فرایند احراز هویت برای کاربران قانونی ارز دیجیتال بسیار خسته کننده است. در این فرایند از شما خواسته می شود اطلاعات شخصی زیادی مانند آدرس منزل، اطلاعات هویتی و عکس ها یا سلفی های ویدئویی ارائه دهید؛ درحالی که مجرمان با استفاده از هویت جعلی به راحتی از این روند عبور می کنند. در این مقاله نحوه دسترسی این افراد به اکانت وریفای شده را بررسی خواهیم کرد.
این فرایند برای مجرمان بسیار ساده است. تحقیقات و بررسی های وب سایت Coindesk نشان می دهد آن ها حداقل 150 دلار در بازار سیاه برای یک اکانت وریفای شده آماده متعلق به شخص دیگری در Coinbase Pro، Binance USA یا بسیاری از صرافی های معتبر دیگر دریافت می کنند. در ادامه به مطمئن بودن یا نبودن این حساب ها می پردازیم.
حساب یا اکانت وریفای شده چیست؟
درباره اکانت های وریفای شده «وریفای شده» به معنای غیرقانونی بودن اکانت است. فروشندگان زیرزمینی این حساب ها را با استفاده از هویت افراد دیگر یا با نام مستعار ایجاد می کنند و صرافی ها را فریب می دهند تا آن ها را به عنوان کاربران معتبر تأیید کنند. این افراد سپس اکانت های وریفای شده را برای فروش در اینترنت، انجمن های تلگرام و سایر وب سایت ها ارائه می دهند.
مهم ترین کاربرد این اکانت های وریفای شده و جعلی در مبادلات و خرید و فروش ارزهای دیجیتال است. درواقع فروشندگان این اکانت های وریفای شده و غیرقانونی را با سرقت اطلاعات از افرادی که حتی ممکن است از آن آگاه نباشند، ایجاد می کنند و آن ها را برای فروش به سایر کاربران به اشتراک می گذارند.
بازار خرید و فروش اکانت وریفای شده بسیار گسترده و به سرعت در حال رشد است. اگرچه مشخص نیست این بازار تا چه حد می تواند گسترش داشته باشد، مجرمان معمولاً درآمد خود را اعلام نمی کنند و به نظر می رسد این مقدار همچنان در حال افزایش است.
اثربخشی سیاست های فرایند با این واقعیت که شما بتوانید یک هویت دیجیتال جعلی را با قیمت حدود 200 دلار خریداری کنید، به شدت شک برانگیز خواهد بود. به عنوان یک کاربر معمولی شما باید بیشتر اطلاعات یکسانی را چندین بار برای تأیید مجدد ارسال کنید و هفته ها یا ماه ها برای برداشت وجوه خود منتظر باشید، اما مجرمان به راحتی می توانند این فرایند را دور بزنند.
بازار سیاه حساب های جعلی
بازار سیاه اکانت های تأییدشده و جعلی در دارک وب و پلتفرم هایی که انجمن ها را تشکیل می دهند در حال رشد است. در ادامه اطلاعات بیشتری درباره هر دو ارائه خواهیم داد.
اکانت وریفای شده جعلی در دارک وب
بازارهای سیاه هم در دارک وب و هم در وب معمولی در دسترس هستند. این بازارها در منطقه ای که ما روزانه با آن سروکار داریم در حال رشد هستند. در یک نگاه می توان گفت انجمن های متعددی از جمله هکرهای باتجربه، کلاه برداران و فروشندگان کالاهای غیرقانونی در دنیای اینترنت وجود دارد.
اکانت وریفای شده در انجمن های گفت وگو
یکی از مهم ترین مکان ها برای خرید و فروش اکانت های جعلی و تأییدشده، انجمن های گفت وگو در وب سایت ها و گروه های مختلف تلگرام هستند. در این انجمن ها، در برخی مواقع فروشندگان حساب هایی با داده های سرقت شده یا جعلی ایجاد می کنند (در بعضی موارد اصلاً اطلاعات ثبت شده برای این اکانت ها وجود خارجی ندارد و کاملاً ساختگی است). گاهی اوقات کاربران حساب هایی را به نام خود ثبت می کنند و سپس آن ها را برای فروش به فروشندگان می دهند.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
در این انجمن ها فروشندگان اکانت های وریفای شده مراحل اخذ مجوز از صرافی ها را برای افتتاح حساب و کنترل حساب ها تا زمان فروش طی می کنند. همان طور که قبلاً ذکر شد، افرادی که از اطلاعات آن ها برای ثبت نام در سرویس ها استفاده می شود، ممکن است حتی از وجود این حساب ها آگاه نباشند.
