در ابتدای پیدایش رمزارزها به دلیل ماهیت پر ریسک این بازار و به علاوه ناشناخته بودن آن تنها بخشی از جوانان به سمت این بازار کشیده می شدند و بسیاری از افراد هیچ علاقه ای به فعالیت در این بازار نداشتند. امروز اما ماجرا فرق کرده است و رمزارزها تا اندازه ی زیادی در میان عامه ی مردم پذیرفته شده اند. امروزه علاوه بر افراد حقیقی، سرمایه گذاران سازمانی نیز به سمت سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال کشیده شده اند. در این مطلب می خواهیم به زوایای مختلف سرمایه گذاری شرکت ها و سرمایه گذاران سازمانی در ارزهای دیجیتال بپردازیم و رابطه سرمایه گذاران سازمانی و ارزهای دیجیتال را مورد بررسی قرار دهیم.
سرمایه گذار سازمانی و سرمایه گذار شخصی
سرمایه گذاران فعال در بازارهای مالی یکسان نیستند و تفاوت های عمده ای میان آنها وجود دارد.
به طور کلی در بازارهای مالی سرمایه گذار سازمانی شخص و یا نهادی است که اوراق بهادار را با حجم بسیار زیاد و با هدفی خاص معامله می کند. سرمایه گذار سازمانی به دنبال کاهش هزینه کلی در معاملات خود است.
از طرف دیگر سرمایه گذار شخصی و یا به عبارتی شخص حقیقی فردی است که اوراق بهادار را از کارگزار تهیه می کند.
در ضمن سرمایه گذاران سازمانی معمولا با دارایی دیگر افراد، بنا به تصمیم خود اقدام به معامله می کنند. سرمایه گذاران سازمانی را می توان معادل حقوقی ها در بازار بورس ایران دانست.
این یک توضیح مختصر در رابطه با سرمایه گذاران سازمانی و شخصی بود تا در ادامه، درک مطلب برای شما ملموس تر باشد.
اکثر ما به عنوان یک سرمایه گذار شخصی در بازارهای مالی فعالیت می کنیم، در نتیجه ما می توانیم با سپری کردن دوره آموزش ارز دیجیتال با خیالی راحت اقدام به معامله و سرمایه گذاری کنیم که بتوانیم از سود حاصل از سرمایه گذاری خود لذت برده و کیفیت زندگیمان را افزایش دهیم.
تاثیر سرمایه گذاران سازمانی ارزهای دیجیتال بر بازار رمزارزها
همان طور که می دانید تعداد کل بیت کوین ها قرار است به 21 میلیون واحد برسد. در حال حاضر بیش از 18 میلیون واحد بیت کوین استخراج شده است که بنابر گفته ی مایک نووگراتز حدود 3 میلیون واحد از این 18 میلیون بیت کوین استخراج شده، گم شده اند و درواقع صاحبین آنها دیگر به بیت کوین های خود دسترسی ندارند.
در ابتدای ظهور بیت کوین افراد زیادی این رمزارز را به طرق مختلف به دست می آوردند اما از آنجایی که به ماهیت آن آشنا نبودند و ارزش واقعی آن را نمی دانستند از کلیدهای خصوصی خود به درستی نگه داری نمی کردند و در حال حاضر دیگر امکان دسترسی به بیت کوین ها برایشان ممکن نیست. درواقع امکان دسترسی هیچکس به بیت کوین های گم شده وجود ندارد.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
سرمایه گذاران سازمانی از طرف دیگر اقدام به خرید ارزهای دیجیتال به خصوص بیت کوین کرده اند. خرید ارزهای دیجیتال توسط سرمایه گذاران سازمانی با حجم های بالایی انجام می شود.
روزانه سازمان های بیشتری به سمت سرمایه گذاری بر روی ارزهای دیجیتال تمایل پیدا می کنند، از طرف دیگر سازمان های قدیمی که از پیش اقدام به سرمایه گذاری بر روی رمزارزها کرده بودند دائما به میزان دارایی های دیجیتال خود می افزایند و اقدام به فروش نمی کنند زیرا دیدگاهی بلندمدت در این زمینه دارند.
در ضمن افراد حقیقی روز به روز با رمزارزها آشناتر می شوند و درصد بالایی از جامعه در حال حاضر بر این باور هستند که بیت کوین و دیگر رمزارزها اقتصاد دنیا را به دست خواهند گرفت.
از این رو افراد زیادی هیچ وقت اقدام به فروش رمزارزهای خود نمی کنند زیرا می دانند که ارزش این رمزارزها به مرور زمان بیشتر و بیشتر خواهد شد.
