ریپل چیست؟

اگر با بازار رمزارزها آشنا باشید قطعا نام ریپل با نام اختصاری XRP را شنیده‌اید. ریپل در اصل هم یک پلتفرم است و هم یک ارز. شبکه ریپل پلتفرم غیرمتمرکزی است که خدمات تسویه ناخلص آنی، تبادل ارز و حواله‌های مالی را فراهم می‌کند. هدف ریپل ایجاد نظامی است که در آن پرداخت‌ها بدون توجه به موقعیت مکانی در لحظه پردازش شوند و هزینه و زمانی که در سیستم‌های بانکی سنتی صرف می‌شود به حداقل برسد.

ریپل چیست؟

ارز دیجیتال ریپل به عنوان ارز واسط در تراکنش‌هایی استفاده می‌شود که طرفین آن هیچ ارتباط پیشینی با یکدیگر ندارند. برخلاف بیت کوین که بر استخراج غیرمتمرکز و تدریجی متکی است، تمام توکن‌های XRP از پیش استخراج شده‌اند و بخشی از آن‌ها توسط شرکت Ripple Labs  نگهداری می‌شود. این تمایز باعث می‌شود ریپل نسبت به سایر ارزهای دیجیتال کنترل بیشتری بر ارز خود داشته باشد. این تمرکزگرایی همیشه موضوعی بحث‌برانگیز بوده و بعضی معتقدند همین موضوع باعث می‌شود ریپل در بلندمدت موفقیت پایداری نداشته باشد. با این حال، همین تمرکزگرایی به ریپل اجازه می‌دهد به‌راحتی با مؤسسات مالی معتبر همکاری کند. ریپل تاکنون با بیش از ۳۰۰ موسسه مالی در ۴۰ کشور همکاری کرده است که از جمله آن‌ها می‌توان به غول‌هایی مانند سانتاندر، آمریکن اکسپرس و استاندارد چارترد اشاره کرد.

چرا ریپل مهم است؟

اهمیت ریپل در حوزه پرداخت‌های بین‌المللی را نمی‌توان نادیده گرفت. سیستم‌های بانکی سنتی، به ویژه در زمینه انتقالات بین‌المللی، همواره کند و پرهزینه بوده‌اند، دلیل این مشکلات واسطه‌هایی مانند بانک‌های کارگزار هستند که لایه‌های هزینه‌بر را به چرخه انتقال پول اضافه می‌کنند و زمان تسویه را افزایش می‌دهند. دفتر کل XRP یا همان ریپل با فراهم آوردن نقدینگی و امکان انتقال آنی، راه حلی جایگزین ارائه کرده و هزینه‌ها را به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد.

این کارایی ریپل را در موقعیت منحصربه‌فردی قرار می‌دهد که نه تنها فضای ارزهای دیجیتال بلکه کل بخش مالی را متحول کند. در ادامه توضیح می‌دهیم که چرا ریپل حائز اهمیت و منحصربه‌فرد است:

  1. سرعت تراکنش‌ها: ریپل تراکنش‌ها را در ۳ تا ۵ ثانیه پردازش می‌کند که نسبت به بیتکوین بسیار سریع‌تر است (هر تراکنش در شبکه بیتکوین ممکن است تا ۱۰ دقیقه هم طول بکشد). بانکداری سنتی هم که در این زمینه هیچ حرفی برای گفتن ندارد چون هر تراکنش بین‌المللی در آن ممکن است تا چند روز طول بکشد.
  2. هزینة پایین:  هزینه تراکنش‌ها در شبکه ریپل نسبت به بیت‌کوین و اتریوم بسیار کمتر است. هزینه هر تراکنش در RippleNet معمولاً کمتر از ۰.۰۱ دلار است که در مقایسه با روش‌های سنتی پرداخت بین‌المللی (که کارمزد هر تراکنش در آن بین ۵ تا ۵۰ دلار یا حتی بیشتر است) رقمی ناچیز به شمار می‌رود.
  3. نقدینگی و واسطه‌گری: XRP به عنوان یک ارز واسط نقدینگی لازم را برای تراکنش‌های بین‌المللی را فراهم می‌کند. این ویژگی به‌ویژه برای مؤسساتی که می‌خواهند بدون نگهداری ارزهای مختلف خارجی مبالغ بزرگ انتقال دهند، بسیار مفید است.

