متأسفانه کلاهبرداری در تمام حوزههای سرمایهگذاری وجود دارد و بازار فارکس نیز از این قاعده مستثنا نیست. جالب است بدانید حتی اکنون که در سال 2022 با بهبود شرایط قانونگذاری در صنعت مالی به سر میبریم، برخی از بروکرهای فارکس همچنان به فریب معاملهگران ناآگاه ادامه میدهند، اما خبر خوب این است که این روند رو به کاهش است. دلایل اصلی زیادی برای این تغییر وجود دارد. یکی از این دلایل، بهروز نگهداشتن لیست بروکرهای کلاهبردار فارکس است که بهطور مرتب توسط سایتهای مختلف منتشر میشود. خانه سرمایه هم قصد دارد در این مقاله، علاوه بر معرفی بروکرهای کلاهبردار، به بررسی روشهای تشخیص بروکرهای کلاهبردار فارکس بپردازد؛ پس اگر نمیخواهید شما هم طعمه شوید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.
کلاهبرداران در بازار فارکس چه کسانی هستند؟
براساس بررسیهای انجامشده، بیشتر بروکرهای متقلب، بروکرهایی هستند که شرکت و نمایندگی قانونی نداشته و بهصورت فردی فعالیت میکنند، اما به دروغ خود را با عنوان شرکتهای کارگزاری معرفی میکنند. بیشتر آنها افرادی هستند که کار در بازار فارکس و با اینترنت را بهخوبی میدانند و میتوانند اطلاعات نادرست را در سایتی که ایجاد کردهاند با ظاهری کاملاً قانونی در اختیار کاربران قرار دهند.
صاحبان چنین سایتهای کلاه برداری مجوز ندارند و بنابراین بهدرستی قانونگذاری نمیشوند. جالب است بدانید این کلاهبرداران گاهی اوقات حتی دانش اولیهای از بازار فارکس ندارند، اما برای یک معاملهگر تازهکار که دانش اقتصادی یا مالی ندارد، همهچیز درباره بازار فارکس چندان واضح نیست.
برای مثال شخصی ممکن است از یک وبسایت با طراحی زیبا بازدید کند، وعدههای سودآور و کلمات یا عباراتی جذاب تحت عنوان اجرای سریع معاملات، بازده کوتاهمدت و… مشاهده کند و تحت تأثیر قرار بگیرد؛ درنتیجه شخص در سایت ثبتنام و سپردهگذاری میکند؛ بنابراین بهصورت کاملاً ناآگاهانه طعمه یک کلاه برداری میشود.
بروکرهای کلاهبرداری فارکس چه ویژگیهایی دارند؟
بروکرهای شبانه روزی فارکس
تا همین اواخر، این نوع کلاه برداری در بازار فارکس رایجترین بود. ایده اصلی این است که گروهی از افراد (حتی یک نفر) یک سایت ایجاد کنند. این سایت در بیشتر موارد تنها یک صفحه فرود است که مردم را به سرمایهگذاری و کسب درآمد زیاد ترغیب میکند. معمولاً در این وب سایتها، تنها چیزی که برای کلاهبرداران اهمیت دارد، جذب سرمایه زیاد از مردم است. بعد از مدتی یا این سایتها اعلام ورشکستی میکنند یا بدون هیچ اطلاعیهای به فعالیتهای خود پایان میدهند.
سطل فروشی در فارکس (Bucket Shop)
این نوع کلاهبرداری دقیقتر است و به آمادهسازی دقیقتری نیاز دارد، اما سود بالقوه کلاهبردار نیز بالاتر است. در این مورد، آنها یک پلتفرم تمام عیار و کامل ایجاد میکنند که بهنوعی بازتابی از عملکرد کارگزاران پیشرو در فارکس است، اما مسئله اصلی این است که با وجود چنین بروکرهایی، سرمایهگذار اصلاً وارد بازار فارکس نمیشود. او درواقع در حال معامله با دیگر افرادی است که در پلتفرم ثبتنام کردهاند یا به شکلی با دیگر پلتفرمهای تقلبی مرتبط میشوند؛ بدون آنکه بدانند در حال انجام چه کاری هستند.
طرح های هرمی در فارکس
طرحهای هرمی شاید معروفترین نوع کلاه برداری باشد که در همه جا و نهتنها در بازار ارز استفاده میشود. این نوع کلاهبرداری اصلاً مربوط به کارگزاران فارکس نیست و درواقع به شرکتهایی مربوط است که خود را کارگزار معرفی کرده و تنها با هدف جمع سرمایه افراد، بدون هیچ فعالیت واقعی در بازار فارکس، به آنها عدههای پوچ و توخالی میدهند. در مقایسه با دیگر انواع کلاهبرداریها در فارکس، طرحهای هرمی کمتر رایج است.
