نمودار لحظه ای ارز دیجیتال نم (NEM)

نم NEM یا جنبش اقتصادی جدید (New Economy Movement) یک راه حل سازمانی است که با هدف ایجاد یک بلاکچین هوشمند و پیشرفته از نظر تکنولوژی طراحی شده است. به عبارت دیگر ارز دیجیتال نم نه صرفاً به عنوان جایگزینی برای آلت کوین، که به نمایندگی از یک پلتفرم بلاکچین جدید و جایگزینی برای پلتفرم های سنتی مدیریت دارایی قدم به عرصه رمز ارزها گذاشته است. NEM که خود را بلاکچین دارایی هوشمند می نامد، پلتفرمی بر پایه فناوری بوده و می کوشد راهی کارآمد برای مدیریت آسان، شفاف و کم هزینه دارایی ها و داده ها فراهم آورد. در این مطلب قصد داریم در مورد ارز دیجیتال NEM و توکن XEM، ویژگی ها، مزایا و کاربردهای بالقوه این رمز ارز با شما گفت و گو کنیم.

فهرست []

    معرفی ارز دیجیتال  نم NEM (XEM)

    نم در ماه مارس سال ۲۰۱۵ به عنوان یک نسخه فورک NXT کار خود را آغاز کرد. NXT خود یک ارز مجازی مبتنی بر بلاکچین و پلتفرم شبکه پرداخت بوده و طرفداران مختص به خود را در جامعه کریپتوکارنسی داراست.

    سازمان غیرانتفاعی NEM.io واقع در سنگاپور مالکیت این رمز ارز را بر عهده دارد. به دنبال فرآیند فورک NXT، این سازمان تصمیم گرفت کد های مخصوص به NEM را به منظور مقیاس پذیری و سرعت بیشتر توسعه دهد. بنابراین نِم به عنوان یک پلتفرم ارز دیجیتال جدید و متمایز از NXT اولیه شناخته می شود. NEM دارای توکن مخصوص به خود به نام توکن XEM بوده و اگرچه این سکه برخلاف برخی از دیگر سکه های رمز ارز مانند بیت کوین به عنوان یک روش پرداخت در داد و ستدها مورد استفاده قرار نمی گیرد، با این حال ارزش XEM در طول زمان رشد قابل توجهی را از خود نشان داده است.

    NEM از سوی یک بنیاد غیرانتفاعی واقع در سنگاپور با اعضای ناشناس به نام بنیاد NEM.io پشتیبانی می شود. هدف اصلی این بنیاد، معرفی، آموزش و ارتقای استفاده از پلتفرم تکنولوژی بلاکچین NEM در میان تمامی کسب و کارها و سازمان ها در سطح جهانی است. از مثال های بیانگر تلاش های این بنیاد در این راستا می توان به سرمایه گذاری NEM.io به مبلغ 70 میلیون دلار جهت کمک به رشد استارتاپ های این بلاکچین اشاره کرد.

    تاریخچه ارز دیجیتال نم

    تاریخچه شروع به کار پلتفرم نم به سال های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ بازمی گردد. پروژه ارز دیجیتال NEM که یک نسخه فورک شده از NXT است، نخستین بار در ماه مارس سال ۲۰۱۵ وارد فاز عملیاتی گردید و طولی نکشید که توسعه دهندگان آن تصمیم گرفتند که NEM را بار دیگر از آغاز و به طور مستقل از NXT بسازند.

    بنابراین کدهای اختصاصی NEM تا پایان سال ۲۰۱۵ تکمیل گردید و در اختیار این پلتفرم قرار گرفت. اصلاحات صورت گرفته در NEM این پلتفرم را مقیاس پذیرتر و متعاقباً پرسرعت تر از پلتفرم اولیه NXT ساخته است.

    به مرور زمان محبوبیت این پروژه افزایش یافت و در سال ۲۰۱۶، بنیاد NEM قدم به بازار رمز ارزها گذاشت. این بنیاد غیرانتفاعی بر همکاری، رشد، بازاریابی و شناسایی برند به عنوان رویکردهای کلیدی خود جهت تسریع پذیرش NEM تمرکز دارد.

