جک ما، مردی که اینترنت را به جاده ابریشم چین نوین تبدیل کرد. در گذشته های دور، وقتی کسی نام چین را می شنید به یاد تاجران راه ابریشم می افتاد که سختی های بسیاری را برای معامله با کشورهای دیگر به جان می خریدند. رفته رفته با پیشرفت جامعه و پیدایش روش های جدید، آسان و کم خطرتر برای تجارت، از اهمیت راه ابریشم کاسته شد. شاید بتوان اینترنت را بهترین و بزرگ ترین تغییر در روند تجارت جهانی به شمار آورد. چین، هنوز هم در تجارت، حرف زیادی برای گفتن دارد. کافی است نگاهی به محصولات خوب و بد دور و برمان بیندازیم تا قدرت نفوذ و شیوه های متفاوت این تجارت در عصر جدید را با چشمان خودمان ببینیم. در این میان، «جک ما» به عنوان یک چینی، فصل جدیدی از تجارت را در چین آغاز کرد. در این مقاله از خانه سرمایه، سری به فراز و فرود زندگی این تاجر جهانی می زنیم.

[bs-quote quote=”یکی از کارآفرینان پیشگام چینی به من گفت: «علی بابا یک افسانه است.» اما علی بابا تنها یک افسانه نیست، یک راهبرد است.” style=”style-9″ align=”center” author_name=”جک ما” author_job=”مدیرعامل علی بابا” author_avatar=”https://panel.khanesarmaye.com/wp-content/uploads/2020/05/جک-ما۲٫jpg”][/bs-quote]

 

جک ما کوچک، ابری در آسمان چین

زندگینامه جک ما

جک ما در ۱۰ سپتامبر سال ۱۹۶۴ – سال اژدها – در «هانگژو» شهری در ۱۶۰ کیلومتری جنوب غربی شانگ های به دنیا آمد. پدر و مادرش او را «یون» نامیدند که به معنای «ابر» است. نام خانوادگی اش «ما» نیز در زبان چینی به معنای «اسب» است. مادر جک، «کوی ونکای» در خط تولید یک کارخانه کار می کرد. پدرش «ما لایفا» در موسسه عکاسی هانگژو عکاس بود. ولی هر دو به «پینگتان» (Pingtan) علاقه مند بودند؛ یعنی شکلی از هنر مردمی چینی که شامل آواز خواندن و کارهای کمدی است و با صدای کوبیدن تخته های چوبی همراه می شود. قرار گرفتن در معرض چنین هنری در توانمندی جک برای برقراری ارتباط و شبکه سازی بی تاثیر نبوده است. بی گمان، هنر پینگمان، برای پدر و مادر جک، حکم یک تسلی و مایه آرامش در زندگی سخت سال های پیش از انقلاب چین به شمار می آمد و پنجره ای بود به روی گذشته ای غنی و رنگارنگ تر. جک، زمانی به دنیا آمد که بنگاه های خصوصی، تقریبا ریشه کن شده بودند. چون ۹۰ درصد تولید صنعتی در دست های دولت بود. چین در جهان تنها بود و سعی می کرد در سایه برنامه ای موسوم به «جهش بزرگ و رو به جلو» خودش را احیا کند. هنگامی که جک ما دو ساله بود «مائو تسه دونگ» – رئیس سابق جمهوری خلق چین – دوباره به قدرت بازگشت و چین در معرض انتقام های فرهنگی قرار گرفت. با وجود علاقه مائو به هنر «پینگتان» – هنری که پدر و مادر جک در آن فعالیت می کردند – دست اندرکاران این هنر در لیست نابودی ارتش سرخ قرار گرفتند. خانواده جک نیز از این ماجرا در امان نماند و مورد تعقیب این ارتش قرار گرفت. این ماجراها با صبوری، زندگی در سایه و گذر زمان به باد فراموشی سپرده شد اما زندگی را به کام میلیون ها نفر، تلخ کرد.

