نمودار لحظه ای ارز دیجیتال تتا فیول (TFUEL)

درحالی که بسیاری از توسعه دهندگان بر ایجاد تحول در خدمات مالی با تأمین مالی غیرمتمرکز تمرکز می کنند، Theta Labs, Inc متوجه یک مشکل منحصربه فرد شد که تار و پود زندگی روزمره ما را تحت تأثیر قرار می دهد و آن چیزی نیست جز توزیع محتوای ویدئویی.

Theta Labs که توسط تیمی از مهندسان باتجربه در صنعت بازی و خلاقیت تأسیس شده و توسط هیئت مشاوره ای متشکل از کارشناسان رسانه، از جمله بنیان گذاران YouTube و Twitch هدایت می شود، به نقاط عطفی برای توسعه کامل پروژه خود شبکه Theta دست یافته است.

TFUEL ارز دیجیتالی است که شبکه تتا را قدرت می دهد، اما تتا فیول چیست و چگونه کار می کند؟ قبل از اینکه به ارز دیجیتال بپردازیم، مهم است بدانیم شبکه تتا چیست و چه مشکلاتی را در تلاش برای حل آن ها هستند.

شبکه ارز دیجیتال تتا فیول چیست؟

به طور خلاصه، شبکه تتا شبکه ای مبتنی بر بلاک چین از توزیع کنندگان محتوای ویدئویی همتا به همتاست. همچنین یک پلتفرم پخش ویدئو نیست، بلکه مانند یک نسخه اصلاح شده از شبکه سنتی تحویل محتوا (CDN) عمل می کند. در این شبکه، کاربران تشویق می شوند پهنای باند استفاده نشده یا اضافی خود را برای انتقال محتوای ویدئویی یا جریان به کاربر دیگری در نزدیکی جغرافیایی به اشتراک بگذارند. این را می توان در حالی انجام داد که کاربر در حال پخش محتوای مذکور است. این شبکه برای رقابت با پلتفرم های پخش آنلاین ویدئو مانند یوتیوب، نتفلیکس، آمازون پرایم یا توییچ ساخته نشده، بلکه برای کمک به کاهش هزینه ها و کاهش یا حتی حذف واسطه های صنعت طراحی شده است.

استیون چن یکی از بنیان گذاران یوتیوب درباره تتا فیول می گوید:

«من هیجان زده هستم که بخشی از تکامل بعدی فضای استریم هستم و به تتا کمک می کنم تا یک شبکه همتا به همتا غیرمتمرکز ایجاد کند که می تواند با هزینه های کمتر، تحویل ویدئو را بهبود بخشد».

بنابراین برای سازندگان محتوا، ناشران محتوا، بینندگان و تبلیغ کنندگان این امکان وجود دارد که از یک شبکه توزیع محتوای غیرمتمرکز بهره ببرند. با شبکه Theta می توان جریان های ویدئویی باکیفیت را با کسری از هزینه معمولی توزیع کرد.

ارز دیجیتال TFUEL چیست؟

ارز دیجیتال TFUEL چیست؟

تتا فیول ارز دیجیتال اصلی شبکه تتاست. بیشتر مردم فکر می کنند این ارز تقویت کننده شبکه است، اما درواقع کاربرد آن چیزی فراتر از تبادل TFUEL و تقویت شبکه است. یکی از گروه های عضوی که شبکه تتا را تشکیل می دهند، کاربرانی هستند که داده ها را در سراسر شبکه به نام Edge Node ارسال می کنند.  Edge Nodeانگیزه دارد تا مقداری پهنای باند و قدرت محاسباتی را برای به اشتراک گذاری داده ها در شبکه صرف کند. پاداش این کار TFUEL است؛ توکن ارز دیجیتال بومی که دارای ارزش، قابل مبادله و قابل تعویض است.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

Edge Node انگیزه دارند تا مقداری پهنای باند و قدرت محاسباتی را برای به اشتراک گذاری داده ها در شبکه صرف کنند. پاداش این کار TFUEL است، توکن ارز دیجیتال بومی که دارای ارزش، قابل مبادله و قابل تعویض است.

