اسپرد در فارکس به تفاوت قیمت خرید Ask و قیمت فروش Bid در یک نماد معاملاتی یا جفت ارز اشاره دارد. در حقیقت، اسپرد یکی از هزینه‌هایی است که تریدر باید برای انجام معامله به بروکر پرداخت کند. هر چه میزان آن کم‌تر باشد، هزینه انجام معامله نیز کاهش می‌یابد و این موضوع بر میزان سودآوری به طور مستقیم تاثیر می‌گذارد. به این ترتیب در این مقاله قصد داریم به سوال مهم اسپرد چیست بپردازیم، انواع آن و نحوه محاسبه آن را در بازار فارکس بیاموزیم.

اسپرد چیست؟

در بازار فارکس، اسپرد به تفاوت میان قیمت خرید Ask و قیمت فروش Bid اشاره دارد. به بیانی ساده‌تر، اسپرد همان هزینه‌ای است که تریدر باید برای انجام معامله به بروکر پرداخت کند. زمانی که تریدر قصد دارد یک جفت ارز را در بازار فارکس خریداری کند، باید آن را با قیمت Ask یعنی قیمتی بالاتر از بازار بخرد یا در صورت فروش باید با قیمت Bid بروکر مورد نظر یعنی پایین‌تر از قیمت بازار بفروشد. در حقیقت، یکی از منابع اصلی درآمد بروکرها در بازارهای مالی همین اسپرد است.

قیمت خرید و قیمت فروش

اسپرد، یکی از مهم‌ترین هزینه‌های معامله در فارکس به شمار می‌رود. هر چه میزان اسپرد کم‌تر باشد، هزینه ورود به معامله نیز کاهش می‌یابد و این موضوع بر میزان سودآوری تاثیر مستقیم دارد. این هزینه در استراتژی معامله‌گر نیز موثر است. به طور مثال، تریدرهایی که معاملات کوتاه‌مدت به ویژه معاملات اسکالپ انجام می‌دهند، میزان اسپرد برایشان اهمیت بالایی دارد. زیرا در این نوع معاملات، سود‌ها معمولا کوچک هستند. از این رو، اگر میزان اسپرد بالا باشد، این موضوع در میزان سود آن‌ها تاثیر می‌گذارد.

تفاوت اسپرد با نرخ تبادل Exchange rate چیست؟

تفاوت میان قیمت خرید و فروش که تحت عنوان اسپرد در بازار فارکس شناخته می‌شود، یکی از منایع درآمد بروکرها است.این مفهوم می‌تواند ثابت یا متغیر باشد و میزان آن به عوامل گوناگونی نظیر شرایط بازار، نوع حساب و بروکر بستگی دارد. درحالی‌که نرخ تبادل نشان‌دهنده ارزش نسبی یک ارز در مقایسه با ارز دیگر است. به بیانی ساده‌تر نرخ تبادل، قیمت واقعی و فعلی یک نماد معاملاتی یا جفت ارز است. به این ترتیب:

  • اسپرد، هزینه‌ای است که تریدر بابت انجام هر معامله باید به بروکر پرداخت کند و میزان آن به عواملی نظیر شرایط بازار بستگی دارد.
  • نرخ تبادل، قیمت واقعی و جاری یک نماد معاملاتی به شمار می‌رود. برای مثال، اگر نرخ تبادل نماد معاملاتی EUR/USD، برابر با 1.1000 باشد، برای خرید 1 یورو، به 1.10 دلار نیاز خواهد بود.

همان طور که بیان شد، اسپرد یکی از منابع اصلی بروکرها در بازار فارکس و دیگر بازارها از جمله بازار ارز دیجیتال به شمار می‌رود. از این رو، تریدر باید برای فعالیت بهترین بروکر فارکس مانند بروکر لایت فایننس را انتخاب کند که از لحاظ اسپرد مقرون به صرفه و معقول باشد تا این موضوع بر میزان سودآوری یا زیان معاملات تاثیرگذار نباشد.

انواع اسپرد

در فارکس (Forex) میزان اسپرد با توجه به شرایط بازار، نوع حساب و بروکر متغیر است. در این بخش قصد داریم به انواع اسپرد در بازار فارکس بپردازیم.

