هر انسانی برای رفع نیازهای مالی روزمره خود نیازمند داشتن شغل است. عموم مشاغل باکار کردن برای شخصی تحت عنوان، کارفرما، مافوق یا عناوین این چنینی تعریف می گردد. در این میان افرادی هم هستند که ترجیح می دهند شیوه متفاوتی برای کسب سود، داشته باشند. داشتن کسب و کار شخصی و کارآفرینی، برای این افراد ارزش بیشتری دارد.
در مطلب پیش رو قصد داریم به معرفی کسب و کارهای کوچک بپردازیم. مشاغلی که می تواند برای اشخاص با توجه به شرایط و ویژگی های شخصی آن ها انتخاب شود و به کسب درآمد منجر شود.
چرا شروع یک کسب و کار کوچک بهتر از یک کسب و کار بزرگ است؟
برای کسانی که هنوز هیچ کسب و کاری به نام خود ندارند، شروع یک کسب و کار کوچک می تواند ریسک کمتری به دنبال داشته و درصد موفقیت بیشتری هم برای آن ها ایجاد کند. نه تنها از جهت تحلیل بازار و رقبا بلکه دردسرهای مدیریتی، حقوق کارکنان و تمام هزینه هایی که برای کسب و کارهای بزرگ تر وجود دارد از جمله دلایل قانع کننده ای هستند تا راه اندازی یک کسب و کار کوچک را در اولویت قرار دهند.
مزایا و معایب کسب و کارهای کوچک
شناخت مزایا و معایب کسب و کارهای کوچک قبل از آغاز کار بسیار حائز اهمیت است.
مزایا
-
- امکان رشد وجود دارد.
- خودتان رئیس خودتان هستید.
- مدیریت و برنامه ریزی برای کار آسانتر است.
- هزینه ها مقرون به صرفه و قابل کنترل است.
- آزادی عملتان نسبت به یک کارمند بیشتر است.
- نیازی به استخدام کارمندان زیاد نخواهید داشت.
- امکان برنامه ریزی زمانی کار در اختیار شما خواهد بود.
- هر پیروزی احساس شعف زیادی در انسان ایجاد می کند.
- تلاش کردن برای موفقیت شخصی و لذت رسیدن به مراتب بالاتر.
- در عین کوچک بودن کسب و کار، سود زیادی برای کارآفرین ها به همراه دارد.
معایب
-
- از بیمه و مزایا خبری نخواهد بود.
- امکان ورشکستگی نیز وجود دارد.
- هیچ زمانی برای استراحت پیدا نخواهید کرد.
- درآمد شما از ابتدا قابل پیشبینی و تضمین نیست.
- شکست های مقطعی می توانند بسیار دردناک باشند.
- اگر کار نکنید از پول خبری نیست. درواقع این کسب و کارها به نسبت زمانی که برای آن ها صرف می شود، درآمدزایی خواهند داشت.
دسته بندی کسب و کارهای کوچک بر اساس حرفه
برخی از مهم ترین دسته بندی ها به قرار زیر است:
- کسب و کارهای خانگی
- کسب و کارهای تولیدی
- کسب و کارهای خدماتی
- کسب و کارهای روستایی
- کسب و کارهای کامپیوتری
- کسب و کارهای واسطه گری
- کسب و کارهای فناوری و اطلاعات
- کسب و کارهای مالی و سرمایه گذاری
- کسب و کارهای وابسته به موبایل
- کسب و کارهای دانشگاهی
دسته بندی کسب و کارهای کوچک در دنیای واقعی و مجازی
کسب و کارهای کوچک را از نظر بستر ایجادشان به دو دسته اصلیِ کسب و کارهای اینترنتی و کسب و کارهای فیزیکی تقسیم می کنند و که خود آن ها نیز به موارد جزئی تری تقسیم می شوند. البته به دلیل پیشرفت های امروزی که در فناوری های مبتنی بر اینترنت سراغ داریم، خیلی نمی توان این تفکیک را به صورت کامل انجام داد. در حال حاضر بدون استفاده از اینترنت و امکانات موجود در آن، استفاده نکردن از چنین ابزاری منجر به یک شکست کامل برای کسب و کارهای کوچک خواهد شد.
معرفی 48 کسب و کار کوچک در ایران
1- مشاور و یا مدرس ارز دیجیتال شوید
برای تبدیل شدن به مشاور و یا مدرس سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال در ایران، ابتدا باید دانش عمیقی در مورد بلاکچین، ارزهای دیجیتال و بازارهای مالی کسب کنید.شروع آموزش ارز دیجیتال و شرکت در دوره های آموزشی تخصصی و کسب تجربه عملی از طریق سرمایه گذاری شخصی ضروری است. ایجاد شبکه ارتباطی قوی با شرکت در رویدادها و عضویت در انجمن های تخصصی، به همراه ساخت اعتبار از طریق تولید محتوا و ارائه تحلیل های دقیق، به موفقیت شما کمک خواهد کرد.
این حرفه مزایایی مانند درآمد بالقوه، انعطاف پذیری کاری و فرصت های یادگیری مداوم را به همراه دارد. اما فراموش نکنید که همواره باید از آخرین قوانین و مقررات مربوط به ارزهای دیجیتال در ایران آگاه باشید و در چارچوب آنها فعالیت کنید. برای تبدیل شدن از صفر به مشاور یا مدرس ارز دیجیتال، میتوانید این مراحل گام به گام را دنبال کنید:
گام اول: پایهگذاری دانش
از مطالعه مفاهیم اولیه بلاکچین و ارزهای دیجیتال شروع کنید. کتابها و مقالات معتبر را مطالعه کنید. مقاله آموزش ارز دیجیتال خانه سرمایه شروع خوبی برای این موضوع است. سپس در دورههای آنلاین رایگان مانند Coursera یا edX در زمینه ارزهای دیجیتال شرکت کنید. اخبار و تحولات روزانه بازار ارزهای دیجیتال را از منابع معتبر دنبال کنید.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
گام دوم: کسب تجربه عملی
اولین گام شروع سرمایه گذاری در ارز های دیجیتال این است که در یک از صرافی ارز دیجیتال ایرانی و یک صرافی ارز دیجیتال خارجی خوب حساب باز کنید و با مقادیر کم شروع به خرید و فروش ارزهای دیجیتال کنید. استراتژیهای مختلف معاملاتی را امتحان کنید و نتایج را ثبت و تحلیل کنید.
گام سوم: تخصصی شدن
در دورههای پیشرفتهتر ترید مانند تحلیل تکنیکال و فاندامنتال ارزهای دیجیتال شرکت کنید. اگر نمی دانید ترید چیست این مقاله را بخوانید. گواهینامههای معتبر در زمینه ارزهای دیجیتال مانند گواهی نامه های بین المللی و یا فنی حرفه ای را کسب کنید. در پایان دوره های آموزشی خانه سرمایه نیز می توانید در آزمون های فنی حرفه ای مرتبط با تحلیلگری بین المللی شرکت کنید.
گام چهارم: ایجاد محتوا و شبکهسازی
یک کانال تلگرام و یا پیج اینستاگرام و یا کانال یوتیوب راهاندازی کنید و شروع به تولید محتوای آموزشی کنید. در شبکههای اجتماعی تخصصی مانند LinkedIn فعال شوید و با متخصصان این حوزه ارتباط برقرار کنید. در انجمنهای آنلاین مرتبط با ارزهای دیجیتال شرکت کنید و به سوالات دیگران پاسخ دهید.
