نمودار ارز دیجیتال کوزموس

معرفی ارز دیجیتال کوزموس (ATOM)

کوزموس پروتکلی است که از پروژه ای با عنوان «Blockchain Interoperabilit» پشتیبانی می کند. این پروژه بلاک چین های مختلف را با یکدیگر مرتبط می کند. درواقع این ارز دیجیتال قصد دارد با استفاده از ابزارهای منبع باز، بسیاری از شبکه های رمزنگاری را به یکدیگر مرتبط کرده و امکان ایجاد تراکنش های میان زنجیره ای (Cross-chain) را فراهم کند. برخلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال، شبکه و ارز دیجیتال اتم با هدف خدمت رسانی به سایر شبکه ها و ایجاد یک وب بلاک چین مقیاس پذیر و غیرمتمرکز راه اندازی شده است. ارز دیجیتال اصلی پلتفرم کوزموس، ارز اتم (atom) بوده و برای تسهیل ارتباطات، مقیاس بندی و تعامل زنجیره های مستقل با یکدیگر طراحی شده است. توجه داشته باشید که ارز ATOM، با پروژه رهاشده ATOMIC Coin متفاوت است.

فهرست []

    تاریخچه ارز دیجیتال کوزموس

    توسعه دهندگان این ارز دیجیتال Ethan Buchman و Jae Kwon در سال 2014، الگوریتم اجماع یا همان ستون فقرات شبکه کوزموس را با نام Tendermint طراحی کردند. سپس این دو، وایت پیپر این ارز را در سال 2016 منتشر کردند و در همان سال اولین توکن شبکه با نام ارز دیجیتال اتم به فروش رسید. یک سازمان غیرانتفاعی سوئیسی به نام The Interchain Foundation در راه اندازی و توسعه این پروژه به Kwon و Buchman کمک کرد؛ از این رو توسعه دهندگان از آن با نام «The Internet of Blockchain» یاد می کنند. این سازمان در سال 2017، با میزبانی عرضه اولیه (ICO) توکن ATOM موفق شد بیش از 17 میلیون دلار جمع آوری کند. در عرضه اولیه ATOM تقریباً 75 درصد توکن موجود فروخته شد. 5 درصد برای سرمایه گذاران اولیه و 10 درصد نیز در اختیار All in Bits و Interchain Fiundation قرار گرفت. درنهایت دو سال بعد در سال 2019 شرکت Tendermint با هدف ادامه فرایند توسعه پروژه Cosmos توانست 9 میلیون دلار جمع آوری کند.

    ویژگی های ارز دیجیتال کوزموس

    1. این ارز کاملاً یک پروژه منبع باز است.
    2. کاربران با استیک این ارز دیجیتال سود کسب می کنند.
    3. از ارز دیجیتال ATOM برای پرداخت کارمزد تراکنش استفاده کرد.
    4. موجودی کل این ارز دیجیتال 237.928.231 ATOM است.
    5. روزانه بیش از 40 میلیون دلار ATOM معامله می شود.
    6. این ارز دیجیتال استخراج نمی شود.
    7. در این شبکه از الگوریتم اثبات سهام استفاده شده است.
    8. هرچه میزان ATOM استیک شده بیشتر باشد، احتمال تبدیل شدن به نود اعتبارسنج افزایش می یابد.
    9. این ارز دیجیتال در بسیاری از صرافی های معتبر در دسترس است.
    10. شبکه Cosmos کاملاً غیرمتمرکز است.

    مزایا و معایب ارز دیجیتال کوزموس

    همان طور که بیان شد، ویژگی های این ارز دیجیتال، این پروژه را به پروژه ای منحصربه فرد تبدیل کرده است. قبل از بررسی نحوه عملکرد این شبکه، به بررسی مزایا و معایب آن می پردازیم.

    مزایا

    1. این ارز دیجیتال بسیاری از مشکلات بلاک چین مانند مقیاس پذیری، حق حاکمیت، قابلیت همکاری و مشکلات کاربردی را رفع می کند.
    2. استیک کردن ATOM به شرکت کنندگان حق رأی دهی در تعاملات حکومتی شبکه را می دهد.
    3. از آنجا که این ارز شبکه ای غیرمتمرکز است، هیچ نهاد یا شخصی امکان دست کاری در آن را ندارد.
    4. شبکه این ارز دیجیتال به گونه ای طراحی شده که می تواند هم زمان به هزاران تراکنش رسیدگی کند.

    معایب

    • مانند بسیاری دیگر از فناوری های بلاک چین، کاربران برای استفاده از این ارز به منابع بیشتری احتیاج دارند.

