بررسی اشتباهات رایج در فارکس، نه تنها یکی از روش های مهم برای به دام نیفتادن در اشتباه های قابل پیشگیری و حفظ اصل سرمایه است، بلکه می توان آن را نوعی روش یادگیری هم در نظر گرفت. در این قسمت از سری مقالات آموزش فارکس از خانۀ سرمایه، نگاهی به بزرگ ترین اشتباه های معامله گران فارکس می اندازیم و به دنبال راه هایی برای پیشگیری از آن ها می گردیم. اگر می خواهید به شکلی جدی و حرفه ای در فارکس فعالیت کنید، نکته های گفته شده در این مقاله را با دقت بخوانید.
اشتباهات رایج در فارکس
اشتیاق زیاد برای برنده شدن
اولین مورد از لیست بلندبالای اشتباه های رایج در فارکس، به اشتیاق زیاد افراد به برنده شدن و سودآوری سرسام آور تعلق دارد. معمولاً افرادی که به تازگی وارد بازار فارکس می شوند، بیش تر از بقیه به دام این اشتباه می افتند.
آن ها به هوای سودکردن در بازۀ زمانی کوتاه، مدام دست به کارهای خطرناک می زنند و زیر بار ریسک هایی می روند که احتماًل سوزاندن سرمایۀ آن ها را بسیار بالا می برند. شاید به همین دلیل باشد که کهنه سربازهای فارکس، این افراد را «طعمه های لذیذ» صدا می زنند! آن ها با اشتباه خودشان، دو دستی سرمایه شان را تقدیم افراد باتجربه می کنند.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
اگر به تازگی وارد فارکس شده اید، پیشنهاد می کنیم که قبل از واردکردن سرمایه تان، چند ماه در حساب های مجازی که توسط بروکرها ارائه می شوند، شروع به سرمایه گذاری کنید. این موضوع چند فایده برایتان دارد:
- بدون آنکه سرمایۀ واقعی تان را وارد بازی کنید، می توانید تجربه ای قابل قبول در این بازار به دست آورید و تا اندازه ای با نقطه های قوت و ضعف خودتان آشناتر شوید.
- به شما فرصتی برای سنجیدن استراتژی تان می دهد.
- کمکتان می کند تا با شخصیت معامله گری خودتان بیش تر آشنا شوید.
- شما را با اقدام های هیجانی تان آشنا می کند.
نکتۀ بعدی که باید در فارکس یادتان باشد، موضوع «برنده شدن» نیست! شما هنگام معامله کردن تنها هستید و تنها رقیبی که باید از آن بترسید، هیجان و احساسات خودتان است. تنها کاری که باید حتماً انجام دهید، تلاش برای بازنده نشدن، حفظ اصل سرمایه و باقی ماندن در بازار است. در قدم بعدی است که تلاش می کنید به سمت سودآوری قدم بردارید.
بنابراین، برای به دام نیفتادن در اشتباه های رایج فارکس، فکر یک شبه پولدارشدن را از سرتان بیرون کنید. حتی بعد از اینکه چند ماه در پلتفرم های مجازی، تجربه به دست آوردید، باز هم با تمام سرمایه تان وارد بازار نشوید. این کار را با مبلغ های کم و با ورود به موقعیت های معاملاتی کم ریسک آغاز کنید. کم کم وقتی حجم تجربه تان به هیجانتان چربید، می توانید روی مبلغ های بزرگ تر و سودآورتر معامله کنید.
عطشی سیری ناپذیر برای حضور در وسط میدان!
یکی از اشتباه های رایج در فارکس که از دور، چندان هم اشتباه به نظر نمی رسد، میل زیاد بعضی از تریدرها برای هر روز معامله کردن است. آن ها فکر می کنند که اگر هر روز در بازار حضور نداشته باشند، فرصت های ناب معاملاتی را از دست می دهند.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
یادتان باشد که شما نمی توانید هر روز پای سیستم باشید و ریز به ریز تمام معامله ها، تحلیل ها و اتفاق های بازار را زیر نظر بگیرید. این کار در مدت کوتاهی شما را دیوانه می کند. درعوض، فقط چند موقعیت معاملاتی ویژه را زیر نظر گرفته و منتظر یک سیگنال مناسب برای ورود به آن معامله ها باشید.
