نمودار لحظه ای ارز دیجیتال UMA
معرفی ارز دیجیتال UMA
DeFi یک نوع سیستم پولی قراردادهای هوشمند غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین است. هدف از ایجاد این نوع سیستم پولی، حذف واسطه ها و افزایش سرعت معاملات است. در روش سنتی معاملات، برای انجام هر مبادله یک واسطه ی مالی بین دوطرف قرارداد وجود داد. حال، برخی از افراد سعی کرده اند با استفاده از بلاک چین واسطه ها را حذف کرده و هزینه و سرعت معاملات را افزایش دهند. یکی از پلتفرم های مجازی فعال در این حوزه، UMA است که مخفف عبارت Universal Market Access، به معنای دسترسی به بازار جهانی می باشد. پلتفرم DeFi، ارز دیجیتال UMA را که مختص خودش هست، به منظور پرداخت هزینه های معاملات ایجاد کرد. ما در این مطلب به صورت کامل به بررسی این شبکه ی معاملاتی و ارز دیجیتال آن خواهیم پرداخت.
در زمان نگارش این مطلب، ارز دیجیتال اوما با نماد اختصاری UMA، از نظر ارزش بازار در رتبه ی 141 سایت کوین مارکت کپ قرار داشت. امکان استخراج این ارز دیجیتال که بر روی شبکه ی اتریوم اجرا می شود، برای کاربران وجود ندارد. البته، توسعه دهندگان ارز دیجیتال UMA با توجه به فعالیتی که کاربران در شبکه ی UMA انجام می دهند، به عنوان جایزه به آن ها رمزارز اوما می دهد.
در زمان نوشتن این مقاله، حدود 66 میلیون ارز دیجیتال UMA از حدود 107 میلیون آن در گردش است. در سال 2018 که این ارز دیجیتال ایجاد شد، توسعه دهندگان آن صد میلیون از این رمزارز را عرضه کردند اما با توجه به اینکه برای کاربران این شبکه پاداش درنظر گرفته می شود، تاکنون تعداد توکن های UMAبه 107 میلیون رسیده است. توکن های اوما حداکثری برای عرضه ندارند.
در تاریخ 4 فوریه ی 2021، قیمت آن به 43.37 دلار، بالاترین قیمت این رمزارز، رسید. کم ترین قیمت برای این رمزارز نیز 1.16 دلار است که در 25 می 2020 ثبت شد.
ارز دیجیتال UMA چیست؟
UMA یک پروتکل اوپن سورس (OPEN SOURCE) است که بر روی شبکه ی اتریوم اجرا می شود. اوپن سورس امکان توسعه دارد و کاربران می توانند به راحتی در آن دارایی های غیرمتمرکز ایجاد کنند. این پروتکل به کاربران خود اجازه ی ایجاد قراردادهای مالی مانند معاملات آتی را می دهد. در این معاملات، دو طرف معامله بدون واسطه با یگدیگر ارتباط برقرار می کنند و امکان تنظیم قراردادهای مالی خود را به صورت خودکار دارند تا تکمیل و اجرا شود. تمامی این معاملات بر روی شبکه ی اتریوم اجرا می شود.
هدف اصلی اوما آسان سازی معاملات هوشمند غیرمتمرکز است تا همه ی کاربران در سراسر جهان بتوانند از آن استفاده کنند.
معاملات در UMA به چه صورت است؟
روش معاملات سنتی و معمولی که ما هر روزه انجام می دهیم، به صورتی است که دوطرف معامله یک قرارداد تنظیم می کنند و تمام تعهدات لازم طرفین معامله را در آن قید می کنند. سپس، آن هزینه های مربوط به قرارداد را از طریق واسطه های مالی مانند بانک پرداخت می کنند. درصورتی که یکی از طرفین به تعهدات خود در قرارداد عمل نکند، باید از طریق شکایت، موضوع توسط طرف مقابل پیگیری شود.