جک ما و علاقه به زبان انگلیسی

علاقه جک ما به زبان انگلیسی به دوران کودکی او بازمی گردد. در فوریه سال ۱۹۷۲، «ریچارد نیکسون» رئیس جمهور وقت آمریکا به عنوان بخشی از دیدار تاریخی خود از چین به هانگژو سفر کرد تا با مائو دیدار کند. در این سفر، حدود ۱۰۰ گزارشگر همراه نیکسون بودند. گزارش های زنده این خبرنگارها باعث عادی سازی روابط جهان با چین شد. به این ترتیب، درهای هانگژو به روی گردشگران خارجی گشوده گشت. علاقه جک ما به انگلیسی نیز به همین دوران بازمی گردد. هنگامی که او یک پسربچه بود، عاشق زبان و ادبیات انگلیسی به ویژه نوشته های «مارک تواین» (Mark Twain) یعنی «ماجراهای تام سایر» شد. او هر روز این داستان ها را از رادیو می شنید. بعدها ورود گردشگران خارجی به هانگژو، درهای جهانی خارج از چین را به روی جک باز کرد. در سال ۱۹۷۸، تنها ۷۲۸ گردشگر خارجی از هانگژو دیدن کردند. اما سال پس از آن، بیش از چهل هزار نفر به این شهر آمدند. جک از هر فرصتی برای تمرین انگلیسی استفاده می کرد. او پیش از طلوع خورشید بیدار می شد و با دوچرخه چهل دقیقه به سوی «هتل هانگژو» پا می زد تا با گردشگران خارجی احوالپرسی کند. خودش در این باره می گوید:

«هر روز صبح از ساعت پنج جلوی هتل، انگلیسی می خواندم. گردشگران خارجی بسیاری از آمریکا و اروپا می آمدند. من آنها را به صورت رایگان به دیدن دریاچه «باختری» می بردم و آنان به من انگلیسی می آموختند. ۹ سال تمام، بدون توجه به این که باران می بارید یا برف زمین را سفیدپوش می کرد من به این شیوه انگلیسی تمرین می کردم». جک درباره زبان انگلیسی می گوید «انگلیسی کمک زیادی به من می کند. کمک می کند تا جهان را بهتر بشناسم، با بهترین مدیران عامل و رهبران جهان دیدار کنم و باعث می شود که بتوانم فاصله میان چین و جهان را بهتر ببینم.»

چرا ما یون، جک ما شد؟

زندگینامه جک ما

داستان نام مستعار جک، به زمانی برمی گردد که او به عنوان راهنمای گردشگران خارجی، مرتب به هتل رفت و آمد می کرد. تلفظ نام «ما یون» برای انگلیسی زبان های هتل سخت بود. به همین دلیل یک گردشگر آمریکایی که پدر و شوهرش «جک» نام داشتند، این نام را پیشنهاد داد و از آن زمان به بعد «ما یون» در زبان انگلیسی به نام «جک ما» شناخته شد.

[bs-quote quote=”شغل من این است که کمک کنم مردم بیشتری شغل داشته باشند.” style=”style-9″ align=”center” author_name=”جک ما” author_job=”مدیرعامل علی بابا” author_avatar=”https://panel.khanesarmaye.com/wp-content/uploads/2020/05/جک-ما۲٫jpg”][/bs-quote]

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

 