نگران نباشید؛ با این روش، نه تنها چیزی را از دست نمی دهید، بلکه از روش بهترین و ثروتمندترین تریدرهای فارکس هم پیروی خواهید کرد. تریدرهای موفق فارکس شاید در طول سال زیر ده بار دست به معامله بزنند اما مجموع سودی که از این معامله های حساب شده به دست می آورند، آن ها را ثروتمند نگه می دارد.
البته، یک استثنا هم در این مورد وجود دارد و آن در مورد معامله گرانی است که هدف های معاملاتی کوتاه مدتی دارند و از خرید و فروش های روزانه سود می کنند. در این مورد باید بگوییم که اگر شما یک تریدر تازه وارد هستید، دور این روش را خط بکشید؛ چون ریسک بسیار بالایی دارد، نسبت پاداش به ریسک آن اصلاً جالب نیست و اگر تجربۀ کافی در این نوع از معامله ها نداشته باشید، به راحتی توسط معامله گر های حرفه ای یک لقمۀ چپ می شوید!
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
نقشه کشیدن برای انتقام!
وقتی اشتباه های رایج در فارکس را بررسی می کنید، به دنبال چیزهای عجیب و غریب نگردید. برای نمونه ، همین اشتباه رایج که شمار افرادی که در دام آن می افتند، از دست خارج شده است. ماجرا از این قرار است که وقتی معامله گرهای مبتدی دست به معامله می زنند و در اثر اشتباهشان ضرر می کنند، کمر همت می بندند که با انجام یک یا چند معاملۀ ضربتی، نه تنها ضررشان را جبران کنند، بلکه یک سود هنگفت را هم به جیب بزنند؛ غافل از آنکه با انجام این کار احساسی، نه تنها موفق به انتقام از فارکس نمی شوند، بلکه بیش تر از قبل ضرر می کنند.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
اولین و ساده ترین راه برای جلوگیری از این اشتباه رایج در فارکس، بسیار ساده است؛ لطفاً انتقام نگیرید.
درعوض، دفتری برای نوشتن اشتباه های معاملاتی خودتان تهیه کنید و بعد از هر اشتباه، درس و تجربهۀ نابی که به دست آورده اید را در آن بنویسید. این دفتر ارزشمند را جایی دم دستتان بگذارید و قبل از انجام هر معامله، نکته هایی که در آن نوشتید را با خودتان مرور کنید.
به این ترتیب، به جای افتادن در دام یک اشتباه تکراری، رو به جلو قدم می گذارید و دست کم با اشتباه هایی جدید روبه رو می شوید. این دفتر را هم به چشم یک سرمایه گذاری بلندمدت در نظر بگیرید؛ چون بعد از مدتی می توانید آن را به یک کتاب تبدیل کرده و به چاپ برسانید تا بقیه هم از آن استفاده کنند.
شمشیرتان را غلاف کرده و به زمین خودتان برگردید
پیشنهاد می کنیم که بعد از ضررکردن، مدتی دست از معامله کردن بکشید، به دنبال کشف اشتباه خودتان بگردید یا حتی بهتر از آن، مدتی به ذهنتان استراحت بدهید. همین کار ساده به ذهنتان فرصت می دهد تا دوباره موقعیتی که در آن بودید را بدون فشار و استرس بررسی کرده و راه حل های جدیدی را پیش پایتان بگذارد. یادتان باشد معامله در فارکس، نوعی بازی است و یک بازی، فقط تا زمانی ارزشمند است که شما از آن لذت می برید.
