وجود عبارت Morgan در بخش ابتدایی نام شرکت مورگان استنلی تصادفی نبوده و به نوه J.P. Morgan اشاره دارد. این شرکت را Henry S. Morgan و افراد دیگر در سال 1935 تأسیس کردند. در ابتدا این شرکت به عنوان یک بانک سرمایه گذاری ایجاد شد، اما اکنون حوزه فعالیت های آن به طور قابل توجهی از این محدوده فراتر رفته است؛ برای مثال عملیات بانک تجاری این شرکت با Wells Fargo & Co. (WFC) و سایر مراکز مشابه در حال رقابت است.
بانکداری سرمایه گذاری، خدمات مدیریت سرمایه گذاری، اوراق بهادار و خدمات مدیریت ثروت را به افراد، شرکت ها، مؤسسات مالی و دولت ها ارائه می دهد. شرکت Morgan با افزایش 16 درصدی، برای سال مالی 2020 درآمد سالانه 48.2 میلیارد دلار را در مقایسه با 41.4 میلیارد دلار سال پیش از آن ثبت کرده است.
تاریخچه شرکت مورگان استنلی (Morgan Stanley)
مورگان استنلی یک بانک سرمایه گذاری جهانی است که در 16 سپتامبر 1935 توسط Henry Sturgis Morgan و Harold Stanley تأسیس شد. دفتر مرکزی این شرکت در Manhattan شهر نیویورک واقع شده و شعب متعدد خود را در 42 کشور جهان رهبری می کند.
درواقع این شرکت درنتیجه قانون Glass-Steagall Act تشکیل شده است که بانک های ایالات متحده را ملزم می کرد تا بانکداری سرمایه گذاری و بانکداری تجاری خود را از هم جدا کنند؛ چراکه پس از رکود بزرگ اقتصادی در آمریکا، بسیاری از بانک های تجاری به استفاده از وجوه سپرده گذاران و ریسک های متعدد، متهم شده بودند.
در آن زمان شرکت J.P Morgan تصمیم گرفت فعالیت های مربوط به بانکداری تجاری را ادامه دهد. به این ترتیب کارکنان آن، به ویژه Sturgis Morgan و Harold Stanley Morgan شرکت را ترک کرده و یک شرکت بانکداری سرمایه گذاری راه اندازی کردند.
روند بعدی تشکیل شرکت مورگان استنلی
این شرکت در اولین سال تأسیس خود، 24 درصد از سهم بازار (1.1 میلیارد دلار) را در میان عرضه های عمومی و عرضه های خصوصی به دست آورد. این شرکت در سال 1938 به عنوان پذیره نویس اصلی در توزیع اوراق قرضه در آمریکا منصوب شد. پس از آن در سال 1941 و طی سازمان دهی مجدد در شرکت، مورگان استنلی توانست در بیزینس اوراق بهادار سرمایه گذاری کند. یک سال بعد در سال 1942، مورگان استنلی به بورس اوراق بهادار نیویورک پیوست.
عرضه اولیه (IPO های) در شرکت مورگان استنلی
در سال های 1951 تا 1961، شرکت مورگان استنلی درگیر برخی فعالیت های مربوط به تأمین مالی عمومی بود که این فعالیت ها شامل مدیریت مشترک اوراق قرضه با رتبه AAA 50 میلیون دلاری بانک جهانی (World Bank’s)، انتشار بدهی 300 میلیون دلاری جنرال موتور (General Motor’s)، عرضه سهام 231 میلیون دلاری IBM و ارائه بدهی 250 میلیون دلاری AT & T می شد.
در سال های بعد از آن نیز، این شرکت به عنوان پذیره نویسی در برخی از بزرگ ترین IPO های فناوری، مانند Netscape، Cisco، Broadcom، VeriSign، Groupon، Salesforce، Priceline، Compaq و Google خدمت کرد.
بحران مالی و شرکت مورگان استنلی
در طول بحران مالی، شرکت مورگان استنلی 80 درصد از ارزش بازار خود را طی سال های 2007 تا 2008 از دست داد؛ به همین دلیل برای نجات از این بحران، شرکت از چندین نهاد سرمایه دریافت کرد. در سپتامبر 2007، شرکت China Investment Corporation در ازای اوراق بهاداری که در سال 2010 به سهام 9.9 درصدی تبدیل می شد، 5 میلیارد دلار به شرکت تزریق کرد.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
در سپتامبر 2008 نیز شرکت مورگان استنلی، 9 میلیارد دلار از Mitsubishi UFJ Financial Group یعنی بزرگ ترین بانک ژاپن دریافت کرد. علاوه بر این، خزانه داری ایالات متحده آمریکا نیز به عنوان بخشی از کمک مالی 700 میلیارد دلاری که برای مؤسسات مالی مشکل دار در نظر گرفته بود، 10 میلیارد دلار را برای سرمایه گذاری در شرکت مورگان استنلی اختصاص داد. همچنین این شرکت مبلغ 107.3 میلیارد دلار از Federal Reserve برای کمک به انجام عملیات نقدی خود وام گرفت که با به کمبود نقدینگی مواجه هستند.
ویژگی های شرکت مورگان استنلی
- 60 هزار نیروی انسانی در شعب بین المللی این شرکت مشغول به کار هستند.
- بخش مربوط به اوراق بهادر نهادی مورگان استنلی، با درآمد خالص 25.9 میلیارد دلاری در سال مالی 2020 پول سازترین بخش این شرکت بوده است.
