پلتفرم ارز دیجیتال سلو یک پلتفرم نوآورانه و مدرن جهت بهبود میزان پذیرش ارزهای دیجیتال است. پروتکل بلاکچین متن باز سلو امکان استفاده از قراردادهای هوشمند را به منظور توسعه اپلیکیشن های غیرمتمرکز (DAppها) فراهم آورده است. اکوسیستم این رمزارز بر پایه فناوری گوشی های تلفن هوشمند طراحی شده و اپلیکیشن ها و راهکارهای پرداخت آن برای کاربران موبایل توسعه یافته است. در این مطلب می خواهیم در مورد پلتفرم ارز دیجیتال سلو Celo و توکن های بومی این شبکه، توکن CELO و Celo Dollar به شما اطلاعاتی را ارائه دهیم.

معرفی ارز دیجیتال سلو (Celo)

ارز دیجیتال سلو Celo نوعی اکوسیستم بلاک چین است که با هدف افزایش میزان پذیرش ارزهای دیجیتال در میان کاربران گوشی های تلفن هوشمند طراحی شده است. سلو با استفاده از شماره تلفن افراد به عنوان کلیدهای عمومی خود، درصدد آن است که میلیاردها کاربر گوشی های تلفن هوشمند در سراسر جهان را به انجام تراکنش های آنلاین رمزارزها ترغیب نماید.

شبکه ارز دیجیتال سلو به عنوان جزئی از سیستم مالی غیرمتمرکز یا defi/’>دیفای (DeFi)، همچنین امکان توسعه اپلیکیشن های غیرمتمرکز (DAppها) را در کنار قراردادهای هوشمند میسر ساخته است. شبکه اصلی سلو نخستین بار در ماه آپریل سال ۲۰۲۰ توسط Rene Reinsberg، Sep Kamvar و Marek Olszeuski به بازار معرفی گردید.

معرفی ارز دیجیتال سلو

تاریخچه ارز دیجیتال سلو

ارز دیجیتال Celo توسط تیمی از افراد وابسته به سازمان های بین المللی شناخته شده از قبیل بانک جهانی، گوگل، دانشگاه هاروارد، ویزا، ام آی تی، وزارت دادگستری ایالات متحده آمریکا، دانشگاه کمبریج و… توسعه و به بازار عرضه شده است. نهادهای مستقل بسیاری نیز در حفظ و توسعه سلو نقش دارند. در کنار راه اندازی این پلتفرم بر روی شبکه اصلی، یک بنیاد وقف سلو نیز که سازمانی غیرانتفاعی برای کمک به توسعه و رشد این پلتفرم متن باز است معرفی گردید.

در فاصله تنها دو سال، بین سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰، سلو توانست بیش از ۵/۴۶ میلیون دلار از طریق فروش تقریباً یک صد و بیست میلیون توکن CELO در معاملات عمومی و خصوصی به دست آورد.

ویژگی های ارز دیجیتال CELO

سلو پلتفرمی است که به عنوان یک زیرساخت جهانی به منظور انجام پرداخت های رمزارز با تمرکز بر کاربران گوشی های تلفن هوشمند در سراسر جهان به کار می رود. هدف این پلتفرم تسهیل دسترسی اقدامات مالی برای تمامی افراد در سطح جهانی است و سلو این امر را مرهون قابلیت ویژه پلتفرم خود است که انجام پرداخت ها از مبدأ شماره های تلفن همراه و نیز به مقصد این شماره ها را در سراسر جهان میسر می سازد.

علاوه برآن، توجه به این موضوع ضروری است که پلتفرم سلو از دو توکن بومی نیز برخوردار است. یکی از آن ها CELO نام دارد که توکنی بر پایه سازوکار PoS (اثبات سهام) بوده و در حوزه مشارکت در حاکمیت، کارمزدهای تراکنش و دیگر فعالیت های مربوطه به کار می رود. سوای از این، کمپانی سلو بر آن است که از چندین استیبل کوین از قبیل سلو دلار (CUSD) که اکنون در حال استفاده است نیز میزبانی نماید.

از زمان معرفی این رمزارز در شبکه اصلی، بلاکچین سلو شاهد رشد قابل توجهی بوده است. همان طور که گفتیم سلو به طور خاص به عنوان یک راهکار موبایل شناخته می شود و از سه جزء اصلی شامل سیاست های حاکمیتی و سیاست های ایجاد انگیزه تشکیل شده است. پلتفرم سبک وزن سلو تجربه رضایت بخشی را برای کاربران خود به ارمغان آورده و در نهایت اینکه، سلو به عنوان یک ابزار ثبات شناخته می شود و رمزارزهای با قیمت ثابت را در اختیار سرمایه گذاران قرار می دهد.