نقش ریپل در بازارهای مالی

نقش ریپل در بازارهای مالی چندوجهی است. این پلتفرم به بهبود نقدینگی مؤسسات مالی، تسهیل انتقالات بین‌المللی و کاهش وابستگی به سیستم‌های بانکداری سنتی کمک می‌کند. RippleNet یا شبکة ریپل به مؤسسات این امکان را می‌دهد که پرداخت‌های بین‌المللی را در لحظه پردازش کنند و در واقع جایگزینی برای سیستمSWIFT به حساب می‌آید که اغلب کند و دست‌وپاگیر است.

 

نقش ریپل در بازار های مالی

همکاری‌های ریپل با مؤسسات مالی بزرگ نشان از پتانسیل بالای آن دارد. به عنوان مثال، همکاری این رمزارز با MoneyGram  باعث تسهیل در انتقال وجوه شده است. با این حال و با وجود این همکاری‌ها، ریپل با سخت‌گیری‌های نظارتی، به‌ویژه در ایالات متحده مواجه شده است. شرکت Ripple Labs  که مسئول ارز دیجیتال ریپل است، درگیر پرونده‌ای حقوقی با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) بود که این شرکت را به فروش اوراق بهادار ثبت‌نشده به صورت توکن‌های XRP متهم کرده بود و در نهایت این شرکت به پرداخت 125 میلیون دلار جریمه محکوم شد. با وجود اینکه این پرونده با پیشرفت‌هایی به نفع ریپل همراه بوده است، نتیجة نهایی هنوز مشخص نیست و سرنوشت این پرونده می‌تواند تأثیر بسزایی بر نقش ریپل در سیستم مالی جهانی داشته باشد.

تحلیل قیمت ریپل XRP گذشته، حال و آینده

ارز دیجیتال ریپل، مانند اکثر ارزهای دیجیتال، از زمان عرضة خود با نوسانات قیمتی قابل توجهی مواجه شده است. در دوران رونق ارزهای دیجیتال بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸، این ارز به بالاترین قیمت تاریخ خود، یعنی بیش از ۳.۸۰ دلار رسید. اما از آن زمان تاکنون، به دلیل تغییر احساسات حاکم بر بازار، تحولات نظارتی و چالش‌های حقوقی، اصلاحات قابل توجهی را تجربه کرده است.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر
قیمت ریپل

برای تحلیل قیمت ریپل باید ترکیبی از تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی را به کار بگیریم. با مطالعه الگوهای قیمتی تاریخی و درک عواملی که ارزش آن را تحت تأثیر قرار می‌دهند، سرمایه‌گذاران می‌توانند پیش‌بینی‌های دقیق‌تری درباره تحرکات قیمتی آینده این رمزارز داشته باشند. در ادامه نگاهی کلی به تاریخچة قیمتی ریپل خواهیم داشت.

  • ۲۰۱۳-۲۰۱۷:  قیمت XRP در سال‌های ابتدایی به نسبت ثابت بود و بین ۰.۰۱ تا ۰.۰۵ دلار نوسان می‌کرد. تازه در اواخر سال ۲۰۱۷ و در دوران رونق ارزهای دیجیتال بود که ریپل افزایش قیمت چشمگیری را تجربه کرد و از یک دلار فراتر رفت.
  • ۲۰۱۸-۲۰۲۱: ریپل پس از رسیدن به بالاترین قیمت خود در ژانویه ۲۰۱۸، قیمت ریپل نیز همراه با کل بازار ارزهای دیجیتال سقوط کرد. با این حال، ریپل جایگاه خود به عنوان یکی از ده ارز برتر بازار از نظر مارکت‌کپ را حفظ کرد و در اواخر سال ۲۰۲۰ با جان گرفتن دوبارة بازار و خوش‌بینی نسبت به فناوری ریپل، بخشی از ارزش از دست‌رفتة خود را جبران کرد.
  • ۲۰۲۱ تا امروز:  قیمت ریپل در سال‌های اخیر با نوسانات زیادی روبرو بوده است که این نوسانات تحت تأثیر روندهای بازار و پرونده‌های حقوقی ریپل قرار داشته است. از سال 2021 تا امروز قیمت ریپل بین ۰.3۰ تا ۱.7۰ دلار در نوسان بوده است و تحولات مهم در وضعیت حقوقی، در کنار بهبود وضعیت بازار می‌تواند به تغییرات قیمتی بزرگ‌تر منجر شود.

