PMI که در زبان فارسی با نام شاخص مدیران خرید نیز شناخته میشود، یک شاخص اقتصادی است که نرخ گسترش یا انقباض در یک بخش خاص مانند تولید، خدمات یا ساخت و ساز را نشان میدهد. در این مقاله میخواهیم در مورد چیستی این شاخص اقتصادی ارزشمند و دقیق صحبت کرده و به تمامی سوالاتی که شما در مورد آن دارید، پاسخ دهیم.
PMI چیست؟
PMI که به صورت ماهانه منتشر میشود، با استفاده از نظرسنجیهای تکمیل شده توسط مدیران شرکتهایی با اندازههای مختلف به دست میآید. شاید جالب باشد که بدانید، شاخص مدیران خرید توسط شرکت IHS Markit برای بیش از ۴۰ اقتصاد در سراسر جهان گردآوری شده است.
در حالت ایدهآل، PMI ها با هدف شناسایی سریع روندهای بازار و نقاط عطف تولید میشوند. اقتصاددانان، تحلیلگران و مدیران، این شاخص را به عنوان معیارهای زمان واقعی وضعیت یک صنعت می بینند. همچنین، با توجه به اهمیت بخشهای تولیدی، خدماتی و ساختمانی، اقتصاددانان و مدیران نیز از آن برای سنجش عملکرد اقتصاد به عنوان یک شاخص کلی استفاده میکنند.
در این راستا، یکی از مزایای PMI نسبت به دادههای تولید ناخالص داخلی (GDP)، این است که اگرچه دادههای رسمی منتشر شده توسط دولت ممکن است سه ماه از اقتصاد عقب باشند، PMI میتواند برای پیشبینی آمارهای بعدی و به موقع برای تصمیمات اساسی در مورد هزینههای تجاری برنامهریزی شده استفاده شود. این شاخص حتی ممکن است سیاستهای پولی به ویژه نرخهای بهره را که توسط بانکهای مرکزی مانند بانک انگلستان (BoE) تعیین میشود، مشخص کنند.
انتخاب پاسخ دهندگان نظرسنجی، برای مدل سازی بخش اقتصادی تا حد امکان برای تولید نتایج دقیق و واقعی طراحی شده است. مزیت اصلی PMI این است که نتایج، هر ماه در اولین هفته کاری ماه بعد منتشر میشود که PMI را در بین اولین شاخصهای قابل اعتماد شرایط حاکم بر بازار قرار میدهد.
PMI چگونه کار می کند؟
مجموعه دادههای PMI از پانل مدیران خرید یا جایگزینهای مناسب از چند صد شرکت در یک بخش جمعآوری میشوند. این پرسشنامهها در نیمه دوم هر ماه تکمیل شده و نتایج آن تا حد امکان تا ابتدای ماه آینده منتشر میشوند.
این نظرسنجیها، متغیرهای کلیدی در دسترس مدیران خرید را شناسایی کرده و از شرکت کنندگان میخواهند که مشخص کنند آیا نسبت به ماه قبل تغییر داشتهاند یا خیر. با این حال، پیش از بررسی این متغیرها و محاسبه شاخص با جزئیات بیشتر، این نکته را در نظر داشته باشید که PMI یک شاخص انتشار است.
منظور از شاخص انتشار این است که با ارزیابی و ترکیب جهت حرکت اجزای متعدد، شاخص یک روند کلی را ایجاد میکند. مانند بسیاری از شاخصهای انتشار، PMI از عدد ۵۰ به عنوان مقدار پایه استفاده میکند. زمانی که PMI بالاتر از ۵۰ است، بدین معناست که سرعت گسترش بخشی بوده و PMI زیر ۵۰ نیز نشان دهنده سرعت انقباض خواهد بود. در مقدار دقیقاً ۵۰، انبساط و انقباض در تعادل هستند؛ بنابراین، آن بخش به طور متوسط در سطح ثابتی از خروجی است. هر مقدار شاخص بالاتر از ۵۰ نشان دهنده یک بسط است.