گام پنجم: کسب تجربه حرفهای
برای موقعیتهای کارآموزی یا کار پاره وقت در شرکت های فعال در حوزه ارزهای دیجیتال اقدام کنید. در صورت امکان، به عنوان دستیار یک مشاور یا مدرس با تجربه کار کنید. در سمینار ها و کنفرانس های مرتبط شرکت کنید و سعی کنید به عنوان سخنران حضور یابید.
گام ششم: شروع کار به عنوان مشاور یا مدرس
- یک وبسایت حرفهای برای ارائه خدمات مشاوره یا آموزش راهاندازی کنید.
- پکیجهای مشاوره یا دورههای آموزشی خود را طراحی کنید.
- با موسسات آموزشی برای برگزاری دورههای حضوری یا آنلاین همکاری کنید.
- از طریق شبکه ارتباطی که ایجاد کردهاید، شروع به جذب مشتری کنید.
جالب است بدانید پس از تبدیل شدن به یک مدرس حرفه ای ارز دیجیتال می توانید درامد دلاری داشته باشید اما چطور! کافیست به یکی از بهترین صرافی های ارز دیجیتال خارجی به عنوان یک مدرس پیشنهاد همکاری دهید به عنوان مثال صرافی ال بانک یا صرافی کوینکس Coinex و صرافی ارز دیجیتال XT همه بخشی دارند که با مدرس ها و صاحبین مخاطب در فضای مجازی همکاری می کنند. در ایران افراد بسیاری با این صرافی ها همکاری می کنند و درامد های بسیار بالایی نیز دارند.
2- مشاور و یا مدرس فارکس شوید
اگر علاقه مند به کسب درآمد به صورت دلاری هستید و آشنایی کافی با انواع تحلیل دارید می توانید فعالیت در بازار فارکس را به عنوان یک کسب و کار کوچک آغاز کرده و با گذر زمان وسعت دهید. اگر برای شما سوال است که فارکس چیست؟ به زبان ساده باید بگوییم فارکس یک بازار مالی بین المللی است که به کاربران خود امکان مبادله ی جفت ارزهای مختلف را می دهد. یکی از مزیت های بازار فارکس نسبت به بازار بورس تهران (البته برای کسانی که مسلط به تحلیل هستند) این است که شما هم می توانید با باز کردن معامله ی خرید و از بالا رفتن قیمت سود کسب کنید و هم اینکه در بازارهای نزولی با باز کردن معامله ی فروش به سود برسید.
پلتفرم های واسطه ای به نام بروکر وجود دارند که معاملات شما را ثبت می کنند. برای فعالیت در این بازار شما باید ابتدا ریال خود را در یک صرافی به دلار یا تتر تبدیل کنید و سپس با انتقال دلار و یا هر ارز دیگری به حساب خود در بروکر شروع به معامله کنید. برای شروع فعالیت در فارکس مراحل زیر را طی کنید
۱-ابتدا آموزش فارکس را از این صفحه شروع کنید
۲-سپس بهترین بروکر فارکس را از این صفحه انتخاب کنید و در آن حساب باز کنید.
کسب درآمد از فارکس به معنای معامله ارزهای مختلف جهان برای سود است. تصور کنید فارکس مانند یک بازار بزرگ جهانی است که در آن میتوانید ارزهای مختلف را خرید و فروش کنید. روش های کسب در آمد از فارکس شیوه های زیر است:
- معامله مستقیم:اگر فکر میکنید قیمت دلار نسبت به یورو افزایش خواهد یافت، میتوانید دلار بخرید. اگر درست حدس زده باشید و قیمت دلار بالا برود، با فروش آن سود میکنید.
- کپی تریدینگ: میتوانید معاملات تریدرهای موفق را دنبال و تکرار کنید. مثل این است که از یک آشپز ماهر دستور پخت بگیرید و همان غذا را درست کنید.
- سرمایهگذاری بلندمدت: مثل خرید یک ارز و نگهداری آن برای مدت طولانی، با امید به افزایش ارزش آن در آینده.
- آموزش: اگر در فارکس مهارت پیدا کردید، میتوانید به دیگران آموزش دهید و از این راه کسب درآمد کنید.
نکته مهم این است که فارکس مانند یادگیری یک مهارت جدید است. باید صبور باشید، آموزش ببینید و با سرمایه کم شروع کنید. مثلاً، میتوانید با 100 دلار شروع کنید و کم کم تجربه کسب کنید. همچنین، استفاده از حسابهای دمو (آزمایشی) برای تمرین بدون ریسک مالی بسیار مفید است.به یاد داشته باشید که فارکس میتواند پرریسک باشد. مثل شنا کردن در اقیانوس، اگر مهارت و دانش کافی نداشته باشید، ممکن است دچار مشکل شوید. پس حتماً قبل از شروع، اطلاعات کافی کسب کنید و همیشه مراقب سرمایه خود باشید.
همچنین یادتان باشد که اگر متخصص سرمایه گذاری در فارکس شوید فرصت کار کردن با بروکر های بزرگ را به عنوان تحلیلگر دارید و این می تواند برای شما یک فرصت بسیار خوب کسب درامد دلاری از فارکس باشد. در بین بروکر های مختلف فعال در بازار ایران بهترین بروکر های می توان پنج گزینه خوب انتخاب کرد بروکر آلپاری، بروکر آمارکتس، بروکر لایت فایننس، بروکر ویندزور و بروکر FX24 اشاره کرد. بعد از تبدیل شدن به یک متخصص حرفه ای فارکس می توانید در این بروکر ها تبدیل به مشاور و یا مدرس فارکس شوید و با آنها یک درامد خوب دلاری را تجربه کنید.
۳- متخصص بورس شوید
آموزش بورس اولین قدم در مسیر تبدیل شدن به یک متخصص بورس و کسب درآمد از این طریق است. این آموزشها شامل دورههای مقدماتی آشنایی با بازار سرمایه، تحلیل تکنیکال و بنیادی، مدیریت ریسک و سرمایه، آشنایی با انواع ابزارهای مالی و استراتژیهای معاملاتی، و روانشناسی بازار میشود. این دانش پایه به شما کمک میکند تا درک عمیقی از مکانیزمهای بازار سرمایه پیدا کنید و بتوانید تصمیمات آگاهانهتری در معاملات خود بگیرید. همچنین، این دانش پایه شما را برای مراحل بعدی حرفهای شدن آماده میکند.
پس از کسب دانش پایه، گام بعدی اخذ گواهینامههای حرفهای بورس است. این گواهینامهها شامل گواهینامه اصول بازار سرمایه (که پیشنیاز سایر گواهینامههاست)، گواهینامه تحلیلگری بازار سرمایه، گواهینامه معاملهگری بازار سرمایه، گواهینامه مدیریت سبد اوراق بهادار، و گواهینامه ارزشیابی اوراق بهادار میشود. اخذ این گواهینامهها نه تنها دانش تخصصی شما را افزایش میدهد، بلکه اعتبار حرفهای شما را نیز بالا میبرد و فرصتهای شغلی بیشتری را در اختیارتان قرار میدهد.
