شرایطی را در نظر بگیرید که تحلیل تکنیکال و بنیادی را به صورت کاملاً اصولی روی ارز موردنظر خود اجرا کرده و با احتمال بسیار بالا پیش بینی می کنید این ارز روند صعودی عالی را در پیش دارد و همین نتیجه گیری شما را به خرید آن ارز تشویق می کند. همه چیز خوب است.

با این حال ممکن است برخلاف پیش بینی شما جریان یابد. در بازار ارزهای دیجیتال تحلیل های رایج کافی نیست و بهتر است برای رسیدن به نتیجه بهتر داده های موجود روی بلاک چین مانند فعالیت نهنگ ها، ماینرها و… را نیز بررسی کنید تا بتوانید سود بیشتری کسب کنید.

نهنگ به معامله گرانی گفته می شود که میزان دارایی آن ها از ارز دیجیتال بسیار زیاد است و می توانند با خرید و فروش خود بر بازار تأثیر بگذارند. درواقع بخش قابل توجهی از تحلیل آنچین به بررسی رفتار نهنگ ها و افراد با دارایی زیاد اختصاص دارد. تحلیل آنچین به بازار ارزهای دیجیتال مربوط است که چند وب سایت از جمله سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) نیز بستری برای انجام آن فراهم کرده اند.

همان طور که می بینید، برای کسب موفقیت در بازارهای مالی مختلف باید اطلاعات خود را درباره آن بازار بالا ببرید و همیشه در حال به روزرسانی اطلاعات خود در این زمینه باشید. بازار ارزهای دیجیتال، بازاری نوپاست و ما روزانه شاهد ویژگی و امکانات جدید در این بازار هستیم. اگر قرار باشد در این بازار ماندگار شوید و سود خوبی کسب کنید، باید با جزئیات این بازار آشنا شوید.

تحلیل آنچین در کنار تحلیل تکنیکال و بنیادی می تواند احتمال موفقیت شما را بالا ببرد، اما شاید کسب مهارت در تحلیل های گوناگون کمی گیج کننده به نظر بیاید؛ به همین دلیل توصیه می شود برای کسب مهارت در کمترین زمان ممکن از شرکت در یک دوره آموزش ارز دیجیتال غافل نشوید. با شرکت در این دوره ها که امروزه به صورت حضوری و آنلاین در دسترس همه است، می توانید از مهارت و تجربه استادان برجسته استفاده کنید و به موفقیت در بازار ارزهای دیجیتال نزدیک تر شوید.

تحلیل آنچین چیست؟

سایت کریپتوکوانت

 تحلیل آنچین (On-Chain) یا درون زنجیره ای به نوعی از تحلیل گفته می شود که در آن شبکه بلاک چین که زیرساخت انتقال داده ها در بازار ارزهای دیجیتال است، آنالیز می شود؛ برای مثال در این نوع تحلیل تعداد آدرس های فعال، سختی شبکه، میزان هش ریت و آیتم های مربوط به بلاک چین و تراکنش ها بررسی شده و به صورت نمودار برای تحلیل کاربران، در چند پلتفرم قرار می گیرند.

یکی از مشهورترین پلتفرم هایی که امکان انجام تحلیل آنچین را برای کاربران خود فراهم کرده، وب سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) است که قصد داریم در این مقاله آن را آموزش دهیم و برخی از کاربردی ترین شاخص های آن را معرفی کنیم.

فراموش نکنید تحلیل آنچین یا هر نوع تحلیل دیگری به تنهایی نمی تواند سیگنال بسیار قوی برای ورود یا خروج از معامله به شما بدهد؛ درنتیجه توصیه می شود تمام تحلیل های کاربردی را بیاموزید و آن ها را در کنار هم استفاده کنید تا تعداد بیشتری از پیش بینی های شما محقق شوند.

کاربرد سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant)

سایت کریپتوکوانت
دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

 فعالیت در بازارهای مالی به دانش و البته اطلاعات درست نیاز دارد؛ حتی بهترین تحلیلگر در صورتی که نمودار قیمتی و اطلاعات نادرستی را در دست داشته باشد، نمی تواند در هیچ بازار مالی سود خوبی کسب کند؛ درنتیجه یک منبع معتبر به منظور انجام تحلیل برای هر تحلیلگر و فعال بازار سرمایه ضروری است؛ برای مثال وب سایت تریدینگ ویو منبعی بسیار معتبر و قوی برای تحلیلگران تکنیکال است.

در این مطلب قصد بررسی وب سایت کریپتوکوانت را داریم که منبعی معتبر برای انجام تحلیل آنچین است؛ درنتیجه اگر شما قصد انجام تحلیل آنچین را داشته باشید، می توانید با خیالی آسوده از وب سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) و شاخص های فوق العاده کاربردی آن استفاده کنید و به این ترتیب سود خود را در بازار افزایش دهید و با اطمینان بیشتری در این بازار فعالیت کنید.

  • تحلیل

پیش از این درباره تحلیل آنچین (On-Chain) توضیحاتی ارائه دادیم. وب سایت کریپتوکوانت، با ارائه شاخص های مختلف، یکی از منابع معتبر برای انجام این نوع تحلیل است.

  • جمع آوری داده ها

داده های آماری و چارت هایی که در بسیاری از وب سایت ها ارائه می شوند، معتبر نیستند. حداقل می توان گفت برای شخصی که قصد استفاده و انتشار یا ارائه اطلاعات دقیقی را دارد، دسترسی به سایتی معتبر و قابل قبول برای همه، مانند کریپتوکوانت ضروری است. امکان عکس گرفتن از صفحات مختلف این وب سایت برای کاربران فراهم شده است تا بتوانند شاخص های موردنیاز خود را در مقالات و سخن رانی های خود استفاده کنند.

