جفت ارزها پنجره‌ای شگفت‌انگیز به دنیای اقتصاد جهانی هستند، آن‌ها داستانی از رقابت، همکاری یا تحولات بین المللی را  منعکس می‌کنند. برای مثال، زمانی که ارز یورو در برابر دلار آمریکا ارزش بیش‌تری داشته باشد یا تحولات سیاسی و اقتصادی ارز دلار را تقویت بخشند. تمامی این اتفاق‌ها در جفت ارز منعکس می‌شود. معامله گران در بازارهای مالی با خرید و فروش جفت ارزها در نبض تپنده اقتصاد جهانی سهیم می‌شوند. معامله‌گران با استفاده از جفت ارزها علاوه بر تحلیل روندهای اقتصادی و شکار فرصت‌های سودآوری، می‌توانند سفری بسیار پر هیجان به قلب تعاملات جهانی داشته باشند. EUR/USD یک جفت ارز یا نماد معاملاتی است که در آن دو ارز یورو و دلار، دو واحد پولی مختلف با یکدیگر مقایسه می‌شوند. از این رو، قصد داریم مبحث جفت ارز چیست را برای شما باز کنیم به انواع جفت ارزها اشاره‌ای داشته باشیم و نحوه قیمت‌گذاری آن‌ها را نیز مورد بررسی قرار دهیم.

جفت ارز چیست؟

جفت ارزها Currency pairs یکی از کلیدی‌ترین مفاهیم در بازارهای مالی هستند که نقش بسیار مهمی در مبادلات بین المللی ایفا می‌کنند. این مفهوم نمایانگر ارزش نسبی دو واحد پولی مختلف است که در قالب یک ابزار مالی مورد معامله قرار می‌گیرند. جفت ارزها شامل ارز پایه Base currency و ارز متقابل Quote currency هستند. برای مثال، در جفت ارز EUR/USD، یورو به عنوان ارز پایه و دلار آمریکا به عنوان ارز متقابل عمل می‌کند. رقم یا عددی نیز که در کنار جفت ارز ارائه می‌شود، نمایانگر میزان ارز متقابلی است که برای خرید یک واحد ارز پایه به آن نیاز است.

تعریف جفت ارز در بازارهای مالی

در بازارهای مالی، جفت ارزها ابزارهایی هستند که به تریدرها این امکان را فراهم می‌کنند تا نوسانات ارزش نسبی دو ارز را تحلیل کنند و مورد پیش‌بینی قرار دهند و از تغییرات قیمتی میان آن سود کسب کنند. این معاملات به ویژه در بازار فارکس که دارای بزرگ‌ترین گردش مالی روزانه در دنیا است، دارای محبوبیت زیادی است. در فارکس جفت ارزها به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند. جفت ارزهای اصلی و جفت ارزهای فرعی.

تفاوت جفت ارز در فارکس و ارز دیجیتال چیست؟

بازار ارز دیجیتال نیز مانند بازار فارکس بر پایه معامله جفت ارزها کار می‌کند. اما تفاوت‌های بسیار کلیدی میان این دو وجود دارد که در ادامه اشاره‌ای به آن‌ها خواهیم داشت:

نوع دارایی : در فارکس، جفت ارزها متشکل از ارزهای رسمی کشورها هستند. در حالی‌که در بازار ارز دیجیتال، یک سمت جفت ارز معمولا رمز ارز قرار دارد، برای مثال رمز ارز اتریوم یا رمز ارز بیت کوین.

میزان نوسانات : جفت ارزها در فارکس معمولا نوسانات کم‌تری دارند. در حالی‌که ارزهای دیجیتال به علت ماهیت غیر متمرکز و نوظهور خود نوسانات بیش‌تری دارند.

بستر معاملاتی : بازار فارکس از سیاست‌های پولی و اقتصادی کشورها تاثیر می‌پذیرد. در حالی‌که ارزهای دیجیتال بیش‌تر از طریق فناوری بلاک‌چین و نیز بر اساس تغییرات میزان تقاضای کاربران کنترل می‌شوند.

دلیل معامله جفت ارزها به‌جای تک‌ارز چیست؟

معامله جفت ارز به جای تک ارز به این خاطر است که ارزش هر ارز صرفا در قیاس با ارز دیگری معنا و مفهوم پیدا می‌کند. به بیانی ساده، زمانی که تریدر یک ارز را خریداری می‌کند، در حقیقت به طور همزمان نیز ارز دیگری را می‌فروشد. این ساز و کار دارای چندین مزیت به شرح زیر است:

قابلیت تحلیل دقیق‌تر : معامله جفت ارزها امکان مقایسه عملکرد دو اقتصاد را برای معامله‌گران فراهم می‌کند.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

فرصت سودآوری بیش‌تر : با وجود جفت ارزهای مختلف، معامله‌گران  فرصت‌های بیشماری برای کسب سود از تغییرات قیمت می‌یابند.