چگونه بروکرهای کلاهبردار فارکس را تشخیص دهیم؟
در اوایل دهه 2000، زمانی که بازار فارکس برای همه در دسترس قرار گرفت و تازه به اوج محبوبیت خود رسیده بود، تشخیص یک کارگزار کلاهبردار از یک کارگزار قانونی آسان نبود؛ بهویژه اگر معاملهگر تازه شروع به کار کرده باشد، اما در حال حاضر، با توسعه اینترنت و روشهای اطلاعرسانی، روشهای تشخیص بروکرهای کلاهبردار فارکس در مقایسه با گذشته آسانتر شده است. در ادامه به بررسی این روشها خواهیم پرداخت و بعد از آن فهرستی از کارگزارهای کلاهبردار را در اختیارتان قرار میدهیم.
وعده پرداخت سود زیاد
چنین وعدههایی نشانه قطعی درباره این موضوع است که کارگزار فارکس یک کلاهبردار است؛ زیرا هیچ کارگزار قانونی نمیتواند پرداخت سود بالایی را تضمین کند. علاوه بر این، براساس آمار، تنها 11 تا 25 درصد از معاملهگران تازهکار درنهایت به معاملهگران حرفهای در بازار ارز تبدیل میشوند و شروع به کسب درآمد خوب میکنند.
وعده معامله کاملاً بدون ریسک و خطر
این نیز نشانه واضحی از کلاهبرداری است؛ زیرا موفقیت معاملهگر به کارگزار بستگی ندارد. نقش کلیدی را در موفقیت سرمایهگذاری استراتژی سرمایهگذاری بازی میکند؛ یعنی اینکه چگونه ریسک سرمایهگذاری را با روشهای مختلف میتوان کاهش داد؛ برای مثال یک کارگزار قانونی ممکن است برای کاهش ریسک سرمایه را بین چندین جفت ارز به اشتراک بگذارد یا از معاملات خودکار استفاده کند، اما حذف کامل ریسک بازار فارکس غیرممکن است.
صرافی قانون گذاری نشده
براساس قانون، فعالیتهای کارگزاران فارکس قانونی باید از سوی یک نهاد مجاز و دارای گواهی از دولت ممیزی و قانونگذاری شود. در این صورت میتوانید اطلاعات مربوط به قانونگذارها را در وب سایت کارگزاری بیابید. درواقع هیچ محدودیتی برای دسترسی به این اطلاعات وجود ندارد.
برقراری ارتباط غیرحرفه ای
اگر از طریق تلفن، تلگرام یا هر روش دیگری توسط یک کارگزار فارکس که تا به حال نام آن را نشنیدهاید با شما تماس گرفته شود و او به شما پیشنهاد همکاری دهد، این صرافی یک کلاهبردار است. در کلاهبرداریهای این چنینی، بروکر کلاهبردار همیشه اصرار دارد که در لحظه و سریع هزینهای را پرداخت کنید.
استفاده از رتبه بندی های جعلی و دروغین
بسیاری از کارگزاران فارکس که در لیست سیاه هستند، درباره رتبهبندی خود در میان انواع بروکرهای فارکس نیز دروغ میگویند و امتیازات خود را جعل میکنند.
نبود گواهی SSL
وجود گواهی SSL بسیار مهم است، اما بسیاری از معاملهگران به آن توجه نمیکنند. گواهی SSL را میتوان یک امضای دیجیتالی برای سایت در نظر گرفت که امنیت و محرمانهبودن اتصال به سرور را تضمین میکند. با استفاده از این گواهی، هیچیک از بدافزارها یا نرم افزارهای جاسوسی به اطلاعات شما دسترسی نخواهند داشت.
نرخ کارمزد و کمسیون
نحوه کسب درآمد بروکرها، یکی از روشهای تشخیص بروکرهای کلاهبردار فارکس است. بروکرهایی که قانونی فعالیت میکنند، اطلاعات کاملی از نحوه کسب درآمدشان در اختیار کاربران قرار میدهند. از سوی دیگر، کارگزاران فارکس کلاهبرداری میخواهند کل پاسخ این سؤال را در هالهای از ابهام پنهان نگه دارند. شما باید بتوانید بهراحتی پیدا و درک کنید که چگونه کارگزار فارکس برای هر خدماتی که به شما ارائه میدهد، سودی نصیب خودش خواهد شد. در غیر این صورت به احتمال زیاد شما دچار یک کلاهبرداری فارکس شدهاید.
ارائه اکانت دمو
کارگزاران قانونی فارکس از معاملهگران جدید میخواهند که بدانند چگونه در بازار فارکس با کمترین درجه ریسک ممکن سرمایهگذاری کنند. یکی از روشهای کاهش ریسک سرمایهگذاری، تکرار و تمرین با استفاده از اکانت دمویی است که بروکر در اختیار کاربران خود قرار میدهد. در این اکانت مقداری ارز فیک وجود دارد که دقیقاً شبیه یک حساب واقعی عمل میکند.
در بیشتر موارد میتوانید از این حساب آزمایشی رایگان و بدون کارمزد استفاده کنید تا قبل از اینکه یک حساب واقعی فارکس با سرمایه واقعی باز کنید و تا هر زمان که میتوانید، تمرین و تکرار کنید. در بیشتر موارد، میتوانید حساب آزمایشی رایگان خود را باز نگه دارید و قبل از استفاده از استراتژیهای سرمایهگذاری در حساب اصلی خود، از آن برای تمرین استفاده کنید؛ بنابراین اگر بروکر منتخب شما هیچ نوع اکانت دمویی در اختیارتان قرار نمیدهد، احتمالاً در دسته بروکرهای کلاهبرداری های فارکس قرار میگیرد.
