بازار فارکس، یکی از رایجترین و پراستقبالترین بازارهای مالی فعال در دنیاست که معاملهگران زیادی از آن استفاده میکنند. مطمئنا آشنایی شما با اصطلاحات رایج در این بازار کمک میکند که فعالیت بهتری داشته و در نتیجه سود بیشتری کسب کنید. دستور شرطی یا Pending order یکی از پرتکرارترین عباراتی است که ممکن است با آن مواجه شوید.
Pending order یکی از روشهای معاملاتی در بازار فارکس است که محبوبیت بالایی در میان معاملهگران حرفهای دارد. از آنجایی که این روش، معاملهگر را از ضرر و زیانهای بزرگ محافظت میکند، مورد توجه خاص قرار گرفته و در بسیاری از موارد، معاملهگران حرفهای پیشنهاد میکنند که در هنگام ثبت سفارش از آن استفاده شود.
پندینگ اردر در فارکس چیست؟
Pending order از ترکیب دو واژه Pending به معنای در انتظار و Order به معنای سفارش تشکیل شده است. به این ترتیب، کاملا قابل حدس است که منظور از Pending order در بازار فارکس، یک سفارش در انتظار است.
زمانی که شما به عنوان معاملهگر، بخواهید معامله خرید یا فروشتان را در یک قیمت مشخص و از پیش تعیین شده انجام دهید، باید از پندینگ اردر استفاده کنید. در واقع با استفاده از این روش، شما برای نهایی شدن سفارش، شرطهایی را تعیین میکنید؛ به همین دلیل، این روش معامله، به دستور شرطی نیز معروف شده است.
کاربرد Pending order در فارکس
اگر قصد خرید یا فروش جفت ارز خاصی را دارید، باید اقدام به ثبت سفارش کرده و براساس قیمت لحظهای بازار، عملیات خرید یا فروش را نهایی کنید. از آنجایی که وضعیت بازار، تحت تاثیر مسائل مختلفی قرار داشته و ممکن است هر لحظه دچار نوسان شود، کمتر پیش میآید که از ثبت سفارش سریع استفاده شود.
همچنین اگر قیمت فعلی بازار برای انجام معامله مناسب نباشد، بهترین راهکار، استفاده از Pending order است. درواقع شما با استفاده از این روش معاملاتی به بروکر اعلام میکنید که سفارشتان تنها زمانی اجرا شود که قیمت بازار به قیمت از پیش تعیین شده شما برسد. در نتیجه این کار، شما میتوانید از ضرر و زیانهای احتمالی ناشی از نوسانات قیمت، در امان بمانید.
انواع پندینگ اردر
در بازارهای مالی مختلف از جمله بازار فارکس، معاملهگران میتوانند با استفاده امکانات یک پلتفرم معاملاتی واسطه، وارد بازار شده و معاملات خود را شروع کنند. در این بازار، پلتفرمهایی تحت عنوان بروکر یا کارگذاری به عنوان واسطه عمل میکنند. در ادامه برخی از رایجترین انواع سفارشات در بازار فارکس و ویژگیهای هر کدام را بررسی خواهیم کرد:
1. سفارش بازار (Market Order)
مارکت اردر که در زبان فارسی با نام سفارش بازار نیز شناخته میشود، سادهترین روش ثبت سفارش در فارکس است. در این روش، شما تنها حجم سفارش خرید یا فروش خود را مشخص میکنید و در انتها، قیمت بر اساس قیمت لحظهای بازار تعیین میشود.
2. سفارش محدود (Limit Order)
سفارش محدود یا لیمیت اردر، یکی دیگر از روشهای ثبت سفارش در فارکس است که به معاملهگران امکان میدهد سفارش خود را در قیمتی بالاتر یا پایینتر از قیمت بازار، معامله کنند. در واقع معاملهگر، با استفاده از این روش در انتظار برگشت قیمت بازار به قیمت مورد نظر خود باقی میماند.
سفارش محدود نیز به دو دسته (Sell Limit) و (Buy Limit) تقسیم میشود:
- Buy limit / حد خرید: اگر قیمت فعلی بازار از قیمت مورد نظر معاملهگر در هنگام خرید بالاتر باشد، فرد با امید به کاهش قیمت در آینده، یک سفارش حد خرید ثبت میکند.
- Sell Limit/ حد فروش: اگر قیمت فعلی بازار از قیمت مورد نظر معاملهگر در هنگام فروش پایینتر باشد، فرد با امید به افزایش قیمت در آینده، یک سفارش حد فروش ثبت میکند.
3. سفارش استاپ (Stop Order)
استاپ اردر نیز یکی دیگر از انواع سفارشات پندینگ اردر است که معاملهگران با استفاده از آن، در انتظار ادامه روند بازار معاملهای در قیمتی بالاتر یا پایینتر از قیمت موجود، معاملات خود را ثبت میکنند. استاپ اردر، خود به دو دسته تقسیم میشود؛ Sell Stop و Buy Stop.
Buy Stop/بای استاپ: اگر قیمت فعلی بازار از قیمت مورد نظر معاملهگر در هنگام خرید کمتر باشد، فرد با امید به افزایش قیمت، از این روش استفاده میکند تا دستور خرید خود را در قیمت بالاتر از قیمت موجود بازار ثبت کند.
