بهترین بروکر با کمترین اسپرد در فارکس کدام است؟ آیا واقعا میزان اسپرد کمتر همیشه به نفع تریدر است و باعث افزایش میزان سود او می‌شود یا معامله‌گران در هنگام اسپرد بالا سود بیشتری به دست می‌آورند؟ اسپرد پایین برای شما به عنوان یک معامله، بیشتر‌ اهمیت دارد یا اسپرد منصفانه؟ اسپرد چیست و چرا برای یک معامله‌گر اهمیت زیادی دارد؟ اسپرد یعنی تفاضل دو قیمت Bid (فروش) و Ask (خرید) که سود بروکر بوده و بخشی از درآمد آن محسوب می‌شود. هنگامی که شما به یک صرافی فیزیکی مراجعه کرده و مثلا می‌خواهید نرخ همان لحظه دلار آمریکا به تومان را بدانید، اگر روی تابلو قیمت ارزها، قیمت خرید ۵۵۰۰۰ تومان و قیمت فروش ۵۶۰۰۰ تومان درج شده باشد، یعنی صرافی هر دلار آمریکا را در همان لحظه با نرخ ۵۵ هزار تومان می‌خرد و با قیمت ۵۶ هزار تومان می‌فروشد که ۱۰۰۰ تومان اختلاف خرید تا فروش سود صرافی است. در بازار فارکس به این ۱۰۰۰ تومان اختلاف قیمت خرید تا فروش (سود صرافی)، اسپرد (Spread) می‌گویند و سود بروکر محسوب می‌شود. البته اگر می‌خواهید دقیق‌تر با این مفهوم آشنا شوید؛ پیشنهاد می‌کنیم این مقاله از خانه سرمایه را مطالعه کنید. البته در مطالب قبلی نیز بهترین بروکر فارکس برای ایرانیان را معرفی کردیم و با مطالعه آن می‌توانید آگاهی بیشتری نسبت به بروکرها به‌دست آورید.

اسپرد زیاد به نفع تریدر است یا اسپرد کم؟

در بازار فارکس هنگامی که مقدار نوسانات یک نماد پایین باشد، بازار در حالت رنج زدن (Trading Range) قرار دارد یعنی قیمت آن دارایی در یک محدوده قیمتی مشخص نوسان می‌کند و دارای روند نزولی یا صعودی نیست تا معامله‌گران زیادی ترغیب به خرید یا فروش شوند، درنتیجه، میزان اسپرد در حداقل خود قرار دارد اما هنگامی که بازار با نوسانات بسیار زیاد مواجه می‌شود، میزان اسپرد بسیار افزایش می‌یابد و تریدرهای حرفه‌ای و به خصوص اسکالپرها بدون توجه به میزان اسپرد بالا، مشتاقانه منتظر رسیدن قیمت به نقطه ورود هستند، زیرا احتمال می‌دهند که تنها با ۲٪ ریسک سرمایه، احتمال دارد تا ۲۰٪ سود از بازار بگیرید. بنابراین هرچه بازار با نوسانات بیشتر همراه باشد یعنی رونق بیشتری دارد و میزان اسپرد نیز بالاتر است که به نفع معامله‌گر است.

اما اکنون، منظور این است که کدام بروکر در هر وضعیتی از بازار، میزان اسپرد کمتری از سایرین لحاظ می‌کند. به عنوان مثال، اگر نماد طلا در بازار پرنوسان حدود ۶۰ پیپ اسپرد دارد، کدام بروکر سعی می‌کند در همان لحظه این نماد را با کمترین میزان اسپرد نسبت به سایر بروکرها در دسترس مشتریان خود قرار دهد؟

کدام بروکر کمترین اسپرد را دارد؟

منظور از کدام بروکر کمترین اسپرد را دارد، کارگزاری‌هایی هستند که در تمام شرایط بازار سعی می‌کنند نمادهای معاملاتی مختلف و پرطرفدار را در مقایسه با دیگر همکاران خود، با نرخ اسپرد کمتری ارائه دهند. کاهش نرخ اسپرد باعث کاهش سود بروکر می‌شود. اگر بروکری اعلام کند که نمادهای معاملاتی را با اسپرد ثابت صفر در دسترس شما قرار می‌دهد، بهتر است که به آن اعتماد نکنید و اطمینان داشته باشید از طریق کمیسیون (commission)، سوآپ (Swap)، اسلیپیج (Slippage)، مبادله ارز (Currency exchange) و حتی درآمدهای پنهان (Hidden income)، این مورد را جبران می‌کند زیرا هزینه‌های یک بروکر بسیار بالا است و درآمد اسپرد مهم‌ترین منبع درآمد هر کارگزاری به شمار می‌رود.