8 روش تشخیص بروکرهای کلاهبردار فارکس
در میان تعداد بسیار زیادی از بروکرهای قابلاعتماد و با تجربۀ چندین ساله و هزاران مشتری راضی، بروکرهای کلاهبردار هم پیدا میشوند.
معمولاً این بروکرها یک مؤسسۀ مالی سوری و یک شرکت روی کاغذ هستند که با قانونی و قابلاعتماد نشاندادن خودشان برای تریدرهای تازهوارد دانه پخش میکنند و وقتی این معاملهگرهای کمتجربه حسابی در دام افتادند، وارد عمل میشوند.
اجازه دهید چند مورد از دانههای درشتی که بروکرهای کلاهبردار برای تریدرهای تازهکار پخش میکنند را با هم بررسی کنیم:
قلقلکدادن حس طمع در تریدر
عکس
آرزوی زود پولدارشدن و حتی یکشبه پولدارشدن در ذهن تریدرهای تازهکار موج میزند. بروکر کلاهبردار هم دقیقاً از همین نقطهضعف برای گولزدن تریدر، نهایت استفاده را میکند. معمولاً این تریدرها از جملههای اینچنینی برای برانگیختن حس طمع در معاملهگر استفاده میکنند:
- میدونستی اگه حسابت رو فقط دویست، سیصد دلار شارژ کنی میتونی «بونوس» (Bonus) 50درصد بگیری؟
- این رقمها بچه بازیه. اگه واقعاً قصد تریدکردن داری، باید بالای دو هزار دلار حسابت رو شارژ کنی. اون موقعست که سود واقعی رو تجربه میکنی.
- لازم نیست حتماً خودت پول داشته باشی. از پول بیکار فکوفامیل استفاده کن، بعد یه مقدار بهشون سود بده.
- من چند وقته روش معامله و شگردتون رو زیر نظر دارم. شما جزو مشتریای خیلی خوب و باهوش ما هستی. پیشنهاد میکنم تا افزایش سرمایه بدی. منم سیگنالهای طلاییمون رو قبل از همه برای شما میفرستم.
- و…
بروکرهای کلاهبردار فارکس، سایت خود را با دامنه و هاست رایگان میسازند
بروکرهای کلاهبردار، خانهبهدوشانی هستند که میدانند قصد ندارند مدت زیادی را در یک مکان و با یک شکل و قیافه ثابت باقی بمانند.
به همین دلیل، سایت خود را با دامنه و هاست رایگان بالا میآورند. از این گذشته، تا جای ممکن، هیچ پولی به برنامهنویس و طراح سایت نمیدهند و تمام بخشهای سایتشان را با استفاده از ابزارها و اسکریپتهای-کدهای برنامهنویسی آماده- رایگان میسازند.
حالا شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که چطور میتوانیم به چنین اطلاعاتی دسترسی پیدا کنیم و بفهمیم که یک بروکر فارکس از هاست رایگان برای سایتش استفاده میکند یا نه؟ خوشبختانه برای این کار سایتهای معتبری وجود دارند. برای مثال سایت «digital.com/best-web-hosting/who-is». شما میتوانید آدرس سایت مشکوک موردنظرتان را در این سایت وارد کنید و بعد از چند ثانیه، اطلاعاتی مثل:
- ارائهدهندۀ هاست؛
- آدرس IP؛
- مشخصات مالک سایت؛
- لوکیشن یا منطقهای که سایت در آن قرار دارد.
و… را دریافت کنید. بعد از بهدستآوردن این اطلاعات، کافی است نام هاست آن سایت را در گوگل سرچ کنید و از رایگانبودن یا نبودن آن مطمئن شوید. اجازه دهید نمونۀ این کار را برایتان انجام دهیم.
نمونۀ کشف نوع هاست در یک سایت نامعتبر
کمی جلوتر در مورد کلاهبرداربودن بروکر «icbroker.io» با جزئیات برایتان صحبت میکنیم اما حالا میخواهیم هاست این بروکر را در قالب یک مثال برایتان پیدا کنیم.
با تایپ کردن آدرس «digital.com/best-web-hosting/who-is» در نوار آدرس مرورگر گوگل، به صفحهای که در تصویر بالا میبینید میرسیم.
حالا کافی است آدرس سایت موردنظر- که ما در اینجا بروکر «icbroker.io» را انتخاب کردیم- را در کادر بنویسیم و روی گزینۀ «WHOIS SEARCH» کلیک کنیم. بعد از چند ثانیه، اطلاعات این سایت همانطورکه در تصویر زیر هم میبینید، به نمایش در میآیند.
البته، همیشه هم نمیتوان به همین راحتی از هاست سایت سر درآورد؛ مثلاً، همین بروکر کلاهبردار «icbroker.io» که خود را پشت سایت امنیتی «Cloudflare» پنهان کرده است. در این مواقع، به سراغ گزینههای بعدی که در ادامه راجعبه آنها صحبت میکنیم بروید.
