معرفی ارز دیجیتال کوانت (Quant)

ارز دیجیتال کوانت در ماه ژوئن سال ۲۰۱۸ میلادی (خردادماه ۱۳۹۷) با هدف اتصال شبکه های بلاک چین در مقیاس جهانی بدون کاهش کارایی و تعامل پذیری راه اندازی گردید. درواقع کوانت را می توان نخستین پروژه در راستای حل مشکل تعامل پذیری شبکه های بلاک چین با ایجاد اولین سیستم عامل بلاک چین به حساب می آید.

فهرست []

    از طرفی Quant را می توان جزء معدود بلاک چین هایی در نظر گرفت که جهت اتصال دفاتر توزیع شده گوناگون، سیستم عامل ها و اپلیکیشن های موجود نامید. همچنین، این بر بستر Overledger ایجاد گردیده و مسائل مرتبط باقابلیت همکاری بلاک چین ها، بدون استفاده از نرم افزارهای پیچیده را برطرف ساخته است. در حقیقت Overledger این امکان را در اختیار توسعه دهندگان قرار می دهد تا اپلیکیشن های چند زنجیره ای غیرمتمرکز (MApps) را برای مشتریان خود ایجاد کنند.

    از طرفی توکن شبکه کوانت که اختصاراً QNT نامیده می شود نیز جهت ایجاد هر کاربری و مقصودی بخصوص در پلتفرم این ارز دیجیتال ایجادشده که به واسطه این توکن، توسعه دهندگان باید مجوز QNT را خریداری کنند. به بیانی دیگر اکوسیستم کوانت از توکن QNT جهت دسترسی به شبکه و پلتفرم Overledger استفاده کرده و اشتراک گذاری داده ها را ایمن تر می سازد. پس QNT را می توان بخش مهمی از شبکه ارز دیجیتال کوانت در نظر گرفت که علاوه بر اشتراک گذاری ارزش های این پروژه، از آنها حمایت می کند.

    این موارد تنها بخش کوچکی از قابلیت ها و خصوصیات ارز دیجیتال کوانت است. ازاین رو در این مطلب قصد داریم تا در ادامه به طور کامل به معرفی و بررسی جوانب گوناگون این ارز دیجیتال نوظهور بپردازیم.

    بنیان گذاران ارز دیجیتال کوانت

    • گیلبرت وردین (Gilbert Verdian)

    شبکه کوانت در سال ۲۰۱۷ به وسیله گیلبرت وردین (Gilbert Verdian) تأسیس شد. ازجمله نقاط قوت وردین تجربه وی در حوزه فناوری و همچنین ارتباطاتی است که او با مؤسسات دولتی و خصوصی دارد. گیلبرت برای نخستین بار در سال ۲۰۰۹ با بیت کوین آشنایی پیدا کرد. او همواره در طی دوران حرفه ای خود از کارفرمایان خود درخواست داشت تا از فناوری بلاک چین استفاده کنند.

    وردین سال ها در شرکت هایی مثل Ernst & Young، HSBC، BP Oil و Price Waterhouse Coopers در سمت های گوناگونی مشغول به کار بود. از طرفی او در سال ۲۰۱۵ در توسعه استاندارد ایزو بلاک چین TC307 نقش بسزایی داشت. بد نیست بدانید که در حال حاضر نزدیک به شصت کشور گوناگون در سرتاسر جهان از این استاندارد جهت توسعه شبکه های بلاک چین خود بهره می برند.

    • پیتر ماریروسان (Peter Marirosans)

    اما ازجمله دیگر بنیان گذاران و توسعه دهندگان پلتفرم کوانت می توانیم به پیتر ماریروسان (Peter Marirosans) اشاره کنیم. پیتر در حال حاضر نقش سرپرست فنی کوانت را عهده دارد است. وی سال ها درزمینه فناوری اطلاعات فعالیت داشته است. او که فارغ التحصیل رشته علوم رایانه ای از دانشگاه UCL آمریکا است، در سال ۱۹۹۹ میلادی توانست تا شرکت خدمات رایانه ای Bear Essential را تأسیس کند. همچنین وی سال ها به عنوان تحلیلگر کسب وکار، توسعه دهنده و همچنین مدیر شبکه در پروژه های گوناگون مشارکت کرده است.

