عموماً در بازارهای مالی، مانند فارکس، شاهد حضور دو گروه از معامله گران هستیم. گروه اول معامله گرانی که شرایط بازار را زیر نظر می گیرند و تا رسیدن زمان مناسب خرید و فروش منتظر می مانند، اما معامله گران گروه دوم تنها به قیمت حضور در بازار همواره در حال خرید و فرش هستند. جالب است بدانید بیشتر معامله گران حاضر در بازار، در گروه دوم قرار می گیرند. آن ها برنامه سرمایه گذاری یا استراتژی معاملاتی مشخصی برای ثبت سفارش خرید و فروش ندارند و اساساً به صورت تصادفی و عجولانه معامله می کنند. اگر به جای ترید شانسی و تصادفی قصد دارید با هدف انجام معاملات سودآور، صبورانه، هدفمند و براساس برخی اصول و شاخص علمی معامله کنید، بهتر است با مفهوم کیل زون فارکس (Forex Kill Zone) بیشتر آشنا شوید. توجه داشته باشید قبل از به کارگیری این مفهوم در معاملات، باید با سشن های فارکس نیز آشنا باشید. در ادامه این مطلب به طور مفصل به بررسی مفهوم کیل زون فارکس می پردازیم.

کیل زون فارکس چیست؟

در تعریفی ساده کیل زون (Kill zone) به مناطق خاصی از نمودار قیمت اشاره دارد؛ درواقع در این مناطق خاص، براساس پرایس اکشن (Price action) در روندی مشخص، شاهد بیشترین احتمال کسب سود خواهیم بود.

یکی از مهم ترین رازهای موفقیت معامله گران حرفه ای بازار این است که پیش از ورود به بازار، منتظر موقعیت معاملاتی می شوند که خرید و فروش در آن با کسب سودهای بالا همراه باشد. به همین ترتیب براساس استراتژی کیل زون فارکس، معامله گر با هدف پیداکردن مناطق سودآوری که روند خرید و فروشی واضحی در آن ها وجود داشته باشد، نمودار قیمت را تحت نظر قرار می دهد. این امر سبب می شود معامله گر همواره در طرف برنده بازار قرار داشته باشد.

معرفی ویژگی های کیل زون فارکس

شاخص Kill zone ابزاری مفید برای شناسایی زمان باز و بسته شدن سشن های لندن و نیویورک و همچنین سشن آسیایی بازار فارکس به حساب می آید. ظاهر شاخص Kill zone را می توان با انتخاب رنگی مشخص برای هر سشن سفارشی سازی کرد. سه ویژگی اصلی و راه های شناسایی کیل زون ها عبارت اند از:

استفاده از نمودار روزانه برای شناسایی کیل زون

مناطق کیل زون با استفاده از نمودارهای روزانه قیمت، شناسایی می شوند. از آنجا که در سشن های معاملاتی نیویورک حجم معاملات بالاتر است، بهتر است این سطح را در سشن های نیویورک قرار دهید.

شناسایی راحت روند بازار در مناطق کیل زون

همیشه در مناطق کیل زون روند نمودار کاملاً مشخص و قابل شناسایی است و اغلب همراه با کندل های پوششی دیده می شود.

شکست قوی قیمت در کیل زون

کیل زون ها پس از مناطق Price flip یا ناحیه بازگشت قیمت، رخ می دهند؛ درواقع در این مناطق شکست قوی ایجاد می شود و حرکت قیمت سرعت بالایی می گیرد. به این ترتیب که اگر روند بازار صعودی باشد، سطح مقاومت شکسته شده و به سرعت به سطح حمایت تبدیل می شود. همچنین در مقابل اگر روند بازار نزولی باشد، سطح حمایت شکسته و با سرعت زیادی به سطح مقاومت تبدیل می شود.

