گاهی اوقات افراد تازه کار و حتی برخی افراد باتجربه در زمینه ارزهای دیجیتال، مشتاق به دست آوردن بیت کوین های رایگان بوده و هستند، اما آیا واقعاً بیت کوین رایگان وجود دارد؟ درواقع آیا روشی وجود دارد که بتوان از آن بیت کوین رایگان به دست آورد؟ این سؤالی است که شاید هر شخص تازه کار در این حیطه و حتی اشخاص باتجربه نیز از خود بپرسند. در پاسخ باید بگوییم که از طریق فاست می توان بیت کوین رایگان به دست آورد، اما باید بدانید که بیشتر این فاست های امروزی کلاه بردار هستند و حتی مقدار دریافتی از آن ها که واقعی هستند، به قدری ناچیز و کم به شمار می آیند که سپری کردن زمانتان در آن فقط وقت تلف کردن است.
در تعریف این مفهوم به ساده ترین بیان باید گفت شیوه های مختلفی برای به دست آوردن بیت کوین رایگان وجود دارد که یکی از شناخته شده ترین آن ها Faucet ست. این واژه در زبان انگلیسی به معنای شیر آبی است که نشتی دارد یا از آن آب چکه می کند، برای معادل فارسی آن، شاید بهترین عبارت، اصطلاح درآمد قطره ای باشد. در این مطلب قصد داریم به طور کامل به مفهوم این واژه بپردازیم و تمامی زوایای آن را بررسی کنیم.
فاست ارز دیجیتال چیست؟
این واژه در زبان انگلیسی به معنای شیر آب است. در دنیای ارزهای دیجیتال نیز این واژه به وب سایت های پرداخت کننده ارزهای دیجیتال رایگان گفته می شود، اما چرا باید به چنین وب سایت هایی لقب شیر آب داده شود؟ فرض کنید شیر آب آشپزخانه تان به دلیل نشتی درست کار نمی کند و وقتی آن را می بندید، آب به آرامی از آن چکه می کند. در این وضعیت شما کاسه ای را زیر آن قرار می دهید، در ابتدا هیچ اتفاق خاصی نمی افتد، اما تصور کنید کاسه برای چند ماه زیر آن بماند. می بینید که ظرف پر از آب خواهد شد.
این همان اصلی است که می خواهیم از آن به بیت کوین های رایگان برسیم. در این اصل، ساتوشی های ( Satoshi) بیت کوین به منزله قطرات آب هستند که به تدریج جمع می شوند (ساتوشی کوچک ترین واحد بیت کوین و معادل یک صد میلیونیم بیت کوین است)؛ به بیان دیگر، منظور از Faucet وب سایت هایی است که با بازدیدکردن از آن ها، هر چند ثانیه یا هر چند دقیقه، مقداری بیت کوین یا سایر کریپتوکارنسی ها را دریافت می کنید.
ناگفته نماند که میزان برداشت از این وب سایت ها بسیار زیاد و مقدار ارز دیجیتال دریافتی (در بیشتر موارد بیت کوین) بسیار کم است؛ به همین دلیل بیشتر اوقات موفق به برداشت از این وب سایت ها نخواهید بود و درحقیقت این وب سایت های Faucet هستند که با دریافت بازدیدهای بسیار بالا، از این اتفاق بهره مند خواهند شد. با این حال همان طور که شیر آب معمولی، یک ظرف را در طولانی مدت پر می کند، ساتوشی ها نیز در درازمدت جمع خواهند شد.
ساختار سایت های فاست
اساس این وب سایت ها بر تبلیغات ایجاد شده است. آن ها کریپتوکارنسی های مختلف را به طور رایگان و براساس شانس به بازدیدکنندگان وب سایت خود اهدا می کنند. این وب سایت ها درواقع در قبال انجام دادن کارهای ساده ای مانند کلیک کردن روی یک بنر یا یک تبلیغات خاص، به میزان ناچیزی ارز رایگان به شما می دهند. هدف اصلی فاست ها برای این کار، ترویج استفاده از ارزهای دیجیتال و کسب درآمد از طریق تبلیغات است. هزینه های این تبلیغات براساس پرداخت به ازای هر هزار بازدید یا (CPM) محاسبه خواهد شد.