دارای انعظاف‌پذیری بیش‌تر : معامله جفت ارزها چه در بازارهای نقدی و چه مشتقه مانند قراردادهای آتی امکان استراتژی‌های متنوع معاملاتی را برای آن‌ها فراهم می‌کند.

بازار ارز دیجیتال نیز مانند فارکس، بر اساس معامله جفت ارزها کار می‌کند. اگر در این بازار فعال هستید و بر روی ارزهای دیجتال ترید می‌کنید و در جستجوی یک صرافی معتبر هستید، خانه سرمایه این امکان را برایتان فراهم کرده است. شما می‌توانید از صرافی‌های معتبر خارجی چون صرافی کوینکس یا صرافی کوین لوکالی برای فعالیت در این بازار بهره ببرید.

مفاهیم کلیدی درباره جفت ارزها

اکنون که می‌دانیم جفت ارز چیست، حال وقت آن است که به تعریف و بررسی مفاهیم کلیدی در این زمینه بپردازیم. همان‌گونه که در بخش قبل نیز اشاره شد، جفت ارز دارای دو مولفه اصلی ارز پایه و ارز متقابل است که در ادامه به تفصیل هر یک را شرح خواهیم داد.

ارز پایه Base currency چیست؟

ارز پایه اولین ارز در یک جفت ارز در ظر گرفته می‌شود و به عنوان ارز مرجع برای مشخص نمودن ارزش جفت ارز مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال در جفت ارز EUR/USD دلار آمریکا ارز متقابل است و یورو ارز پایه محسوب می‌شود و نرخ ارز نیز نشان می‌دهد چه مقدار از ارز متقابل برای خریدن یک یورو لازم است.

ارز متقابل (Quote Currency) چیست؟

ارز متقابل، دومین ارز در یک جفت ارز در نظر گرفته می‌شود و ارزش آن بر اساس ارز پایه یعنی اولین ارز یک جفت ارز تعیین می‌شود. برای مثال در جفت ارز EUR/USD، دلار آمریکا همان ارز متقابل است و نرخ ارز نیز به این معنی است که برای خرید یک واحد از ارز پایه یعنی یورو چه مقدار دلار نیاز است.

نمادگذاری استاندارد جفت ارزها (ISO Codes)

در بازارهای مالی، جفت ارزها با کدهایی که دارای سه حرف هستند و از سوی سازمان استانداردسازی بین المللی ISO تعیین شده اند، نمایش داده می‌شوند. این کدهای سه حرفی شامل دو بخش به شرح زیر هستند:

دو حرف اول کد : نماد کشور مربوطه برای مثال US برای ایالات متحده

حرف سوم کد : نوع ارز برای مثال D دلار

برای مثال EUR برای یورو و USD برای دلار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نرخ ارز یا نرخ برابری (Exchange Rate) چیست؟

نرخ ارز قیمتی است که نمایانگر این است که برای خرید یک واحد از ارز پایه، چه مقدار ارز متقابل نیاز است. این نرخ هم ممکن است ثابت (تعیین شده توسط دولت‌ها) و هم ممکن است متغیر (بر اساس میزان عرضه و تقاضا) باشد.

انواع جفت ارزها

در بخش‌های پیشین متوجه شدیم که جفت ارز چیست و شامل چه مولفه‌هایی می‌شود. در این بخش می‌خواهیم به انواع جفت ارزها در بازار فارکس بپردازیم. جفت ارزها در بازار فارکس دارای سه دسته کلی هستند:

انواع جفت ارزها در فارکس

  • جفت ارزهای اصلی Major currencies
  •  فرعی یا متقاطع Cross currencies
  •  اگزاتیک Exotic currencies

در ادامه هر یک را به طور مفصل بررسی می‌کنیم.

۱- جفت ارزهای اصلی Major currencies

جفت ارزهایی که در آن‌ها یکی از ارزها دلار آمریکا باشد، و ارز دیگر شامل ارزهای قدرتمند اقتصادی چون یورو EUR، پوند بریتانیا GBP و ین ژاپن JPY است. این جفت ارزها بیش‌ترین حجم معاملات را به خود اختصاص می‌دهند و نقدشوندگی بالایی دارند. از بین این جفت ارزها می‌توان جفت ارز EUR/USD، USD/JPY یا GBP/USD را نام برد.