یک نمونه مهم از انقباضات عمده در PMI و اقتصاد کشور را میتوان در حوالی فروپاشی بازار مالی سال ۲۰۰۹ و در مراحل اولیه همهگیری کرونا در سال ۲۰۲۰ مشاهده کرد.
چگونه مانند نخبگان به سود مستمر در ترید برسیم؟ جمعه ساعت 18
شاخص مدیران خرید شامل چه مواردی است؟
متغیرهای گنجانده شده در PMI، وابسته به نوع شاخص مدیران خرید مورد نظر است. از آنجایی که این شاخص، به معنای مدلی معرف از کل بخش یا اقتصاد آن است، اجزای آن بر این اساس انتخاب می شوند که آیا آنها نشان دهنده تقاضای کلی برای کالاها یا خدمات مربوطه هستند یا خیر. همچنین، متغیرها با توجه به اهمیت نسبی آنها وزندهی میشوند. به عنوان مثال، PMI تولیدی IHS Markit/CIPS بریتانیا از شاخصها و وزنهای زیر استفاده میکند:
- اشتغال (۲۰٪)
- خروجی (۲۵٪)
- سفارشات جدید (۳۰٪)
- سهام خریدها/موجودی (۱۰٪)
- زمان تحویل تأمین کنندگان (۱۵٪)
سه چهارم وزنها را سفارشات جدید، تولیدات و سطوح اشتغال تشکیل میدهند که اهمیت آنها را به عنوان شاخصهایی برای تعیین سلامت بخش تولید نشان میدهد. برای PMI بخش خدمات، زمان و موجودی تأمین کنندگان حذف شده و سطوح خروجی به متغیری کلیدی تبدیل میشود.
نحوه محاسبه PMI
محاسبه این شاخص، نتیجهای از پاسخهای نظرسنجی است. از آنجایی که PMI یک شاخص انتشار است، مقدار تغییر متغیرها از معادله خارج میشود. در عوض، هدف این نظرسنجی تعیین جهت روند و میزان گسترده بودن آن است.
با درنظرگرفتن این موضوع، زمانی که از پاسخ دهندگان نظرسنجی در مورد عملکرد هر متغیر در مقایسه با عملکرد در ماه قبل سؤال میشود، تنها سه انتخاب وجود خواهد داشت؛ شرکت کنندگان می توانند بگویند که متغیر افزایش یافته، کاهش پیدا کرده یا بدون تغییر باقی مانده است.
دلیل اهمیت PMI برای معامله گران
PMI به چند دلیل منبع ارزشمندی از اطلاعات است:
به موقع بودن آن؛ بدین معنا که PMI اطلاعاتی را در مورد نحوه عملکرد بازارها در زمان انتشار ارائه میدهد. به این ترتیب، میتوان از آن برای تصمیم گیری فوری در مورد رشد کوتاه مدت، جهت احتمالی قیمت کالاها و هزینههای جاری تجاری استفاده کرد.
در بلندمدت، میتوان به ارقام PMI در زمان پیشبینی نتایج سایر آمارهای تاثیرگذار مانند رشد تولید ناخالص داخلی، نرخ تورم، سطوح اشتغال و نرخ بهره توجه داشت. شاخصهای اخیر در زمان سرمایهگذاری و تصمیمگیریهای سوداگرانه ملاحظات مهمی هستند. برای مثال، نرخ تورم بالا میتواند سرمایهگذاران را به انتقال ثروت از داراییهای نقدی و با درآمد ثابت به داراییهای مقاوم در برابر تورم مانند طلا مشتاق کند.
نحوه استفاده از PMI در استراتژی های معاملاتی
در زمان معامله، میتوانید از CFD ها برای حدس و گمان در مورد تغییرات قیمت دارایی انتخابی خود بدون اینکه مالکیت خود دارایی را در دست بگیرید، استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که CFD ها مشتقات اهرمی هستند؛ درحالیکه اهرم میتواند هزینه بازکردن یک موقعیت را کاهش دهد، سود و زیان احتمالی را هم افزایش میدهد. همچنین باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که هنگام معامله با اهرم، مدیریت صحیح ریسک، اهمیت بسیار بالایی دارد.