Sell Stop/سل استاپ: اگر قیمت فعلی بازار از قیمت مورد نظر معاملهگر در هنگام فروش دارایی بالاتر باشد، فرد با امید به کاهش قیمت، از این روش استفاده میکند تا دستور فروش خود را در قیمتی پایینتر از قیمت موجود بازار ثبت کند.
دلایل عدم اجرای دستور پندینگ اردر
همانطور که در قسمت قبلی توضیح دادیم، انواع سفارشات پندینگ با شروطی از پیش تعیین شده، اجرا میشوند. با این حال این احتمال وجود دارد تا به دلایلی این سفارشات هیچگاه نهایی نشوند. مهمترین این دلایل را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- نرسیدن قیمت به حد تعیین شده: اگر قیمت بازار به حدی که در هنگام ثبت سفارش تعیین کردهاید، نرسد، سفارش اجرا نخواهد شد.
- تکمیل نشدن سفارش: کاهش میزان حجم معاملات و برابر نبودن آن با حجم موجود در بازار، قیمتها را با مشکل مواجه خواهد کرد. نرخ پر شدن سفارش به فاکتورهایی مانند نوسانات بازار، اندازه و نوع سفارش، شرایط بازار و عملکرد سیستم وابسته است.
- پایدار نبودن شرایط بازار: اگر بازار تحت تأثیر تغییرات زیاد قیمت (افزایش یا کاهش) قرار گرفته و میزان خرید و فروش آن کاهش پیدا کند، ممکن است سفارش شرطی ثبت شده توسط معاملهگر اجرا نشود.
- افزایش ساعات معاملات: این احتمال وجود دارد تا در برخی از ساعات روز احتمال اجرا شدن سفارش پندینگ کاهش پیدا کند؛ زیرا در برخی از ساعات، حجم سفارشات بازار نسبت به ساعات دیگر کمتر است. این موضوع سبب شده تا معاملهگران حرفهای، در ساعات خاصی از روز سفارشات خود را ثبت کنند.
مزایا و معایب Pending order
اکنون که با این مفهوم، انواع و دلایل عدم اجرایی شدن آن آشنا شدیم، نوبت به بررسی مزایا و معایب پندینگ اردر میرسد. برخی از مهمترین مزایا و معایب این روش معاملاتی عبارتند از:
مزایا
- کاهش میزان ضرر و زیان احتمالی معامله
- ثبت سفارشات بدون تحت تاثیر قرار گرفتن احساسات
- استفاده از این روش، به منظور مدیریت ریسک معاملات
- امکان انجام خرید و فروش دارایی مورد نظر در قیمت مشخص
- صرفه جویی در زمان به جای نظارت مداوم بر بازار با شروطی سفارش
- بالا بودن میزان انعطافپذیری به منظور برنامهریزی بهتر سفارش مورد نظر
معایب
- عدم وجود تضمین برای اجرا شدن معاملات پندینگ
- از دست دادن سایر فرصتهای بازار در زمان اجرایی شدن سفارش معاملهگر
- امکان اجرا نشدن پندینگ اردر مورد نظر با توجه به نوسانات موجود در فارکس و تغییرات قیمت موجود
- ذخیره شدن پندینگ اردر معاملهگران بروکرها در سیستمهای کامپیوتری؛ ازاینرو در صورتی که سیستم کامپیوتری با مشکل مواجه شود، سفارشات کاربران نیز تحت تأثیر قرار میگیرد.
- بررسی و تحلیل شرایط بازار پیش از ثبت سفارش پندینگ؛ از آنجایی که این بازار نوسانی بوده و ممکن است قیمتها دچار تغییر شوند، این ریسک وجود دارد که تحلیل شما بیاثر بماند.
نحوه گذاشتن پندینگ اردر در متاتریدر
در صورتی که مایل به ثبت پندینگ اردر در متاتریدر هستید، تنها کافیست مراحل زیر را به ترتیب پیش ببرید:
- ورود به متاتریدر
- ورود به بخش New order رفته و مشخص کردن حجم سفارشات
- انتخاب منوی کشویی Type، Pending Order
- ورود به پنجره سفارش پندینگ، ثبت معامله و تعیین کردن حد ضرر و حد سود
- انتخاب گزینه Place
سخن پایانی
پندینگ اوردر (Pending order) در بازار فارکس، یکی از پرکاربردترین دستوراتی است که به معامله گران فرصت میدهد معاملات را با یک قیمت مشخص و به صورت از پیش تعیین شده، مدیریت و اجرا کنند. استفاده از این دستور برای جفت ارزهایی که نوسان خیلی زیادی دارند، بسیار کاربردی است. زیرا بسیاری از معامله گران در شرایط پرنوسان اقدام به معامله نمیکنند و این دستور به آنها این فرصت را میدهد تا در شرایط مناسب، برای انجام معامله آماده شوند.
سوالات متداول
Pending order در بازار فارکس به یک سفارش در انتظار اشاره دارد. زمانی که معاملهگر بخواهد معامله خرید یا فروش خود را در یک قیمت مشخص و از پیش تعیین شده انجام دهد از پندینگ اردر استفاده میکند.
سفارش بازار، سفارش محدود و استاپ اوردر را میتوان به صورت پندینگ اوردر در بازار فارکس اجرا کرد.



































































































































