ایلان ماسک، صاحب جدید توییتر، یکی از اینفلوئنسرهای حوزه ارزهای دیجیتال است که توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در هر دوره، افرادی به دنیا می آیند که متفاوت تر از بقیه می اندیشند. آن ها پرچم داران ایجاد تغییرات بزرگ در جهان هستند؛ چون نه تنها به گونه ای دیگر به دنیا نگاه می کنند، بلکه افکارشان را عملی کرده و مردم را با خود همراه می کنند. اگر میخواهید بدانید که ایلان ماسک کیست و با سختی های زندگی ایلان ماسک بیشتر آشنا شوید، در ادامه این مطلب همراه ما باشید.
زندگینامه ایلان ماسک؛ بنیان گذار تسلا و صاحب توییتر
در این قسمت از خانه سرمایه به سراغ زندگینامه «ایلان ماسک» (Elon Musk) می رویم و نگاهی به ماجرای این فرد متفاوت می اندازیم؛ پس با ما همراه باشید.
ایلان ماسک
پافشاری بسیار مهم است. نباید تسلیم شوید، مگر اینکه مجبور به تسلیم شدن شوید.
جست وجویی کوتاه در کودکی ایلان ماسک
ایلان ماسک با نام کامل «Elon Reeve Musk» در سال 1971 متولد شد. پدر و مادر ماسک از دو کشور مختلف بودند. پدرش اهل آفریقای جنوبی و مادرش یک کانادایی بزرگ شده در آفریقا بود. درواقع پدربزرگ مادری ماسک یک آمریکایی-کانادایی ماجراجو بود که خانواده اش را با یک هواپیمای تک موتوره به استرالیا و سپس آفریقای جنوبی آورده بود.
ماسک در یکی از شهرهای بزرگ آفریقای جنوبی به نام «پرتوریا» (Pretoria) به دنیا آمد و تمام دوران کودکی و نوجوانی خود را در این شهر سپری کرد. او فرزند بزرگ خانواده است و یک خواهر و برادر کوچک تر از خودش دارد. پدر ایلان، مهندس الکترومکانیک، خلبان، ملوان، مشاور املاک و حتی در یک بازه زمانی معدن دار بود.
شاید بتوان این طور گفت که بخشی از علاقه ماسک به مهندسی به دلیل پدرش بوده است. مادرش هم به عنوان یک متخصص تغذیه و البته مدل مشغول به کار بود. خانواده ماسک در دوران کودکی و نوجوانی او بسیار ثروتمند بودند.
ایلان یک کودک درون گرا بود
او در کودکی بسیار ساکت بود و واکنش چندانی به محیط بیرونش نشان نمی داد. این ماجرا تا حدی پیش رفت که پزشکان حدس می زدند او ناشنواست، ولی مادرش با زیر نظر گرفتن او به این نتیجه رسید که فرزندش تنها در دنیای متفاوتی سیر می کند. زندگی گرم خانوادگی آن ها دوام زیادی نداشت و پدر و مادرش حدود 9 سال بعد از هم جدا شدند. مادر ایلان به کانادا برگشت. ماسک هم بودن در کنار پدرش را انتخاب کرد.
البته چندی نگذشت که از این تصمیم پشیمان شد. چون فهمید که زندگی با پدرش کار چندان ساده ای نیست. ایلان بعدها اعتراف کرد سختی های زیادی که به دلیل زندگی با پدرش کشیده بود سبب شد تا به فردی بسیار سخت کوش تبدیل شود و از این راه، مسیری برای فرارکردن از آن زندگی پیدا کند.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
ساخت یک بازی کامپیوتری در 10 سالگی
ماسک در دوران نوجوانی خود به بازی های کامپیوتری علاقه پیدا کرد. والدینش برای او یک کامپیوتر خانگی خریدند و از اینجا به بعد بود که ماسک به جای بازی کردن با این کامپیوتر به دنبال ساخت بازی مورد علاقه خودش رفت! او به کمک یک دفترچه راهنمای برنامه نویسی پایه توانست یک بازی کامپیوتری بسازد.
ماسک نام بازی خود را «Blastar» گذاشت و تنها زمانی که 12 سال داشت، آن را به مبلغ 500 دلار فروخت. این اولین بار بود که ماسک طعم تجارت و به دست آوردن پول با دستان خود را می چشید.