قدم به قدم تا تبدیل شدن به یک کارآفرین جک ما

جک در ژانویه سال ۱۹۹۴ زمانی که ۲۹ داشت، دفتر ترجمه «هانگژو هایبو» را راه اندازی کرد. این شرکت در ابتدا تنها پنج کارمند داشت که بیشتر آنها را آموزگاران بازنشسته تشکیل می دادند. دفتر این شرکت هم از دو اتاق کرایه ای تشکیل شده بود. جک، برخی از دانش آموزان مدرسه شبانه انگلیسی را راضی کرد تا در این کار به او کمک کنند. البته کمک مورد نظر جک، بیشتر در زمینه پیدا کردن مشتری بود. نخستین شرکت جک روی کمک به شرکت های محلی برای یافتن مشتریانی در خارج از کشور متمرکز شده بود. جک در این باره می گوید «مجبور بودم روزها تدریس کنم و فرصت نداشتم تا در کار ترجمه، کمک حال دیگران باشم. ولی بسیاری از آموزگاران بازنشسته، کاری در منزل نداشتند و مستمری ناچیزی هم می گرفتند. به همین دلیل می خواستم یک بنگاه ترجمه راه اندازی کنم و به یک واسطه تبدیل شوم.» موسسه ترجمه جک، نتوانست به موفقیت تجاری دست یابد. اما زمینه های کارآفرینی او را فراهم کرد. حالا او تجربه یک کار واقعی را از سر گذرانده بود.

تجربه اولین ها در سیاتل

در هر صورت، داستان اولین آشنایی جک با اینترنت به سیاتل برمی گردد. البته او سال های گذشته به وسیله یکی از همکارانش چیزهایی درباره اینترنت شنیده بود اما آن را به چشم ندیده بود. جک در سیاتل در خانه یکی از دوستانش اقامت کرد. در آنجا بود که با «استوارت تراستی» (Stuart Trusty) که یک شرکت مشاوره اینترنتی داشت، آشنا شد. تراستی درباره اولین آشنایی جک با اینترنت می گوید «من به او نشان دادم که اینترنت چیست. در آن زمان، اینترنت بیشتر شبیه به یک دفترچه راهنمای اطلاعات برای دولت و شرکت ها بود اما به نظر می رسید که جک به هیجان آمده باشد.» جک آن ماجرا را این گونه به یاد می آورد:

من در آمریکا اولین بارهای زیادی را تجربه کردم؛ اولین سفر به سیاتل، اولین بار که به رایانه و صفحه کلیدش دست می زدم، به اینترنت متصل می شدم و اولین بار که تصمیم گرفتم معلمی را کنار بگذارم و یک شرکت راه اندازی کنم! دوستم استوارت گفت «جک، این اینترنت است. تو می توانی هر چیزی را از طریق اینترنت پیدا کنی.» به او گفتم «جدی می گویی؟» و برای این که حرف او را امتحان کنم واژه مربوط به نوشابه خاصی را جستجو کردم. واژه ساده ای بود. نمی دانم چرا این را جستجو کردم. من نوشابه آمریکایی و نوشابه آلمانی را پیدا کردم ولی خبری از نوشابه چینی نبود. کنجکاو بودم. به همین دلیل، واژه «چین» را وارد کردم. اصلا خبری از چین نبود. هیچ اطلاعاتی وجود نداشت. با دوستم صحبت کردم و از او پرسیدم که چرا چیزی درباره چین درست نکنیم؟ پس ما با همدیگر یک صفحه بسیار کوچک و تقریبا زشت برای شرکت ترجمه خودم درست کردیم. به این ترتیب، یک سایت برای موسسه ترجمه امید، بدون هیچ عکس و تصویری ساخته شد. تنها چیزی که در صفحه وجود داشت، شماره تلفن و بهای ترجمه بود. ما ساعت ۴۰/۹ دقیقه صبح، آن را راه اندازی کردیم و ساعت ۳۰/۱۲ یکی از دوستانم زنگ زد و گفت «جک! پنج ایمیل دریافت کرده ای!» و من به او گفتم: «ایمیل دیگر چیست؟!» در واقع من سه ایمیل از آمریکا، یکی از ژاپن و یکی از آلمان دریافت کرده بودم.»