  • طراحی استراتژی

برای طراحی یک استراتژی معاملاتی باید رفتار قیمتی ارز موردنظر را در حالات مختلف بررسی کرد؛ برای مثال می توان به شاخص سختی شبکه یا جریان ورود و خروج نقدینگی به صرافی توجه کرد و آن ها را در زمان های مختلف و با تغییر میزان ورود و خروج و بررسی قیمت در آن زمان ها و رفتارهایی مشخص در هر ارز دیجیتال پیدا کرد.

با این کار احتمالاً شما نتیجه می گیرید که با افزایش میزان خروج کوین ها از صرافی قیمت ارز افزایش خواهد داشت؛ درنتیجه این حالت یعنی خروج ارز از صرافی به کیف پول درصورت تداوم برای مدتی می تواند سیگنالی برای آغاز رشد قیمت ارز باشد. به همین ترتیب می توانید شاخص های مختلف را برای ارزهای مختلف اعمال کنید و رفتارهای تکرارشونده را در آن ها تشخیص دهید تا به این ترتیب بتوانید تحلیلی از آینده آن ارز دیجیتال داشته باشید.

آموزش ثبت نام در سایت کریپتوکوانت

ثبت نام در سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) بسیار ساده است. کافی است به پلتفرم مراجعه کنید و با کلیک روی SIGN UP کار ثبت نام خود را پیش بگیرید. البته اگر شما پیش از این حساب کاربردی داشته باشید و بخواهید وارد آن شوید، باید روی گزینه SIGN IN کلیک کنید.

مورد دیگری که وجود دارد، رنگ زمینه صفحه است که می توانید بنا به خواست خودتان تم روز یا شب را انتخاب کنید. اگر روی آیکون ماه که در تصویر نیز مشخص شده است، کلیک کنید، تم شب با زمینه ای مشکی برای شما نمایان می شود.

سایت کریپتوکوانت

پس از کلیک روی گزینه SIGN UP باید اطلاعات موردنیاز را در کادرهای مربوط وارد کنید که شامل آدرس ایمیل، نام کاربری، انتخاب یک رمز عبور و ریفرال کد درصورت وجود هستند. ریفرال کد به عبارتی شامل چند کاراکتر است که درصورت دریافت و واردکردن آن در مراحل ثبت نام می توانید امتیازات و تخفیف هایی در استفاده از پلتفرم مربوط داشته باشید. استفاده از ریفرال کد اختیاری است. درنهایت با تأیید این مطلب که شما قوانین سایت کریپتوکوانت را پذیرفته اید، روی گزینه SUBMIT کلیک کنید.

سایت کریپتوکوانت

پس از ثبت نام یک ایمیل حاوی لینک فعال سازی برای شما ارسال می شود که با کلیک روی آن حساب کاربری شما فعال و آماده استفاده خواهد بود. همچنین زمانی که برای اولین بار وارد حساب کاربری خود می شوید، از شما سؤالاتی برای دانستن نوع معامله گری شما پرسیده می شود که می توانید بدون جواب دادن به این سؤالات از این مراحل بگذرید. برای این کار روی گزینه Skip کلیک کنید و اگر قصد پاسخ به سؤالات را داشتید، روی گزینه Get Started کلیک کنید.

سایت کریپتوکوانت

کار به پایان رسیده است و شما می توانید از اطلاعات و شاخص های فوق العاده کاربردی وب سایت کریپتوکوانت استفاده کنید تا به این ترتیب بتوانید سودهای بهتری داشته باشید، اما نکته ای که در ابتدای کار باید مدنظر داشته باشید، این است که نمودارها به طور پیش فرض برای بیت کوین اعمال شده اند که شما می توانید از کادری که در تصویر مشخص شده است و کلیک روی دو پیکان که مخالف هم هستند، ارز موردنظر خود را انتخاب کنید.

همچنین می توانید از کادر مربوط به جست وجو شاخص موردنظرتان را پیدا کرده و روی ارز موردنظرتان اعمال کنید. همان طور که مشاهده می کنید، تعداد دسته بندی شاخص ها بسیار زیاد هستند و هرکدام از آن ها شامل چندین شاخص درون خود هستند؛ برای نمونه دسته Exchange Flows به تنهایی 18 شاخص دارد.

سایت کریپتوکوانت
  • Dashboard

برای دسترسی سریع به شاخص هایی که همیشه استفاده می کنید، در سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) بخشی در نظر گرفته شده است که به کاربران اجازه می دهد شاخص های موردنظرشان را از میان تعداد بالای شاخص های سایت انتخاب کنند و در آن بخش قرار دهند. برای این کار کافی است روی گزینه Dashboard در نوار بالایی کلیک کنید و سپس از صفحه ای که پیش روی شما قرار می گیرد، روی گزینه آبی رنگ Add New Chart که در تصویر نیز مشخص شده است، کلیک کنید.

سایت کریپتوکوانت

 پس از کلیک روی Add New Chart در مرحله گذشته، منویی مانند شکل زیر پیش روی شما قرار می گیرد که گزینه اول، ارز دیجیتال و گزینه دوم شاخص موردنظر را در خود جای داده که شما می توانید براساس نیاز خود این موارد را انتخاب کرده و درنهایت روی گزینه آبی رنگ Add در پایین صفحه کلیک کنید. البته ناگفته نماند شما می توانید موارد بیشتری مانند تایم فریم، صرافی، نوع چارت و دیگر موارد را نیز در این بخش لحاظ کنید.