ایلان ماسک در جوانی؛ مهاجرت به کانادا و خداحافظی با آفریقا
وقتی ایلان به 17 سالگی رسید، تصمیم گرفت به کشور مادرش یعنی کانادا مهاجرت کند. او برای این مهاجرت چهار دلیل داشت:
- به اندازه کافی از پدرش دور می شد.
- می توانست در بهترین دانشگاه های کانادا درس بخواند.
- به دلیل ملیت مادرش می توانست به راحتی تابعیت کانادا را بگیرد.
- می توانست از خدمت اجباری سربازی در آفریقای جنوبی سرپیچی کند.
ایلان بعدها فهمید که مهاجرت به کانادا یکی از بهترین تصمیم های عمرش بوده است؛ چون مسیر تبدیل شدن او به ایلان ماسک بسیار خلاق آینده را هموار کرد. ماجرای گرفتن پاسپورت کانادایی چیزی حدود پنج ماه طول کشید. در این مدت ایلان برای آنکه به خدمت سربازی فراخوانده نشود، در دانشگاه «پرتوریا» مشغول به تحصیل شد.
یک سال سرگردانی در کانادا تا گرفتن پذیرش از دانشگاه
بالاخره مدارک او آماده شد و توانست به کانادا مهاجرت کند. ماسک بعد از ورود به کانادا به مدت یک سال با یکی از پسرعموهای خود زندگی کرد. در طول این مدت، شغل های پاره وقت مختلفی مثل کارگری در مزرعه و کارخانه چوب را امتحان کرد. درنهایت توانست پذیرش دانشگاه «کویینز» (Queen’s University) را به دست بیاورد. ماسک در این دانشگاه در دو رشته «اقتصاد» و «فیزیک» مشغول به تحصیل شد و لیسانس هر دو رشته را به دست آورد. رؤیای بعدی او گرفتن مدرک دکترا در آمریکا بود.
تجربه کارآموزی در دره سیلیکون ولی
ایلان یک سال قبل از فارغ التحصیلی از دانشگاه در دو استارت آپ فعال در سیلیکون ولی کارآموز شد. اولین استارتاپ «Pinnacle Research Institute» نام داشت که یک مؤسسه تحقیقاتی درباره خازن های الکترولیتی برای ذخیره انرژی بود. دومین مورد هم یک استارت آپ توسعه دهنده بازی های ویدئویی به نام «Rocket Science Games» نام داشت.
ایلان ماسک
وقتی چیزی به اندازه کافی مهم باشد، آن را انجام می دهید؛ حتی اگر شانس برد زیادی نداشته باشید.
مهاجرت دوم؛ کوچ بزرگ به آمریکا
سال 1995 ماسک برای گرفتن دکترای خود در رشته «علوم مواد» از دانشگاه «استنفورد» کالیفرنیا پذیرش گرفت؛ به همین دلیل کانادا را به مقصد آمریکا ترک کرد. در آن روزها تب و تاب اینترنت همه را فراگرفته بود. ایلان هم برای اینکه از این ماجرا جا نماند، تصمیم گرفت در کنار تحصیلش کاری در شرکت «Netscape» پیدا کند، ولی هرگز موفق به این کار نشد و سرانجام تصمیم گرفت تحصیل در رشته دکترا را فراموش کند و خودش یک استارتاپ اینترنتی به راه بیندازد.
راه اندازی شرکت Zip2 با کمک سرمایه گذاران فرشته!
هر قسمت از زندگینامه ایلان ماسک را که نگاه می کنیم یا او را در حال تأسیس یک شرکت می بینیم یا همکاری در تأسیس شرکت ها. شاید بتوان گفت این بخشی از شخصیت ایلان است. او می خواهد آغازگر تحولات بزرگ بوده یا دست کم نقشی در آن ها داشته باشد.
در همان سال 1995، ماسک به همراه دو نفر دیگر از دوستانش به نام های «کیمبال» و «گرگ کوری» شرکت برنامه نویسی وب «Zip2» را راه اندازی کرد. این سه نفر سرمایه موردنیاز خودشان را به کمک «سرمایه گذاران فرشته» به دست آوردند.
