شاخص Miner Reserve چیست؟

شاخص Miner Reserve مقدار بیت کوین موجود در والت ماینرها را به ما نشان می دهد. ماینرها یکی از عوامل مهم در بازار ارزهای دیجیتال هستند و زیر نظر گرفتن آن ها می تواند در پیش بینی قیمت ارز دیجیتال در آینده بسیار کمک کننده باشد. این شاخص اغلب همگام با قیمت حرکت می کند، ولی در بعضی مواقع که فشار تقاضا افزایش می یابد، ممکن است تغییراتی در روند آن ها صورت گیرد.

این شاخص یکی از مهم ترین شاخص ها در ارز دیجیتال است؛ به طوری که قیمت بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتالی به طور مستقیم به آن بستگی دارد و به این صورت است که قیمت همراه با این شاخص حرکت می کند؛ در نتیجه زیر نظر گرفتن دقیق فعالیت ماینرها و اینکه تا چه حد می توانند در بازار فعلی به تولید بیت کوین بپردازند، می تواند در پیش بینی قیمت بیت کوین بسیار تأثیرگذار باشد.

از زمان معرفی بیت کوین تا چند سال گذشته تولید بیت کوین تا حدی افزایش یافت که از 21 میلیارد بیت کوین قراردادی حدود 18 و نیم میلیارد آن استخراج شده بود. برای جلوگیری از استخراج بیت کوین و تمام شدن آن سازنده بیت کوین تولید بیت کوین را به نصف تولید قبلی رساند؛ یعنی ماینرها را محدود کرد تا نتوانند از یک حدی بیشتر بیت کوین استخراج کنند.

این کار سبب شد بیت کوین کمیاب شده و درنتیجه تقاضا برای آن و قیمت آن نیز افزایش یابد. شاخص miner reserve میزان تولید بیت کوین ها توسط ماینرها را زیر نظر می گیرد.

مقایسه Miner Reserve و دیگر شاخص های ارز دیجیتال

همان طور که می دانید در دنیای ارز دیجیتال بسیاری از شاخص ها وجود دارند که با استفاده از آن ها می توان در برخی از موارد قیمت آینده رمزارز موردنظر را پیش بینی کرد. از جمله مهم ترین این شاخص ها می توان FCAS,ELR,NVT و miner reserve را نام برد.

هریک از این شاخص ها مزایا و معایبی دارند و اغلب سرمایه گذاران یا کارشناسان ارز دیجیتال برای پیش بینی آینده یک ارز از همه این شاخص ها استفاده می کنند. نحوه اندازه گیری هر شاخص و حدس گام بعدی قیمت ارز در مقایسه با دیگری بسیار متفاوت است و برخی از آن در تحلیل های فاندامنتال و برخی دیگر در تحلیل های تکنیکال استفاده می شوند.

تحلیل فاندامنتال که به تحلیلی بنیادی نیز شهرت دارد، روشی برای اندازه گیری ارزش ذاتی اوراق بهادر و ارز دیجیتال نیست. تحلیلگران بنیادی هر چیزی را که بر ارزهای دیجیتال تأثیرگذار باشد مطالعه می کنند؛ ب برای مثال FCAS یک تحلیل فاندامنتالی است که در آن به ارزهای دیجیتال از 0 تا 1000 ارزشی می دهند و آن ها را رتبه بندی می کنند. ارزی که در رتبه بالایی باشد با S و دیگر ارزها را از A تا F رتبه بندی می کنند.

دلیل اهمیت شاخص Miner Reserve در بازار ارز دیجیتال

این شاخص به دلیل اینکه میزان ارز دیجیتال را در بازار اندازه گیری می کند، در تعیین قیمت ارز موردنظر بسیار تأثیرگذار است. نمودار این شاخص را می توان از سایت ها معتبر و صرافی ها به وضوح مشاهده کرد. نمودار منتشرشده برای این شاخص نشان می دهد در یک بازه میزان تولید و عرضه به بازار زیاد بوده و در یک بازه ارزهای تولیدشده برای مدت زمان زیادی در بازار نگه داری شده است.