با ترکیب دانش پایه و گواهینامههای حرفهای، شما میتوانید از راههای مختلفی کسب درآمد کنید. این راهها شامل تدریس دورههای آموزشی بورس (حضوری یا آنلاین)، ارائه خدمات تحلیل و مشاوره به افراد و شرکتها، تولید محتوای آموزشی (مقالات، کتابها، پادکستها)، همکاری با شرکتهای کارگزاری و نهادهای مالی به عنوان تحلیلگر یا مشاور، معاملهگری حرفهای و مدیریت سبد سهام برای مشتریان میشود. علاوه بر این، میتوانید با برگزاری سمینارها و کارگاههای آموزشی، راهاندازی وبسایت یا اپلیکیشن آموزش و تحلیل بورس، و ارائه سیگنالهای معاملاتی به مشترکین، منابع درآمدی متنوعی برای خود ایجاد کنید.
۴-کسب درامد از یوتیوب
یکی از روش های کسب درامد دلاری در ایران یوتیوب است، برای کسب درآمد از یوتیوب در ایران، ابتدا باید یک کانال ایجاد کنید و محتوای جذاب و منظم تولید نمایید. موضوعی را انتخاب کنید که به آن علاقه و تخصص دارید، مثل آموزش آشپزی، بررسی فیلم یا طنز. با گوشی موبایل یا دوربین ساده شروع کنید و هفتهای حداقل 1-2 ویدیو منتشر کنید. ویدیوها را برای جستجو بهینه کنید و با مخاطبان تعامل داشته باشید. هدف اولیه شما باید رسیدن به 1000 سابسکرایبر و 4000 ساعت بازدید در 12 ماه باشد تا بتوانید درخواست مانیتایز شدن بدهید.
پس از فعال شدن مانیتایز، باید یک اکانت AdSense با استفاده از VPN و آدرس خارج از ایران بسازید و آن را به کانال یوتیوب خود متصل کنید. برای دریافت درآمد دلاری، از خدمات واسطه مانند صرافیهای آنلاین یا افراد مورد اعتماد در خارج از کشور کمک بگیرید. جذابیتهای کسب درآمد از یوتیوب شامل درآمد دلاری بالا (1 تا 3 دلار به ازای هر 1000 بازدید)، امکان کار از خانه، فرصت خلاقیت و ارتباط با مخاطبان جهانی است. با تولید محتوای باکیفیت و منحصربهفرد و صبر و پشتکار، میتوانید به تدریج در یوتیوب رشد کرده و به درآمد دلاری قابل توجهی دست پیدا کنید.
نمونههای موفق یوتیوبرهای ایرانی عبارتند از:
یوتیوبرها با تولید محتوای جذاب، تعامل با مخاطبان، و استفاده از استراتژیهای مختلف مانند همکاری با سایر یوتیوبرها توانستهاند به موفقیت چشمگیری دست یابند. اکثر آنها در زمینههای طنز، سرگرمی، چالش و گیمینگ فعالیت میکنند که نشاندهنده محبوبیت این نوع محتوا در میان مخاطبان ایرانی است. لیست یوتیوبرهای پردرآمد ایرانی به شرح زیر است:
- پوتک (PUTAK): با حدود 873 هزار مشترک و درآمد تخمینی حدود 90 هزار دلار در ماه.
- فرشاد سایلنت (Farshad Silent): با بیش از 557 هزار مشترک و درآمد تخمینی حدود 90 هزار دلار در ماه.
- سوگنگ (SoGang): با بیش از 557 هزار مشترک و درآمد تخمینی حدود 30 هزار دلار در ماه.
- آریا کئوکسر (Aria Keoxer): با حدود 515 هزار مشترک و درآمد تخمینی حدود 23 هزار دلار در ماه.
- مدگل (MadGal): با حدود 547 هزار مشترک و درآمد تخمینی حدود 25 هزار دلار در ماه.
- میا پلیز (Mia Plays): با حدود 480 هزار مشترک و درآمد تخمینی حدود 31 هزار دلار در ماه.
- والکور (Valkour): با حدود 371 هزار مشترک و درآمد تخمینی حدود 20 هزار دلار در ماه.
- کومان (Kouman): با درآمد تخمینی حدود 10 هزار دلار در ماه.
۵- فروش لوازم جانبی موبایل
بسیار خوب، فرض میکنیم که شما هیچ اطلاعاتی در مورد فروش لوازم جانبی موبایل در اینستاگرام ندارید. پس از صفر شروع میکنیم:
گام اول: آشنایی با محصولات و بازار
ابتدا باید با انواع لوازم جانبی موبایل آشنا شوید. به فروشگاههای موبایل سر بزنید و محصولات مختلف مانند قاب گوشی، محافظ صفحه نمایش، شارژر، پاوربانک و هدفون را بررسی کنید. از فروشندگان درباره محصولات پرفروش سوال کنید. همچنین، در اینستاگرام جستجو کنید و صفحات موفق فروش لوازم جانبی موبایل را پیدا کرده و مطالعه کنید.
گام دوم: تهیه محصولات
پس از شناخت بازار، باید محصولات را تهیه کنید. میتوانید از بازار موبایل در شهر خود خرید کنید یا با تولیدکنندگان و واردکنندگان تماس بگیرید. در ابتدا، مقدار کمی از هر محصول تهیه کنید تا ریسک کمتری داشته باشید. سعی کنید محصولات متنوع و باکیفیت انتخاب کنید.
گام سوم: راهاندازی صفحه اینستاگرام
حالا وقت آن است که صفحه اینستاگرام خود را راهاندازی کنید. یک نام کاربری مرتبط با کسب و کارتان انتخاب کنید، مثلاً “mobile_accessories_shop”. یک عکس پروفایل جذاب طراحی کنید یا از لوگوی ساده استفاده کنید. در قسمت بیو، توضیح مختصری درباره محصولات خود بنویسید و راههای ارتباطی مانند شماره تماس یا لینک واتساپ را قرار دهید.
گام چهارم: عکاسی و تولید محتوا
از محصولات خود عکسهای باکیفیت بگیرید. میتوانید از گوشی موبایل خود استفاده کنید، اما سعی کنید نور کافی داشته باشید و پسزمینه تمیز باشد. برای هر محصول، چند عکس از زوایای مختلف بگیرید. در کپشن پستها، مشخصات محصول، قیمت و مزایای آن را بنویسید. از هشتگهای مرتبط مانند #لوازم_جانبی_موبایل استفاده کنید.
گام پنجم: جذب مخاطب و فروش
برای جذب مخاطب، هر روز پست بگذارید و در استوری فعال باشید. به کامنتها و پیامهای مستقیم سریع پاسخ دهید. میتوانید تخفیفهای ویژه برای خریدهای اول ارائه دهید. از دوستان و آشنایان بخواهید صفحه شما را فالو کنند و محصولات را به دیگران معرفی کنند. برای سفارش، میتوانید از مشتریان بخواهید از طریق دایرکت یا واتساپ با شما در تماس باشند.
با صبر و پشتکار، کمکم مشتریان خود را پیدا خواهید کرد و میتوانید کسب و کار خود را گسترش دهید. به یاد داشته باشید که موفقیت در این کار زمان میبرد و نیاز به تلاش مداوم دارد.
6- دستگاه جوراب بافی
همه ی ما به کرات جوراب خریده ایم و باز هم می خریم چراکه جوراب چه در منزل و چه در خارج از منزل کاربرد دارد. همین نیاز روزانه به جوراب و البته تنوع سلیقه ها باعث شده است که درآمد بافت جوراب با استفاده از دستگاه قابل قبول باشد. اگر قصد این کار را دارید باید بدانید که برای این کار به دستگاه سردوز، پس دوز و قالب اتو نیاز خواهید داشت. فضای موردنیاز برای این کار بسیار کم و در حدود 6 متر است. این دستگاه در حال حاضر با قیمت تقریبی 130 میلیون به فروش می رسد، البته شما به نخ برای بافت جوراب نیز احتیاج دارید، با خرید نخ بایفیت جوراب باکیفیت تر و با نخ بی کیفیت جورابی با کیفیت کم تولید خواهید کرد.