- این شرکت به حدود 3.5 میلیون نفر مشاوره مالی می دهد.
- دارایی تحت مدیریت آن ها بیش از 2.3 تریلیون دلار اعلام شده است.
- در شعب مختلف این شرکت بیش از 55 هزار کارمند فعالیت می کنند.
- این شرکت برای مشتریان ثروتمند خود امکان دسترسی به صندوق های مالی حاوی بیت کوین را فراهم کرده است.
معرفی بخش های مختلف شرکت مورگان استنلی
درواقع این شرکت یک بانک سرمایه گذاری جهانی و شرکت مدیریت ثروت بوده و از سه راه اصلی زیر کسب درآمد می کند که در ادامه به معرفی هریک از آن ها می پردازیم:
- اوراق بهادار نهادی/ Institutional Securities
- مدیریت ثروت/ Wealth Management
- مدیریت سرمایه گذاری Investment Management
معرفی بخش اوراق بهادار نهادی در شرکت مورگان استنلی
مشتریان این بخش از شرکت شامل شرکت ها، دولت ها، مؤسسات مالی و مشتریان ثروتمند با درآمد خالص بالا و فوق العاده بالا می شود. این بخش خدماتی مانند بانکداری سرمایه گذاری، فروش و معامله و فعالیت های وام دهی شرکتی و سایر موارد مشابه را به مشتریان خود ارائه می دهد. در سال مالی 2020، درآمدهای حاصل از بانکداری سرمایه گذاری 46 درصد و درآمد حاصل از سرویس فروش و معامله 32 درصد در مقایسه با سال 2019 افزایش داشته است. سرویس بانکداری سرمایه گذاری این شرکت با دریافت کارمزد خدمات مشاوره ای مانند تحدید ساختار، ادغام و تملیک درآمد کسب می کند. در سطح جهانی نسبت به سایر شرکت ها، مورگان استنلی به طور مداوم در ادغام و تملیک و عرضه اولیه عمومی (IPO) رتبه بالایی به دست می آورد. از نظر سرویس فروش و معامله (Trade) نیز، مورگان استنلی به عنوان یک بازارساز برای خرید و فروش ابزارهای مالی توسط مشتریان عمل کرده و از این طریق سود کسب می کند.
معرفی بخش مدیریت ثروت در شرکت مورگان استنلی
بخش مدیریت ثروت این شرکت طیف وسیعی از خدمات و راه حل های مالی را به مشتریان این بخش یعنی سرمایه گذاران فردی، کسب و کارها، مؤسسات کوچک تا متوسط ارائه می دهد. مورگان استنلی خدمات این بخش را به صورت محصولات و خدماتی در زمینه کارگزاری، مشاوره سرمایه گذاری، برنامه های بازنشستگی و برنامه ریزی مالی و ثروت ارائه می دهد.
درنتیجه رشد درآمدهای مدیریت دارایی، درآمد خالص بخش مدیریت ثروت در سال 2020 در مقایسه با سال مالی 2019 افزایش یافته است. این بخش درآمد خالص 19.1 میلیارد دلاری را همراه با حاشیه 23 درصدی قبل از مالیات به دست آورده است.
معرفی بخش مدیریت سرمایه گذاری در شرکت مورگان استنلی
مدیریت سرمایه گذاری کوچک ترین بخش شرکت مورگان استنلی است و بیشتر کار خود را با سرمایه گذاران نهادی انجام می دهد. منظور از سرمایه گذاران نهادی موقوفات، نهادهای دولتی، صندوق های ثروت حکومتی و شرکت های بیمه است. در سال مالی 2020، درآمد خالص بخش مدیریت سرمایه گذاری 3.73 میلیارد دلار بوده و درآمدهای مدیریت دارایی در این سال به رکورد 781 میلیارد دلار رسید که این امر منعکس کننده سطوح بالاتر دارایی و جریان های مثبت است.
درآمد خالص بخش Investment Management از دو مکان «سرمایه گذاری» و «مدیریت دارایی» به دست می آید که هر دوی آن ها در سال 2020 با رشد همراه بوده اند.
نظر شرکت مورگان استنلی در خصوص بازار ارزهای دیجیتال
با وجود اینکه این شرکت به صورت مستقیم ارزهای دیجیتال را برای مشتریان خرده فروشی خود معامله نمی کند، راه هایی را برای خرید ارزهای دیجیتال از طریق صندوق های مختلف خود به سرمایه گذاران ارائه می دهد. براساس سخنان James Gorman مدیرعامل فعلی مورگان استنلی، این شرکت بر اهمیت و قدرت ارزهای دیجیتال واقف است و آن را لزوماً یک بازار کوتاه مدت و زودگذر قلمداد نمی کند. براساس ادعای وی، در حال حاضر مشتریان این شرکت تقاضای زیادی درباره ارائه ارزهای دیجیتال ندارند. همچنان ممکن است طی سال های آینده این وضعیت تغییر کند و تکامل یابد؛ با این حال دارایی های دیجیتال چیزی نیست که اقتصاد شرکت را به مسیر دیگری هدایت کند.
شرکت مورگان استنلی اولین بانک بزرگ ایالات متحده آمریکاست که برای مشتریان بخش «مدیریت ثروت» خود امکان دسترسی به صندوق های بیت کوین را فراهم کرده است. این اقدام مورگان استنلی گامی بزرگ در مسیر پذیرش بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به عنوان یک طبقه دارایی بوده است.