    همانطور که پیش تر ذکر شد، توکن بومی بلاکچین NEM تحت عنوان XEM شناخته می شود. در اکوسیستم این پروژه، XEM وظایف بسیار بیشتری را در مقایسه با یک ارز ساده دارا بوده و می تواند به عنوان وسیله ای برای دریافت حق رأی به کار رود. NEM همچنین به عنوان یک سکه رمز ارز با سرعت فوق العاده بالای تراکنش مورد استفاده قرار می گیرد. با این حال، تاکنون هدف اصلی XEM تسهیل استفاده از قراردادهای هوشمند عنوان شده است.

    ویژگی های نم

    یکی از مزیت های مهم پلتفرم NEM، بهره وری بیشتر آن و درنتیجه سطح بالاتر کارایی در این پلتفرم است. نخست آنکه، الگوریتم EigenTrust++ به کار رفته در بلاکچین NEM، پشتیبان طراحی محبوب PoI به شمار می رود. این پروتکل می تواند به طور دقیق گره های شبکه را پایش نموده و از گنجانده شدن مشارکت کنندگان باکیفیت در سراسر سازوکار اجماع اطمینان حاصل نماید. این در حالی است که گره های بدون مشارکت (Deadweightها)، به طور خودکار توسط سیستم حذف می گردند.

    به علاوه، سیستم دارای یک الگوریتم خوشه بندی امنیتی است که رفتار و سوابق گره ها را بررسی نموده و به گره های موجود در خوشه ها این امکان را می دهد که به گره های همسایه خود امتیازی تحت عنوان امتیاز خوش نامی اعطا کنند. این متد در مقایسه با نسل اول و دوم بلاکچین ها، در حفظ حدود و کارایی NEM موفق عمل کرده است.

    تراکنش های چند امضایی

    تراکنش های چند امضایی برای مشتریان شرکتی یک مزیت مهم به حساب می آیند. مدیران این شرکت ها بایستی بتوانند شبکه را مورد پایش قرار داده و آن را به منظور برآورده ساختن نیازهای شرکت گسترش دهند. کمپانی ها می توانند از NEM به منظور مدیریت فعالیت حساب، کنترل دارایی هایی مانند XEM از یک حساب، ساخت موزاییک های جدید و در نهایت ایجاد توکن های تازه استفاده نمایند.

    تمامی قراردادهای هوشمند چند امضایی به طور مستقیم و با امنیت بالا در بلاکچین NEM ذخیره می گردند. این موضوع موجب حفظ تعهد کمپانی به اصل امنیت می گردد. اکثریت رقبای کنونی بازار این کار را از طریق راهکارهای خارج زنجیره ای طرف ثالث انجام می دهند. قابلیت های چند امضایی بلاکچین NEM مستقیماً موجب بالا بردن سطح رقابت در جامعه بلاکچین می گردند.

    نام دامنه بلاکچین

    ایده فضای نام (Namespace) نخستین بار از طریق NEM راه به دنیای بلاکچین باز کرد. در فضای اینترنت، Namespace به آنچه ما تحت عنوان «نام دامنه» می شناسیم شباهت دارد. در بلاکچین NEM شما می توانید نام دامنه مختص به خود را ایجاد و کنترل نمایید. کاربران قادر به پیاده سازی یک نام دامنه سه لایه خواهند بود که چندان متداول نبوده و از این طریق کاربران و کمپانی ها می توانند انعطاف پذیری و قابلیت پذیرش بالاتری را برای سیستم رقم بزنند.

    مزایا و معایب نم

    خصوصیات فنی ارز دیجیتال NEM آن را از سایر رمز ارزهای موجود در بازار متمایز می سازد. در زیر به برخی ویژگی ها و مزایای بلاکچین نِم اشاره خواهیم کرد.

