استراتژی فارکس ترکیبی از الگوهای رفتاری و معاملاتی است که دست در دست هم شما را به سوی سودآوری مورد نظرتان سوق می دهد. تنوع این استراتژی ها در دوره آموزش فارکس از مبتدی تا پیشرفته بسیار بیشتر از چیزی است که فکر می کنید، اما نیازی نیست در همه آن ها مسلط شوید. می توانید چند استراتژی انتخاب کنید که بیشترین هماهنگی را با ویژگی های معاملاتی شما دارند و گاهی ترکیب آن ها می تواند در رسیدن به سود کمک حالتان باشد.
در این قسمت از «خانه سرمایه» شما را با 10 استراتژی مهم فارکس و ریزه کاری های استفاده بهینه از آن ها آشنا می کنیم. اگر به فکر درآمد دلاری هستید و می خواهید این کار را با استفاده از فرصت های ناب سرمایه گذاری در فارکس انجام دهید، این مقاله را تا پایان مطالعه کنید.
استراتژی خوب فارکس چه ویژگی هایی دارد؟
بازارهای بزرگ مالی مثل «فارکس» سرشار از تب و تاب و نوسان های مختلف هستند که ما و سرمایه مان را به سمت خودشان می کشانند. اگر قرار باشد به عنوان یک سرمایه گذار با هر کدام از این وزش ها از جا کَنده شده، سرمایه مان را زیر بغلمان بزنیم و آن را در چاه این نوسان های ناآشنا بیندازیم نه از روح روانمانم و نه از دارایی مان چیزی باقی نمی ماند.
اینجاست که استراتژی فارکس مانند یک مربی بدن سازی در کنارمان می ایستد و اجازه نمی دهد با آرزوی به دست آوردن عضله هایی خوش فرم، بیش از حد دمبل بزنیم! البته اینکه ما به استراتژی مان پایبند باشیم یا نه به انتخاب خودمان برمی گردد، ولی موفقیت واقعی در پیروی از استراتژی هایی است که قبلاً برای خودمان ترتیب داده ایم. با این حساب یک یا مجموعه ای از استراتژی ها باید ویژگی های زیر را داشته باشند:
- به دنبال حفظ اصل سرمایه ما باشند.
- مسیر سودآوری عاقلانه را برایمان هموار کنند.
- در درازمدت سودآوری پیوسته را برایمان به ارمغان بیاورند.
- بهترین زمان های ورود و خروج از معامله را برایمان گلچین کنند.
در ادامه، سه نکته وجود دارند که بهتر است آن ها را هم در نظر بگیرید:
نکته اول: نسخه کسی به کار شما نمی آید
هیچ نسخه جهانی برای استراتژی فارکس وجود ندارد. بهترین و حرفه ای ترین کار این است که قبل از هر چیز با بهترین استراتژی های فارکس آشنا شوید. سپس با توجه به ظرفیت ریسک پذیری و اهدافی که برای معامله و سودآوری خودتان در نظر گرفته اید استراتژی ترید فارکس شخصی خودتان را طرح ریزی کنید. می توانید این کار را با استراتژی های معاملاتی که در این مقاله به آن ها اشاره می کنیم آغاز کنید.
نکته دوم: بهترین استراتژی فارکس، یک شبه ساخته نمی شود
شاید این طور فکر کنید که با ترکیب کردن چند استراتژی می توانید بهترین استراتژی معاملاتی خودتان را برای تمام دوران تریدتان بسازید. متأسفانه یا خوشبختانه این موضوع درست نیست؛ زیرا شما در طول زمان با ماجراهای معاملاتی تازه ای روبه رو می شوید که شاید الان خبری از آن ها و تأثیرشان نداشته باشید. در کنار هم قرار گرفتن این تجربه ها از شما تریدری متفاوت می سازد؛ بنابراین به همان نسبت که شما تغییر می کنید، استراتژی معاملاتی تان هم دستخوش تغییر می شود.
