بروکر فارکس شرکتی است که با مجوز از نهادهای نظارتی، امکان خرید و فروش ارزهای خارجی را برای مشتریان فراهم می‌کند. این شرکت‌ها با ارائه پلتفرم‌های معاملاتی آنلاین یا خدمات تلفنی، دروازه ورود شما به دنیای معاملات ارزی هستند. انواع بروکرها در بازار فارکس وجود دارند؛ برخی با میز معامله کار می‌کنند، در حالی که دیگران بدون آن فعالیت دارند. 

همچنین، آن‌ها از پلتفرم‌های گوناگونی مانند متاتریدر (MetaTrader) یا سی تریدر (cTrader) استفاده می‌کنند و از نظر قانونی نیز در سطوح مختلفی قرار دارند. شناخت این تفاوت‌ها در انواع بروکرها می‌تواند به شما در انتخاب بهترین گزینه کمک کند.

در یک کلام، انتخاب بروکر مناسب از میان انواع بروکرها سرنوشت معاملات شما را تغییر می‌دهد. برای مثال، بروکر های فارکس دارای میز معامله (DD) اسپردهای ثابت و اجرای سریع‌تر سفارشات را ارائه می‌دهند، اما خطر تضاد منافع در آن‌ها بیشتر است. از سوی دیگر، برخی بروکر های فارکس شفافیت بیشتری دارند، اما هزینه‌های معاملاتی‌شان بالاتر است. توصیه می کنیم قبل از خواندن ادامه مقاله سری به مقاله بهترین بروکر های فارکس برای ایرانیان بزنید.

نگاه کلی به انواع بروکرها در بازار فارکس

انواع بروکرهای فارکس بر اساس دسترسی به بازار و مدل اجرای معامله

این بروکر های فارکس را می‌توان از جنبه‌های مختلفی طبقه‌بندی کرد: 

  • انواع بروکرها با میز معامله 
  • انواع بروکرها بدون میز معامله
  • پردازش مستقیم (STP)
  • انواع بروکرها شبکه ارتباطات الکترونیکی (ECN)

۱. انواع بروکرهای دارای میز معامله (Dealing Desk یا DD)

در میان انواع بروکرها، بروکر های فارکس دارای میز معامله یا بازارسازان با فراهم کردن نقدینگی برای مشتریان، نقش اساسی در شکل‌دهی بازار ایفا می‌کنند. در واقع، آن‌ها این کار را از طریق تعیین قیمت‌های خرید و فروش و پردازش داخلی سفارشات انجام می‌دهند.

انواع بروکرهای دارای میز معامله (Dealing Desk یا DD)

این بروکر های فارکس در سمت مقابل معامله مشتری قرار می‌گیرند، که این امر ریسک طرف مقابل را ایجاد می‌کند. به عنوان مثال، اگر مشتری یک جفت ارز را بخرد، بروکر آن را به او می‌فروشد. این مدل به بروکر های فارکس اجازه می‌دهد از اسپرد (تفاوت قیمت خرید و فروش) سود کسب کنند.

نحوه کسب درآمد انواع بروکرهای دارای میز معامله

  • اسپرد: تفاوت بین قیمت خرید و فروش، منبع اصلی درآمد این بروکر های فارکس از بازار فارکس است. آن‌ها اسپرد را افزایش می‌دهند تا سود کسب کنند، فارغ از اینکه معامله شما موفق باشد یا خیر.
  • کمیسیون: برخی بروکر های فارکس DD ممکن است علاوه بر اسپرد، کمیسیون اضافی نیز دریافت کنند.