سادگی انجام این کار و عدم نیاز به نیروی کار کمکی می تواند روند راه اندازی کسب و کار کوچک و کسب درآمد شما را بهبود ببخشد. البته مثل هر شغل دیگری شما باید دیگران را از محصولات خود آگاه کنید. نتیجه اینکه اگر فضای کوچی در اختیار دارید و خرید دستگاه جورا بافی برای شما مقدور هست، درصورتی که خودتان یا فرد دیگری بتواند محصول شما را معرفی کند، این کار می تواند درآمد خوبی را برای شما داشته باشد.
7- چاپ روی ماگ، تی شرت
در سال های اخیر شاهد آن هستیم که افراد بسیاری علاقه مند هستند که تصویری خاص را بر روی ماگ، تی شرت، کوسن و یا هر لباس دیگری داشته باشند. این نیازی که به وجود آمده می تواند امکان کسب درآمد را برای شما فراهم کند. در صورتی که بتوانید دستگاه چاپ را خریداری کنید می توانید از این کسب و کار کوچک پردرآمد و جذاب عایدی داشته باشید. کیفیت کار و متعهد بودن می تواند شما را در این بازار از رقبا جلو بیاندازد. قیمت دستگاه چاپ حرارتی با قیمت تقریبی 10 میلیون به بالا در بازار وجود دارند و شما می توانید با توجه به شرایط خود یک دستگاه را خریداری کرده و از آن کسب درآمد کنید.
8- پرورش قارچ
قارچ یکی از پرطرفدارترین گیاهان است که با توجه به مواد مغذی و طعم خوبی که دارد و البته نظر به رواج گیاه خواری بسیار پرطرفدار شده است. پرورش قارچ یکی از مشاغل با هزینه ی اولیه مناسب و درآمد بالا است. برای این کار شما باید پیش از هرچیز آموزش درست و اصولی ببینید اما پس از آموزش نیازی به سعی و خطا نیست و شما می توانید حتی در یک گلدان نیز آموزه های خود را بسنجید. در صورت موفقیت وقت آن می رسد که به فکر یک مکان مناسب و اقلام موردنیاز برای این کار باشید. روی هم رفته شما باید حدودا هزینه ی 20 میلیون را برای شروع این کسب و کار کوچک در نظر بگیرید. البته در صورتی که جایی برای انجام آن نداشته باشید باید به فکر یک مکان مناسب نیز باشید.
9- صادرات
مطمئنا کالاها، انواع مغزها، صنایع دستی و… در کشور وجود دارند که تقاضای زیادی برای آنها در کشورهای دیگر وجود دارد. یک کسب و کار کوچک که می توانید در ابتدا در مقیاس و اندازه ی پایین انجام دهید صادرات است. برای این کار شما ابتدا باید کشور یا کشورهای مقصد را پیدا کنید، در صورتی که شما با کالای صادراتی و همچنین زبان و فرهنگ مردم کشور مقصد تا حدودی آشنا باشید می توانید اقلام مختلف را به دیگر کشورها صادر کنید. به عنوان مثال صنایع دستی، پسته، زعفران و خرما از جمله اقلامی هستند که بسیار برای صادرات انتخاب می شوند.
برای این کار ابتدا باید محصول خودتان را با خرید و یا تولید در اختیار داشته باشید. مرحله ی بعد در انجام صادرات این است که محصولات را برای صادرات به درستی بسته بندی کرده و آماده کنید. پس از آن با انجام امور گمرکی وقت آن می رسد که کار نهایی یعنی ارسال محصولات را انجام دهید. در صورتی که کشور مقصد شما کشوری باشد که به آن سفر کرده باشید و آشنایی با محیط و نیازهای آن داشته باشید می توانید احتمال موفقیت خود را به صورت قابل قبولی افزایش دهید. همچنین دولت تسهیلاتی همچون وام با سود کم و یا معافیت از برخی مالیات ها را برای این امور در نظر گرفته است که می توانید از آنها استفاده کنید.
هزینه ی لازم برای راه اندازی این شغل تا میزان زیادی به خودتان بستگی دارد، اینکه چه کالایی را برای صادرات انتخاب کنید و کسب و کار کوچک خود را در چه مقیاسی انجام دهید. بهتر است برای آشنایی با چالش ها و مشکلات احتمالی و بررسی تمام اموری که شاید در ابتدا به آن توجه نکرده باشید، کار خود را ابتدا در حجم کمتر آغاز کنید و در صورت تمایل به مرور زمان آن را گسترش دهید.
10- تاسیس نمایندگی بیمه
در صورتی که فضایی دارید که می توانید از آن به عنوان دفتر بیمه استفاده کنید، فکر کردن به گرفتن نمایندگی یک بیمه خیلی ایده ی خوبی به نظر می رسد. برای این کار شما باید اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید و بتوانید آزمون های مربوطه را با موفقیت پشت سر بگذارید. با توجه به زمینه ی فعالیت شما (اینکه کدام نوع بیمه را انتخاب می کنید) و البته میزان تلاش و پشتکاری که در این کار از خود نشان خواهید داد، میزان درآمد شما می تواند متغیر باشد. مورد دیگری که در تاسیس نمایندگی بیمه باید به آن توجه کرد این است که فردی که این شغل را انتخاب می کند علاوه بر دانش و مهارت در این زمینه باید از ارتباط کلامی بالایی برخوردار باشد. پس در صورتی که به دنبال یک کسب و کار کوچک و پردرآمد هستید و باقی شرایط گفته شده را نیز دارید حتما به تاسیس نمایندگی بیمه فکر کنید. البته در صورتی که فضایی مناسب برای دفتر کار خود داشته باشید یک قدم به هدف نزدیک تر خواهید بود.
11-هودل کردن
یک ارز دیجیتال را بخرید و برای مدت طولانی در کیف پول خود نگه دارید. سود شما در این صورت از افزایش قیمت ارز دیجیتال خواهد بود.
-
ترید کردن
در صرافی هایی با حجم معاملات بالا، معاملاتی کوتاه مدت داشته باشید. با انجام معاملات زیاد و کسب سود از تعدادی معامله می توانید کسب و کاری کوچک (البته در ابتدا) را آغاز کنید و سپس آن را توسعه دهید.
-
استیکینگ
با سپرده گذاری ارزهای دیجیتال خود نیز می توانید به درآمد برسید و به این ترتیب درصد مشخصی را در بازه های زمانی متفاوت به عنوان پاداش دریافت کنید.
-
فعالیت در متاورس
متاورس ها درواقع جهان های مجازی هستند و تجربه ی جدیدی از زندگی را برای شما رقم خواهند زد. خرید زمین در متاورس، اجاره دادن ملک، طراحی و انجام بازی و… از جمله روش هایی هستند که به کمک آنها می توانید کسب و کار کوچکی را شروع کنید.