۲- جفت ارزهای فرعی یا متقاطع (Cross Currency)

این جفت ارزها شامل دلار آمریکا نیستند و به طور مستقیم ارزش دو ارز دیگر را مقایسه می‌کنند. برای مثال، جفت ارز EUR/GBP نمایانگر ارزش یورو نسبت به پوند بریتانیا است. از میان این جفت ارزها می‌توان همان EUR/GBP و AUD/NZD را نام برد.

۳- جفت ارزهای اگزاتیک (Exotic Pairs)

این جفت ارزها شامل یک ارز اصلی و یک ارز دیگر از کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای کوچک‌تر هستند. این نوع جفت ارزها دارای نوسانات بالایی هستند، اما نقدشوندگی کم‌ترین نسبت به جفت ارزهای فرعی و اصلی دارا هستند. از این جفت ارزها می‌توان ب جفت ارز USD/TRY یا EUR/ZAR اشاره کرد. اولی دلار آمریکا و لیر ترکیه است، دومی از  یورو و رند آفریقای جنوبی تشکیل شده است.

جفت ارز در بازار ارز دیجیتال

در بازار ارز دیجیتال نیز جفت ارزها به ۴ دسته کلی تقسیم می‌شوند.

  • جفت ارز دیجیتال – دیجیتال
  • دیجیتال – فیات
  • دیجیتال – استیبل کوین
  • NFT – ارز دیجیتال

جفت ارزها در بازار ارز دیجیتال

در ادامه به تشریح هر یک از آن‌ها می‌پردازیم تا به تصویر درستی از هر یک برسید.

۱- جفت ارز دیجیتال – دیجیتال

در این نوع جفت ارز، دو رمز ارز گوناگون بایکدیگر مبادله می‌شوند. تریدرها در این بازار قادر هستند ارزش یک رمز ارز را در قیاس با رمز ارز دیگر بسنجند و از نوسانات قیمتی آن‌ها استفاده کرده و سود کسب کنند. برای مثال BTC/ETH نمایانگر قیمت بیت کوین نسبت به اتریوم است.

۲- جفت ارز دیجیتال – فیات

این جفت ارزها متشکل از یک ارز دیجیتال و یک ارز فیات مانند دلار آمریکا USD، یورو EUR یا ریال ایران IRR هستند. برای مثال BTC/USD یکی از این جفت ارزها محسوب می‌شود که بیت کوین را با دلار مقایسه می‌کند.

۳- جفت ارز دیجیتال – استیبل کوین

استیبل کوین‌ها ارزهای دیجیتالی محسوب می‌شوند که ارزش آن‌ها به دارایی‌های ثابتی چون دلار آمریکا یا فلز گرانبهای طلا متصل است. از میان این جفت ارزها می‌توان به BTC/USDT یا ETH/USDC اشاره نمود که برای معامله‌گران این فرصت را فراهم می‌کند تا در مواقع نوسانات بازار، دارایی‌های خود را به یک استیبل کوین پایدار تبدیل کرده و از زیان جلوگیری کنند.

۴- جفت ارز NFT – ارز دیجیتال

در بازار توکن‌های غیر قابل تعویض یعنی NFT، جفت ارزهایی چون ETH/NFT یا SOL/NFT وجود دارند که به معامله‌گران این امکان را می‌دهند تا NFTها را با ارزهای دیجیتال مبادله کنند.

چگونه جفت ارزها قیمت‌گذاری می‌شوند؟

پس از مطالعه بخش‌های پیشین که به تعریف جفت ارز پرداخته شد و انواع آن نیز معرفی شد، حال ممکن است این سوال برایتان مطرح شود که نحوه قیمت‌گذاری جفت ارزها چگونه است؟ در قیمت‌گذاری جفت ارزها عوامل یا فاکتورهای بسیاری دخیل هستند که در ادامه مطرح خواهیم کرد.

میزان عرضه و تقاضا

قیمت در هر جفت ارز به میزان عرضه و تقاضای هر یک از ارزهای جفت ارز وابسته است. اگر میزان تقاضا برای یک ارز افزایش داشته باشد یا میزان عرضه آن کاهش داشته باشد، ارزش آن ارز در برابر ارز دیگر تقویت می‌شود. به این ترتیب قیمت جفت ارز نیز تغییر می‌یابد.