در همان انجمن هایی که برخی فروشندگان این اکانت های وریفای شده را ارائه می دهند، برخی دیگر به دنبال افرادی هستند که می خواهند هویت خود را برای ثبت حساب کاربری وریفای شده بفروشند.
آیا استفاده از اکانت وریفای شده صرافی ها توصیه می شود؟
استفاده از حساب های وریفای شده صرافی ها به چند دلیل توصیه نمی شود. اول اینکه در بیشتر مواقع اطلاعات ثبت شده در این حساب ها، اطلاعات سرقتی هستند و همان طور که پیش تر نیز اشاره شد، حتی صاحب اطلاعات ممکن است از این موضوع آگاه نباشد.
همچنین گاهی اطلاعاتی که برای ساخت حساب وریفای شده استفاده می شود، اصلاً واقعی نیست و وجود خارجی ندارد. درواقع این اکانت یک حساب جعلی با اطلاعات کاملاً جعلی است. در ضمن باید به خاطر داشته باشید که می توان حساب های وریفای شده را پیگیری کرد.
ردیابی اکانت وریفای شده
اکانت های وریفای شده قابلیت ردیابی دارند؛ برای مثال، Coindesk برخی از حساب های جعلی را در Binance US، Coinbase Pro و خدمات پرداخت مورد استفاده برای خرید در بازار سیاه بررسی کرده است. این حساب ها توسط چندین فروشنده مختلف برای فروش گذاشته شده بود و بین 170 تا 250 دلار قیمت گذاری شده و همه آن ها به بیت کوین پرداخت شده بودند.
براساس اسناد ارائه شده از سوی صاحبان آن ها، به نظر می رسد همه آن ها ساکنان واقعی ایالات متحده یا اتحادیه اروپا باشند. این اطلاعات شامل تاریخ تولد و آدرس بودند. بیشتر حساب ها از VPN برای مخفی کردن آدرس IP خود استفاده می کنند تا از این سرویس بهره مند شوند؛ بنابراین صرافی فکر می کند کاربر مثلاً به جای چین اهل کالیفرنیاست.
اتفاقی که افتاد این بود که پس از وریفای شدن حساب ها، Coindesk با صرافی و پرداخت ارز دیجیتال موردنظر تماس گرفت تا از صحت این اطلاعات اطمینان حاصل کند. هیچ یک از شرکت ها توضیحی ارائه ندادند که آیا حساب ها واقعی هستند یا نه. درواقع توضیح آن ها این بود که نمی توانند اطلاعاتی درباره حساب های فردی ارائه دهند.
در این میان Binance US به Coindesk ایمیل زد و ادعا کرد حساب تحت پیگیری جعلی است، اما سؤال مهم این بود که آیا «جعلی» به معنای نبود مالک واقعی حساب بوده یا این حساب به صورت تقلبی ایجاد شده است که البته صرافی به این سؤال پاسخ نداد.
پس Coindesk با جست وجو در پایگاه های اطلاعاتی آنلاین مانند Spokeo، SearchPeopleFree و ClustrMaps چهار نفر را پیدا کرد که مکاتبات، سال تولد و شهرها با حساب های بازار سیاه آن ها مطابقت داشت. جالب اینجاست که حتی دو نفر از این افراد آدرس های یکسانی داشتند.
تلاش برای تماس با این افراد و اشخاص دیگری که نام آن ها در حساب های بررسی شده از طریق تلفن، ایمیل و رسانه های اجتماعی ظاهر شده، ناموفق بود. به همین دلیل Coindesk تصمیم گرفت برای آن ها ایمیل هایی ارسال کند و به آن ها هشدار دهد که ممکن است از اطلاعات آن ها سوء استفاده شود؛ درنتیجه حساب های وریفای شده قابل ردیابی و پیگیری خواهند بود و امروزه امکان اینکه صاحب اطلاعات از سرقت اطلاعات شخصی خود باخبر شود بسیار زیاد است.