سرمایه گذاران فرشته کسانی هستند که ثروت قابل توجهی دارند و با بخش اندکی از سرمایه شان استارتاپ های نوپا را حمایت می کنند. آن ها بعد از سرمایه گذاری دخالتی در کسب و کار نوپا نمی کنند، ولی بخشی از مالکیت شرکت را در اختیار می گیرند. ایلان و بقیه، کارشان را در یک دفتر اجاره ای با یک دستگاه کامپیوتر شروع کردند.
در آن زمان ماسک از پس اجاره یک آپارتمان برای خودش برنمی آمد؛ به همین دلیل روی کاناپه دفتر می خوابید و در یکی از شعبه های انجمن مسیحی مردان جوان (YMCA) دوش می گرفت.
بیوگرافی ایلان ماسک؛ زندگی کاری او چگونه است؟
ایلان روزها سایت را بررسی و شب ها آن را کدنویسی می کرد. او این کار را برای مدتی طولانی و بدون توقف انجام داد. بعد از مدتی بالاخره موفق شد توجه «نیویورک تایمز» و «شیکاگو تریبون» را به خود جلب کند و با آن ها قرارداد ببندد. بعد از این موفقیت و گسترش شرکت، ماسک تلاش کرد تا سمت مدیرعاملی را در شرکتی که خودش تأسیس کرده بود به دست بیاورد، ولی موفق نشد. سرانجام شرکت کامپیوتری «Compaq» شرکت «Zip2» را به قیمت 307 میلیون دلار خریداری کرد و به خاطر 7 درصد سهمی که در آن داشت 22 میلیون دلار به دست آورد.
ماجرای X.com، PeyPal و شرکت Confinity
بعد از فروش «Zip2» ایلان باز هم به دنبال فعالیت در زمینه اینترنت بود؛ به همین دلیل وقتی شنید چند نفر از دوستان و همکارانش می خواهند یک شرکت جدید به نام «X.COM» را راه اندازی کنند، فرصت را غنیمت شمرد و به آن ها ملحق شد. «X.COM» یک شرکت خدمات مالی آنلاین و پرداخت الکترونیکی به شمار می رفت که به عنوان اولین بانک آنلاین با اقبال خوبی از سوی کاربران روبه رو شد.
ماسک در این شرکت هم شانس خودش را برای مدیرعامل شدن امتحان کرد، ولی هیئت مدیره روی بی تجربگی او دست گذاشتند و اجازه ندادند که در این جایگاه قرار بگیرد؛ به همین دلیل ایلان تا قبل از ادغام «X.COM» با شرکت «Confinity» همراه با «بیل هریس» بر کرسی مدیرعاملی نشسته بود.
Confinity چه شرکتی بود و چرا ماسک به آن علاقه داشت؟
حالا بیایید داستان را از این دریچه متوقف کنیم و به شرکت «Confinity» نگاهی بیندازیم. این شرکت که توسط سه نفر با نام های «پیتر تیل»، «لوک نوسک» و «مکس لوچین» راه اندازی شده بود و روی سیستم های پرداخت ایمن کار می کرد. «پی پال» محصول اصلی آن ها بود که در سال 1999 اولین نسخه رسمی از آن معرفی شد.
درست یک سال بعد، «Confinity» با «X.COM» ادغام شد. با وجود اینکه ایلان ماسک چندان به مدل تجاری «Confinity» اعتماد نداشت، درباره آینده پی پال امید بسیاری داشت. البته هریس- فردی که ماسک با او در کرسی مدیرعاملی شریک بود – چندان به آینده نقل و انتقال پول از طریق اینترنت اعتقادی نداشت؛ به همین دلیل با به وجود آمدن این اختلاف نظر، شرکت را ترک کرد.
بعد از این ماجرا ماسک تصمیم گرفت پی پال را به عنوان تنها درگاه و سیستم پرداخت الکترونیکی شرکت نگه دارد و آن را توسعه دهد. طولی نکشید که ایلان به عنوان مدیرعامل این شرکت انتخاب شد، ولی به دلیل نداشتن یک برنامه تجاری منسجم، هیئت مدیره «پیتر تیل» را به جای ایلان، مدیرعامل شرکت کردند. تیل نام شرکت را به «PeyPal» تغییر داد. مدتی بعد هم سهام آن عمومی شد. درنهایت، شرکت پی پال توسط «eBay» خریداری شد.