مزایای و معایب انواع بروکرها دارای میز معامله

۲. انواع بروکرها بدون میز معامله (Non-Dealing Desk یا NDD)

وقتی شرکتی می‌گوید سیاست «بدون میز معامله» دارد، یعنی امکان معامله با اجرای فوری در بازار اصلی را فراهم می‌کند. این نوع از انواع بروکرها با نوع معامله از طریق میز معامله متفاوت است، جایی که بروکر احتمالا در سمت دیگر معامله شما قرار می‌گیرد. دو مورد از انواع بروکرها بدون میز معامله عبارتند از:

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر
  • انواع بروکرها پردازش مستقیم (STP)
  • بروکر شبکه ارتباطات الکترونیکی (ECN)

در مدل بدون میز معامله، بروکر ریسک خود را با تطبیق کامل هر معامله در بازار اصلی پوشش می‌دهد. همچنین، شما به یک استخر با نقدینگی بالا و قیمت‌های رقابتی خرید و فروش دسترسی خواهید داشت و مطمئن خواهید بود که – هر موقعیتی که بگیرید – بروکر شما موقعیتی مخالف شما نمی‌گیرد.

بروکر ECN

انواع بروکرها بدون میز معامله شفافیت بیشتری را برای معامله‌گران فراهم می‌کنند و احتمال تضاد منافع را کاهش می‌دهند. با این حال، ممکن است هزینه‌های معاملاتی در این مدل از انواع بروکرها بالاتر باشد، زیرا بروکر باید هزینه‌های انتقال معاملات به بازار بین‌بانکی را پوشش دهد.

بروکر های فارکس بدون میز معامله (NDD) چگونه کسب درآمد می‌کنند؟

  • کمیسیون‌ها: منبع اصلی درآمد این بروکر های فارکس، کمیسیون‌هایی است که برای هر معامله دریافت می‌کنند. ساختار کمیسیون ثابت یا متغیر است و به سیاست بروکر بستگی دارد.
  • اسپردها: بروکر های فارکس NDD از اسپرد (تفاوت قیمت خرید و فروش) نیز درآمد کسب کنند. البته به دلیل رقابت بیشتر در بازار، این اسپردها معمولا کمتر از بروکر های فارکس دارای میز معامله (DD) است.

مزایا و معایب انواع بروکرها بدون میز معامله

۳- انواع بروکرها پردازش مستقیم (STP)

بروکر های فارکس STP یا پردازش مستقیم، جزو انواع بروکرها بدون میز معامله هستند و به محض دریافت سفارش مشتری، آن را مستقیما به تأمین‌کننده نقدینگی خود ارسال می‌کنند. این تأمین‌کنندگان اغلب بانک‌ها، صندوق‌های سرمایه‌گذاری پوششی، شرکت‌های سرمایه‌گذاری یا بروکر های فارکس دیگر هستند. در این روش، هیچ واسطه‌ای در فرآیند سفارش دخالت نمی‌کند.

انواع بروکرها پردازش مستقیم (STP)

انواع بروکرها پردازش مستقیم (STP) می‌توانند سفارشات مشتریان را بدون تأخیر پردازش کنند و خبری از ارسال مجدد قیمت به مشتریان نیست. این مزیت بزرگی برای سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود، زیرا می‌توانند حتی در زمان انتشار اخبار مالی، بدون محدودیت معامله کنند.

ویژگی‌های کلیدی انواع بروکرها پردازش مستقیم (STP)

  • قیمت‌گذاری مناسب به دلیل تجمیع از چندین تأمین‌کننده نقدینگی
  • نقدینگی بالا
  • عدم دستکاری اسپرد
  • اجرای سریع انواع سفارشات در فارکس

مثال از نحوه عملکرد انواع بروکرها پردازش مستقیم (STP)

فرض کنید بروکر STP شما چهار تأمین‌ کننده نقدینگی مختلف دارد. در سیستم آنها، چهار جفت قیمت خرید و فروش متفاوت دیده می‌شود. سیستم این قیمت‌ها را از بهترین به بدترین مرتب می‌کند.

در این مثال، بهترین قیمت در سمت خرید ۱.۲۵۶۵ (شما می‌خواهید با قیمت بالا بفروشید) و بهترین قیمت در سمت فروش ۱.۲۵۷۵ (شما می‌خواهید با قیمت پایین بخرید) است.