منظور از بازگشت قیمت چیست؟

زمانی که قیمت بازار از سطوح حمایتی پیشین عبور می کند و به یک سطح مقاومت جدید می رسد، به آن بازگشت قیمت گفته می شود. علاوه بر این، در شرایطی که قیمت بازار از سطوح مقاومت پیشین عبور کند و به یک سطح حمایت جدید برسد نیز شاهد بازگشت قیمت خواهیم بود. در هر دو شرایط مذکور در مناطقی که بازار در حال عبور از سطوح مقاومت یا حمایت و در حال رسیدن به سطح دیگری است، بیشترین احتمال سوددهی وجود دارد؛ درواقع در این شرایط براساس پرایس اکشن، معامله گر شانس زیادی برای انجام معامله سودآور دارد.

شناسایی سطوح مقاومت و حمایت یکی از مهم ترین تکنیک های معامله و فعالیت در بازار فارکس است و توجه به آن کمک می کند معامله گر معاملات موفقیت آمیزتری داشته باشد؛ به این ترتیب در کیل زون فارکس، پس از آنکه سطح اول شکسته و اولین سیگنال تأیید برگشت قیمت دریافت شود، معامله گر می تواند سطح جدید مقاومت یا حمایت را معیار قرار دهد و به دنبال کسب سود باشد.

نحوه شناسایی کیل زون فارکس

در اولین مرحله از شناسایی، ابتدا لازم است نمودار قیمت را در حالت نمایش روزانه یا همان 1D قرار دهید؛ زیرا شناسایی کیل زون تنها در فریم روزانه نمودار انجام می شود، اما پس از آنکه منطقه کیل زون را با موفقیت شناسایی کردید، می توانید معاملات خود را در تایم فریم های کوتاه تر مانند 12، 8 و… قرار دهید. پس از آن باید سطوح حمایت و مقاومت را در این نمودار یک روزه مشخص کنید.

از آنجا که شناسایی کیل زون فارکس نیازمند مشخص بودن روند یا ترند بازار است، باید در این مرحله روند بازار توسط معامله گر تشخیص داده شود. از سوی دیگر اگر وضعیت به گونه ای باشد که بازار روند مشخصی نداشته باشد، امکان شناسایی کیل زون نیز وجود نخواهد داشت.

به یاد داشته باشید هنگام شناسایی کیل زون، تنها به دنبال تشخیص روندهایی هستیم که بسیار بدیهی باشند؛ بنابراین اگر نتوانستید روند بازار را مشخص کنید، نگران نباشید؛ این بدان معناست که در آن شرایط خاص بازار روند مشخصی نداشته است.

در مرحله بعد، پس از تشخیص روند بازار، لازم است نواحی ای را شناسایی کنید که در آن ها احتمال انجام معاملات سودآور بسیار بالاتر از سایر نواحی باشد. نواحی سودآور شناسایی شده همان مناطق kill zone فارکس هستند. پس از شناسایی کیل زون، لازم است معیار ورود به معاملات براساس عملکرد چندین کندل و مسیر طی شده آن ها تعیین شود.

چطور در کیل زون فارکس سود کسب کنیم؟

همان طور که اشاره شد، معامله گران حرفه ای بدون عجله با صبوری در زمان مناسب وارد معامله می شوند و سود کسب می کنند، اما این بدان معنا نیست که معامله گران حرفه ای توانایی تغییر روند بازار را دارند، بلکه آن ها به انتظار فرارسیدن زمان مناسب، بازار را تحت نظر می گیرند.

از سوی دیگر تأخیر زیاد در ورود به معامله نیز تضمین کننده کسب سود نیست و می تواند فرصت کسب سود را از بین ببرد؛ درواقع ورود زودهنگام به معامله یا تأخیر در آن مانع کسب به موقع سود می شود؛ بنابراین می توان گفت تنها شناسایی یک بازه زمانی مناسب در نمودار می تواند به انجام معاملات سودآور منجر شود.

 

نتیجه گیری

یادگیری مفهوم کیل زون فارکس همچون سایر مفاهیم و شاخص های معاملاتی در انجام معاملات اصولی و سودآور به معامله گر کمک می کند؛ چراکه آشنایی با ابزارهای معاملاتی موجود در بازارهای مالی، مانند فارکس و یادگیری چگونگی استفاده از آن ها می تواند به تشخیص مناسب ترین زمان ورود به معامله و کسب سود بالا بینجامد.