SpaceX، ورود به دنیای سیاره ها، موشک ها و فضاپیماها
در این بخش از زندگینامه ایلان ماسک به شرکت رؤیایی او می رسیم. سال 2001 آغاز فعالیت جدی ماسک در زمینه هوافضا بود. او کار خود را توسط همکاری با یک شرکت آغاز کرد که به طور ویژه درباره مریخ تحقیق می کرد. او در همان سال با چند نفر از اعضای این شرکت به مسکو سفر کرد تا بتواند موشک هایی برای حمل گیاهان گلخانه ای به مریخ خریداری کند. آن ها با شرکت های مختلفی مثل «NPO Lavochkin» و «Kosmotras» ملاقات کردند، ولی ماجرا با چیزی که آن ها فکرش را می کردند تفاوت داشت.
چون روس ها اهمیتی به این شرکت کوچک، مهندس بی تجربه آن و چند همراهش نمی دادند، ماسک و همراهانش به ناچار دست خالی به آمریکا برگشتند، اما سال بعد دوباره شانس خود را برای خرید نوع دیگری از موشک های فضاپیما امتحان کردند. روس ها این بار آن ها را کمی جدی تر گرفتند، ولی پیشنهاد مبلغ هنگفتی برای فروش یک موشک دادند. ماسک این بار هم دست خالی، ولی با یک فکر تازه به آمریکا برگشت.
او پیشنهاد داد که به جای درخواست و التماس به روس ها، خودشان در آمریکا موشک های فضاپیما بسازند. ایلان آن قدر در این مورد جدی بود که حتی 100 میلیون دلار از ثروت شخصی خود را برای عملی شدن این ایده وسط گذاشت. این گونه بود که «SpaceX» در سال 2002 متولد شد و ایلان ماسک از آن زمان تاکنون به عنوان مدیرعامل و مهندس ارشد آن مشغول به کار است.
تنها 3 شکست تا موفقیت باقی است
اسپیس ایکس کار خود را با ساخت موشک ها آغاز کرد. بعد از مدت ها تلاش، اولین موشک آماده پرتاب شد، ولی نتوانست به مدار زمین برسد. ناسا تا همین جا هم از تلاش این شرکت خصوصی برای دورزدن روس ها بسیار راضی بود؛ به همین دلیل با وجود پرتاب ناموفق اولین موشک فضاپیمای ساخته شده در اسپیس ایکس یک قرارداد تجاری با هدف حمل و نقل مداری با این شرکت امضا کرد. ایلان دو بار دیگر تلاش خود را برای ساخت و ارسال موشک به فضا به کار بست، ولی هر دو بار با شکست روبه رو شد.
او تنها یک بار دیگر فرصت داشت تا ایرادها را برطرف کند و آخرین موشکی را که می توانست به فضا بفرستد. ایلان در طول این مدت زیر فشار روحی فراوانی بود، شب ها کابوس می دید و با فریاد از خواب بیدار می شد؛ حتی دچار مشکلات جسمی هم شده بود. بودجه او دیگر کفاف یک شکست و تلاش دوباره را نمی داد، ولی تمام این ماجراها و دردسرها با پرتاب موفقیت آمیز موشک «Falcon 1» در سال 2008 به یک جشن شیرین تبدیل شد.
بعد از این موفقیت، ناسا یک قرارداد دیگر با اسپیس ایکس برای 12 پرواز موشک «Falcon 9» و ارسال فضاپیما به ایستگاه فضایی بین المللی بست. اسپیس ایکس تا امروز چندین پرتاب موشک موفق داشت و توانست به مفاد قراردادش با ناسا به خوبی عمل کند. البته نباید در این میان پروژه های خلاقانه ماسک برای سکونت انسان در فضا را نادیده گرفت. اسپیس ایکس در سال 2020 اولین سفینه خدمه دار خود به نام «Demo-2» را با موفقیت به فضا فرستاد.
ایلان ماسک
من فکر می کنم این بهترین نصیحت است: مدام به این فکر کن که چطور می توانی کارها را بهتر انجام دهی و خودت را زیر سؤال ببری.
اسپیس ایکس و اینترنت ماهواره ای
یکی از نقش های ماندگار در دفتر زندگینامه ایلان ماسک و شرکت «SpaceX» ارسال ماهواره ها به مدار زمین برای راه اندازی اینترنت ماهواره ای است. این تلاش از سال 2015 آغاز شد و در سال 2018 اولین نمونه های ماهواره برای آزمایش این ماجرا به مدار زمین ارسال شدند. با آغاز تلاش ایلان ماسک برای ایجاد اینترنت ماهواره ای در جهان، انتقادها نیز از گوشه و کنار هویدا شدند.