اسپرد ثابت چیست؟

اسپرد ثابت همان‌طور که از نامش پیدا است، در تمامی شرایط بازار ثابت می‌ماند. البته این موضوع توسط بروکر تعیین می‌شود. یکی از مزیت‌های این نوع اسپرد، مناسب بودن آن برای تریدرهای مبتدی است. مهم‌ترین عیب آن نیز این است که معمولا از میزان اسپرد متغیر بالاتر است. بنابراین، تریدر باید بابت انجام معامله هزینه‌ای بیش‌تر از اسپرد متغیر پرداخت کند.

اسپرد شناور چیست؟

این نوع اسپرد، در شرایط مختلف بازار متفاوت است و معمولا در حساب‌های معاملاتی از نوع ECN و STP در بروکرها ارائه می‌شود. مهم‌ترین مزیت آن این است که در شرایط عادی بازار یا زمانی که بازار از نظر حجم معاملات در بالاترین میزان خود است، اسپرد پایین‌تری ارائه می‌کند. البته توجه داشته باشید که اسپرد متغیر در هنگام نوسانات شدید و غیر منتظره بازار ممکن است به طور قابل توجهی بسیار بالا باشد. می‌توان گفت که این موضوع کلیدی‌ترین عیب اسپرد متغیر است.

اسپرد صفر یا زیرو Zero SPREAD

در برخی حساب‌ها، معمولا اسپرد صفر نیز ارائه می‌شود که البته کارمزد جداگانه‌ای نیز از تریدر دریافت خواهد شد. مزیت این نوع اسپرد، این است که برای معامله‌گران اسکالپ یا اسکالپرها مناسب است. از معایب کلیدی آن پرداخت جداگانه کارمزد به بروکر است.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

کدام نوع اسپرد مناسب است؟

انتخاب نوع اسپرد، به بسیاری از عوامل گوناگونی بستگی دارد. استراتژی تریدر، میزان تجربه و مهارت او و حتی تحمل ریسک در این موضوع دخیل است. درصورتی‌که تازه فعالیت در بازارهای مالی را آغاز کرده‌اید و با نوسانات بازار راحت نیستید، پیشنهاد می‌شود اسپرد ثابت را انتخاب کنید. اما اگر استراتژی معاملاتی شما طوری که است که باید کم‌ترین هزینه‌ها را درنظر بگیرید، اسپرد متغیر یا صفر گزینه‌های مناسب‌تری می‌تواند برایتان باشد.

نحوه محاسبه اسپرد در فارکس چیست؟

محاسبه اسپرد بسیار ساده است. کافی است قیمت خرید پیشنهادی بروکر Ask از قیم

 

ت پیشنهادی فروش Bid کسر شود. اسپرد معمولا بر اساس پیپ Pip اندازه‌گیری می‌شود. پیپ یکی از مفاهیم پایه فارکس است که باید در مورد آن اطلاعات کافی داشته باشید. در واقع، پیپ کوچک‌ترین واحد اندازه‌گیری در فارکس یا کوچک‌ترین واحد تغییر قیمت در یک نماد معاملاتی یا جفت ارز محسوب می‌شود.

فرمول محاسبه اسپرد در فارکس

فرمول محاسبه اسپرد در فارکس به شرح زیر است:

قیمت خرید ـ قیمت فروش = اسپرد 

در این فرمول کافی است، قیمت خرید Ask از قیمت فروش یعنی Bid کسر شود. برای اکثر جفت ارزهای اصلی رقم چهارم پس از اعشار برای محاسبه اسپرد لحاظ می‌شود. در ادامه با ذکر چند مثال با نحوه محاسبه آن در جفت‌ارزها در فارکس آشنا می‌شویم.

انواع اسپرد

مثالی از نحوه محاسبه اسپرد

فرض کنید می‌خواهید در جفت ارز EURUSD وارد پوزیش معاملاتی شوید. اطلاعات قیمتی پیشنهادی بروکر نیز به شرح زیر است:

  • قیمت فروش (Bid):‌ ۱.۱۰۰۰
  • قیمت خرید (Ask) : ۱.۳۰۰۰

از این رو، اگر اعداد ذکر شده در فرمول بالا قرار بگیرند، نتیجه ۰.۰۰۰۳ می‌شود که برابر ۳ پیپ است. به بیانی دیگر هزینه ورود به معامله یا اسپرد برای این نماد 3 پیپ است.