عوامل موثر بر نوسانات قیمت ریپل

  1. عرضه و تقاضا: قیمت رمزارز ریپل نیز  مانند قیمت همة دارایی‌ها، تحت تأثیر دینامیک عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. با این حال، تعداد بالای توکن‌های در حال گردش ریپل (بیش از ۵۰ میلیارد توکن) باعث می‌شود این ارز تحت تأثیر فشار خرید و فروش نوسانات شدیدتری را (نسبت به دارایی‌های سنتی) تجربه کند.
  2. رسانه‌ها و اخبار:  ریپل نیز مانند اکثر رمزارزها  به شدت به رویدادهای خبری حساس است، به ویژه خبرهایی که به پرونده‌های حقوقی جاری آن با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) مربوط باشد. تحولات مثبت، مانند پیروزی ریپل در پرونده‌های حساس می‌تواند باعث افزایش قیمت شود، در حالی که اخبار منفی، مانند احتمال حذف از بازارهای اصلی، می‌تواند به کاهش قیمت منجر شود.
  3. رویدادهای اقتصادی جهانی: عوامل اقتصادی کلان نیز بر قیمت ریپل تأثیر می‌گذارند. به عنوان مثال، پاندمی کرونا و اقدامات محرک اقتصادی پس از آن، باعث افزایش علاقه به دارایی‌های جایگزین، از جمله ارزهای دیجیتال شد. از طرفی، مسائل مربوط به تورم و سیاست‌های بانک‌های مرکزی آمریکا نیز می‌تواند تقاضا در ارزهای دیجیتال را افزایش دهد.

چطور تغییرات قیمت ریپل را پیش بینی کنیم؟

در بخش قبل به عوامل موثر بر قیمت ریپل اشاره کردیم. برای پیش‌بینی قیمت ریپل نیز باید عوامل بالا را به طور مرتب رصد و براساس آن‌ها بازار و قیمت ریپل را مورد ارزیابی قرار دهیم. بررسی عرضه و تقاضا با کمک تحلیل تکنیکال و بررسی اخبار و رویدادهای کلان در کنار تحلیل بنیادین موثر خواهد بود. در ادامه توضیح مختصری دربارة این دو ابزار ارائه خواهیم کرد.

  1. تحلیل تکنیکال:  تحلیل تکنیکال یعنی مطالعه نمودارهای قیمتی، شناسایی روندها و استفاده از اندیکاتورهایی مانند میانگین متحرک  (MA)، شاخص قدرت نسبی (RSI) و سطوح فیبوناچی به منظور پیش‌بینی تحرکات قیمتی. برای مثال، تقاطع صعودی میان میانگین‌های متحرک کوتاه‌مدت (مثل میانگین 9 روزه) و بلندمدت (مثل میانگین 50 روزه)، یا به عبارت دیگر قطع شدن میانگین 50 روزه توسط میانگین 9 روزه، می‌تواند نشان‌دهندة آغاز روندی صعودی باشد که این یعنی فرصت مناسبی برای خرید به وجود آمده است.
  2. تحلیل بنیادی: تحلیل بنیادی عواملی را ارزیابی می‌کند که می‌توانند بر قیمت XRP تأثیر بگذارند. این عوامل همکاری‌های‌ ریپل با شرکت‌های بزرگ، تحولات نظارتی و استفادة سازمان‌ها از خدمات ریپل را شامل می‌شود. درک تأثیر این عوامل به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا حرکات قیمتی بلندمدت را با دقت بیشتری پیش‌بینی کنند.
نمودار تحلیل تکنیکال ریپل

راهنمای خرید ریپل

همیشه پیش از خرید ارزهای دیجیتال تحقیق جامع و کاملی دربارة ارز مورد نظر خود انجام دهید و به نظر دیگران، حتی افراد سرشناس، بسنده نکنید. همچنین در نظر داشته باشید که بازار رمزارزها بازاری پرریسک و پرنوسان به حساب می‌آید، بنابراین با رعایت اصول مدیریت ریسک و سرمایه خود را در برابر اتفاقات پیش‌بینی‌نشده بیمه کنید.