-
بازی های بلاک چینی
بازی های بیشماری به وجود آمده اند که شما می توانید آنها را بر روی سیستم کامپیوتر خود و یا گوشی موبایل هوشمندتان نصب کرده و با انجام آنها و طی مراحل مختلف و کسب امتیاز به درآمد برسید. یک کسب و کار کوچک به خصوص برای نوجوانان و جوانانی که به بازی های کامپیوتری علاقه مند هستند. بازی هایی مانند:
- بازی دیسنترالند (Decentraland)
- بازی اکسی اینفینیتی (Axie Infinity)
- بازی سندباکس (Sandbox)
- بازی سکندلایف (Second Life)
-
ساخت، خرید و فروش NFT
NFTها توکن های منحصر به فرد و یا با تعداد محدود هستند که شما می توانید در صورت داشتن هنر و یا اثری جذاب و تبدیل آنها به NFT در پلتفرم های مربوطه (مثل اوپن سی و راریبل) و معامله ی آنها به درآمد برسید. مطمئنا در صورتی که افراد بیشتری شما و NFTهایتان را بشناسند می توانید درآمد بهتری از این بازار کسب کنید.
12- پرورش زالو
پرورش زالو یک کسب و کار کوچک با زمان موردنیاز کم و درآمد مناسب است. یک اتاق، انباری و یا زیرزمین 20 متری می تواند برای پرورش زالو مناسب باشد. برای انجام این کار شما باید حدودا 50 میلیون تومان هزینه کنید. در این صورت می توانید درآمد تقریبی 7 میلیون تومان را برای هر ماه خود درنظر بگیرید. تنظیم دما و رطوبت یکی از مواردی است که در کسب درآمد از این طریق باید به آن توجه کرد. لوازم موردنیازاندک، خوراک کم و هزینه های جانبی پایین را می توان از مزایای انتخاب این شغل دانست. درواقع هزینه ی خرید زالو بخش عمده ی هزینه های شما را شکل می دهند. با داشتن دانش کافی و انجام کار به صورت اصولی می توانید درآمد خوبی را از پرورش زالو به دست آورید.
اگر تامین هزینه ی اولیه برای شما مشکل است می توانید این کار را به صورت چندنفره انجام دهید و یا اینکه با مهارت و پشتکاری که دارید سرمایه گذاران را متقاعد کنید که هزینه ی اولیه را پرداخت کنند، بسیاری از شرکت ها در این زمینه فعال هستند. استفاده از مکان های پژوهشی، علمی دانشگاهی نیز می تواند یکی از راه ها برای کاهش هزینه در رابطه با مکان موردنیاز باشد.
13- ادمین پیج اینستاگرام
تعداد صفحات فعال اینستاگرام روزبه روز بیشتر می شوند، تمام این صفحات در تلاش برای بالا بردن تعداد دنبال کنندگان خود هستند. با بالا رفتن تعداد دنبال کنندگان مخصوصا اگر صفحه مربوطه در زمینه ی فروش و خدمات فعالیت کند، روزانه باید تعداد زیادی از پیام ها را جواب گو باشد و به امور مختلفی رسیدگی کند. انجام چنین کاری برای دارنده ی صفحه بسیار زمان بر است چراکه وی باید در فکر تولید محصول، فروش و یا ارائه ی خدمات باشد. در چنین شرایطی ادمین هایی که بتوانند کارهای موبوط به یک صفحه ی اینستاگرام را انجام دهند باعث می شوند درآمد حاصل از آن صفحه افزایش یابد و البته کسب و کاری کوچک برای خودشان نیز دست و پا کرده اند که برای انجام آن داشتن یک گوشی تلفن همراه و منظم و متعهد بودن کفایت می کند.
14- تدریس خصوصی
بسیاری از دانش آموزان به مطالب گفته شده سر کلاس توجه نمی کنند و یا بیان معلم طوری است که دانش آموز نمی تواند با آموزه های او ارتباط برقرار کند، در چنین شرایطی وجود یک معلم خصوصی که مطالب را با بیانی ساده و روان به دانش آموز ارائه دهد بسیار ضروری است. از طرف دیگر در شرایط موجود با غیرحضوری شدن مدارس به دلیل شیوع ویروس کرونا برای حدودا 2 سال، دانش آموزان زیادی بودند که برای آموختن مطالب به دنبال یک معلم خصوصی خوب بودند. علاوه بر دروس مدرسه و حتی دانشگاه، تدریس خصوصی زبان انگلیسی و یا دیگر زبان های خارجی به صورت حرفه ای می تواند یک منبع درآمد برای کسانی باشد که به خوبی به یک زبان تسلط دارند. شما هزینه ی خاصی را برای تدریس خصوصی پرداخت نخواهید کرد و درآمد حاصل از این کسب و کار کوچک که می تواند به صورت پاره وقت هم انجام شود با توجه به میزان کار و البته مبلغی که تعیین می کنید می تواند متفاوت باشد.
15- طراح داخلی
امروزه با پیشرفت مُد و اهمیت زیباسازی منازل و شرکت ها، داشتن دکوراسیون مناسب، یکی از اهداف جامعه شده است. طراحی مناسب فضای فروشگاه ها، گالری ها، می تواند در جذب مشتری نقش بسزایی داشته باشد. اگر دانش، خلاقیت و مهارت لازم در این زمینه را دارید، می توانید کسب و کار کوچک خود را شروع کنید. برای ایجاد چنین کسب و کاری فارغ از امکانات اولیه مانند دفتر کار، وسایل لازم و مجوزهای مورد نیاز بایستی تخصص و تبحر لازم را نیز پیدا کنید.
سرمایه لازم برای شروع این کسب و کار نیز به اندازه اجاره یک دفتر کار و خرید وسایل مورد استفاده در آن می باشد. “چیدانه” یکی از کسب و کارهای ایرانی درزمینه دکوراسیون و طراحی داخلی است که ارتباط میان مشتریان و صاحبان کسب و کار را برقرار می کند. شما از طریق چیدانه می توانید خدمات طراحی دکوراسیون منزل، محل کار و یا هر محیط دیگری را به کارشناسان بسپارید تا به صورت حرفه ای برای شما انجام دهند. چیدانه در سال ۱۳۹۲ توسط مهدی سخاپور بنیان گذاری شد و شما از طریق وبسایت چیدانه می توانید خدمات آن ها را مشاهده نمایید.
16- جوشکار سیار
به جهت کم شدن تعداد مغازه های تجاری در زمینه جوشکاری و تراشکاری در سطح شهرهای بزرگ و متمرکز شدن این واحدها در مناطقی خاص، خدمات جوشکاری سیار می تواند شغل بسیار پردرآمدی برای شما محسوب شود. برای شروع می توانید از امکانات کمتری استفاده کنید تا هزینه زیادی روی دست شما باقی نماند. اما مسلماً خرید وسایل مورد نیاز آن به سرمایه های ۱۰۰ تا ۳۰۰ میلیونی خواهد داشت.
وبسایت جوشکاری سیار طهران جوش یکی از کسب و کارهای موفق در این زمینه است که اکنون ۲۰ سال از زمان فعالیت آن می گذرد.
17- مشاور امور قراردادی
تنظیم قراردادهای کاری به لحاظ نیاز به آشنایی با قوانین مربوط با پیچیدگی هایی همراه شده است. از این نظر کاربران زیادی به دنبال دریافت خدمات مشاور امور قراردادی هستند. هزینه ایجاد چنین کسب و کاری هم در حد طراحی و توسعه یک سایت اینترنتی است. الو بیزینس در این زمینه یکی از بهترین های ایران می باشد.
18- سبزی خردکن
سبزی خردکنی نیز یکی از کسب کارهایی است که حقوق مناسب برای شما ایجاد خواهد کرد. برای شروع حتی امکان راه اندازی آن در خانه نیز وجود دارد. البته برای جذب مشتریان حضوری نیاز به اجاره یک مغازه خواهید داشت. ازاین رو با سرمایه های ۵۰ میلیونی هم می توانید این کسب و کار را راه اندازی کنید.