با این حال، بسیاری از بروکرها حساب‌هایی دارند که میزان اسپرد به صورت شناور از صفر پیپ محاسبه می‌کنند اما این که کدام بروکر کمترین اسپرد را دارد، «خانه سرمایه» قصد ندارد به طور مستقیم یک بروکر را به عنوان بهترین بروکر با اسپرد کم معرفی کند بلکه سعی می‌کند تا اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار دهد تا به آسانی بتوانید بروکر با کمترین اسپرد را که دارای اعتبار زیادی نیز باشد، شناسایی کنید. در انتها نیز برای دوستانی که فرصت پیدا کردن بروکر مورد نظر خود را ندارند، برخی از بروکرهایی را که از نظر این وب‌سایت می‌توانند به عنوان «بروکر با کمترین اسپرد» شناخته شوند، معرفی می‌کند.

بهترین بروکر با کمترین اسپرد

تابه حال شده از خود سوال کنید چرا بروکرهای فارکس، هرکدام چند نوع حساب معاملاتی با شرایط مختلف را برای انتخاب در دسترس شما قرار می‌دهد؟ زیرا معامله‌گران بازار فارکس با میزان سرمایه مختلف، استراتژی‌های متفاوت و حتی در زمان‌ها و سشن‌های معاملاتی مختلف و روی نمادهای متفاوتی ترید انجام می‌دهند. بروکرها برای اجرای اردرهای شما از سیستم‌های خاصی استفاده می‌کنند که هرکدام دارای هزینه‌های متفاوتی هستند. بنابراین بهتر است در ابتدا ببینیم بروکرها از چه سیستم‌هایی برای اجرای سفارشات شما استفاده می‌کنند و چرا حساب‌های معاملاتی مختلفی را عرضه می‌کنند.

برای این که با حساب‌های معاملاتی و تفاوت‌های آشکار و پنهان هرکدام بیشتر آشنا شده و دلایل پشت این تفاوت‌ها را بهتر متوجه شوید، ابتدا به طور خلاصه ببینیم بروکرها به چند دسته تقسیم می‌شوند و علت ارائه حساب‌های معاملاتی مختلف چیست؟ سپس به آسانی می‌توانید بهترین بروکر با اسپرد کم را برای نمادهایی که به طور اختصاصی و بیشترین معاملات خود را روی آن‌ها انجام می‌دهید، شناسایی کنید.

کمترین اسپرد در بروکرها

کمترین اسپرد در بروکرها به دلایلی ازجمله نوع کارگزاری بستگی دارد که در دو گروه مهم قرار می‌گیرند. گروه اول بروکرهای فعال در بازارهای مالی ازجمله فارکس که به طور اختصاصی در کشورهای صنعتی مانند کشورهای عضو اتحادیه اروپا، آمریکا، ژاپن، کره جنوبی، استرالیا و… فعالیت داشته و از رگوله‌های بسیار قدرتمندی بهره می‌برند. این گروه اجازه فعالیت در بازارهای جهانی را ندارند اما گروه دوم از نوع نوع آفشور هستند و در بازارهای جهانی، از کشورهای جنوب شرقی آسیا گرفته تا خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین فعالیت می‌کنند، این کارگزاری‌ها هیچگونه رگوله معتبری ندارند. بروکرهای آفشور نیز به طور کلی به دو دسته تقسیم‌بندی می‌شوند:

  • بروکرهای Market Maker
  • بروکرهای NDD

دسته اول یا بروکر مارکت میکر، کارگزاری‌هایی هستند که اصطلاحا «میز معامله» دارند و Dealing Desk Brokers نامیده می‌شوند یعنی طرف مقابل معاملات شما هستند. شما هر نمادی را که قصد خرید یا فروش دارید از بروکر می‌خرید یا به آن می‌فروشید. این گونه کارگزاری‌ها هم از اسپرد، کمیسیون، سوآپ و… سود می‌کنند و هم هرچه شما زیان کنید، به جیب آن‌ها می‌رود.

دسته دوم اما No Dealing Desk Brokers نامیده شده و میز معامله ندارند تا طرف معامله شما باشند بلکه فقط یک دلال یا واسطه بین شما و طرف مقابل شما عمل می‌کنند و سود یا زیان شما هیچ تاثیری به حال آن‌ها ندارد و درآمدهای آن‌ها فقط از طریق اسپرد، کمیسیون، سوآپ، اسلیپیج و… به دست می‌آید.