    نحوه عملکرد ارز دیجیتال کوزموس

    در این پروژه، از الگوریتم اجماع Proof of Stake استفاده شده و براساس این پروتکل گره های اعتبارسنج میزان مشخصی از توکن های ATOM را استیک می کنند. به این ترتیب اعتبارسنجی که بیشترین میزان توکن را استیک کرده باشد، شانس بیشتری برای تأیید تراکنش ها و کسب پاداش دارد. درصورت بروز تقلب، اعتبارسنج مذکور جریمه شده و توکن های استیک شده وی مسدود می شود. این ارز با هدف ایجاد یک اکوسیستم مشترک از بلاک چین های مختلف طراحی شده است. این اکوسیستم می تواند داده ها و توکن ها را به روشی غیرمتمرکز و مستقل از هر شخص ثالثی به اشتراک بگذارد. در این ارز دیجیتال بلاک چین های جدید به Cosmos Hub متصل می شوند؛ یعنی جایی که بلاک چین ها با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند. شبکه Cosmos از سه لایه مختلف تشکیل شده است. این سه لایه توسط مجموعه ای از ابزارهای منبع باز به یکدیگر گره خورده و به توسعه دهندگان اجازه می دهد اپلیکیشن های بلاک چینی را بسازند.

    • لایه Application: وظیفه پردازش تراکنش ها و به روزرسانی وضعیت شبکه را بر عهده دارد.
    • لایه Networking: وظیفه برقراری ارتباط میان بلاک چین های مخالف را بر عهده دارد.
    • لایه Consensus: در این لایه گره های مختلف شبکه درباره وضعیت فعلی سیستم ATOM DeFi توافق می کنند.

    معرفی Tendermint در شبکه کوزموس

    Tendermint اصلی ترین بخش شبکه Cosmos است و به توسعه دهندگان این امکان را می دهد تا به راحتی بلاک چین بسازند. در کامپیوترهای اجراکننده نرم افزار Cosmos، از الگوریتم Tendermint Byzantine Fault می شود. وظیفه این الگوریتم اعتبارسنجی تراکنش ها، برقراری امنیت شبکه و سپرده گذاری بلاک ها در بلاک چین است. Tendermint CorE بخش کلیدی Tendermint است. این بخش مکانیسم حاکمیت Proof of Stake بوده و تمام کامپیوترهای اجراکننده Cosmos Hub را با یکدیگر همگام نگه می دارد. همان طور که پیش از این نیز اشاره شد، گره های اعتبارسنجی برای تقویت بلاک چین توکن ATOM را استیک می کنند. برای اینکه یک Node به گره اعتبارسنج تبدیل شود، باید گره مذکور در لیست 100 گره برتر استیک کننده ATOM قرار بگیرد. به این ترتیب گره ها براساس میزان ATOM استیک شده، قدرت رأی دریافت می کنند.

    معرفی Cosmos Hub در پروژه کوزموس

    Cosmos Hub اولین بلاک چین راه اندازی شده در شبکه Cosmos است. هاب به عنوان دروازه ای عمل می کند که به کمک آن تمام بلاک چین های ایجادشده در شبکه می توانند فعالیت کنند. در هاب از بلاک چین های مخالف به عنوان Zone یاد می شود. در این پروژه هر Zone می تواند عملکرد مستقلی داشته باشد؛ یعنی هر بلاک چین می تواند از تأیید تراکنش ها و حساب ها گرفته تا توزیع توکن های جدید یا سایر موارد، مستقل عمل کند. همچنین کوزموس هاب با پیگیری وضعیت هریک از بلاک چین ها این امکان را به آن ها می دهد تا با یکدیگر همکاری کنند.

    معرفی Cosmos SDK در شبکه کوزموس

    Cosmos SDK یک مجموعه ابزار تکنولوژیک است که برای ساده سازی فرایند ایجاد اپلیکیشن های ایمن روی Tendermint طراحی شده است. براساس ادعای توسعه دهندگان این شبکه، با استفاده از این ابزار فرایند ساخت یک بلاک چین جدید تا حد بسیار زیادی آسان می شود و کل فرایند از کدنویسی چندین ماژول سخت تر نمی شود.

    معرفی پروتکل Inter-Blockchain Communications در شبکه کوزموس

    پروتکل IBC به ایجاد ارتباط میان هریک از زنجیره های منحصربه فرد می انجامد. این پروتکل یک سری Zone و Hub های به هم پیوسته ایجاد می کند که با وجود عملکرد مستقل، معماری سیستم مشترکی نسبت به یکدیگر دارند. درنهایت این پروتکل، یک لایه کلیدی برای تبادل توکن، داده و دارایی دیجیتالی در میان زنجیره ها محسوب می شود.