اگر پیگیری ها به نتیجه برسد، مشخص می شود که حساب موردنظر درواقع از اطلاعات جعلی و سرقتی استفاده می کند؛ در این صورت حساب بسته و تمام دارایی موجود در آن مسدود خواهد شد.
فروش اکانت وریفای شده
یکی از فروشنده های اکانت های وریفای شده در صحبت با CoinDesk گفته است: «برآورد حجم کل این بازار بسیار دشوار است؛ زیرا ما احتمالاً تنها نمونه کوچکی از چنین معامله هایی هستیم».
جالب است بدانید بسیاری از فروشندگان حتی قیمت ها را به سطوح بسیار معقول کاهش داده اند (از 50 دلار به 300 دلار در هر حساب بسته به مبادله یا خدمات). تحقیقات در اروپای شرقی نشان می دهد حساب های سرقت شده، هک شده یا جعلی به چندین زبان در ارزهای دیجیتال یا خدمات مبادلاتی در سراسر جهان تبلیغ و فروخته می شوند.
آن ها می توانند با فروش اطلاعات شخصی به خطر افتاده یا در هر مرحله از فرایند تأیید، از جمله ارائه تصاویر دیجیتال برای تأیید عکس ها و ویدئوهای موردنیاز صرافی های اصلی ارز دیجیتال، به مشتریان خود در ثبت حساب های جعلی کمک کنند.
فرایند احراز هویت بازار سیاه
فروشنده برای احراز هویت حساب های تأییدشده، از افراد روی یک پلتفرم مستقل برای ایجاد و تأیید حساب ها استفاده کرده و سپس آن حساب ها را با قیمت 5 تا 10 دلار برای هر احراز هویت ارسال می کند. تحقیقات نشان می دهد فروشندگان می توانند از این طریق هزاران اکانت وریفای شده را در یک پلتفرم ایجاد کنند و بفروشند؛ با این حال به گفته کارشناسان یافتن و بستن حساب های جعلی برای خدمات مختلف می تواند بسیار دشوار باشد.
برخی از این حساب ها تا زمانی که پول از طریق آن ها واریز نشود، غیرفعال هستند؛ درنتیجه سؤال مهم این است که درصورت تأیید شخص حقیقی چگونه می توان آن ها را شناسایی کرد؟ اگرچه اقدامات امنیتی اجراشده توسط پلتفرم ها بسیار مفید است، همیشه راهی برای دورزدن موارد امنیتی وجود دارد.
مشخص نیست این اکانت ها چه مدت دوام خواهند داشت یا چه زمانی سرویسی فعالیت آن ها را شناسایی و غیرفعال می کند. درواقع فروشندگان ادعا می کنند حساب های تأییدشده اساساً با حساب هایی که واقعاً با اطلاعات درست ایجاد شده اند، تفاوتی ندارند. آن ها کاملاً با الزامات KYC مطابقت دارند، با این تفاوت که کاملاً تقلبی هستند.
پلتفرم ها تدابیر امنیتی خاص خود را دارند
با وجود گسترش حساب های وریفای شده و بازار رو به رشد آن ها، صرافی ها و پلتفرم های پرداخت تدابیر امنیتی قدرتمندی را برای جلوگیری از ایجاد چنین حساب هایی و کنترل و نظارت بر آن ها اندیشیده اند.
نظارت بر حساب های پول در صرافی ها
برخی پلتفرم ها تأیید کرده اند که از بازار سیاه حساب های خود آگاه هستند؛ برای مثال Cracken Exchange تیمی دارد که دارک وب را از نظر حساب های مخرب یا فیشینگ نظارت می کند. با توجه به شرایط، ممکن است حساب را به صاحب قانونی بازگرداند، بلافاصله آن را غیرفعال کرده و درصورت لزوم اقدام کند.