19- روغن گیری
با توجه به مضرات زیادی که در روغن های صنعتی وجود دارد، روغن گیری از دانه های روغنی نیز تبدیل به یکی از شغل های پردرآمد شده است. حتی امکان شروع این کسب و کار به صورت خانگی و با هزینه های کم نیز وجود دارد. اگر در خانه کسب و کار روغن گیری خود را راه اندازی کنید می توانید با حدود ۱۰ تا ۲۰ میلیون شرایط و امکانات لازم را برای خود فراهم آورید.
20- آشپز غذای خانگی و دسر
تهیه غذای خانگی و مامان پز هم یکی دیگر از کسب و کارهایی است که اگر آشپزی خوبی دارید می توانید از آن برای کسب درآمد استفاده نمایید. برای کاهش هزینه ها در شروع کار هم می توانید با سرویس های ارائه دهنده این خدمات همکاری کنید که در این صورت با هزینه های حدود ۱۰ میلیونی می توانید استارت بزنید. وب سایت مامان پز که کار خود را از سال ۱۳۹۳ شروع کرده است از نمونه کارهای موفق در این عرصه است که شما هم می توانید با این وبسایت همکاری داشته باشید.
21- طراح لباس
پوشاک یکی از صنایع بسیار بزرگ در زندگی انسان ها می باشد. در حال حاضر برای آغاز چنین کسب و کاری نیاز به یک کارگاه تولیدی برای تولید، خیاط حرفه ای و مکانی برای عرضه محصولات خود خواهید داشت. این نیازمندی ها بسته به موقعیت زندگی شما می توانند نیاز به سرمایه ای اولیه ۱۰۰ میلیون تومان به بالا داشته باشند. برند “تن درست” یکی از برندهای موفق ایرانی درزمینه طراحی پوشاک است که از ابتدای دهه هفتاد شمسی آغاز شد و در سال ۸۳ بانام تجاری تن درست به تولید و عرضه ی پوشاک الیاف طبیعی و صنایع دستی کاربردی زنانه و مردانه پرداخت.
22- خیاط و تعمیرکار لباس
خیاطی و تعمیرکار لباس کسب و کاری است که اگر هنر لازم برای انجام آن را دارید می توانید از برای کسب درآمد از آن بهره بگیرید. البته امکان حضور در کلاس های آموزشی برای یادگیری این هنر هم برای کاربران وجود دارد. شروع این کسب و کار نیاز به اجاره یک کارگاه دارد. ازاین رو بسته به شهر محل سکونت خود باید برای آن برنامه ریزی کنید.
23- سازنده جعبه ی کادو
امروزه ساخت جعبه های کادویی با اندکی دقت و آموزش های ساده امکان پذیر بوده و می تواند منبع درآمدی برای اشخاص باشد. باکمی خلاقیت می توانید بسته های جذابی طراحی کنید که به عنوان جعبه کادویی استفاده شود. برای ایجاد این کسب و کار علاوه بر مواد اولیه لازم نیاز به روش فروش قوی نیز خواهید داشت. وبسایت “کادو رنگی” یکی از فروشگاه های آنلاین در این حیطه است که شما می توانید کادو و بسته خود را با بازه قیمتی موردنظر جستجو، انتخاب و خریداری نمایید.
24- ساخت عروسک بافتنی و پارچه ای
ساخت و آموزش عروسک های بافتنی ازجمله حرفه های جذابی است که می توانید از آن برای کسب درآمد بهره مند شوید. این عروسک ها مشتریان زیادی دارند. برای شروع چنین کسب و کاری هم هزینه زیادی نیاز نخواهید داشت و با سرمایه های بسیار کم می توانید آن را شروع نمایید. وبسایت هنر روز با مدیریت آقای حسام نیک فزان از سال ۱۳۹۳ این کسب و کار را آغاز نموده و به موفقیت خوبی هم در این زمینه رسیده است.
25- ساخت زیورآلات دست ساز
زیورآلات، جز وسایلی است که همیشه برای بانوان جذاب است و با توجه سلایق مختلف می توانید روی ساخت آن مانور بدهید و از آن کسب درآمد نمایید. زیورآلات می توانند از مواد مختلفی ساخته شوند و هرکدام مشتری خاص خود را خواهند داشت. زیورآلات رزینی، سوزن دوزی، پارچه ای، ویترای، سنگی، چوبی، زیورآلات مزین به سنگ های زینتی و درنهایت ساخت جواهرات با آلات برنج، طلا، نقره در این دسته قرار می گیرند. با استفاده از سرمایه های بسیار کم ۱ میلیون به بالا می توانید این کسب و کار را راه اندازی نمایید.
زیورآلات مریم مقیسه بانام تجاری “میم” جز برندهای مطرح ایرانی درزمینه زیورآلات است. مریم مقیسه طراحی زیورآلات را از سال ۸۷ در دانشگاه آغاز و هم زمان صفحه ی فیسبوک برند میم را راه اندازی کرد. سرمایه ی اولین کار مریم ۳۰ هزار تومان بوده است. طراحی های وی به سبک سوزن دوزی با الهام از کارهای سوزن دوزی زنان بلوچی تولید و ساخته شده اند.
26- بافت لباس های زمستانی یا پتوهای دست باف
محصولات بافتنی ازجمله محصولاتی هستند که به دلیل جذابیت های ظاهری و نوستالژیکی که دارند همیشه از فروش خوبی برخوردار هستند. شما هم اگر در این زمینه ها خلاقیت و هنری دارید می توانید برای شروع کسب و کار خانگی خود اقدام نمایید. به جز هزینه تهیه مواد اولیه برای شروع هزینه دیگری نیاز نخواهید داشت. از امکانات وب سایت هنر روز هم می توانید برای فروش و عرضه محصولات خود استفاده نمایید.
27- درست کردن غذاهای گیاهی
تعداد گیاه خواران در جامعه بشری روزبه روز در حال افزایش است. ازاین رو فروش چنین محصولاتی هم روند رو به رشدی در پیش گرفته است. اما به دلیل محدودیت در عدم استفاده از گوشت در پخت غذا، هر آشپزی از عهده انجام آن بر نمی آید. اگر در این عرصه تبحر دارید می توانید با استفاده از پلتفرم های مخصوص مانند وبسایت ایران کودک به عنوان مرجع آشپزی در ایران محصولات خود را عرضه نموده و کسب درآمد نمایید. ازاین رو جز هزینه مواد لازم برای تهیه غذا نیاز به سرمایه دیگری نخواهید داشت. وبسایت ایران کودک از سال ۱۳۹۰ با مدیریت مهدی صفاری کار خود را آغاز و اکنون کاربران بسیار زیادی دارد.
28- ساخت لوازم چوبی
کار با چوب، بسیار متنوع بوده و نیازهای مختلفی از افراد را برآورده می سازد. از ساخت مبلمان، میز و صندلی گرفته تا ساخت وسایل تزئینی و وسایل آشپزخانه. این کسب و کار مستلزم مهارت و کار زیاد است. شما می توانید از یک کارگاه کوچک، کارتان را شروع کنید و رفته رفته با توجه به توسعه شغلتان، آن را گسترش دهید. این ایده می تواند نیاز به سرمایه اولیه ۱۰۰ میلیون تومان و بالاتر داشته باشد. “ایده رو” کسب و کار کوچک ایرانی در زمینه سفارش سازی آنلاین مبلمان و وسایل چوبی است. مرتضی ساقری چی ها، مدیرعامل این استارتاپ، فارغ التحصیل مهندسی فرآیند از دانشگاه تهران است.