شرایط اقتصادی

عوامل اقتصادی چون نرخ بهره، نرخ تورم و سطح تولید ناخالص داخلی GDP در هر کشور تاثیر زیادی بر ارز کشور مورد نظر می‌گذارند. برای مثال، اگر بانک مرکزی یک کشور تصمیم بگیرد نرخ بهره را افزایش دهد، سرمایه‌گذاران به تبع این موضوع تمایل بیش‌تری برای خرید ارز آن کشور خواهد داشت. به موجب افزایش تقاضا برای ارز، ارزش ارز افزایش داشته و در نهایت قیمت جفت ارز تغییر می‌یابد.

اخبار و اتفاقات جهانی

تحولات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در سرارس دنیا نیز خیلی سریع بر ارز جفت ارزها تاثیر می‌گذارند. برای مثال، اخبار مربوط به جنگ، تحریم یا بحران‌های اقتصادی از این دست رویدادها هستند.

تراز تجاری و سرمایه‌گذاری خارجی

کشورهایی که دارای تراز تجاری مثبت هستند یعنی میزان صادرات بیش‌تری نسبت به میزان واردات دارند، عموما ارز قوی‌تری نیز دارند. در حالت کلی، ورود سرمایه‌گذار خارجی به یک کشور، تقاضا را برای ارز آن کشور افزایش می‌دهد، درنتیجه افزایش تقاضا ارزش ارز آن کشور تقویت می‌شود. در نهایت قیمت جفت ارز تغییر می‌کند.

سیاست‌های پولی و مالی بانک مرکزی

بانک مرکزی هر کشوری نقش مهمی در قیمت‌گذاری ارز آن کشور دارد. سیاست‌های پولی نظیر افزایش یا کاهش نرخ بهره یا چاپ پول توسط بانک مرکزی به تغییر ارزش ارز مورد نظر می‌انجامد. برای مثال، افزایش نرخ بهره باعث تقویت ارزش ارز آن کشور می‌شود.

اسپرد در معاملات جفت ارزها

اسپرد Spread به تفاوت میان قیمت خرید Ask و فروش Bid گفته می‌شود که به عنوان یک هزینه پنهان در انجام معاملات بر روی قیمت خرید یا فروش تاثیر می‌گذارد. برای مثال، زمانی که تریدر قصد دارد در جفت ارز EUR/USD یک معامله خرید داشته باشد، بروکر قیمتی بالاتر از قیمت بازار این معامله را برای او ممکن می‌سازد. به بیانی دیگر، اسپرد یکی از منابع درآمد بروکرها در فارکس است که تحت تاثیر نقدینگی بازار و حجم معاملات قرار دارد.

تحلیل تکنیکال و روند مارکت

تریدرهای حرفه‌ای از تحلیل تکنیکال برای پیش‌بینی تغییرات قیمتی در جفت ارزها استفاده می‌کنند. الگوهای نموداری یا سطوح حمایت و مقاوت همگی ابزارهایی هستند که قیکمت‌گذاری جفت ارزها نقش دارند.

این‌ها مهم‌ترین عواملی بودندکه در قیمت‌گذاری جفت ارزها تاثیر می‌گذارند، دانستن این اطلاعات و درک آن‌ها تصویر خوبی از بازار به شما می‌دهد و در تحلیل‌ها و پیش‌بینی های شما بسیار کمک‌کننده است.

نقدشوندگی و محبوبیت جفت ارزها

یکی از مهم‌ترین معیارها برای معامله‌گران در انتخاب جفت ارزها نقدشوندگی Liquidity است.. نقدشوندگی نمایانگر این است که یک جفت ارز تا چه حد به راحتی و با کم‌ترین هزینه معاملاتی قابل خرید و فروش است. در بازار فارکس، جفت ارزهایی که بیش‌ترین حجم معاملات را به خود اختصاص می‌دهند، جفت ارزهای اصلی هستند که دارای ارزهای پر قدرتی چون دلار آمریکا، یورو یا پوند بریتانیا هستند. محبوب‌ترین و پر معامله‌ترین جفت ارزها در بازار فارکس به شرح زیر است:

EUR/USD، پر معامله‌ترین جفت ارز است که بیش‌ترین میزان نقدشوندگی را دارد.

