پس از گذراندن یک دوره تحلیل تکنیکال و تماشای چند ویدئوی آموزشی درباره تحلیل، اندیکاتورها و همچنین استراتژی های معاملاتی ممکن است تصور کنید طراحی یک استراتژی بسیار ساده است و شما حتماً می توانید با کمک چند ابزار بهترین استراتژی را اجرا کنید و به سودهای نجومی برسید، اما اشتباه نکنید؛ حتی بهترین ابزارهای تحلیلی و معاملاتی برای تمام دارایی های موجود در بازارهای مالی مناسب نیستند. رفتارهای قیمتی دارایی ها در تایم فریم های مختلف متفاوت است؛ پس نمی توان تمام دارایی ها را به کمک ابزارهای خاص تحلیل کرد، اما برای آنکه متوجه شوید یک استراتژی برای شما کارآمد است یا نه راهی ندارید جز اینکه آن استراتژی را تست کنید. از آنجا که صبر کردن برای تشکیل کندل های بعدی بسیار زمان بر است، قصد داریم بک تست گرفتن در تریدینگ ویو را برای شما شرح دهیم تا به کمک این ابزار بتوانید در مدت کوتاهی استراتژی خود را امتحان کنید و مطمئن شوید این استراتژی برای هدف شما مناسب است.
استراتژی معاملاتی چیست؟
استراتژی معاملاتی به زبان ساده به مجموعه ای از دستورها و قوانینی اشاره می کند که شما آن ها را به کار می گیرید تا به سود برسید؛ به زبان ساده اگر شما بتوانید به کمک خط روند و چند اندیکاتور یا هر ابزار دیگری نقاط ورود و خروج از معاملات را پیدا کنید و به سود برسید، این استراتژی معاملاتی شما خواهد بود که ممکن است پیش از این هیچ کس دیگری از آن استفاده نکرده باشد؛ زیرا شما توانسته اید این ابزارها را در کنار هم و روی یک دارایی خاص و در تایم فریم خاص اجرا کنید و به سود برسید. نکته ای که وجود دارد این است که استراتژی ممکن است در تایم فریم های دیگر یا روی نمودارهای قیمتی دارایی های دیگر چندان سودساز نباشد.
برای آنکه شما بتوانید یک استراتژی خوب و سودساز طراحی کنید، باید ابتدا با دارایی مورد معامله و رفتار قیمتی آن به خوبی آشنا باشید و سپس استراتژی خود را روی نمودار قیمتی پیاده کنید، اما پس از طراحی استراتژی باید مطمئن شوید این استراتژی جواب گوی نیاز شما است یا خیر؟
برای رسیدن به پاسخ این سؤال می توانید در تریدینگ ویو بک تست بگیرید تا با سرعت بسیار بالا به نتیجه برسید. شاید شما هم این جمله معروف را بارها شنیده باشید که «تاریخ تکرار می شود» درحقیقت تاریخ در نمودارهای قیمتی و رفتارهای قیمتی نیز تکرار می شود و الگوهای قیمتی را تشکیل می دهد.
درواقع همین حقیقت بازار است که به ما کمک می کند تحلیل تکنیکال را انجام دهیم و به سود برسیم. همین موضوع می تواند به بک تست گرفتن در تریدینگ ویو یا هر پلتفرم دیگر نیز تعمیم داده شود.
بک تست چیست؟
حالتی را تصور کنید که بعد از آموزش دیدن ابزارهای تحلیلی، لازم بود ماه ها منتظر بمانید تا ببینید آیا استراتژی شما خوب عمل می کند و آیا انتظارات شما را برآورده می کند یا خیر؟ با کمک بک تست گرفتن در تریدینگ ویو شما می توانید سفری به گذشته داشته باشید؛ طوری که انگار به یک سال پیش رفته اید و حالا می خواهید ببینید براساس استراتژی که طراحی کرده اید، رفتار دارایی که می تواند جفت ارز در بازار فارکس یا رمزارزها و یا هر دارایی دیگر باشند چگونه است و آیا اگر شما سال گذشته این استراتژی را در بازار اجرا می کردید به سود می رسیدید؟
پس از سفر به گذشته حالا امکان آن برای شما فراهم شده است که با سرعت بسیار زیادی تا زمان حال به جلو بیایید و کندل های بعدی را ببینید. درواقع بک تست گرفتن در تریدینگ ویو و هر پلتفرم دیگری همین امکان را به شما می دهد تا به گذشته سفر کنید و سپس با سرعت بسیار زیادی به جلو بروید.
مزایای بک تست گرفتن
اگر یک استراتژی برای خود طراحی کرده یا از شخصی دریافت کرده باشید، بهتر است پیش از باز کردن معاملات در بازار واقعی به کمک آن استراتژی، از آن یک بک تست در تریدینگ ویو بگیرید تا مطمئن شوید برآیند معاملات شما با این استراتژی مثبت خواهد بود. در ادامه مزایای این کار را بیان خواهیم کرد.