البته، بروکر اغلب شما یک حاشیه سود کوچک و ثابت به قیمت اضافه می‌کند. به‌عنوان مثال، اگر سیاست بروکر افزودن ۱ پیپ باشد، هنگامی که شما تصمیم به خرید ۱۰۰,۰۰۰ واحد EUR/USD با قیمت ۱.۲۵۷۵ می‌گیرید، سفارش‌تان ابتدا از طریق بروکر پردازش شده و سپس به یکی از بانک‌های همکار، مثلا بانک C یا A، ارسال می‌شود. این فرآیند باعث می‌شود که شما همیشه بهترین قیمت موجود را دریافت کنید، در حالی که بروکر نیز سود خود را تضمین می‌کند.

۴- انواع بروکرها شبکه ارتباطات الکترونیکی (ECN)

بروکر های فارکس ECN در بازار فارکس، با استفاده از شبکه‌های ارتباطات الکترونیکی، دسترسی مستقیم مشتریان به سایر فعالان بازار را فراهم می‌کنند. این نوع بروکر های فارکس با جمع‌آوری قیمت‌های پیشنهادی از چندین منبع، قادرند اسپردهای رقابتی‌تری را به مشتریان خود ارائه دهند.

انواع بروکرها

برخلاف بروکر های فارکس سنتی، ECNها صرفا نقش واسطه را ایفا می‌کنند و سفارشات را به صورت الکترونیکی با یکدیگر تطبیق می‌دهند، بدون آنکه خود طرف معامله قرار گیرند.

از آنجا که اسپردها در این سیستم معمولا کمتر است، بروکر های فارکس ECN برای جبران هزینه‌ها، کمیسیون ثابتی برای هر تراکنش دریافت می‌کنند. این مدل بروکری اغلب منجر به هزینه‌های کلی کمتر برای معامله‌گران می‌شود و همچنین امکان دسترسی به ساعات معاملاتی گسترده‌تری در فارکس را فراهم می‌کند. 

ویژگی‌های کلیدی انواع بروکرها شبکه ارتباطات الکترونیکی (ECN)

  • اجرای بسیار سریع سفارشات
  • امکان استفاده از تمام استراتژی‌های معاملاتی مانند اسکالپینگ، هجینگ و غیره
  • دسترسی به نقدینگی عمیق با تعداد نامحدود شرکت‌کنندگان
  • حجم معاملاتی نامحدود

۵- انواع بروکرها دسترسی مستقیم به بازار (DMA)

بروکر های فارکس DMA به معامله‌گران امکان دسترسی مستقیم به بازار را می‌دهند. این بروکر های فارکس با تأمین‌کنندگان نقدینگی همکاری می‌کنند تا سفارشات مشتریان را با بهترین قیمت‌ها انجام دهند. 

انواع بروکرها دسترسی مستقیم به بازار (DMA)

آن‌ها سفارشات را جمع‌آوری کرده، به تأمین‌کنندگان نقدینگی می‌فرستند و قیمت‌های دریافتی را جمع می‌کنند. سپس، این اطلاعات را در پلتفرم معاملاتی به معامله‌گران ارائه می‌دهند. 

ویژگی‌های کلیدی انواع بروکرها دسترسی مستقیم به بازار

  • برخلاف ECN، نقدینگی DMA محدود است و شرکت‌کنندگان بازار مشخص هستند.
  • دسترسی محدود به عمق بازار
  • بروکر های فارکس DMA ممکن است اسپرد را افزایش دهند یا کمیسیون دریافت کنند.
  • محیط معاملاتی ساختاریافته ارائه می‌دهد.

مزایا و معایب انواع بروکرها دسترسی مستقیم به بازار

انواع بروکرها ترکیبی فارکس: ادغام بروکرهای میز معامله و بدون میز معامله

این نوع بروکر هر دو مدل اجرایی میز معامله و بدون میز معامله را به اختیار ترکیب می‌کند. در حالت ایده‌آل، سفارشات معامله‌گران با حجم کم یا با سفارشات دیگر تطبیق داده می‌شود یا بروکر طرف مقابل قرار می‌گیرد. اما حجم‌های بزرگ برای اجرا به تأمین‌کنندگان نقدینگی ارسال می‌شوند.