برای محاسبه اسپرد در جفت ارزهایی که دارای ین ژاپن هستند، باید توجه کنید که در آن‌ها بر اساس پیپ دوم پس از رقم اعشار این هزینه محاسبه می‌شود. برای مثال فرض کنید در جفت ارز USDJPY می‌خواهید یک معامله انجام دهید:

  • قیمت خرید : ۱۴۵.۵۳
  • قیمت فروش: ۱۴۵.۵۰

با کسر قیمت خرید از قیمت فروش، اسپرد ۰.۰۳ یا ۳ پیپ محاسبه می‌شود.

نکات مهم در محاسبه اسپرد

  • برای بیش‌تر جفت ارزها در بازار فارکس، اسپرد بر اساس پیپ چهارم پس از اعشار محاسبه می‌شود. اما برای جفت ارزهایی که یک طرف آن‌ها مربوط به ارز ین ژاپن Jpy است، اسپرد بر اساس پیپ دوم پس از اعشار مورد محاسبه قرار می‌گیرد.
  • از آن‌جایی که اسپرد می‌تواند ثابت یا شناور باشد، د ر اسپرد شناور، میزان آن با توجه به میزان نوسانات بازار و میزان نقدینگی تغییر بیابد.
  • علاوه بر مدیریت اسپرد، تریدرها باید هزینه‌های دیگری اعم از کمیسیون را نیز در برخی از حساب‌های معاملاتی در نظر داشته باشند
  • محاسبه اسپرد برای تریدرها این مزیت را دارد که هزینه‌های معاملاتی را شفاف‌تر مدیریت کنند و استراتژی مناسبی را برای خود اتخاذ کنند.

 

اسپرد و کمیسیون: دو عامل هزینه‌ای مهم

تا اینجا متوجه شدیم که اسپرد چیست و همچنین، پی بردیم که آن دارای انواع مختلفی اعم از ثابت و متغیر است. کمیسیون اما یکی دیگر از هزینه‌های اصلی در بازار فارکس به شمار می‌رود. این مفهوم به هزینه ثابتی اشاره دارد که بروکر برای اجرای هر پوزیشن معاملاتی دریافت می‌کند. این هزینه بیش‌تر در حساب‌هایی که اسپرد پایینی دارند یا در حساب‌های از نوع ECN، دریافت می‌شود. کمیسون معمولا بر اساس حجم معامله یعنی میزان لات تعیین و محاسبه می‌شود. به این ترتیب، هزینه‌های اصلی در انجام معاملات در بازار فارکس به دو دسته کلی اسپرد و کمیسیون تقسیم می‌شود که هر یک از آن‌ها به طور مستقیم بر میزان سودآوری تاثیر می‌گذارند.

تفاوت میان کمیسیون و اسپرد چیست؟

کمیسیون به حجم معامله بستگی دارد. یعنی هر چه میزان حجم معامله بیش‌تر باشد، کمیسیون نیز به همان نسبت بالاتر خواهد بود. کمیسیون در مقایسه با اسپرد شفافیت بیش‌تری دارد، زیرا هزینه به طور واضع و دقیق مشخص می‌شود. در نهایت، کمیسیون هزینه ثابتی است. در حالی‌که اسپرد تفاوت میان قیمت‌ها است. به این ترتیب، کمیسیون شفاف‌تر از اسپرد است که به دلیل تغییرات بازار تغییر می‌یابد. به این ترتیب اگر بخواهیم از تفاوت میان این دو هزینه اصلی در فارکس نتیجه‌گیری داشته باشیم، به شرح زیر خواهد بود:

  • اسپرد هزینه‌ای است که به اختلاف میان قیمت خرید و قیمت فروش اطلاق می‌شود و به پیپ محاسبه می‌شود. این هزینه با توجه شرایط بازار متغیر است. درحالی‌که کمیسیون هزینه ثابتی است که جدا از اسپرد به معامله افزوده می‌شود.
  • اسپرد در حساب‌های معاملاتی که مشمول کمیسیون نباشند، بیش‌تر است، که البته این هزینه مستقیما در تفاوت قیمت لحاظ می‌گردد. این در حالی‌ است که هزینه کمیسیون دارای شفافیت بیش‌تری بوده و به طور معمول در حساب‌های معاملاتی از نوع ECN که میزان اسپرد پایینی دارند، گرفته می‌شود.