نکته سوم: در آغاز راه به دنبال استراتژی های پیچیده نباشید
اگر به تازگی به جوخه معامله گران فارکس پیوسته اید خودتان را از استراتژی های پیچیده که به تحلیل های بسیار عمیقی نیاز دارند و به ابزارهای مختلفی وابسته هستند دور نگه دارید؛ چون تجربه و عمق مهارت شما در آغاز کار آن طور که باید زیاد نیست و اگر خودتان را درگیر این استراتژی های پیچیده کنید درست مانند شناگر تازه کاری خواهید بود که ناگهان خودش را به دل آب های عمیق می زند!
مهمترین استراتژی های فارکس کدامند؟
استراتژی های معاملاتی به طور مشخص مربوط به زمانی هستند که شما می خواهید معامله در فارکس را شروع کنید. یادتان باشد مهم نیست شما از تحلیل «تکنیکال» (Technical Analysis) استفاده می کنید یا طرفدار «تحلیل فاندامنتال» (Fundamental Analysis) هستید یا حتی از ترکیب هر دوی این ها کمک می گیرید. مهم این است بدون توجه به توصیه دیگران، از میان این روش های درست، ترکیبی را بسازید که به کار شما می آید.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
استراتژی فارکس معامله براساس انواع پرایس اکشن
در استراتژی «پرایس اکشن» (Price Action) که آن را (price-based trading) هم صدا می زنند، تصمیم نهایی برای خرید یا فروش یک دارایی به «حرکت قیمت» و «الگوهای قیمتی» آن بستگی پیدا می کند؛ به این معنا که کاری با تحلیل های پیچیده و رنگارنگ نداریم و تنها چیزی که برایمان مهم می شود، حرکت قیمت در طول زمان و نمودارهای قیمتی است. استفاده از این استراتژی به طور ویژه برای کسانی که تازه با دنیای فارکس یا بازارهای مالی آشنا شده اند می تواند بسیار راه گشا باشد. هدف تردیدها از زیر نظر گرفتن نمودارهای قیمتی، رسیدن به دسته دیگری از اطلاعات پنهان شده در قیمت ها مثل «سطح های حمایت و مقاومت» و عواملی است که به هر شکلی روی قیمت ها تأثیر می گذارند. یک مثال ساده درباره شیوه به کارگیری استراتژی فارکس پرایس اکشن این است که تصور کنید شما در حال بررسی یک نمودار قیمتی هستید و می بینید در طول یک بازه زمانی خاص، سهم مورد نظرتان به سطح حمایت رسیده و قیمت به سمت بالا جابه جا شده است.
شما می توانید این موضوع را به فال نیک گرفته و آن را هشداری مثبت درباره رشد احتمالی قیمت این دارایی در آینده بسیار نزدیک در نظر بگیرید. در این وضعیت، یک نقطه ورود در حوالی همان سطح حمایت در نظر می گیرید و با استفاده از «استپ لاس» (stop loss) و ایجاد یک هدف مناسب در سطح مقاومت، مسیر خود را برای سودآوری حداکثر هموارتر می کنید.
بهترین راه برای استفاده حداکثری از استراتژی فارکس پرایس اکشن چیست؟
مهم ترین قسمت استراتژی (Price Action) توجه شما به تغییرات قیمت در نمودار است. برای بهترین استفاده از این استراتژی، شما باید با الگوهای قیمتی مختلف و نمودارهای معروف آشنا باشید و توانایی تان را در تشخیص تغییرات و روندهای قیمتی بهبود دهید.
از این گذشته، پیشنهاد می کنیم با تمرین و به دست آوردن تجربه، مسیر رسیدن به موفقیت خود را در این استراتژی هموارتر کنید. برای این کار می توانید در یک حساب دمو معامله کنید و هنگامی که احساس کردید آماده استفاده از این استراتژی با دارایی واقعی تان هستید، کار را در حساب اصلی آغاز کنید.