سایت کریپتوکوانت
  • Pro Chart

دسترسی به این بخش رایگان نیست و برای استفاده از آن باید حساب کاربری خود را ارتقا دهید، اما به هر حال Pro Chart به نمودارهایی حرفه ای اشاره دارد که توسط وب سایت تریدینگ ویو ارائه شده اند. همچنین امکان اعمال شاخص های مختلف روی نمودار در این بخش وجود دارد.

همچنین کاربران قادر به انتشار تحلیل خود در این بخش هستند یا در صورت تمایل می توانند از چارت ها و درواقع تحلیل دیگر تحلیلگران مطرح استفاده کنند و به این ترتیب شانس موفقیت خود را افزایش دهند. اگر قصد استفاده از خدمات این بخش را داشته باشید، کافی است بر روی گزینه Upgrade Now که در تصویر نیز مشخص شده است، کلیک کنید.

سایت کریپتوکوانت
  • Alert

اگر شما استراتژی معاملاتی خود را طراحی کرده باشید و به دنبال نقاط مناسب برای بازکردن یا بستن معاملات باشید، این بخش از وب سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) کمک بزرگی به شما می کند؛ چراکه بررسی هر لحظه وضعیت ارز کاری غیرمنطقی است.

همچنین با توجه به ویژگی های بازار ارزهای دیجیتال ممکن است قیمت یا شرایط به یک باره تغییر کند و به این ترتیب شما از سود بازار جا بمانید. برای جلوگیری از این شرایط امکان استفاده از Alert یا همان هشدار برای کاربران تعبیه شده است. در ادامه چگونگی استفاده از این بخش را به صورت کامل بیان می کنیم.

سایت کریپتوکوانت

در ابتدا پس از ورود به حساب کاربری از نوار بالایی روی گزینه Alert کلیک کنید و سپس در صفحه ای که برای شما نمایان می شود، روی گزینه + New custom alert کلیک کنید. پس از کلیک روی این گزینه آبی رنگ، صفحه ای برای شما به نمایش درمی آید که باید شرایط هشداری (Alert) که قصد ایجاد آن را دارید، در کادرهای مربوط وارد کنید.

ابتدا باید ارز دیجیتال موردنظر خود را انتخاب کنید که در این بخش به طور پیش فرض بیت کوین قرار گرفته است. در کادر Metric نیز شاخص موردنظر انتخاب شده و قرار می گیرد (انتخاب این شاخص به استراتژی معاملاتی شما بستگی دارد). برای بخش Exchange که به معنای صرافی است، می توانید همه صرافی ها یا یک صرافی خاص را انتخاب کرده تا شاخص برای آن اعمال شده و هشدار ایجادشده با توجه به وضعیت این صرافی عمل کند.

در بخش Resolution نیز می توانید به وب سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) بگویید اطلاعات را در چه بازه های زمانی جمع آوری کند. امکان انتخاب بازه های روزانه، ساعتی و برای هر بلوک وجود دارد. البته اگر قصد انتخاب بلوک و یا بازه ساعتی را داشته باشید، باید حساب کاربری خود را ارتقا دهید. در بخش Condition نیز باید شرایطی را که برای شما مهم است، مدنظر قرار دهید. در این بخش امکان انتخاب Above و Below به معنای بالا و پایین را دارید.

بخش Condition می تواند بالا یا پایین میزان آستانه (Threshold Value) که در بخش بعدی تنظیم می شود، قرار گیرد. در بخش Cool Down نیز تعیین می کنید هشدار بعد از چه زمانی تکرار شود؛ برای مثال هر 5 دقیقه، هر 10 دقیقه یا هر 1 ساعت.

درنهایت در بخش Channels می توانید انتخاب کنید که هشدارها از چه طریقی به شما برسند. در اینجا امکان انتخاب تلگرام (Telegram)، ایمیل (Email) و نوتیفیکیشن مرورگر (Browser Notification) برای کاربران وجود دارد. گزینه موردنظر خود را انتخاب کنید و با کلیک روی گزینه آبی رنگ Add به معنای اضافه کردن فرایند ایجاد اولین هشدار (Alert) خود را به پایان برسانید.

نوتیفیکیشن هایی که در این بخش دریافت می کنید، به دلیل زمان موردنیاز برای تأیید بلوک ها ممکن است با چند دقیقه تأخیر در دسترس شما قرار بگیرند.

سایت کریپتوکوانت
  • Quicktake

در این بخش می توانید تحلیل افراد مختلف را بررسی کنید؛ البته امکان به اشتراک گذاری تحلیل خودتان در این بخش نیز وجود دارد. استفاده از تحلیل دیگران از این جهت سودمند است که شما می توانید با شاخص هایی که دیگران در تحلیل خود استفاده می کنند و نحوه سیگنال گرفتن از آن شاخص ها آشنا شوید. همچنین ممکن است دیگر کاربران متوجه شرایطی بسیار سودساز شده باشند که از دید شما غافل مانده باشد.

سایت کریپتوکوانت
  • Pricing

همان طور که پیش از این نیز متوجه شدید، دسترسی به اطلاعات در سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) برای کاربران با سطوح مختلف دسته بندی شده است؛ یعنی افراد با قرارگرفتن در سطح Basic که از خدمات رایگان این وب سایت استفاده می کنند، به برخی خدمات سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) دسترسی نخواهند داشت.

