ترید ارز دیجیتال به پروسه ای گفته می شود که طی آن انواع ارزهای رمزنگاری شده معامله و خرید و فروش می شوند. در ترید ارزهای دیجیتال نیز مانند هر فعالیت مشابه دیگری برای دست یابی به بهترین نتایج و کسب سودهای بیشتر لازم است ویژگی های خاصی را در نحوه معاملات خود پرورش داده، به نکته هایی دقت کرده و از برخی موارد اجتناب کنیم. برخی گمان می کنند با کمترین تلاش و تنها با مراجعه به صرافی های مبتنی بر ارزهای دیجیتال می توانند به سرعت سود کسب کرده و خریدهای موفقی داشته باشند. باید توجه داشته باشید که ورود به این بازار مانند هر حیطه تخصصی دیگر نیازمند آموزش و یادگیری است. بنابراین، پیشنهاد می شود قبل از هر اقدامی ابتدا به آموزش ارز دیجیتال و موارد مربوط به آن بپردازید. در همین راستا قصد داریم در ادامه مطلب به 7 اشتباه تریدرهای ارز دیجیتال اشاره کنیم:

فهرست []

    7 اشتباه تریدرهای ارز دیجیتال

    اگر قصد شروع فعالیت در این بازار را دارید بهتر است ابتدا از آموزش های لازم بهره مند شده و سپس از تکرار 7 اشتباه تریدرهای ارز دیجیتال خودداری کنید. در اینجا به اشتباهات بزرگ و پرتکرار تریدهای ارزهای دیجیتال اشاره می کنیم.

    1) عدم تمایل به مطالعه، یادگیری و آموزش

    پس از آنکه تصمیم گرفتید وارد بازار ارزهای دیجیتال شوید؛ در واقع این شما هستید که سرمایه و منابع مالی خود را برای خرید رمزارز وارد بازار کرده اید. بنابراین، لازم است با مطالعه و آموزش از منابع مالی خود محافظت کنید.

    اگر منابع تحقیقاتی و مطالعاتی شما به رسانه های اجتماعی، توئیتر و پست های اینستاگرامی محدود شود؛ دچار مشکل بزرگی شده و پول خود را از دست خواهید داد. اگر تصمیمات شما به نظرات اشخاص دیگر بستگی داشته باشد، مجبور می شوید در هنگام خرید و فروش تنها به سخنان این افراد تکیه کنید. این مورد یکی از اشتباهات بزرگ تریدرهای ارز دیجیتال است. اما اگر در دوره آموزش ارز دیجیتال شرکت کرده و با مواردی همچون تحلیل تکنیکال و بنیادی آشنا شوید؛ در هنگام خرید و فروش رمزارز با توجه به شرایط بازار و شرایط شخصی خودتان تصمیمات درستی خواهید گرفت.

    2) وارد کردن سرمایه اصلی زندگی در بازار ارز دیجیتال

    در بازارهای این چنینی هیچ فردی به صورت 100 درصدی در برابر شکست و ضرر و زیان بیمه نیست. حتی معامله گران حرفه ای اغلب ضررهای مالی قابل توجهی را متحمل می شوند. به خودی خود اشتباه کردن در بازار سرمایه به معنای شکست و نابودی کامل نیست، یک معامله گر موفق در ابتدای مسیر اشتباهاتی داشته و از آنها درس گرفته است.
    بهترین کاری که می توانید قبل از شروع معاملات ارزهای دیجیتال انجام دهید این است که پیامدهای ناشی از خطاهای اولیه را تا حد امکان به حداقل برسانید. برای مثال وارد کردن تمام سرمایه زندگی، پس انداز و وام به بازار ارزهای دیجیتال خطای بزرگی بوده و به همین دلیل معامله گران حرفه ای تنها سرمایه اضافه را وارد بازار می کنند. تا در صورت از دست دادن سرمایه دچار بحران مالی نشوند.