براساس گفت وگویی با مدیر ارشد ارتباطات در Coinbase، یک تیم امنیتی بر بازارهای دارک وب و دیگر انجمن های جرائم سایبری نظارت می کند. مانند هر مؤسسه مالی دیگری، Coinbase اقداماتی را برای محافظت از حساب های خود در برابر تقلب انجام می دهد. او می گوید: «به دلایل امنیتی، ما جزئیات این اقدامات را فاش می کنیم؛ زیرا نمی خواهیم اطلاعاتی را در اختیار کلاه برداران قرار دهیم که می تواند برای دورزدن این کنترل ها استفاده شود».
Binance USA همچنین نحوه ورود و خروج کاربران از حساب ها و فعالیت های خود را به دقت نظارت می کند. سیستم مدیریت ریسک ما هنگام افتتاح حساب، ورود و استفاده از سرویس، سیگنال های مختلفی را جمع آوری کرده و آن ها از این سیگنال ها برای شناسایی حساب های مشکوک یا فعالیت های مرتبط و جلوگیری از رفتارهای مخرب استفاده می کنند.
حقیقتی تلخ درباره اکانت وریفای شده
در نگاه اول، استفاده از اکانت های وریفای شده صرافی ها راهی بدون دردسر و مطمئن برای انجام پرداخت ها و خرید و فروش ارزهای دیجیتال به نظر می رسد، اما در ادامه قصد داریم حقیقتی تلخ درباره حساب های وریفای شده و جعلی را برای شما آشکار کنیم.
کلاه برداری با ارزهای دیجیتال
مخاطبان اکانت های تأییدشده افرادی هستند که در سایر فعالیت های مجرمانه شرکت می کنند. افرادی که اکانت های وریفای شده را خریداری کرده اند، از آن ها برای مقاصد مجرمانه استفاده می کنند. اهدافی مانند فروش بدافزار یا کارت های هدیه تقلبی. این بخشی از فرایندی است که به آن ها کمک می کند به جای داشتن حساب های واقعی، به صورت ناشناس در این صرافی ها فعالیت کنند.
درواقع از آنجا که سازمان های مجری قانون در سراسر جهان از نرم افزار ردیابی بلاک چین استفاده می کنند، منطقی تر است مجرمان با خرید و فروش ارزهای دیجیتال از طریق حساب هایی که به نام شخص دیگری ثبت شده اند، هیچ ردی از خود به جا نگذارند. درواقع با استفاده از این اکانت ها در جرائم مختلف، کلاه برداری و سرقت هویت شریک خواهید شد!
چرا تقاضا برای اکانت وریفای شده جعلی افزایش یافته است؟
اکنون سؤال مهم این است که با وجود همه معایب حساب های وریفای شده، چرا همچنان تقاضا برای استفاده از این اکانت های جعلی زیاد است؟
ممنوعیت ارزهای دیجیتال در کشورها
یکی از دلایل افزایش تقاضا برای اکانت های وریفای شده مربوط به افرادی است که در کشورهایی زندگی می کنند که ارزهای دیجیتال را ممنوع کرده اند و نمی توانند با نام واقعی خود در صرافی های ارز دیجیتال ثبت نام کنند. درواقع این کاربران در مناطق محدود بین المللی مستقر هستند؛ بنابراین نمی توانند با اطلاعات واقعی و هویت خود در صرافی ها ثبت نام کنند و معاملات خود را پیش ببرند.
به نظر می رسد کشورهایی مانند چین، کره شمالی و ایران که در حال سرکوب ارزهای دیجیتال هستند، بازاری جدید و رو به رشد برای تجارت حساب های وریفای شده و جعلی ایجاد کرده اند؛ به عبارت دیگر، بازار اکانت های وریفای شده برای کاربران چینی، ایرانی و مقیم کشورهایی که استفاده از ارزهای دیجیتال و صرافی های بین المللی را ممنوع کرده اند، به سرعت در حال رشد است.
بهترین جایگزین صرافی بایننس برای ایرانی ها چیست؟
یکی از بهترین راه حل ها برای ایرانی ها صرافی های ایرانی است. در سال های اخیر تعداد پلتفرم های ایرانی ارائه دهنده خدمات مالی در حوزه ارزهای دیجیتال افزایش یافته است. به دلیل پشتیبانی از زبان فارسی، استفاده از این صرافی ها راحت تر است و دردسر کمتری دارند و از همه مهم تر به کمک آن ها دیگر به استفاده از اکانت های تأییدشده و جعلی نیازی نخواهید داشت.