استراتژی فارکس بازگشت میانگین Mean-reversion
یک باور قدیمی پشت این استراتژی نهفته است که می گوید: «قیمت ها همیشه به میانگین تاریخی شان برمی گردند». در این استراتژی، هدف اصلی خرید یک ارز یا دارایی در قیمت پایین و فروش آن در قیمت بالاتر است؛ بنابراین هنگامی که قیمت از میانگین دور می شود، معامله گران سعی می کنند در نقطه ای نزدیک به میانگین وارد شوند و در زمان بازگشت قیمت به میانگین به سود برسند. این استراتژی معمولاً در بازارهایی با نوسانات قیمت قابل توجه و بدون روند قوی به کار می رود.
توضیح استراتژی فارکس بازگشت میانگین با یک مثال ساده
تصور کنید قیمت جفت ارز (EUR/USD) در حال حرکت بین 1.2000 و 1.2500 است و میانگین قیمت چند روز گذشته در حدود 1.2250 قرار دارد. در این صورت، استراتژی بازگشت میانگین می تواند با معامله گری در نزدیکی میانگین به کار آید؛ مثلاً اگر قیمت (EUR/USD) به 1.2500 افزایش پیدا کند و از میانگین دور شود، شما می توانید در نزدیکی میانگین، برای مثال در 1.2300 معامله خرید باز کنید. سپس وقتی قیمت به سمت میانگین 1.2250 برگشت، می توانید معامله را با سود ببندید.
یادتان باشد، استراتژی بازگشت میانگین به دلیل اینکه براساس ایده بازگشت قیمت به میانگین عمل می کند، در شرایطی مفید است که بازار در یک بازه نوسانی قرار داشته باشد و قیمت به سمت میانگین حرکت کند.
استراتژی فارکس معامله در محدوده یا رنج Range Trading
در این استراتژی، شما با تشخیص و زیر نظر گرفتن محدوده های قیمت، جایی بین سطح حمایت و مقاومت به دنبال بهترین نقطه برای ورود می گردید؛ برای مثال تصور کنید شما نمودار قیمتی جفت ارز (EUR/USD) را زیر نظر گرفته اید و متوجه می شوید قیمت در یک بازه زمانی خاص در محدوده ای بین دو سطح حمایت و مقاومت در حال حرکت است.
در این وضعیت شما می توانید در نزدیکی سطح حمایت، وارد معامله شده و در نقطه مناسبی در سطح مقاومت، معامله خود را ببندید. به این ترتیب شما به عنوان یک تریدر رنج، از حرکت قیمت درون محدوده و استفاده از تغییرات پیوسته قیمت در آن سود خود را تا حداکثر ممکن بالا می کشید.
چطور می توانیم از استراتژی فارکس معامله در محدوده به خوبی استفاده کنیم؟
مهم ترین نکته در این استراتژی، تشخیص و تحلیل محدوده قیمتی است. مهارت شما در تشخیص سطح های حمایت و مقاومت و انتخاب بهترین نقطه ممکن برای ورود و خروج از معامله به شما کمک می کند حداکثر سود ممکن را از یک معامله به دست آورید.
در این میان، استفاده از ابزارهایی مانند «اندیکاتورها»، «شمع ها» و برخی از نمودارهای تحلیلی در رسیدن به این هدف و گرفتن بهترین نتیجه از این استراتژی به شما کمک می کنند. در کنار این ماجرا آگاه بودن از روش های «مدیریت سرمایه» هم می تواند طی کردن این مسیر را برایتان ساده تر کند.
استراتژی ترند، روند یا Trend trading strategy
در این استراتژی، معامله گران روند حرکت قیمت در بازار را شناسایی کرده و تلاش می کنند در طول این روند، یک موقعیت معاملاتی خوب را برای خودشان دست و پا کنند. این روش هم در معاملات کوتاه مدت و هم در بلندمدت کارایی دارد؛ به این ترتیب که حرکت بعدی روند را پیش بینی کرده و با باز کردن معامله در آن نقطه سود می کنند. تریدرهای فارکس برای استفاده از این استراتژی ابزارهای خوبی مثل «میانگین های متحرک» و «خطوط روند» را به کار می گیرند.