جک دست به کار شد و این ایده را برای یک کسب و کار تازه، صورت بندی کرد؛ چیزی که در ذهن او بود، کمک به شرکت های چینی برای یافتن مسیرهای تجاری آنلاین و ایده تجارت با (VBN) بود. مسیر معامله جک با وی بی ان آسان نبود. استوارت از جک یک ودیعه ۲۰۰ هزار دلاری درخواست کرد تا حق انحصاری ساخت صفحه های وب به زبان چینی به جک داده شود. اما او آهی در بساط نداشت و برای سفر به آمریکا پول قرض کرده بود. با شنیدن این ماجرا، استوارت قرارداد را بدون ودیعه امضا کرد به این شرط که جک در اولین فرصتی که توانست آن را پرداخت کند. حالا جک مانده بود با یک برگه قرارداد، ۲۰۰ هزار دلار بدهی تسویه نشده و جیبی خالی که حتی نمی توانست بلیت برگشت به شانگ های را بخرد. جک با کمک یک دانشجوی چینی که از قضا همشهری او از آب درآمد بود به شانگ های برگشت. او در حالی به خانه بازگشت که خبری از تامین بودجه برای راه آهن نداشت اما در چمدانش به جای لباس، یک «پردازشگر اینتل ۴۸۶» جای داده بود که در آن زمان، اوج استفاده از پیشرفت برای یک چینی به حساب می آمد.

خداحافظ معلمی، سلام میز مدیر عاملی!

ماجرای راه اندازی دومین شرکت جک ما از همین جا آغاز شد. پس از رسیدن به هانگژو، جک تصمیم گرفت که یک کتابچه راهنمای آنلاین را به نام «Online yellow pages» راه اندازی کند. او این کسب و کار را «China Pages» نام گذاری کرد. تاسیس این شرکت، اولین شیرجه واقعی جک ما به دنیای کارآفرینی و ترک شغل معلمی به شمار می رود. به خاطر مشکلاتی که در دولت آن زمان چین وجود داشت، جک دردسرهای بسیاری را تحمل کرد. گذشته از تمام آن مشکلات، مشکل «China Pages» این بود که تنها یک کتاب راهنما به شمار می رفت. این سایت بسیار ابتدایی بود و فقط فهرستی از محصولات هر شرکت را برای فروش نشان می داد. راهی وجود نداشت تا مشتریان احتمالی بخواهند آن محصولات را آنلاین خریداری کنند. مشکلاتی مانند نقدینگی و ناتوانی در پرداخت حقوق کارمندان، جک را به سمت ادغام شرکتش با یک شرکت دولتی کشاند. این شرکت، ۷۰ درصد «China Pages» را بلعید و با این که جک همچنان سمت مدیرعاملی را بر عهده داشت، قدرت عمل را از او گرفته بود. جک ما در این باره می گوید:

«من با کسانی در مورد اینترنت و برنامه هایمان صحبت می کردم که هیچ چیزی از گفته های من نمی فهمیدند. آن ها در هیئت مدیره پنج حق رای و من دو حق رای داشتم. اگر چیزی می گفتم که باعث مخالفت یکی از آن ها می شد، بقیه هم بدون معطلی، با من مخالفت می کردند.» در نهایت، در نوامبر سال ۱۹۹۷، جک، باقی مانده سهام خود را نیز به آن شرکت دولتی واگذار کرد و صندلی مدیرعاملی را تحویل داد. مشکل این بود که جک، شرکتش را زودتر از موعد، راه اندازی کرده بود و جامعه آن روز چین، درک درستی از هدف و مقصود جک نداشت. جک رویاهایش را نگه داشت و در یکی از واحدهای وزارت بازرگانی خارجی و همکاری اقتصادی در پکن، سمتی را بر عهده گرفت. این ماجرا، چند سال جک را از دنیای کارآفرینی عقب نگه داشت. اما در نهایت، جک موفق شد شرکت تازه ای راه اندازی کند که اکنون آن را «علی بابا» می خوانند.