اساساً به همین دلیل است که چنین وب سایت هایی با نام Faucet ارز دیجیتال شناخته می شوند و در میان برخی کاربران محبوبیت بالایی دارند. شاید بپرسید چرا این وب سایت ها باید به رایگان به کاربران خود ارز دیجیتال بدهند؟ حتماً با خود می گویید به احتمال زیاد سودی هم برای خود این وب سایت ها دارد؛ وگرنه هیچ دلیل منطقی برای این کار وجود ندارد.
حدس شما درست است! این وب سایت ها معمولاً به ازای انجام کارهای کوچکی مانند دیدن تبلیغات یا شرکت در نظرسنجی، شیر آب را باز می کنند تا قطره کوچکی از آن بچکد. به عبارت دیگر شما تنها درصورتی ارز دیجیتال رایگان دریافت می کنید که کارهای مشخص شده در وب سایت های Faucet را انجام دهید.
بدین ترتیب این وب سایت ها از شرکت های طرف قرارداد خود به دلیل اینکه تبلیغاتشان را برای شما نمایش می دهند، یا شما را مجبور می کنند که در نظرسنجی آن ها شرکت کنید، مبلغی را دریافت می کنند که بخش کوچکی از آن به عنوان پاداش به شما داده می شود.
تاریخچه و هدف از پیدایش فاست ارز دیجیتال
در سال ۲۰۱۰ میلادی گاوین اندرسون (Gavin Andersen) که از برنامه نویس های اصلی بیت کوین (Bitcoin) بود، وب سایتی را با عنوان فاست بیت کوین ایجاد کرد تا با اعطای بیت کوین رایگان به بازدیدکنندگان، افراد بیشتری را به استفاده از این پدیده جدید ترغیب کند.
جالب است بدانید در آن زمان شما می توانستید با مراجعه به این وب سایت و انجام کارهای بسیار ساده مثل حل کردن معادله های امنیتی (Captcha) یا انجام بازی به عنوان پاداش تا پنج بیت کوین هم دریافت کنید! البته در آن زمان بیت کوین ارزش بسیار کمی داشت.
با این حال با گذشت زمان و همه گیر شدن ارزهای دیجیتال، کاربرد وب سایت های Faucet هم تغییر کرد و اکنون بیشتر این وب سایت ها، همان طور که در بخش قبلی هم اشاره کردیم، بیشتر به منظور تبلیغات و بالابردن آمار وب سایت خود اقدام به فعالیت می کنند. البته نباید فراموش کرد در این زمینه هم کلاه بردارها بی کار نیستند و اقدام به ساخت وب سایت های Faucet قلابی کرده اند که وقت شما را می گیرند و در پایان روز یا اصلاً ارزی به شما نمی پردازند یا مقدار بسیار کمی از ارزهای دیجیتال بی ارزش را به کیف پول شما انتقال می دهند.
ویژگی های فاست های ارز دیجیتال
- آن ها در ازای تماشای تبلیغات یک صفحه، ارز دیجیتال به کاربران پاداش می دهند. اگرچه مقدار این پاداش بسیار ناچیز و اندک است.
- صاحب این وب سایت می تواند از تبلیغ کننده و روش هایی مانند استخراج از طریق وب، کسب درآمد بالایی داشته باشد.
- اگرچه استفاده از فاست ها در بیشتر کشورهای جهان رایگان است، کشورهایی هم هستند که استفاده از این وب سایت ها را ممنوع اعلام کرده اند. در این کشورها دسترسی به وب سایت های Faucet از طریق vpn امکان پذیر است.
- بیشتر این وب سایت ها کلاه برداری هستند و در پایان به شما اجازه نمی دهند وجه اهدایی خود را برداشت کنید.
