ثانیه
دقیقه
ساعت
روز
پرسودترین کانال سیگنال VIP جفت‌ارزها رایگان شد!

تله خرسی و تله گاوی را در بازارهای مالی بشناسید!

تله خرسی و تله گاوی

تله خرسی و تله گاوی دو اصطلاحی است که به طور متداول و روزانه در بازارهای مالی رخ می‌دهد. همان‌طور که از اسم آن‌ها نیز مشخص است، این دو تله موجب افزایش ریسک معاملات در بازار می‌شوند. بنابراین شناسایی این دو تله برای انجام تحلیل تکنیکال بسیار ضروری است.

تله خرسی چیست؟

زمانی شما گرفتار تله خرسی (Bear Trap) در بازارهای مالی خواهید شد که انتظار اصلاح قیمت را داشته باشید. در چنین شرایطی، ممکن است تصمیم به فروش سهام خود بگیرید چرا که از برگشت روند صعودی در بازار ناامید شده‌اید.

شروع ناامیدی و فروش سهام توسط شما، نقطه آغاز زیانتان است و شما با قرار گرفتن در موقعیت فروش سهام به خرس‌های بازار تبدیل شده‌اید. در واقع، اصطلاح خرس در بازارهای مالی اشاره به سرمایه‌گذارانی دارد که پیش‌بینی می‌کنند روند یک سهم نزولی است و با فروش آن سهم به دنبال کسب سود هستند.

به بیان دیگر، تله خرسی، به عنوان یک الگوی تکنیکال محسوب می‌شود و زمانی رخ می‌دهد که سیگنال اشتباه در مورد معکوس شدن روند افزایشی قیمت‌ها، در قیمت هر سهم، شاخص و یا سایر ابزار مالی ایجاد کند. سرمایه‌گذاری که در این تله گرفتار شده است، در موقعیت شورت (Short) قرار دارد.

موقعیت شورت (Short)، یکی از تکنیک‌های معامله‌گری است که براساس آن، سرمایه‌گذار اقدام به قرض گرفتن دارایی و یا قراردادهای مرتبط با آن، از کارگزاری (اکانت مارجین) می‌کند. سپس آن را با این هدف که در آینده و پس از آن‌که قیمت هر سهم تا سطح مشخصی کاهش ‌یابد، خریداری خواهد کرد؛ به فروش می‎رساند. به این ترتیب، سرمایه‌گذار می‌تواند از این اختلاف قیمت به سود برسد.

در شرایطی که سرمایه‌گذار خرسی، پیش‌بینی درستی از کاهش قیمت نداشته باشد، احتمال گیر کردن در تله خرسی بالا می‌رود.

بررسی بهتر با طرح مثال:

آقای غفاری، پیش‌بینی می‌کند که نماد #وپرگار در دو ماه آینده روند نزولی را تجربه خواهد کرد. بنابراین برای آن‌که از زیان احتمالی در آینده جلوگیری کند، تصمیم به فروش سهم مورد نظر می‌گیرد و هر سهم خود را به قیمت 5 هزار تومان به فروش می‌رساند.

آقای غفاری برای آن که مطمین شود، تصمیم درستی برای فروش سهام مورد نظر گرفته، 10 روز پس از فروش، روند حرکتی سهام شرکت پرگار را پیگیری می‌نماید. تمامی علایم، حکایت از شروع روند مثبت در این سهم دارد و پس از 10 روز روند نزولی، نماد #وپرگار با قیمت هر سهم 8 هزار تومان در بازار معامله می‌شود.

بنابراین آقای غفاری در تله خرسی بازار گیر افتاده و به ازای هر سهم 3 هزار تومان ضرر کرده است.

تله گاوی چیست؟

تله خرسی و تله گاوی

زمانی شما گرفتار تله گاوی (Bull Trap) در بازارهای مالی خواهید شد که انتظار افزایش قیمت را داشته باشید. در چنین شرایطی ممکن است تصمیم به خرید سهامی بگیرید که انتظار دارید قیمت آن در آینده افزایش یابد.