تعصب روی نظر یا تحلیل شخصی
نکتۀ جالب در مورد اشتباه های رایج در فارکس این است که بخش بزرگی از آن ها به موضوع «مدیریت شخصی» ارتباط پیدا می کنند. این بدان معنی است که اگر شما توانایی خوبی روی مدیریت کردن احساس خودتان داشته باشید، خیلی راحت تر می توانید تصمیم های منطقی بگیرید.
این در حالی است که بسیاری از تریدرهای فارکس، چه آن ها که خاک معامله گری در فارکس را خورده اند و چه آن ها که تازه وارد این گود شده اند، در دام «تعصب روی نظر یا تحلیل خودشان» گیر می افتند. به دنبال این ماجرا آن ها فکر می کنند که نظرشان در مورد یک موقعیت معاملاتی کاملاً درست است و هیچ مویی لای درزش نمی رود. این در حالی است که هیچ چیزی در فارکس قابل پیش بینی نیست و هر لحظه این امکان وجود دارد که اوضاع به شکل خنده داری تغییر کند.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
به دانش، مهارت و حتی تجربه های کم و زیادی که در زمینۀ تحلیل و به دست آوردن اطلاعات در فارکس دارید، اهمیت ندهید. یادتان باشد که همه چیز در فارکس بی ثبات است و باید خودتان را برای رنگ عوض کردن در کسری از ثانیه آماده کنید. شاید ماه ها روی یک موقعیت معاملاتی وقت بگذارید و دست به تحلیل های گوناگون بزنید اما با رخ دادن یک اتفاق یا حتی نوشته شدن یک توییت، همه چیز تغییر کند.
در این صورت، باید درجۀ انعطاف پذیری خودتان را روی حداکثر بگذارید و باتوجه به شرایط پیش آمده، تصمیم جدیدی بگیرید. در این جور وقت ها اصرارکردن روی زحمتی که کشیده اید، زمانی که گذاشته اید یا حتی هزینه ای که کرده اید، فایده ای ندارد.
افراد برنده، شجاعت این را دارند که قبول کنند فکر یا تحلیل قدیمی شان دیگر جواب نمی دهد و باید به دنبال راه تازه ای باشند. به قول «بروس لی»، مثل آب باشید تا بتوانید خودتان را درون هر ظرفی جای دهید. این بهترین توصیه ای است که می توانیم به تمام تریدرهای فارکس کنیم. مثل آب باشید دوستان عزیز؛ آزاد، رها و بدون پایبندی به ظرف گذشته تان.
تصمیم گیری فقط براساس شاخص ها و تحلیل ها
این خیلی عالی است که شما دانش استفاده از ابزارهای تحلیلی و بررسی دقیق شاخص ها را داشته باشید؛ اما به شرطی که بتوانید قدرت آن ها را فقط در حد و اندازۀ یک پیشنهاد، پایین نگه دارید. اهمیت دادن بیش از اندازه و عمل کردن بی چون و چرا براساس نتیجۀ یک تحلیل خاص، یکی از اشتباه های رایج در فارکس است که بیش تر از همه دامان افراد متخصص در فارکس را می گیرد.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
بهترین راه برای جلوگیری از افتادن به این دام، داشتن نگاه چندبُعدی به بازار است. به این ترتیب که به جای تمرکز روی یک ابزار، یک شاخص یا یک روش تحلیلی، از چند مدل متفاوت استفاده کنید و حتماً در میان این تحلیل ها جایی را هم برای تحلیل و نظر شخصی خودتان باز بگذارید. این موضوع به شما می کند تا وقتی بازار نوسان شدیدی دارد، بتوانید بهترین و هوشمندانه ترین تصمیم را بگیرید.
یادتان باشد که بازار هیچ قولی به شما نداده است که دقیقاً براساس تحلیل ها و نمودارهایتان حرکت کند. همه چیز در بازارهای مالی به ویژه فارکس در حد حدس و گمان است. هر اندازه که بتوانید پویایی خودتان را در بازار حفظ کنید، به همان اندازه قدرتتان هنگام تصمیم گیری بیش تر می شود.
