ثانیه
دقیقه
ساعت
روز
وبینار آموزش ترید از صفرِ صفر رایگان شد!
search

ترازنامه چیست ؛ آشنایی با اقلام ترزانامه و نحوه تحلیل آنها

در بخش تحلیل ترازنامه و دارایی و بدهی و حقوق صاحبان سهام شرکت ها به صورت های مالی اساسی شرکتها به ترازنامه پرداختیم. همانطور که گفته شد، ترازنامه یا صورت وضعیت مالی شرکتها، اطلاعات خلاصه شده در خصوص منابع اقتصادی(دارایی ها)، تعهدات اقتصادی(بدهی ها) و تفاوت این دو را که بیانگر حقوق مالکین است را در لحظه ای از زمان ارائه می دهد. در ترازنامه همیشه یک معادله وجود دارد؛ مجموع دارایی های شرکت برابر است با مجموع بدهی و حقوق صاحبان سهام شرکتها.

ترازنامه چیست؟

در این بخش از مقالات تصمیم داریم تا به صورت مفصل تر و با جزئیات بیشتری با ترازنامه آشنا شویم. چرا که برای تحلیل ترازنامه شما باید آن را به خوبی بشناسید.

قبل از اینکه شروع کنیم لازم است که بدانید ساختار ترازنامه در همه صنایع یکی است. یعنی ترازنامه در همه شرکت های ایرانی به یک شکل(دارایی سمت راست و بدهی و حقوق صاحبان سهام در سمت چپ) و به شکل T بزرگ می باشد. اما در انتها به جزئیاتی اشاره خواهیم نمود که ترازنامه ممکن است از صنعتی به صنعت دیگر دارای اختلاف هایی نیز باشد.

تصویر زیر که نمونه ای از یک ترازنامه شرکت تولیدی است را مشاهده نمایید:

تحلیل ترازنامه و دارایی و بدهی و حقوق صاحبان سهام

دارایی های جاری و دارایی های غیرجاری

در سمت راست ترازنامه، دارایی های شرکت نشان داده می شود که به دو بخش دارایی های جاری و دارایی های غیرجاری(دارایی های ثابت) تقسیم می شوند. مهمترین عاملی که دارایی ها را به این دو بخش تقسیم می کند متغیر زمان است. به عبارتی، اگر انتظار رود که دارایی های یک شرکت طی کمتر از یکسال به وجه نقد یا دارایی دیگر تبدیل شود، در دسته دارایی های جاری و اگر انتظار بر این باشد که بیش از یکسال(یا چرخه عملیاتی) زمان نیاز باشد که دارایی به وجه نقد یا دارایی دیگر تبدیل شود، در دسته دارایی های غیرجاری یا دارایی ثابت گنجانده می شود.

برای روشن شدن این موضوع به دو مثال می پردازیم. موجودی نقد (شامل حساب بانکی یا تنخواه) جزء دارایی جاری به حساب می آید. چرا که وجه نقد هستند. اما دارایی های ثابت مشهود(شامل زمین و ساختمان شرکت) جزء دارایی های غیرجاری به حساب می آیند. چرا که انتظار میرود یکسال دیگر هم این دارایی ها به وجه نقد تبدیل نشوند و مدیریت تصمیمی به فروش این داراییها ندارد.

دارایی های جاری

همانطور که گفتیم، دارایی جاری شامل دارایی هایی می شود که انتظار می رود طی کمتر از یکسال به وجه نقد تبدیل خواهد شد.

  • موجودی نقد

شامل وجوه نقدی است که به صورت ریالی و ارزی در صندوق، تنخواه و حساب بانکی شرکت وجود دارند.

  • سرمایه گذاری های کوتاه مدت

این سرفصل شامل سرمایه گذاری در اوراق مشارکت و … است.

  • دریافتنی های تجاری و غیرتجاری

شامل مطالبات شرکت از مشتریان می باشد. دریافتی های تجاری مطالبات شرکت بابت عمدتاً فروش محصول خود است اما دریافتنی غیرتجاری مرتبط با مطالبات شرکت از افرادی غیر از خریداران محصولات خود می باشد.(مانند فروش نسیه ساختمان شرکت)

  • موجودی مواد و کالا

شامل مواد اولیه خریداری شده، کالای(محصول) نیمه ساخته و کالای ساخته شده است.