هرچه ماینرهای یک ارز دیجیتال، تولید ارز را زیادتر کنند، قیمت آن ارز به دلیل زیادشدنش در بازار نزولی می شود. عوامل تأثیرگذار بر تولید بیت کوین توسط ماینر عبارت اند از:

  • میزان تقاضا بازار برای بیت کوین: در برخی موارد تقاضا زیاد برای بیت کوین و کمبود آن در بازار ماینرها را مجبور به تولید بیت کوین می کند.
  • میزان بیت کوین موجود در بازار: اگر بیت کوین در بازار موجود باشد و به وفور یافت شود، احتمال آن کمتر است که قیمت بیت کوین کاهش یابد؛ زیرا در هر جنس و کالایی و در هر شرایط اقتصادی زمانی که یک کالا در بازار زیاد باشد و به راحتی بتوان آن را خریداری کرد، قیمت آن زیاد می شود.
  • سقف مجاز برای تولید بیت کوین: برای هر ماینر یک سقف تعیین می شود زیرا هر ماینر با توجه به قدرت و انرژی مصرفی فقط می تواند تا یک حدی در شبانه روز به تولید بیت کوین بپردازد.
  • تعداد ماینرهای تولیدکننده بیت کوین: هرچه تعداد ماینرهایی که بیت کوین تولید می کنند، بیشتر باشد، میزان بیت کوین نیز از قبل بیشتر شده و درنتیجه قیمت تعیین کننده آن طی بازه زمان افزایش می یابد. نقطه عطف ارز دیجیتال در نمودارهای هر ارز زمانی است که یک ارز دیجیتال به طور ناگهان افزایش یافته و پس از مدت زمان کوتاهی دوباره کاهش یابد.

استخراج بیت کوین به تازگی اندکی سخت شده و علت آن هزینه بر بودن آن است. یکی از دلایل مهم هزینه بر بودن استخراج بیت کوین، رقابت بین ماینرهای جدید و همچنین مصرف بالای انرژی برق است؛ ز همین رو بسیاری از ماینرها نمی توانند از برق شهری برای تولید بیت کوین استفاده کنند و لازم است انشعابی برای تولید بیت کوین در نظر بگیرند. انشعابی که از مراکز تولید برق برای تولید ارز دیجیتالی وجود دارد، قیمت های بالایی دارد و عموم افراد قدرت خریداری آن را ندارند؛ از همین رو برخی از سازمان های بزرگ تولید ارز دیجیتال را بر عهده می گیرند.

استخراج بیت کوین مانند حل یک پازل است و این کار به سیستم هایی نیاز دارد که به تراشه های تخصصی مجهز باشند. ماینرها در ابتدا همان کامپیوترهای شخصی بودند، اما به دلیل سرعت پایین امروزه از استخراج ارزهای دیجیتال از استخرهای استخراج استفاده می کنند.

امروزه به دلیل سود زیادی که افراد در حوزه سرمایه گذاری ارزهای دیجیتال به دست آورده اند، خرید ماینرها و تولید بیت کوین نیز افزایش یافته و این کار توانسته تا حدی بازار را تحت تأثیر قرار دهد. امروزه ماینرها با قابلیت های متفاوتی در بازار موجود هستند و هرکدام در مقایسه با قدرت و کارایی و میزان بیت کوینی که می توانند تولید کنند، قیمت های متفاوتی دارند.

اغلب ماینرهای بزرگ که مصرف برق بالایی دارند توسط برخی از دولت ها خریداری شده و به این روش به تولید ارز برای کشورشان می پردازند. به تازگی کشورهای چین و هند نیز توانسته اند در زمینه تولید ارزهای دیجیتال، به خصوص بیت کوین به جایگاه مناسبی دست یابند. این کشورها همچنان در حال یافتن بهترین روش و بهترین ماینر برای تولید ارز دیجیتالی بوده و درصدد رقابت با کشور بزرگی همچون آمریکا هستند.

تشخیص روند بازار با استفاده از Miner Reserve

شاخص miner reserve می تواند در بازه زمانی مشخصی آینده یک ارز را بررسی کند. یکی از دلایلی که این شاخص از دیگر شاخص ها پیش بینی دقیق تری می کند، هم روندی قیمت رمزارز با میزان تولید و ذخیره شده آن در کیف پول ها و صرافی هاست.

اگر میزان تولید ارز دیجیتال توسط ماینر در یک بازه زیاد شود، به نسبت قیمت آن نیز کاهش می یابد و درنتیجه بازار شاهد یک سیر نزولی می شود. اگر میزان تولید ارزهای دیجیتال توسط ماینرها کمتر شود، بیشتر سرمایه گذاران به ذخیره کردن ارز دیجیتال خود می پردازند و درنتیجه به دلیل کمبود ارز در بازار ارز دیجیتال قیمت آن می تواند روند صعودی را پی بگیرد.