نحوه کارکرد و استفاده از فاست های ارز دیجیتال
استفاده از این وب سایت ها بسیار آسان بوده و کار چندان سختی نیست. شما باید در ابتدا با مراجعه به وب سایت یک Faucet در آن ثبت نام کرده و آدرس کیف پول خود را وارد کنید. در این وب سایت ها، یک شمارنده وجود دارد که زمانی را که شما در آن وب سایت می گذرانید، اندازه گیری می کند. پس از سپری کردن زمان مدنظر شما می توانید پاداش خود را دریافت و آن را به کیف پول خود انتقال دهید.
این نکته را نیز بدانید که این وب سایت ها برای اینکه تمام پاداش ها توسط یک نفر جمع آوری نشوند، محدودیت زمانی تعیین می کنند که این محدودیت می تواند از پنج دقیقه تا 24 ساعت ادامه یابد؛ بدین معنا که شما تا آن زمان نمی توانید دوباره ارز دیجیتال رایگان با فعالیت در آن وب سایت به دست بیاورید و مثلاً در 24 ساعت بعدی باید دوباره به آن وب سایت مراجعه کرده و برای به دست آوردن پاداش خود عمل کنید.
شما می توانید با جست وجوی عبارت Bitcoin Faucet در موتور جست وجوی گوگل، این فاست ها را پیدا کنید. در پایان یادآور می شویم برخی از این وب سایت ها دروغین است و پاداشی به شما تعلق نمی گیرد و در مواردی که شما به ازای بازدید از وب سایت Faucet می توانید پاداش خود را دریافت کنید، این پاداش ها به قدری ناچیز هستند که به سپری کردن وقت باارزشتان در آن نمی ارزد و تنها وقت تلف کردن است.
محبوب ترین وب سایت های فاست ارزها
شما می توانید با جست وجوی عبارت Bitcoin Faucet یا Ethereum Faucet در موتورهای جست وجویی مثل گوگل، وب سایت های فاست را پیدا کنید. درحقیقت مون بیت کوین (Moon Bitcoin) بیت کوین زبرا (Bitcoin Zebra)، بیت کوین ۷۷۷ (Bitcoin ۷۷۷)، بیت کوینکر (Bitcoinker) و فری بیت کوین (Freebitcoin) از جمله مشهورترین فاست های پادشاه ارزهای دیجیتال هستند، اما در ادامه قصد داریم به معرفی برترین وب سایت فاست ارزها بپردازیم. در این وب سایت ها ممکن است با فاست ارزهای مختلف مواجه شوید و بتوانید با تکمیل وظایف ضروری پاداش خود را دریافت کنید.
محبوب ترین وب سایت های فاست بیت کوین
1- بونس بیت کوین (Bonus Bitcoin)
یکی از قدیمی ها و بهترین فاست هایی است که تاکنون به فعالیت خود ادامه داده است و به کاربران اجازه می دهد تا هر پانزده دقیقه یک بار به طور متوسط 24 عدد ساتوشی دریافت کنند. به کمک نظرسنجی و بازی ضرب سکه می توانید به عنوان پاداش ساتوشی دریافت کنید. برداشت های این Faucet به والت «CoinPot» متصل است که برای حداقل برداشت باید 10 هزار Satoshis داشته باشید.
2- بیت کوین زبرا (Bitcoin Zebra)
بعد از ثبت نام در این Faucet بلافاصله ۲ ساتوشی پاداش دریافت می کنید. همان طور که در متن اشاره کردیم، با کلیک روی گزینه Claim now دو ساتوشی وارد کیف پول شما می شود. برای تکرار این فرایند باید ۵ دقیقه منتظر بمانید. این نکته را هم بدانید که با هر بار رفرش (Refresh) صفحه برای دریافت ساتوشی جدید، باید با حل مسئله ساده ریاضی یا همان کپچا (Captcha) مهر تأییدی بر ربات نبودن خود بزنید.