  • پیش پرداختها

مبلغی که بابت دریافت خدمات به کارفرما یا پیمانکار قبل از انجام کار پرداخت می شود(بیعانه پرداختی)

دارایی های غیرجاری

دارایی های جاری، شامل دارایی های بلندمدت شرکت می باشد که در فرایند عملیات شرکت مورد استفاده قرار می گیرند و بر اساس انتظار شرکت طی یکسال آتی به نقد تبدیل نمی شوند.

  • سرمایه گذاری های بلندمدت

مانند خرید سهام عمده یک شرکت

  • دارایی های ثابت مشهود و نامشهود

دارایی ها در طبقه بندی دیگری به دو دسته مشهود و نامشهود طبقه بندی می شوند. دارایی مشهود قابل مشاهده است. مانند زمین و ساختمان و ماشین آلات اما دارایی نامشهود قابل رویت و مشاهده نیست. مانند سرقفلی و حق امتیاز.

بدهی های جاری و بدهی های غیرجاری

در سمت چپ ترازنامه بدهی های شرکت نمایش داده می شود. منظور از بدهی، طلب دیگران از شرکت است. بدهی ها به دو بخش تقسیم می شوند: بدهی های جاری و بدهی های غیرجاری. بدهی های جاری منظور تعهداتی است که شرکت انتظار دارد تا یکسال آتی تسویه می شوند. بدهی غیرجاری شامل تعهداتی می باشند که سررسید و انتظار شرکت مبنی بر این است که بیش از یکسال تا تسویه آنها باقی مانده است.

بدهی های جاری

  • پرداختنی های تجاری و غیرتجاری

عمدتاً شامل بدهی های شرکت به تأمین کنندگان مواد اولیه و دستگاه ها و تجهیزات شرکت

  • مالیات پرداختنی

مالیاتی که شرکت ها به سازمان مالیات بایت عملکرد و … بدهکارند.

  • سود سهام پرداختنی

سود سهامی(DPS) که در مجمع تقسیم و هنوز به حساب سهامداران واریز نگردیده است.

  • تسهیلات مالی دریافتی

وام و تسهیلاتی که شرکت از بانک دریافت نموده است.

  • پیش دریافت ها

برخلاف پیش پرداخت ها، این سرفصل گویای دریافت بیعانه از طرف مشتریک شرکت برای فروش کالا یا خدمات می باشد.

حقوق صاحبان سهام

بیانگر حق و حقوق مالی سهامداران و صاحبان شرکت از دارایی های شرکت است. اگر شرکت از محل دارایی های خود، بدهی ها را تسویه نماید آنچه باقی می ماند حقوق صاحبان سهام نام دارد.

  • سرمایه

سرمایه شرکت توسط مالکین و سهامداران تهیه می شود. ارزش اسمی هر سهم(۱۰۰۰ریال) ضربدر تعداد سهام شرکت برابر با سرمایه شرکت ها می باشد.

  • اندوخته قانونی

بر اساس قانون، شرکتها ۵% سود خالص دوره خود را به این حساب اختصاص می دهند تا این مبلغ حداقل به ۱۰% مبلغ سرمایه برسد.

  • سود یا زیان انباشته

همانطور که از نام آن مشخص است، برابر است با مجموع سودهای خالص شرکت ها در دوره های قبل منهای سودهای تقسیم شده در مجامع عمومی عادی(تقسیم سود). به این معنی که سود انباشته پایان سال ۱۳۹۵ در ترازنامه برابر است با سود انباشته پایان سال ۱۳۹۴، بعلاوه سود خالص طی دوره ۱۳۹۵ منهای سود تقسیم شده در مجمع سال مالی ۱۳۹۴٫

ارزش دفتری در ترازنامه

اعدادی که در ترازنامه می بینید به ارزش دفتری ثبت شده اند. به این معنی که فرضاً اگر شرکت زمینی را در سال ۱۳۶۵ به قیمت ۱۰ میلیون تومان خریداری کرده باشد، این زمین در ترازنامه سال ۱۳۹۵ هم به ارزش ۱۰ میلیون تومان نشان داده می شود(ارزش تاریخی). به همین دلیل یکی از ایرادات ترازنامه این است که تورم در اعداد آن تأثیرگذار نیست و مبلغ دارایی ها به روز نیستند.