    • کوانت لارا وردیان (Lara Verdian)

    نفر دیگر از بنیان گذاران کوانت لارا وردیان (Lara Verdian) است. لارا وردیان مدیر عملیاتی ارشد شبکه ارز دیجیتال کوانت است. وی که تجربه کار در سمت مشاور را در شرکت داروسازی شناخته شده فایزر  (Pfizer) را نیز در کارنامه خود می بیند، در سمت مدیر اجرایی نیز در شرکت های بزرگی همچون Deloitte و Intercept  نیز مشغول به کار بوده است.

    • گاگیک آلاوردیان  (Gagik Alaverdian)

    اما نفر بعدی از تیم توسعه دهنده شبکه ارز دیجیتال کوانت گاگیک آلاوردیان  (Gagik Alaverdian) است. وی هم اکنون جزء مدیران عملیاتی ارشد شبکه کوانت است. وی که بیش از بیست سال به عنوان مدیرعامل شرکت رایانه ای Advance Computer Care مشغول به کار بوده است، نزدیک به ده سال نیز سابقه کار در کمپانی Protego Security را نیز دارد.

    • توبی باکس  (Toby Box)

    نفر آخر از فهرست بنیان گذاران ارز دیجیتال کوانت نیز توبی باکس  (Toby Box) است. او هم اکنون سمت سرپرست سرویس های مالی این شبکه را عهده دار است. توبی باکس تجربه کاری بسیار طولانی دارد. او قبل از همکاری با شبکه کوانت در سمت توسعه دهنده در کمپانی NatWest مشغول به کار بود. همچنین او به عنوان مدیر محصول در شرکت RBS و مدیر فناوری اطلاعات در شرکت Natwest Markets نیز فعالیت داشته است. در حال حاضر باکس جدا از فعالیت در پروژه ارز دیجیتال کوانت، مدیر استارتاپ Digital 7 نیز است که درزمینه فناوری های مالی فعالیت می کند.

    تاریخچه ارز دیجیتال کوانت

    عرضه اولیه سکه (ICO) ارز دیجیتال کوانت، در ماه می سال ۲۰۱۸ میلادی (اردیبهشت ماه ۱۳۹۷) انجام گرفت. همان طور که در بالا به آن اشاره کردیم، شبکه کوانت توسط شخصی به نام گیلبرت وردیان پایه گذاری شد. او درست مثل دیگر اشخاصی که پروژه های امیدوارکننده حوزه ارزهای دیجیتال را پایه گذاری کرده اند، یک فرد عادی به حساب نمی آید و ارتباطات گسترده ای با نهادهای دولتی و خصوصی قدرتمندی دارد.

    گیلبرت که نخستین بار در سال ۲۰۰۹ با مفهوم بیت کوین آشنایی پیدا کرده بود، بارها در تلاش بود تا کارفرمایان خود را متقاعد کند که از این ارز دیجیتال و به طور گسترده تر از شبکه بلاک چین در کسب وکارهای خود استفاده کنند.

    در دسامبر سال ۲۰۱۷ میلادی (شهریورماه ۱۳۹۶)، تأسیس شبکه Quant رسماً اعلام گردید. در بیانیه ای که تیم توسعه دهنده کوانت منتشر کرده بودند، هدف اصلی از عرضه این رمز ارز، حل تمامی مشکلات زنجیره ای میان شبکه های بلاک چین گوناگون عنوان شده بود. گیلبرت که در دوران حرفه ای خود در مؤسسات و شرکت های معتبر بسیاری کار کرده بود، به دنبال این بود تا از ارتباطات خود استفاده کرده تا بدین وسیله بتواند شبکه کوانت را به هدف اصلی خود برساند.