29- مشاور آنلاین در زمینه های تخصصی مثل کامپیوتر
اگر فردی هستید که درزمینه ای خاص مانند اقتصاد، مالی، حقوق، بازاریابی اطلاعاتی تخصصی دارید، می توانید با مشاور آنلاین از مهارت خود کسب درآمد نمایید. شما این کار را از طریق شبکه های اجتماعی، وبسایت ها می توانید انجام دهید. ایجاد چنین کسب و کارهایی نیاز به سرمایه های اولیه زیادی ندارد. داشتن یک وب سایت یا کانال در شبکه ای اجتماعی نیاز شما را برآورده و هزینه های لازم برای آن نیز از ۱ میلیون تومان شروع می شود.
“الوبیزنس” یکی از کسب و کارهای مربوط به معرفی متخصصین در این زمینه است. شما می توانید خدمات مشاوره ای و کارشناس موردنظر خود را انتخاب کنید و از طریق اطلاعات تماس با ایشان ارتباط برقرار کنید و مشاوره دریافت کنید. حوزه های فعالیت این وبسایت شامل بازاریابی و فروش، بیمه، سرمایه گذاری، بازرگانی، امور حقوقی، مالیات، راه اندازی کسب و کار کوچک و مدیریت منابع انسانی می باشد.
30- بازاریابی تلفنی
بازاریابی تلفنی نیز یکی از کسب و کارهای کوچکی است که می تواند با یک انتخاب درست و روش تأثیرگذار کسب و کاری موفق و پردرآمد برای کاربران باشد. برای شروع این کسب و کار نیاز به سرمایه زیادی نداشته و حتی می توانید با یک خط موبایل از خانه این کسب و کار را راه اندازی کنید.
31- تولید محتوای متنی
یکی از کارهایی که به صورت انفرادی قادر به انجام هستید و نیازی به امکانات زیادی ندارد، تولید محتوای آموزشی، بازاریابی و… است. برای این کار نیاز به اینترنت پرسرعت و یادگیری چند نرم افزار ویرایش عکس و ویدیو دارید. بدین ترتیب شما می توانید محتوای خود را تولید نمایید و با انتشار آن در وبسایت های معتبر، کسب درآمد نمایید. تولید محتوای متنی به صورت فریلنسری نیاز به هیچ سرمایه اولیه ای ندارد.
برای ایجاد کسب و کار اینترنتی تولید محتوا هم می توان با سرمایه های کم از یک میلیون تومان شروع کرد. “نویسش” به عنوان اولین پلتفرم تخصصی برون سپاری محتوا به زبان فارسی، درزمینه ارائه خدمات تولید محتوا فعال است. این وبسایت در سال ۹۶ توسط میلاد اسلامی زاد بنیان گذاری شد. مشتریان می تواند در این وبسایت سفارش تولید محتوای موردنظر خود را بدهند و ظرف مدت مقرر تحویل بگیرند.
32- ساخت دفترهای فانتزی
ساخت دفترهای فانتزی برای کودکان و نوجوانان کسب کاری است که در فصول خاصی می تواند درآمدهای قابل توجهی برای شما ایجاد نماید. لازمه ایجاد این کسب و کار نیز دسترسی به مواد اولیه آن است. برای این کار می توانید بخش های از فعالیت خود را با سایر شرکت ها شریک شوید. در کل برای چنین برنامه ای نیز نیاز به یک دفتر کوچک و دستگاه های برای چاپ خواهید داشت. البته سرمایه اولیه این کسب و کار نیز کمتر از ۵۰ میلیون تومان است.
33- ساخت مجسمه با سنگ یا چوب یا گل پلیمر
برای ایجاد چنین کسب و کاری در درجه اول نیاز به تخصص خواهید داشت. در صورت نداشتن تخصص با هزینه های یادگیری و اجاره کارگاه بستگی به شهری که در آن سکونت دارید از ۵۰ میلیون تا ۵۰۰ میلیون سرمایه لازم خواهید داشت.
34- ساخت کتاب های pdf
برای ساخت کتاب های پی دی اف و فروش آن ها در اینترنت سرمایه زیادی نخواهید داشت. ایجاد یک سایت اینترنتی و استفاده از نرم افزارهای ساخت چنین کتاب هایی تنها به سرمایه های کمتر از ۱۰ میلیون نیاز خواهد داشت. سایت اینترنتی کتاب سبز از نمونه های موفق چنین کسب و کاری در ایران می باشد.
35- ساخت کتاب های صوتی
به دلیل مشغله های کاری زیاد استقبال از کتاب های صوتی بسیار زیاد شده و کاربران زیادی به دنبال تهیه این موارد برای خود هستند. برای ایجاد این کسب و کار هم مانند اکثر کسب و کارهای اینترنتی نیاز به سرمایه زیادی ندارید و با حدود ۱۰ میلیون تومان می توانید این کسب و کار را با قدرت شروع کنید. کتابراه و پانته آ ازجمله کسب و کارهای موفق در این زمینه هستند.
36- ساخت پادکست
تولید پادکست نیز مانند ساخت کتاب های صورتی یک دهه ای است که در ایران رواج پیدا کرده است. این پادکست ها حتی به برنامه های رادیوی نیز نفوذ کرده اند. برای ایجاد این کسب و کار هم حداقل سرمایه را لازم خواهید داشت و می توانید با کمتر از ۱۰ میلیون تومان آن را جلو ببرید.
37- ساخت ویدئوهای آموزشی
یکی از کارهایی که می توانید با امکانات نسبتاً ساده انجام دهید و از آن کسب درآمد نمایید، ساخت فایل های آموزشی است. اگر به رایانه و چند نرم افزار ساده دسترسی دارید، ساخت فایل های آموزشی در هر حیطه ای که به آن مسلط هستید می تواند شمارا در این مسیر یاری دهید. ساخت ویدئوهای آموزشی خیلی نیاز به سرمایه اولیه زیادی ندارد. بستری برای ارائه ای فایل ها در اینترنت و یک روش درست بازاریابی حتی امکان شروع این کسب و کار را با سرمایه ۱ میلیون تومانی فراهم می آورد.
“فرادرس” ازجمله وبسایت های پرطرفدار ارائه خدمات در این زمینه است. شما می توانید فایل های آموزشی مربوط به مباحث مالی را در این سایت جستجو کنید. همچنین می توانید به عنوان مدرس فایلی را ساخته و به فرادرس ارسال نمایید تا در اختیار متقاضیان قرار بگیرد.
38- مترجم
بهتر است بدانید در صورتی که سابقه ترجمه دارید می توانید با ترجمه مقالات و متون تخصصی از طریق سایت های فعال یا شبکه های اجتماعی درآمد خوبی را برای خود داشته باشید. سایت های معتبر زیادی در این زمینه وجود دارند که شما می توانید به عنوان مترجم در آن ها فعالیت کنید. ایجاد چنین کسب و کاری هم با کمترین میزان سرمایه اولیه برای کاربران مقدور است. حتی بدون نیاز به افتتاح سایت با حضور در شبکه های اجتماعی هم می توانید از این حرفه به کسب درآمد بپردازید.