مزایا و معایب ارز دیجیتال سلو

عاملی که موجب تمایز ارز دیجیتال Celo از دیگر پلتفرم ها می شود، تمرکز آن بر کاربران تلفن همراه هوشمند است. استدلال کمپانی سلو این است که تعداد کاربران گوشی های تلفن هوشمند با سرعت بالایی در حال افزایش بوده و در مقایسه با آن، استفاده افراد از ارزهای دیجیتال با سرعت بسیار کمتری افزایش می یابد؛ بنابراین مزایای این رمزارز را می توان در موارد زیر خلاصه کرد:

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

مزایا

  • ایجاد پلی میان بازار رمزارزها و گوشی های تلفن همراه
  • امکان استفاده از شبکه سلو بر روی تلفن های همراه
  • اپلیکیشن سلو قابل اطمینان بوده و با هدف ارائه بهترین تجربه کاربری ممکن طراحی شده است.
  • اپلیکیشن سلو سپرده گذاری ها و برداشت ها را با سرعت و بدون دردسر به انجام می رساند.
  • پلتفرم سلو به منظور ارائه سریع و آسان خدمات پردازشی شکل گرفته است.
  • سلو کاملاً غیرمتمرکز بوده و تمامی واسطه ها را حذف می کند.
  • فناوری بلاکچین به کاررفته در سلو امکان شفافیت و دسترسی همگانی آن را میسر ساخته و درعین حال امنیت و حفاظت مشتریان را تأمین می نماید.
  • برخورداری از طیف وسیعی از پروژه های همکاری
  • ارائه ابزارهای کسب وکار متعدد به توسعه دهندگان قراردادهای هوشمند و DAppها
  • سلو از یک الگوریتم تثبیت منحصربه فرد استفاده می کند.
  • سلو از استیبل کوین بومی خود تحت عنوان CUSD استفاده می کند.

 معایب

  • سلو با شبکه اتریوم سازگاری ندارد؛ این بدان معناست که هم کنش پذیری بین این دو بلاکچین امکان پذیر نیست.
  • بدون این هم کنش پذیری با بلاکچین بزرگ و مهم اتریوم، امکان دستیابی به پذیرش عمومی برای سلو وجود نخواهد داشت.
  • سلو مشکلات زیادی از جنبه مقیاس پذیری دارد.
  • نقدینگی سلو چندان زیاد نیست؛ به این معنا که سرعت تراکنش ها در آن بهینه نخواهد بود.
  • شمار دارایی های تحت پشتیبانی این پلتفرم محدود است.

معرفی ارز دیجیتال سلو

ارز دیجیتال Celo چگونه کار می کند؟

ارز دیجیتال سلو تحت عنوان یک پروتکل چند دارایی رمزنگاری شده برای پرداخت های غیرمتمرکز فعالیت می کند. شبکه سلو به عنوان یک چنگال اتریوم با قابلیت پشتیبانی از موبایل و مقیاس پذیری بسیار بالاتر در نظر گرفته می شود. به ویژه توجه به این نکته ضروری است که شبکه سلو کاملاً با توکن های ERC-20 سازگاری دارد. با وجود این، طراحی ویژه سلو متضمن آن است که کاربران بتوانند به اکوسیستم فراگیر اتریوم از قبیل صرافی های غیرمتمرکز، کیف پول ها و اپلیکیشن های دیفای دسترسی یابند.

عاملی که موجب تمایز پلتفرم سلو از دیگر پلتفرم ها می شود، ادغام استیبل کوین ها یا یک سیستم رمزگذاری مبتنی بر آدرس است که به منظور ایجاد یک زیست بوم مالی مناسب با کارکرد به طور اختصاصی طراحی شده است. نکته مهم در این پلتفرم این است که کاربران نیازی به یادگیری نحوه کارکرد و یا حتی اصطلاحات تازه نداشته و همین امر استفاده از آن را آسان تر و کاربرپسندتر می سازد.