انواع بروکرها ترکیبی فارکس: ادغام بروکرهای میز معامله و بدون میز معامله

در اکثر موارد، انواع مختلف حساب برای هر نوع عملیات تعیین می‌شود. برای مثال؛ حساب‌های استاندارد برای اجرای ترکیبی، حساب‌های ویژه برای اجرای STP و حساب‌های ECN برای اجرای ECN در نظر گرفته می‌شوند.

ویژگی‌های کلیدی انواع بروکرها ترکیبی فارکس

  • بروکر های فارکس اسپردهای ثابت و متغیر ارائه می‌دهند.
  • بروکر های فارکس می‌توانند سبک‌های اجرایی برای معامله‌گران مختلف ایجاد کنند.
  • طبقه‌بندی مشتریان در قالب انواع مختلف حساب است.
  • نقدینگی حتی برای جفت ارزهای غیر اصلی بهبود می‌یابد.

انواع بروکرها بر اساس نوع پلتفرم

پلتفرم معاملاتی، نرم‌افزاری است که بروکر های فارکس فارکس برای معامله‌گران ارائه می‌دهند تا سفارشات خود را ثبت کنند. این پلتفرم، رابط بین معامله‌گر و بروکر است. به‌طور کلی، این پلتفرم‌های معاملاتی ساده یا پیچیده هستند و به صورت آنلاین، نرم‌افزار دسکتاپ یا اپلیکیشن موبایل ارائه می‌شوند.

انواع بروکرها بر اساس نوع پلتفرم

۱. انواع بروکرهای دارای متاتریدر ۴ (MT4)

پلتفرم متاتریدر ۴ در حال حاضر محبوب‌ترین پلتفرم معاملاتی است که به طور گسترده در بازار فارکس استفاده می‌شود. این پلتفرم در سال ۲۰۰۵ (۱۳۸۴) توسط شرکت نرم‌افزاری “متاکوتس” (MetaQuotes Software Corp) مستقر در قبرس راه‌اندازی شد. 

متاتریدر ۴ به دلیل سرعت، انعطاف‌پذیری، مقیاس‌پذیری و سایر ویژگی‌های عالی، اولین انتخاب اکثر بروکر های فارکس و معامله‌گران است. این پلتفرم رایگان است و می‌توانید از طریق وب، دسکتاپ و اپلیکیشن‌های موبایل به آن دسترسی داشته باشید.

ویژگی‌های کلیدی متاتریدر ۴

  • نمودارهای چندگانه در ۹ بازه زمانی مختلف
  • پشتیبانی از انواع سفارشات مختلف از جمله ابزارهای مدیریت ریسک در فارکس
  • امکان خودکارسازی استراتژی‌ها با استفاده از ربات‌های معاملاتی معروف به مشاوران خبره (Expert Advisors یا EAs)
  • دسترسی به خدمات متعدد مانند سرور مجازی خصوصی (VPS) و سیگنال‌های معاملاتی

۲. انواع بروکرهای دارای متاتریدر ۵ (MT5)

متاتریدر ۵ در سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۹) توسط همان شرکتی که MT4 را توسعه داد، راه‌اندازی شد. متاسفانه به دلیل مشکلات سازگاری، متاتریدر ۵ نتوانسته جایگزین MT4 شود؛ اگرچه ویژگی‌های بیشتری دارد. 

در واقع، بسیاری از بروکر های فارکس هر دو پلتفرم MT4 و MT5 را ارائه می‌دهند و انتخاب را به معامله‌گر واگذار می‌کنند. برخی از معامله‌گران به MT4 پایبند مانده‌اند زیرا اندیکاتورها، EAها و ابزارهایی که برای MT4 طراحی شده‌اند، روی MT5 کار نمی‌کنند.