اسپرد یا کمیسیون کدام یک برای معامله‌گران بهتر است؟

در حالت کلی، معامله‌گران باید با توجه به شرایط به ویژه استراتژی معاملاتی خود انتخاب کنند که کدام هزینه برایشان بهتر است. اما اسپرد در معاملات با حجم کم اقتصادی‌تر و مناسب‌تر است. در حالی‌که کمیسیون برای معاملات با حجم بالا مناسب است. دلیل این موضوع به ساختار این دو هزینه مرتبط است.

  1. به دلیل شفافیت بیش‌تر کمیسیون، محاسبه هزینه‌های معامله در مقیاس با حجم بالا برای تریدر پیش‌بینی پذیر‌تر می‌شود.
  2. معامله‌گرانی که با حجم بالا ترید می‌کنند، کمیسیون نسبت به اسپرد می‌تواند برایشان کم‌هزینه‌تر باشد. زیرا میزان اسپرد در معاملات با حجم بالا به ویژه در شرایط پر نوسان بازار ممکن است بسیار پر هزینه و گران تمام شود.

اگر بخواهیم یک نتیجه کلی از این دو هزینه داشته باشیم، کمیسیون (همچنین اسپرد پایین) برای معامله‌گرانی که با حجم بالا ترید می‌کنند، مناسب‌تر است. اما اگر حجم معاملات پایین است، اسپرد به تنهایی گزینه بهتری برای شما است، زیرا دیگر لزومی به پرداخت هزینه ثابت یا درصدی ندارد.

استراتژی های معامله بر اساس اسپرد چیست؟

حال که می‌دانیم اسپرد چیست و نحوه محاسبه آن را نیز آموختیم، حال این سوال مطرح می‌شود که با توجه به شرایط چه استراتژی‌ای باید برای هزینه اسپرد در پیش گرفت؟ اسپرد مناسب برای معاملات مختلف بستگی به نوع معامله و استراتژی معاملاتی دارد. در ادامه قصد داریم برای انواع معاملات اعم از کوتاه‌مدت ، بلند‌مدت و معاملات روزانه میزان اسپرد را بررسی کنیم.

معاملات کوتاه‌مدت (معاملات اسکالپینگ)

اسپرد در معاملات کوتاه‌مدت به ویژه اسکالپینگ بهتر است تا حد ممکن پایین باشد. زیرا اسکالپرها برای کسب سودهای کوچک در بازار در مدت زمان بسیار کوتاهی ممکن است معاملات متعددی انجام دهند. از این رو، اسپرد بالا می‌تواند سود حاصل از این معاملات را تا حد زیادی کاهش دهد که خب این موضوع به ضرر این تریدرها تمام می‌شود. اسکالپرها بهتر است حساب‌هایی را انتخاب کنند که دارای اسپرد پایین یا اسپرد صفر باشند. به این ترتیب، حساب‌های ECN می‌تواند گزینه مناسبی برای آن‌ها باشد.

اسپرد در انواع معاملات

معاملات روزانه یا Day trading

اسپرد در معاملات روزانه، بهتر است پایین تا حداکثر متوسط باشد. معامله‌گران روزانه معمولا تعداد کم‌تری معامله انجام می‌دهند و برای گرفتن سود از حرکات روزانه بازار ترید می‌کنند. از این رو، میزان اسپرد برای تریدرهای روزانه نیز مهم است، اما نه اندازه‌ای که برای اسکالپرها حائز اهمیت است. اسپرد متغیر برای این معامله‌گران گزینه مناسبی است.

معاملات بلند‌مدت Position trading

میزان اسپرد در معاملات بلند‌مدت معمولا از اهمیت بالایی برخوردار نیست. تریدرهای بلند‌مدت، معمولا به حرکات بزرگ قیمتی در بازار توجه دارند. از این رو، اسپرد تاثیر قابل توجهی در بر روی نتیجه ترید آن‌ها نخواهد داشت. در حقیقت، تریدر در این نوع از معاملات به هزینه‌های دیگری نظیر سوآپ توجه دارد و میزان اسپرد در اولویت‌های بعدی قرار دارد. اسپرد متغیر برای معاملات متغیر گزینه پیشنهادی می‌تواد باشد.