کاربران در وب سایت کریپتوکوانت به 4 سطح کاربری مختلف دسترسی خواهند داشت که در ادامه شرایط هر سطح را برای شما عنوان خواهیم کرد تا درصورت تمایل سطح خود را از Basic به یکی از دیگر سطوح تغییر دهید.

  • Basic

این سطح کاربری برای معامله گران خرد یا علاقه مندان به بازار ارزهای دیجیتال مناسب است که می خواهند از داده ها و اطلاعات آماری سایت کریپتوکوانت برای تحلیل و دیگر اهداف خود استفاده کنند. این سطح کاربری رایگان است؛ البته کاربران تنها به اطلاعات سه سال اخیر دسترسی دارند و بررسی شاخص در تایم فریم های زیر 24 ساعت ممکن نیست. عدم امکان اعمال کردن چند هشدار (Alert) و همچنین استفاده از API سایت کریپتوکوانت نیز از دیگر محدودیت های این وب سایت برای سطح کاربری Basic به حساب می آید.

  • Advanced

سطح کاربری Advanced یا پیشرفته نیز که همچنان برای معامله گران خرد کاربردی است، اطلاعات بیشتر و به روز شده تری را البته با پرداخت مبلغی در اختیار کاربران قرار می دهد. مبلغ پرداختی برای کاربران پیشرفته در دو حالت محاسبه می شود. اگر شما تصمیم به پرداخت هزینه این سطح کاربری به صورت یک باره و به عبارت دیگر سالانه داشته باشید، هزینه استفاده از خدمات سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) به صورت ماهیانه 29 دلار محاسبه می شود.

به عبارت دیگر شما یک بار 348 دلار (29*12) را پرداخت کرده و از خدمات سایت برای یک سال استفاده می کنید، اما اگر قصد پرداخت تدریجی و ماهیانه برای استفاده از خدمات سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) را داشته باشید، باید ماهیانه 39 دلار پرداخت کنید.

در این سطح کاربری اطلاعات تا یک بلوک برای شما به روزرسانی می شود و شما به عنوان کاربر سطح Advanced حق اعمال 5 هشدار (Alert) را دارید. استفاده از اطلاعات تمام تاریخچه ارز دیجیتال یکی دیگر از امتیازات این سطح کاربری است.

  • Professional

سطح کاربری Professional یا حرفه ای نیز همان طور که از نام آن پیداست، برای معامله گران حرفه ای و متخصصان طراحی شده است. اطلاعات تا یک بلوک به روز شده و کاربران حق اعمال 20 هشدار (Alert) را دارند. دسترسی به کل تاریخچه ارز دیجیتال و حق استفاده از 800 درخواست API با به روزرسانی یک روزه برای پلتفرم های کاربران وجود دارد، اما استفاده از چنین خدماتی رایگان نیست و شما باید برای بهره بردن از چنین سطح خدماتی ماهیانه 109 دلار را به سایت کریپتوکوانت بپردازید؛ البته اگر تصمیم بگیرید مبلغ 12 ماه را به صورت یک باره به سایت پرداخت کنید، هزینه استفاده از این سایت ماهیانه 99 دلار برای شما محاسبه خواهد شد.

  • Premium

سطح کاربری پریمیوم (Premium) که باکیفیت ترین و بالاترین امکانات را در اختیار کاربران قرار می دهد، بیشتر از سمت معامله گران بسیار حرفه ای و شرکت ها استفاده می شود. استفاده از خدمات این سطح با پرداخت 799 دلار به صورت سالانه امکان پذیر است و کاربران این سطح نمی توانند هزینه را به صورت ماهیانه پرداخت کنند.

اعمال 100 هشدار (Alert)، استفاده بدون محدودیت از بخش Pro chart و API از دیگر خدمات سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) است که برای کاربران این سطح در نظر گرفته شده است.

سایت کریپتوکوانت

API چیست؟

در بخش سطوح کاربری سایت کریپتوکوانت با مفهومی به نام API برخورد داشتیم که یکی از امکانات سایت کریپتوکوانت برای برخی از سطوح کاربری نیز محسوب می شود. در این بخش مفهوم و کاربرد API را به زبان ساده بیان می کنیم که ابهامات احتمالی در این باره از بین بروند.

به زبان ساده می توان API را واسطی بین سایت های مختلف برای استفاده از خدمات هم در نظر گرفت؛ برای مثال اگر شخصی API سایت کریپتوکوانت را دریافت کند، می تواند استفاده از خدمات سایت کریپتوکوانت را برای کاربران وب سایت خود فراهم کند. شبیه چنین شرایطی را در بسیاری از سایت های اقتصادی می بینیم که مثلاً شخصی به کمک دریافت API، قیمت آنی ارزهای دیجیتال را از یک سایت مرجع دریافت می کند و هم زمان در وب سایت خود نشان می دهد.

 

معرفی شاخص های کاربردی سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant)

شاخص های سایت کریپتوکوانت بسیار کاربردی هستند؛ با این حال تعداد آن ها بسیار بالاست و امکان بررسی همه آن ها در این مقاله وجود ندارد. در ادامه برخی از کاربردی ترین شاخص ها و نحوه سیگنال گرفتن از آن ها را برای شما شرح داده ایم.