3- موب بیت کوین (Moon Bitcoin)
این وب سایت از اولین فاست های مربوط به بیت کوین است که هنوز هم فعالیت دارد. تفاوت این وب سایت با دیگر وب سایت های بین کوین، در این است که به شما قابلیت مشخص کردن زمان پرداخت ها را می دهد. هر چقدر زمان پرداخت بلندتر باشد، مقدار پاداش شما بیشتر است و بالعکس.
درمجموع سودهای حاصل از این فاست ها چشمگیر نیستند، اما برای وقت گذرانی و کسب درآمد در زمان بیکاری سرگرم کننده هستند، اما فراموش نکنید شما با هر بار بازدید از فاست های بیت کوین، بیشتر از اینکه برای خودتان سودآوری کنید، برای این فاست ها درآمدزایی می کنید. این نکته را به خاطر بسپارید که بعضی از کلاه برداران و سودجویان با ایجاد وب سایت های جدید، کیف پول های شما را خالی می کنند؛ پس همیشه مراقب کلاه برداران اینترنتی باشید.
4- کوین تیپلای (Cointiply)
در این فاست که مربوط به بیت کوین است، تبلیغات و بازی های متنوعی برای بازدیدکنندگان وجود دارد. مقدار پاداشی که توسط این وب سایت پرداخت می شود، در مقایسه با وب سایت های دیگر به نسبت بیشتر است. به علاوه راه حل های متنوعی به منظور بالا بردن درآمد به کاربران پیشنهاد می کند، اما در مقابل تعدادی از این روش های پیشنهادی ارائه شده توسط این Faucet ممکن است به قیمت از دست رفتن بیت کوین هایتان تمام شود.
در این وب سایت و در هر ساعت می توانید 20 ساتوشی را نصیب خود کنید و با افراد دیگر تعامل داشته باشید. گرفتن ارز رایگان در این وب سایت به کمک تماشای فیلم، بازی در مرورگر، پرداخت کلیک برای تبلیغات و… است. میزان پرداختی کوین تیپلای در مقایسه با سایر فاست ها بالاست و همان طور که گفتیم، راه های زیادی برای افزایش درآمد شما در نظر گرفته است. تمام فعالیتی که شما انجام می دهید، سبب دریافت پاداش نمی شود و ممکن است در یک بازی برنده نشوید و از اعتبار حساب شما کسر کند.
محبوب ترین وب سایت های فاست اتریوم (ETH)
1- اتریوم فاست
وب سایت Ethereum-faucet.org پس از حل کردن یک کپچا به کاربران خود کوین اتریوم را پاداش می دهد. همچنین این وب سایت به شما این امکان را می دهد تا با استفاده از کوین هایی که به دست می آورید، در یک قرعه کشی هم شرکت کنید.
2- پی دبلیو (PW)
وب سایت pw به دست آوردن اتریوم رایگان از طریق انجام یک بازی را پیشنهاد می دهد. البته دقت کنید در این وب سایت اتریوم هایی را که به دست می آورید، باید در خود بازی ای که توسط این وب سایت معرفی می شود، هزینه کنید.
3- فایر فاست (Fire Faucet)
این وب سایت راه حل های مختلفی مانند استخراج به وسیله مرورگر و حل کردن یک کپچا را برای به دست آوردن ارز دیجیتال رایگان پیشنهاد می دهد.
4- داچی کاپر (Dutchy CORP)
وب سایت Dutchy CORP نیز با روش حل کردن یک کپچا، به کاربرانش ارز دیجیتال رایگان اهدا می کند.
محبوب ترین وب سایت های فاست بیت کوین کش (Bitcoin Cash)
1- فاست کریپتو (Faucet Crypto)
این وب سایت هر چهل دقیقه یک بار به کاربران خود اجازه می دهد تا درخواست پاداش کنند. اگر تبلیغات را مشاهده کرده و روی لینک تبلیغات کلیک کنید، شایستگی لازم برای ارسال درخواست را پیدا خواهید کرد. پاداش به صورت بیت کوین کش پرداخت می شود.