در ادامه چند نکته که در زمان استفاده از PMI، برای انجام پیشبینیها باید در نظر داشته باشید را مورد بررسی قرار میدهیم:
1. سهام
قیمت سهام شرکتهای فعال در این بخش، میتواند با ارقام PMI حرکت کند. اگر این اتفاق بیفتد، معاملهگران میتوانند سهامی بخرند که انتظار دارند عملکرد خوبی داشته باشد. در مقابل نیز سهامی را که انتظار کاهش ارزشش را دارند، بفروشند. اما باید توجه داشته باشید که فروش، یک روش معاملاتی با ریسک بالاست و پیش از تصمیمگیری در مورد آن، باید خطرات آن را کاملاً درک کنید.
2. ETF
وجوه قابل معامله در بورس، ابزارهای سرمایهگذاری با صندوقهای تلفیقی است که به طور منفعلانه اقلامی مانند شاخص یا کالا را دنبال میکنند. آنها اغلب طیف وسیعی از سهام را برای دستیابی به بازتابی از شاخص یا بخشی که دنبال میکنند، خریداری می کنند. ارزش یک ETF به شدت به ارزش سهام تشکیل دهنده آن بستگی دارد؛ به طوریکه اگر این سهام افزایش یابد، قیمت سهام ETF نیز افزایش خواهد یافت. معاملهگران میتوانند از PMI به عنوان ورودی برای تصمیمگیری در مورد خرید یا فروش سهام ETF استفاده کنند.
3. کالاها
بهبود PMI تولیدی میتواند مدیران کسبوکار را به گسترش بیشتر تولید وادار کند. این افزایش تقاضا برای کالاهای ورودی، به نوبه خود میتواند قیمت کالاها را افزایش دهد؛ البته برعکس این موضوع نیز اتفاق میافتد.
4. نرخ تورم
PMI های ثابت نشان میدهند که تورم در راه است؛ در نتیجه، معاملهگران میتوانند واکنشهای بازار نسبت به تورم را پیشبینی کنند. این پیشبینی میتواند به معنای افزایش قیمتهای املاک و مستغلات (REIT) و همچنین قیمت ETF های مبتنی بر طلا و کالاهای مبادلهای (ETC) باشد.
5. فارکس
رشد اقتصادی گسترده، اغلب منجر به تورم میشود؛ در چنین شرایطی، بانکهای مرکزی مانند بانک مرکزی ژاپن، برای مهار تورم ممکن است نرخهای بهره را برای کاهش هزینهها افزایش دهند. وقتی این اتفاق میافتد، ممکن است ارزش پول محلی افزایش پیدا کند؛ زیرا سرمایهگذاران ارز را خریداری میکنند تا نرخ سود پیشنهادی بالاتری کسب کنند.
چگونه PMI بر تصمیمات اقتصادی تأثیر می گذارد؟
PMI و دادههای مربوطه که ماهانه توسط ISM از نظرسنجیها ایجاد میشود، ابزارهای تصمیمگیری حیاتی برای مدیران در نقشهای مختلف هستند. به عنوان مثال، یک خودروساز، تصمیمات تولید را بر اساس سفارشات جدیدی که از مشتریان در ماههای آینده انتظار دارد، میگیرد. این سفارشات جدید، تصمیمات خرید مدیریت را در مورد دهها قطعه و مواد خام مانند فولاد و پلاستیک هدایت میکند. موجودی نیز میزان تولیدی که تولیدکننده برای تکمیل سفارشات جدید و نگه داشتن مقداری موجودی در پایان ماه باید تکمیل کند، هدایت میکند.
تامینکنندگان نیز بر اساس PMI تصمیم میگیرند؛ یک تامین کننده قطعات، از PMI برای تولید پیروی میکند تا میزان تقاضای آتی برای محصولات خود را تخمین بزند. تامینکننده همچنین میخواهد بداند که مشتریانش چقدر موجودی در دسترس دارند؛ این موضوع بر میزان کالایی که باید تولید کنند نیز تأثیر میگذارد.