این ارز هیچ محدودیتی برای عرضه ندارد و نرخ تورم سالانه آن 5 درصد است. این مقدار ممکن است زیاد به نظر برسد، اما TFUEL یکی از ارزهای رمزنگاری شده محسوب می شود که برای نگهداری یا سهام طراحی نشده است. برای اهداف اخیر، توکن بومی دیگر این شبکه Theta Token نیز معرفی شده است.

اعضای تیم ارز دیجیتال TFUEL

اعضای تیم ارز دیجیتال تتا فیول (TFUEL)

پروژه این ارز دیجیتال، در سال 2017 توسط میچ لئو (Mitch Liu) و جیی لانگ (Jieyi Long) استارت خورد. میچ لئو که در حال حاضر مدیر اجرایی شبکه تتاست، فارغ التحصیل رشته علوم کامپیوتر از دانشگاه استنفورد است. او همچنین در هم بنیان گذاری پلتفرم های استریم ویدئوی SLIVER.tv، Gameview Studios و Tapjoy نیز مشارکت داشته است.

جی لانگ که در حال حاضر مدیر ارشد فناوری پلتفرم تتاست نیز یکی دیگر از هم بنیان گذاران پلتفرم SLIVER.tv محسوب می شود و دکترای مهندسی کامپیوتر از دانشگاه نورث وسترن را دارد. SLIVER.tv نیز یک سرویس پخش ویدئوی بازی مانند توییچ است.

ریبائو وی (Ribao Wei) توسعه دهنده بلاک چین، کینوی گونگ (Qinwei Gong) طراح پلتفرم، جینگ شو (Jing Xu) و ژنیانگ تانگ (zhenyang Tang) توسعه دهندگان بلاک چین هستند. همچنین وس لویت (Wes Levitt) سرپرست استراتژی و جری کوال (Jerry Kowal) مدیر محتوا نیز سایر اعضای تیم تتا به شمار می آیند.

شبکه ارز دیجیتال تتا فیول (TFUEL) برای حل چه مشکلاتی تلاش می کند؟

شبکه ارز دیجیتال TFUEL هنوز برای بیشتر مردم ناشناخته است و سیستم فعلی ارائه محتوای آن کارایی لازم را ندارد. مدل فعلی شبکه تتا در حال حاضر به صورت زیر است و این شبکه درصدد آن است که این قابلیت ها را ارتقا ببخشد.

1. سازندگان محتوا از منابع خود برای ایجاد ویدئو یا محتوای دیگر استفاده کرده و سپس آثار خود را در پلتفرم های استریم آپلود می کنند.

2. شرکت های پلتفرم جریانی که محتوا را ذخیره می کنند، پهنای باند سرور محدودی دارند و نمی توانند تمام درخواست های محتوای میلیون ها کاربر در سراسر جهان را برآورده کنند.

3. سرورهای شخص ثالث، معروف به Points of Presence  (POP)پهنای باند و دسترسی بیشتری را برای انتقال جریان ها از سرورهای متعلق به شرکت به بقیه شبکه های خود فراهم می کنند.

4. کاربران می توانند داده ها را از POP دریافت کنند، اما کسانی که از نظر جغرافیایی دورتر هستند یا حق بیمه اتصالات با پهنای باند بالاتر را به ارائه دهندگان خدمات اینترنت پرداخت نکرده اند، جریان هایی با کیفیت پایین تر دریافت خواهند کرد.

5. به منظور سوددهی شرکت های پلتفرم استریم در ازای برداشت ها از تبلیغ کنندگان هزینه دریافت می کنند.

6. برای کنترل هزینه های تبلیغات، پلتفرم استریم باید بین تعداد تبلیغات ارائه شده و رضایت کاربر تعادل برقرار کند؛ مگر اینکه کاربران برای خدمات پخش بدون آگهی حق بیمه پرداخت کنند.

7. سازندگان محتوا که از محتوای خود درآمدزایی کرده اند، تنها پس از پرداخت هزینه های مربوط به توزیع محتوا از طریق POP می توانند از درآمد تبلیغات بهره ببرند.