راه های کاهش اسپرد در معاملات چیست؟

آموختیم که اسپرد یکی از هزینه‌های اصلی در بازار فارکس است که بر میزان سودآوری تاثیر مستقیم دارد. اما برای کاهش این هزینه به راهکارهای موجود نپرداختیم. به این ترتیب قصد داریم در این بخش به روش‌هایی اشاره کنیم که در کاهش این هزینه بسیار موثر هستند.

۱. ترید جفت ارزهای اصلی

جفت ارزهای اصلی در فارکس نظیر EUR/USD، GBP/USD و USD/JPY که میزان نقدینگی بالایی دارند، به این معنا که از جمله جفت‌ارزهای پر معامله هستند، اسپرد کم‌تری دارند. به این ترتیب بهتر است به جای انجام ترید در جفت‌ارزهای غیر رایج، به منظور کاهش هزینه اسپرد از جفت‌ارزهای اصلی برای ترید بهره ببرید.

۲. انتخاب بروکر مناسب

یکی دیگر از راهکارهای دیگر برای کاهش این هزینه، انتخاب بهترین بروکر فارکس است و این بروکر باید ویژگی‌های زیر را داشته باشد.

  • دارای حساب ECN یا STP باشد، زیرا این حساب‌ها اسپرد کم‌تری دارند
  • دارای حساب معاملاتی با اسپرد ثابت باشند، این موضوع به ویژه برای اوقات پر نوسان بازار بسیار سودمند است

۳. ترید در اوقات اوج نقدینگی

یکی دیگر از راهکارهای موثر برای کاهش هزینه اسپرد، ترید در اوقاتی است که میزان نقدینگی در اوج خود باشد. زیرا در این زمان‌ اسپرد در کم‌ترین میزان خود است. البته توجه کنید که ترید در زمان اوج نقدینگی( مانند همپوشانی سشن لندن و نیویورک) زا با ترید در اوقات پر نوسان بازار اشتباه نگیرید. زیرا در اوقات پر نوسان بازار که بیش‌تر به دلیل انتشار اخبار اقتصادی مهم رخ می‌دهد، اسپرد به طور چشمگیری افزایش دارد.

عوامل موثر بر میزان اسپرد چیست؟

مدیریت هزینه‌های معاملاتی برای تریدر اهمیت زیادی دارد. از این رو، باید بداند میزان اسپرد در بازار فارکس تحت تاثیر چه عواملی است تا درک درستی از آن‌ها برای مدیریت صحیح هزینه‌های معاملاتی خود داشته باشد. در ادامه به این عوامل می‌پردازیم:

۱. نوسانات بازار Volatility

در هنگامی که بازار با نوسانات زیادی همراه است یا به اصطلاح پر نوسان است، اسپرد افزایش می‌یابد. برای مثال، زمان انتشار اخبار اقتصادی مهم یا زمانی که بازار جهت یا روند خاصی ندارد، اسپرد به طور قابل توجهی افزایش دارد.

۲.حجم معاملات یا نقدینگی (Liquidity)

جفت ارزهایی نظیر EURUSD، جفت ارزهای پر معامله‌ای هستند. از این رو، به دلیل میزان نقدینگی بالایی که دارند، اسپرد کم‌تری را دارند. برعکس، جفت ارزهایی که کم‌تر معامله می‌شوند، معمولا اسپردهای عجیب و غریب بالایی دارند. یا برای مثال، جفت ارزهای اصلی اسپرد کم‌تری نسبت به جفت ارزهای فرعی دارند.

۳. نوع حساب معاملاتی

بروکرها دارای انواع مختلفی از حساب‌های معاملاتی اعم از حساب استاندارد و ECN هستند. حساب‌هایی چون ECN معمولا اسپرد کم‌تری دارند، اما مشمول هزینه‌های دیگری چون کمیسیون نیز می‌شوند.

۴. ساعت معاملاتی

در اوقاتی که بازار بیش‌ترین حجم معاملات را به خود اختصاص می‌دهد، یعنی اوقات پر ترافیک اسپرد معمولا کاهش می‌یابد. برای مثال در زمان همپوشانی میان دو سشن معاملاتی لندن و نیویورک که حجم معاملات در بیش‌ترین حد خود است، اسپرد کاهش می‌یابد. برعکس، در ساعات کم ترافیک بازار، اسپرد افزایش قابل توجهی دارد.