این عطش سیری ناپذیر برای خرید و عدم فروش رمزارزهای خریده شده توسط سرمایه گذاران سازمانی و افراد حقیقی و تورم منفی موجود در بیت کوین و خیلی از رمزارزها باعث می شود که میزان عرضه و تقاضا از تعادل خارج شده و قیمت ارزهای دیجیتال رشد زیادی داشته باشد.
نظر سرمایه گذاران سازمانی مخالف ارزهای دیجیتال
در میان خیل عظیم سرمایه گذاران سازمانی که طرفدار سرمایه گذاری بر ارزهای دیجیتال هستند، سرمایه گذارانی هم هستند که نظری منفی در این رابطه دارند. در ادامه به دلایل عمده ای خواهیم پرداخت که برخی از سرمایه گذاران سازمانی را از سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال منع کرده است.
تبدیل ارز فیات به ارز دیجیتال مشکل است!
اولین گام برای سرمایه گذاری بر روی هر چیزی تاثیر مستقیمی بر ورود یا عدم ورود به آن عرصه را دارد. تبدیل ارز فیات به ارزهای دیجیتال و بالعکس و همچنین فرایند خرید ارزهای دیجیتال برای بسیاری ناخوشایند است.
سرمایه گذاران سازمانی و ارزهای دیجیتال دربرخی از مواقع رابطه خوبی باهم ندارند. زیرا علاوه بر محدودیت ها و مراحلی که پیش نیاز خرید ارزهای دیجیتال برای عامه مردم است، سرمایه گذاران سازمانی به دلیل برخی قوانین درون سازمان، محدودیت های بیشتری را نیز متحمل می شوند.
همین پیچیدگی های موجود در بسیاری از موارد سرمایه گذاران سازمانی را از سرمایه گذاری بر روی ارزهای دیجیتال منصرف کرده است.
کوچک بودن بازار ارزهای دیجیتال
هرچند بازار رمزارزها در سال های اخیر رشد خوبی را تجربه کرده است اما در مقایسه با بازارهای سنتی همچنان همانند قطره ای در برابر دریا است.
ارز ین ژاپن بدون درنظر گرفتن اوراق خزانه و سپرده ها روزانه یک تریلیون گردش مالی دارد.
شرکت سرمایه گذاری Grayscale Investment که بزرگ ترین بنگاه معاملاتی ارزهای دیجیتال است حدودا 3 میلیارد دلار دارایی دیجیتال را مدیریت می کند که این میزان در برابر شرکت های سرمایه گذاری سنتی مقداری ناچیز است.
در مجموع بیش از 42 تریلیون دلار در دست شرکت های سرمایه گذاری سنتی قرار دارد، که نیم درصد از این دارایی معادل بیش از 80 درصد کل بازار رمزارزها است.
ارزش بازار بیت کوین با تسلط بر 45 درصد از کل بازار ارزهای دیجیتال به 639,543,000,000 دلار رسیده است. با حجم معاملات روزانه 34 میلیارد دلار بیت کوین، بازار ارزهای دیجیتال هنوز مسیر زیادی را باید بپیماید.
نقدشوندگی
شرکت Intercontinental Exchange که مالک بازار بورس نیویورک است، مدیریت و کنترل پلتفرم بکت را بر عهده دارد.
این پلتفرم برای سادگی سرمایه گذاری بر روی صندوق های سرمایه گذاری مشترک، محصولی را طراحی کرده است. کسانی که قصد استفاده از این خدمات را داشته باشند باید از کارگزاری های قانونی مختص به سهام، این خدمات را مطالبه کنند.
با وجود اینکه سرمایه گذاران خرد پس از اجرای این طرح بسیار هیجان زده بودند(فعالیت چنین شرکتی در زمینه ارزهای دیجیتال می توانست به رشد بیشتر این بازار کمک کند)، آن تصوری که از اجرایی شدن این طرح در سر می پروراندند به حقیقت نپیوست.
تعداد کم کارگزاری هایی که این خدمات را ارائه می دهند، ساعات کاری محدود کارگزاری ها، عدم توانایی استفاده از این رمزارزها در معاملات با لوریج از جمله دلایلی بود که باعث شد از این طرح استقبال چندانی به عمل نیاید.
هرچند امکان تغییر برخی مقررات در صندوق وجود دارد، سرمایه گذاری سرمایه گذاران سازمانی در این طرح چندان منطقی نیست.
این مورد را می توان یکی دیگر از مواردی دانست که سرمایه گذاران سازمانی و ارزهای دیجیتال در برخی موارد نتوانند در یکجا جمع شوند.