چگونه و از کجا ریپل بخریم؟

با توجه به اینکه ریپل یکی از رمزارزهای معتبر بازار است، می‌توانید آن را از بیشتر صرافی‌های داخلی و خارجی خریداری کنید. پس گام اول برای خرید ریپل انتخاب یک صرافی معتبر است. خوشبختانه تیم محتوای خانه سرمایه دو مقاله کامل درباره «بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی» و «بهترین صرافی های ارز دیجیتال خارجی برای ایرانیان» تهیه کرده است تا در این مرحله راحت‌تر و مطمئن‌تر عمل کنید. در مقایسة صرافی‌ها به نکات زیر توجه داشته باشید تا طبق نیاز خود بهترین انتخاب را انجام دهید:

  • حسن شهرت صرافی
  • تعداد رمزارزهای لیست‌شده
  • انواع کارمزدها
  • امنیت
  • نقدینگی و حجم معاملات
  • ارائه یا عدم ارائة خدمات به مشتریان ایرانی (در مورد صرافی‌های خارجی)
  • نظر کاربران دیگر
  • مجوزهای قانونی

روش‌های مختلف برای خرید ریپل

روش‌های مختلفی برای خرید ریپل وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  1. صرافی‌های متمرکز: یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای خرید ریپل استفاده از  پلتفرم‌های متمرکز ایرانی و خارجی مانند بیت‌پین و صرافی XT است، برای آشنایی با این صرافی‌ها می‌توانید به دو مقاله «بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی» و «بهترین صرافی های ارز دیجیتال خارجی برای ایرانیان» مراجعه کنید. در این صرافی‌ها می‌توانید ریپل را با ریال یا تتر خریداری کنید.
  2. صرافی‌های غیرمتمرکز (DEXs): در دکس‌ها یا صرافی‌های غیرمتمرکز مانند PancakeSwap  یا Uniswap هم می‌توانید ریپل را بخرید و بفروشید. اگرچه صرافی‌های غیرمتمرکز معمولاً کارمزدهای کمتری دریافت می‌کنند، اما کار با آن‌ها به دانش فنی بیشتری نیاز دارد. برای خرید و فروش ریپل در این صرافی‌ها کافی است کیف پول خود را به آن‌ها متصل و معامله را آغاز کنید.
  3. پلتفرم‌های همتا به همتا یا P2P: استفاده از صرافی‌های همتا به همتا یکی دیگر از راه‌های خرید ریپل است. در روش همتا به همتا شما ریپل (و ارزهای دیگر) را به طور مستقیم از افراد دیگر خریداری می‌کنید. این روش ممکن است با نرخ‌های بهتری همراه باشد، اما ریسک‌های بیشتری مانند کلاهبرداری را نیز به همراه دارد.

نکات امنیتی برای خرید ریپل

هنگام خرید ریپل، امنیت باید اولویت اول‌تان باشد. اولین گام انتخاب صرافی مطمئن است که درباره آن صحبت کردیم. اما پس از آن رعایت نکات زیر امنیت شما را حین خرید ریپل تأمین می‌کند:

  • همیشه احراز هویت دو مرحله‌ای (2FA) را در حساب‌های خود فعال کنید.
  • در نظر داشته باشید که XRP خود را به جای نگهداری در صرافی، در یک کیف پول امن ذخیره کنید. کیف پول‌های سخت‌افزاری مانند Ledger یا Trezor بالاترین سطح امنیت را ارائه می‌دهند چرا که کلیدهای خصوصی شما به صورت آفلاین در آن‌ها نگهداری می‌شوند.
  • بررسی پارامترهای تکنیکال و فاندامنتال پیش از خرید
  • آشنایی با حملات فیشینگ و قرار ندادن اطلاعات کیف پول در اختیار دیگران
  • رعایت اصول مدیریت ریسک و سرمایه