هنگامی که یک ارز دیجیتال روند صعودی را طی می کند، بازار با دو دسته از سرمایه گذاران روبه رو می شود. با توجه به شاخص ترس و طمع، زمانی که قیمت یک ارز مانند بیت کوین زیاد می شود، برخی افراد بیت کوین خود را به فروش می رسانند و عده ای دیگر به دلیل طمع گران ترشدن آن را نزد خود نگه داری می کنند.

هنگام نزولی شدن قیمت، افراد به دلیل ترس از ضرر کردن بیت کوین های خود را به فروش می رسانند و این تغییر میزان بیت کوین و نوسان در بازار ارز دیجیتال می توانند به مرور بر روند قیمت ها تأثیرگذار باشد. علاوه بر ماینرها، نهنگ ها نیز در تعیین قیمت یک ارز دیجیتال نقش مهمی دارند و هنگامی که آن ها بنا بر هدفی بیت کوین می خرند یا بیت کوین خود را به بازار عرضه می کنند، می توانند به طور مستقیم بر بازارهایی ارز دیجیتال تأثیر بگذارند؛ زیرا تغییر قیمت بیت کوین به عنوان مهم ترین ارز دیجیتال بر سایر ارزها نیز تأثیر مستقیمی دارد.

عرضه و تقاضا در تعیین قیمت بیت کوین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، ولی این سیستم در هر بازاری متفاوت است. بیت کوین یک ارز بدون پشتوانه است و تا سال های ارزها عادی بر پشتوانه قیمت طلا خرید و فروش می شدند، اما امروز نیز این ارزها بر پایه ارزش ذاتی خود معامله می شوند.

به دلیل اینکه بیت کوین و به طورکلی ارزهای دیجیتال از نظر فیزیکی وجود ندارند و تنها به صورت دیجیتالی در بازار موجود هستند، برای بقا به مقبولیت و محبوبیت در بین سرمایه گذاران نیازمندند. اگر به هر دلیلی از میزان این محبوبیت کاسته شود، شاهد کاهش قیمت این رمزارز خواهیم بود.

تأثیر Miner Reserve بر قیمت گذاری بیت کوین

همان طور که گفتیم، بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به صورت فیزیکی موجود نیستند و فقط به شکل ارزهای رمزنگاری شده در فضای دیجیتال وجود دارند. این ارزها تحت نظارت هیچ دولتی نیستند و هیچ سازمان یا شرکت خاصی آن ها را تولید نمی کند؛ به همین دلیل عوامل اقتصادی روی قیمت آن ها تأثیری ندارد و نمی توان مانند سایر ارزها مانند دلار و ریال یا تصمیمات دولت تغییر روند قیمت آن را پیش بینی کرد.

پیش بینی قیمت ارز دیجیتال مانند بیت کوین به بسیاری از شاخص ها بستگی دارد و همچنین این شاخص ها می توانند در تشخیص صعودی و یا نزولی بودن قیمت بیت کوین ها بسیار مؤثر باشند، اما یک عامل مهم که می تواند بر قیمت آن تأثیر داشته باشد، میزان تولید این ارز توسط ماینر ها و میزان ذخیره شده این ارز در صرافی ارز دیجیتال است.

هرچه میزان تقاضا برای یک ارز زیاد یا عرضه آن در بازار کمتر باشد، به همان نسبت نیز قیمت آن ارز افزایش می یابد.

نمودارهای منتشرشده در سایت های معتبر بیان کننده آن است که تولید بیت کوین در ماینرها در برخی اوقات ناگهانی بوده و دلیل آن فشار بازار و سرمایه گذاران برای خرید بیت کوین است.

معیارهای تأثیرگذار در Miner Reserve

تعداد ماینرهای تولیدکننده ارز دیجیتال: تعداد ماینرها و میزان بیت کوین هایی که طی یک بازه زمانی مشخص می توانند تولید کنند، بر قیمت بیت کوین و شاخص miner reserve تأثیر می گذارد. هرچه تولید بیت کوین بیشتر شود، در مقابل عرضه آن در بازار نیز کم شود؛ درنتیجه قیمت بیت کوین نیز کم می شود و بازار آن روند نزولی را طی خواهد کرد.