برای اینکه بهتر متوجه سازوکار این پلتفرم شوید، می توانید آن را با دیگر نرم افزارهای موبایلی انتقال پول مانند CashApp یا Vanmo که کمابیش مشابه سلو عمل می کنند، مقایسه کنید. کاربران سلو می توانند به آسانی از طریق شماره تلفن همراه یا آدرس ایمیل خود و یا گزینه های در دسترس دیگر برای افراد دیگر پول واریز کنند.

اشاره به این نکته نیز خالی ازلطف نیست که شبکه سلو برای اجرای پلتفرم خود بر سه عضو اصلی متکی است. این اعضا عبارت اند از: لایت کلاینت ها (Light Clients)، گره های اعتبارسنج (Validator nodes) و گره های کامل. لایت کلاینت ها شامل اپلیکیشن های موجود در شبکه سلو بوده که با استفاده از گوشی های هوشمند کاربران عمل می کنند؛ مانند کیف پول موبایل سلو. از سوی دیگر، گره های اعتبارسنج عبارت اند از کامپیوترهایی که جزئی از سازوکار اجماع سلو بوده و با ایجاد بلوک های جدید در اعتبارسنجی تراکنش ها نقش دارند. در نهایت، گره های کامل به سیستم های رایانه ای اطلاق می شود که به عنوان پلی میان کیف پول های موبایل و گره های اعتبارسنج عمل می کنند. این گره ها درخواست های لایت کلاینت ها را دریافت نموده و تراکنش ها را به گره های اعتبارسنج منتقل می کنند.

کاربردهای ارز دیجیتال سلو

تاکنون دریافتید که توکن های CELO و CUSD هر دو با استفاده از پلتفرم ارز دیجیتال CELO عمل می کنند. اگر به دنبال یک سرمایه گذاری با نرخ بالای بازگشت سرمایه در طول زمان هستید، سلو می تواند گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری شما باشد.

یکی از دلایلی که موجب علاقه مندی کاربران به ارز دیجیتال CELO می شود، فراهم آوردن امکان اتصال تعداد بیشتری از کاربران از طریق فناوری در دسترسی چون گوشی های تلفن هوشمند است. سرمایه گذاران همچنین ممکن است با این پیش فرض که آینده زیرساخت های پرداخت بر روی گوشی های تلفن همراه بنا شده است، این توکن ها را برای افزودن به پورتفولیوی خود خریداری کنند.

ارز دیجیتال CELO در نگهداری و اجرای پلتفرم سلو نقش مهمی را ایفا می کند. این رمزارز را می توان جهت ارسال، دریافت، ذخیره و استیک سرمایه مورداستفاده قرار داد.

با در اختیار داشتن و استیک کردن توکن های سلو، کاربران می توانند در خصوص مسائل مربوط به ارتقای شبکه رأی دهند و رأی آن ها متناسب با میزان ارز دیجیتال سلویی خواهد بود که استیک می کنند. کاربران با این کار، از سوی شبکه پاداش دریافت می دارند. همانند بسیاری از رمزارزهای دیگر، عرضه توکن های CELO نیز محدود بوده و این بدان معناست که مطابق با قوانین نرم افزار، تنها یک میلیارد توکن سلو وجود خواهد داشت.

کیف پول های Celo

توکن ارز دیجیتال CELO در لیست اغلب صرافی های شناخته شده رمزارز یافت می گردد. از جمله این صرافی ها می توان صرافی بایننس، کوین بیس، Gate.io، بیترکس (Bittrex) و کوکوین (Kucoin) را نام برد. اگر می خواهید توکن های سلو را ذخیره کنید، بهترین راه استفاده از یک کیف پول مطمئن سخت افزاری یا نرم افزاری است. گزینه هایی که می توانید از میان آن ها انتخاب نمایید عبارت اند از: لجر، ترزو، مث والت، تراست والت، کیف پول صرافی کوین بیس و کیف پول مخصوص سلو (Celo Wallet).

حجم معاملات ارز دیجیتال سلو چقدر است؟

دانستن این نکته حائز اهمیت است که ارز دیجیتال CELO با عرضه ثابت یک میلیارد توکن وارد بازار شده است. از این یک میلیارد توکن، ۶۰۰ میلیون آن در زمان آغاز به کار شبکه اصلی در آوریل سال ۲۰۲۰ در دسترس بوده و باقی آن به صورت تدریجی به صورت پاداش و هزینه پرداخت خواهد شد.