مثال استفاده از استراتژی فارکس روند در معامله ها
تصور کنید در بازار فارکس شما نمودار قیمتی جفت ارز (EUR/USD) را زیر نظر گرفته اید. در طول چند روز گذشته، قیمت به طور پیوسته در حال حرکت به سمت بالاست. این یعنی روند صعودی در حال شکل گیری است. بعد از تشخیص این روند، تصمیم می گیرید وقتی قیمت به سطح حمایتی مهمی برسد و شمع های صعودی را نشان دهد وارد معامله شوید. سپس با توجه به ادامه روند صعودی قیمت می توانید معامله خود را به مدت مشخصی نگه داشته و از ادامه صعود قیمت، سود به دست آورید.
استراتژی فارکس معامله گری موقعیتی یا Position Trading
«معامله گری موقعیتی» یا «پوزیشن تریدینگ» یک استراتژی معامله در بازارهای مالی است که منطق آن در نگهداری طولانی مدت دارایی استوار است. در این استراتژی تریدرها می خواهند از تغییرات قیمت یک دارایی در طولانی مدت به سودآوری برسند؛ به همین دلیل تمام تمرکز خودشان را روی «تحلیل های بلند مدت» و «روندهای اصلی بازار» می گذارند.
اجازه بدهید مثالی بزنیم؛ فرض کنید شما قصد دارید در بازار سهام فعالیت کنید. برای این کار به سراغ سهم شرکت «فلان» می روید. پس از تحلیل و بررسی به این نتیجه می رسید که این شرکت عملکرد خوبی دارد و با قدرت در حال رشد است؛ به همین دلیل تصمیم می گیرید بخشی از سهام این شرکت را خریداری کرده و برای طولانی مدت، بدون توجه به نوسان قیمتی، آن را نگه دارید و از افزایش قیمت سهام آن در گذر زمان به سود برسید.
اگر شرکت فلان، واقعاً آن طور که شما تشخیص داده بودید خوب عمل کند، در آینده ای نه چندان دور شما صاحب سود قابل توجهی خواهید شد.
چطور در استراتژی معامله گری موقعیتی خوب عمل کنیم؟
برای موفقیت در این استراتژی فارکس باید شناخت درست و عمیقی از روند بازار داشته، بر تحلیل های بلندمدت مسلط باشید و تأثیر عوامل دیگر مانند «تنش ها» یا «تصمیم های سیاسی و اقتصادی» را هم در نظر بگیرید. در کنار این ماجرا، «مدیریت ریسک»، «تعیین حد سود و ضرر» و «مقاومت ذهنی برای تحمل و نادیده گرفتن نوسانات بازار» در بهره برداری بهتر از این استراتژی کمک حالتان خواهند بود.
استراتژی فارکس ضد روند Counter trend
در این استراتژی فارکس که دقیقاً برعکس «استراتژی روند» است شما به عنوان یک معامله گر، به دنبال پیدا کردن موقعیت های معاملاتی هستید که خلاف جهت روند فعلی بازار رخ می دهند. پایه این استراتژی بر این تفکر استوار است که گاهی روندها در یک یا چند نقطه برخلاف حرکت اصلی و کلی خودشان دچار نوسان می شوند. پیش بینی این روندها و باز کردن معامله در نقطه ای درست می تواند سبب کسب سود شود. نکته بد ماجرا در مورد این روند، بالا بودن میزان خسارت است؛ چون احتمال زیادی وجود دارد که روند آن نوسان پیش بینی شده را طی نکند و راه خود را برود!