اطلاعات PMI در مورد عرضه و تقاضا بر قیمتهایی که تامینکنندگان میتوانند تعیین کنند، تاثیر میگذارد. به عنوان مثال، اگر سفارشات جدید سازنده در حال افزایش باشد، ممکن است قیمت را افزایش داده و افزایش قیمت را از تأمینکنندگان خود نیز بپذیرد. از سوی دیگر، زمانی که سفارشهای جدید کاهش مییابد، ممکن است سازنده مجبور شود قیمتهای خود را کاهش داده و هزینه کمتری برای قطعاتی که خریداری میکند، بپردازد. در نهایت اینکه یک شرکت میتواند از PMI برای کمک به برنامهریزی بودجه سالانه، مدیریت سطوح کارکنان و پیشبینی جریان نقدی استفاده کند.
سرمایهگذاران همچنین میتوانند از PMI به نفع خود استفاده کنند؛ زیرا این شاخص نشان دهنده شرایط اقتصادی است. جهت روند در PMI تمایل دارد بر تغییرات روند در برآوردهای عمده فعالیت اقتصادی و تولید مانند تولید ناخالص داخلی، تولید صنعتی و اشتغال، مقدم باشد. به یاد داشته باشید که توجه به ارزش و حرکات قیمت در PMI میتواند آیندهنگری سودآوری را در روندهای در حال توسعه در اقتصاد کلی ایجاد کند.
PMI شامل چه بخش هایی است؟
همانطور که در قسمتهای قبلی نیز اشاره کردیم، این شاخص با نظرسنجی از مدیران خرید در بخشهای مختلف محاسبه میشود که عموما ترکیبی از پنج بخش کلیدی اقتصادی است:
- سفارشات جدید
- هزینههای ورودی
- خروجی در بین صنایع
- اشتغال در بخشهای خاص
- زمان صرف شده برای انجام سفارشات
انواع PMI
چهار نوع از محبوبترین انواع PMI که تحلیلگران توجه زیادی به آنها دارند را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
- PMI ترکیبی: این PMI به دادههای کلیدی در بخش تولید و خدماتتوجه داشته و معیاری از کل اقتصاد ارائه میدهد.
- PMI ساختوساز: این رقم به عملکرد صنعت ساختوساز میپردازد و برای کسانی که سهام ساختمانی را معامله میکنند، مناسب است.
- PMI خدمات: این عدد، به فعالیت در بخش خدمات مانند رستورانها و حملونقل هوایی اشاره دارد. این مورد به دلیل بزرگ بودن گسترهاش از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
- PMI تولید: این PMI اطلاعاتی در مورد بخش تولید یک کشور ارائه داده و در کشورهایی مانند ایالات متحده، چین، آلمان و بریتانیا که عملیات تولیدی وسیعی دارند، بسیار مفید است.
چگونه با عدد PMI معامله کنیم؟
یک سوال رایج در میان معاملهگران این است که چگونه دادههای شاخص مدیران خرید را معامله کنیم. مراحی که برای معامله با عدد PMI باید طی کنید، عبارتند از:
1. انتشار دادهها
ابتدا باید بدانید که چه زمانی باید منتظر دادهها باشید. برای انجام این کار، باید به تقویم اقتصادی توجه داشته باشید؛ ابزار مهمی که زمان دقیق انتشار PMI خاص را به شما نشان میدهد. مارکیت عموما هر ماه دو عدد PMI منتشر میکند؛ در پایان ماه، PMI ساخت و خدمات را برای برخی کشورها منتشر کرده و سپس در هفته اول ماه، شماره نهایی PMI را با دادههای تولید و سپس PMI خدمات منتشر میکند.
لازم به ذکر است که همه اعداد شاخص مدیران خرید، بازار را حرکت نمیدهند. با این حال، یک PMI از یک کشور خاص، میتواند ارزش ارز خاصی را جابهجا کند. به عنوان مثال، خدمات در بریتانیا عموما برای پوند مهم است؛ زیرا همانطور که گفتیم بخش خدمات بیش از یک سوم کل اقتصاد را تشکیل میدهد.