ارز دیجیتال سلو در زمان معرفی آن به بازار در اواخر ماه می و اوایل آپریل سال 2020 قیمتی حدود 5/2 دلار را به ازای هر توکن CELO به نام خود ثبت نمود. قیمت این توکن در بخش بزرگی از سال ۲۰۲۰ در محدوده پایین تر از ۵/۲ دلار باقی ماند و تنها پیک چشمگیر قیمت خود را در فواصل بین ماه های آگوست و اکتبر تجربه نمود. اما با شروع سال 2021 جریان بازار به نفع این رمزارز تغییر یافت. قیمت این رمزارز تا مرز بیش از 7 دلار نیز در ماه اکتبر افزایش یافت. در حال حاضر این رمزارز با قیمتی در حدود 5 دلار به فروش می رسد. برای مشاهده روند تغییرات قیمت ارز دیجیتال سلو می توانید به وب سایت CoinMarketCap مراجعه کنید.

پروژه های سلو

تحلیل گران بازار کریپتوکارنسی، در حال حاضر بازگشت سرمایه (ROI) سلو را معادل ۱/۴۴ درصد تخمین می زنند. این رقم در حالی است که سلو هنوز موفق به دستیابی به مقبولیت عمومی از سوی تریدرها و هواداران بازار رمزارزها نشده است. بااین حال، در حال حاضر ۱۰۰ کمپانی به صورت های گوناگون از این پروژه حمایت می کنند و این امر نشان می دهد که پروژه سلو توانسته تا حدی پذیرش مشتریان را در جامعه کریپتوکارنسی به دست آورد.

علی رغم جامعه بزرگ و اهداف بلندپروازانه سلو، افزایش قیمتی برای این پلتفرم یا توکن های آن در حال حاضر مورد انتظار نبوده و همین موضوع آن را به یک سرمایه گذاری پرخطر برای بسیاری مبدل می سازد. به همین دلیل تحلیل گران و سرمایه گذاران حرفه ای پیشنهاد می کنند که در کنار دنبال کردن بازار سلو به سرمایه گذاری در برخی از توکن های پرآتیه تر بپردازید.

معرفی ارز دیجیتال سلو

آینده ارز دیجیتال سلو

بر طبق پیش بینی های صورت گرفته، در درازمدت افزایش قیمت ارز دیجیتال CELO مورد انتظار بوده و اگر یک سرمایه گذاری پنج ساله بر روی توکن های این رمزارز انجام دهید، در عرض پنج سال تقریباً ۱۲/۵۳۴ درصد سود به دست خواهید آورد. به علاوه، اگر امروز صد دلار در این رمزارز سرمایه گذاری کنید، می توانید تقریباً ۷۰۷/۳۱ CGLD به دست آورید و صد دلار اولیه تان، در سال ۲۰۲۶ به ۱۲/۶۳۴ دلار خواهد رسید.

نتیجه گیری

ارز دیجیتال CELO برای افرادی که می خواهند سرمایه های کریپتوی خود را برای مدت زمان طولانی نگهداری کنند، انتخاب مناسبی خواهد بود. بااین حال، باید به خطرات سرمایه گذاری در این رمزارز نیز توجه داشته و تنها با پذیرفتن تمامی خطرات اقدام به سرمایه گذاری در پلتفرم ارز دیجیتال سلو نمایید. همواره سعی کنید مبلغ سرمایه گذاری خود را کمتر از میزان ضرر قابل جبران خود نگه دارید. در نهایت، تحقیق و پرس وجوی کافی از مشاوران مالی و افراد متخصص، اهمیت بسیار زیادی در سرمایه گذاری در بازار رمزارزها داشته و ضامن موفقیت شما در این مسیر خواهد بود.

سؤالات متداول

عرضه کل ارز دیجیتال CELO معادل یک میلیارد توکن تخمین زده شده است.

هدف اصلی ارز دیجیتال سلو، ارتقای زندگی جوامع در اقصی نقاط جهان با در دسترس قراردادن خدمات مالی از طریق گوشی های تلفن هوشمند و فناوری بلاکچین عنوان شده است.

ارز دیجیتال و پلتفرم سلو بر روی بلاکچین اختصاصی خود فعالیت می کند.

پیش بینی قیمت ارز دیجیتال CELO و اینکه در آینده قیمت آن افزایش یا کاهش یابد به آسانی امکان پذیر نیست. بااین حال سلو پتانسیل رشد قیمت خوبی را در درازمدت از خود نشان می دهد.