عدم پذیرش ارزهای دیجیتال از سمت دولت ها
غیرمتمرکز بودن ارزهای دیجیتال طرفداران زیادی دارد اما پذیرش این ارزهای غیرمتمرکز از طرف دولت ها می تواند منجر به افول و یا حتی نابودی ارزهای فیات که تحت کنترل دولت ها هستند شود. از این رو بدیهی است که برخی در از دولت ها در برابر پذیرش ارزهای دیجیتال مقاومت کنند.
در سال 2019 کمیسیون معاملات آتی کالای ایالات متحده با ریاست جی کریستوفر جیان کارلو اعتراف کرد در خصوص سرکوب بازار رو به رشد بیت کوین در سال 2017 با کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا (SEC) و شورای ملی اقتصاد مشورت کرده بود.
همچنین در همان سال برد شرمن که یکی از اعضای کنگره آمریکا در سال 2019 بود از هم ردیفان خود درخواست اعلام ممنوعیت ارزهای دیجیتال را داشت.
در همین راستا رئیس جمهور وقت ایالات متحده، دونالد ترامپ در توئیتی اعلام کرد که وی طرفدار رمزارزها که نوسانات شدیدی دارند و بر هیچ پایه و اساسی بنا نشده اند نیست.
همین موضوع می تواند رابطه سرمایه گذاران سازمانی و ارزهای دیجیتال را متزلزل کند و باعث شود که سرمایه گذاران سازمانی گرایش چندانی به رمزارزها نداشته باشند.
سرمایه گذاران سازمانی و معاملات فیوچرز
علی رغم این باور در میان گروهی از مردم که ورود سرمایه گذاران سازمانی به دنیای رمزارزها منجر به رشد قیمت این رمزارزها می شود، باید گفت که این سناریو همیشگی نیست.
تسویه ی قراردادهای آتی در بازار بورس شیکاگو به وسیله پول نقد انجام می شود.
به علاوه صندوق سرمایه گذاری علاوه بر خرید، امکان فروش را نیز دارد، به عبارت دیگر برای صندوق سرمایه گذاری امکان باز کردن پوزیشن Short هم فراهم شده است، پس حضور این صندوق ها می تواند ریسک را نیز زیاد کند.
مورد دیگری که درباره حضور صندوق های سرمایه گذاری می توان به آن اشاره کرد این است که قراردادهای آتی به دلیل تاریخ سررسیدی که دارند باید دائما تمدید شوند و این امر هزینه بر است به همین دلیل است که گفته می شود برای سرمایه گذاری طولانی مدت که اکثرا شیوه سرمایه گذاری سرمایه گذاران سازمانی است، مناسب نیستند.
ورود صندوق Renaissance Technologies به بازار قراردادهای فیوچرز در بورس کالای شیکاگو (CME) یک مثال در این باره است.
البته همان طور که اشاره شد این موضوع همیشگی نیست و گاهی با فراهم کردن موقعیت برای داشتن معاملات فیوچرز، سرمایه گذاران سازمانی که دانش و تجربه کافی در این زمینه دارند به استفاده از این خدمات علاقه دارند.
بزرگترین سرمایه گذاران سازمانی
- one
حتما شرکت Block.one را به عنوان توسعه دهنده ی رمزارز ایاس (EOS) می شناسید، این شرکت 10 میلیارد دلار برای سرمایه گذاری بر روی رمزارزها اختصاص داده است.
البته بد نیست بدانید که این شرکت از سال 2019 درگیر یک مسئله حقوقی در رابطه باICO ارز دیجیتال خود یعنی ایاس بوده است که طی آن برخی از سرمایه گذاران ادعا کردند که این شرکت با یک سری ادعاهای پوچ آنها را فریب داده است.
هرچند این شرکت ترجیح می دهد با پرداخت خسارت به مال باختگان، بر روی پروژی سرمایه گذاری 10 میلیاردی خود بر ارزهای دیجیتال متمرکز شود.
-
MicroStrategy
شرکت مایکرواستراتژی با دارا بودن 92,079 واحد بیت کوین به ارزش 3.7 میلیارد دلار قصد دارد با فروش سهام خود بر تعداد بیت کوین های خود اضافه کند.
البته در ماه گذشته به دلیل افت قیمت بیت کوین، این شرکت با ضرر مواجه شد. این شرکت یک شعبه به نام Microstrategy LLC را به مجموعه خود افزوده است که کار آن فقط نگه داری از دارایی بیت کوین این شرکت است.
-
Grayscale Bitcoin Trust
شرکت سرمایه گذاری Grayscale Bitcoin Trust که یکی از بزرگترین شرکت های سرمایه گذاری در زمینه ارزهای دیجیتال به حساب می آید تا پایان سال 2020 تعداد 606,000 واحد بیت کوین در اختیار داشت.