زمانی که بازار روند نزولی را تجربه می‌کند، حرکت شاخص و یا قیمت سهم به گونه‌ای تغییر خواهد کرد که سرمایه‌گذاران را متقاعد سازد در آینده‌ای نزدیک، روند صعودی برای آن سهم آغاز خواهد شد. به این ترتیب، آنان اقدام به خرید آن سهام می‌کنند. اما در حقیقت سطح حمایت پیشین می‌شکند و روند دوباره نزولی خواهد شد و سرمایه‌گذاران که در موقعیت‌های لانگ (Long) قرار دارند، ضرر می‌کنند.

به بیان دیگر، تله گاوی که به عنوان یک الگوی تکنیکال به حساب می‌آید، زمانی رخ می‌دهد که در یک روند نزولی، شاهد افزایش سریع و چشمگیری در قیمت یک سهم و یا شاخص باشیم.

در واقع، تله گاوی به گونه‌ای عمل می‌کند که معامله‌گران را تشویق به خرید سهم جدید ‌نماید و آنان را در موقعیت لانگ (Long) قرار خواهد داد. به این ترتیب، معامله‌گران متحمل زیان می‌شوند، زیرا پس از مرحله تله، قیمت‌ها کاهش می‌یابد و گاوهای در تله گرفتار شده، ضرر می‌کنند.

منظور از اصطلاح گاو در بازارهای مالی، سرمایه‌گذارانی هستند که به امید روند صعودی که پیش‌بینی می‌کنند در آینده رخ می‌دهد، اقدام به خرید سهام می‌کنند و به دنبال خرید سهم‌هایی هستند که ارزش بیش‌تری پیدا خواهند کرد.

بررسی بهتر با طرح مثال:

آقای غفوری، پیش‌بینی می‌کند که نماد #وخط در 1 ماه آینده روند صعودی را تجربه می‌کند. بنابراین به امید افزایش قیمت بیش‌تر، اکنون که این سهم قیمت پایین‌تری دارد، اقدام به خرید سهم شرکت خط می‌کند. بنابراین هر سهم این شرکت را به قیمت 2 هزار تومان می‌خرد.

اما شرایط بازار براساس پیش‌بینی‌های آقای غفوری پیش نمی‌رود و قیمت هر سهم به 1000 تومان کاهش می‌یابد. بنابراین او در تله گاوی گرفتار شده و ضرر کرده است.

این تله‌ها به طور معمول توسط سرمایه‌داران بزرگ که در اصطلاح به آن‌ها نهنگ گفته می‌شود، انجام می‌شود و به این ترتیب، سرمایه‌گذاران عجول ضرر می‌کنند.

چگونه در معاملاتمان گرفتار تله خرسی و گاوی نشویم؟

تله خرسی و تله گاوی

  1. بررسی کردن اخبار
  2. تعریف حد ضرر
  3. تعیین حجم معاملات
  4. استفاده از شاخص قدرت نسبی (RSI)

1- بررسی کردن اخبار

اگر در بازارهای مالی، شاهد حرکت ناگهانی قیمت همراه با حجم متوسطی از معاملات هستید، حتمأ پیش از آن‌که در مورد انجام معاملاتتان تصمیم بگیرید، صحت اخبار واصله را بررسی نمایید.

زیرا نهنگ‌ها و سرمایه‌داران بزرگ، از انتشار اخبار مثبت و یا منفی استفاده کرده و برای معامله‌گران کم تجربه تله می‌گذارند.

2- تعریف حد ضرر

تعیین حد ضرر در هر معامله‌ای بسیار مهم است چرا که بازار همیشه مطابق پیش‌بینی و خواسته ما حرکت نمی‌کند.

استفاده از حد ضرر باعث می‌شود تا زمانی که بازار براساس پیش‌بینی‌های ما پیش نرفت، از تحمل ضررهای سنگین جلوگیری شود و فقط 1 تا 2 درصد از سرمایه اولیه از بین برود.