    از طرفی چندی بعد اعلام شد که شبکه کوانت میزانی نامشخص از بودجه خود را از طریق موسسه Alpha Sigma Capital  دریافت کرده است. این موضوع کماکان به طور قطعی تأیید نشده و با توجه به سرمایه ای که از طریق عرضه اولیه توکن QNT جمع آوری شد و همچنین با بررسی هزینه هایی که تا امروز برای این شبکه شده است، این کمک مالی از طرف موسسه آلفا زیگما کپیتال، چندان دور از ذهن به نظر نمی رسد.

    چشم انداز اصلی شبکه کوانت

    علاوه بر این موارد، چشم انداز اصلی شبکه کوانت در بلندمدت کمپانی های بزرگی همچون اپل و مایکروسافت است. در حقیقت کوانت مسیری مثل دیگر پروژه های حال حاضر در حوزه ارزهای دیجیتال ندارد و به عقیده بسیاری از کارشناسان این حوزه، شبکه کوانت اشتراکات بیشتری با غول های فناوری حاضر در سیلیکون ولی (Silicon Valley) دارد تا باقی پروژه های عرصه رمز ارزها.

    نکته دیگری که در مورد تاریخچه کوانت باید به آن اشاره داشته باشیم این است که ظاهراً توسعه دهندگان این در آغاز به کار کوانت، برنامه ای جهت ایجاد و عرضه توکن برای این شبکه نداشته است. در حقیقت این موضوع را مصاحبه با مدیرعامل شبکه کوانت، یعنی گیلبرت وردیان آشکار گردید. بااین وجود، نه تنها در حال حاضر کوانت دارای یک توکن بنام QNT است، بلکه به نظر می رسد تا توسعه دهندگان کوانت به دنبال این هستند تا در آینده، توکن دیگری را نیز برای دیگر اهداف شبکه خود عرضه کنند.

    در ماه ژوئن سال جاری میلادی (خردادماه ۱۴۰۰)، پروتکل کوانت از نسخه ۱.۵ شبکه خود بهره برداری کرد. از طرفی هم اکنون نسخه ۲.۰ اُورلجر (Overledger) نیز عرضه گردیده است. علاوه بر این موارد، هنوز نمی توان نقشه راه مشخصی را برای پلتفرم Quant متصور شد. بااین وجود هم اکنون تیم توسعه دهنده این ارز دیجیتال تمرکز خود را بر آموزش توسعه دهندگان شبکه های بلاک چین و همچنین اپلیکیشن های شبکه Overledger قرار داده اند.

    اما اگر قصد مروری کلی بر تاریخچه رمز ارز کوانت را داشته باشیم، به طور خلاصه می توانیم تاریخچه رویدادهای مرتبط با این شبکه ارز دیجیتال را به صورت زیر بیان کنیم:

    سپتامبر ۲۰۱۸ (شهریورماه ۱۳۹۷)

    • سوزاندن نزدیک به ۹٫۵ میلیارد واحد توکن QNT
    • عضویت در کسنرسیوم جهانی بلاک چین های قانونی

    نوامبر ۲۰۱۸ (آبان ماه ۱۳۹۷)

    • رونمایی از سیستم عامل اُورلجر

    دسامبر ۲۰۱۸ (آذرماه ۱۳۹۷)

    • همکاری با AUCloud
    • عضویت در کنسرسیوم مبتکران بلاک چین  MOBI
    • همکاری با پروژه  Crowdz

    ژانویه ۲۰۱۹ (دی ماه ۱۳۹۸)

    • قرارگیری در لیست پنجاه کمپانی برتر کریپتو ولی  (Crypto Valley)

    فوریه ۲۰۱۹ (بهمن ماه ۱۳۹۸)

    • همکاری با پی یوکی  (Pay.UK)
    • عضویت در اکوسیستم اورکل گلوبال  (Oracle Global)

    مارس ۲۰۱۹ (خردادماه ۱۳۹۸)

    • همکاری با سرویس اینترنتی وب آمازون

    فوریه ۲۰۲۰ (بهمن ماه ۱۳۹۹)

    • ارائه نسخه به روزرسانی شده Overledger

    مارس ۲۰۲۰ (خردادماه ۱۳۹۹)

    • عرضه تمامی خزانه شبکه Overledger

    ژانویه ۲۰۲۱ (دی ماه ۱۳۹۹)

    • عرضه نسخه ۱.۵ از شبکه اصلی کوانت

    ویژگی های ارز دیجیتال کوانت

    در این بخش از این مقاله قصد داریم تا به خصوصیات و ویژگی های برجسته شبکه ارز دیجیتال کوانت بپردازیم. ازاین رو ازجمله بارزترین ویژگی های شبکه این رمز ارز می توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:

    • هدف کوانت ارائه به روزترین داده ها در میان شبکه های بلاک چین است.
    • به سیستم های بانکی این امکان را می دهد تا با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
    • کوانت امکان ایجاد دارایی های جدید در هر نوع دفتر کل توزیع شده را میسر می سازد و درنتیجه دیگر نیازی به کد نویسی نیست.
    • تیم توسعه دهنده کوانت قصد دارند تا جهت ورود به حوزه های گوناگون دیگر مثل زنجیره تأمین، مراقبت های بهداشتی و خدمات مالی شبکه خود را توسعه دهند. ازجمله این موارد می توانیم به پروژه Quant Health اشاره کنیم که برنامه ای کاربردی است که به وسیله مؤسسات بهداشتی بین المللی مختلف جهت ردیابی پرونده های الکترونیکی سلامت مورداستفاده قرار می گیرد.
    • ارائه Overledger جهت ادغام شبکه های بلاک چین قدیمی و مدرن با یکدیگر در راستای رفع محدودیت اصلی بلاک چین های امروزی که همانا عدم توانایی ارتباط متقابل با دیگر شبکه ها است.
    • امکان اجرای Overledger کوانت بر روی هرگونه پلتفرم ابری مثل سرویس های وب آمازون AWS
    • ساخت اپلیکیش های چند زنجیره ای (MApps) بر بستر اکوسیستم کوانت
    • رفع محدودیت دسترسی مشاغل به تنها یک شبکه بلاک چین به وسیله شبکه کوانت. این بدین معنا است که برنامه های این بلاک چین ها قادر خواهند بود تا مجموعه ای متنوع از ویژگی ها را از بلاک چین های مختلفی که در دسترس هستند انتخاب کرده و آنها را پیاده سازی کنند.

    در ادامه قصد داریم تا بیشتر در مورد ساختار کلی و ویژگی های این ارز دیجیتال صحبت کنیم.

    شبکه کوانت

    همان طور که در ابتدای این مطلب نیز توضیح دادیم، شبکه کوانت اساساً یک شرکت تکنولوژی بلاک چین است که هدف خود را بر روی دسترسی به قابلیت همکاری بین المللی میان بلاک چین های گوناگون با استفاده از سیستم عامل Overledger قرار داده است. از طرفی درست برعکس دیگر پروژه های حال حاضر در عرصه ارزهای دیجیتال، شبکه کوانت منبع باز (Open Sourse) نبوده و اغلب فناوری های استفاده شده در محصولات آن، ثبت اختراع شده و مجوزهای لازم جهت حق انحصاری استفاده از آنها کسب شده اند.

    علاوه بر این موارد، باوجود اینکه شبکه کوانت بیشتر تمرکز خود را بر روی خدمات بلاک چین های سازمانی قرار داده است، ولی تیم توسعه دهنده آن نیم نگاهی نیز به ادغام سازی چندین بلاک چین گوناگون بر بستر سیستم عامل Overledger دارند. ازاین رو بد نیست بدانید که در حال حاضر شبکه کوانت از بیت کوین، اتریوم، ریپل، بایننس چین، استلار، ایاس، آیوتا و چندین پروژه ارز دیجیتال دیگر نیز پشتیبانی می کند. از طرفی این شبکه ارز دیجیتال از بلاک چین هایی مثل JP Morgan’s Quorum، R3 Corda و Hyperledger Fabric نیز پشتیبانی می کند.