USD/JPY، جفت ارز پر طرفدار و محبوب در آسیا با حجم معاملات بالا

GBP/USD و USD/CHF جفت ارزهای پر معامله و با نقدشوندگی قوی

در بازار ارز دیجیتال نیز جفت ارزهایی چون BTC/USD بیت کوین به تتر و ETH/USDT اتریوم به تتر در بین معامله‌گران از محبوبیت فوق‌العاده‌ای برخوردار هستند. این جفت ارزها به علت حجم معاملات بالا و استفاده از استیبل کوین‌ها به عنوان مرجع نقدشوندگی بسیار بالایی را دارند.

میزان نقدشوندگی در انواع جفت ارزها

اگر بخواهیم انواع جفت ارزها را از لحاظ میزان نقدینگی یا نقدشوندگی مقایسه کنیم. از بیش‌ترین میزان نقدشوندگی به این ترتیب قرار می‌گیرند:

جفت ارزهای اصلی : دارای بالاترین میزان نقدشوندگی و کم‌ترین هزینه‌های معاملاتی چون اسپرد هستند

جفت ارزهای فرعی : دارای میزان نقدشوندگی کم‌تر نسبت به جفت ارزهای اصلی هیتند. اما همچنان هم در بین معامله‌گران دارای جذابیت هستند.

جفت ارزهای اگزاتیک : این نوع جفت ارزها نقدشوندگی کم‌تری دارند و عموما اسپرد بالایی نیز دارند که منجر به افزایش هزینه‌های معاملاتی می‌شود.

مزایای معامله جفت ارزهای نقدشونده

تریدرها معمولا ترجیح می‌دهند، جفت ارزهایی را مورد خرید و فروش قرار دهند که نقدشوندگی بالایی دارند. زیرا مزیت‌های زیر را با خود به همراه دارد:

کاهش هزینه‌های انجام معامله : نقدشوندگی بالا با خود کاهش اسپرد را به همزاه دارد.

اجرای سریع سفارش خرید و فروش : جفت ارزهای با میزان نقدینگی بالا، به دلیل حجم زیاد سفارش‌ها معامله را سریع‌تر اجرا می‌کنند.

مدیریت ریسک بهتر : در بازارهای نقدشونده امکان به تله افتادن دارایی در معاملات کم‌تر است.

قابلیت تحلیل‌پذیری بیش‌تر : یکی دیگر از مزیت‌های معامله جفت ارزهای نقدشونده، ثبات نسبی و داده‌های تاریخی بیش‌تر است که در نتیجه برای تحلیل تکنیکال و فاندامنتال مناسب‌تر هستند.

استراتژی‌های معامله با جفت ارزها

اکنون می‌دانیم جفت ارز چیست و در قسمت قبل نیز در مورد میزان نقدشوندگی در آن‌ها صحبت کردیم، حال می‌خواهیم در مورد انجام معامله در آن‌ها نکات مهمی را مورد بررسی قرار دهیم. برای معامله جفت ارزها شما باید یک استراتژی دقیق معاملاتی داشته باشید که با شرایط بازار همسو باشد. برای این‌که به نحو احسن از تغییرات قیمتی بهره ببرید و سود کسب کنید، بهتر است از ترکیب تحلیل تکنیکال و تحلیل فاندامنتال برای تحلیل و پیش‌بینی استفاده کنید. در تحلیل تکنیکال شما می‌توانید از اندیکاتورهای تکنیکال نظیر میانگین متحرک یا اندیکاتور MACD می‌توانید برای پیش‌بینی حرکت قیمت بهره ببرید. در تحلیل بنیادی یا فاندامنتال نیز عوامل سیاسی، اقتصادی و حتی اجتماعی را که بر ارزش ارزها اثرگذارند، در نظر داشته باشید. بهتر است برای دنیال کردن اخبار اقتصادی مهم نیز  از یک تقویم اقتصادی استفاده کنید.

دومین نکته‌ای که باید در معامله جفت ارزها توجه کنید، انتخاب جفت ارز مناسب است. جفت ارزی که مناسب استراتژی معاملاتی باشد یا با آن همسو باشد. در انتخاب جفت ارز سه نکته را زیر نظر قرار بدهید:

سطح نقدشوندگی : جفت ارزهای اصلی برای انجام معاملات کوتاه‌مدت و اسکالپینگ بهترین گزینه هستند.