برخی می گویند با پایان کار و ایجادشدن مداری از ماهواره ها، دیگر نمی توان مانند گذشته به فعالیت های اخترشناسی پرداخت؛ چون ماهواره های اسپیس ایکس جلوی دید را می گیرند! برخی دیگر هم می گویند وجود این ماهواره ها در فضا سبب ایجاد خطرهای مختلف می شود. ایلان به تمام این انتقادها این گونه پاسخ داده است: «ماهواره های اینترنت نمی توانند تأثیری بر فضا بگذارند و کوچک ترین خطری برایش ندارند؛ چون فضا بی نهایت بزرگ و ماهواره های اینترنت، بسیار کوچک هستند».
تسلا؛ رؤیای ساخت خودروهای آینده و سبز
شرکت «Tesla» در سال 2003 توسط «مارتین ابرهارد» و «مارک تارپنینگ» راه اندازی شد. آن ها در ابتدا شرکت را با هزینه شخصی خودشان تأسیس کردند و این کار را تا مدتی مشخص ادامه دادند. با جدی ترشدن فرایند تولید، نظر ایلان ماسک به این شرکت جلب شد.
او تقریباً شش میلیون دلار روی این شرکت سرمایه گذاری کرد و با این کار کرسی مدیرعاملی آن را به دست آورد. با وجود اینکه ایلان به صورت روزانه به این شرکت سر نمی زد، دورادور، روی طراحی محصول نظارت داشت. بعدها ایلان با ابرهارد به توافق رسید تا نام او را هم به عنوان یکی از بنیان گذاران شرکت تسلا به صورت قانونی وارد کند.
از سولار سیتی تا تسلا انرژی
ماسک، ایده اولیه و سرمایه مالی برای راه اندازی شرکت «SolarCity» را در اختیار دو عموزاده خود گذاشت. در طول چند سال سولار سیتی به یکی از بزرگ ترین تأمین کننده های سیستم انرژی خورشیدی در آمریکا تبدیل شد. در سال 2016 ماسک، سولار سیتی را برای شرکت تسلا خریداری کرد تا با ادغام آن با بخشی از شرکتش «Tesla Energy» را به وجود بیاورد.
البته ایلان به دلیل خرید این شرکت راهی دادگاه شد؛ چون وقتی برای خرید آن اقدام کرد که این شرکت دچار مشکلات مالی شده بود. سهامداران تسلا نیز از این موضوع خوششان نیامد و ماسک را متهم کردند که با هزینه سهامداران به دنبال منافع شخصی خودش رفته است. جالب اینکه درنهایت، ماسک در این ماجرا به عنوان تنها متهم شناخته شد.
ساخت تونل به سبک ایلان ماسک
در ادامه دنبال کردن زندگینامه ایلان ماسک به شرکت «Boring» می رسیم. این شرکت که به طور ویژه در زمینه حفاری و تونل سازی مشغول به کار است، به دنبال عملی کردن یک ایده جالب و جنجالی بود. ایلان می خواست به کمک این حفاری و تونل سازی، مدت زمان طی کردن یک مسیر در حالت عادی را تا 90 درصد کاهش دهد.
او می خواست بین شهرها تونل هایی بزرگ حفر کند که درون آن ها واگن هایی سورتمه ای وجود داشتند. این واگن ها به کمک انرژی برق به حرکت درمی آیند و می توانند مسیری 45 دقیقه ای را ظرف 5 دقیقه طی کنند. بنا به دلایل گوناگونی ماسک نتوانست این ایده را به عمل تبدیل کند.
تلاش برای ترکیب هوش مصنوعی با مغز انسان
«Neuralink» یکی دیگر از شرکت هایی محسوب می شود که ایلان ماسک آن را راه اندازی کرده است. این شرکت با هدف پیونددادن مغز انسان و هوش مصنوعی ایجاد شده است. ایلان بر این باور است که با این کار، نه تنها توانایی انسان برای کنترل هوش مصنوعی، ابزارها و ماشین ها افزایش پیدا می کند، بلکه بسیاری از ناتوانی های جسمی مانند «ناشنوایی»، «نابینایی»، «فلج حرکتی» و… به راحتی برطرف می شوند.