صرفه جویی در زمان
با کمک بک تست گرفتن در تریدینگ ویو شما می توانید در زمان خود صرفه جویی کنید؛ زیرا درصورت انتظار برای تشکیل کندل های جدید و مطمئن شدن از استراتژی، زمان زیادی را از دست خواهید داد؛ درحالی که با بک تست گرفتن می توانید به گذشته نمودار قیمتی بروید و کندل ها را از نقطه مورد نظر خودتان حذف و با سرعت بالا اجرا کنید.
صرفه جویی در هزینه
با کمک بک تست گرفتن در تریدینگ ویو یا هر پلتفرم دیگری علاوه بر زمان، در هزینه خود نیز صرفه جویی خواهید کرد. اگر بخواهید با انجام معاملات واقعی استراتژی های خود را تست کنید، درصورت بهینه نبودن استراتژی سرمایه خود را از دست خواهید داد؛ پس بهتر است زمانی که موفق شدید یک استراتژی خوب را طراحی کنید، پیش از به کار گرفتن آن در بازار واقعی از آن بک تست بگیرید.
رفع نواقص استراتژی معاملاتی
همیشه تفاوت هایی بین امور روی کاغذ و پس از عملی شدن آن ها وجود دارد. ممکن است یک استراتژی طراحی کنید که تمام نیازهای شما برای داشتن یک استراتژی خوب از جمله نقطه ورود دقیق و… را داشته باشد، اما در زمان بک تست گرفتن در تریدینگ ویو متوجه می شوید رفتار قیمتی دارایی موردنظر شما به گونه ای است که برای مثال در انتهای روند عمل نمی کند یا به جای سود شما را متضرر می کند.
در چنین شرایطی باید این موضوع یا هر مورد دیگری را که ممکن است نقطه قوت هم باشند در استراتژی خود لحاظ کنید؛ به عبارت دیگر باید نقاط ضعف را حذف و بر نقاط قوت تأکید کنید.
ارزیابی میزان سودسازی استراتژی
یکی از موضوعات مهمی که در زمان بک تست گرفتن در تریدینگ ویو باید به آن توجه کرد، تطبیق متوسط میزان سود به دست آمده از استراتژی موردنظر با نیازهای تریدر است. ممکن است شما به دنبال استراتژی باشید که بتواند حداقل 20 درصد سود را به صورت ماهیانه برای شما ایجاد کند.
با بک تست گرفتن در تریدینگ ویو متوجه می شوید این استراتژی به طور متوسط می تواند ماهیانه 7 درصد برای شما سودسازی کند؛ پس با وجود کار کردن این استراتژی متوجه خواهید شد این استراتژی برای شما مناسب نیست؛ چراکه نیاز شما را برطرف نمی کند.
فراموش نکنید در زمان بک تست گرفتن در تریدینگ ویو حتماً عوامل هزینه ساز همچون کارمزد معاملات را نیز در نظر بگیرید و سپس میزان سود و ضرر خود را محاسبه کنید.
نحوه بک تست گرفتن در تریدینگ ویو
پیش از هر چیز باید به این نکته اشاره کنیم که اگر شما قصد فعالیت در تایم فریم های زیر روزانه (4 ساعته، 1 ساعته، 30 دقیقه و…) را داشته باشید برای بک تست گرفتن باید حساب خود را ارتقا دهید، اما در صورتی که بخواهید در تایم فریم های روزانه و بالاتر بک تست بگیرید، می توانید این کار را در حساب رایگان خود نیز انجام دهید.
فرض کنید می خواهید از استراتژی شکست خط روند استفاده کنید. اگر بخواهید از حالت زنده (Live) بازار کمک بگیرید، باید برای تشکیل هر کندل که می تواند یک ماه، یک هفته، یک روز، 4 ساعت، یک ساعت و… به طول بینجامد منتظر بمانید که این کار چندان منطقی نیست؛ به همین دلیل ما به گذشته نمودار قیمتی می رویم و استراتژی خود را در بخش هایی که پیش از این تشکیل شده اند بررسی خواهیم کرد.
تصویر زیر را در نظر بگیرید. با فرض اینکه 20 کندل دیگر برای رسیدن نمودار به خط روند نیاز باشد باید 20 روز (تایم فریم نمودار روزانه است) منتظر بمانیم.
فرض کنید یک استراتژی معاملاتی در اختیار دارید که سیگنال خرید پس از عبور از پایین به بالای ابر ایچیموکو را برای شما صادر می کند. همان طور که در تصویر می بینید این اتفاق افتاده است، اما برای آنکه بتوانید استراتژی خود را امتحان کنید، این طور در نظر می گیریم که شما از صعود بعد از شکست مطلع نیستید و می خواهید استراتژی خود را امتحان کنید.
- پیش از هر چیز باید نمودار قیمتی و تایم فریم مورد نظر را انتخاب کنید.
- کاری که باید در این مرحله انجام دهید، این است که ابتدا روی گزینه Replay در نوار بالای صفحه کلیک کنید که در تصویر هم مشخص شده است.