اصطلاحات مرتبط با ترازنامه که باید بدانید

یک سری از اصطلاحات مرتبط با ترازنامه وجود دارند که شما باید آنها را بدانید. این اصطلاحات عموماً در گزارش های افزایش سرمایه شرکتها که در کدال قرار می گیرند وجود دارند.

ثبت‌نام در وبینار فارکس
  • سرمایه در گردش

برابر است با مجموع دارایی های جاری شرکت منهای مجموع بدهی های جاری شرکت. پس اگر شرکتی در مدارک درخواست افزایش سرمایه خود عنوان کرد که هدف از افزایش سرمایه اصلاح سرمایه در گردش شرکت است، منظور شرکت این است که به احتمال زیاد، یا می خواهد مشکلات نقدینگی و تأمین مواد اولیه را حل کند یا تصمیم دارد بدهی های خود به طلبکاران تجاری را تسویه نماید.

  • ساختار سرمایه

منظور از ساختار سرمایه، مجموع بدهی های غیرجاری و حقوق صاحبان سهام است. اگر شرکت در مدارک افزایش سرمایه خود ذکر کند که هدف از افزایش سرمایه اصلاح ساختار سرمایه است، منظور این است که می خواهد تسهیلات بلندمدت یا زیان انباشته خود را تسویه نماید. یا عدم توازنی بین نسبت بدهی های بلند مدت و حقوق صاحبان سهام است که تصمیم دارد اصلاح نماید.

  • ساختار مالی

به مجموع سمت چپ ترازنامه گفته می شود. یعنی مجموع بدهی جاری، غیر جاری و حقوق صاحبان سهام.

تحلیل ترازنامه و دارایی و بدهی و حقوق صاحبان سهام

ترازنامه، صورتی برای سنجش وضعیت مالی شرکت ها

گزارشی که اطلاعات درباره منابع اقتصادی(دارایی ها)، تعهدات اقتصادی(بدهی ها) واحد تجاری و تفاوت بین داریی ها و بدهی ها که بیانگر حقوق مالکین است در یک مقطع زمانی معین ارائه دهد، ترازنامه یا صورت وضعیت مالی نامیده می شود. همانطور که گفتیم به ترازنامه(بیلان)، صورت وضعیت مالی نیز گفته می شود. چرا که وضعیت مالی شرکتها را در یک لحظه از زمان نشان می دهد. ترازنامه را به دوربین عکس برداری نیز تشبیه می کنند. از این نظر که هر دو وضعیت داخل تصویر را صرفاً برای لحظه ای از زمان نشان می دهند.

قبل از اینکه بخواهیم در مورد ترازنامه به صورت مفصل به بحث بپردازیم ابتدا باید ببینیم که شکل و ظاهر ترازنامه به چه صورتی است.

منابع و مصارف یک شرکت

شرکتها، منابعی را تأمین می کنند تا برای رفع نیازهای خود مصارف نمایند. اگر ما بخواهیم متوجه شویم که شرکت از چه منابعی برای خود استفاده کرده است باید سمت چپ ترازنامه را بنگریم. منابعی که شرکت ها استفاده می کنند شامل بدهی ها(تسهیلات دریافتی، حساب های پرداختنی و…) و حقوق صاحبان سهام(سرمایه، سود انباشته و ….) می باشد. شرکت ها این منابع را در سرفصل های سمت راست ترازنامه(دارایی ها) مصرف می کنند(مانند خرید دارایی ثابت، مواد اولیه، موجودی نقد و بانک و ….).

همیشه در ترازنامه شرکت ها یک معادله وجود دارد:

ترازنامه و کاربرد آن در تحلیل بنیادی |خلاصه ای از دارایی ها، بدهی ها و حقوق صاحبان سهام

اگر بخواهیم معادله بالا را با مثال کیف پول که ذکر کردیم ترکیب نماییم به این نتیجه می رسیم که پول یا کارت اعتباری که در کیف ما(به عنوان دارایی) وجود دارد، با از طریق استقراض به دست آورده ایم(بدهی) یا مالک آن دارایی خودمان هستیم(حقوق صاحبان سهام). طبیعتاً، هر چه شرکت دارایی خود را از طریق استقراض(بدهی) کسب کرده باشد شرکت اهرمی تر و ریسک مالی و ورشکستی آن شرکت افزایش خواهد یافت.