    نحوه کارکرد شبکه کوانت

    در بالا اشاره کردیم که شبکه کوانت یک پروژه منبع بسته است. پس این شبکه به هیچ وجه جزئیات عملکرد تکنولوژی های کلیدی خود را به اشتراک نمی گذارد. همچنین باید به این موضوع نیز توجه ویژه ای داشته باشید که شبکه کوانت اساساً یک بلاک چین نیست. در حقیقت کوانت اکوسیستمی است که از اجزای گوناگونی مثل سیستم عامل بلاک چین Overledger، اپلیکیشن های چند زنجیره ای (mApps)، خزانه داری و توکن QNT  تشکیل شده است که در ادامه هرکدام از این موارد را جداگانه موردبررسی قرار خواهیم داد.

    – سیستم عامل اورلجر

    آور لجر (Overledger) سیستم عاملی مبتنی بر بلاک چین است. این یعنی اورلجر قابلیت تعامل همزمان با چندین بلاک چین گوناگون را در اختیار افرادی که از این سیستم عامل استفاده می کنند قرار می دهد. از طرفی سیستم عامل اورلجر با این هدف طراحی گردیده است تا که ویندوز یا مک (macOS) آینده شبکه های بلاک چین باشد.

    درحالی که شبکه کوانت توضیحی مفصل در مورد نحوه کار این سیستم عامل ارائه نمی دهد، در صفحه FAQ وب سایت این ارز دیجیتال مشخص شده که این شبکه مبتنی بر فناوری منبع باز Google Kubernetes است. همچنین در این صفحه ذکرشده که Kubernetes این امکان را برای یک اپلیکیشن فراهم می سازد تا هزاران کاربر را بدون هیچ گونه مشکلی پشتیبانی کند.

    علاوه بر این موارد، همچون بسیاری دیگر از اپلیکیشن های کاربردی دیگر، استفاده از سیستم عامل اورلجر نیز رایگان نیست. ازاین رو هم کاربران و هم مؤسسات و شرکت ها باید جهت استفاده از این سیستم عامل هزینه استفاده سالانه آن را پرداخت کنند. در حقیقت این هزینه برای تمامی افراد و مؤسسات ثابت بوده و بسته به تعدادی از فاکتورهای مختلف مثل اندازه شرکت، متفاوت خواهد بود. از طرفی این پرداخت به افراد و شرکت ها این قابلیت را می دهد تا با استفاده از این سیستم عامل اپلیکیشن های چند زنجیره ای (mApp) منحصربه فرد خود را ایجاد کنند.

    – اپلیکیشن های چند زنجیره ای  (mApps)

    این اپلیکیشن ها درواقع اپلیکیشن هایی هستند که در بستر چندین بلاک چین مختلف ایجادشده اند. این در شرایطی است که اپلیکیشن های غیرمتمرکز (dApps)  تنها بر بستر یک بلاک چین که عمدتاً بلاک چین اتریوم است ایجاد می شوند. در حقیقت هر mApp از قراردادهایی تشکیل شده که به قراردادهای هوشمند مختلف در بلاک چین های گوناگون این امکان را می دهد تا با یکدیگر همکاری کنند.

    ازآنجایی که mApp ها بر روی چند بلاک چین گوناگون ایجاد می شوند، درنتیجه کارایی و سرعت آنها به زنجیره های بلوکی آنها بستگی خواهد داشت. مثلاً اگر به وسیله اتریوم و سولانا یک mApp بسازیم، بخشی از اپلیکیشن ساخته شده بر روی اتریوم تنها قادر به انجام پانزده معامله بر ثانیه خواهد بود؛ این در حالی است که بخش دیگر آن نزدیک به شصت و پنج هزار تراکنش بر ثانیه را پردازش می کند.

    جدا از این موارد، ایده ایجاد این دسته از اپلیکیشن ها این است که هم کاربران و هم مؤسسات و شرکت ها قادر به استفاده از برترین قسمت های هر بلاک چین باشند. مثلاً افراد به وسیله این اپلیکیشن ها می توانند از سرعت بلاک چین سولانا جهت رسیدگی به معاملات خود و همچنین از سطح ایمنی بلاک چین بیت کوین نیز جهت تسویه حساب اپلیکیشن خود بهره ببرند.