- در قدم بعد و البته پس از فعال شدن این گزینه باید ماوس خود را روی نمودار قیمتی حرکت دهید و در نقطه ای که می خواهید نمودار قطع شود، کلیک کنید (کلیک چپ).
- حالا باید در بخش زیرین نمودار قیمتی روی علامت اجرا یا Play که به شکل مثلث است کلیک کنید تا نمودار با سرعت بالا اجرا شود.
همان طور که پیش از این نیز توضیح دادیم، هر کندل در نمودار 4 ساعته برای تشکیل شدن به 4 ساعت زمان نیاز دارد، اما شما در بک تستینگ در تریدینگ ویو می توانید سرعت اجرای نمودار را تغییر دهید. همچنین می توانید زمان تشکیل هر کندل را به دلخواه خود از میان گزینه های موجود انتخاب کنید. در ادامه گزینه هایی را که می توانید انتخاب کنید بیان کرده ایم.
- در هر ثانیه 10 کندل
- در هر ثانیه 3 کندل
- در هر ثانیه یک کندل
- در هر دو ثانیه یک کندل
- در هر سه ثانیه یک کندل
- در هر 10 ثانیه یک کندل
برای تنظیم این مورد باید روی بخش 10X در نوار زیر نمودار قیمتی و در بخش اجرای نمودار کلیک کنید تا بتوانید سرعت اجراهای مختلف را ببینید و سرعت مدنظر خود را انتخاب کنید.
بک تست گرفتن رایگان در تریدینگ ویو
همان طور که در بخش پیش هم توضیح دادیم امکان بک تست گرفتن در تریدینگ ویو تنها در تایم فریم های روزانه و بالاتر رایگان است؛ درحالی که اگر شما بخواهید در تایم فریم 4 ساعته و پایین تر از استراتژی خود بک تست بگیرید، باید حساب کاربری خود در تریدینگ ویو ارتقا دهید، اما در ادامه روشی را به شما معرفی می کنیم تا بتوانید به کمک آن از استراتژی خود بک تست بگیرید.
در ابتدا وارد سایت تریدینگ ویو شوید و سپس دارایی و تایم فریم مورد نظر خود را انتخاب کنید. در گام بعد باید از بخش اندیکاتورها، Replay را جست وجو کنید که سازنده آن خیراندیش (Kheirandish_V) است.
- پس از آنکه روی نام اندیکاتور Replay کلیک کنید و پنجره جست وجوی اندیکاتور را ببندید، می توانید صفحه نمودار قیمتی را ببینید که یک پیغام با مفهوم تعیین زمان برای اجرای Replay را از شما درخواست کرده است. درواقع در اینجا از شما خواسته شده است تصمیم بگیرید نمودار از کدام بخش حذف و دوباره اجرا شود.
- همان طور که در روش معمولی مشاهده کردیم، در اینجا هم خطی عمودی روی نمودار قیمتی ظاهر خواهد شد که باید آن را با حرکت ماوس جابه جا کنید و در محلی که قصد دارید نمودار از آن به بعد حذف شود کلیک (چپ) کنید.
- همان طور که در تصویر شماره 3 می بینید صفحه نمودار قیمتی به دو بخش بالا و پایین تقسیم شده است و از همان جایی که در تصویر شماره 2 کلیک کرده بودید، نمودار قطع شده است.
- با نگه داشتن ماوس در جایی که نمودار قطع شده است، علامت مربع مانند کوچکی ظاهر می شود که با درگ کردن آن می توانید نمودار را تا جایی که دوست دارید جلو بکشید و کندل های بعدی را ببینید.
در این روش زمانی که کندل ها را از جایی در گذشته قطع کردید (تصویر شماره 3)، می توانید خط روند و دیگر ابزارهای خود را روی نمودار اعمال کنید و سپس با درگ کردن نمودار و دیدن کندل های بعدی متوجه شوید آیا استراتژی شما سودساز است یا خیر؟
همچنین می توانید با کلیک روی گزینه Full Screen که در تصویر هم آن را مشخص کرده ایم، صفحه نمایش را تنها به نمودار با کندل های حذف شده اختصاص دهید و استراتژی خود را به راحتی روی آن اجرا کنید.
سخن پایانی
استراتژی های معاملاتی در بازارهای مالی می تواند برای هر شخص خصوصی سازی شود؛ به این معنا که ممکن است شما ابزارهای تحلیلی و اندیکاتورهای خاصی را در کنار هم استفاده کنید و بهترین نقاط ورود و خروج را در بازارهای مالی بیابید؛ درحالی که ممکن است این اولین بار باشد که شخصی این ابزارها را در کنار هم به کار گرفته است.
اما برای اینکه مطمئن شویم این استراتژی در بلندمدت و در اکثر مواقع سودساز است می توانید به راحتی از استراتژی ای که طراحی کرده اید بک تست بگیرید تا با خیالی آسوده از آن استفاده کنید و به سود برسید. ما سعی کردیم در این مقاله معنای بک تست را توضیح دهیم و نحوه انجام آن در تریدینگ ویو را کامل شرح دهیم.