2. روند قبلی
در این بخش، شما باید روند قبلی شاخص را بررسی کنید؛ به عنوان مثال، اگر PMI ماه قبل ۵۴.۵ بود، مقدار ۵۵ ممکن است اهمیت زیادی نداشته باشد.
3. تأثیرات بر بانک مرکزی
در نهایت، این شاخص از جمله اعدادی است که بانکهای مرکزی در زمان تعیین نرخ بهره، به آن توجه میکنند. بنابراین، اگر اعداد PMI، خرده فروشی، تورم و اشتغال نسبتا قوی بودند، بدین معناست که بانک احتمالا نرخهای بهره را افزایش میدهد.
مزایا و معایب PMI
درحالی که PMI تولید و خدمات، اعداد خوبی هستند، اما مزایا و معایب خود را دارند:
- آنها شاخصهای مفیدی از وضعیت اقتصاد هستند.
- آنها تمایل دارند بینش عمیقتری در مورد شرکتها و عوامل موثر بر آنها ارائه دهند.
- این شاخص وضعیت واقعی یک کشور را نشان نمیدهد.
- در مقابل مشکل اصلی آنها این است که عدد PMI معمولاً منجر به تحرکات قابل توجهی در بازار نمیشود. در واقع، ارزها و سهامها هنگام انتشار PMI به ندرت حرکت میکنند.
تولیدکنندگان داده PMI چه کسانی هستند؟
PMI تولیدکنندگان داده متعددی دارد که برخی از اصلیترین آنها را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
1. مارکیت گروه؛ در سراسر جهان
IHS Markit یک ارائه دهنده PMI است که در سال ۲۰۱۶ در لندن تأسیس شد. مارکیت، برای بیش از ۴۰ اقتصاد در سراسر جهان دادههایی ارائه میدهد. این شرکت در مورد شاخص مدیران خرید، دو بار در ماه، PMI را برای کشورهای مختلف منتشر میکند. در ابتدا، Markit یک گزارش حدود سه هفته پس از ماه جاری منتشر میکند. این گزارش PMI تولید، PMI خدمات، PMI ترکیبی و شاخص خروجی تولید را شامل میشود. سپس ارائه دهنده اطلاعات، یک برآورد نهایی بروز شده را در آغاز ماه بعد منتشر میکند. PMI تولید معمولاً در اولین روز کاری ماه منتشر میشود و PMI خدمات در روز سوم.
گزارشهای مارکیت بسیار مهم و تأثیرگذار هستند؛ آنها برای کشورهایی که گزارشهای PMI خود را منتشر نمیکنند (حداقل برای عموم مردم)، اهمیت بسیار بیشتری دارند. همچنین، این واقعیت که ارائه دهنده، گزارشهای خود را در یک دوره زمانی کوتاه منتشر میکند، بدین معناست که تأثیر ترکیبی آنها اغلب تأثیر زیادی بر بازارها دارد.
«به یاد داشته باشید که گزارشهای مربوط به اقتصادهای بزرگ مانند ایالات متحده و آلمان، بر کل بازار فارکس تأثیر می گذارد، نه فقط ارزهای آن کشورهای خاص.»
2. موسسه مدیریت تأمین؛ ایالات متحده
موسسه مدیریت تامین، اولین و بزرگترین سازمان غیرانتفاعی حرفهای مدیریت تامین در جهان است. این موسسه در سال ۱۹۱۵ تأسیس شده و در حال حاضر، بیش از ۵۰.۰۰۰ عضو در ۱۰۰ کشور جهان دارد. به یاد داشته باشید که گزارشهای شاخص مدیران خرید ISM در مجموع به عنوان گزارش ISM در کسبوکار شناخته میشوند.
PMI تولید ISM بر اساس نظرسنجی، بیشتر از ۳۰۰ شرکت تولیدی است؛ درحالیکه PMI غیرتولیدی (خدماتی)، بر اساس گزارشهای بیش از ۴۰۰ شرکت خدماتی خواهد بود.