2- کونستانتینووا (Konstantinova)
وب سایت Konstantinova پاداش کاربران را به شکلی مستقیم به کیف پول io واریز می کند. هر 50 دقیقه یک بار می توانید بیت کوین کش خود را درخواست کنید.
3- کوین مارکت کپ (CoinMarketCap)
وب سایت معتبر CoinMarketCap نیز گاهی اوقات برنامه های ارائه توکن رایگان دارد؛ برای مثال چندین نمونه از فاست هایی که درگذشته برگزار کرده است، شامل ارزهای 1inch، Kava، Band Protocol بود.
محبوب ترین وب سایت های فاست لایت کوین (LTC)
1- مون لایت کوین (Moon Litecoin)
وب سایت Moon litecoin/’>Litecoin ارز دیجیتال لایت کوین را به عنوان پاداش برای کسانی که کارهای گفته شده در این وب سایت را انجام دهند، در نظر گرفته است. این وب سایت از کیف پول Coinpot برای ذخیره ارزهای دیجیتالی که کاربران به دست می آورند، استفاده می کند. پس از آنکه به حداقل موردنیاز برای برداشت لایت کوین دست یافتید، می توانید لایت کوین خود را برداشت کنید.
2- فایر فاست (Fire Faucet)
این وب سایت علاوه بر بیت کوین و اتریوم، لایت کوین را نیز به عنوان پاداش انجام کار به کاربران خود پرداخت می کند. برای به دست آوردن این پاداش باید کارهایی مانند کلیک روی لینک ها و کلیک روی تبلیغات را انجام دهید.
محبوب ترین وب سایت های فاست زی کش یا زد کش (ZCash)
1- پایپ فلر فاست (Pipeflare faucet)
این وب سایت ارز دیجیتال ZCash را به عنوان پاداش به صورت روزانه به کاربران خود پرداخت می کند. به طور متوسط با هر بار درخواست، 5 صد هزارم از ZCash به شما پرداخت می شود.
2- گلوبال هایو فاست (Globalhive faucet)
این وب سایت این امکان را فراهم کرده است که هر 20 ساعت یک بار، مقدار 31 یک میلیونیم از ZCash را درخواست کنید و این میزان فوراً به حساب کیف پول شما واریز خواهد شد.
محبوب ترین وب سایت های فاست ترون (TRX)
1- اکس کولندر (Xcolander)
وب سایت Xcolander.com فاست هایی دارد که چندین ارز شناخته شده مثل ترون را به کاربران اهدا می کند.
2- کام (Com)
وب سایت com به صورت قرعه کشی میزانی از ارز دیجیتال ترون را به کاربران خود پاداش می دهد. هر کاربری که به تعداد بیشتری در این وب سایت مشارکت داشته باشد، شانس بالاتری برای دریافت ترون دارد.
3- فری ترون (Free Tron)
وب سایت Free Tron با ساختن یک حساب کاربری در این وب سایت و انجام بازی که برای کاربر در نظر گرفته شده است، 10 ترون به شما پرداخت خواهد کرد. البته اگر شانس با شما یار باشد، می توانید تا 300 ترون هم پاداش دریافت کنید.
4- فاست کریپتو (Faucet Crypto)
وب سایت Faucet Crypto با حل یک کپچا و انجام بازی، به کاربران خود هر 20 ساعت یک بار ترون پاداش می دهد.
محبوب ترین وب سایت های فاست مونرو (Monero)
1- مونرو فاست (Monerofaucet)
وب سایت Monerofaucet.info در هر پاداش بین 5 یک میلیونیم تا 25 صدم توکن مونرو اهدا می کند که کاربران می توانند هر 60 دقیقه آن را دریافت کنند.
2- اینفو (Info)
وب سایت info به کاربران خود Monero پاداش می دهد که هر یک ساعت یک بار قابل برداشت است.
3- اکسپرس فاست (Express faucet)
وب سایت Express faucet علاوه بر پاداش دادن با ارز Monero امکان انجام بازی و قرعه کشی را نیز برای کاربران فراهم می کند.