ویژگی‌های کلیدی متاتریدر ۵

  • معامله‌گران می‌توانند «عمق بازار» را مشاهده کنند.
  • اندیکاتورها، بازه‌های زمانی و انواع سفارشات معلق بیشتری نسبت به MT4 دارد.
  • نمودارها را می‌توان در ۲۱ بازه زمانی مشاهده کرد.
  • ابزارهای معاملاتی، اندیکاتورها و ویژگی‌های بیشتری را می‌توان از طریق افزونه‌های توسعه یافته با زبان برنامه‌نویسی MQL5 اضافه کرد.

۳. بروکرهایی که از سی‌تریدر (cTrader) استفاده می‌کنند

سی‌تریدر یک سامانه معاملاتی پیشرفته است که در سال ۱۳۹۰ توسط شرکتی در قبرس ایجاد شد. این پلتفرم ابزارهای گوناگونی برای انجام معاملات و تحلیل بازار در اختیار کاربران قرار می‌دهد و برای انواع مختلف معاملات، از جمله معاملات الکترونیکی مستقیم (ECN)، مناسب است. همچنین، کاربران می‌توانند از طریق رایانه‌های شخصی، مرورگرهای وب و تلفن‌های همراه به سی‌تریدر دسترسی داشته باشند. 

ویژگی‌های کلیدی سی‌تریدر

  • معامله‌گران می‌توانند قیمت‌گذاری سطح ۲ را مشاهده کنند.
  • دارای نمودارهای پیشرفته و اندیکاتورهای متعدد است.
  • از توسعه ربات‌های معاملاتی از طریق “cTrader Automate” پشتیبانی می‌کند.
  • معامله‌گران می‌توانند از طریق “cTrader copy” در معاملات اجتماعی شرکت کنند.

۴. پلتفرم‌های معاملاتی پراپ تریدینگ

 سایت پراپ تریدینگ اغلب نرم‌افزارهای معاملاتی خاص خود را طراحی می‌کنند و این نرم‌افزارها بر اساس نیازهای بروکر، از ساده تا بسیار پیچیده متغیر است. برخی از این پلتفرم‌های پراپ تریدینگ امکانات پیشرفته‌ای مانند خدمات سفارشی‌سازی شده، ابزارهای تحلیل بازار و حتی قابلیت انجام خودکار معاملات را نیز ارائه می‌دهند. 

ویژگی‌های کلیدی شرکت‌های پراپ تریدینگ

  • اکثر شرکت‌های پراپ تریدینگ همه‌کاره هستند؛ از جذب مشتریان جدید، احراز هویت، پرداخت‌ها، تحلیل بازار و معاملات پشتیبانی می‌کنند.
  • اغلب از عملکردهای سفارشی پشتیبانی می‌کنند؛ برای مثال، پلتفرم «ایزی‌مارکتس» (EasyMarkets) دارای ویژگی “لغو معامله” (Deal Cancellation) است که به معامله‌گران اجازه می‌دهد تا ۶ ساعت پس از باز کردن موقعیت، یک معامله زیان‌ده را کاملاً لغو کنند
  • خدمات پشتیبانی مشتری در آن تعبیه شده است.
  • از طریق این پلتفرم می‌توانید اخبار بازار، تحلیل‌ها و غیره را مشاهده کنید و حتی درخواست برداشت وجه دهید.

انواع بروکرها بر اساس مقررات

بروکر فارکس برای فعالیت قانونی در یک کشور یا منطقه، باید از یک مقام مالی یا نهاد نظارتی در آن منطقه مجوز و اجازه فعالیت داشته باشد. این نهادهای نظارتی، دستورالعمل‌های عملیاتی را تعیین و بر فعالیت‌های بروکر های فارکس در حوزه قضایی خود نظارت می‌کنند.