نوسانات بازار : معامله‌گرانی که استراتژی مبتنی بر سود دارند، بهتر است جفت ارزی با نوسانات بالا انتخاب کنند

هزینه معاملاتی : اگر استراتژی معامله‌گر مبتنی بر انجام معاملات متعدد است، جفت ارزهای با اسپرد پایین گزینه بهتری هستند

نکات مهم برای انتخاب جفت ارزها در معاملات ارز دیجیتال

در بازار ارز دیجیتال نیز تریدرها باید در انتخاب جفت ارز مناسب، بسیاری از نکات را رعایت کنند. یکی از مواردی که باید تریدر به آن توجه کند، حجم معاملات و میزان نقدشوندگی است. جفت ارزهایی انتخاب کنید که دارای حجم بالای معامله و میزان نقدشوندگی زیادی باشند، مانند BTC/USDT یا ETH/USDT. مورد دیگر میزان کارمزد معاملات است. جفت ارزهایی مناسب هستند که اسپرد و کارمزد پایین داشته باشند. همچنین، در صورتی‌که استراتژی از نوع کوتاه‌مدت باشد، بهتر است تریدر جفت ارزهای با نوسانات بالا را برای انجام معامله انتخاب کند.

انتخاب جفت ارزها در بازار ارز دیجیتال

البته تریدرها می‌توانند از جفت ارزهای نادر نیز در این بازار بهره ببرند و سود کسب کنند، اما باید بدانید که معامله این گونه جفت ارزها با اسپرد بالا و احتمال دستکاری قیمت همراه است و همچنین آن‌ها دارای نقدشوندگی پایینی هستند. اما اگر تریدر بتواند تحلیل صحیحی از آن‌ها داشته باشد، سودهای بزرگی را می‌تواند از بازار شکار کند که البته مهم‌ترین مزیت ترید این جفت ارزها نیز محسوب می‌شود.

بهترین جفت ارزها در بازار ارز دیجیتال

در بازار ارز دیجیتال بهترین جفت ارزها بر اساس سطح مهارت می‌تواند به دو دسته کلی تقسیم شود:

برای مبتدیان که مهارت کمی دارند: ETH/USDT و BTC/USDT که دارای نقدشوندگی بالایی هستند

برای تریدرهای حرفه‌ای :  SOL/BTC یا AVAX/ETH که دارای نوسانات بالایی هستند

در نهایت، این‌که کدام جفت ارز برای شما در بازار ارز دیجیتال مناسب است، به خیلی از فاکتورها نظیر استراتژی معاملاتی و میزان سرمایه شما بستگی دارد. با این وجود، شما می‌توانید با استفاده از نکات گفته شده بهترین را برای خود انتخاب کنید.

اگر در بازار ارز دیجیتال بر روی جفت ارزهایی چون BTC/USD ترید می‌کنید، خانه سرمایه این امر را برای شما ممکن می‌کند که بتوانید قیمت لحظه‌ای ارزهای دیجیتال چون قیمت بیت‌کوین یا قیمت اتریوم را مشاهده کنید.

سخن پایانی

جفت ارزها، یکی از مفاهیم پایه‌ای در بازار های مالی و ارز دیجیتال هستند. انتخاب جفت ارز مناسب برای انجام معامله باید بر اساس میزان نقدشوندگی، نوسانات و اهداف معاملاتی صورت بگیرد. زیرا این موضوع تاثیر مستقیمی بر موفقیت معامله‌گران در بازار دارد. چه بازار فارکس باشد، چه بازار ارز دیجیتال، آگاهی از ویزگی‌ها و رفتار منحصر به فرد هر جفت ارز می‌تواند به تریدرها در انتخاب استراتژی مناسب بسیار کارمد باشد. استراتژی کارامد نیز موفقیت و سودآوری معامله‌گر را تضمین می‌کند. در این مقاله به مبحث جفت ارز چیست پرداختیم، انواع جفت ارز را در فارکس و بازار دیجیتال مورد بررسی قرار دادیم و در انتها نیز به محبوبیت و میزان نقد‌شوندگی جفت ارزها در فارکس نیز اشاره‌ای داشتیم.

ضمیمه: جدول جفت ارزها و نمادهای رایج

جدول جفت ارزهای اصلی Major Pairs

در ادامه جفت‌ ارزهای اصلی که بیش‌ترین حجم معاملات را به خود اختصاص می‌دهند، به شرح زیر است :

جدول جفت ارزهای فرعی Minor Pairs

جفت ارزهایی که متشکل از دلار آمریکا نیستند و به عنوان جفت ارزهای فرعی از آن‌ها یاد می‌شود :

جدول جفت ارزهای اگزاتیک Exotic Pairs

شامل ارزهای اقتصادهای نوظهور یا ارزهای کمتر معامله‌شده است :

نام‌های مستعار رایج ارزها