 

ثبت‌نام در وبینار فارکس

 

ثبت‌نام در وبینار فارکس

 

ثبت‌نام در وبینار فارکس
به این مقاله امتیاز دهید
(۱۴۹ رای) ۴.۴
۱۲۳۴۵
ترتیبی که برای خواندن مقالات تجزیه و تحلیل صورت های مالی به شما پیشنهاد میکنیم:

35 نظر ثبت شده
مهدی
مهدی
672 روز قبل
با سلام. از منظر بنجامین گراهام ، وضعیت دارایی ها و ترازنامه شرکت در سهام ارزشی چگونه است
خانه سرمایه
خانه سرمایه
668 روز قبل
باسلام دوست عزیز گراهام صرفا به تراز نامه و صورت در آمد و سود و زیان شرکت اهمیت می‌داد و به نوع رهبری و مدیریت شرکت کمتر توجه می‌کرد.
M
M
751 روز قبل
استخدام یک کارمند با حقوق ماهیانه جز چی حساب میشه کجای ترازنامه قرار میگیره؟؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
748 روز قبل
باسلام دوست عزیز جزء بدهی های شرکت لحاظ می شود
حمید
حمید
960 روز قبل
تسهیلات در بدهی جاری و تسهیلات بلند مدت در بدهی غیر جاری رو چطور باید ارزیابی کنیم؟ چه نکاتی در این رابطه ممکنه وجود داشته باشه؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
960 روز قبل
باسلام دوست عزيز بدهی‌ های غیر جاری شامل بدهی هایی می‌باشد که زمان پرداخت آن‌ها بیش‌تر از یکسال باشد. با توجه به تفکیک بدهی‌‌ ها از نظر زمان سررسید جهت پرداخت آن، سررسید پرداخت حساب‌ها و اسناد پرداختنی بلند مدت، بیش از یکسال و یک دوره مالی است. تفکیک بدهی ها با توجه به زمان سررسید آنها اهمیت زیادی برای صاحبان موسسه دارد. زیرا آنها را نسبت به زمان پرداخت این نوع بدهی‌ های غیر جاری آگاه می‌کند. این امر موجب آمادگی بیشتر جهت پرداخت به موقع اینگونه بدهی ها توسط صاحبان موسسه می‌شود. همچنین موجب بهبود اعتبار مالی موسسه می‌شود تا بتوانند در آینده از اعتبار کسب‌شده به خوبی مجددا استفاده نمایند.
محمدرضا نورمحمدی
محمدرضا نورمحمدی
965 روز قبل
با سلام ارزش ویژه در ترازنامه یک شرکت صنعتی چگونه محاسبه می شود ؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
961 روز قبل
باسلام دوست عزيز ﻣﻄﺎﺑﻖ ﺑﻨﺪ 34 اﺳــﺘﺎﻧﺪارد ﺷـﻤﺎره 18 دو روش ارزش وﯾـﮋه و ﺛﺒﺖ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاری ﺑﻪ ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﯾﺎ ﻣﺒﺎﻟﻎ ﺗﺠﺪﯾﺪارزﯾﺎﺑﯽ، ﺑﺮای ﺣﺴﺎﺑﺪاری ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاری ﺑﻠﻨﺪﻣﺪت در واﺣﺪﻫﺎی ﺗﺠـﺎری ﻓﺮﻋﯽ، ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر اﻧﻌﮑﺎس در ﺻﻮرﺗــﻬﺎی ﻣـﺎﻟﯽ ﺟـﺪاﮔﺎﻧـﻪواﺣﺪ ﺗﺠﺎری اﺻﻠﯽ در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ. روش ارزش وﯾﮋه: وﯾﮋﮔﯿﻬﺎی اﺻﻠــﯽ روش ارزش وﯾـﮋه در ﺛﺒـﺖ ﺳـﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاری ﺑﻠﻨﺪﻣﺪت در واﺣﺪﻫﺎی ﺗﺠﺎری ﻓﺮﻋﯽ ﻣﻄــﺎﺑﻖ ﺑﻨـﺪ ﺷـﻤﺎره 11اﺳﺘﺎﻧﺪارد ﺷﻤﺎره 20 ﻋﺒﺎرﺗﻨﺪ از: اﻟﻒ( ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاری اﺑﺘﺪا ﺑﻪ ﺑﻬﺎی ﺗﻤﺎم ﺷﺪه ﺛﺒﺖ ﻣﯽﺷﻮد. ب( ﻣﺒﻠـﻎ دﻓـﺘﺮی ﺳـﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاری ﺑـﻪ ﻣـﯿﺰان ﺳـﻬﻢ واﺣـــﺪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬار از ﺳﻮد ﯾﺎ زﯾﺎن واﺣﺪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﭘﺬﯾــﺮ ﺑﻌـﺪ ازﺗـﺎرﯾﺦ ﺗﺤﺼﯿﻞ اﻓﺰاﯾﺶ ﯾﺎ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﯾﺎﺑﺪ. ج( ﺳﻬﻢ واﺣﺪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬار از ﺳﻮد ﯾﺎ زﯾﺎن ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﭘﺬﯾﺮ ﺑﻌﺪ از ﺗﺎرﯾﺦ ﺗﺤﺼﯿﻞ، در ﺻــﻮرت ﺳـﻮد ﯾـﺎ زﯾـﺎن واﺣﺪﺳـﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬار ﻣﻨﻈﻮر ﻣﯽﺷﻮد. د( ﻣﺒﻠﻎ دﻓﺘﺮی ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاری ﺑﻪ ﻣﯿﺰان ﺳﻮد ﺳﻬﺎم درﯾﺎﻓﺘﯽ ﯾـﺎ درﯾﺎﻓﺘﻨﯽ از واﺣﺪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﭘﺬﯾﺮ ﮐﺎﻫﺶ ﻣﯽﯾﺎﺑﺪ. ﻫـ( ﻣﺒﻠﻎ دﻓﺘﺮی ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬاری در ﺻــﻮرت ﻟـﺰوم، ﺑـﻪ ﻣـﯿﺰان ﺳﻬﻢ واﺣﺪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﮔﺬار از ﺗﻐﯿــﯿﺮ در ﺣﻘـﻮق ﺻﺎﺣﺒﺎنﺳـﺮﻣﺎﯾﻪ واﺣﺪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﭘﺬﯾﺮ ﺑﻌﺪ از ﺗﺎرﯾﺦ ﺗﺤﺼﯿﻞ ﮐﻪ آﺛﺎر آن در ﺻــﻮرت ﺳﻮد و زﯾﺎن واﺣﺪ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪﭘﺬﯾﺮ اﻧﻌﮑﺎسﻧﯿﺎﻓﺘﻪ اﺳــﺖ )از ﻗﺒﯿـﻞ ﺗﻐﯿﯿﺮات ﻧﺎﺷﯽ از ﺗﺠﺪﯾﺪ ارزﯾﺎﺑﯽ داراﯾﯽﻫــﺎی ﺛـﺎﺑﺖ ﻣﺸـﻬﻮد(ﺗﻌﺪﯾﻞ ﻣﯽﺷﻮد.
m
m
1028 روز قبل
سلام هزینه های پرداختنی شامل چه مواردی می باشد؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1025 روز قبل
باسلام دوست عزيز هزینه ‌های پرداختنی شامل بعضی از حساب ‌ های بدهی است در صورت لزوم در واحد تجاری از این حساب‌ها استفاده می‌شود و همگی نشان دهنده تعهدات واحد تجاری هستند. مانند حقوق پرداختنی، مالیات پرداختنی، بهره پرداختنی و غیره.
صدرا افتخاری
صدرا افتخاری
1123 روز قبل
با سلام و عرض خسته نباشید برای تراز نامه حتما باید شخص حقوقی باشه یا شرکت باشه ؟
پشتیبان
پشتیبان
1122 روز قبل
با سلام و احترام سوال شما واضح نیست ولی اگر منظور شما این است که آیا ارائه ترازنامه مختص اشخاص حقوقی است؟ بله گزارشات مالی توسط شرکت‌ها و کسب‌وکارها یا به طور کلی اشخاص حقوقی فعال اقتصادی منتشر می‌شوند.
ش.
ش.
1168 روز قبل
سلام سود سهام دریافتی جز چه بخشی ازترازنامه هست؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1129 روز قبل