[bs-quote quote=”اگر ما تیم خوبی باشیم و بدانیم که می خواهیم چه کار کنیم، یک نفر از ما می تواند ده نفر از آن ها را شکست دهد.” style=”style-9″ align=”center” author_name=”جک ما” author_job=”مدیرعامل علی بابا” author_avatar=”https://panel.khanesarmaye.com/wp-content/uploads/2020/05/جک-ما۲٫jpg”][/bs-quote]

 

آغازی کوچک برای شرکت بزرگ جک ما

زندگینامه جک ما

علی بابا که اکنون هولدینگی شامل ۹ شرکت است، آغاز بسیار ساده و کوچکی داشت و تنها شامل یک وب سایت می شد. می توان زادگاه علی بابا را آپارتمان شخصی جک در شهر هانگژو چین به شمار آورد. این وب سایت، توسط ۱۸ پایه گذار به رهبری جک ما در سال ۱۹۸۹ راه اندازی شد. «Alibaba.com» یک بازار عمده فروشی اینترنتی به شمار می رفت. هدف از راه اندازی علی بابا این بود که تولیدکنندگان چینی بتوانند با خریداران خارج از کشور ارتباط برقرار کنند. اکنون این شرکت در بیش از ۲۰۰ کشور فعالیت می کند و به عنوان یکی از بزرگ ترین شرکت های اینترنتی دنیا شناخته می شود. ۵۰۰ میلیون کاربر فعال به طور ماهیانه از اپلیکیشن موبایل علی بابا استفاده می کنند.

علی بابا چگونه کار می کند؟

علی بابا، یک بازار بزرگ است که در آن تولیدکنندگان و خریداران محصولات مختلف در یک مکان – یعنی سایت علی بابا – به دور هم جمع می شوند و از خدمات این وب سایت استفاده می کنند. عده ای، مدل کسب و کار علی بابا را با آمازون مقایسه می کنند اما این دو تفاوت بزرگی با هم دارند و آن تفاوت در این است که علی بابا، هیچ محصولی را ارسال نمی کند. مهم ترین کار او، ایجاد ارتباط بین تولیدکنندگان و خریداران محصولات است. اجازه بدهید نمونه ای از این سازوکار را با هم بررسی کنیم. فرض کنید که ما خریدار هستیم و می خواهیم در این سایت یک محصول مشخص را پیدا کنیم. پس به سایت علی بابا می رویم و یک آگهی خرید برای محصول مورد نظرمان ثبت می کنیم. با این کار، آگهی ما برای اشخاصی که در زمینه مورد نظرمان فعالیت می کنند فرستاده می شود و آن ها هم پیام هایی برایمان می فرستند که در آن به شرایط خرید، کاتالوگ ها، نحوه خرید و مواردی از این دست اشاره شده است. حالا ما می توانیم از بین این پیام ها بهترین مورد را انتخاب کرده و فرآیند خرید را به صورت آنلاین با آن ها هماهنگ کنیم. علاوه بر این، می توانیم تمام شرکت های مرتبط با محصول مورد نظرمان را در محدوده جغرافیایی جایی که هستیم پیدا کنیم. بزرگ ترین مزیت این فرآیند، فعالیت در بستری امن و مطمئن به نام علی بابا است! در این کسب و کار، علی بابا سود خود را از چند روش به دست می آورد:

  • قرار دادن آگهی ها
  • دریافت حق کمیسیون
  • فروش حق عضویت ویژه
  • سرویس های پردازش ابری

چه شرکت هایی زیر مجموعه علی بابا هستند؟

زندگینامه جک ما

سال ۲۰۰۳ را می توان آغازی برای تبدیل شدن علی بابا به «هولدینگ علی بابا» برشمرد. در این سال بود که جک تصمیم گرفت وب سایت های دیگری را به گروه علی بابا اضافه کند. این وب سایت ها شامل موارد زیر می شوند:

۱- شرکت تائوبائو (Taobao)