شاید تصور کنید دسته اول برای فعالیت مناسب نیستند و بهتر است بروکری از دسته دوم انتخاب کنید. این ذهنیت چندان درست نیست زیرا حتی بروکرهای مارکت میکر نیز مجبورند قیمت واقعی را به شما ارائه دهند چون اگر تخلف کنند دیگر کسی به آن‌ها اعتماد نکرده و تعطیل می‌شوند بنابراین، در اکثر موارد بروکرهای مارکت میکر به جز این که به عنوان تامین کننده نقدینگی نیز عمل می‌کنند، نه تنها تفاوت چندانی با بروکرهای NDD ندارند بلکه با علم به این که بیش از ۹۰ درصد فعالان بازارهای مالی بازنده هستند، سعی می‌کنند با کاهش میزان درآمدهای خود از اسپرد، کمیسیون و… تعداد مشتری بیشتری جذب کنند تا میزان سود خود را افزایش دهند. برای اطلاعات بیشتر مطالعه مقاله ارزشمند «همه چیز درباره انواع بروکرهای فارکس»را از دست ندهید.

کم اسپرد ترین بروکر

بروکرها به دسته‌بندی‌های دیگری مانند بروکرهای ECN (Electronic Communication Network) و بروکرهای STP (Straight Through Processing) نیز تقسیم می‌شوند که این دو نوع نیز دراصل در زیر مجموعه بروکرهای NDD قرار می‌گیرند و منظور از این اصطلاحات نوع سیستم معاملاتی آن‌ها را نشان می‌دهد. برخی از بروکرهای NDD از سیستم ECN یا ECN Pro برای مبادله سفارش‌های شما استفاده می‌کنند که یک نوع سیستم ارتباطی الکترونیکی بسیار پرسرعت است و هم‌اکنون با استقبال زیاد تریدرها روبه‌رو شده است.

بنابراین، سیستم مبادله ECN برای بروکرها در مقایسه با سیستم‌های معمولی هزینه‌های بیشتری دارد و به همین دلیل کارگزاری‌ها برای باز کردن این نوع حساب میزان حداقل واریزی را افزایش می‌دهند و اگر یک حساب معمولی CENT را با حداقل واریزی ۱۰ دلار آمریکا و حساب‌های استاندارد را با حداقل واریزی از ۲۵ دلار به بالا می‌توانید باز کنید، برای باز کردن حساب ECN در بسیاری از بروکرها در پلتفرم معاملاتی متاتریدر ۴ (Meta Trader 4) بین ۲۰۰ تا ۵۰۰ دلار و روی پلتفرم متاتریدر ۵ (Meta Trader 5) که باز سرعت اجرای اردر در آن از متاتریدر ۴ بیشتر است از حداقل ۵۰۰ دلار آمریکا تا ۱۰ هزار دلار آمریکا طلب می‌کنند.

برای شما نیز شاید به تجربه ثابت شده باشد که در هنگام نوسانات بالا، اگر روی حساب معمولی قصد ورود به معامله داشته‌اید، سیستم اجازه ورود نداده و با هربار که روی درخواست Sell یا Buy کلیک کرده‌اید، به شما اعلام ریکوت (Requote) می‌دهد یعنی به شما اعلام می‌کند که در قیمت درخواستی الان امکان ورود نیست ، آیا با قیمت جدید تمایل به ورود دارید؟ و هنگامی که قیمت جدید را قبول می‌کنید باز قیمت تغییر کرده و ریکوت تکرار می‌شود و این موضوع تا زمانی تکرار می‌شود که موقعیت معاملاتی را از دست می‌دهید. علت آن سیستم کند انتقال اردر است اما در حساب‌های ECN چینین چیزی وجود ندارد و به دلیل سرعت بسیار بالای انتقال دستور، به سرعت اردر شما اجرا می‌شود.

نکته مهم دیگر این است که در حساب‌های ECN علاوه بر سرعت اجرای بالا، سیستم سعی می‌کند تا اردر شما را به معامله‌گری که بهترین نرخ را برای فروش یا خرید اعلام کرده متصل کند که درنتیجه میزان اسپرد معامله شما به شدت کاهش می‌یابد. بنابراین سعی کنید برای کاهش میزان اسپرد در هر بروکری که فعالیت می‌کنید از حساب ECN در متاتریدر ۴ و حتی بهتر که در متاتریدر ۵ استفاده کنید.