نوع ماینرهای تولیدکننده بیت کوین: نوع و قدرت ماینرهای تولیدکننده بیت کوین بر میزان تولید آن ها بسیار مؤثر است. هرچه ماینرها از قدرت بالاتری برخوردار باشند، می توانند تعداد بیت کوین های بیشتری را نیز تولید کنند و تعداد بیت کوین های تولیدشده می تواند به طور مستقیم بر قیمت آینده این ارز مؤثر باشد.

هزینه استخراج بیت کوین توسط ماینرها: هزینه استخراج بیت کوین به طور غیرمستقیم بر شاخص miner reserve تأثیرگذار است؛ یعنی اگر هزینه دستگاه و هزینه برق دستگاه ماینینگ بیش از اندازه زیاد باشد، قدرت خرید افراد کاهش می یابد و در نتیجه کاهش قدرت خرید دستگاه سبب می شود بیت کوین کمتری تولید شود. کمیاب شدن بیت کوین در صرافی ها یک سیر صعودی را به وجود می آورد.

میزان ارز موجود در صرافی: به دلایل زیادی امکان دارد که میزان ارز در صرافی ها نوسانات زیادی داشته باشد. وجود ارز در صرافی و کیف پول های دیجیتالی تأثیر مستقیم بر قیمت بیت کوین دارد.

چگونگی دست یابی به شاخص Miner Reserve

برای دسترسی به این شاخص می توان به سایت های معتبر و مشهوری که به صورت آنلاین آن را ارائه می دهند، مراجعه کرد. این سایت ها عبارت اند از CryptoQuant و Coinmarketcap که نمودار همه شاخص ها را روزانه قرار می دهند. همچنین تحلیل های تکنیکال و فاندامنتال را نیز انجام می دهند و از این طریق می توانند کمک زیادی در خرید ارز دیجیتال به کاربران کنند.

سخن پایانی

شاخص های زیادی برای تحلیل درباره ارزهای دیجیتالی وجود دارد و با استفاده از آن ها می توان قدرت تحلیل را از بازار پرنوسان ارز دیجیتال بالا برد. استفاده از این شاخص ها در گرو شناخت و آشنایی با آن هاست. ما در این مقاله با شاخص Miner Reserve آشنا شدیم و دریافتیم این شاخص از میزان تولید ارزها در صرافی ها به دست می آید.

به عبارتی دیگر میزان تولید ارز دیجیتال توسط ماینرها و ذخیره سازی آن ها در صرافی ها می تواند بر روند قیمت بیت کوین و سایر ارزها بسیار تأثیرگذار باشد. استفاده از شاخص miner reserve و دیگر شاخص ها همه برای رسیدن به سوددهی و بازدهی بیشتر است. اگر به تازگی قصد سرمایه گذاری در ارز دیجیتال و خرید آن ها را دارید، پیشنهاد می کنیم اطلاعات دقیقی درباره شاخص ها و نحوه شناسایی آن ها کسب کنید. ورود بدون تجربه و بدون مطالعه به این بازار می تواند ضرر زیادی را به همراه داشته باشد؛ بنابراین می توانید از افراد باتجربه و آگاهی که در این زمینه فعالیت دارند کمک بگیرید.

پرسش های متداول

۱- چرا باید با شاخص های ارز دیجیتال آشنا باشیم؟

کسب سود در دنیای ارزهای دیجیتالی به میزان زیادی به شناخت شاخص ها و استفاده از تحلیل ها دارد.

۲- آیا شاخص Miner Reserve اهمیت دارد؟

بله این شاخص مانند دیگر شاخص ها کمک شایانی برای پیش بینی قیمت یک ارز در آینده دارد و نباید آن را نادیده گرفت.

۳- آیا خرید ارز دیجیتال و نگه داری آن امن است؟

این ارزها توسط صرافی ها به فروش می رسد. انتخاب صرافی و نوع کیف پول دیجیتالی برای امنیت بسیار مهم است.

۴- از کجا می توانیم به شاخص Miner Reserve دست یابیم؟

این شاخص در سایت های کوین مارکت کپ و بسیاری از سایت های دیگر در دسترسی است. شما می توانید با ثبت نام در این سایت ها به همه شاخص ها دسترسی داشته باشید.

۵- چگونه از این شاخص برای پیش بینی قیمت استفاده می کنند؟

این شاخص میزان تولید بیت کوین و سایر ارزها را به خوبی بیان می کند و برحسب تولید و تقاضا می تواند آینده یک ارز را پیش بینی کند.