البته تعدادی از پزشکان و متخصصان، ایلان را به باد انتقاد گرفتند. باید صبر کرد و دید آیا ایلان ماسک می تواند با گسترش هدفمند این محصولات و پیوند آن ها با مغز انسان به این انتقادها پاسخی عملی بدهد یا خیر؟
ایلان ماسک توییتر را به قیمت ۴۴ میلیارد دلار خرید
ایلان ماسک: پرنده آزاد شد. این جمله یکی از جملات جالب ایلان ماسک بعد از خرید توییتر بود. جالب است بدانید در این روزهایی که اخبار خرید توییتر توسط ایلان ماسک توجه بسیاری را به حود جلب کرده است، شاهد فعالت مجدد حساب کاربری ترامپ هم هستیم! درواقع بر اساس نظرسنجی که ایلان ماسک در توییتر انجام داد، کاربران به فعالیت مجدد اکانت توییتر ترامپ رای مثبت دادند. اما این خبر، تنها خبر عجیب بعد از مالکیت توییتر نبود. به نظر میرسد که ایلان ماسک تصمیم به اخراج بخش زیادی از کارمندان توییتر گرفته است و میخواهد تغییر و تحول نوینی در ساختار این شرکت ایجاد کند. اگر به اخبار توییتر و ایلان ماسک علاقه دارید، هر روز به همین مقاله سر بزنید.
ماجرای بیماری ایلان ماسک چیست؟
ایلان ماسک در یک برنامه زنده تلویزیونی و در اقدامی غافلگیرکننده اعلام کرد که به «سندرم آسپرگر» مبتلاست. پس از این ماجرا حرف و حدیث ها در این مورد بالا گرفت و بساط شایعه سازی داغ شد. برخی می گفتند این اعتراف یک نمایش بزرگ است تا ماسک بتواند توجه بیشتری را به سوی خود جلب کند.
برخی دیگر آن را به عنوان یک اعتراف واقعی پذیرفتند و برای این ماجرا شواهدی از رفتارهای عجیب ایلان در بازه های زمانی مختلف را مثال زدند؛ مثلاً اظهارنظرهای عجیب او درباره ویروس کرونا، اهدای دستگاه تنظیم کننده خواب به جای دستگاه تنفسی، ساخت زیردریایی ویژه برای نجات کودکان گرفتار در غار و بازگرداندن کارکنانش به تسلا هنگامی که هنوز اپیدمی کرونا روزهای اوج خود را سپری می کرد. در نقطه مقابل برخی از ویژگی های افراد مبتلا به آسپرگر با ویژگی های ایلان ماسک در تضاد هستند.
مثلاً افرادی که این اختلال را دارند، نمی توانند به خوبی و به صورت طبیعی با دیگران ارتباط برقرار کنند. آن ها در صحبت کردن دچار اختلال می شوند و الگوهای رفتاری تکراری را از خود نشان می دهند. با یک نگاه به زندگی ایلان ماسک می توان گفت او نقطه های اشتراک چندان زیادی با یک فرد مبتلا به آسپرگر ندارد.
بزرگ ترین ترس ایلان ماسک!
ایلان ماسک از «لری پیچ» (Larry Page) که یکی از مؤسسان «گوگل» است، می ترسد. درواقع او نگران است که لری پیچ با نیت خوبی که برای پیشبرد هوش مصنوعی و ربات ها دارد، سبب نابودی نسل بشر شود. ایلان بر این باور است که اگر هوش مصنوعی به شکلی مهارناپذیر توسعه یابد، هر چیزی را که بر سر راهش قرار بگیرد بدون هیچ احساسی نابود کند؛ زیرا تنها به هدف می اندیشد.
درست همان طور که ما برای ساخت یک پل، اهمیتی به خراب کردن لانه پرندگان، حیوانات و حتی مورچه ها نمی دهیم، هوش مصنوعی هم برای رسیدن به هدفی که برای خودش تعیین کرده است، اهمیتی به جان انسان ها نمی دهد!
ایلان ماسک
اگر سعی داری شرکتی ایجاد کنی، مثل پختن کیک باید تمام مواد اولیه را به نسبت درست داشته باشی.