  • Exchnage Reverse

این شاخص تحلیلی با توجه به تعداد بیت کوین های انباشت شده درون صرافی ها ارائه می دهد. نمودار آبی رنگ به تعداد بیت کوین ها درون صرافی اشاره دارد؛ درحالی که نمودار مشکی رنگ نمودار قیمتی بیت کوین را نشان می دهد که در هر سایت تحلیلی (همچون تریدینگ ویو) نیز می توانید ببینید.

به زبان ساده می توان گفت زمانی که نمودار آبی رنگ صعودی باشد به این معناست که تعداد بیت کوین های درون صرافی در حال افزایش هستند و اگر نزولی شود، می توان گفت بیت کوین ها در حال انتقال از صرافی به کیف پول ها هستند. همان طور که در شکل هم مشاهده می کنید، این دو نمودار در بیشتر نقاط با هم هم بستگی (کرولیشن) ندارند و خلاف جهت یکدیگر حرکت می کنند.

زمانی که معامله گران و سرمایه گذاران، دارایی های خود را که می تواند بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگری باشد، از کیف پول به صرافی انتقال دهند، چنین برداشت می شود که آن ها قصد فروش ارزهای خود را دارند؛ درنتیجه با بالارفتن این آیتم می توان انتظار افزایش عرضه و درنتیجه کاهش قیمت را داشت و برعکس زمانی که فعالان بازار دارایی خود را از صرافی به کیف پول شخصی انتقال می دهند، انتظار می رود افرادی که قصد فروش دارایی خود را دارند کاهش یابند و درنتیجه تقاضا و در پی آن قیمت نیز بالا برود.

سیگنال: از این شاخص چنین برداشت می شود که با صعودی شدن نمودار آبی رنگ می توان احتمال روندی نزولی را داشت و اگر نمودار آبی رنگ یا همان شاخص Exchange Reserve نزولی شود، احتمالاً روندی صعودی در پیش خواهیم داشت.

سایت کریپتوکوانت
  • Exchange Netflow

در این شاخص نیز نمودار مشکی رنگ، نمودار قیمتی بیت کوین است (البته می توانید از این شاخص برای تحلیل دیگر ارزهای دیجیتال نیز استفاده کنید). میله های قرمز و سبزرنگ ورود و خروج ارز (در اینجا بیت کوین) را به صرافی نشان می دهند. میله های سبزرنگ ورود بیت کوین به صرافی را نشان می دهند؛ درحالی که میله های قرمزرنگ نشان دهنده خروج بیت کوین از صرافی هستند.

زمانی که افراد بیت کوین های خود را از کیف پول به صرافی انتقال دهند، به این معناست که قصد فروش آن را دارند؛ درنتیجه عرضه بالا می رود و قیمت کاهش پیدا می کند. این حالت زمانی پیش می آید که میله های سبزرنگ زیاد و با ارتفاع بالا باشند؛ درنتیجه می توان گفت در این شاخص زمانی که میله های سبزرنگ برای مدتی با ارتفاع مناسب و پشت سر هم ظاهر شوند و در مقایسه با میله های قرمزرنگ در همان بازه زمانی بیشتر و پرقدرت تر (بلندتر) باشند، می توان انتظار کاهش قیمت را داشت.

عکس این شرایط نیز می تواند برقرار باشد و شاهد رشد قیمت در ارز باشیم. برای آنکه قیمت بالا برود، باید تعداد بیت کوین هایی که از صرافی به کیف پول منتقل می شوند، بیشتر شود. اگر بخواهیم چنین شرایطی را در شاخص Exchange Netflow پیدا کنیم، باید به دنبال شرایطی باشیم که در آن میله های قرمز در مقایسه با میله های سبز با ارتفاع و قدرت بیشتری تکرار می شوند.

همان طور که در شکل زیر مشاهده می کنید، میله های قرمز برای یک بازه زمانی با ارتفاع مناسب و به صورت مداوم ظاهر شدند؛ به طوری که حضور و شدت آن ها در مقایسه با میله های سبزرنگ قابل تشخیص بود. در چنین شرایطی می توان انتظار افزایش قیمت را داشت؛ چیزی که برای بیت کوین نیز رخ داد و این ارز توانست یک صعود عالی را تجربه کند.

سایت کریپتوکوانت

اگر این شاخص و نمودار برای شما پیچیده است یا اگر قصد دارید ورود و خروج بیت کوین را برای یک بازه زمانی خاص بررسی کنید، می توانید با کلیک و درگ کردن در صفحه نمودار، شاخص را به صورت واضح تر و برای یک بازه زمانی مشخص بررسی کنید.

همان طور که در شکل زیر می بینید، میله ها با وضوح بیشتر و برای یک بازه زمانی به نمایش درآمده اند که امکان بررسی را برای آن بازه با دقت بالاتر ممکن می کنند. البته دو اهرم در پایین و سمت چپ و راست هر شاخص وجود دارد که با کشیدن این دو اهرم نیز می توانید بازه زمانی موردنظرتان را انتخاب کنید.

سایت کریپتوکوانت

در شاخص Exchange Netflow شما می توانید برآیند جریان ورود و خروج بیت کوین از صرافی ها را مشاهده کنید که به کمک این شاخص میانگین جریانات به صرافی به صورت جامع تری در اختیار شما قرار گرفته است، اما اگر استراتژی معاملاتی شما طوری طراحی شده که تنها جریان ورود یا فقط جریان خروج بیت کوین از صرافی برای شما حائز اهمیت است، می توانید از دو شاخصی که در ادامه خواهیم آورد، استفاده کنید.