گزارش تولید، عموما در اولین روز کاری ماه منتشر میشود؛ درحالیکه گزارش خدمات معمولا در سومین روز کاری ماه منتشر خواهد شد. گزارش ISM در مورد تجارت، یکی از مهمترین گزارشها برای ایالات متحده در نظر گرفته میشود؛ این گزارش، نه تنها بر دلار آمریکا بلکه بر سایر ارزها نیز تأثیر زیادی دارد.
3. PMI شیکاگو؛ ایالات متحده
ISM-Chicago یک انجمن غیرانتفاعی وابسته به موسسه مدیریت تأمین است. شاخص مدیران خرید شیکاگو، همچنین به عنوان فشارسنج تجاری شیکاگو نیز شناخته شده و فعالیتهای تولیدی و غیرتولیدی را در منطقه شیکاگو نشان میدهد؛ لازم به ذکر است که این گزارش در آخرین روز کاری ماه منتشر میشود.
فعالان بازار و تحلیلگران به این گزارش علاقه بسیاری دارند؛ زیرا فعالیتهای تجاری در منطقه شیکاگو، اغلب منعکس کننده فعالیتهای کل ایالات متحده است.
4. Markit PMI؛ آلمان و فرانسه
مارکیت، شاخصهای مدیران خرید را برای آلمان و فرانسه و همچنین برای کل منطقه یورو منتشر میکند. لازم به ذکر است که مارکیت جداگانه برای منطقه یورو، این گزارش را منتشر میکند.
برای آلمان، Markit از BME کمک میگیرد؛ انجمن آلمان برای مدیریت زنجیره تأمین، تدارکات و لجستیک است. BME در سال ۱۹۵۴ تأسیس شده و در حال حاضر برای حدود ۹.۷۵۰ عضو فردی و شرکتی مانند مشاغل کوچک و متوسط و همچنین ۲۰۰ شرکت برتر آلمان خدمات ارائه میدهد.
برای فرانسه، Markit با Conseil National des achats (CNA) شورای ملی خرید کار میکند. CNA یک انجمن صنفی غیرانتفاعی و غیراتحادیهای است که افرادی را که واقعاً در فعالیتهای خرید شرکتها یا خدمات عمومی دخیل هستند، جمعآوری میکند.
همه PMI ها در منطقه یورو میتوانند بر قیمت یورو تأثیر بگذارند؛ با اینحال، گزارشهای آلمان، بیشترین تأثیر را بر ارز داشته و اغلب حتی دادههای کل منطقه یورو را تحت تاثیر قرار میدهند.
5. موسسه تحقیقات اقتصادی Ifo؛ آلمان
موسسه تحقیقات اقتصادی Ifo یک موسسه تحقیقاتی مستقر در مونیخ آلمان است که شاخص آن، ترکیبی است که بر اساس نظرسنجی از حدود ۷۰۰۰ شرکت در بخشهای تولید، ساختوساز، عمده فروشی و خرده فروشی فعالیت میکند. در نهایت، در سال ۲۰۱۸، این موسسه، صنایع خدماتی را به این نظرسنجی اضافه کرد.
برخلاف سایر PMI ها، شاخص جو کسبوکار ذهنی است تا عینی؛ زیرا نتیجه آن از ارزیابی شرکتها، وضعیت فعلی و چشم انداز شش ماهه کسبوکار آنها به دست میآید. شاخص فضای کسبوکار، تعادلی میان وضعیت فعلی و چشم انداز آن است. لازم به ذکر است که مقدار پایه برای این شاخص، ۱۰۰ است؛ سطحی که شاخص در ژانویه ۲۰۰۵ داشت. این نظرسنجی از سال ۱۹۷۲ به صورت ماهانه و معمولا در هفته سوم ماه منتشر میشود.
درست است که شاخص Ifo نسبت به PMI های Markit اهمیت کمتری دارد، اما همچنان یکی از مهمترین شاخصهای اقتصادی پیشرو برای آلمان (بزرگترین اقتصاد اروپا) در نظر گرفته میشود؛ بنابراین، برای معاملهگرانی که با یورو معامله میکنند، اهمیت بسیار زیادی دارد.