    3) نبود استراتژی، تصمیم گیری هیجانی بر اساس احساسات و اخبار اشتباه

    مسلما اجتناب از تصمیمات اشتباهی که از احساسات و اخبار اشتباه نشات می گیرند کمی دشوار است. به خصوص برای کسانی که اخبار و پست های توئیتری را دنبال می کنند. حتی اگر تمام اخبار منتشر شده حقیقت داشته باشند از نظر منطقی دنبال کردن و پیروی از تمام آنها غیرممکن است؛ بنابراین صبورترین افراد همواره برنده هستند.

    اما به طور کلی به خاطر داشته باشید که اغلب در توئیتر، اینستاگرام و کانال های تلگرامی اطلاعات درستی در خصوص چشم اندازها و قیمت گذاری های بازار ارزهای دیجیتال ارائه نمی شود. بنابراین، بهتر است در درجه اول به دور از احساسات هیجانی بر تجربه شخصی خود تکیه کرده و با در نظر گرفتن یک استراتژی مشخص داده های دریافتی از وضعیت بازار را دقیق تر بررسی کنید. بهتر است قبل از خرید ارز دیجیتال سوالات زیر را از خود بپرسید:

    • “چطور می خواهم از این طریق سود کسب کنم؟”
    • سرمایه گذاری بلند مدت: نگهداری رمزارز برای ماه ها و یا سال ها
    • معامله روزانه: خرید رمزارز و فروش آن در همان روز یا حداقل تا یک هفته
    • “آیا من به دلیل اینکه فکر می کنم ارزش یک رمزارز خاص بالا می رود آن را می خرم؟”
    • اگر می خواهید یک رمزارز را برای مدت طولانی نگهداری کنید، لازم است یک استراتژی مشخصی را مدنظر داشته باشید

    4) فروش ارز دیجیتال در بالاترین حد قیمت بازار

    هیچ وقت نمی توان با اطمینان گفت قیمت کنونی بازار بالاترین قیمت ممکن رمزارز مدنظر است؛ بنابراین نمی توان میزان رشد توکن مدنظر را به صورت دقیق پیش بینی کرد. به همین دلیل معمولا این جمله را به دفعات از معامله گران حرفه ای می شنویم: “این قیمت حداکثر میزان قیمت نیست، صبر کن و رمزارز خود را نفروش”

    برای مثال اگر در سال های گذاشته یک بیت کوین را با قیمت 100 دلار خریده باشید، با رشد ارزش بیت کوین به 1000 دلار، تمایل به فروش آن را تجربه کرده اید. این امر بسیار طبیعی ست، اما مطمئنا اگر در قیمت 100 دلاری بیت کوین خود را می فروختید؛ اکنون با رشد بیشتر ارزش بیت کوین و رسیدن به قیمت های هزار دلاری از فروش زود هنگام خود پشیمان می شدید.

    بنابراین، می توان گفت یکی از 7 اشتباه تریدرهای ارز دیجیتال نداشتن استراتژی فروش است. برای تصمیم گیری بهتر در این شرایط یک استراتژی مناسب انتخاذ کرده و هدفی را تعیین کنید. در نهایت نیز بدون سردرگمی برای هدف خود تلاش کنید. به طور کلی، در هنگام سقوط بازار، بررسی نحوه گردش مالی بسیار دشوار خواهد شد؛ با این وجود، همچنان می توان گفت هیچ شرایطی ارزش نگرانی و فروش یکباره دارایی شما را ندارد.

    5) خرید ارزهای دیجیتال ارزان و کم ارزش

    یکی دیگر از اشتباهات پرتکرار معامله گران بازار خرید رمزارزهای بی ارزش است. قبل از شروع سرمایه گذاری در یک رمزارز خاص لازم است پروژه رمزارز مدنظر را بررسی کنید. حتی اگر پروژه رمزارز مدنظر کلاهبرداری نبوده و سرمایه گذاری در آن خطرناک نباشد؛ باید نتایج حاصل از سرمایه گذاری را محاسبه کنید. چراکه ممکن است سرمایه گذاری و خرید یک رمزارز تازه تاسیس هیچ سودی نداشته باشد.