اگر توانستید در این بخش نام و نشانی هاست بروکر کلاهبردار را پیدا کنید، میتوانید با سرچکردن نام آن هاست در گوگل به اطلاعاتی که دنبالش میگردید دست پیدا کنید؛ مثلاً یکی از این موارد میتواند زمان راهاندازی سایت یا دامنۀ آن باشد.
اگر دیدید این بروکر جدیداً مثل قارچ سبز شده است و با عجله و اصرار زیادی میخواهد تمام سرمایۀ در دسترس شما را از آن خود کند– البته، معمولاً به این رک و راستی نمیگویند بلکه با وعدۀ سرمایهگذاری از شما پول میخواهند ولی هدفشان همین است–، باید گوشهایتان را تیز کرده و از داراییتان محافظت کنید.
ببینید گوگل چه اعتباری به دامنۀ آن بروکر میدهد
گوگل بسیار بیشتر از شما در مورد معتبربودن سایتها دل میسوزاند؛ چون پای تبلیغات و پولهایی که از نمایش آنها در سایتهای معتبر و کاربرپسند به دست میآورد در میان است. به همین دلیل، به سایتهایی که کاربر را به هر شکلی اذیت کنند، نمرۀ منفی میدهد.
شما با هر سطح از دانش «دیجیتال مارکتینگ»، میتوانید از گوگل برای شناسایی سایتهایی که دامنهشان چند کرور امتیاز منفی گرفته و از چشم گوگل افتادهاند، استفاده کنید. برای این کار میتوانید به سایت «ماز» به آدرس «moz.com» سر بزنید.
ما باز هم به سراغ بروکر کلاهبردار «icbroker.io» میرویم و میخواهیم ببینیم که گوگل چه اعتباری به دامنۀ این سایت داده است. فقط این را یادتان باشد که این رتبه چیزی بین بازۀ 0 تا 100 است. به این ترتیب که هرچه به صفر نزدیک شود، نمرۀ کمتر و هرچه به 100 نزدیک شود، نمرۀ بهتری میگیرد.
همانطورکه میبینید، گوگل به دامنۀ این سایت نمرۀ پنج داده است. البته این نکته را هم در نظر داشته باشید که اگر یک سایت تازه راهاندازی شده باشد و محتوای آن توسط گوگل موردبررسی چندانی قرار نگرفته باشد، با وجود آنکه شاید کلاهبردار از آب در نیاید، باز هم نمرۀ کمی میگیرد.
در هر حال، حتی اگر یک بروکر تازهتأسیس هم باشد، بهدلیل نداشتن تجربۀ کافی و ثابتنکردن برادریاش باز هم نباید شما را به سمت واریزکردن داروندارتان به آن بروکر تشویق کند.
از طرفی، اگر وبسایتی را دیدید که گوگل به دامنۀ آن اعتبار خوبی داده است، باز هم نباید چشمبسته آن را بهعنوان یک بروکر معتبر قبول کنید. یادتان باشد اعتبار دامنه، تنها یک پازل از تصویر اصلی است.
طراحی سایت با شباهت بسیار زیاد به سایتهای معتبر
برخی از بروکرهای کلاهبردار از در دیگری وارد میشوند. آنها تمام سعی خود را میکنند تا سایتشان را شبیه یکی از بروکرهای بسیار معروف و معتبر بسازند و از این راه، تریدرهای تازهکار را به اشتباه بیندازند. این را هم در نظر داشته باشید که نیرنگ بعدی آنها برای هرچه شبیهترشدن به سایت بروکرهای معتبر استفاده از دامینهای مختلف با اسم همان بروکر است؛ مثلاً، بروکر معتبر «exness.com» را در نظر بگیرید.
این بروکر فقط با پسوند «.com» فعال است و به جمهوری اسلامی هم خدمات ارائه نمیدهد. حالا اگر شما نام همین بروکر را با پسوندی مثل «.ir» دیدید، یعنی «exness.ir»، بدون اینکه خم به ابروهای مبارکتان بیاورید صفحه را ببندید؛ چون یک کلاهبردار است.
هیچ رگولهای در بساطشان وجود ندارد
قبل از هر چیز اجازه بدهید کمی از چند و چون «رگوله» برایتان بگوییم. در سرتاسر جهان، مؤسسههای معتبری وجود دارند که وظیفۀ نظارت بر سیستم یا سازوکار بروکرهای بازار فارکس را بر عهده گرفتهاند. این مؤسسهها «رگولاتور» (Regulator) نام دارند.
به بروکرهایی که تحت نظر این مؤسسهها باشند و بتوانند استانداردهای لازم برای حضور در لیست بروکرهای تأییدشده را فراهم کنند، «بروکر رگوله» گفته میشود. در بروکرهای رگولهشده دیگر خطر «تخلف مالی»، «ازبینرفتن سرمایه به علت نبود بیمه»، «هک و انتشار اطلاعات تریدرها» و… وجود ندارد.