    کاربردهای ارز دیجیتال کوزموس

    این ارز دیجیتال با هدف حل برخی از رایج ترین مشکلات موجود در سیستم های مبتنی بر بلاک چین طراحی شده است. رایج ترین مشکلات سیستم های بلاک چینی مواردی مربوط به امنیت، مقیاس پذیری و شفافیت است و شبکه Cosmos برای هریک از آن ها راه حلی دارد. در ادامه به بررسی کاربردهای این ارز می پردازیم:

    امنیت (Security):

    با وجود شبکه Cosmos کاربران دیگر نگران نقایص امنیتی و حمله هکرها نیستند؛ زیرا تمام تراکنش های آن ها رمزگذاری شده است و قابل هک یا دسترسی نیست. در این شبکه تنها زمانی اجازه تأیید تراکنش ها به اعتبارسنج ها داده می شود که بیشتر آن ها بر سر معتبربودن تراکنش به یک توافق نظر رسیده باشند. همچنین تمام اعتبارسنج ها براساس یک نظم مشخص عمل می کنند و مجاز به تغییر پیام های ارسال شده از طریق شبکه نیستند.

    مقیاس پذیری (Scalability):

    این ارز دیجیتال به گونه ای طراحی شده تا بدون نیاز به منابع گسترده از سوی کاربران، تعداد زیادی از هزاران Node موجود در شبکه را اجرا کند. هریک از گره ها براساس نیاز خود می توانند با سایر گره های شبکه ارتباط برقرار کرده و از نبود هرگونه مانع ارتباطی مرتبط با پهنای باند یا سرعت پردازش اطمینان حاصل کنند.

    شفافیت (Transparency):

    از آنجا که پیام های شبکه به صورت غیرمتمرکز و بدون نیاز به سرور مرکزی نمایش داده می شوند، هیچ فردی امکان دست کاری و سانسور آن ها را ندارد؛ از این رو کاربران شبکه Cosmos می توانند تمام تراکنش های تأییدشده، لغوشده و آن هایی را که توسط برخی اعتبارسنج ها تأیید شده اند، مشاهده کنند.

    کیف پول های ارز دیجیتال کوزموس

    به طورکلی کیف پول های دیجیتالی در دو دسته کیف پول های سخت افزاری (سرد/ آفلاین) و کیف پول های نرم افزاری (گرم/ آنلاین) قرار می گیرند. شما می توانید پس از خرید این ارز دیجیتال دارایی خود را در یکی از معتبرترین کیف پول های گرم و سرد نگهداری کنید، اما لازم است کیف پول مدنظر از ارز دیجیتال ATOM پشتیبانی کند. بسیاری از کیف پول های رمزنگاری شده از این رمز ارز پشتیبانی می کنند که در فهرست زیر به تعدادی از آن ها اشاره شده است:

    • Ledger Nano X (سخت افزاری)
    • Keplr (افزونه مرورگر کروم)
    • Cosmostation (وب و موبایل)
    • Guarda Wallet (دسکتاپ، موبایل و وب)
    • Exodus Wallet (دسکتاپ و موبایل)
    • Atomic Wallet (دسکتاپ و موبایل)
    • Math Wallet (افزونه مرورگر، وب و موبایل)
    • Coin98 Wallet (موبایل و افزونه مرورگر Chrome)
    • Trust Wallet (موبایل)
    • Lunie Wallet (افزونه مرورگر)
    • Guarda Wallet (موبایل و وب)
    • Cobo Wallet (موبایل)
    • Cosmostation (وب و موبایل)
    • Huobi Wallet (موبایل)
    • imToken (موبایل)
    • Lunie (وب)
    • Wetez (موبایل)

    صرافی های پشتیبان ارز دیجیتال کوزموس

    شما می توانید ارز دیجیتال Cosmos را توسط صرافی دیجیتالی معتبر مانند Kraken، Bittrex، Bithumb، Huobi Global و HitBTC خریداری کرده و آن را در 51 صرافی مختلف خرید و فروش کنید. در حال حاضر معروف ترین پلتفرم های ترید ATOM، صرافی های Kraken و Binance هستند.