    مزایا

    • بلاکچین NEM یک سیستم باثبات و خودتکرارشونده است که به طور خودکار بلوک ها را ایجاد می کند. از سوی دیگر، هر بلوک تنها در عرض مدت یک دقیقه ایجاد می شود که خود رکوردی در میان دیگر رمز ارزهای شناخته شده در بازار محسوب می گردد.
    • استفاده از این بلاکچین بی نهایت ساده است. نرم افزارهای کار با این ارز دیجیتال را می توان از وب سایت رسمی NEM یا io دانلود نموده و مورد استفاده قرار داد. این نرم افزارها بر روی تمامی سیستم های عامل (از جمله سیستم عامل موبایل) قابل اجرا بوده و حتی کاربران تازه کار نیز می توانند به راحتی با آن ها کار کنند.
    • سیستم Catapult در این بلاکچین به امنیت بسیار بالای خود در برابر حملات سایبری و هک شدن مشهور است. زنجیره بلوک ها به طور مرتب از سوی خود بلاکچین بازبینی می شود؛ بنابراین هرگونه احتمال برداشت چندباره وجوه در سیستم مورد شناسایی قرار خواهد گرفت.
    • تراکنش ها آنی انجام می شوند و زمان تأیید برای آن ها تنها در حد چند ثانیه است. در حال حاضر سیستم بلاکچین NEM می تواند به طور همزمان ۴۰۰۰ تراکنش را مورد پردازش قرار دهد.

    معایب

    • به دلیل ناشناس بودن تیم سازنده آن و عدم برخورداری از توان بازاریابی قابل توجهی، معمولاً پی بردن به اینکه NEM در کجای مسیر توسعه خود قرار دارد و یا نقشه های آن برای آینده چیست دشوار بوده و نمی توان به راحتی به سازندگان ناشناس آن اعتماد کرد.
    • وجود رقبای متعدد و قدرتمند در عرصه ارائه پلتفرم قراردادهای هوشمند موجب می گردد که موفقیت یا عدم موفقیت این پروژه غیر قابل پیش بینی بوده و نتوان برآورد دقیقی از آینده این پلتفرم در بازار کریپتو به دست آورد.

    ارز دیجیتال نم چگونه کار می کند؟

    برای درک نحوه دستیابی ارز دیجیتال نم و توکن XEM به اهداف ذکر شده در بالا، بهتر است نگاهی به چندین فناوری نوآورانه تلفیق شده در این ارز دیجیتال داشته باشیم. مهم ترین آن ها یعنی سازوکار اجماع جدید این پلتفرم، گواهی اثبات اهمیت (PoI) نام دارد که توسط بلاکچین NEM به بازار عرضه شده است.

    از جهات بسیاری، PoI با دیگر سازوکارهای اجماع مانند اثبات کار (PoW) در بیت کوین تفاوت دارد. از جمله نقاط تمایز آن ها می توان به زمان و هزینه صرف شده توسط کاربران اشاره کرد. در ادامه به توضیح بیشتر این الگوریتم اجماع می پردازیم:

    درک الگوریتم اثبات اهمیت (PoI)

    براساس الگوریتم اثبات اهمیت، یک کاربر با دست کم ۱۰۰۰۰ توکن XEM سپرده در سیستم، صلاحیت ایجاد بلوک های جدید در بلاکچین NEM را خواهد داشت. هر زمان که یک کاربر با موفقیت بلوک جدیدی را در بلاکچین ایجاد کند، در ازای آن بخشی از کارمزد تراکنش ها را در قالب توکن XEM دریافت خواهد کرد.

    اما این تمام ماجرا نیست. در واقع، اثبات اهمیت به کاربران این امکان را می دهد که در عین دریافت پاداش، با دیگر شبکه ها تعاملات تراکنشی داشته باشند. NEM مقدار کل تراکنش ها را مورد ارزیابی قرار داده و از آن به منظور ارتقای امتیاز PoI کاربر استفاده می کند. هرچه امتیاز شما بالاتر باشد، پاداش بهتری را دریافت خواهید کرد. همچنین برای اینکه امتیاز PoI خود را افزایش دهید، تنها کافی است که تراکنش های بیشتری را برای افراد دیگر ارسال کنید.

    دارایی های هوشمند

    ابتکار «دارایی هوشمند» NEM کاربران را قادر می سازد تا نحوه دسترسی و استفاده خود از پلتفرم NEM را متناسب با نیازشان تغییر دهند. تمامی کارکردها در بستری آزاد و خودمقیاس پذیر انجام گرفته و توسعه دهندگان می توانند به سرعت ارزهای دیجیتال را ایجاد، توزیع و به یکدیگر تبدیل نمایند. افراد همچنین قادر به انتقال پول از طریق رابط عمومی بلاکچین NEM خواهند بود.