Exchange Inflow

شاخص Exchange Inflow جریان ورود بیت کوین به صرافی را جداگانه بررسی می کند. باز هم خط مشکی رنگ نمودار قیمت بیت کوین را نشان می دهد و میله های سبزرنگ حجم بیت کوین هایی را نشان می دهند که از کیف پول به صرافی منتقل شده اند.

در توضیح این شاخص باید گفت زمانی که بیت کوین ها از کیف پول به صرافی منتقل می شوند، در صورتی که در معاملات نقدی (Spot) مبادله شوند، سبب کاهش قیمت خواهند شد، ولی اگر بیت کوین های منتقل شده از کیف پول وارد معاملات مشتقه شوند، نوسان ایجاد می کنند و روندی بلندمدت را برای بیت کوین شکل نخواهند داد.

از آنجا که انتقال کوین ها از کیف پول به صرافی شامل هزینه خواهد بود، این کار معمولاً با اهداف زیر صورت می گیرد:

  • فروش کوین ها که سبب ایجاد یک روند نزولی می شود.
  • برای معامله گری و ترید در معاملات مشتقه که سبب ایجاد نوسان در قیمت می شود.
  • گاهی نیز سرمایه گذاران با اهدافی مانند شرکت در ایردراپ ها، استیکینگ و فعالیت های این چنینی بیت کوین و یا هر ارزی که داشته باشند، از کیف پول به صرافی منتقل می کنند که این انتقال تأثیری بر نمودار قیمتی نخواهد داشت.
سایت کریپتوکوانت

سرمایه گذاران در روند خروج بیت کوین از صرافی به کیف پول ممکن است این کار را با دو هدف انجام دهند.

  • انتقال بیت کوین از صرافی به کیف پول پس از خرید، که این حرکت در صورتی که در معاملات نقدی انجام شود، می تواند نشانه ای از صعود قیمتی باشد، چراکه خریداران قصد نگه داری کوین های خریداری شده را حداقل برای مدتی دارند (با توجه به کارمزد انتقال، این کار با هدفی خاص انجام خواهد شد).
  • انتقال بیت کوین هایی که در معاملات مشتقه دیگر موردنیاز نیستند، زمانی از طرف معامله گران انجام می شود که معامله گر سودی کسب کرده یا با هدف کم کردن ریسک پرتفوی خود اقدام به انتقال بیت کوین های خود از صرافی به کیف پول کند. نتیجه این کار می تواند این باشد که معاملات مشتقه کمتر و درنتیجه نوسانات کمتری را در بازار شاهد باشیم.
سایت کریپتوکوانت
  • CDD (Coin Days Destroyed)

این شاخص در سایت کریپتوکوانت از ضرب مقدار بیت کوین در تعداد روزهایی که بیت کوین یا بیت کوین ها در کیف پول هودل شده بوده و خرج نشده بودند به دست می آید؛ برای مثال اگر یک سرمایه گذار 10 واحد بیت کوین را به مدت 180 روز در کیف پول خود نگه داری کند و آن را انتقال ندهد، Coin Days محاسبه شده برای این تراکنش پس از 180 روز، 1800 است؛ درحالی که اگر فردی 10 واحد بیت کوین را 20 روز در کیف پول خود نگه داری کند و سپس اقدام به انتقال بیت کوین یا به عبارتی خرج بیت کوین کند، عدد Coin Days برای این تراکنش 200 خواهد بود.

می بینید تعداد روزهایی که بیت کوین در کیف پول به صورت خرج نشده باقی می ماند نیز در این شاخص مهم است و میزان بیت کوین تنها مؤلفه در محاسبه آن نیست.

Coin Days درواقع طول عمر بیت کوین در یک تراکنش را نشان می دهد که به گفته بسیاری از متخصصان این رقم بسیار مهم است؛ زیرا تصمیم انتقال بیت کوین وقتی از سمت فردی باشد که دارایی خود را سه سال هودل (نگه داری) کرده است با شخصی که دارایی خود را تنها برای یک هفته نگه داری کرده است، یکسان نیست و هرکدام ارزش متفاوتی دارند. Destroyed به معنای نابودشده است و در این شاخص نیز به نابودی بیت کوین یا به عبارت دیگر به خرج آن در تراکنش اشاره دارد، اما اجازه دهید روش استفاده از این شاخص را در معاملات بیان کنیم.

پیش از هر چیز باید بدانید بررسی روزانه این شاخص اطلاعات خاصی را به شما نمی دهد و بهتر است شاخص CDD را در یک بازه زمانی بررسی کنید. سرمایه گذاران بزرگ همواره به دنبال کسب سود با خرید دارایی در قیمت پایین و فروش آن در قیمت های بالا هستند.

درنتیجه می توان از این طرز تفکر و نوع سرمایه گذاری چنین برداشت کرد که اگر شاخص CDD مقادیر بالایی را ثبت کند، می توان نتیجه گرفت که سرمایه گذاران بلندمدت، به هدف موردنظر خود در کسب سود رسیده یا تصمیم گرفته اند توازنی در سبد پورتفوی خود ایجاد کنند. در چنین شرایطی این گروه از سرمایه گذاران اقدام به فروش و درواقع عرضه بیت کوین های خود می کنند و درنتیجه می توان انتظار کاهش قیمت را پس از آن داشت.

در صورتی که بیت کوین ها با هدف فروش از کیف پول به صرافی منتقل شوند، احتمالاً با عرضه و متعاقباً کاهش قیمت روبه رو خواهیم بود؛ درحالی که اگر بیت کوین ها از یک کیف پول به کیف پول دیگری منتقل شوند، کاهش قیمت ندارند؛ به همین دلیل شرایط مختلفی را برای این نمودار داریم و گفته می شود هرگز حتی از بهترین اندیکاتور و شاخص ها به تنهایی در تحلیل خود استفاده نکنید.