انواع بروکرها بر اساس مقررات

۱- انواع بروکرها قانونی

نهادهای نظارتی فارکس بر اساس سختگیری نظارتی به گروه‌های مختلفی تقسیم می‌شوند:

۱- نهادهای نظارتی سطح ۱: این نهادها بسیار سختگیر هستند و استانداردهای بالایی دارند. بروکر های فارکس فارکس به سختی می‌توانند از این نهادها مجوز بگیرند و آن را حفظ کنند. علاوه‌براین، معامله با این بروکر های فارکس فارکس عموما ایمن است. برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • سازمان رفتار مالی (FCA) در بریتانیا
  • کمیسیون اوراق بهادار و سرمایه‌گذاری استرالیا (ASIC)
  • کمیسیون معاملات آتی کالا (CFTC) در ایالات متحده

۲- نهادهای نظارتی سطح ۲: این نهادها نظارت سختگیرانه و استانداردهای نظارتی بالایی ارائه می‌دهند، اما پایین‌تر از نهادهای سطح ۱ هستند. معامله با بروکر های فارکس تحت نظارت این نهادها نیز به همان اندازه ایمن است. برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • سازمان نظارت بر رفتار بخش مالی (FSCA) آفریقای جنوبی
  • سازمان خدمات مالی دبی (DFSA)

ویژگی‌های کلیدی بروکر های فارکس فارکس قانونی

  • شرکت‌های سرمایه‌گذاری ثبت شده با آدرس‌های فیزیکی قابل تأیید
  • پیروی از قوانین سختگیرانه تعیین شده توسط نهادهای نظارتی
  • ارائه محافظت‌هایی مانند حساب‌های جداگانه و حمایت از سرمایه‌گذار
  • معمولاً دارای وبسایت‌های حرفه‌ای با خدمات مهمی مانند تحلیل بازار و آموزش معاملات
  • پشتیبانی مشتری اختصاصی ۲۴ ساعت در ۵ روز هفته 

۲- انواع بروکرها با مقررات فراساحلی

همانطور که از نام آن پیداست، این بروکر های فارکس فارکس توسط کشورهای جزیره‌ای که نظارت کمی یا هیچ نظارتی بر فعالیت‌های بروکر های فارکس فارکس ندارند، تنظیم می‌شوند. دریافت مجوز فعالیت از یک نهاد نظارتی فراساحلی بسیار ارزان و آسان است. 

انواع بروکرها با مقررات فراساحلی

به‌علاوه، اکثر بروکرهای فراساحلی هیچ نوع محافظتی برای معامله‌گران فارکس ارائه نمی‌دهند. به‌طور کلی، کارشناسان صنعت در مورد معامله با این بروکر های فارکس هشدار می‌دهند.

برخی از آنها عبارتند از:

  • کمیسیون خدمات مالی وانواتو (VFSC)
  • کمیسیون خدمات مالی جزایر ویرجین بریتانیا (FSC BVI)
  • سازمان خدمات مالی سنت وینسنت و گرنادین‌ها (FSA SVG)

ویژگی‌های کلیدی انواع بروکرها با مقررات فراساحلی

  • ارائه اهرم مالی بالا
  • در دسترس بودن پاداش‌ها و تبلیغات
  • فقط پلتفرم‌های شخص ثالث ارائه می‌شوند
  • اجازه تراکنش‌های ناشناس

۳- انواع بروکرها بدون مجوز

این بروکرها، بروکر های فارکس آنلاینی هستند که توسط هیچ مقامی در هیچ کشوری مجوز نگرفته یا نظارت نمی‌شوند. در واقع، بروکرها بدون مجوز هیچ تعهدی برای پیروی از هیچ قانون یا دستورالعملی ندارند. دقت کنید که معامله با این بروکر های فارکس بسیار خطرناک است زیرا ممکن است در هر زمان با پول شما ناپدید شوند.

ناگفته نماند که اکثر آنها ادعا می‌کنند که مدل بروکری ECN را اجرا می‌کنند و چندین جایزه عالی دریافت کرده‌اند؛ تمام این ادعاها دروغ است. تعداد زیادی از بروکر های فارکس بدون مجوز فقط در اینترنت وجود دارند؛ آنها هیچ آدرس فیزیکی یا حتی شماره تلفنی ندارند. 