کدام بروکر کمترین اسپرد را دارد؟

در حال حاضر بیش از ۳۰ کارگزاری خدمات بازار فارکس را در دسترس معامله‌گران ایرانی قرار می‌دهند. برخی از این بروکرها مقدار اسپرد و کمیسیون کمتری می‌گیرند اما برخی مقدار اسپرد و کمیسیون بالاتری را محاسبه می‌کنند. چرا؟

فرض کنید به یک فروشگاه مراجعه می‌کنید و قصد خرید کالایی را دارید. فروشنده کالای مورد نظر را از دو برند متفاوت به شما معرفی می‌کند که هر دو پرفروش هستند اما یکی نسبت به دیگری ۳۰ درصد گران‌تر است. چرا؟ چون کیفیت بالاتری دارد. حال اگر کیفیت کالا برای شما اهمیت بیشتری داشته باشد، کالای گران‌قیمت‌تر را انتخاب می‌کنید اما اگر بودجه‌ای که برای خرید کالای فوق درنظر گرفته‌اید، محدود باشد، چاره‌ای ندارید جز این که کالای ارزان‌تر را خرید کنید.

در مورد بروکرها نیز این مثال به طور کامل صدق می‌کند. به عنوان مثال ۳ بروکر ویندزور، آلپاری و آمارکتس از کارگزاری‌های بسیار معتبر در میان تریدرهای ایرانی هستند و هرسه بروکر دارای مشتریان زیادی بوده و از معتبرترین بروکرهای فعال در ایران محسوب می‌شوند. در آمارکتس برای حساب ECN حداقل واریزی ۲۰۰ دلار، در آلپاری روی متاتریدر ۴ مبلغ ۳۰۰ دلار، روی متاتریدر ۵ نیز مبلغ ۵۰۰ دلار و در ویندزور برای حساب زیرو (Zero) حداقل واریزی ۱۰۰۰ دلار لازم است.

بروکر آلپاری در حساب ECN بر روی متاتریدر ۴ کمیسیون نمی‌گیرد، ضمن این که سرمایه مشتریان نیز هیچ بیمه‌ای برای جبران خسارت احتمالی ندارد، آمارکتس در حساب ECN به ازای هر لات معامله 2.5 دلار کمیسیون می‌گیرد اما سرمایه مشتریان را تا سقف ۲۰ هزار دلار نزد صندوق خسارت بیمه می‌کند. کارگزاری ویندزور نیز به ازای هر لات معامله ۸ دلار کمیسیون (بیش از سه برابر آمارکتس) می‌گیرد اما سرمایه مشتریان ایرانی را نزد بیمه لویدز لندن (Lloyd’s of London) که از معتبرترین شرکت‌های بیمه جهانی است، تا سقف خارق‌العاده ۵ میلیون دلار برای هر مشتری بیمه کرده است! بروکر اوربکس (Orbex) نیز سرمایه تریدرهای ایرانی را تا سقف یک میلیون دلار بیمه می‌کند.

اکنون شما با علم به این که هر سه بروکر تاکنون از معتبرترین بروکرهای فعال در بازار ایران بوده‌اند، کدام بروکر را برای فعالیت انتخاب می‌کنید؟ اگر سرمایه شما اندک باشد، احتمال دارد بروکر آلپاری را انتخاب کنید، اگر بیش از ۵ هزار دلار و کمتر از ۲۰ هزار دلار باشد، آمارکتس را هم گزینه مناسبی می‌دانید اما اگر بخواهید مثلا بیش از ۱۰۰ هزار دلار سرمایه به حساب معاملاتی خود واریز کنید، آیا بروکر آمارکتس را که کمیسیون اندکی می‌گیرد یا آلپاری را که اصلا کمیسیون نمی‌گیرد انتخاب می‌کنید یا بروکر ویندزور را با کمیسیون بالا ترجیح می‌دهید تا اگر به هر دلیلی دچار مشکل شد، نگران سرمایه خود نباشید و خواب آشفته هم نبینید؟! زیرا به خوبی می‌دانید که حادثه خبر نمی‌کند، همان طور که آلپاری انگلیس که حتی عنوان بهترین بروکر در سطح جهان را داشت در جمعه سیاه ۱۵ ژانویه ۲۰۱۵ ظرف کمتر از چند دقیقه دچار ورشکستگی شد و بسیاری از مشتریان آن سرمایه‌های هنگفتی را از دست دادند.