اگر ثبت مقادیر بالا در این شاخص تدریجی باشد که این حالت در روندهای صعودی دیده می شود، به این معناست که احتمالاً نهنگ ها در حال فروش دارایی خود به سرمایه گذاران در تقاضای ایجادشده در روند صعودی هستند؛ درنتیجه قیمت و شاخص CDD هر دو روند صعودی به خود گرفته و سپس شاهد افت قیمت خواهیم بود.

کاهش تدریجی شاخص CDD نیز به این معناست که افراد، هودلربودن را انتخاب کرده اند و همچنین می توان چنین برداشت کرد که تعداد هودلرها در حال افزایش است. این حالت بیشتر در زمانی که در یک روند صعودی، اصلاحی رخ دهد مشاهده می شود که پس از چنین شرایطی معمولاً می توان انتظار یک رشد قیمت را داشت.

مقادیر پایین این شاخص نیز علاقه نداشتن به فروش دارایی هودلرها را نشان می دهد که این عامل می تواند یکی از شرایط لازم برای صعود قیمت باشد؛ البته ناگفته نماند مقدار کم CDD می تواند کاهش فعالیت نهنگ ها را نیز نشان دهد.

سیگنال: افزایش تدریجی شاخص، روندی نزولی در پی خواهد داشت و کاهش تدریجی شاخص، روندی صعودی را به دنبال دارد. میزان بالای این شاخص می تواند افت قیمت و میزان کم آن می تواند نشانه ای برای افزایش قیمت باشد.

سایت کریپتوکوانت
  • Puell Multiple

شاخص Puell Mutiple یکی دیگر از شاخص های کاربردی سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) در تحلیل آنچین است که ارزش روز بیت کوین را در مقایسه با 365 روز گذشته بیان می کند. بسیاری از دارندگان بیت کوین یا هر ارز دیجیتال دیگر، زمانی که در طول یک سال بتوانند سود چشمگیری را کسب کنند، دست به فروش کل یا بخشی از دارایی خود می زنند. در چنین شرایطی با افزایش عرضه و متعاقباً بالارفتن فشار فروش و درنتیجه افت قیمت مواجه خواهیم شد.

به طورکلی بالارفتن Puell Multiple نشان می دهد درآمد ماینرها با توجه به هزینه هایی که باید برای استخراج بپردازند، بالاست. اگر در چنین حالتی قیمت بیت کوین را با درآمد ماینرها و میزان هش ریت بسنجیم، متوجه می شویم بیت کوین با رقمی بالاتر از ارزش واقعی خود در حال معامله شدن است که این موضوع می تواند ماینرها را تشویق به فروش و درنتیجه افزایش عرضه کند و در پی این شرایط می توان شاهد افت قیمت باشیم.

ولی اگر شرایطی برعکس آنچه گفتیم رخ دهد، به این معناست که درآمد ماینرها با توجه به هزینه ای که پرداخت می کنند، بسیار کم شده است. این شرایط تا آنجا ادامه می یابد که برخی ماینرها به دلیل ناتوانی در پرداخت هزینه برق، اقدام به خاموش کردن ماینرهای خود می کنند.

این وضعیت نشان می دهد بیت کوین با رقمی پایین تر از ارزش واقعی خود در حال معامله شدن است و در چنین شرایطی ماینرها، بیت کوین های استخراج شده را نگه داری می کنند که این موضوع می تواند به افزایش قیمت به دلیل کاهش عرضه ختم شود.

پس از آشنایی با این شاخص باید بتوانیم از اطلاعات این شاخص در معاملات خود استفاده کنیم. برای استفاده از این شاخص، توجه به دو عدد 0.5 و 4 در محور عمودی سمت چپ شاخص ضروری است. اگر شاخص به زیر 0.5 برسد، می توان انتظار یک صعود قیمت را در روند بیت کوین داشت، اما اگر میزان این شاخص از 4 فراتر برود، نشانه آماده شدن بیت کوین برای یک روند نزولی است.

سیگنال: اگر شاخص به بالای 4 برسد، سیگنال فروش و در صورتی که به 0.5 و زیر آن برسد، سیگنالی برای خرید بیت کوین صادر می شود.

سایت کریپتوکوانت
  • Funding Rate

فاندینگ ریت (Funding Rate)، شاخص یا اندیکاتوری است که با توجه به معاملات Perpetual حرکت می کند؛ البته استفاده از این اندیکاتور در سایت کریپتوکوانت تنها به معامله گران Perpetual محدود نیست و دیگر افراد نیز می توانند به کمک این شاخص، آینده روند ارز را پیش بینی کنند.

چنانچه پیش از هر چیز بخواهیم توضیح مختصری از مفهوم فاندیگ ریت داشته باشیم، باید بگوییم با استفاده از فاندینگ ریت همگرایی بین معاملات نقدی (Spot) و معاملات آتی (Future) ایجاد می شود. قیمت در بازار نقدی و آتی کمی متفاوت است که با رسیدن تاریخ سررسید قراردادهای آتی سنتی این قیمت ها به هم نزدیک می شوند.