اما در معاملات مجازی روند کار کمی متفاوت است. در معاملات مجازی UMA دوطرف ابتدا قراردادی را تنظیم می کنند و تعهدات خود را در آن می آورند؛ سپس، هر یک از طرفین درصد مشخصی از قرارداد را در یک حساب مارجین در این پلتفرم برای تضمین انجام قرارداد، واریز می کنند. در مرحله ی آخر نیز یک سیستم اوراکل تعریف می کنند.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
سیستم اوراکل دارای دو بخش اوراکل خوش بینانه و مکانیزم تأیید داده ها است. از مکانیزم تأیید داده ها برای حل اختلافات و انحلال معاملات استفاده می شود.
تیم پروژه ی ارز دیجیتال UMA
ارز دیجیتال اوما (UMA) توسط دو فرد به نام های هارت لامبور (Hart Lambur) و الیسون لو (Allison Lu) در سال 2018 ایجاد شد. لامبور، مهندس کامپیوتر و مدیرعامل شرکت RiskLab است که در زمینه ی مدیریت ریسک مالی تحقیق می کنند. الیسون لو نیز کارشناس اقتصاد و مدیریت است و مدتی در One Daijo به عنوان مشاور فعالیت می کرد.
ویژگی های کلیدی شبکه ی ارز دیجیتال UMA
-
ساخت دارایی های مالی غیرمتمرکز (DeFi)؛
در شبکه ی UMA کاربران این امکان را دارند که به صورت آزاد و منصفانه دارایی مالی غیرمتمرکز را بسازند و هیچ محدودیتی نداشته باشند.
-
امنیت بالا؛
الگوریتم شبکه ی UMA به صورتی طراحی شده است که امکان دستکاری قراردادها در آن وجود ندارد.
-
افزایش سرعت ایجاد دارایی های غیرمتمرکز؛
در این شبکه کاربران باسرعت و هزینه ی کم تر می توانند قراردادها و دارایی های غیرمتمرکز را ایجاد کنند.
مزایای شبکه ی ارز دیجیتال UMA
مزایای شبکه ی اوما به شرح زیر می باشد:
- امکان دسترسی تمام افراد از سراسر جهان؛
- تضمین اجرای بندهای قرارداد؛
- کاهش هزینه ی انجام قراردادها؛
- امنیت بالا؛
- عدم امکان دستکاری دارایی های غیرمتمرکز.
آینده ی رمزارز UMA
قیمت این رمزارز مانند سایر رمزارزها به عوامل متعددی بستگی دارد اما به روزرسانی ابزارها، افزایش تعداد کاربران UMA، پذیرش قراردادهای غیرمتمرکز توسط مردم و اخبار جدید می تواند باعث افزایش قیمت این رمزارزها شود.
البته، باید بدانید سیاست های پولی ایالات متحده مانند افزایش نرخ بهره ممکن است باعث افت کلی بازار کریپتوکارنسی شود. به همین دلیل، قبل از ورود به این بازار تمام جوانب را بسنجید.
کیف پول های مناسب ارز دیجیتال UMA
ازآن جاکه رمزارز UMA مبتنی بر شبکه ی اتریوم است، شما برای نگهداری آن می توانید از تمامی کیف پول هایی که از اتریوم پشتیبانی می کنند استفاده کنید. کیف پول های لجر (Ledger) و ترزور (Trezor) ازجمله بهترین کیف پول های سرد با قیمت مناسب هستند که می توانید برای نگهداری رمزارز اوما از آن ها استفاده کنید. این کیف پول ها رایگان نیستند و برای خرید بخش سخت افزاری آن باید هزینه بپردازید.
اگر قصد پرداخت هزینه برای خرید کیف پول را ندارید، از کیف پول های گرم مانند تراست والت (Trust wallet)، انجین (Enjin)، مای سلیوم (Mycelium) و اتمیک (Atomic) استفاده کنید. امنیت این کیف پول ها مناسب است و برخی از آن ها بر روی گوشی همراه نیز نصب می شوند.
البته، شما می توانید از کیف پول های خود صرافی های آنلاین نیز برای نگهداری رمزارز UMA استفاده کنید.