4- پی دبلیو (PW)
در وب سایت pw می توانید هر 5 دقیقه یک بار ۰٫۰۰۰۰۱۷۱۶ از Monero را درخواست کنید. به نظر می رسد برای برداشت ارز خود، حداقلی هم در نظر گرفته نشده است و هر میزان را می توانید برداشت کنید.
نکات قابل توجه در استفاده از فاست های ارز دیجیتال
یکی از نکات ضروری برای مشارکت در Faucet ارز این است که غالباً نیاز به ایجاد حساب کاربری دارند؛ بنابراین حتماً از ایمیل مجزا برای ایجاد حساب کاربری استفاده کنید. همچنین باید دقت داشت که بیشتر این وب سایت های معتبر به استفاده از ابزار تغییر آی پی و پروکسی حساسیت دارند و اجازه نمی دهند کاربری که با VPN وارد وب سایت شده است، اقدام به دریافت پاداش کند؛ زیرا استفاده از ابزار تغییر آی پی این شک را به همراه دارد که کاربر ممکن است ربات یا اسپم باشد.
از طرفی باید همواره دقت داشته باشید که تمام فاست های ارز معتبر نیستند و توصیه اکید داریم که قبل از مشارکت در آن ها با تحقیق و مطالعه بیشتر آن ها را اعتبارسنجی کنید و هرگز فایلی را از وب سایت ها دانلود و نصب نکنید تا احتمال آلوده شدن دستگاهتان به بدافزارها را به حداقل برسانید.
جدا از این موارد، مراقب پیشنهادهای وسوسه انگیز باشید و درباره آن ها بیشتر تحقیق کنید. در این مقاله نگرش کلی و منطقی درباره یک Faucet منطقی و معتبر ارائه شده است؛ بنابراین هشیار باشید.
آیا راهی برای ثروتمندشدن از طریق فاست های ارز دیجیتال وجود دارد؟
پولدارشدن سریع و آسان تنها چیزی است که اغلب درباره فاست ها می شنویم، اما باید کمی واقع بین باشیم و حقایق را بررسی کنیم.
اول از همه اینکه، کسب درآمد از این وب سایت ها بسیار اندک است. اولین فاستی را که توسط Andresen ساخته شد در نظر بگیرید. در آن زمان تنها 5 بیت کوین به کاربران خود می داد. البته اگر در این دوره زمانی بشنوید یک فاست به کاربرانش 5 بیت کوین اهدا می کند، قطعاً متعجب خواهید شد؛ چراکه هر بیت کوین معادل بیش از 50 هزار دلار است، اما آن زمان در سال ۲۰۱۵، پنج بیت کوین اصلاً ارزشی نداشت.
اگر آن زمان را با الآن مقایسه کنیم، متوجه می شویم که هم اکنون فاست ها همان چند پنی را هم به شما نمی دهند و درواقع همان مقادیر کم ساتوشی برای شما مجانی تمام نمی شود؛ چراکه زمان و اینترنت خود را صرف آن کرده اید؛ از این رو می توان گفت هیچ راهی برای کسب بیت کوین مجانی وجود ندارد.
درحقیقت چیزی که در این زمانه به عنوان Faucet معرفی می شود، جز کلاه برداری نیست. حتی اگر وب سایت ها به شما وعده استخراج بیت کوین و دیگر ارزها را دادند، بدانید چیزی جز کلاه برداری و وعده پوچ نخواهد بود. عضوشدن و فعالیت شما در این وب سایت ها برای مالکان Faucet درآمدی بسیار بالا در بر خواهد داشت اگر تنها مقادیر ناچیزی ساتوشی به شما پرداخت می کنند؛ بنابراین جواب سؤالی که در بالا ذکر شد که آیا ممکن است از طریق فاست پولدار شویم، قطعاً منفی خواهد بود.