ارز دیجیتال تتا فیول چگونه مشکل لست مایل دلیوری (Last Mile Delivery) را حل می کند؟

چگونه تتا مشکل لست مایل دلیوری (Last Mile Delivery) را حل می کند؟

در وایت پیپر تتا، توسعه دهندگان نیاز به ساده سازی فرایند تحویل محتوا را تشخیص داده اند؛ به طوری که هم بینندگان و هم پلتفرم های استریم کمتر به مراکز داده متمرکزی که تنها می توانند POP را در تعداد محدودی از مکان ها بسازند، تکیه کنند.

«لست مایل دلیوری» درواقع معمولاً در انواع سیستم های لجستیکی یافت می شود، جایی که تحویل هر کالایی زمانی که کاربران از نقاط تحویل مرکزی دور هستند، کارآمدتر می شود، یا زمانی که تقاضای بزرگ و غیرمنتظره برای تحویل می تواند محدوده پهنای باند سیستم تحویل را تحت فشار قرار دهد.

در یک مدل جمع سپاری تدارکات، کسب وکارها می توانند تحویل خود را به دست کارگرانی که می توانند به طور مستقل محصولات را بدون نیاز به پیروی از مسیرهای استانداردی که بسیاری از رانندگان شرکت های لجستیک باید از آن استفاده کنند، صورت دهند.

شرکت هایی مانند Uber Eats و Amazon Flex Program ثابت کرده اند این مدل در مقایسه با روش های تحویل متمرکز کارآمدتر است و به طور بالقوه می تواند مشکل تحویل آخرین مایل را برطرف کند. تتا این مشکل را برای تحویل داده ها حل می کند. کاربرانی که در نزدیکی POP هستند، می توانند طبق معمول جریان پخش کنند، اما در عین حال می توانند بخش هایی از داده های ویدئویی را که از POP دریافت کرده اند، در شبکه Theta آپلود کنند.

کاربران مختلف با توجه به آنچه در حال حاضر در شبکه موجود است، احتمالاً بخش های مختلفی از داده های ویدئویی را آپلود می کنند. سایر کاربران شبکه می توانند بخش های مختلف داده را ضبط کنند و آن ها را به هم بچسبانند (کامپیوتر این کار را برای آن ها انجام می دهد و کاربران تنها باید دکمه Play را کلیک کنند).

اگر خود را در معرض نوعی از فناوری اشتراک گذاری فایل نظیر به نظیر غیرمتمرکز مانند BitTorrent قرار داده اید، این نوع پروتکل اشتراک گذاری داده ممکن است برای شما آشنا به نظر برسد.

چگونه ارز دیجیتال TFUEL به اقتصاد شبکه تتا کمک می کند؟

کاربرانی که این ارز دیجیتال را خریداری کرده اند، می توانند به شکل های گوناگون از آن استفاده کنند؛ از شرکت در بازی ها گرفته تا کمک مالی به پخش کننده های مورد علاقه، خرید و فروش ارزهای فیات و… نودهای حاشیه را تماشاگران یا همان مخاطبان پلتفرم مبتنی بر شبکه تتا فیول تشکیل داده اند. 

ارز دیجیتال TFUEL درواقع پاداش آن ها در ازای در اختیار قراردادن پهنای باند و قدرت پردازشی سیستم های آن ها (موبایل، کامپیوتر یا تلویزیون های هوشمند) در اختیار شبکه تتاست. هر نود حاشیه به تنهایی مدت زمان پخش یک ویدئو را استریم نمی کند، بلکه یک ویدئو توسط مجموعه ای از نودها و مخاطب ویدئویی استریم می شود که توسط مجموعه مختلفی از نودهای پخش شده را تماشا می کند.

همچنین می توان آن ها را از صرافی ها خریداری کرد یا با میزبانی رویدادهای مختلف، بازی ها یا فروشگاه های باز برای فروش توکن های غیر قابل تعویض (NFT) به دارندگان TFUEL به دست آورد. همچنین تبلیغ کنندگان بازیگران مهمی در اقتصاد توکن تتا هستند. پلتفرم های استریم فضای تبلیغاتی را در ازای TFUEL به تبلیغ کنندگان می فروشند؛ البته بینندگان می توانند مقداری TFUEL به پلتفرم های استریم بپردازند تا با تبلیغات کمتر یا بدون تبلیغات، تجربه بهتری از مشاهده داشته باشند.