بروکر انتخابی و نوع اسپرد در آن

بروکرها معمولا دارای دو نوع اسپرد ثابت و شناور هستند. اسپرد ثابت در تمامی شرایط بازار مقدار ثابتی دارد. اما اسپرد شناور با توجه به تغییرات بازار متفاوت است. پیشنهاد می‌شود پیش از انتخاب بروکر برای فعالیت در بازارهای مالی حتما به میزان اسپرد توجه کنید و بروکری انتخاب کنید که دارای اسپرد معقولی باشد.

اسپرد در بازارهای غیر فارکس

مبحث اسپرد چیست در سایر بازارهای مالی نیز به تفاوت قیمت خرید و قیمت فروش اشاره دارد. در بازار ارز دیجیتال و بازار سهام، اسپرد می‌تواند متفاوت باشد. این هزینه در بازارهای مذکور نیز نقش مهمی در سودآوری تریدر دارد.

اسپرد در بازار سهام

اسپرد در بازار سهام، به دو عامل نقدینگی و حجم معاملات بستگی دارد. به بیانی دیگر این دو عامل تعیین‌کننده میزان اسپرد در این بازار است. طوری که شرکت‌های بزرگ و پر معامله اسپرد کم‌تری دارند، زیرا میزان عرضه و تقاضا برای سهام این شرکت‌ها نیز بالا است. برعکس، سهامی که کم‌تر معامله می‌شوند، دارای میزان اسپرد بالاتری هستند، چرا که یافتن طرف مقابل برای انجام معامله به دلیل میزان عرضه و تقاضای کم سخت‌تر است. به این ترتیب، اسپرد در بازار سهام نقش مهمی در معاملات دارد.

اسپرد در بازار ارز دیجیتال

در بازار ارز دیجیتال نیز اسپرد، به عوامل گوناگونی بستگی دارد. نقدینگی بازار، بازار غیر متمرکز و اخبار مهم اقتصادی در این هزینه دخیل هستند. ارزهای دیجیتالی چون بیت‌کوین یا اتریوم که میزان عرضه و تقاضا در آن‌ها بالا است، میزان اسپرد کم‌تری دارند. درحالی‌که به طور مثال آلت کوین‌ها به دلیل میزان عرضه و تقاضای کم دارای اسپرد بالاتری هستند. در بعضی از صرافی‌های غیر متمرکز، به دلیل عمق کم‌تر بازار اسپرد می‌تواند بالا باشد. در نهایت، در هنگام نوسانات بالا یا انتشار اخبار مهم اقتصادی، میزان اسپرد ممکن است افزایش قابل توجهی داشته باشد. با این تفاصیل، به احتمال زیاد باید فهرستی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی داشته باشید تا از میان آن‌ها، صرافی معتبری را انتخاب کنید. همچنین، با استفاده از صرافی های ارز دیجیتال خارجی مانند صرافی ال بانک یا صرافی XT می‌توانید معاملات خود را انجام دهید.

در زمان انجام معاملت ارزهای دیجیتال باید از تغییرات لحظه‌ای قیمت‌ ارزهای دیجیتال مانند قیمت بیت کوین و قیمت تتر آگاهی داشته باشید. به همین دلیل پیشنهاد می‌کنیم از صفحه مربوط به قیمت ارزهای دیجیتال در خانه سرمایه کمک بگیرید.

سخن پایانی

در این مطلب یاد گرفتیم که اسپرد چیست و  انواع آن و تاثیر آن بر میزان سودآوری معاملات را بیان کردیم. اسپرد در دنیای بازارهای مالی یکی از هزینه‌های اصلی است که تاثیر مستقیم بر میزان سودآوری معاملات تریدر دارد. درک صحیح این هزینه و عواملی که بر آن تاثیر دارند، در مدیریت هزینه‌های معاملاتی بسیار حائز اهمیت است. در حقیقت، برآورد هزینه‌های معاملاتی برای تریدر و شفافیت آن‌ها در اولویت قرار دارد. به این ترتیب، پیش از این‌که فعالت خود را در فارکس یا هر بازار مالی دیگری آغاز کنید، مهم است بروکری انتخاب کنید که از نظر اسپرد دارای شفافیت باشد.