چه زمانی ریپل بخریم؟

خرید در زمان مناسب برای به حداکثر رساندن سود سرمایه‌گذاری بسیار مهم است. ضروری است که شرایط بازار، رویدادهای خبری و شاخص‌های تکنیکال را قبل از خرید مورد بررسی قرار دهید. به طور کلی می‌توان گفت زمان مناسب خرید به استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد. اگر سرمایه‌گذار بلندمدت هستید، خرید ریپل در زمان ریزش‌های بزرگ به احتمال زیاد در بلندمدت سود خوبی عایدتان می‌کند. اگر سرمایه‌گذار میان‌مدت یا کوتاه‌مدت هستید باید آشنایی خیلی بیشتری با تحلیل تکنیکال و فاندامنتال داشته باشید و بتوانید احساسات خود را به خوبی کنترل کنید. پس طبق شخصیت سرمایه‌گذاری و استراتژی تکنیکال خود عمل کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.

یافتن بهترین قیمت برای ریپل

وقتی شخصیت خود را در سرمایه‌گذاری شناختید و متوجه شدید سرمایه‌گذار بلندمدت هستید یا کوتاه‌مدت. می‌توانید از ابزارهای مختلفی برای تعیین نقطة دقیق‌تر خرید استفاده کنید. در ادامه به برخی از این روش‌ها و ابزارها اشاره خواهیم کرد.

  • ابزارهای مقایسه قیمت: پلتفرم‌هایی مانند CoinMarketCap یا CoinGecko به شما این امکان را می‌دهند که قیمت ریپل را در صرافی‌های مختلف مقایسه و بهترین قیمت ریپل در آن لحظه مشخص را شناسایی کنید.
  • شناسایی زمان‌های بهینه برای خرید:  پیدا کردن بهترین زمان و نقطه برای خرید ریپل کار دشوار و پیچیده‌ای است، اما پایش مداوم رویدادهای خبری مهم و الگوهای تکنیکال کمک می‌کند تا حتی‌الامکان رمزارز ریپل را در بهترین قیمت خریداری کنید.

راهنمای فروش ریپل

در بازارهای مالی هر خریدی فروشی هم دارد. فرض می‌کنیم رمزارز ریپل را خریده‌ایم و حالا بعد از رسیدن به سود مورد نظرمان (یا رسیدن به حد ضرر) قصد فروش آن را داریم. در ادامه دربارة فروش ریپل صحبت خواهیم کرد.

چگونه ریپل خود را بفروشیم؟

فرایند فروش ریپل مشابه فرآیند خرید آن است. شما می‌توانید ریپل خود را در صرافی‌های متمرکز ایرانی و خارجی، صرافی‌های غیرمتمرکز یا پلتفرم‌های همتا به همتا بفروشید. در ادامه روش‌های مختلف فروش ریپل را بررسی خواهیم کرد.

  1. صرافی‌های متمرکز: یکی از ساده‌ترین روش‌ها برای فروش ریپل استفاده از  پلتفرم‌های متمرکز ایرانی و خارجی مانند بیت‌پین و صرافی ال بانک است، برای آشنایی با این صرافی‌ها می‌توانید به دو مقاله «بهترین صرافی های ارز دیجیتال ایرانی» و «بهترین صرافی های ارز دیجیتال خارجی برای ایرانیان» مراجعه کنید. در این صرافی‌ها می‌توانید ریپل را در ازای ریال یا تتر بفروشید.
  2. صرافی‌های غیرمتمرکز (DEXs): در دکس‌ها یا صرافی‌های غیرمتمرکز مانند PancakeSwap یا Uniswap هم می‌توانید ریپل را بفروشید. اگرچه صرافی‌های غیرمتمرکز معمولاً کارمزدهای کمتری دریافت می‌کنند، اما کار با آن‌ها به دانش فنی بیشتری نیاز دارد. برای فروش ریپل در این صرافی‌ها کافی است کیف پول خود را به آن‌ها متصل و معامله را آغاز کنید.
  3. پلتفرم‌های همتا به همتا یا P2P: استفاده از صرافی‌های همتا به همتا یکی دیگر از راه‌های فروش ریپل است. در روش همتا به همتا شما ریپل (و ارزهای دیگر) را به طور مستقیم به افراد دیگر می‌فروشید.