درباره ورشکستگی آلپاری بیشتر بخوانید.

بروکر با کمترین اسپرد

در بالا به نحوه انتخاب بهترین بروکر و نوع حساب آن اشاره شد. در ادامه به معرفی چند بروکر با کمترین اسپرد و کمیسیون می‌پردازیم تا کسانی که فرصت پیدا کردن بروکر مناسب را ندارند، بتوانند از این بخش استفاده کنند. مقدار دقیق اسپرد به نوع نماد معاملاتی شما بستگی دارد که در بخش بعدی بهترین حساب‌های کارگزاری‌ها را به صورت اجمالی مورد بررسی قرار می‌دهیم. در جدول زیر نام بروکرها به صورت اتفاقی قرار گرفته‌اند و به ترتیب اولویت نیست زیرا تمام این ۱۰ بروکر از نظر «خانه سرمایه» جزو معتبرترین بروکرهای بازار فارکس در ایران هستند و هیچ‌کدام از آن‌ها بر دیگری برتری خاصی ندارد، مگر در کارمزد که مقدار آن را مشاهده خواهید کرد. همچنین نام برخی دیگر از بروکرها از قلم افتاده یا به دلیل محدودیت طول مقاله، ذکر نشده و دلیل دیگری ندارد.

همان طور که در جدول بالا مشاهده می‌کنید، بروکرهای آلپاری و کپیتال اکستند به همراه فیبو گروپ، در حساب‌های حرفه‌ای خود علاوه بر اسپرد شناور از 0 پیپ، میزان کمیسیون آن‌ها نیز 0 یا در در همان حدود است. بروکر ویندزور اگرچه میزان اسپرد را به طور شناور از 0 پیپ محاسبه می‌کند اما به دلیل بیمه خارق‌العاده و بی‌نظیری که ارائه می‌دهد، به ازای هر لات معامله ۸ دلار آمریکا کمیسیون می‌گیرد.

کمترین اسپرد طلا در بروکرها

بدون تردید، یکی از نمادهای بسیار پرطرفدار در بازار فارکس، نماد معاملاتی طلا به دلار (XAUUSD) است که حتی تریدرهای بسیاری به طور اختصاصی و فقط روی همین این یک نماد معاملاتی ترید انجام می‌دهند. میزان اسپرد طلا در کارگزاری‌های مختلف، متفاوت است و به میزان نوسانات بازار نیز بستگی دارد. با این حال، میزان اسپرد طلا را در بروکرهای مختلف، به همراه اسپرد برخی نمادهای پرطرفدار دیگر، در جدول زیر مورد بررسی قرار می‌دهیم:

کارگزاری‌های بسیاری معاملات انس و سایر نمادهای جدول بالا را با میزان اسپرد پایین و کمیسیون منصفانه ارائه می‌دهند اما بروکر آرون گروپس در حساب استاندارد، از معاملات نماد انس تا میزان حجم ۸ لات در ماه (هر سر معامله ۴ لات)، یورو به دلار (EURUSD) و داوجونز (DowJones30)، 4 لات (هر سر معامله 2 لات ) کمیسیون نمی‌گیرد اما درصورتی که حجم کل معاملات شما از این مقدار تجاوز کند، کمیسیون تمام حجم معاملات انجام شده را محاسبه می‌کند.

خلاصه بهترین بروکر با کمترین اسپرد

بیش از ۳۰ کارگزاری جهانی، خدمات فعالیت در بازار فارکس را به تریدرهای ایرانی ارائه می‌دهند و میزان اسپرد و کمیسیون آن‌ها برای نمادهای معاملاتی مختلف، متفاوت است. هیچ بروکری وجود ندارد که میزان کمترین اسپرد را در تمام نمادهای معاملاتی ارائه دهد بلکه میزان کمترین اسپرد را می‌توانید در حساب‌های مختلف بروکرها جستجو کنید. مسلما حساب‌هایی که برای تریدرهای حرفه‌ای ارائه می‌شوند و نیاز به حداقل واریزی بالاتری دارند، با میزان اسپرد کمتری ارائه می‌شوند. برخی بروکرها نیز اگر میزان اسپرد را خیلی کاهش می‌دهند، از آن سو میزان کمیسیون را افزایش می‌دهند اما بروکرهاییی مانند آمارکتس، آلپاری، لایت فایننس، اوربکس و برخی دیگر، بسیاری از نمادهای معاملاتی را با میزان اسپرد پایین‌تر و منصفانه در دسترس شما قرار می‌دهند.