حساب کردن روی عقل و دانش فردی دیگر
در ششمین مورد از اشتباه های رایج در فارکس، به نکته ای می رسیم که دو دسته از معامله گران با آن دست و پنجه نرم می کنند. گروه اول، کسانی هستند که به تازگی وارد بازار فارکس شده اند و چیز زیادی از تحلیل های تخصصی، شاخص ها یا استفاده از ابزارها نمی دانند.
گروه دوم هم کسانی هستند که می خواهند رهِ صد ساله را یک شبه بروند و بدون زحمت، با خواندن از روی دست دیگران به موفقیت های مالی برسند. هر دوی این گروه ها –خوب یا بد– در حال تقلیدکردن از شیوۀ معاملاتی و تصمیم های دیگر تریدرهای فارکس هستند. اگر شما هم چنین فکری در سرتان دارید، باید هشدار دهیم که ممکن است بیش تر از سودکردن، ضرر کنید یا حتی تمام سرمایه تان را از دست بدهید.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
قبل از هر چیز باید به شما بگوییم که چرا این روش اشتباه است. در نگاه اول، این کار خیلی هم خوب است؛ چون با خودمان فکر می کنیم که افراد موفق در فارکس حتماً به اطلاعاتی بیش تر از ما دسترسی دارند و پشت هر تصمیمی که می گیرند، تحلیل های تخصصی فراوانی پنهان شده است؛ غافل از آنکه این کار چند مشکل اساسی دارد:
اگر آن ها اشتباه کنند، شما هم ناخواسته آن اشتباه را تکرار خواهید کرد
تریدرهای موفق فارکس –راستی اگر خواستید با موفق ترین تریدرهای فارکس آشنا شوید، می توانید سری به مقالۀ «معرفی بهترین تریدرهای فارکس» بزنید– هم درست مثل شما انسان هستند و براساس تحلیل هایشان دست به تصمیم گیری می زنند؛ اما حتی آن ها هم دچار اشتباه می شوند. همانطورکه گفتیم، فارکس، غیرقابل پیش بینی است. با این حساب، اگر بدون چون و چرا به دنبال آن ها راه بیفتید، شاید همراه با آن ها به قعر چاه سقوط کنید.
شما و آن ها با هم فرق دارید
ظرفیت ریسک پذیری، هدفی که از معامله کردن دارید، سودی که داشتن آن را در سر می پرورانید و بسیاری از موارد دیگر بین شما و تریدرهای موفق متفاوت است. شاید شما با هدف سودآوری یا چندبرابرکردن سرمایه تان با روش معاملاتی یک تریدر دیگر وارد معامله ای شوید که آن تریدر در آن هیچ هدف مالی مشخصی را دنبال نمی کند. در آن صورت، شاید هر دو پولتان را از دست بدهید اما با این تفاوت که او آگاهانه این کار را انجام داده اما شما بدون داشتن هیچ قصدی برای ازدست دادن سرمایه تان، آن را با دستان خودتان به باد داده اید.
نتیجه: اگر دوست داشتید، می توانید روش سرمایه گذاری تریدرهای موفق را بررسی کرده و الگوهای معاملاتی آن ها را استخراج کنید اما اینکه موبه مو به دنبال آن ها حرکت کنید، اشتباه محض است.
نداشتن انضباط معاملاتی
گاهی منظم بودن در انجام معامله ها و پیروی کردن از استراتژی معاملاتی خودمان به یکی از سخت ترین کارهای دنیا تبدیل می شود؛ به ویژه وقتی که تحت تأثیر خبرها، شایعات یا اتفاق ها قرار می گیریم و فکر می کنیم که اگر الان وارد این معاملۀ بزرگ نشویم، دیگر تا آخر عمرمان چنین فرصتی برایمان پیش نمی آید. همین موضوع باعث می شود که در دام یکی دیگر از اشتباه های رایج در فارکس بیفتیم.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
در قدم اول اگر هنوز برای خودتان یک استراتژی معاملاتی آماده نکرده اید، پیشنهاد می کنیم که دست از هر گونه معامله بکشید و تکلیف این ماجرا را روشن کنید. داشتن استراتژی معاملاتی، درست مثل دردست داشتن یک فانوس در جاده ای تاریک است.