بروکرهای کلاهبردار فارکس، هیچ رگولهای از هیچ سازمان معتبری ندارند. یادتان باشد، مهم نیست که یک بروکر از کاربران ایرانی حمایت میکند یا نه، مهم این است که کارکردن با یک بروکر رگولهنشده که به ایرانیها خدمات ارائه میدهد، بسیار خطرناک است.
چنین بروکرهایی در عرض یک شب همانطورکه سبز شدهاند، از بین میروند و به احدی حساب پس نمیدهند. بنابراین، اگر میخواهید یک قدم به شناخت بروکر کلاهبردار فارکس نزدیک شوید، باید آن را از نظر رگولههایی که از سازمانهای معتبر گرفته است هم مورد بررسی قرار دهید.
سابقهای سرشار از کلاهبرداری دارند
بروکرهای معتبر نهتنها سابقهای طولانی و تمیز در بازار فارکس دارند بلکه هرچقدر در گذشتۀ آنها کندوکاو کنید، هیچ نمونۀ قانونی از کلاهبرداری در موردشان ثبت نشده است اما بروکرهای کلاهبردار فارکس نهتنها تازه، بسیار جدید و بدون سابقه هستند بلکه اگر سر نخشان را بگیرید، شما را به زنجیرهای عجیبوغریب از کلاهبرداریها وصل میکنند.
بهدنبال کشف بقیۀ نشانهها در شبکههای اجتماعی
بدونشک، موردهای دیگری هم وجود دارند که میتوانند چشم شما را نسبت به روش کار یک بروکر، کلاهبردار یا معتبربودن آن بازتر کنند. یکی از این روشها جستوجوکردن نام بروکر در «گوگل» و شبکههای اجتماعی مثل «توییتر»، «اینستاگرام» و حتی «لینکدین» است تا ببینید دیگران چه نظر یا تجربهای از سروکلهزدن با این بروکر دارند.
ما نام بروکر کلاهبردار «icbroker.io» را در توییتر جستوجو کردیم و به این نتیجه رسیدیم. شما هم میتوانید با استفاده از کلمههای متفاوت به نتیجههای متفاوتتری برسید.
شما میتوانید با کمی جستوجوی عمیقتر، روشهای بیشتر و خلاقانهتری را برای شناسایی بروکرهای کلاهبردار پیدا کنید. در کنار این ماجرا اگر میخواهید بدانید که بروکرهای کلاهبردار فارکس از چه روشهای دیگری برای کلاهگذاشتن سر تردیدها استفاده میکنند، میتوانید به مقالۀ «4 راه ساده برای تشخیص بروکر کلاهبردار فارکس» سر بزنید.
لیست سیاه بروکرهای کلاهبردار فارکس در سال 2023
بعد از کمی گپوگفت در مورد روشهای شناسایی بروکرهای کلاهبردار فارکس حالا به سراغ لیست بهروز این بروکرها در سال 2023 میرویم. همین اول کار بگوییم که شاید هر روز به تعداد این لیست اضافه شود. بنابراین، به چند بروکری که اینجا میبینید کفایت نکنید و همیشه خودتان را بهروز نگه دارید.
بروکر icbroker
- آدرس سایت: icbroker.io
خب، رسیدیم به نمونۀ مشهور این مقاله که در بخشهای مختلف از آن بهعنوان مثال استفاده کردیم. این بروکر با استفاده از روش ترکیبی، انواع مختلفی از کلاهبرداریها را بهطور همزمان انجام میدهد. نمونۀ پررنگ آن هم کلاهبرداری با کمک «طرح پانزی» است.
شما نهتنها به بهانههای مختلف مجبور میشوید سرمایۀ بیشتری را وارد حساب این بروکر کنید بلکه تشویق میشوید افراد دیگری را هم جذب این ماجرا کنید تا سود قابلتوجهی به شما پرداخت شود؛ یعنی، درگیرکردن شما با مجموعهگیری به شیوۀ هرمی.
در این بروکر کلاهبردار برای برداشت سودتان باید پول بدهید یا به زبان ساده، حسابتان را دوباره شارژ کنید. این بروکر ادعا کرده که مجوزهای مختلفی را از مؤسسههای معتبر دریافت کرده است اما هیچ کدام از آن مجوزها قانونی نیستند. کار به جایی رسید که خود مؤسسهها در قالب یک اطلاعیه، حساب خودشان را از این بروکر که هر روز آدرس خود را عوض میکند، سوا کردند.
اگر شانس بیاورید و بتوانید به مرحلۀ برداشت سود برسید، آنقدر سنگ جلوی پایتان میاندازند تا درنهایت از این کار منصرف شوید.
بروکر TriumphFX
- آدرس سایت: triumphfx.com
شواهد زیادی وجود دارد که نشان میدهد این بروکر کلاهبردار از «طرح پانزی» برای کلاهبرداری استفاده میکند. به همین دلیل، تمام مجوزهای آن باطل شدهاند و اکنون بهصورت کاملاً غیرقانونی فعالیت میکند. از طرف دیگر، سازوکار برداشت پول از این بروکر آنقدر دردسرساز است که برخی از مشتریانش آن را با واژۀ «وحشتناک» توصیف میکنند. شما برای برداشت سودتان از این بروکر باید مبلغی جداگانه به آن بپردازید.