    هاروست در برابر ماینینگ

    هاروست کردن (Harvesting) یا برداشت، جزئی کلیدی از سازوکار اجماع PoI در نظر گرفته می شود. به کمک این کد حساب کاربری شما به یک ابرگره (Supernode) از پیش موجود متصل می گردد. هسته اصلی اکوسیستم NEM بر پایه ابرگره های آن شکل گرفته که می توانند از حساب های کاربری متصل به منظور ارتقای امتیاز PoI و افزایش شانس ایجاد بلوک به نفع خود استفاده کنند.

    به بیان ساده، ابرگره ها امتیاز PoI یک حساب را ضبط نموده و از آن به منظور عملیاتی ساختن بلوک ها به نمایندگی از حساب مورد نظر استفاده می کنند. چنین متدی، یک متد سودمند تلقی می شود؛ چراکه از طریق آن بدون نیاز به مقادیر بالای توان پردازشی از سوی تمامی کاربران، می توان امنیت بلاکچین NEM را تضمین نمود. درنتیجه، پلتفرم ارز دیجیتال NEM و سازوکار اثبات اهمیت آن به طور قابل توجهی در مقایسه با سیستم های PoW مانند بیت کوین، مصرف انرژی پایین تری دارد.

    برای کمپانی هایی که انرژی زیادی را صرف برنامه های توسعه پایدار خود می کنند، کاهش مصرف برق یک برتری بزرگ محسوب می گردد. بدین ترتیب NEM یک مزیت رقابتی کلیدی را به نمایش گذاشته است. در واقع، گره های NEM احتیاجی به کامپیوتر یا دستگاه ماینینگ فعال برای میزبانی فرآیند هاروست نخواهند داشت. هاروست کردن همچنین موجب دموکراتیزه شدن فعالیت بلاکچین از طریق حذف نیاز به ماشین های گران قیمت ماینینگ می گردد.

    کاربردهای ارز دیجیتال نم

    اکوسیستم NEM چندین مورد کاربرد بالقوه را در جهان واقع به نمایش می گذارد. این کاربردها از راهکارهای پرداخت و نقل و انتقال پول تا راهکارهای لجستیک، سیستم های رأی دهی و ثبت گزارش را شامل می گردند که همگی ممکن است در گسترش به کارگیری این پلتفرم نقش داشته باشند. در وب سایت رسمی NEM می توانید اطلاعات بیشتری را در خصوص مثال های متعدد به کارگیری این پلتفرم در کاربردهای حقیقی بیابید.

    کیف پول هایی که ارز دیجیتال نم را ساپورت می کنند

    شما می توانید توکن های ارز دیجیتال نِم را از هر یک از صرافی های معتبر بایننس، Bithumb، هیوبی گلوبال، Gate.io و بسیاری از صرافی های شناخته شده دیگر خریداری کنید. دقت داشته باشید که پس از خرید رمز ارز، برای نگهداری توکن های خود احتیاج به یک کیف پول مطمئن خواهید داشت. برخی از کیف پول های ارز دیجیتال NEM مانند لجر یا ترزور کیف پول های سخت افزاری بوده و کدهای خصوصی شما را به صورت آفلاین و در یک دستگاه سخت افزاری ذخیره می کنند. کیف پول های نرم افزاری نیز گزینه دیگری برای نگهداری سکه های رمز ارز به شمار می آیند. کیف پول هایی که از توکن XEM پشتیبانی می کنند عبارتند از: لجر، ترزور، مث والت، تراست والت، نِم والت (NEM Wallet) و سیف پل.