روش های کلاهبرداری فاست
با وجود اینکه Faucet به عنوان وب سایت تبلیغاتی و محلی برای دریافت ارز رایگان، روش محبوبی برای کاربران تازه کار ارز دیجیتال به حساب می آید، هنوز هم درباره معتبربودن این وب سایت ها شک و تردید وجود دارد. بسیاری از افراد وب سایت های فاست را کلاه بردار می دانند، اما هیچ مدرکی در این مورد وجود ندارد. با این حال مسئله اعتبار و امنیت این وب سایت ها هنوز در هاله ای از ابهام قرار دارد.
به همین دلیل بهتر است همیشه از فاست های معروف استفاده کنید. کسانی هم که در بازار ارز دیجیتال حرفه ای هستند، از این وب سایت ها استفاده نمی کنند؛ زیرا ارزش ارز دیجیتال دریافتی از آن ها بسیار کم است و با توجه به زمان زیادی که برای این کار نیاز است، مقرون به صرفه نیست.
درحقیقت هر جا فرصت کسب سود باشد، افراد سودجو و فرصت طلب مانند قارچ ظاهر می شوند. حوزه Faucet ارز با توجه به رایگان بودن و جذابیتی که برای افراد دارد، از این موضوع مستثنا نیست و می تواند مجالی برای کلاه برداری باشد. در ادامه برخی نشانه های اساسی و معمول کلاه برداری فاست ارز را معرفی کنیم تا بتوانید به راحتی آن ها را تشخیص دهید.
کلاه برداری از این طریق تنها شامل هدررفتن زمان کاربران نمی شود؛ زیرا بعضی از وب سایت های Faucet ارز آن چنان مهندسی اجتماعی کارکشته ای دارند که طعمه های خود را فریب می دهند و آن ها را قانع می کنند تا مقدار کمی پول در حساب کاربری سپرده گذاری کنند تا بتوانند اجازه لازم برای مشارکت در تکمیل فعالیت های آسان مانند انجام بازی را کسب کنند و درنهایت ارز «رایگان» دریافت کنند! اما وقتی پاداش هایشان به حداقل مقدار قابل برداشت برسد، نقل و انتقال انجام نمی شود.
معمول ترین فاست هایی که روش فوق را به کار می برند، فاست های کیف پول هستند. برخلاف فاست های مرسوم کیف پول، آن ها که جعلی هستند، کاربر را اغوا می کنند تا توکن های خود را به کیف پول مشخصی منتقل کنند و بعد از انتقال ارزها امکان برداشت از کیف غیرفعال می شود.
در برخی دیگر از کلاه برداری های Faucet ارز به قدری سرعت کسب کوین پایین است که در عمل کاربر هرگز نمی تواند به حداقل مبلغ قابل برداشت برسد و تنها زمانش را هدر می دهد؛ برای مثال به چند نمونه از Faucet ارزهای کلاه برداری توجه کنید:
فاست کلاه برداری کوین پرو (QoinPro)
بسیار پیچیده بود و چندین سال فعالیت داشت. وب سایت QoinPro در سال ۲۰۱۴ راه اندازی و در BitcoinTalk نیز رونمایی شد، اما روش کار این Faucet کلاه برداری چگونه بود؟ درحقیقت کاربران ابتدا حساب کاربری ایجاد می کردند و بعد از آن چند مأموریت انجام می دادند و پاداش به صورت روزانه به کیف پولشان واریز می شد، اما زمانی که کاربر قصد داشت پاداش ها را به کیف پول معتبری منتقل کند، با بن بست مواجه می شد.
شکایات در شبکه های اجتماعی بالا گرفت و مدیران QoinPro را وادار کرد تا وب سایت را غیرفعال کنند؛ البته تیم کلاه برداران QoinPro مدعی شدند وب سایت برای اعمال به روزرسانی از دسترس خارج شده است و به زودی در تاریخ ۲۵ می سال ۲۰۱۸ در دسترس قرار می گیرد، اما این اتفاق هرگز رقم نخورد.