تا وقتی که این فانوس را در دست داشته باشید، همیشه توانایی تشخیص راه اصلی از فرعی را خواهید داشت. قدم بعدی این است که خودتان را کنترل کرده و اجازه ندهید فقط به خاطر یک واکنش احساسی، سرمایه تان را وارد معامله ای کنید که نه می دانید چیست، نه از هدف آن سر در می آورید و نه شخصاً روی آن تحلیلی انجام داده اید. پیشنهاد می کنیم فقط وارد معامله هایی شوید که آن ها را به خوبی درک می کنید.
دادن گیر سه پیچ به خودآموزی محض!
از دیگر اشتباه های رایج در فارکس که بیش تر از همه، یقۀ افراد تازه وارد و با اعتماد به نفس را می گیرد، بازی کردن با سرمایه به بهانۀ یادگیری از راه آزمون و خطا و به دست آوردن تجربه های شخصی است.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
در پاسخ به این شیوۀ عجیب که نتیجه ای جز برباددادن سرمایه تان ندارد، باید بگوییم که چرا وقتی چرخ وجود دارد، دربه در دنبال اختراع دوبارۀ آن می گردید؟ در حال حاضر، دوره های گوناگونی برای یادگیری فارکس و تحلیل های آن وجود دارد.
شما می توانید به راحتی در آن ها شرکت کرده و از تجربۀ افرادی که سال ها قبل این مسیرها را طی کرده و این اشتباه ها را پشت سر گذاشته اند، برای هموارکردن مسیر پیش رویتان کمک بگیرید. به این ترتیب، در زمان، تلاش و هزینه تان صرفه جویی خواهید کرد و از همه مهم تر، به جای بازی کردن با سرمایه تان آن را وارد معامله هایی واقعی می کنید.
سیر و سفرکردن در عالم خیال
باید اعتراف کنیم که بیش تر اشتباه های رایج در فارکس گریبان گیر افرادی می شود که بدون درک درست از این بازار، بدون داشتن هدف، استراتژی یا حتی دورنمایی ساده نسبت به آیندۀ معاملاتی شان و با سرمایه ای قابل توجه وارد این بازی شده اند و فقط می خواهند هرچه زودتر سود کرده و از بازی خارج شوند.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
حقیقت این است که سرمایه گذاران در فارکس فقط زمانی به سودهای سرسام آور دست پیدا می کنند که بتوانند یک استراتژی معاملاتی خوب را برای خودشان طراحی کنند، به آن پایبند بمانند و همیشه قانون «حفظ اصل سرمایه» را رعایت کنند. با این حساب، بهترین راه جلوگیری از این اشتباه، برداشتن قدم های حساب شده و طراحی یک استراتژی معاملاتی براساس اهداف و شخصیت مالی خودتان است.
افتان و خیزان حرکت کردن در جادۀ مدیریت ریسک
مدیریت ریسک یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین مهارت هایی است که هر سرمایه گذار باید آن را کاملاً بداند؛ اما عدۀ بسیار زیادی از تریدرها یا این مهارت مهم را نادیده می گیرند و یا آن را کوچک می شمارند. همین موضوع باعث می شود که سرمایۀ ارزشمندشان در دام یکی دیگر از اشتباه های رایج در فارکس بیفتد و در ریسک های جبران ناپذیری غرق شود.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
ساده ترین راه برای جلوگیری از این اشتباه، گذاشتن زمان، تلاش و هزینه برای یادگیری تمام و کمال مدیریت ریسک در فارکس است. اگر به این موضوع علاقه دارید یا نمی دانید کار را از کجا شروع کنید، می توانید به مقالۀ «رمزهای مدیریت ریسک در فارکس از زبان بهترین تریدرهای فارکس» سر بزنید.