    – توکن QNT

    توکن ارز دیجیتال کوانت اساساً یک توکن ERC-20 است که جهت پرداخت هزینه کالاها، خدمات و همچنین هزینه های صدور مجوز در اکوسیستم شبکه کوانت مورداستفاده قرار می گیرد. جالب است بدانید که با سوختن مقداری از این توکن در سپتامبر ۲۰۱۸ (شهریورماه ۱۳۹۷)، حداکثر میزان عرضه QNT تنها مقداری بیشتر از ۱۴٫۵ میلیون بود.

    از طرفی به طور تقریبی ۴٫۵ میلیون توکن نیز به شبکه کوانت اختصاص پیدا کرده است؛ این در حالی است که ده میلیون توکن باقیمانده نیز در بازار موجود هستند. ازاین رو به نظر می رسد که شبکه کوانت تعدادی از توکن های خود را از زمان سوزانده شدن در سال ۲۰۱۸ فروخته است. علت این فرض این است که هم اکنون تنها نزدیک به دوازده میلیون توکن QNT در بازار در گردش است.

    جدا از این موارد، عرضه اولیه سکه یا ICO شبکه کوانت نیز در ماه مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ماه ۱۳۹۷) برگزار گردید. در آن زمان، حداکثر عرضه برای توکن QNT  تنها ۴۵٫۵ میلیون بود که از این رقم بیش از ۳۰٪ آن به خود شبکه اختصاص یافته و ۷۰٪ باقیمانده نیز جهت فروش در زمان ICO در نظر گرفته شده بود.

    کیف پول های ارز دیجیتال کوانت

    در حال حاضر تعداد زیادی کیف پول دیجیتال با ویژگی های گوناگون مختلف وجود دارد که می توانید از آنها جهت ذخیره و نگهداری این ارز دیجیتال استفاده کنید. همان طور که می دانید کیف پول های سخت افزاری به شکل آفلاین کارکرده و به طور معمول جهت انجام تراکنش های خود به وسیله کابل هایUSB  به رایانه متصل می شوند. همچنین این کیف پول های ارز دیجیتال از سطح امنیتی بسیار بالایی برخوردار هستند. ازجمله کیف پول های سخت افزاری که از این رمز ارز پشتیبانی می کنند، می توانیم به ترزور (Trezor) اشاره داشته باشیم.

    جدا از کیف پول های سخت افزاری، کیف پول های نرم افزاری نیز وجود دارند که اساساً تفاوت آن چنانی با کیف پول های دسکتاپی ندارند، ولی استفاده از آنها آسان تر بوده و می توانید در هر مکانی از خدمات آنها استفاده کنید. ازاین رو جهت ذخیره رمز ارز کوانت می توانید از کیف پول های مثل کوینومی (Coinomi) یا کوین بنک (Coinbank) استفاده کنید.

    در آخر نیز کیف پول های دسکتاپی هستند که شما می توانید آنها را بر روی رایانه خود نصب کرده و از آنها استفاده کنید. این ولت های ارز دیجیتال جزء ایمن ترین گزینه ها به حساب می آیند. ازاین رو ازجمله ولت های دسکتاپی که از توکن QNT پشتیبانی می کنند نیز می توانیم به بیت پاندا (BitPanda) و فری ولت (Freewallet.Io) اشاره داشته باشیم.

    آموزش خرید ارز دیجیتال کوانت

    توکن QNT در حال حاضر در صرافی های ارز دیجیتال گوناگونی قابل خریدوفروش است. درواقع جهت خریدوفروش ارز دیجیتال کوانت شما می توانید دقیقاً مثل هر ارز دیجیتال دیگری از صرافی هایی که از این رمز ارز پشتیبانی می کنند استفاده کنید. ازاین رو در ادامه قصد داریم شمارا با چند مورد از صرافی های ارز دیجیتالی که این توکن را در صرافی خود لیست کرده اند آشنا کنیم.