بهترین زمان برای فروش ریپل

زمان‌بندی در فروش نیز دقیقاً به اندازة زمان‌بندی در خرید مهم است. بهترین زمان فروش ریپل زمانی است که شما به هدف خود از خرید آن رسیده باشید. یعنی میزان سودی که در نظر داشتید محقق شده باشد. گرچه گاهی نیز ممکن است قیمت به حد ضرر شما برسد و مجبور باشید ریپل خود را با ضرر بفروشید. در هر صورت استراتژی شما است که بهترین زمان فروش ریپل را مشخص می‌کند. اگر معامله‌گر روزانه یا سرمایه‌گذار کوتاه مدت هستید، برای پیدا کردن زمان مناسب فروش ریپل باید دقت بیشتری به ابزارهای تکنیکال مانند اندیکاتورها داشته باشید.

ملاحظات مالیاتی و قانونی

در زمان نگارش این مقاله خرید و فروش رمزارزها از جمله ریپل در ایران قانونی است و مالیات نیز برای آن وضع شده است. اگر می‌خواهید ریپل را در ایران معامله کنید، به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • اگر سود شما از محل خرید و فروش رمزارز بیش از 40 میلیون تومان باشد، مشمول مالیات خواهید شد.
  • مالیات رمزارزها به صورت پله‌ای محاسبه می‌شود.
  • در صورت نپرداختن مالیات، طبق ماده 274 قانون مالیات جریمه خواهید شد.
  • مالیات زمانی به معاملات شما تعلق می‌گیرد که ریپل خود را فروخته و سود آن را محقق کرده باشید.
  • قوانین مالیاتی ممکن است تغییر کنند.
  • کشورهای اروپایی و آمریکا نیز به ازای سود حاصل از معاملات رمزارزی از شهروندان خود مالیات دریافت می‌کنند.

آینده ریپل و نکات پایانی قیمت ریپل

پیش‌بینی بازارهای مالی و قیمت دارایی‌ها، که قیمت ریپل نیز از آن‌ها مستثنی نیست، کاری دشوار است و هیچ‌کس نمی‌تواند با قطعیت قیمت یک دارایی را پیش‌بینی کند. با وجود این، آیندة قیمت ریپل تا حد زیادی به نتیجة چالش‌های حقوقی آن و میزان پذیرش در بازار بستگی دارد. با اینکه این ارز دیجیتال همچنان یکی از برترین رمزارزها است، موانع قانونی و پیدایش رقبای جدید می‌تواند بر رشد آن تأثیر بگذارد. در ادامه دیدی کلی از پیش‌بینی تحلیلگران برجسته از قیمت ریپل ارائه خواهیم داد:

  • قیمت ریپل تا سال 2025: بسیاری از تحلیلگران امیدوارند قیمت ریپل تا سال 2025 رشد چشم‌گیری داشته باشد، مخصوصاً اگر ریپل در پرونده حقوقی خود پیروز شود. پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد قیمت ریپل می‌تواند تا سال 2025 به اهدافی از 1.35 تا 5 دلار دست پیدا کند. برخی از تحلیلگران معتقدند ارتقای فناوری و فعالیت‌های مثبت تیم ریپل نقش بسزایی در این رشد خواهد داشت.
  • پیش‌بینی قیمت ریپل بین سال‌های 2026 تا 2030: بسیاری از تحلیل‌گران معتقدند قیمت ریپل در بلندمدت رشد قابل توجهی را تجربه خواهد کرد. مثلاً برخی معتقدند قیمت ریپل ممکن است تا سال 2028 به 7 دلار برسد و حتی برخی تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند قیمت ریپل تا سال 2029 از 11 دلار هم بیشتر شود. با این حال، بیشتر تحلیلگران معتقدند این پیش‌بینی‌ها به دلیل ذات ناپایدار بازار کریپتو قطعیت چندانی ندارند.