    قیمت نم

    ارز دیجیتال NEM از زمان معرفی آن به بازار تا تقریباً نیمه سال ۲۰۱۷ روندی ثابت را از نظر قیمت پشت سر گذاشته است. در این فاصله هر توکن XEM با قیمتی ناچیز در حدود ۰۰۰۳۱/۰ به فروش می رسید. اما با نزدیک شدن به سال ۲۰۱۸ تغییرات قیمت این رمز ارز هرچه بیشتر محسوس گردید و توکن ارز دیجیتال NEM توانست در آغاز این سال، نخستین و چشمگیرترین پیک قیمت خود را با مبلغی بالغ بر ۸۰/۱ دلار به ثبت رساند. با این حال طولی نکشید که مجدداً قیمت این رمز ارز سقوط کرد و باز تا مدت ها در زیر محدوده ۲/۰ دلار به سیر خود ادامه داد. پیک قابل توجه بعدی در ماه مارس سال ۲۰۲۱ رخ داد که در آن هر توکن XEM به ازای ۷۹۵۳/۰ دلار مبادله گردید. بعد از آن باز هم قیمت توکن بومی نِم تا کمی پایین تر از ۲/۰ دلار سقوط کرد. در ماه های اخیر قیمت ارز دیجیتال NEM در همین محدوده حفظ شده است. در زیر نمودار نوسانات قیمت رمز ارز NEM را مشاهده می کنید.

    عوامل تأثیرگذار بر قیمت

    اکنون می خواهیم نگاهی به برآورد قیمت توکن XEM در درازمدت داشته باشیم. پیش بینی قیمت ها یکی از فاکتورهای کلیدی در تعیین به صرفه بودن یا به صرفه نبودن سرمایه گذاری بر روی ارز دیجیتال NEM محسوب می گردد. با این حال، توجه به این نکته ضروری است که نباید صرفاً بر مبنای این پیش پینی ها عمل کنید؛ بلکه بایستی دقت داشته باشید که برآورد قیمت ها صرفاً به طور بالقوه جهت بازار را پیش بینی نموده و همواره دقیق نخواهد بود.

    بنا به پیش بینی وب سایت WalletInvestor، در سال ۲۰۲۱ قیمت توکن XEM در حوالی ۳۶۵/۰ دلار گردش خواهد کرد. TradingBeasts نیز بر این باور است که تا پایان سال ۲۰۲۱، قیمت توکن های XEM به متوسط ۲۹/۰ دست خواهد یافت. این وب سایت همچنین قیمت ارز دیجیتال NEM را تا پایان سال ۲۰۲۴ در بازه ۳۲/۰ تا ۴۷/۰ دلار پیش بینی نموده است.

    در نهایت، DigitalCoinPrice پیش بینی کرده است که هر توکن XEM می تواند تا آخر امسال با قیمت متوسط ۵۰/۰ دلار  و تا پایان سال ۲۰۲۵ با قیمت ۰۲/۱ دلار مورد معامله قرار گیرد. این پیش بینی نسبت به مواردی که در بالا ذکر کردیم خوش بینانه تر است. NEM در حال حاضر بر روی چندین پروژه دیگر نیز کار می کند که این موارد نیز در تعیین قیمت آینده این ارز دیجیتال نقشی کلیدی را ایفا خواهند نمود.

    پروژه های ارز دیجیتال نم

    تعداد شرکت ها و واحدهایی که پروژه های خود را به پلتفرم NEM می سپارند در تعیین موفقیت و میزان پذیرش توکن XEM در آینده بسیار حائز اهمیت بوده و هرچه این ابتکارات خلاقانه تر بوده و موفقیت بیشتری را کسب نمایند، به تبع آن تقاضا برای سکه XEM نیز بیشتر خواهد بود.

    آینده ارز دیجیتال نم

    NEM استراتژی سالانه روشنی را با اهداف و نقاط عطف مشخص در اختیار کاربران قرار نمی دهد. مهم ترین به روزرسانی این پلتفرم که هنوز در حال اجراست مربوط به آپگرید Catapult بوده که جزئیات آن در وایت پیپر آن ذکر شده است. برخی از این ویژگی های اصلی عبارتند از:

    • به کارگیری طراحی لایه لایه مبتنی بر معماری وب
    • مقیاس پذیری استثنایی
    • نرخ بالای پیام رسانی
    • معرفی یک معماری منحصر به فرد با قابلیت یکپارچه سازی و نیز لایه سرور دروازه API با عملکرد و مقیاس پذیری بالا

    آپگرید Catapult یکی از فاکتورهای کلیدی تعیین کننده قیمت توکن XEM به شمار می آید. توجه به این نکته ضروری است که NEM در ابتدا با استفاده از زبان جاوا طراحی گردید و سپس مجدداً به فرم حال حاضر خود بر روی پلتفرم برنامه نویسی C++ به عنوان جزئی از آپگرید Catapult درآمد.