بروکر 24fx
- آدرس سایت: 24fx.uk
از بروکر «24fx» شکایتهای بسیاری بهعلت ماهیت کازینوبودن آن انجام شده است. با وجود اینکه بروکر کلاهبردار «24fx» خود را با عنوان یک بروکر قانونی که در قبرس ثبت شده است به دیگران معرفی میکند ولی مشتریان این بروکر اعلام کردهاند که آنها با چربزبانی تلاش میکنند تا مشتری تمام دارایی نقد خود را به حساب بروکر واریز کند.
بعد از آنکه تریدر در معاملههایش بهطرز مشکوکی شکست میخورد، آنها سعی میکنند با وعدۀ استفاده از برنامههای پاداش، دوباره مشتری شکستخورده را بهسمت سرمایهگذاری بیشتر و حتی بدهکارشدن به فکوفامیل برای تهیۀ پول موردنیاز تشویق کنند. از طرف دیگر، این بروکر کلاهبردار هر بار به بهانههای مختلفی از پرداخت سود تریدرها خودداری میکند.
بروکر financialcrystal
- آدرس سایت: financialcrystal.com
این بروکر کلاهبردار سعی میکند تا با استفاده از روش پانزی، سرمایۀ تریدرها را تا جای ممکن جذب کند. به این ترتیب که شما را با وعدۀ پرداخت سود و سرمایهگذاری با درآمد ثابت در ارزهای دیجیتال و… خام میکند و سپس برای جلب اعتماد شما مقداری از پول خودتان را بهعنوان سود به حسابتان میریزد. وقتی هم که مطمئن شود دیگر آهی در بساط ندارید، فِلِنگ را میبندد.
بروکر FBS
- آدرس سایت: fbs.com
این بروکر با دستکاریهایی که در پلتفرم خود انجام میدهد، تریدرها را بهسمت ضررکردن هدایت میکند؛ مثلاً، وقتی تریدر روی یک نماد در حال سود است، آن نماد را روی حالت بسته قرار میدهد یا قیمتها را در لحظههای حساس طوری دستکاری میکند تا شما نتوانید هیچ سودی ببرید.
کاربران بسیاری در این بروکر دچار ضررهای مالی شدهاند. از طرفی، فرایند برداشت سود از این بروکر بسیار طول میکشد و کارمزد برداشت بسیار بالا است؛ به اندازهای که شما نمیتوانید تمام سودی که در پلتفرم میبینید را از آن خارج کنید.
حتی مواردی هم مشاهده شده که بروکر به بهانههای مختلف به کاربر اجازۀ برداشت سود را نداده است. برخی از کاربران که موفق شدند پولی از این بروکر برداشت کنند، اعلام کردهاند که با وجود داشتن حسابهای بینالمللی تا یک ماه منتظر واریز سودشان بودهاند.
بروکر eXcentral
- آدرس سایت: excentral-int.com
این بروکر که کمتر از پنج سال از راهاندازی آن میگذرد، در «آفریقای جنوبی» ثبت شده است. براساس آماری که سایت «wikifx» منتشر کرده، این بروکر فعالیتهای غیرقانونی دارد و تمام نظارتهای رسمی روی آن لغو شدهاند.
در حال حاضر، این بروکر هیچ رگولهای ندارد. یکی از روشهای کلاهبرداری در این سایت که از سوی کاربران اعلام شده است، چربزبانی برای تشویق تریدر به سرمایهگذاری اولیۀ بیشتر از کف اعلامشده در سایت است. بعد از اینکه اعتماد سرمایهگذار جلب شد و مبلغ درشتی را به حساب بروکر واریز کرد، بدون هیچ توضیحی، موجودی حساب او در بروکر صفر میشود.
از این گذشته، آنها با دستکاری قیمتها کاری میکنند که شما نتوانید از هیچ معاملهای سود کنید. همیشه طرف برنده در این بروکر کلاهبردار فارکس، خودش است. تلاشهای کاربران ضرردیده برای پیگیری شکایتشان از این بروکر ادامه دارد.
بروکر OmegaPro
- آدرس سایت: omegapro.world
بروکر کلاهبردار «OmegaPro» که در «انگلستان» راهاندازی شده است، از هیچ مقرارت بینالمللی پیروی نمیکند. در ابتدای کار این بروکر با هدف جذب مخاطب و ایجاد اعتبار در میان تریدرهای فارکس، عملکرد خوبی را از خود نشان داد اما بعد از مدت کوتاهی ماهیت واقعی خودش را رو کرد. کاربران بسیاری اعلام کردهاند که پلتفرم این بروکر از آنها کلاهبرداری کرده است و آنها نمیتوانند سرمایۀ خودشان را پس بگیرند.
بروکر FVP Trade
- آدرس سایت: fvptrade.com
این بروکر که در «انگلستان» راهاندازی شده است، نهتنها هیچ رگولهای از سوی هیچ سازمانی ندارد بلکه از سوی «The AustraliaASIC» بهعنوان یک بروکر متخلف و غیرقانونی معرفی شده است. کاربران این بروکر اعلام کردهاند که به شکلهای مختلفی از آنها کلاهبرداری شده است.