تحلیلگران تیم Changelly پیش‌بینی می‌کنند قیمت ریپل تا سال 2030 به 12 دلار برسد، در حالی که منابع دیگری مانند وبسایت CoinPedia تارگت محافظه‌کارانه‌تری برای ریپل در نظر دارند و معتقدند تا سال 2025 قیمت ریپل به 2.21 خواهد رسید.  اما در این میان وبسایت بایننس بدبینانه‌ترین پیش‌بینی دربارة قیمت ریپل را دارد و طبق پیش‌بینی تحلیلگران این صرافی بزرگ قیمت ریپل تا سال 2030 تنها به 0.75 دلار خواهد رسید.

آینده ریپل

به طور کلی، خوش‌بینانه‌ترین پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که ریپل می‌تواند طی دهة آینده رشد قابل‌توجهی داشته باشد. چند روز پیش شرکت grayscale که از شرکت‌های بزرگ و مطرح در حوزة رمزارزها است، اعلام کرد قصد دارد صندوق تراست ریپل را راه‌اندازی کند. گرچه صندوق تراست از لحاظ اعتبار به پای ETF ها نمی‌رسد، اما تحلیلگران معتقدند راه‌اندازی صندوق تراست راه را برای ایجاد ETF ریپل هموارتر خواهد کرد.

آیا ریپل هنوز یک ارز دیجیتال پایدار است؟

با وجود چالش‌ها، ریپل همچنان یکی از ده ارز برتر بازار رمزارزها است و پایداری نسبتا خوبی از خود نشان داده است. همکاری‌های این رمزارز با مؤسسات مالی بزرگ باعث شده ریپل ارزی کاربردی باشد و توسعه‌های مستمر در فناوری بلاکچین می‌تواند نقش آن را در بخش مالی بیش از پیش تقویت کند.

نکات مهم برای خریداران و فروشندگان ریپل در بازار ناپایدار

  • اخبار مربوط به رمزارزها را پیگیری کنید.
  • از صرافی‌های معتبر استفاده کنید
  • از کیف پول‌های ایمن استفاده کنید و کلمات بازیابی خود را در اختیار دیگران قرار ندهید.
  • هنگام کار با صرافی‌های خارجی از وی‌پی‌ان با آیپی ثابت استفاده کنید.
  • پیش از خرید و فروش رمزارزها از جمله ریپل، تحقیق کنید و دانش خود را افزایش دهید.
  • استراتژی تست‌شده داشته باشید و از آن پیروی کنید.
  • اصول مدیریت ریسک و سرمایه را بیاموزید.
  • نکات امنیتی را رعایت کنید تا از حملات فیشینگ در امان باشید. به‌هیچ‌وجه روی لینک‌ها و فایل‌های مشکوک کلیک نکنید.
  • سبد سرمایه‌گذاری متنوع داشته باشید و تمام تخم مرغ‌های خود را در یک سبد نگذارید.

نتیجه‌گیری

رمزارز ریپل می‌تواند فرصت سرمایه‌گذاری منحصربه‌فردی باشد، زیرا بر انقلاب پرداخت‌های دیجیتال بین‌المللی متمرکز است، با سازمان‌های بزرگ همکاری می‌کند و با سیستم‌های مالی سنتی ادغام شده است. با اینکه قیمت ریپل ثبات چندانی نداشته و آینده آن به نتایج پرونده‌های حقوقی و فعالیت تیم ریپل بستگی دارد، این رمزارز همچنان یکی از ارزهای برتر در بازار ارزهای دیجیتال باقی مانده است. در این مقاله با خرید و فروش این ارز و نیز سیر قیمتی آن آشنا شدید، با این اطلاعات می‌توانید تصمیمات بهتری برای خرید یا فروش ریپل بگیرید و از رشد یا نوسانات آن بهره ببرید.