«تائوبائو» پرطرفدارترین وب سایت خرده فروشی آنلاین علی بابا، سومین وب سایت پربیننده چین و دوازدهمین سایت پربیننده جهان است که در سال ۲۰۰۳ افتتاح شد. تائوبائو از نه میلیون ویترین فروشگاهی تشکیل شده است که به دست شمار اندکی از افراد یا بازرگانان اداره می شود.  قول معروفی در چین به خاطر این وب سایت رایج شده که می گوید «واننگ دِه تائوبائو» یعنی «می توانید هر چیزی را در تائوبائو پیدا کنید!» علاوه بر این، در چین، اصطلاح «تائو کردن چیزی» جای اصطلاح جهانی «گوگل کردن» را بسیار تنگ کرده است. بازرگان های زیادی تصمیم گرفتند تا غرفه های خود را روی این سایت راه اندازی کنند؛ چون علی بابا هیچ هزینه ای از آنها دریافت نمی کرد. اما با این حال، تائوبائو بسیار پول ساز است. درآمد این سایت از طریق فروش فضای تبلیغاتی و کمک به تبلیغ و معرفی آن دسته از بازرگان هایی ایجاد می شود که می خواهند یک سر و گردن از جمعیت فروشندگان معمولی بالاتر بایستند. بازرگان ها می توانند از طریق «فهرست های پولی» یا «آگهی های نمایش نما» تبلیغ خود را انجام دهند. طبق الگوی فهرست پولی که همانند «AdWords» گوگل است، تبلیغ کنندگان بر سر کلیدواژه ها در مزایده شرکت می کنند تا محصولاتشان روی تائوبائو در جایگاه بهتری قرار بگیرد. آنها بر پایه تعداد دفعاتی که مشتریان روی آگهی هایشان کلیک می کنند به علی بابا پول می پردازند. بازرگان ها می توانند از الگوی سنتی تر تبلیغات هم استفاده کرده و بر پایه تعداد دفعاتی که آگهی هایشان روی تائوبائو به نمایش درمی آید پول پرداخت کنند. «ای بی» پیشنهاد خرید تائوبائو را به جک ما داد اما او قبول نکرد.

۲- شرکت تی مال (Tmall)

زندگینامه جک ما

«تی مال» نیز یک فروشگاه اینترنتی خرده فروشی اما با سبک کاری و محصولاتی متفاوت تر است. برخلاف تائوبائو که برای خریداران و فروشندگان رایگان است، بازرگانان برای محصولاتی که در تی مال می فروشند به علی بابا کمیسیون پرداخت می کنند. مبلغ این کمیسیون بسته به طبقه محصول از ۳ تا ۶ درصد نوسان دارد. امروز تی مال، هفتمین سایت پربیننده چین به شمار می رود. این سایت به زبان چینی به نام «تیان مائو» یا «گربه آسمانی» خوانده می شود. نشانه این سایت، یک گربه سیاه است تا از عروسک بیگانه تائوبائو متمایز باشد. تی مال، روز به روز برای علی بابا مهم تر می شود. زیرا علی بابا در هر سال، نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار از این سایت درآمد کسب می کند. تی مال در پلتفرم خود از سه نوع فروشگاه میزبانی می کند. اول، فروشگاه هایی که به طور مستقیم از طرف یک برند اداره می شوند؛ دوم، فروشگاه های مجاز که به دست بازرگان هایی اداره می شوند که از طرف برند، مجوز گرفته اند و سوم، فروشگاه های تخصصی که کالاهایی بیش از یک برند را عرضه می کنند. مورد سوم، ۹۰ درصد فروشندگان تی مال را به خود اختصاص داده است. حتی آمازون نیز از سال ۲۰۱۵ روی تی مال، مشغول فروش غذا، کفش، اسباب بازی و لوازم آشپزخانه وارداتی شده است.