مثلاً، بدون هیچ دلیل یا توضیحی کاربر را از حساب کاربریاش در بروکر بیرون میاندازند و دیگر به او اجازۀ دسترسی به داراییاش را نمیدهند.
در مورد دیگری که گزارش شده، کاربران سود قابلتوجهی از کار با این بروکر به دست میآورند اما رقم نمایش دادهشده هرگز به دست معاملهگر نمیرسد. کاربران زیادی از این بروکر شکایت کردهاند و منتظر پیگیری این ماجرا از راه قانونی هستند.
بروکر IQ Option
- آدرس سایت: iqoption.com/en
بروکر کلاهبردار «IQ Option» که در «قبرس» راهاندازی شده است، با موج 66 شکایت در طول 90 روز فعالیت، توجهها را بهسمت خود جلب کرده است. این بروکر با استفاده از تبلیغات گسترده، اعتماد سرمایهگذار را جلب میکند.
نگاهی به روشهای کلاهبرداری بروکر IQ Option
- بیرونکردن کاربر از حساب کاربریاش
پس از آنکه یک حساب کاربری توسط تریدر در این بروکر افتتاح و حساب به مبلغ قابلتوجهی شارژ شد، سرمایهگذار از معاملهها و کلاً حساب کاربری بیرون انداخته میشود. در ابتدا ماجرا شبیه به یک «باگ» ساده یا اختلال در اتصال به اینترنت است.
اما وقتی سرمایهگذار تلاش میکند تا با نام کاربری و رمز عبور وارد حساب کاربری خود در بروکر شود، به او اطلاع میدهند که اکنون فرد دیگری با این حساب کاربری در حال معامله است و شما یک ربات هستید.
- درخواست بارگذاری دوبارۀ مدارک تأییدشده
ماجرای ورود به حساب، هنگام برداشت سود سرمایهگذاری هم اتفاق افتاده است. به این ترتیب که کاربر درخواست برداشت سود و واریز آن را به حساب میدهد اما بروکر ادعا میکند که مشکلی در اسناد احراز هویت به وجود آمده است و او باید دوباره اسناد خود را بارگذاری کند. بعد از این ماجرا بروکر اعلام میکند که شما یک کاربر متخلف هستید و فرد دیگری با همین اطلاعات و اسناد هویتی در این بروکر وجود دارد که ازقضا، شما آن کاربر نیستید.
بروکر به این بهانه، حساب مشتری را میبندد و سرمایۀ او را هر چقدر که باشد بلوکه میکند. کاربران زیادی از این روش پول خود را از دست دادهاند.
- پاککردن سبد سرمایهگذاری
در روش دیگر، سبد سرمایهگذاری شما در این بروکر ناگهان پاک میشود؛ انگار که از اول هیچ معاملهای انجام ندادهاید و هیچ داراییای نداشتید.
بروکر MultiBank Group
- آدرسهای سایت: multibankfx.com و dtjrjt.com
بروکر کلاهبردار «MultiBank Group» در «هنگ کنگ» راهاندازی شده است و ادعا میکند از سوی «امارات متحده عربی» مجوز فعالیت دریافت کرده است. این در حالی است که نهتنها امارات متحدۀ عربی بلکه سازمانهایی همچون «Cayman IslandsCIMA»، «FCA»، «SpainCNMV»، «BaFin»، «AustraliaASIC» و «The Virgin IslandsFSC» هم این بروکر را بهعنوان یک متخلف معرفی کردهاند.
بروکر «MultiBank Group» در مدت 90 روز بیش از 520 شاکی پیدا کرده است. این بروکر بعد از دریافت سرمایۀ کاربران، به بهانههای مختلفی مثل «ارتقای سامانۀ بروکر» یا «بهوجودآمدن مشکلات زیرساختی»، اجازۀ ورود کاربر به حساب کاربریاش را نمیدهد و تمام سرمایۀ فرد را بلوکه میکند.
کاربرانی هم که موفق به تماس با تیم پشتیبانی این بروکر میشوند، از آوردن بهانههای گوناگون برای پیچاندن آنها، انداختن تقصیرها بر گردن کاربر و پسندادن سرمایه با عنوان جبران خسارتی که کاربر به بروکر زده، روبهرو شدهاند. از دیگر روشهای کلاهبرداری در این بروکر ایجاد اختلال در معاملهها و دستکاری قیمتها برای شکست تریدر در معاملههایی است که بهسمت سودآوری تمایل دارند.
فهرست دیگر بروکرهای کلاهبرداری فارکس
- 53option.com
- Crown Forex
- Ferdinald Hill
- FXGTrade
- MFM7 (MFM-Labs)
- OT Capital
- TeraMusu
- TradePulse FX
- AmegaFX
- CWM FX
- Fixed Star Investment Inc.