    صرافی های پشتیبانی کننده از رمز ارز کوانت

    ازجمله صرافی های پشتیبانی کننده از توکن QNT می توانیم به صرافی بیترکس (Bittrex)، بیلکسی (Bilaxy)، بیت هامب گلوبال (Bithumb Global)، ورژن ۲ صرافی یونی سواپ (Uniswap 2.0)، صرفی هات بیت (Hotbit)، وان اینچ اکسچنچ (One inch Exchange)، صرافی بایننس (Binance)، کوین بیس (Coinbase)، کوکوین (KuCoin) و گیت (Gate.Io) اشاره کنیم.

    دقت کنید که کاربران ایرانی به علت تحریم های فعلی قادر به ثبت نام با IP ایران در بسیاری از صرافی ها نیستند. ازاین رو این کاربران جهت ثبت نام و کار با صرافی مدنظر خود باید از یک نرم افزار تغییر IP ثابت (VPS) استفاده کنند.

    پروژه های کوانت

    شبکه کوانت توانسته تا با شعار انقلاب در نحوه اتصال جهان، با بسیاری از پلتفرم های مختلف همکاری کند. چشم انداز کوانت برای بسیاری از این همکاری ها، در اختیار قرار دادن امکانات و محصولات به کمپانی هایی است که قصد ایجاد شبکه بلاک چین انحصاری خود را ندارند. در حقیقت تیم توسعه دهنده کوانت بر این باور هستند که همه افراد باید قادر باشند تا به صورت آسان و بدون دردسر از فناوری بلاک چین استفاده کنند. حال بپردازیم به تعدادی از پروژه هایی که شبکه ارز دیجیتال کوانت با آنها همکاری داشته اند.

    • Pay.UK

    پی یو کی یک کمپانی پیشرو است که درزمینه پرداخت های غیرتجاری فعالیت کرده و تراکنش های بین مشتریان، شرکت ها و سازمان های مختلف (مثل تراکنش های عادی، پرداخت حقوق، قبوض، مالیات و پرداخت های اینترنتی) را میسر می سازد. از طرفی شبکه کوانت به Pay.UK درزمینه حفظ یکپارچگی ارائه خدمات، تحول در صنعت پرداخت و همچنین ارتقای خدمات آنها کمک می کند.

    • آمازون

    شبکه کوانت در ماه مارس ۲۰۱۹ میلادی (خردادماه ۱۳۹۸) خبر از همکاری با شرکت AWS Partner Network  که انحصاراً APN نامیده می شود داد. این شرکت در حقیقت شریک جهانی پلتفرم Amazon AWS  است که باهدف کمک به شرکای APN جهت یافتن راه حل های تجاری و تبلیغاتی مبتنی بر بستر AWS  توسعه پیداکرده است. از طرفی همکاری آمازون و کوانت نیز این قابلیت را ایجاد می سازد تا میلیون ها کاربر  AWS که از سرویس های وب آمازون همچون Cloud استفاده می کنند، توسط سیستم عامل اورلجر شبکه کوانت، اپلیکیشن های چند زنجیره ای مخصوص به خود را ایجاد کنند.

    • Crowdz

    کرادز در حوزه دیجیتالی ساختن زنجیره تأمین جهانی فعالیت دارد. در حقیقت هدف کلی کرادز این است که با ادغام شبکه زنجیره جهانی با شبکه بلاک چین، سرعت، کارایی و همچنین اقتصاد زنجیره تأمین جهانی را گسترش دهد. کوانت در سال ۲۰۱۸ همکاری خود را در راستای اتصال شبکه بیزنس به بیزنس (B2B) این سازمان به شبکه های بلاکچین گوناگون شروع کرد.

    • SIAChain

    پلتفرم سیا و شبکه کوانت همکاری خود را در ژوئن سال میلادی گذشته اعلام کردند. تمرکز اصلی این ۲ پلتفرم بر روی ارائه خدمات مشترک به بانک ها و مؤسسات مالی قرارگرفته است. در حقیقت هدف از این همکاری، فعال کردن تعامل پذیری و ترکیب سیستم عامل اورلجر با زیرساخت های پلتفرم سیا است. درواقع این ۲ پلتفرم امیدوار هستند تا بتوانند راه حلی مناسب جهت رفع مشکلاتی که سازمان های مالی درزمینه ادغام بلاک چین ها با آن روبرو هستند، ارائه کنند.