۳- شرکت علی اکسپرس (AliExpress)

زندگینامه جک ما

یک سرویس خرده فروشی آنلاین است که در سال ۲۰۱۰ راه اندازی شد و تمرکز آن بر ارائه آنلاین محصولات به خریداران بین المللی است. این سرویس از کسب و کارهای کوچک چینی تشکیل شده و آن ها را به خریداران سراسر جهان معرفی می کند. علی اکسپرس به عنوان پربازدیدترین سایت تجارت الکترونیک در روسیه شناخته شده است. این سایت، مشابه آمازون است و هر چیز که بخواهید در آن پیدا می شود. تفاوت اصلی آن با «Taobao» در این است که خریداران بین المللی را – که به طور عمده در آمریکا، روسیه، برزیل یا اسپانیا هستند – هدف قرار می دهد. علی بابا در این بخش هم کاری با ارسال کالا ندارد و تنها به اتصال فروشنده ها و خریداران بسنده کرده است. این وب سایت فقط برای مشتریان خارج از چین است. علی بابا به شهروندان چینی اجازه نمی دهد که از این بستر استفاده کنند.

۴- شرکت علی پی (AliPay)

زندگینامه جک ما

یک کیف پول دیجیتالی و پلت فرم پرداخت آنلاین شخص ثالث است که هزینه ای برای تراکنش ها ندارد. همچنین سرویسی ارائه می دهد که خریداران می توانند رضایت یا شکایت خود از خریدشان را به فروشندگان اعلام کنند. این سرویس در سال ۲۰۰۴ توسط شرکت علی بابا راه اندازی شد و بیش از یک میلیارد کاربر در سراسر جهان دارد. Alipay در سال ۲۰۱۳ از محصول مالی جدیدی با نام «Yu’ebao» رونمایی کرد. علاوه بر این، علی بابا در سال ۲۰۱۵ اعلام کرد که قصد دارد سرویس پرداخت مبتنی بر تشخیص چهره را به بازار معرفی کند.

۵- شرکت علی بابا کلود (Alibaba Cloud)

زندگینامه جک ما

یک سامانه تخصصی برای ارائه خدمات ابری به مشتریان است. شرکت علی بابا در جشن ۱۰ سالگی تأسیس خود یعنی در سال ۲۰۰۹، پلت فرم های رایانش ابری خود را معرفی کرد. این پلت فرم ها شامل داده کاوی تجارت الکترونیک، پردازش داده های تجارت الکترونیک و سفارشی سازی داده ها هستند. اپراتورهای تحقیق و توسعه این پلت فرم در «هانگژو»، «پکن»، «هنگ کنگ»، «سنگاپور»، «سیلیکون ولی» و «دوبی» مستقر هستند. «Alibaba Cloud» یکی از بزرگ ترین شرکت های کامپیوتری سطح بالا در چین است.

۶- شرکت جوهوآسوآن (Juhuasuan)

زندگینامه جک ما

علی بابا علاوه بر تائوبائو و تی مال، سایتی به سبک «گروپ آپ» دارد. «جوهوآسوآن»، بزرگ ترین سایت خرید گروهی متمرکز بر محصول در چین است. این سایت با حجم کلان کالاها بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر ثبت نامی دارد که باعث می شود این سایت را به بزرگ ترین سایت خرید گروهی آنلاین در جهان تبدیل کند.

۷- شرکت های علی او اس و علی جنی (AliOS & AliGenie)

زندگینامه جک ما

«AliOS» یک سیستم توزیع لینوکس است که از آن برای ارتباط با دستگاه های هوشمند استفاده می شود. «AliGenie» هم پلتفرم هوشمند و دستیار شخصی علی بابا است که برای اسپیکر «Tmall Genie» طراحی شده است.

۸- شرکت لازادا (Lazada)

یک شرکت تجارت الکترونیک بین المللی است که توسط «ماکسیمیلیان بیتنر» تاسیس شد و متعلق به گروه علی بابا است.

۹- شرکت داراز (Daraz)

یک شرکت بازاریابی و تدارکات آنلاین است که در بازارهای جنوب و جنوب شرق آسیا فعالیت می کند.