ویژگی‌های کلیدی بروکرها بدون مجوز

  • وبسایت‌های آنها معمولا ناقص یا ضعیف طراحی شده‌اند.
  • فاقد خدمات مشتری اختصاصی با شماره تلفن، تماس‌های شبکه‌های اجتماعی یا چت آنلاین
  • پاداش‌های باورنکردنی ارائه می‌دهند
  • اکثرا روش‌های پرداخت ناشناس مانند ارزهای دیجیتال و کارت‌های الکترونیکی را ترجیح می‌دهند

انواع بروکرها بر اساس مدل کسب و کار بروکر

این مدل از بروکر ها شامل:

انواع بروکرها بر اساس مدل کسب و کار کارگزار

۱. بروکر فارکس “ای بوک” (A book)

این نوع بروکرها ریسک بازار را می‌پذیرد اما آن را به شخص ثالث، معمولا یک تأمین‌کننده نقدینگی، منتقل می‌کنند. در واقع، وقتی سفارشی از یک معامله‌گر فارکس دریافت می‌شود، بروکر با باز کردن همان موقعیت نزد تأمین‌کننده نقدینگی، معامله را پوشش می‌دهد. بنابراین، اگر معامله منجر به سود یا زیان شود، بروکر تحت تأثیر قرار نمی‌گیرد. این روش شباهت‌هایی به STP دارد اما دقیقا یکسان نیست.

ویژگی‌های کلیدی بروکر فارکس «ای بوک» (A book)

  • بروکر همچنان طرف مقابل موقعیت معامله‌گر باقی می‌ماند.
  • بروکر های فارکس «دفتر الف» از طریق کمیسیون‌ها یا اسپردهای افزایش یافته جبران خسارت می‌کنند.
  • قیمت‌گذاری بهتری دارند زیرا از اشخاص ثالث به دست می‌آید.
  • نقدینگی بالایی ارائه می‌دهند.

۲. بروکر فارکس “بی بوک” (B book)

این بروکر های فارکس سفارشات مشتری را به عنوان طرف مقابل معاملات اجرا می‌کنند و ریسک بازار را متحمل می‌شود. گاهی اوقات، بروکر می‌تواند با تطبیق یک سفارش فروش با یک سفارش خرید، ریسک را به شرکت‌کننده دیگری در بازار منتقل کند. به‌طور کلی، «دفتر ب» همان بازارساز یا بروکر دارای میز معامله است.

ویژگی‌های کلیدی بروکر فارکس “بی بوک”

  • تضاد منافع وجود دارد زیرا سود معامله‌گر، زیان بروکر است.
  • سفارشات به صورت داخلی اجرا می‌شوند.
  • اجرای سریع‌تر سفارشات.
  • احتمال قیمت‌گذاری مجدد یا لغزش قیمت وجود دارد.

جمع‌بندی

بروکر های فارکس فارکس را می‌توان از جنبه‌های مختلفی طبقه‌بندی کرد: بر اساس مدل اجرای معامله (مانند بروکر های فارکس دارای میز معامله و بدون میز معامله)، نوع پلتفرم معاملاتی (نظیر متاتریدر ۴، متاتریدر ۵، سی‌تریدر)، وضعیت مقرراتی (تحت نظارت نهادهای سطح ۱ و ۲، فراساحلی، یا بدون مجوز) و مدل کسب و کار (“ای بوک”، “بی بوک” و ترکیبی). 

هر یک از این انواع بروکرها، مزایا و معایب خاص خود را دارند. بروکر های فارکس دارای میز معامله اسپردهای ثابت و اجرای سریع سفارشات را ارائه می‌دهند، اما ممکن است با تضاد منافع مواجه شوند. در مقابل، بروکر های فارکس بدون میز معامله شفافیت بیشتری دارند، اما احتمال دارد هزینه‌های معاملاتی بالاتری را اعمال کنند.