    در واقع خرید و سرمایه گذاری در یک رمزارز، تنها به خاطر قیمت پایین آن، اشتباه بسیار بزرگی است. برخی از فعالان بازار بر این باورند که قیمت ارزان اکثر آلت کوین ها تنها به دلیل دست کم گرفتن آنها است. این تفکر از آنجایی منشا می گیرد که در حال حاضر گمانه زنی های بسیاری در خصوص رشد ناگهانی ارزش رمزارزها وجود دارد. اما در نهایت باید توجه کنید که تمامی ارزهای رمزنگاری شده سودآور نیستند. بهتر است، قبل از خرید رمزارز ارزان سوالات زیر را از خود بپرسید:

    • آیا واقعا می توانم از طریق این رمزارز سود کسب کنم؟
    • توسعه دهندگان این رمزارز چه کسانی هستند؟
    • پروژه پشت این رمزارز چیست و در آینده چطور توسعه خواهد یافت؟

    6) اشتباهات مربوط به امنیت حساب

    از میان 7 اشتباه تریدرهای ارز دیجیتال اشتباهات مربوط به امنیت جدی ترین مورد است. تاکنون هزارن هزار دلار تنها به خاطر اینکه افراد دارایی های رمزنگاری شده خود را در کیف پول های ناامن صرافی های دیجیتالی هک شده نگهداری می کردند؛ ازبین رفته است.

    با گسترش تکنولوژی هکرها و کلاهبرداران بی کار نمانده و به پولی که در مکانی رایگان و بدون کنترل و نظارت کافی قرار دارد؛ حمله می کنند. بنابراین، حتی اگر سرمایه کمی دارید و قصد دارید برای مدت کوتاهی در این بازار بمانید باید تمام موارد مربوط به افزایش امنیت دارایی را به طور کامل در نظر بگیرید. برای مثال استفاده از یک رمز عبور پیچیده، فعال کردن احراز هویت دو عاملی، استفاده از رایانه شخصی، استفاده از کیف پول سرد و رمزگذاری داده ها اجباری است.

    همچنین لازم است تمام رمزهای عبور و کلیدهای خصوصی خود را به صورت فیزیکی یادداشت کرده و در یک امن به دور از دسترسی دیگران نگهداری کنید. چراکه تنها در این صورت است که اگر اتفاقی برای کامپیوترتان بیوفتد می توانید اطلاعات حساب خود را بازیابی کنید.

    7) ترس از دست دادن فرصت یا FOMO

    FOMO یا ترس از دست دادن فرصت ها یکی دیگر از 7 اشتباه تریدرهای ارز دیجیتال است. این موضوع اغلب در موقعیت هایی مانند فروش زودهنگام دارایی با ترس از دادن سود، خرید حداکثری از روی احساسات یا ترس از دست دادن ICO دیده می شود. ترس از دست دادن فرصت در نهایت منجر به از دست دادن سود نیز می شود.

    خلاص شدن از شر FOMO دشوار؛ اما شدنی است. برای این کار، لازم است مجموعه ای از قوانین مربوط به معاملات در صرافی ها را ایجاد کرده یا یک پروژه انتخاب کنید؛ و در نهایت محدوده ضرر و زیان احتمالی را مشخص کنید. علاوه بر تمام موارد بالا توجه داشته باشید که هر روز فرصت های جدیدی در دنیای ارزهای دیجیتال ظاهر می شود، پس آرامش خود را حفظ کرده و اجازه دهید این ترس ازبین برود.

    نتیجه گیری

    علاوه بر عدم تکرار 7 اشتباه تریدرهای ارز دیجیتال، صبر کلید موفقیت در بازار ارزهای رمزنگاری شده است. این بازار به قدری بزرگ و در حال توسعه است که در آن سود کافی برای تمام معامله گران وجود خواهد داشت.

    با این حال، توجه داشته باشید که درآمدزایی در این بازار آسان؛ و حفظ آنچه به دست آورده اید دشوار است. به همین دلیل، برای موفقیت و ماندگاری در این بازار جذاب لازم است برای غلبه بر حرص و طمع خود تلاش کنید.