ما در این مقاله، انواع روش های مدیریت ریسک در فارکس را برای شما توضیح داده و آن را از نگاه بهترین تریدرهای فارکس هم بررسی کردیم. پیشنهاد می کنیم حتماً این مقاله را بخوانید.
دستکاری کردن یک معاملۀ انجام شده
از دیگر اشتباه های رایج در فارکس که می توانیم آن را نوعی «وسواس» هم صدا بزنیم، دستکاری کردن یک معاملۀ انجام شده است. مثلاً فرض کنید شما با یک استراتژی خاص، یک مقدار سرمایۀ مشخص و در یک بازۀ زمانی ویژه وارد یک معامله شده اید.
حالا دقیقاً پس از این کار، به جای آنکه صبر کنید تا میوه دادن استراتژی خودتان را ببینید، مدام معاملۀ خودتان را دستکاری می کنید؛ چون فکر می کنید که با این کار نتیجۀ بهتری را از آن معامله به دست می آورید. این در حالی است که انجام این کار فقط یک نتیجه را در پی دارد و آن هم به خطر افتادن سرمایه تان است.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
خیلی ساده است؛ لطفاً هیچ کاری نکنید. بعد از اینکه با یک مقدار مشخص از سرمایه تان وارد یک معامله شدید، دیگر هیچ چیزی را دستکاری نکنید، دست به سینه بنشینید و منتظر باشید تا ببینید سکه ای که به هوا پرتاب کرده اید با کدام روی به زمین می افتد؛ شیر یا خط. این را به یاد داشته باشید که حتی در بهترین حالت هم نتیجۀ یک معامله، کاملاً قابل پیش بینی نیست. بنابراین، هر چقدر که صبورتر باشید، می توانید نتیجۀ بهتری را از معاملۀ خودتان بگیرید.
اشتباه گرفتن تخته سیاه!
تجربه، چیزی است که میان یک معامله گر تازه کار و کهنه کار به اندازۀ زمین تا آسمان فاصله می اندازد. دقیقاً به همین دلیل است که بیش تر اشتباه های رایج در فارکس، فقط گریبان افراد تازه کار را می گیرند. نمونۀ دیگر همین ماجرا، نگاه اشتباه به معامله در فارکس است. افراد باتجربه می دانند که برای موفقیت در فارکس باید به دنبال یافتن یک روند یا روش معاملاتی ویژۀ خودشان باشند.
چون آن ها به تصویری بزرگ تر نگاه می کنند و می خواهند تازمانی که نامشان به عنوان یک معامله گر در فارکس ثبت شده است، موفقیتی دائمی و پیوسته را تجربه کنند. در نقطۀ مقابل، افراد تازه کار فقط به نتیجۀ ماجرا نگاه می کنند و اهمیتی به روش معاملاتی یا فرایندها نمی دهند.
از نظر آن ها هر روشی که بتواند آن ها را به سود مورد نظرشان برساند، خوب است و هر روش دیگری که آن ها را معطل نگه دارد، بد خواهد بود. به زبان ساده، آن ها موفقیت پیوسته را قربانی موفقیت یک شبه می کنند. به همین دلیل است که بسیاری از معامله گران تازه کار به دلایلی مثل «ازدست دادن تمام سرمایه» یا حتی «افسردگی شدید ناشی از شکست های مالی»، این صحنه را برای همیشه ترک می کنند.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
برای جلوگیری از این اشتباه تنها کافی است به جای نگاه کردن به نتیجۀ یک معامله به فرایند آن معامله و ساخت استراتژی معاملاتی ویژۀ خودمان نگاه کنیم.