توضیح استفاده از استراتژی فارکس ضد روند با یک مثال ساده
تصور کنید قیمت جفت ارز (EUR/USD) در حال حرکت به سمت بالاست و از 1.3000 به 1.3500 افزایش یافته است؛ یعنی روند صعودی است. در این میان شما فکر می کنید بازار به حد بالای خود رسیده و خیلی زود به سمت پایین حرکت می کند. در این صورت، برای اجرای استراتژی ضد روند می توانید وارد معاملات فروش شوید و در قیمت 1.2500 معامله فروش باز کنید.
چطور می توان از این استراتژی فارکس نتیجه بهتری گرفت؟
قبل از هر چیز به یاد داشته باشید این استراتژی با ریسک بالایی همراه است؛ بنابراین باید در مواردی مثل «مدیریت ریسک» توانایی خوبی داشته باشید. از این گذشته، استفاده از تحلیل های مختلف و حتی ترکیب این استراتژی با استراتژی روند می تواند شانس موفقیت شما و سودآوری تان را افزایش دهد.
درمجموع بهتر است قبل از به کار بستن این استراتژی، آن را در حساب تمرینی (دمو) تست کرده و بازدهی و ریسک آن را بررسی کنید.
استراتژی ترید روزانه در فارکس یا Day Trading
در استراتژی ترید روزانه، تریدرها در طول روز وارد موقعیت های معاملاتی شده و در همان روز هم از آن خارج می شوند. تصور کنید شما صبح زود پشت سیستمتان می نشینید و پس از بررسی نمودار قیمت و شاخص های فنی جفت ارز (EUR/USD) متوجه می شوید این جفت ارز در حال حرکت به سمت بالاست و روند صعودی دارد شکل می گیرد.
در این وضعیت، شما تصمیم می گیرید در سطح قیمت فعلی وارد معامله شوید و هم زمان، سیگنال هایی را که به کمک شاخص های فنی مانند «میانگین های متحرک»، «الگوهای شمعی» و… به دست می آیند زیر ذره بین بررسی خودتان قرار دهید؛ مثلاً اگر شمعی قوی و صعودی شکل بگیرد، تصمیم به بستن معامله خرید و به دست آوردن سود می گیرید.
برای موفقیت در استراتژی ترید روزانه چه باید کرد؟
مهم ترین نکته در استراتژی ترید روزانه، استفاده از «تحلیل فنی» و بررسی دقیق «شاخص های بازار» است. همچنین «تعیین نقاط ورود و خروج دقیق»، «مدیریت ریسک مناسب» و «تمرکز بر زمان معامله در طول روز» در این استراتژی بسیار اهمیت دارند.
استراتژی فارکس نوسانی Swing Trading
در این استراتژی فارکس که از «تحلیل تکنیکال» و «نقطه های ورود و خروج استاپ لیمیت (Stop Limit)» استفاده می کند هدف اصلی، به دست آوردن سود از نوسان های کوتاه مدت قیمت در بازار ارز است.
توضیح استراتژی ترید نوسانی با یک مثال ساده
تصور کنید قیمت جفت ارز (EUR/USD) در یک بازه نوسانی حرکت می کند. در این صورت شما می توانید هنگامی که قیمت به سمت حد پایین بازه نوسانی یعنی حمایت حرکت کرد، معامله خرید را باز کنید و هنگامی که قیمت به سمت حد بالای بازه نوسانی یعنی مقاومت حرکت کرد، به دنبال باز کردن معامله فروش باشید. اجازه بدهید کمی در مثالمان دقیق تر شویم
فرض کنید جفت ارز (EUR/USD) در بازه قیمتی بین 1.1500 و 1.2000 در نوسان است. در این حالت، وقتی قیمت از 1.1500 به بالا حرکت کند و به نقطه 1.1800 برسد، معامله خرید باز می کنید. سپس وقتی که قیمت به سمت 1.2000 حرکت کرد و به نقطه مقاومت برسد، معامله فروش را باز می کنید.
