سر و کار داشتن با تعداد محدودی انسان، این حقیقت مهم را از یاد می بریم.

با وجود آنکه همه ما برای زندگی کردن به چیزهای مشترکی مثل آب، غذا، سرپناه و عشق نیاز داریم اما سبک و سیاق دریافت و حتی تعریف این نیازها از یک فرد به فرد دیگر متفاوت است. به همین دلیل، نمی توان به یقین چیزی را درست و چیزی دیگر را اشتباه به شمار آورد.

شاید چیزی که از نظر ما درست باشد و برای اثبات آن حاضر باشیم مهم ترین دارایی هایمان را رها کنیم، برای دیگری اشتباهی عمیق محسوب شود. زندگی در صلح و آرامش، یعنی پذیرفتن تفاوت ها و نگاه کردن به آدم ها آن طور که هستند نه آن طور که دلمان می خواهد باشند.

خلاصه ای از آن چه با هم گفتیم

  • میان متخصص بودن در یک موضوع و عمل کردن بر اساس آن تخصص و توصیه ها فاصله زیادی وجود دارد. به همین دلیل نباید فکر کنید که افراد بسیار معروف به تمام چیزهایی که به دیگران می گویند عمل می کنند.
  • برای تغییر کردن نیازی نیست که چمدانتان را ببندید و راهی مسیرهای ناشناخته شوید. تمام چیزی که برای تغییر کردن به آن نیاز دارید در ذهن خودتان قرار گرفته است.
  • پای قول هایی که به خودتان می دهید جانانه بایستید. این موضوع باعث می شود که اعتماد به نفستان افزایش پیدا کند.
  • اعتیاد به کار کردن یکی از چالش های کار زیاد به مدت طولانی است. این موضوع وقتی عاشق کارتان باشید، ابعاد بزرگ تری از زندگی تان را دربرمی گیرد. برای حل این مشکل باید ساعت های کاری خود را محدود کرده و دست کم یک روز در هفته را تعطیل کنید.
  • نکته اصلی در موفق بودن، تبدیل کردن گوش هایتان به در و دروازه است تا از این راه نتوانید به سخن کسانی که مدام زیر گوشتان «نه» می گویند گوش دهید. «نه» های زندگی تان را به عنوان یک هشدار در نظر بگیرید و به جای رها کردن هدفتان از مسیری دیگر به سمت آن حرکت کنید.
  • گاهی رنج هایی که در طول زندگی از سر می گذرانیم، فراموش شدنی نیستند. بنابراین باید به جای نگاه کردن به آن رنج ها به خودمان و قدرتی که در عبور از این رنج ها بروز داده ایم بنگریم تا بتوانیم از این توشه، حاصلی برای بخش های دیگر زندگی مان برداریم.
  • رسیدن به تناسب اندام و زیباتر شدن، بخش های جالبی از زندگی هر انسانی را تشکیل می دهند. اما این ویژگی ها تا زمانی مفید هستند که به سلامتی روح و جسم ما آسیبی وارد نکنند. اولین قدم در آغاز این مسیر، پذیرفتن خود کنونی مان است. در آن صورت می توانیم با تعیین نقطه شروع، مقصد را هم تعریف کنیم.
  • تعصب، بلایی است که چشم دل را می بندد و زبان را به قضاوت دیگران می گشاید. اگر دیگران شبیه ما رفتار نمی کنند اما با سبک خاص زندگی خود آسیبی به دیگران نمی رسانند دلیلی ندارد که ترکه تنبیه به دست بگیریم و سعی کنیم آنها را به انسان هایی شبیه خودمان تبدیل کنیم. خداوند انسان ها را متفاوت آفریده است. ما نیز باید به تفاوت های وجودی یکدیگر احترام بگذاریم.

پیام اصلی نویسنده در کتاب خودت باش دختر چه بود؟

خودت باش دختر

«ریچل هالیس» (Rachel Hollis) در کتاب «خودت باش دختر» در پی رسیدن به این هدف است که به تمام بانوهای جهان، صرف نظر از رنگ، نژاد، مذهب و ملیت کمک کند تا شجاعت زندگی کردن به روشی که واقعا دوست دارند را پیدا کنند.

ریچل در کتاب خود با تعریف کردن ماجراهای واقعی زندگی اش می خواهد مسیری میانبر به قلب مخاطبانش باز کند و از این راه، مفهوم حرف هایش را خیلی راحت تر و ساده تر انتقال دهد. از نظر ریچل هالیس، تنها کسی که نیروی تغییر زندگی مان را در دست دارد، فقط و فقط خودمان هستیم.

نظر شما چیست؟

اگر قرار باشد به سبک زندگی خودتان از ۱ تا ۱۰ نمره بدهید، چه عددی را در نظر می گرفتید؟ فکر می کنید اعتماد به نفس «نه شنیدن» و امتحان کردن روش های جدید را داشته باشید؟