6. Markit PMI؛ بریتانیا
برای این نظرسنجی در بریتانیای کبیر، مارکیت از کمک موسسه خبره تدارکات و تامین (CIPS) استفاده کرده و ادعا میکند که بزرگترین سازمان حرفهای تدارکات و تأمین در جهان است. حدود ۲۰۰.۰۰۰ کارمند در بیش از ۱۵۰ کشور جهان، مانند تجار ارشد، کارمندان عالی رتبه دولتی و دانشگاهیان برجسته، در این بخش فعالیت میکنند. همانطور که قابل پیشبینی است، این گزارش برای پوند بریتانیا اهمیت بسیار بالایی دارد.
PMI چگونه بر نرخ ارز تأثیر می گذارد؟
تا زمانیکه PMI یک شاخص پیشروست و چشم انداز توسعه اقتصادی کشور را نشان میدهد، پویایی آن بر پول ملی نیز تأثیر میگذارد:
-
افزایش PMI
رشد پایدار شاخص بالای ۵۰، طی ۳ ماه و بیشتر به معنای رشد فضای کسبوکار در کشور است. این عدد نشاندهنده این است که تولید در حال توسعه است. همچنین این افزایش PMI در آینده، باعث میشود تا تولید ناخالص داخلی در کنار تورم سریعتر رشد کرده و به افزایش نرخ بهره بانک مرکزی منجر شود؛ از این رو، رشد شاخص منجر به رشد پول ملی میشود.
-
کاهش PMI
سقوط منظم شاخص، طی سه ماه و بیشتر، به معنای ناسالم بودن فضای کسبوکار است؛ در نتیجه، اقتصاد ضعیفتر میشود. سقوط شاخص به زیر ۴۰، ممکن است نشاندهنده رکود در آینده باشد؛ در چنین حالتی، CB ممکن است در مورد کاهش نرخ بهره تصمیم بگیرد و به همین دلیل، کاهش شاخص به معنای سقوط پول ملی خواهد بود.
استفاده از PMI در معاملات فارکس
PMI ها را میتوان برای تجارت در فارکس و همچنین سایر شاخصهای اقتصادی استفاده کرد. دو گزینه اصلی برای استفاده از PMI در فارکس وجود دارد؛ سرمایه گذاری بلند مدت و تجارت با اخبار کوتاه مدت.
-
سرمایه گذاری در ارزها
این موضوع، رویکردی بلندمدت است که مستلزم استفاده از سرمایه کلان برای مدت طولانی خواهد بود. این روش، از تحلیل بنیادی برای بررسی صلاحیت یک ارز برای سرمایهگذاری استفاده میکند. تمام شاخصهای اصلی اقتصادی مانند PMI، تولید ناخالص داخلی، تورم و… مورد تجزیه و تحلیل قرار میگیرند.
پویایی مثبت و مقادیر بالای PMI، به معنای چشماندازهای روشن برای پول ملی است. اگر سایر شاخصها با عدد نمایش داده شده، مغایرت نداشته باشند، ارز برای سرمایهگذاری گزینه مناسبی خواهد بود. در مقابل اما، کاهش طولانی مدت فعالیت تجاری که با کاهش سایر شاخصها تأیید میشود، ارز را برای فروش جذابتر میکند.
-
اخبار معاملات
این یک روش معاملاتی کوتاه مدت در فارکس است که الزامات کمی در مورد اندازه سرمایه شما دارد. در نتیجه معاملات با اخبار، بر اساس تاثیر کوتاه مدت PMI بر نرخ ارز انجام میشوند. در قیمت دلار، شاخص تولید ISM، بیشترین تأثیر را دارد؛ اگر شاخص بسیار بالاتر از پیشبینی باشد، پول ملی به طور ناگهانی رشد میکند، درحالی که کاهش آن، باعث سقوط دلار میشود.