    آینده ارز دیجیتال کوانت

    ارز دیجیتال کوانت در حال حاضر یکی از برترین رمز ارزهای موجود در بازار ارزهای دیجیتال است. از طرفی بنیان گذاران و تیم توسعه دهندگان فعلی کوانت نیز افرادی حرفه ای هستند و سال ها در پروژه های بین المللی مهم شرکت داشته اند. همان طور که اشاره کردیم، هدف شبکه این ارز دیجیتال ایجاد پلتفرمی ارتباطی میان بلاک چین های مختلف است. ازآنجایی که نیاز به وجود چنین پلتفرمی کاملاً احساس می شود و کوانت قادر است تا معضل عدم همکاری متقابل میان بلاک چین ها را حل سازد، این رمز ارز پتانسیل رشد بسیار مطلوبی در آینده خواهد داشت.

    همچنین توکن QNT در قیاس با رمز ارزهای دیگر قیمت قابل توجهی دارد. از زمان شروع معاملات QNT در آگوست ۲۰۱۸ میلادی (مردادماه ۱۳۹۷)، قیمت کوانت در یک روند صعودی کاملاً قابل توجه بوده است. درواقع بعد از سقوط تقریبی ۱٫۵ دلاری کوانت به دلیل خرابی در شبکه آن در ماه مارس سال گذشته، QNT  از آن زمان تاکنون روندی رو به رشد داشته است.

    نتیجه گیری

    شبکه کوانت یک پروژه جاه طلبانه است که به نظر می رسد که دشواری های مسیر خود را طی کرده باشد و در حال حاضر در یک سراشیبی قرار دارد که رو به رشد می رود. این ارز دیجیتال با توجه به هدفی که پیش روی خود دارد، روزبه روز بیشتر مورد استقبال شرکت ها و پروژه های شناخته شده قرار خواهد گرفت و همین موضوع باعث خواهد شد تا توکن آن نیز (QNT) با افزایش قیمت روبرو خواهد شد. ازاین رو به نظر می رسد که سرمایه گذاری بلندمدت بر روی این توکن گزینه بسیار مطلوبی باشد.

    سؤالات متداول

    قیمت کوانت در زمان عرضه اولیه آن در ماه آگوست ۲۰۱۸ میلادی (مردادماه ۱۳۹۷) ۰٫۲۷ دلار بوده است.

    به طور کلی برای ذخیره QNT می توانیم از ولت هایی که از شبکه اتریوم پشتیبانی می کنند، استفاده کنیم. درنتیجه ازجمله ولت های مناسب جهت ذخیره QNT می توانیم به Atomic Wallet، Exodus، Metamask، Trust Wallet، MyEtherWallet و Coinbase اشاره کنیم. همچنین ازجمله کیف پول های سخت افزاری جهت ذخیره کوانت نیز می توانیم به Trezor و Ledger Nanos S اشاره کنیم.

    رمز ارز کوانت در صرافی های متمرکز و غیرمتمرکز مختلفی لیست شده که ازجمله آنها می توانیم به Bilaxy، Bittrex، Bithumb Global، Hotbit و One inch Exchange اشاره کنیم.

    شبکه کوانت با پلتفرم های گوناگونی همکاری کرده که ازجمله آنها می توان به آمازون، شرکت AWS Partner Network، Pay.UK، Crowdz و … اشاره داشته باشیم.

    شبکه کوانت به وسیله گیلبرت وردین (Gilbert Verdian) تأسیس گردید، ولی هم اکنون، تیم توسعه دهنده کوانت به جز وردین از پیتر ماریروسان (Peter Marirosans)، لارا وردیان (Lara Verdian)، گاگیک آلاوردیان (Gagik Alaverdian) و توبی باکس (Toby Box) تشکیل می شود.

    هدف اصلی این شبکه ارز دیجیتال اتصال شبکه های بلاک چین گوناگون به یکدیگر است.