- FXReturns
- Mt4Invest
- PaxForex
- TitanTrade
- Traders Trust Ltd. (Trading Forex)
- AVA FX
- Cyber Market Group
- Forex365Options
- GBCFX
- MultiplyMarket
- ProFiForex
- TopStepFX
- UB4Trade (Finatex Ltd., Crypto Capitals)
- BECFD
- DaxBase
- Forex Macro
- GCC Investing
- My Trade MM
- Realmarketslive
- Toptrades
- Vantage FX
- Zurich Prime
- TradeFxP
- Sigma Forex
- Osprey FX
- Macropay (How to Pay)
- FXCM
- EU Capital
- Coperstone
- XtreamForex
- TradeBNP
- Schatz Markets
- OptionRally
- Kaya FX (GammaTech Services)
- FX-Premium
- Efexa-1000
- BlueTrading
- Banc (Orion Service EOOD)
- Trade24
- Wise
- Investing
- Richmond
- Easy Trade FX (Easy Trade Global)
- TorOption
- VIP Brokers
- FreshForex
- Lewis
- OptionCM
- Joe Trading
- Forex Pro Broker
- Olympus Markets (Next Trade Ltd.)
- Refco
- How to Pay (Macropay)
- BFP Markets
- Binomo ECN Capital
خلاصه مطلب
شما میتوانید انتظار همهچیز را از زندگی داشته باشید، اما با وجود انجام اقدامات احتیاطی، ممکن است درنهایت طعمه کلاهبرداری شوید. ما در این مقاله به چند روش تشخیص بروکرهای کلاهبرداری فارکس اشاره کردیم و امیدواریم با در نظر داشتن این موارد، با چنین مشکلاتی مواجه نشوید. درنهایت نیز فهرستی از بروکرهای تقلبی در اختیار شما قرار دادیم تا در مسیر سرمایهگذاری در بازار فارکس آگاهانهتر گام بردارید.
پرسش های متداول
منظور از بروکرهای تقلبی در فارکس چیست؟
کلاهبرداران فارکس معمولاً از طریق بروکرهای تقلبی افراد را فریب میدهند. بروکرهای متقلب، به دروغ خود را تحت عنوان شرکتهای کارگزاری معرفی میکنند. بیشتر آنها افرادی هستند که کار در بازار فارکس و اینترنت را بهخوبی میدانند و میتوانند اطلاعات نادرست را در سایتی که ایجاد کردهاند با ظاهری کاملاً قانونی در اختیار کاربران قرار دهند.
چطور می توان بروکرهای تقلبی را شناسایی کرد؟
روشهای مختلفی برای شناسایی بروکرهای تقلبی وجود دارد، اما پرداخت سود بالا و ارائهندادن اطلاعات دقیق و مشخص، از جمله مهمترین نشانههای این نوع بروکرها هستند.
آیا همۀ بروکرهای رگوله، مناسب تریدرهای ایرانی هستند؟
بهدلیل تحریمهایی که برای تریدرهای ایرانی وجود دارد، نمیتوانیم از خدمات بهترین بروکرهای رگولۀ خارجی استفاده کنیم اما همین رگولههای معتبر برای ارائۀ خدماتشان به ایرانیها، شعبههایی از بروکر خود را در کشورهای واسطه که چنین قوانین سختگیرانهای ندارند ثبت میکنند. با وجود اینکه این کار باعث میشود ویژگی رگولهبودن در مورد آن شعبه منتفی شود ولی چون شعبهای از بروکر اصلی است، هنوز هم میتوان به آن اعتماد کرد.
به نظر میرسد که بروکرها بیشتر سر تریدرهای ایرانی کلاه میگذارند؛ آیا این درست است؟
در این مورد آمار رسمی و دقیقی نداریم؛ چون بسیاری از تریدرهای ایرانی که از آنها کلاهبرداری میشود بهدلیل نداشتن اطلاعات و مدارک کافی و از همه مهمتر، غیرقانونیبودن معامله در بازار فارکس به سراغ شکایتکردن نمیروند اما به احتمال زیاد این موضوع چندان هم بیراهه نیست.
چون ایرانیها بهدلیل تحریمهای بینالمللی نمیتوانند بهراحتیِ تریدرهایی که در کشورهای دیگر زندگی میکنند دست به معامله بزنند. همین موضوع، بروکرهای کلاهبردار را وسوسه میکند تا با دستی بازتر و خیالی آسودهتر سرشان کلاه بگذارند.
چطور میتوانیم به لیست بهروزشدۀ بروکرهای کلاهبردار فارکس دسترسی داشته باشیم؟
خوشبختانه سایتهای معتبری مثل «topfxbrokersreview.com» و «wikifx.com» همیشه در حال انجام این کار و معرفی بروکرهای کلاهبردار هستند. با این حساب، قبل از هرگونه اقدام در مورد انتخاب بروکر جدید، حتماً سری به این دو سایت بزنید تا از کلاهبردارنبودن آن بروکر مطمئن شوید.



































































































