شما به عنوان یک معاملهگر میتوانید از این افزایش موقت در قیمتها برای کسب سود استفاده کنید. برای این کار، نمودار قیمت را تجزیه و تحلیل کرده و معاملات را در مومنتوم پس از انتشار برنامهریزی کنید. همچنین، از تجزیه و تحلیل برای تنظیم سطوح حمایتی و مقاومتی مهم، الگوهای قیمت و سایر نشانهها استفاده کنید.
سخن پایانی
PMI ها مبتنی بر نظرسنجی بوده و تلاش میکنند عملکرد بخشهای تولید، خدمات و ساختوساز را در زمان واقعی اندازهگیری کنند. عنوان PMI که اغلب توسط رسانهها نقل می شود، شاخص مدیران خرید (PMI) است که توسط IHS Markit برای بیش از ۴۰ اقتصاد در سراسر جهان گردآوری میشود.
شاخص مدیران خرید، شاخصهای انتشار بوده و مقدار آن، جهت روند و میزان گسترده بودن را نشان میدهند. در چنین شرایطی، درحالی که مقدار ۵۰ عددی خنثی است، ارقام بالای آن یک بسط در یک بخش و ارقام زیر ۵۰ یک انقباض را نشان میدهند. با توجه به اهمیت بخشهای تولید، خدمات و ساختوساز، اقتصاددانان و مدیران نیز از PMI برای سنجش عملکرد اقتصاد به عنوان یک شاخص کلی استفاده میکنند.
معاملهگران میتوانند از این شاخص برای تصمیمگیری کوتاه مدت و بلندمدت استفاده کنند؛ در کوتاه مدت، میتواند اطلاعات ارزشمندی در مورد روندهای هر بخش ارائه دهد. در بلندمدت، ارقام آن میتواند آمارهای تاثیرگذار دیگری مانند رشد تولید ناخالص داخلی، تورم، اشتغال و نرخ بهره را نیز پیشبینی کنند. معاملهگران ممکن است هنگام گمانهزنی در مورد قیمت سهام شرکت، عملکرد ETF، افزایش یا کاهش ارزش احتمالی قیمت کالاها و تغییرات نرخ ارز به PMI توجه کنند.
سؤالات متداول
PMI یک شاخص پیشرو است که توسعۀ بزرگ ترین شرکت های کشور را با نظرسنجی مدیران تولیدی ارزیابی می کند. پویایی آن نشان دهندۀ تغییرات در فضای کسب و کار در تولید است که امکان پیش بینی توسعۀ بیش تر را فراهم می کند. انتشار PMI بر پول ملی تأثیر دارد.
اگر شاخص مدیران خرید ۵۰.۰ را نشان دهد، می توانید نتیجه بگیرید این بخش هیچ تغییری را تجربه نمی کند؛ چه مثبت چه منفی. رقم بالای ۵۰.۰ به معنای بهبودبخشی است، درحالی که رقم زیر ۵۰.۰ به معنای افت است. هرچه این رقم بالاتر باشد، تغییر بزرگ تر خواهد بود.
چهار نوع از محبوب ترین انواع PMI که تحلیلگران به آن ها توجه زیادی دارند، عبارتند از PMI تولید، PMI خدمات، PMI ساخت و ساز و PMI ترکیبی.
PMI به چند دلیل منبع ارزشمندی از اطلاعات است. مزیت اصلی این شاخص، به موقع بودن آن است؛ به این معنی که در اصل، PMI، اطلاعاتی را در مورد نحوۀ عملکرد بازارها در زمان انتشار ارائه می دهد. به این ترتیب، می توان از آن برای تصمیم گیری فوری در مورد رشد کوتاه مدت، جهت احتمالی قیمت های کالا و هزینه های جاری تجاری استفاده کرد.
مجموعۀ داده های PMI از پانل مدیران خرید (یا جایگزین مناسب) از چندصد شرکت در یک بخش جمع آوری می شوند. پرسشنامه ها در نیمۀ دوم هر ماه تکمیل می شود و نتایج تا حد امکان تا ابتدای ماه آینده منتشر خواهند شد.