نکته هایی جالب درباره ایلان ماسک
- هنگامی که ایلان با شریکش در شرکت «Zip2» دچار اختلاف شد و نتوانست با صحبت کردن اختلاف را از میان بردارد، از کُشتی گرفتن برای حل کردن ماجرا استفاده کرد.
- ایلان ماسک در شبکه اجتماعی «توییتر» بسیار فعال است. جالب اینکه او چندین بار به خاطر توییت هایی که درباره شرکت هایش، سهام و برنامه های آینده کرده راهی دادگاه و محکوم به پرداخت جریمه شده است. با وجود این او همچنان به توییت کردن ادامه می دهد!
- درباره رفتار ماسک با کارکنانش انتقادهای زیادی بر سر زبان جاری است. برخی کارکنانش او را فردی زورگو صدا می زنند که تحمل شنیدن حرف مخالف را ندارد. جالب اینکه در این مورد حتی یک کتاب با نام «Power Play» نیز منتشر شده است.
- ایلان گهگاه شعر می گوید و حتی شعرهای خودش را می خواند و آن ها را منتشر می کند. واکنش ها به این کار ایلان، ضد و نقیض هستند، ولی او کار خودش را می کند.
- کسانی که او را ملاقات می کنند، انتظار دارند یک فرد با اعتمادبه نفس و مغرور را ببینند، ولی ماسک در فضاهای غیر کاری، فردی خجالتی و آرام است.
مروری بر زندگی نامه ایلان ماسک
- ایلان ماسک، کودکی و نوجوانی خود را در آفریقای جنوبی سپری کرد. سپس در اوایل دوران جوانی برای تحصیل به کانادا و پس از آن آمریکا رفت.
- ماسک تحصیل در مقطع دکترا را به دلیل راه اندازی استارتاپ اینترنتی خود کنار گذاشت.
- بعد از فروش اولین شرکتش یعنی «Zip2» با چند نفر از همکارانش در راه اندازی شرکت «COM» همکاری کرد. این شرکت بعدها با شرکت «Confinity» که صاحب درگاه پرداخت و کیف پول آنلاین «PayPal» بود، ادغام شد.
- مهم ترین دلیل ماسک برای راه اندازی شرکت «SpaceX» این بود که روس ها نخواستند موشک های فضاپیمای خودشان را به آمریکایی ها بفروشند. ماسک بعد از 3 بار شکست بالاخره توانست اولین موشک شرکت خودش را با موفقیت پرتاب کند. در این ماجرا ناسا نیز از اسپیس ایکس حمایت کرد.
- اینترنت ماهواره ای یکی از پروژه های جالب «SpaceX» است که گام به گام اجرایی می شود. 10 سال تحقیق و چند میلیارد دلار سرمایه پشت این ماجرا پنهان شده است.
- با وجود اینکه ایلان ماسک شرکت تسلا موتورز را راه اندازی نکرد، با سرمایه گذاری در آن و هدایت تیم طراحی، نقش قابل توجهی در پیشرفت آن داشت.
- ایلان به دنبال ترکیب هوش مصنوعی با مغز انسان است. او باور دارد که این کار تسلط بر هوش مصنوعی را برای انسان ممکن می کند و ناتوانی هایی مانند ناشنوایی، نابینایی و فلج را درمان می کند.
- ایلان ماسک در یک برنامه زنده تلویزیونی اعلام کرد که به «سندرم آسپرگر» مبتلاست. هنوز کسی نمی داند این ماجرا تا چه اندازه درست است.
- بزرگ ترین ترس ایلان ماسک تسلط هوش مصنوعی و ربات ها بر نسل بشر است.
ایلان ماسک یک نابغه است یا شکارچی زبردست فرصت ها؟
بعد از مطالعه زندگینامه ایلان ماسک به نکته ای جالب می رسیم. اگر بخواهیم پای علم را وسط بکشیم، در طول تاریخ، افراد بسیار باهوش تری از ایلان ماسک هم وجود داشتند و البته هنوز هم هستند، ولی هیچ کدامشان نتوانستند مثل او عمل کنند. شاید چیزی که همه به آن نیاز داشته باشیم، نه هوش بلکه شجاعت عمل کردن و تا انتها ادامه دادن است.
شما چه فکر می کنید؟
به نظر شما آیا انسان ها واقعاً می توانند روزی به یکی از شهروندان مریخ تبدیل شوند؟