صرافی های ارائه دهنده ی ارز دیجیتال UMA
اگر قصد خرید و سرمایه گذاری بر روی رمزارز اوما را دارید، در صرافی های آنلاین زیر می توانید آن ها را خریداری کنید.
1. صرافی بایننس (Binance)؛
2. صرافی کوکوین (Kucoin)؛
3. صرافی کوین بیس (Coinbase)؛
4. صرافی بیت هامب (Bithumb)؛
5. صرافی جمینی (Gemini)؛
6. صرافی هوبی گلوبال (Huobi Global)؛
7. صرافی آبان تتر (صرافی ایرانی).
خرید (ترید) ارز دیجیتال UMA
برای خرید ارز دیجیتال اوما از صرافی های بین المللی شما نیاز به تتر دارید. تنها راه خرید تتر ایجاد حساب کاربری و انجام مراحل احراز هویت در صرافی های داخلی است. پس انجام تایید هویت شما از طریق درگاه بانکی باید تتر خریداری کنید و برای خرید رمزارز اوما مراحل زیر را طی کنید:
ابتدا به داشبورد صرافی بین المللی که رمزارز اوما را دارد بروید و از بخش کیف پول (wallet) آدرس کیف پول خود را بردارید.
حال آدرس کیف پول خود را در قسمت انتقال وجه در صرافی داخلی برای انتقال تتر وارد کنید.
پس از اینکه تتر وارد کیف پول صرافی شد، می توانید به بخش خرید و فروش بروید و گزینه UMA را انتخاب کنید.
از دو طریق سفارش محدود (Limit) یا بازار (Market) می توانید اوما را بخرید.
در روش بازار امکان خرید آنی وجود دارد. در این روش قیمت خرید، پایین ترین قیمتی که توسط فروشندگان ارائه شده است. اما در روش سفارش محدود شما این امکان را دارید که قیمت را تعیین کنید. اگر فروشنده ای مایل به فروش در قیمت پیشنهادی شما باشد، سیستم به صورت خودکار آن را می خرد و به کیف پولتان در صرافی انتقال می دهد.
سخن آخر
پروژه ی UMA یکی از اولین پروژه های موفق در بلاک چین است که به کاربران امکان انجام معاملات هوشمند غیرمتمرکز را می دهد. با پیشرفت و افزایش محبوبیت این نوع معاملات، احتمالاً رمزارز اختصاصی اوما نیز رشد خوبی خواهد کرد؛ زیرا، برای استفاده از خدمات این پلتفرم نیاز به رمزارز اختصاصی آن است. همچنین، توسعه دهندگان این پروژه در تلاش هستند تا با ایجاد ابزارها و خدمات جدید، نظر کاربران بیش تری را به پلتفرم خود جلب کنند.
سوالات متداول
1- چرا پروژه ی UMA منحصربه فرد است؟
دلیل منحصربه فرد بودن UMA این است که به کاربران سراسر جهان امکان معامله را بدون توجه به موقعیت مکانی می دهد. همچنین، کاربران امکان ایجاد دارایی های مصنوعی را بر روی شبکه ی اتریوم دارند. توسعه دهندگان این پروژه در تلاش هستند با کاهش موانع به همه ی افراد جهان این امکان را بدهند تا وارد بازارهای مالی شده و از آن کسب سود کنند.
2- UMA را از کجا بخریم؟
تنها روش برای خرید ارز دیجیتال اوما صرافی های آنلاین داخلی و بین المللی است. ازجمله صرافی های معتبر بین المللی می توان به بایننس و کوکوین اشاره کرد. بیت 24 نیز یکی از صرافی های معتبر داخلی است که در آن می توانید رمزارز اوما را خریداری کنید.
3- UMA را چگونه بفروشیم؟
شما می توانید رمزارز اومای خود را به همان صرافی که خریدید، بفروشید. در اکثر صرافی ها دو روش ثبت سفارش و فروش آنی وجود دارد که شما با توجه به الویت خودتان می توانید یکی از آن ها را انتخاب کنید.