ثانیه
دقیقه
ساعت
روز
وبینار شروع ترید در فارکس از صفرِ صفر

آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

اندیکاتور مومنتوم برای شناسایی سرعت حرکت قیمت طراحی شده است. این اندیکاتور ، جزء اندیکاتورهای پیشرو می باشد. نحوه محاسبه مومنتوم به این صورت است که قیمت فعلی پایانی سهم را با قیمت پایانی n دوره قبل سهم مقایسه می کند. منظور از n دوره بازه زمانی است که توسط تحلیلگر انتخاب می شود .

فرمول های محاسبه شده در این اندیکاتور به دو صورت می باشد :

M: مومنتوم

CP : قیمت پایانی

CPn : قیمت پایانی در طول n دوره زمانی

  1. آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)
  2. آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

این فرمول تفاوت بین قیمت فعلی پایانی سهم را با قیمت سهم در n دوره زمانی به صورت درصد نشان می دهد .

نوسان اندیکاتور مومنتوم به صورت صعودی و نزولی می باشد ،  زمانی که  اندیکاتور  بالای خط ۱۰۰ قرار می گیرد ، به این معنی است که قیمت پایانی بیشتر از قیمت پایانی n دوره قرارا دارد و زمانی که پایین خط ۱۰۰ قرار داشته باشد به این معنی که قیمت پایانی سهم از قیمت پایانی n دوره کمتر است. منظور از اینکه فاصله اندیکاتور در بالا و پایین خط ۱۰۰ چقدر است این موضوع را بیان می کند که سرعت حرکت قیمت به چه مقداری می باشد.

آموزش اندیکاتور مومنتوم

شکل بالا نماد وبملت (بانک ملت ) است که  اندیکاتور مومنتوم در محدوده خط ۱۰۰ نشان داده شده است . زمانی که  اندیکاتور مومنتوم در بالای خط ۱۰۰ قرار گرفته شاهد صعودی شدن روند سهم هستیم و زمانی که اندیکاتور مومنتوم در پایین خط ۱۰۰ قرار می گیرد ، روند سهم نزولی شده می باشد.

مزیت استفاده از اندیکاتور مومنتوم

با استفاده از این اندیکاتور می توانیم ، سیگنال هایی مبنی بر خرید و فروش را دریافت کنیم اما بیشترین کمکی که این اندیکاتور در شناسایی روند معاملاتی به معامله گر می دهد این است که معامله را بر پایه  هر نوع تغییر قیمتی سهم (به طور مثال شکست ها و پول بک ها صورت گرفته در روند سهم و ……..) انجام دهد.

سیگنال های اندیکاتور مومنتوم

  • شکسته شدن خط روند

آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

شکل بالا نمودار سهم میدکو (هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه)  می باشد و همان طور که مشخص شده است ، اندیکاتور خط نزولی خود را شکسته و روند سهم پس از شکسته شدن خط روند صعودی شده است.

  • موقعیت اندیکاتور به نسبت خط ۱۰۰

برای اینکه از این سیگنال بهتر استفاده شود ، میانگین متحرک را به اندیکاتور اضافه می کنیم . زمانی که اندیکاتور مومنتوم ، میانگین متحرک را از پایین به سمت بالا قطع کند ،  فرصت  معاملاتی مناسبی برای خرید سهم می باشد  و زمانی که اندیکاتور مومنتوم  ازبالا به سمت پایین میانگین متحرک را قطع کند ، موقعیت معاملاتی فروش را اتخاذ می نماییم ، چون سهم روند نزولی خودش را آغاز خواهد کرد.

آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

تصویر بالا نمودار وبصادر (بانک صادرات ) است که به خوبی ارتباط بین روند و اندیکاتور مومنتوم و میانگین متحرک و سیگنال خرید و فروش را مشخص کرده است.

نحوه اضافه کردن میانگین متحرک در اندیکاتور مومنتوم در نرم افزار مفید تریدر

آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

همان طور در شکل بالا مشخص شده است ، باید گزینه Navigator را انتخاب کرده و در پایین صفحه ، Navigator باز می شود .

آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

بعد از اینکه Navigator باز شد ، Moving Average را انتخاب کرده و با Drag کردن به روی اندیکاتور مومنتوم قرار می دهیم . بعد از اضافه شدن میانگین متحرک ، اندیکاتور مومنتوم به شکل زیر در می آید.

آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

  • واگرایی در اندیکاتور

واگرایی مثبت در اندیکاتور زمانی صورت می گیرد که قیمت در حال کاهش یافتن است ولی در اندیکاتور روند صعودی مشاهده می شود . به مثال زیردر خصوص سهم خودرو (ایران خودرو ) توجه نمایید.

آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

واگرایی منفی زمانی صورت می گیرد که قیمت روند صعودی دارد ، اما در اندیکاتور روند به صورت نزولی است و پس از آن هم شاهد نزول روند سهم می باشیم . مثال زیر در خصوص سهم تاپیکو (نفت و گاز و پتروشیمی تامین) نزولی شدن روند سهم را پس از وقوع واگرایی منفی نشان می دهد.

آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

حجم معاملات و اندیکاتور مومنتوم

مومنتوم تغییرات قیمت سهم را در بازار در بازه زمانی با در نظر گرفتن حجم معاملات  مورد بررسی قرار می دهد. به طور مثال زمانی که حجم معاملات افزایش پیدا می کند ، سرعت تغیرات مومنتوم هم افزایش پیدا می کند و بالعکس.

آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

شکل بالا نمایی از سهم مخابرات ایران (اخابر ) است که نشان داده با افزایش حجم معاملات ،  اندیکاتور مومنتوم هم روندی صعودی  پیدا کرده است.

نتیجه گیری در آموزش اندیکاتور مومنتوم (Momentum)

اندیکاتور مومنتوم این امکان را برای تحلیلگر فراهم می کند که فقط تغییرات قیمت سهم را دنبال نکند ، بلکه  می تواند سرعت این تغییرات را در نمادها محاسبه کند.این اندیکاتور شباهت زیادی به اندیکاتور میانگین متحرک دارد ، اما فرق اساسی بین این دو اندیکاتور این است که مومنتوم جزء اندیکاتورهای پیشرو محسوب می شود ولی میانگین متحرک ، اندیکاتور تاخیری است.

به این مقاله امتیاز دهید
(۱۹۳ رای) ۴.۵
۱۲۳۴۵
ترتیبی که برای خواندن مقالات آموزش اندیکاتورها در تحلیل تکنیکال به شما پیشنهاد میکنیم:

16 نظر ثبت شده
جواد
جواد
535 روز قبل
تنظیمات میانگین متحرک رو چه اعدادی باید باشه؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
534 روز قبل
باسلام دوست عزیز میانگین متحرک برای دوره‌های مختلف اطلاعات متفاوتی را نمایش می‌دهد و هرچه طول مدت دوره کاهش یابد، خطوط میانگین متحرک رفتار حرکتی نزدیکتری به نمودار قیمت خواهند داشت.برای شروع استفاده از استراتژی میانگین متحرک حمایتی و مقاومتی می‌بایست در درجه اول دو میانگین کوتاه مدت و بلند مدت با دوره‌های ۱۴ و ۳۱ بر روی نمودار رسم کنیم و سپس سیگنال ورود، حدضرر، حد سود و سیگنال خروج را تعیین نماییم.
زهرا
زهرا
1012 روز قبل
برای ترکیب دو اندیکاتور تو پنل های آنلاین مثل آگاه، هردو اندیکاتور میانگین متحرک و مومنتوم رو ایجاد کنین. میانگین متحرک روی نمودار قیمت قرار میگیره و مومنتوم زیر نمودار قیمت قرار میگیره. روی میانگین متحرک راست کلیک کرده و گزینه ترکیب با ناحیه پایین رو بزنین
سجاد
سجاد
1077 روز قبل
در کاگزاری آگاه چگونه میتوان میانگین متحرک را به مومنتوم اضافه کرد؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1069 روز قبل
با سلام دوست عزیز با پشتیبانی کارگزاری تماس بگیرید
نادر گرجاسی
نادر گرجاسی
1109 روز قبل
سلام و خسته نباشید مقاله واقعا مفیدی بود در کل سایت تون خیلی کامل هستش یک سوالی داشتم وقتی مومنتوم و میانگین رو روی هم می ندازیم با زوم کردن نقطه تقاطع عوض میشه؟ این مگه می تونه سیگنال باشه؟ لطفا راهنمایی کنین
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1089 روز قبل
با سلام دوست عزیز اندیکاتور مومنتوم این امکان را برای تحلیلگر فراهم می کند که فقط تغییرات قیمت سهم را دنبال نکند ، بلکه می تواند سرعت این تغییرات را در نمادها محاسبه کند.این اندیکاتور شباهت زیادی به اندیکاتور میانگین متحرک دارد ، اما فرق اساسی بین این دو اندیکاتور این است که مومنتوم جزء اندیکاتورهای پیشرو محسوب می شود ولی میانگین متحرک ، اندیکاتور تاخیری است.
اسی
اسی
1115 روز قبل
سلام دوره moving average چند باشه مناسبه =؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1087 روز قبل
با سلام دوست عزیز دوره (Period) زمانی و تایم فریم اندیکاتور میانگین متحرک بسته به سبک تحلیل شما می‌تواند متغیر باشد. اما به‌طور کلی برای روندهای کوتاه‌مدت از میانگین‌های متحرک با دوره‌های زمانی بین ۵ تا ۲۰ کندل استفاده می‌شود. اگر به دنبال بررسی روند میان‌مدت بازار هستید، باید از دوره زمانی ۲۰ تا ۶۰ کندل استفاده کنید. برای تحلیل‌های بلندمدت هم باید از دوره زمانی بالای ۱۰۰ کندل استفاده شود. برخی از دوره‌های زمانی محبوب‌تر از سایر دوره‌های زمانی هستند. به‌طور مثال اکثر معامله گران از میانگین متحرک ۲۰۰ برای ارزیابی روند بلندمدت استفاده می‌کنند. برای ارزیابی روندهای میان‌مدت دوره ۵۰ کندلی محبوبیت بیشتری دارد و برای روندهای کوتاه‌مدت هم از دوره ۱۰ کندلی بیشتر استفاده می‌شود.
sepehr
sepehr
1116 روز قبل
درود برشما. پریود moving average رو بر چه اساس روی ۹ تنظیم کردید؟ کلا ایده ال این پریود برای مومنتوم چنده؟
پشتیبان
پشتیبان
1081 روز قبل
با سلام و احترام این عدد تنظیمات دلخواه و پیش‌فرض میانگین متحرک بوده و دلیل خاصی برای آن وجود ندارد. تنظیمات ایده‌آل برای اضافه نمودن میانگین متحرک به اندیکاتور مومنتوم، بر اساس افق زمانی سرمایه‌گذاری و استراتژی معاملاتی شما متفاوت است.
علی
علی
1146 روز قبل
??
علی
علی
1189 روز قبل
سلام تعداد روز مناسب برای یک مومنتوم چقدر است!
رضا
رضا
1153 روز قبل
۱۴
میرزایی
میرزایی
1646 روز قبل
مقاله خوبی بود. اگه در مورد دو نوع مختلف اندیکاتور که با دو فرمول بدست میاد و تفاوت کاربرد و مزایای هر کدوم هم توضیحی داده میشد مقاله کاملتر میشد.همچنین اگه قدرت و ضعف سیگنال دایورژنس در این اندیکاتور با مکدی یا RSI مقایسه میشد خیلی خوب بود.
علی اصغر پورمیرزا
علی اصغر پورمیرزا
1653 روز قبل
سلام بسیار عالی بود 4.90 از 5 امتیاز این مقاله می باشد.