چه نکته هایی میزان موفقیت در این استراتژی فارکس را افزایش می دهند؟
برای تعیین نقاط ورود و خروج در استراتژی نوسانی از تحلیل تکنیکال و ابزارهایی مانند «نمودارها»، «شاخص ها» و «الگوهای قیمتی» استفاده می کنید. با این حساب باید روی این موارد تسلط داشته باشید. همچنین برای مدیریت ریسک و محافظت از سرمایه خود، می توانید از استاپ لیمیت برای تعیین سطح های ورود و خروج معاملاتتان بهره بگیرید. یادتان باشد صبر و حوصله داشتن و کنترل هیجان می تواند در انتخاب بهترین و منطقی ترین نقطه های ورود و خروج به شما کمک کند.
استراتژی فارکس اسکالپ یا Scalping
«استراتژی اسکالپینگ» نوعی استراتژی معامله در بازارهای مالی است که سعی می کند از تغییرات کوچک در قیمت خرید و فروش چند معامله هم زمان به سود قابل توجهی برسد. معمولاً تریدرهای اسکالپ با استفاده از نمودارهای زمان کوتاه مثل «1 دقیقه» یا «5 دقیقه» ورود و خروج سریع از معاملات را برنامه ریزی می کنند.
آن ها از ابزارهای فنی مانند «الگوهای شمعی»، شاخص های فنی مثل «میانگین های متحرک» و «نقاط پیوت» برای تشخیص نقطه های ورود و خروج کمک می گیرند. فرض کنید تغییرات و نوسان های جفت ارز (EUR/USD) را دنبال می کنید. شما به دنبال فرصت های کوتاه مدت در قیمت ها هستید و زمانی که قیمت ناگهانی و بدون افت و خیز قابل توجهی تغییر می کند، وارد معامله می شوید.
برای مثال شما می بینید قیمت (EUR/USD) در یک بازه زمانی کوتاه (مثلاً 1 دقیقه ای) به صورت ناگهانی بالا می رود. در این حالت، وارد معامله خرید می شوید و به سرعت با توجه به تغییر قیمت، خروجی را برنامه ریزی می کنید تا سود را به دست آورید. البته شاید گاهی کمتر از چند دقیقه در معامله باقی بمانید.
راز موفقیت در استراتژی معامله به روش اسکالپ چیست؟
مهم ترین نکته در استراتژی فارکس اسکالپ «سرعت و دقت در ورود و خروج از معاملات» و «توانایی تشخیص سریع فرصت ها» است. همچنین مدیریت ریسک دقیق و استفاده از ابزارهای فنی مناسب برای تشخیص نقطه های ورود و خروج درست هم برای موفقیت در این استراتژی بسیار مهم هستند.
استراتژی معامله هنگام انتشار اخبار اثرگذار سیاسی و اقتصادی
بازار فارکس هم مثل تمام بازارهای دنیا از تغییرات سیاسی و اقتصادی تأثیر می پذیرد. همین موضوع می تواند زمینه ساز تولد یک استراتژی به نام «معامله خبری» (News trading) شود. در این استراتژی فارکس، شما زمانی که بازار در اثر یک خبر مهم دچار التهاب و نوسان است وارد عمل شده و برای به دست آوردن سود وارد میدان می شوید.
این اخبار و رویدادها می توانند شامل «خبرهای سیاست مداران»، «گزارش های اقتصادی مهم»، «تغییرات نرخ بهره» و سایر عوامل بازار باشند. این استراتژی بسیار پرریسک است و اگر توانایی های شما در دیگر بخش های فارکس مثل «ورود و خروج سریع از یک موقعیت معاملاتی» چنگی به دل نزند، ممکن است بیشتر از آنکه سود کنید، دچار ضرر شوید!