[bs-quote quote=”هر چقدر هم دنبال کردن آن دشوار باشد، همیشه باید رویایی که در روز اول دیدید را داشته باشید. این شما را با انگیزه نگه می دارد و نجاتتان می دهد.” style=”style-9″ align=”center” author_name=”جک ما” author_job=”مدیرعامل علی بابا” author_avatar=”https://panel.khanesarmaye.com/wp-content/uploads/2020/05/جک-ما۲٫jpg”][/bs-quote]

 

نگاهی به زندگی شخصی جک ما

جک ما در دوران تحصیل با همسرش «ژانگ یینگ» آشنا شد. آن ها پس از فارغ التحصیلی با هم ازدواج کردند و هر دو به عنوان معلم مشغول به کار شدند. این زوج میلیاردر در حال حاضر صاحب یک پسر و یک دختر هستند.

خداحافظی جک ما با صندلی ریاست در ۵۵ سالگی

زندگینامه جک ما

جک در سال ۲۰۱۳، از سمت مدیرعاملی شرکت استعفا داد و به عنوان رئیس هیئت مدیره مشغول به کار شد. در نهایت در سال ۲۰۱۹ بازنشستگی خود را از علی بابا اعلام و با همکارانش خداحافظی کرد. جک در این باره می گوید «تنها چیزی که می توانم وعده آن را بدهم این است که علی بابا هیچ وقت به جک ما خلاصه نمی شود. اما جک ما همیشه به علی بابا تعلق دارد.» او اعلام کرده که می خواهد برای ادامه زندگی اش به سراغ فعالیت های خیریه و تمرین بیشتر تای چی برود. با وجود بازنشستگی از علی بابا، جک ما همچنان از شرکای مادام العمر این شرکت «Alibaba Partnership» به شمار می رود.

یک درس بزرگ از پادشاه علی بابا جک ما

جک ما نشان داد که هر کدام از ما اگر بخواهیم می توانیم شکست را شکست دهیم. این درس را می توان با اطمینان از جک قبول کرد. چون او از جایی زیر صفر، با جیب هایی خالی و در مکانی که کسی حرف هایش را قبول نداشت شروع کرد و حالا کسی در دنیا وجود ندارد که با شنیدن نام علی بابا به یاد آن مرد چینی پر دل و جرات نیفتد. او تلاش کرد، بارها و بارها زمین خورد اما هر بار راهی برای بلند شدن پیدا کرد. به قول خودش، اگر هیچ وقت تلاش نکرده اید، از کجا می دانید که آیا هیچ شانسی وجود دارد یا نه؟!

خلاصه ای درباره زندگینامه جک ما

  • جک ما در سال ۱۹۶۴ و در میان خانواده ای علاقه مند به هنر به دنیا آمد.
  • علاقه او به زبان انگلیسی به دوران سفر نیکسون به هانگژو باز می گردد.
  • او اولین شرکتش را با نام دفتر «هانگژو هایبو» راه اندازی کرد.
  • دومین شرکت جک با نام «Online yellow pages» باعث شد تا او به شکلی واقعی تر وارد دنیای کارآفرینی شود.
  • علی بابا، سومین شرکت جک بود که با سرمایه ۱۸ نفر، راه اندازی شد.
  • درآمد علی بابا از طریق قرار دادن آگهی ها، دریافت حق کمیسیون، فروش حق عضویت ویژه و سرویس پرداخت ابری به دست می آید.
  • اکنون علی بابا هلدینگی شامل ۹ شرکت و وب سایت است.
  • جک در سال ۲۰۱۹ به طور کامل، خود را از علی بابا بازنشسته کرد.

نظر شما چیست؟

تلاش های جک ما را چگونه ارزیابی می کنید؟ آیا در خودتان این جسارت و شجاعت را می بینید که مثل جک، در مقابل شکست های پی در پی مقاومت کنید و از آن شکست ها مسیری به سمت یک موفقیت بی مانند بسازید؟