معاملات آتی می توانند از نوع سنتی یا Perpetual باشند که تفاوت بین آن ها، وجود تاریخ انقضای معاملات آتی سنتی است، اما در معاملات آتی Perpetual که تاریخ انقضا وجود ندارد، باید به نحوی قیمت را کنترل کرد. برای این کار صرافی هایی که امکان انجام معاملات Perpetual را برای کاربران خود فراهم کرده اند، سیاستی را در پیش گرفته اند که طی آن معامله گران Perpetual با هدف کنترل قیمت، مبلغی را به یکدیگر پرداخت می کنند و صرافی سهمی از این مبلغ نخواهد داشت.

اگر Funding Rate مثبت، یعنی بالای صفر باشد، به معنای سلطه خریداران خواهد بود. کسانی که معاملات Perpetual باز خرید داشته باشند، باید مبلغی را به دارندگان معاملات باز فروش پرداخت کنند که این موضوع سبب می شود برخی خریداران برای پرداخت نکردن مبلغ معاملات خود را ببندند یا عده ای معامله فروش باز کنند (حتماً می دانید معاملات خرید تقاضای بالا را ایجاد می کند و سپس سبب افزایش قیمت می شود؛ درحالی که معاملات فروش عرضه بالا و در پی آن کاهش قیمت را به دنبال خواهند داشت).

اما اگر فاندینگ ریت (Funding Rate) منفی باشد، شرایط برعکس خواهد بود؛ یعنی در چنین شرایطی فروشندگان قدرت را به دست گرفته اند و سبب ایجاد عرضه در بازار شده اند. در چنین مواقعی فروشندگان برای ایجاد تعادل در بازار موظف هستند مبلغی را به دارندگان معاملات باز خرید از نوع Perpetual بپردازند؛ درنتیجه برخی فروشندگان اقدام به بستن معاملات خود کرده و برخی ممکن است برای دریافت مبلغ، معاملات خرید باز کنند که به این ترتیب افت قیمت ایجادشده جبران خواهد شد.

پس از فهم مفهوم Perpetual، اجازه دهید استفاده از این شاخص را نیز توضیح دهیم. این شاخص در دسته Derivatives قرار گرفته است. همان طور که در شکل هم مشخص است، زمانی که فاندینگ ریت مثبت باشد (این حالت با میله های سبزرنگ در شاخص نشان داده شده است)، خریداران باید مبلغی را به فروشندگان پرداخت کنند؛ درنتیجه به دلیل بستن معاملات خرید از سوی برخی معامله گران شاهد افت قیمت خواهیم بود.

همچنین زمانی که Funding Rate منفی باشد، فروشندگان باید مبلغی را به خریداران پرداخت کنند که با توجه به دلایل گفته شده، سبب افزایش قیمت خواهد شد.

سیگنال: معمولاً فاندینگ ریت مثبت، روندی نزولی در پی خواهد داشت؛ در صورتی که فاندینگ ریت منفی، ایجاد روندی صعودی را نشان می دهد.

سایت کریپتوکوانت

سخن پایانی

بازار ارزهای دیجیتال تفاوت هایی با دیگر بازارهای مالی دارد که همین موضوع سبب شده است تحلیل در این بازار علاوه بر داده های مشترک با دیگر بازارها، به اطلاعات و داده های متفاوتی نیز نیاز داشته باشد. تحلیل آنچین که تنها مخصوص بازار ارزهای دیجیتال است، توسط برخی پلتفرم ها ارائه شده است که سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) یکی از بهترین منابع برای انجام این تحلیل است.

در این مطلب تلاش کردیم وب سایت کریپتوکوانت و برخی از کاربردی ترین شاخص های آن را برای شما شرح دهیم تا بتوانید از این پس از این وب سایت فوق العاده کاربردی در تحلیل های خود استفاده کنید و نتایج بهتری را در معاملات خود داشته باشید.

پرسش های متداول

تدوین استراتژی، انجام تحلیل آنچین و استفاده از داده ها در مقالات و کنفرانس ها

استفاده از خدمات سایت تنها برای کاربران سطح Basic رایگان است.

چهار دسته: کاربران Basic که خدمات رایگانی را دریافت می کنند، کاربران پیشرفته که ماهیانه 29 دلار پرداخت کرده و خدمات بیشتر و با اطلاعات به روزتری را دریافت می کنند، کاربران حرفه ای که اطلاعات به روز و شرایط بهتری را در مقایسه با گروه پیشین دریافت می کنند که البته باید ماهیانه مبلغ 99 دلار را بپردازند، کاربران حرفه ای برای تحلیل های تخصصی تر به اطلاعات دقیق تری نیاز دارند و درنهایت کاربران سطح پریمیوم که با پرداخت هزینه بالاتر اطلاعات و خدمات بهتر و باکیفیتی را دریافت می کنند و به این ترتیب تحلیل های دقیق تری نیز انجام می دهند. کاربران پریمیوم ماهیانه مبلغ 799 دلار پرداخت می کنند.

خیر، ارز دیجیتال بیت کوین به دلیل داشتن داده های بیشتر و انجام معاملات بالاتر می تواند به عنوان شاخص بازار ارزهای دیجیتال عمل کند، اما امکان تحلیل در سایت کریپتوکوانت (CryptoQuant) تنها برای بیت کوین طراحی نشده است و شما می توانید ارز دیجیتال خود را انتخاب کنید. البته هر شاخص برای گروهی از ارزهای دیجیتال طراحی شده است.

شاخص Exchange Netflow برآیند ورود و خروج دارایی به صرافی را بررسی می کند؛ البته امکان بررسی ورود دارایی به صرافی و خروج دارایی از صرافی به ترتیب به کمک شاخص های Exchange Inflow و Exchange Outflow فراهم شده است.