اگر نگاهی به روش معاملاتی بزرگ ترین و بهترین تریدرهای فارکس بیندازید، می بینید که هیچ کدام از آن ها دقیقاً مثل هم نیستند و حتی برخی درست در نقطۀ مقابل یکدیگر ایستاده اند. اما نکتۀ مهم این است که آن ها با دنبال کردن روش معاملاتی ای که فکر می کردند برای آن ها بهتر است، به موفقیت رسیدند. این کاری است که هر تریدری برای تجربۀ موفقیت های بزرگ و پیوسته، باید آن را انجام دهد.
پشت چشم نازک کردن برای استاپ لاس
تعیین نکردن «حد ضرر» یا «استاپ لاس» (Stop loss) یکی از عجیب ترین اشتباه های رایج در فارکس است که در اثر ترکیبی از اعتماد به نفس زیاد و دست کم گرفتن ریسک ها به وجود می آید. به دنبال این ماجرا، معامله گری که فکر می کند نیازی به تعیین حد ضرر ندارد و مو لای درز تحلیلش نمی رود، در یک لحظه، تمام دار و ندارش را بر باد می دهد.
این در حالی است که اگر یک در هزار، این احتماًل را می داد که شاید تحلیل هایش درست از آب در نیایند، یا اخباری که رویشان قسم می خورده آنچنان هم درست نبودند، حد ضرری برای حضور خودش در آن معامله در نظر می گرفت و با این کار، بخش بزرگی از سرمایه اش را نجات می داد.
راه جلوگیری از این اشتباه چیست؟
لطفاً تا جایی که می توانید هنگام حضور در بازارهای مالی بدبین باشید. به هیچ خبر، شایعه یا حتی تحلیل خودتان 100درصد اعتماد نکنید. همیشه اینطور در نظر بگیرید که شاید همه چیز در یک لحظه درست برعکس فکر و تحلیل یا اخباری که شنیده بودید شود.
در آن صورت، تنها چیزی که شما را نجات می دهد، همان دوراندیشی و بدبینی تان است که مجبورتان کرده بود حد ضرری برای خودتان در نظر بگیرید.
هر روز به دنبال کشف اشتباه های بیش تر و تازه تر باشید
یکی از راه های سریع تر موفق شدن در بازارهای مالی، بیش تر اشتباه کردن است؛ اما خوشبختانه نیازی نیست که شما تمام این اشتباه ها را شخصاً و روی سرمایۀ نازنین تان انجام دهید. خواندن نوشته هایی مثل همین مقاله که اکنون آن را به انتها رساندید یا تجربه هایی که دیگر تریدرها آن را در شبکه های اجتماعی، مصاحبه ها و یا حتی مقاله هایشان منتشر می کنند، به شما کمک می کند تا بدون تجربه کردن یک اشتباه، از انجام آن دوری کنید.
شما هم نظرتان را بگویید.
فکر می کنید بزرگ ترین اشتباهی که یک معامله گر می تواند انجام دهد چیست؟
پاسخ به چند پرسش پُرتکرار در مورد اشتباه های رایج در فارکس
اگر قرار باشد 5 مورد از اشتباه های رایج در فارکس را سوا کنیم، به چه مواردی می رسیم؟
اجازه دهید این موارد را برایتان بشماریم:
- نداشتن طرح و نقشۀ معاملاتی؛
- ورود به معامله ها بدون تحقیق کافی؛
- دنبال نکردن اخبار و رویدادهای اقتصادی، سیاسی و…؛
- دنباله روی کردن از روش معاملاتی دیگران بدون آگاهی و نداشتن استراتژی معاملاتی شخصی؛
- استفاده نکردن از گزینۀ «حد ضرر».
چه کارهایی را نباید در فارکس انجام داد؟
انجام ندادن این اشتباه های رایج در فارکس به موفقیت شما کمک زیادی می کند:
- معامله کردن برای سرگرمی؛
- استفادۀ بدون برنامه و بیش از حد از اهرم؛
- معامله کردن هنگامی که بسیار هیجان زده هستید؛
- درگیرکردن سرمایه تان در معامله هایی که به این راحتی ها نقد نمی شوند؛
- تمرکز روی نتیجۀ معامله به جای فرایند معامله.