البته بیت کوین تنها دارایی دیجیتال این شرکت به حساب نمی آید و شرکت گری اسکیل بیت کوین تراست 231,000 واحد بیت کوین کش و 2,850,000 اتریوم نیز در اختیار داشت.
-
Galaxy Digital Holdings
شرکت سرمایه گذاری گلکسی دیجیتال با داشتن بیش از 16 هزار واحد بیت کوین معادل حدودا 0.8 از کل بیت کوین های موجود یکی دیگر از شرکت های بزرگ است که بر روی ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کرده است.
-
Square
جک دورسی مدیر عامل توئیتر شرکت Square را تاسیس کرده است. این شرکت در ماه اکتبر سال 2020 اقدام به خرید 4,709 واحد بیت کوین کرد. حدود یک ماه پس از این خرید ارزش بازار بیت کوین 15 میلیون دلار رشد داشت.
فروش بیت کوین توسط سرمایه گذاران سازمانی برای خرید طلا
موسسه مالی JPMorgan در اظهارات اخیر خود پس از افت قیمت شدید بیت کوین به محدوده ی 30 هزار دلار اعلام کرد که سرمایه گذاران سازمانی بیت کوین های خود را با هدف خرید طلا به فروش می رسانند.
البته JPMorgan قیمت 140 هزار دلار را برای بیت کوین در بلندمدت پیش بینی کرده بود که همچنان بر این پیش بینی خود پایبند است.
با همه ی اینها بنا بر گفته ی تحلیلگران موسسه مالی JPMorgan با توجه به واگرایی میان طلا و بیت کوین در حال حاضر سرمایه گذاران سازمانی با فروش بیت کوین های خود اقدام به خرید طلا می کنند.
افت قیمت بیت کوین تا محدوده 30 هزار دلاراولین و بزرگترین افت قیمت این رمزارز پس از شروع روند صعودی بیت کوین از ماه اکتبر سال 2020 بود.
ارتباط خوب میان سرمایه گذاران سازمانی و ارزهای دیجیتال با توجه به شرایط متغیر است. بدیهی است که سرمایه گذاران سازمانی به دنبال سود بیشتر باشند و زمانی که سرمایه گذاری بر روی ارزهای دیجیتال را به نفع خود و سازمان ببینند، به سمت این نوع سرمایه گذاری جذب شوند و در مواقع ناپایدار و یا مایوس کننده به بازار دیگری ورود کنند.
علاقه سرمایه گذاران سازمانی به اتریوم
بیت کوین به عنوان بزرگترین ارز دیجیتال از نظر تسلط بر بازار رمزارزها اولین گزینه برای تجربه اول افراد در سرمایه گذاری بر ارزهای دیجیتال بوده است.
سرمایه گذاران سازمانی نیز در صورت فعالیت دراین زمینه معمولا بیت کوین را انتخاب می کردند.
اما مشاهده شده است که در ماه می سال 2021 سرمایه گذاران سازمانی به سرمایه گذاری بر روی اتریوم و دیگر آلت کوین ها روی آورده اند.
بر اساس آنچه پلتفرم Coinshare به صورت هفتگی منتشر می کند، 98 میلیون دلار از سرمایه گذاری های AUM بر روی بیت کوین، اقدام به فروش بیت کوین های خود کرده اند. این میزان از خروج دارایی را می توان یکی از بزرگترین خروج دارایی به شمار آورد.
48 میلیون دلار ورود سرمایه به آلت کوین ها که 27 میلیون دلار آن مربوط به اتریوم بوده است، در همین زمان نشان از محبوبیت بیشتر آلت کوین ها در میان سرمایه گذاران سازمانی دارد.
پس از اتریوم رمزارزهای کاردانو با 6 میلیون و پولکادات با 3.3 میلیون دلار بیشترین ورودی سرمایه را در زمان خروج سرمایه از بیت کوین تجربه کردند.
سخن آخر
شاید در حال حاضر صحبت از رقابت ارزهای فیات و رمزارزها مسخره به نظر بیاید اما وقتی ارزش بازار رمزارزها به یک تریلیون دلار برسد این مسئله جدی خواهد شد و هیچکس با هیچ منطقی نمی تواند آن را رد کند.
در حال حاضر رابطه میان سرمایه گذاران سازمانی و ارزهای دیجیتال دو قطب دارد و طرفداران و مخالفان همیشه در گروه های مختلف وجود داشتند. بازار رمزارزها همچنان در حال رشد است اما با پذیرش یا عدم پذیرش ارزهای دیجیتال از طرف مردم و سرمایه گذاران سازمانی شرایط می تواند برای بازار رمزارزها تغییر کند.
قصد ما بر این بود تا مطالبی در رابطه با ارتباط میان سرمایه گذاران سازمانی و ارزهای دیجیتال را برای شما جمع آوری کنیم.