    مهم ترین موضوعی که باید در مورد ارز دیجتیال NEM بدانید این است که سرمایه گذاری بر روی این ارز دیجیتال همانند هر رمز ارز دیگری، اقدامی پرریسک و با پاداش بالا بوده و بنابراین باید این اصل ثابت در بازارهای گوناگون را مد نظر قرار دهید: «به اندازه ای سرمایه گذاری کنید که می توانید از پس از دست رفتن سرمایه خود برآیید.»

    علی رغم این ملاحظات، NEM برتری های قابل توجهی را به کاربران خود ارزانی داشته است. سکه XEM در صورتی که مسیر اتریوم را دنبال کند، می توان به یک توکن ایده آل برای سرمایه گذاری مبدل گردد (که البته خود اتریوم نیز هنوز که هنوز است به همه اهداف خود دست نیافته است). از سوی دیگر، همانطور که پیش تر گفتیم، پیش بینی قیمت های این رمز ارز به طور کلی مثبت بوده است. در حال حاضر XEM در سمت صعودی (گاوی) بازار قرار دارد. پیش بینی متخصصان بر این است که سرمایه گذاری بر روی توکن XEM می تواند مسیری پر فراز و فرود را پیش روی سرمایه گذاران بگستراند.

    ر قرار دارد. پیش بینی متخصصان بر این است که سرمایه گذاری بر روی توکن XEM می تواند مسیری پر فراز و فرود را پیش روی سرمایه گذاران بگستراند.

    نتیجه گیری

    توکن XEM با جامعه رو به گسترش خود و برخورداری از پلتفرم بلاچین NEM نتایج امیدوارکننده ای را در بازار رمز ارزها از خود به نمایش گذاشته است. الگوریتم اجماع اثبات اهمیت (PoI) و آپگرید Catapult و همچنین امکان انجام تراکنش های چندامضایی در این پلتفرم همگی موجب شده اند که توکن XEM اکنون بدون شک به عنوان یکی از ارزهای دیجیتال رو به رشد در بازار شناخته شود. در حال حاضر ظاهراً توکن XEM جایگاه خود را به خوبی در بازار رمز ارزها تثبیت کرده است. به دنبال اجرای پروژه های آزمایشی جدید بر روی این پلتفرم پیش بینی می شود که ارز دیجیتال NEM و سکه XEM به مرور زمان با اقبال چشمگیری مواجه گردند.

    سؤالات متداول

    پروتکل NEM توسط گروهی از اعضای بنیاد غیرانتفاعی NEM.io و به عنوان یکی از مشتقات NXT به بازار عرضه شد.

    به نظر می رسد که آینده این رمز ارز بسیار روشن بوده و توکن XEM در سال های آتی بتواند جایگاه مهمی را در صنعت کریپتوکارنسی به خود اختصاص دهد.

    مانند هر رمز ارز دیگری، NEM نیز در معرض نوسانات بازار قرار گرفته و بنابراین باید در سرمایه گذاری بر روی آن احتیاط لازم را به خرج دهید. اغلب توصیه می شود که از سرمایه گذاری مبالغ کلان بر روی رمز ارزها خودداری نموده و تنها تا حدی ریسک کنید که می دانید توان بازپرداخت ضرر و زیان آن را خواهید داشت.

    ارز دیجیتال NEM در لیست اکثر صرافی های معتبر یافت می شود و بنابراین با مراجعه به وب سایت این صرافی ها می توانید به هر میزان که خواستید توکن XEM خریداری کنید. برای نگهداری توکن ها، خصوصاً مبالغ زیاد توصیه می شود که حتماً به سراغ یک کیف پول مطمئن و شناخته شده بروید. در خصوص توکن NEM این کیف پول ها عبارتند از: تراست والت، مث والت، NEM Wallet و کیف پول های سخت افزاری مانند لجر و ترزور.