باسلام دوست عزیز سود سهام پرداختنی مبلغی است که شرکت طی آخرین مجمع عمومی که برگزار کرده است موظف شده که به سهامدارهایش پرداخت کند. این آیتم زمانی به عنوان بدهی طبقه‌بندی می‌شود که برای مجمع عمومی احتمال تصویبش برای مجمع بعدی وجود داشته باشد. یعنی وقتی شرکت ها پیش بینی می‌کنند که یک مقدار سودی را قرار است پرداخت کنند (برای مثال ۶۰ درصد)، آن عدد را در این ردیف ذکر می‌کنند و ادعا می‌کند که در سال مالی جاری هم موظفیم که به سهامدارهایمان این مبلغ سود را پرداخت کنیم. پس این آیتم زمانی بدهی تلقی می‌شود که تصویب آن توسط مجمع بعدی محتمل باشد. در غیر این صورت در قسمت حقوق صاحبان سهام این مبلغ درج می‌شود. نکته ای که باید به یاد داشته باشیم این است که شرکت ها موظفند تا ۴ ماه بعد از تاریخ پایان سال مالی، مجمع عمومی خود را برگزار کنند. بعد از برگزاری مجمع عمومی، موظفند تا ۸ ماه سود سهام را به سهامدار ها پرداخت کنند. قانون دیگری هم وجود دارد به این صورت که سود سهام تقسیمی برای شرکت هایی که سود ده هستند باید حداقل ۱۰ درصد سود شرکت باشد. یعنی سود شرکت هرچقدر که بود، EPS باید حداقل ۱۰ درصد آن را شامل شود.
جلیلی
جلیلی
1208 روز قبل
سلام آیا امکان داره که با انحلال یا بدون انحلال یک شرکت سهامی خاص ، ملک شرکت رو (تنها دارایی شرکت) بین سهامداران تقسیم کرد؟ یعنی هر سهامدار به اندازه میزان سهام یک متراژی زمین تحویل بگیره؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1140 روز قبل
باسلام دوست عزیز بعد از آن که یک شرکت به طور کامل منحل شد، شاهد این هستیم که اموال و دارایی های آن در ابتدا بین افراد مقروض و بعد از آن بین سهامدارن (شرکا) و افراد ذی النفع باید تقسیم شود.بعد از آن که قرض ها پرداخت شد، حال نوبت آن می شود که اموال باقی مانده را بین سهامداران تقسیم کرد.
سیدرضا
سیدرضا
1249 روز قبل
سلام ترازنامه و اطلاعات مالی شرکت های بورسی رو از کجا میشه دانلود کرد و مطالعه نمود؟؟
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1248 روز قبل
باسلام دوست عزیز از سایت کدال قابل دستیابی است
سحر
سحر
1253 روز قبل
سلام و عرض ادب سوال من اینه که جاری شرکا مگه وقتی اضافه میشه بدهکار نمیشه ؟پس چرا ماهیتش بستانکاره و چرا مانده ش از سمت بدهی های ترازنامه کم میشه؟؟تو ترازنامه ای که دارم میبینم کم شده مبلعَش.پیشاپیش مچکرم از پاسخگویی و کمکتون🌹
خانه سرمایه
خانه سرمایه
1252 روز قبل
با سلام دوست عزیز حساب جاری شرکا، دارای ماهیت بستانکار و بدهکار می باشد یعنی این حساب گاهی زیر مجموعه حساب کل سایر حساب های دریافتنی و گاهی نیز زیر مجموعه حساب کل سایر حساب های پرداختنی قرار می گیرد. به بیان دیگر می توان گفت که بستانکار بودن این حساب، نشان دهنده بدهکاری شرکت به شرکا و بدهکار بودن این حساب به معنی بستانکاری شرکت به شرکا می باشد.