3- تعیین حجم معاملات

هر گاه در بازار شاهد تغییر ناگهانی در قیمت و بدون حجم معاملات قابل توجه‌ای بودید، مراقب باشید. زیرا به احتمال زیاد یک تله است و نباید براساس آن معاملاتتان را انجام دهید.

این نکته مهم را در نظر بگیرید که رسیدن به قیمت واقعی، نیازمند حجم معاملات قابل توجهی است.

4- استفاده از شاخص قدرت نسبی (RSI)

شاخص قدرت نسبی، یک شاخص حرکتی است که ترسیم‌کننده قوت و ضعف قیمت یک دارایی است. هرگاه یک دارایی و اندیکاتور RSI، در جهت مخالف هم حرکت کنند و واگرایی بین آن‌ها رخ دهد، نشان می‌دهد که حرکت قیمت کند پیش می‌رود. با کمک گرفتن از شاخص قدرت نسبی، می‌توان از گیر افتادن در تله‌ها در امان ماند.

به این مقاله امتیاز دهید
(۲۱۴ رای) ۴.۴
۱۲۳۴۵
ترتیبی که برای خواندن مقالات مفاهیم و اصطلاحات تخصصی مالی و سرمایه گذاری به شما پیشنهاد میکنیم:
shadow-economy
اقتصاد سایه (Shadow Economy) چیست؟
currency-crisis
بحران ارزی، دلایل، تاثیر آن بر فارکس و راهکارهای پیشنهادی
social-dao
دائوی اجتماعی چیست؟ بررسی چند Social DAO معروف
refi
ریفای (ReFi) چیست؟ آشنایی با امور مالی احیا کننده یا ریفای
digital-economy
اقتصاد دیجیتال (Digital Economy) چیست؟ آیا ایران وارد انقلاب صنعتی چهارم شده است؟
liquidity-and-liquid-asset
نقدینگی (Liquidity) و دارایی نقدپذیر (Liquid Asset) چیست؟
stagflation
رکود تورمی (stagflation) در بازارهای مالی به چه معناست؟
long-and-short-positions
پوزیشن لانگ (Long) و شورت (Short) چیست؟ چه تفاوتی باهم دارند؟
the-best-economic-theories
بهترین نظریه های اقتصادی که حتما باید آن ها را بشناسید
financial-health
سلامت مالی چیست و چه معیارهایی دارد؟
currency-exchange
تسعیر ارز در بورس چیست؟ معرفی انواع روش های آن
market-cap
مارکت کپ (Market Cap) چیست؟ معرفی انواع ارزش بازار
trading-orders
سفارش معاملاتی در بازارهای مالی چیست و چه انواعی دارد؟
tapering
تیپرینگ (Tapering) چیست و چه نقشی در بازارهای مالی دارد؟
black-swan-theory
نظریه قوی سیاه (Black Swan) چیست؟ بررسی روش های تشخیص آن
account-settling
مفاصا حساب بیمه چیست؟ و چه انواعی دارد؟
bank-and-paying-terms
آشنایی با مفاهیم و اصطلاحات بانکی و مالی
bear-and-bull-trap
تله خرسی و تله گاوی را در بازارهای مالی بشناسید!
price-action-guide
آموزش پرایس اکشن با معرفی انواع کندل ها
lot
واحد اندازه گیری لات (lot) چیست؟
economic-terms
مفاهیم و اصطلاحات اقتصادی تخصصی در زمینه سرمایه گذاری
analysis
تحلیل چیست و انواع روش های آن کدامند؟
major-deals
معاملات عمده در بورس چیست؟
arbitrage
آربیتراژ چیست و چگونه به وجود می آید؟
money-laundering
پول شویی چیست؟
operating-profit-and-loss
سود و زیان عملیاتی و غیر عملیاتی سهام بورس چیست؟
capital-structure
ساختار سرمایه یا نسبت های مالی اهرمی و پوششی چیست؟
smart-money
پول هوشمند در بورس چیست؟