سخن پایانی
در این مقاله درباره اکانت های وریفای شده صحبت کرده و سعی کردیم به وضوح توضیح دهیم چگونه فروشندگان زیرزمینی این حساب ها را ایجاد می کنند و آن ها را می فروشند. این فروشندگان قیمت های متفاوتی را برای این حساب ها ارائه می دهند. این روزها می توان به اکانت های وریفای شده با حداقل 200 دلار دسترسی داشت.
همان طور که گفته شد این اکانت ها یا با اطلاعات نادرست یا با کمک اطلاعات شخصی دزدیده شده افراد ایجاد می شوند و استفاده از آن ها به هیچ وجه توصیه نمی شود.
پرسش های متداول (FAQ)
۱- آیا می توان از پاسپورت فرد دیگری برای احراز هویت استفاده کرد؟
استفاده از پاسپورت دیگران به هیچ عنوان توصیه نمی شود؛ زیرا این کار ریسک یک حساب تجاری را افزایش خواهد داد. از طرفی ممکن است صرافی موردنظر متوجه این موضوع شده و حساب شما را برای همیشه مسدود کند؛ در این صورت دارایی های شما برای همیشه نزد صرافی خواهد ماند. مشکل دیگر این است که شخص موردنظر اطلاعات را در اختیار دارد و می تواند دارایی شما را به کیف پول خود منتقل کند.
۲- اکانت وریفای شده بایننس چیست؟ آیا می توان به آن اعتماد کرد؟
حساب وریفای شده، حسابی است که احراز هویت شده است. به دلیل محدودیت های تبادل بایننس، احراز هویت همه کاربران امکان پذیر نیست. عده ای سودجو برای کسب درآمد از این شرایط حساب باز کرده و با استفاده از اطلاعات افرادی که ممکن است اطلاعی نداشته باشند آن را تأیید می کنند.
کاربری که از این حساب ها استفاده می کند، سرمایه خود را در معرض خطر قرار می دهد؛ زیرا شخصی که این حساب را ایجاد کرده است، به اطلاعات دسترسی دارد و می تواند دارایی های آن ها را به سرقت ببرد.
۳- آیا باید از اکانت وریفای شده صرافی ها استفاده کنیم؟
استفاده از حساب هایی که به کمک اطلاعات شخص دیگری وریفای شده اند، خلاف قوانین است. صرافی ها وقتی متوجه شوند حسابی که از آن استفاده می کنید با اطلاعات جعلی ساخته شده است، آن را بسته و دارایی های آن را مسدود می کنند؛ درنتیجه کاربر دیگر به دارایی های خود دسترسی نخواهد داشت.
همچنین همان طور که پیش تر نیز اشاره کردیم فروشندگان این حساب ها از اطلاعات سرقتی استفاده کرده و به کمک این اطلاعات اقدام به کلاه برداری، فروش بدافزارها و فعالیت های مجرمانه دیگری خواهند کرد.
۴- آیا استفاده از پاسپورت جعلی برای احراز هویت در صرافی ها توصیه می شود؟
استفاده از پاسپورت جعلی خطرناک است و به هیچ عنوان توصیه نمی شود. صرافی های متمرکز (صرافی متمرکز درواقع به این معناست که یک فرد یا واسطه معتبر برای کمک به رسیدگی دارایی ها و انجام معاملات وجود داشته باشد و بر معاملات کاربران نظارت کند) به دلیل نیاز به احراز هویت به این موضوع حساس هستند و دائماً حساب ها را رصد می کنند.
پیشنهاد می شود از صرافی های غیرمتمرکز یا صرافی های ایرانی به عنوان جایگزین استفاده شود. در صرافی غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال یا Centralized Exchange، افراد می توانند بدون نیاز به بازکردن حساب، معامله ارز دیجیتال خود را به صورت همتا به همتا (کاربر به کاربر) و بدون واسطه انجام دهند. درواقع شیوه عملکرد این اسکچنج ها غیرمتمرکز است و هیچ مرجع کنترل کننده ای وجود ندارد.