خرید و فروش ارز دیجیتال TFUEL

خرید و فروش این ارز دیجیتال مانند سایر ارزهای دیجیتال از طریق صرافی ها صورت می گیرد. به این منظور باید افراد در یکی از صرافی های پشتیبان این ارز دیجیتال ثبت نام و احراز هویت کرده تا بتوانند به خرید و فروش یا سرمایه گذاری تتا فیول بپردازند.

کاربران ایرانی نیز به دلیل تحریم ها لازم است ابتدا یکی از استیبل کوین ها مانند تتر را خریداری کرده و سپس آن را در صرافی ها به تتا فیول تبدیل کنند. جفت ارزهای قابل مبادله این ارز دیجیتال عبارت اند از: USDT, BTC و ETH.

صرافی های پشتیبانی کننده از ارز دیجیتال TFUEL

صرافی های متعددی از این ارز دیجیتال پشتیبانی می کنند که در زیر به برخی از مهم ترین ها و معتبرترین های آن ها اشاره می کنیم.

۱- صرافی بایننس (Binance)

۲- صرافی Gate.Io

۳- صرافی CoinDCX

۴- صرافی بیت مارت (BitMart)

۵- صرافی Bithumb

کیف پول های TFUEL

کاربران می توانند برای ذخیره تتا فیول هم از کیف پول های سخت افزاری و هم نرم افزاری استفاده کنند، اما لازم است قبل از انتخاب کیف پول بدانید به چه منظوری از آن استفاده می کنید. کیف پول های سخت افزاری امنیت بالاتری دارند، اما به دلیل قیمت بالا، برای نگهداری مقادیر زیادی ارز دیجیتال مناسب هستند.

تراست یکی از کیف پول های نرم افزاری است که از ارز دیجیتال TFUEL پشتیبانی می کند. این کیف پول از هر دو سیستم عامل اندروید و IOS پشتیبانی می کند. می توانید به راحتی آن را از گوگل پلی برای اندروید یا از اپ استور برای IOS دانلود و کرده و ارز خود را ذخیره سازی کنید.

قابلیت استخراج ارز دیجیتال TFUEL

سرمایه گذاری و کسب درآمد در دنیای ارزهای دیجیتال به دو روش خرید ارز و استخراج صورت می گیرد، اما از آنجا که ارز تتا فیول یکی از توکن های شبکه تتا بوده و ساختار شبکه تتا براساس الگوریتم POS است، می توان گفت این ارز قابلیت استخراج ندارد.

سخن پایانی

در این مقاله به طورکلی به بررسی و معرفی ارز دیجیتال TFUEL پرداختیم که یکی از دو توکن شبکه تتاست. این شبکه درواقع یکی از بلاک چین هایی است که به منظور ایجاد انگیزه برای اشتراک گذاری پهنای باند در جهت پخش ویدئو استفاده می شود. 

به دلیل اینکه شبکه تتا از الگوریتم POS استفاده می کند، امکان استخراج این ارز دیجیتال وجود ندارد. درباره آینده این ارز دیجیتال می توان گفت در دسته بلاک چین های آینده دار قرار دارد و با برطرف شدن مشکلات این شبکه می توان آینده خوبی را برای این ارز پیش بینی کرد.

پرسش های متداول

۱- بنیان گذاران شبکه تتا چه کسانی هستند؟

پروژه ارز دیجیتال TFUEL در سال 2017 توسط میچ لئو (Mitch Liu) و جیی لانگ (Jieyi Long) استارت خورد.

۲- آیا ارز دیجیتال TFUEL قابلیت استخراج دارد؟

از آنجا که این ارز یکی از توکن های شبکه تتا بوده و ساختار شبکه تتا براساس الگوریتم POS است، می توان گفت این ارز قابلیت استخراج ندارد.

۳- صرافی های پشتیبان تتا فیول کدام اند؟

  • Binance
  • Gate.Io
  • CoinDCX
  • BitMart
  • Bithumb