    خرید ارز دیجیتال کوزموس

    هنگام خرید ارز دیجیتال فاکتورهای متعددی مانند پیشینه توسعه دهنده، نقدینگی شبکه، طول عمر کوین و سایر موارد این چنینی را باید در نظر گرفت. همان طور که بیان شد، گروه توسعه دهنده و تاریخچه راه اندازی این رمز ارز کاملاً مشخص است و به دلیل پشتیبانی گسترده صرافی های معتبر از ATOM، این رمز ارز نقدینگی بالایی در بازار دارد. تمام این فاکتورها سبب شده تا ارز دیجیتال ATOM به یکی از 100 ارز دیجیتال برتر در بازار تبدیل شود. برای خرید این ارز دیجیتال مانند مراحل زیر عمل کنید:

    1. ابتدا به وب سایت رسمی یکی از صرافی های پشتیبان COSMOS بروید.
    2. سپس از گزینه «Sign Up» و واردکردن اطلاعات، در صرافی ثبت نام کنید.
    3. در صورت نیاز، مراحل اولیه تأیید هویت صرافی را سپری کنید.
    4. جفت ارز ارائه شده با رمز ارز ATOM را بررسی کنید.
    5. سپس از طریق گزینه «Withdrawal» حساب خود را با جفت ارز اتم شارژ کنید.
    6. پس از آن به پلتفرم «Trade» صرافی بروید.
    7. جفت ارز مدنظر را انتخاب کنید.
    8. از طریق سفارش Market یا Limit سفارش خرید خود را ثبت کنید.

    عوامل مؤثر بر قیمت ارز دیجیتال کوزموس

    مانند سایر ارزهای دیجیتال عوامل متعددی می توانند قیمت رمز ارز اتم را تغییر دهند. می توان گفت تغییرات قیمت تمام ارزهای دیجیتال تابعی از تغییرات ارزش بیت کوین است، اما موفق شدن یا نشدن پروژه در رسیدن به اهداف اولیه، میزان اقبال عمومی و سطح توجه رسانه ها در آگاهی بخشی درباره پروژه Cosmos نیز می تواند بر رشد یا سقوط قیمت این رمز ارز مؤثر باشد.

    آینده ارز دیجیتال کوزموس

    براساس نظر کارشناسان سایت های معتبر پیش بینی قیمت، احتمالاً ارزش ارز دیجیتال ATOM تا پایان سال 2022 میلادی به 150 دلار می رسد. احتمالاً در ابتدای سال 2022 قیمت این ارز دیجیتال با رشدی سریع مواجه می شود و به 180 دلار می رسد؛ سپس روند صعودی آن آرام می شود و روند نزولی پیدا می کند، اما این به معنای سقوط عمده ارزش ATOM نیست و براساس پیش بینی ها در چهار سال آینده به بیش از 680 دلار افزایش خواهد یافت.

    نتیجه گیری

    Cosmos یک شبکه بلاک چینی غیرمتمرکز و منبع باز است که با استفاده از مجموعه ای از ابزارهای تکنولوژیک میان بلاک چین های مختلف ارتباط برقرار می کند. توکن بومی این شبکه ارز دیجیتال کوزموس یا ATOM است که می توان آن را به کمک بسیاری از صرافی های معتبر خریداری و در انواع کیف پول های دیجیتالی نگهداری کرد.

     سوالات متداول

    Ethan Buchman و Jae Kwon در سال 2014 الگوریتم اجماع این ارز را طراحی و در سال 2016 وایت پیپر آن را منتشر کردند.

    این شبکه قصد دارد با استفاده از ابزارهای منبع باز، بسیاری از شبکه های رمزنگاری را به یکدیگر مرتبط کرده و امکان ایجاد تراکنش های میان زنجیره ای (Cross-chain) را فراهم کند.

    خیر، این شبکه از پروتکل Proof of Stake استفاده می کند. کاربران نیز برای تبدیل شدن به گره اعتبارسنج شبکه، رمز ارز Cosmos را استیک می کنند.

    این شبکه سبب افزایش امنیت، مقیاس پذیری و شفافیت در سیستم های بلاک چینی می شود.

    بسیاری از کیف پول های رمزنگاری شده معتبر مانند Trust Wallet، Ledger Nano X، Guarda Wallet، Atomic Wallet و… از این رمز ارز پشتیبانی می کنند.

    محبوبیت این ارز سبب شده است صرافی های رمزنگاری شده بسیاری ارز دیجیتال ATOM را در لیست رمز ارزهای پشتیبانی شده خود قرار دهند؛ برای مثال می توانید این رمز ارز را از طریق صرافی Binance، Kraken، Bittrex، Bithumb، Huobi Global و HitBTC خرید و فروش کنید.