یک مثال ساده برای به کارگیری استراتژی فارکس معامله خبری
فرض کنید در تقویم اقتصادی اعلام شده است در یک ساعت خاص، گزارش بیکاری کشور «فلان» منتشر خواهد شد. براساس تحلیل شما، انتشار این گزارش می تواند تأثیر مستقیمی بر نرخ ارز کشور «فلان» داشته باشد. شما تصمیم می گیرید به عنوان یک معامله گر با استراتژی فارکس معامله خبری وارد عمل شوید. در این صورت، قبل از انتشار گزارش بیکاری، یک موقعیت معاملاتی در بازار ارز مرتبط با کشور «فلان» ایجاد می کنید؛ مثلاً جفت ارز (USD/AUD).
بعد از انتشار گزارش، اگر نتیجه گزارش بهبود را نشان دهد و بیکاری در کشور «فلان» کم شود، به احتمال زیاد قیمت دلار آمریکا از دلار استرالیا افزایش پیدا می کند. در این صورت شما می توانید معامله خود را با سود ببندید و از تغییرات ناگهانی در قیمت ارز به نفع خودتان استفاده کنید.
برعکس این ماجرا هم صادق است؛ یعنی اگر نتیجه گزارش خوشایند نباشد و بیکاری در کشور «فلان» بیشتر شود، شاید قیمت دلار آمریکا از دلار استرالیا کم شود. در این صورت، شما باید معامله خود را با ضرر ببندید و خسارت را به جان بخرید.
داشتن چه مهارتی سبب افزایش بهره وری هنگام استفاده از استراتژی معامله اخبار می شود؟
استراتژی معامله هنگام انتشار اخبار اثرگذار سیاسی و اقتصادی به «تحلیل دقیق و سریع اخبار و رویدادها»، «سرعت عمل» و «مدیریت ریسک» نیاز دارد.
به شکارچی استراتژی های ناب و کارآمد تبدیل شوید
هدف اصلی از تمام استراتژی هایی که در بازار فارکس به کار گرفته می شوند، یافتن بهترین نقطه برای ورود و خروج از معامله است؛ آن هم درحالی که سود کرده اید. با این حساب فرقی نمی کند از استراتژی های قدیمی که بارها امتحان خود را پس داده اند استفاده می کنید یا اینکه آستین هایتان را بالا زده و به طراحی استراتژی ویژه خودتان دست می زنید.
چون هدف مشخص است و هر استراتژی که بتواند از راهی امن تر از بقیه شما را به هدفتان برساند و در کنار حفظ اصل سرمایه سودآوری هم داشته باشد، درست خواهد بود. یادتان باشد گاهی فکر تازه ای که به ذهن شما می رسد، دقیقاً همان چیزی است که دنیا به آن احتیاج دارد.
سوالات متداول
اگر بخواهیم خیلی ساده به این سؤال پاسخ دهیم می گوییم: «استراتژی معاملاتی روند»؛ چون در این استراتژی معامله گر از تحلیل تکنیکال برای بررسی داده ها استفاده می کند و تنها در جهت روندی که از پیش تعیین شده وارد موقعیت های معاملاتی می شود؛ به همین دلیل استراتژی معاملاتی روند را یکی از دقیق ترین و امن ترین استراتژی های بازار می دانند.
خیر. چنین استراتژی نه فقط در بازار فارکس بلکه در هیچ بازار مالی دیگری هم وجود ندارد، اما راهکارهایی هستند که می توانند شانس موفقیت شما در یک معامله را بالا ببرند و احتمال ضرر را کم کنند.
یکی از مهم ترین دلایلی که سبب این حجم گسترده از ضرر می شود، نداشتن برنامه ای برای «مدیریت ریسک»، «مسلط نبودن به تکنیک ها و ابزارهای تحلیل» و «نداشتن استراتژی فارکس برای معامله هایشان» است. انجام یک کار ساده مثل تعیین «استاپ لاس» اقدامی است که بسیاری از تریدرها از انجام آن شانه خالی می کنند و زیر بار ضرر می روند.