کلیم بی تی سی ( ClaimBTC.com)
در مثال دیگر می توان به ClaimBTC.com اشاره کرد. این وب سایت مملو از تبلیغات است و ادعا می کند به کاربران جدید اعتباری به ارزش 25 یورو می دهد. در این روش کلاه برداری، کاربر بعد از بازکردن حساب کاربری باید پنج یورو حساب خود را شارژ کرده و سپس اعتبار شرط بندی اهدایی به مبلغ 25 یورو را مطالبه کند. در مرحله بعدی باید اعتبار شرط بندی خود را آزاد کند. سپس اعتبار شرط بندی کاربر بلافاصله بعد از تسویه حساب شرط بندی ها در دسترس قرار می گیرد. درنهایت بعد از اینکه حساب به حداقل مبلغ قابل برداشت مقرر برسد، کاربر امکان برداشت خواهد داشت، اما درواقع فرایند طور دیگری طی می شود.
کاربران در وب سایت BitcoinTalk درباره این روش کلاه برداری شکایاتی مطرح کردند. حتی یک هفته بعد از رسیدن به حداقل مبلغ معین، کاربران امکان برداشت از حساب نداشتند. از سوی دیگر، برخی کاربران گفتند بدون هیچ دلیلی توسط پلتفرم مسدود شدند و حتی پشتیبان وب سایت پاسخی به آن ها نداده است.
تنها راه جلوگیری از قرارگرفتن در چنین شرایطی و طعمه شدن این است که در جامعه کاربران ارز فعال باشید و به گفت وگو بپردازید. همچنین هیچ پولی در حساب های نامعتبر نگه داری نکنید و به حساب هیچ کدام از وب سایت ها پول یا ارزی واریز نکنید، اگر وب سایتی به شما وعده های باورناپذیر داد، به آن شک کنید و با حساسیت بیشتری قدم بردارید و به خاطر داشته باشید هیچ راه میان بری برای ثروتمندشدن نیست.
نتیجه گیری
اساساً فاست های ارز دیجیتال وب سایت هایی هستند که براساس ادعای آن ها، درصورت بازدید از آن ها، هرچند ثانیه یا چند دقیقه یک بار می توانید مقداری ارز دیجیتال دریافت کنید. البته حداقل میزان برداشت از این وب سایت ها بسیار بالاست و میزان ارز دیجیتال دریافتی بسیار ناچیز است؛ به همین دلیل در بیشتر موارد نمی توانید از این وب سایت ها برداشتی داشته باشید و درواقع وب سایت های Faucet با دریافت بازدید بسیار زیاد، سود واقعی را می برند.
فاست های ارز دیجیتال نوعی از سیستم های پاداشی هستند که پاداش آن ها به شکل کسرهای کوچکی از ارزهای دیجیتال به بازدیدکنندگان تعلق می گیرد. این پاداش ها در بازه های زمانی خاصی برای کاربران آزاد می شوند؛ به عبارت دیگر امکان برداشت آنی را برای کاربران خود مهیا نمی کنند.
این پاداش ها برای جلب بازدیدکننده به وب سایت فاست در نظر گرفته می شوند و معمولاً این وب سایت ها حاوی تبلیغات بسیاری نیز هستند. شرکت های تبلیغاتی به ازای نشان دادن این تبلیغات مبلغی را به صاحب این وب سایت پرداخت می کنند. هزینه های این تبلیغات براساس پرداخت به ازای هر ۱۰۰۰ بازدید (CPM) محاسبه خواهد شد؛ یعنی اگر این وب سایت ها بازدیدکنندگان بیشتری داشته باشند و این بازدیدکنندگان زمان بیشتری را در وب سایت بگذرانند، صاحب وب سایت به ازای نمایش این آگهی ها پول بیشتری به دست خواهد آورد. این پاداش ها سبب جلب بازدیدکنندگانی می شود که برای کسب جایزه خود باز هم به وب سایت مراجعه خواهند کرد و معمولاً زمان بیشتری را در وب سایت می گذرانند. درواقع مراجعات مکرر بازدیدکنندگان به وب سایت سبب می شود آگهی دهندگان پول بیشتری را به صاحب آن پرداخت کنند.