یکی از وبسایت های باسابقه در این زمینه ”تهران ترجمه” است که کار خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز کرده است… شما با انجام آزمون آنلاین در این سایت و پاسخ صحیح به سؤالات مربوط می توانید به جرگه مترجمان این سایت بپیوندید.
39- تعمیر موبایل و کامپیوتر
یکی از مشاغلی که در میان افراد علاقه مند به امور فنی، جذاب و نسبتاً پر درآمد است، تعمیرات موبایل و کامپیوتر است. از آنجایی که بسیاری از خدمات از طریق رایانه، تلفن همراه صورت می گیرد، مشکلات ایجادشده در این وسایل می تواند زمینه ساز ظهور چنین شغلی باشد. برای شروع این کسب و کار به سرمایه لازم برای اجاره یک دفتر کار و تهیه قطعات و ابزارهای اولیه خواهید داشت. با سرمایه های ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیونی می توانید این کسب و کار را راه بیندازید.
“آیفیکس” یکی از وبسایت های معتبر درزمینه ارائه خدمات تعمیر موبایل است که خدمت خود را در محل موردنظر مشتری ارائه می دهد
40- برنامه ریز مراسمات
یکی از مشاغلی که چندی است موردتوجه است، برنامه ریزی و مدیریت برای مراسم است. این مراسم می تواند شامل مراسم ازدواج، تولد، تحریم و… باشد. برنامه ریزان با ارائه پکیج های مختلف و متناسب با بودجه شما، به شما کمک می کنند تا مراسمی مناسب با بودجه تان تدارک ببینید. برای مثال در مراسم عروسی این پکیج شامل خدمات زیبایی، مزون ها، تالارهای اجرای مراسم، آتلیه های عکاسی و فیلم برداری، گل فروشی و … باشد. شما می توانید برای این کار یک دفتر کوچک اجاره کنید و خدمات خود را در آنجا به مشتریان ارائه دهید. داشتن یک صفحه در شبکه های اجتماعی یا داشتن وبسایت نیز در مقیاس کوچک تر می تواند یاری رسان شما باشد.
برای ایجاد چنین کسب و کاری نیاز به سرمایه ۱ تا ۵۰ میلیون تومانی بسته به نوع کار خواهید داشت. اولین پلتفرمی که در ارتباط با مدیریت مراسم با تاکید بر مراسم ازدواج طراحی شد، “روژت” بود. در این وبسایت شما به سادگی می توانید خدمت موردنظر خود را با بازه قیمتی مدنظر و محل موردنظر جستجو کنید و پکیج مناسبی برای مراسم خود انتخاب کنید.
۴۱- فروش محصولات غذایی
در شرایطی که جامعه روزبه روز به سمت مکانیزه شدن پیش می رود، وجود فروشگاه های آنلاین برای خرید مواد غذایی ایده پرطرفداری به نظر می رسد. داشتن اپلیکیشن موبایلی، یک کانال در شبکه های اجتماعی و دسترسی به مواد غذایی نیازمندی های اولیه این کسب و کار می باشند. برای افتتاح چنین کسب و کاری و رساندن آن به درآمد نیاز به سرمایه اولیه کمتر از ۵ میلیون تومان خواهید داشت.
اپلیکیشن “به روز رسان” ازجمله پلتفرم هایی است که درزمینه فروش محصولات غذایی فعال است که سال ۹۷ توسط محمد فوزی بنیان گذاری شد. شما نیز می توانید کار خودتان را در این زمینه از طریق شبکه های اجتماعی، وبسایت یا به صورت حضوری از طریق فروش محصولات در منازل آغاز کنید.
۴۲- بسته بندی حبوبات
یکی از بهترین کسب و کارهای کوچک که منجر به کسب درآمد برای بسیاری از افراد می شود بسته بندی انواع حبوبات است، برای این کار شما به یک دستگاه مخصوص بسته بندی نیاز دارید. روند فعالیت شما به این صورت خواهد بود که ابتدا مجوزهای لازم را دریافت کنید، حبوبات موردنظر را به صورت فله خریداری کرده، با استفاده از دستگاه بسته بندی، کار بسته بندی انواع حبوبات را انجام دهید، تاریخ انقضا و قیمت را نیز ثبت کنید و در بازار به فروش برسانید.
بسته بندی حبوبات به دلیل سادگی که دارد در میان بسیاری از افراد از جمله زنان خانه دار پرطرفدار است. اگر توانایی خرید دستگاه و مقداری حبوبات به صورت فله را داشته باشید و در معرفی محصول خودتان کوشا باشید شاید این روش بتواند درآمد مناسبی را برای شما به ارمغان آورد. قیمت این دستگاه حدودا 10 تا 20 میلیون تومان است و با توجه به میزان حبوباتی که قصد دارید کسب و کار کوچک خود را با آن آغاز کنید و البته پلاستیک برای بسته بندی هزینه ی موردنیاز شما می تواند متغیر باشد.
۴۳- آموزش آنلاین
اگر در حرفه خاصی مهارت ویژه ای دارید می توانید آن را آموزش دهید. برای چنین کسب و کاری نیاز به یک نرم افزار تدریس آنلاین خواهید داشت که به صورت رایگان در اینترنت وجود دارد. هزینه زیادی هم برای شروع این کسب و کارهای لازم نیست. ازجمله وبسایتهایی که این فعالیت را انجام می دهند می توان به وبسایت آموزشی خانه سرمایه اشاره کرد. این سایت به آموزش مفاهیم بورسی می پردازد. دوره آموزش بورس نخبگان به صورت آنلاین برگزار می گردد.
۴۴- پرورش و فروش گل و گیاه
وجود گیاهان زینتی در هر خانه ای، می تواند باعث شادابی منزل و بهتر شدن روحیه افراد شود. یکی از مشاغلی که می توانید با رشد و توسعه آن درآمد خوبی کسب نمایید، داشتن یک گلخانه کوچک پرورش گیاهان زینتی است. برای شروع چنین کسب و کاری نیاز به باغچه ای متناسب خواهید داشت. تهیه این باغچه در سطح شهر می تواند کمی گران تمام شود اما در حومه شهر مکی توانید با قیمت های مناسب آن را تهیه نمایید. البته با توجه به هزینه خرید تخم گیاه نیاز به هزینه ۵۰ تا ۱۰۰ میلیونی خواهید داشت.
یکی از کسب و کارهای ایرانی در این زمینه “گلستان” است که از طریق یک فروشگاه آنلاین به فعالیت می پردازد. مؤسس این وبسایت رضا امید سالاری است که کار خود را از سال ۹۷ آغاز کرده است.
۴۵- توسعه اپلیکیشن های موبایلی
با پیشرفت تکنولوژی و همچنین دانش درزمینه فین تک، برنامه نویسان فرصت بیشتری جهت ایجاد کسب و کار پیداکرده اند. در دنیایی که بسیاری از فعالیت ها به دلیل افزایش سرعت و صرفه جویی در وقت به صورت آنلاین انجام می شوند، توسعه دادن نرم افزارهای موبایل و ایجاد اپلیکیشن های متفاوت طرفداران زیادی پیداکرده است. برای شروع چنین کسب و کاری فارغ از تخصص نیاز به هزینه خاصی نخواهید داشت. با داشتن یک لپ تاپ می توانید این کسب و کار را در خانه نیز راه بیندازید. البته برای خرید لپ تاپ های مناسب برای چنین کاری نیاز به سرمایه حدود ۱۵ تا ۲۰ میلیونی دارید.
ازجمله اپلیکیشن های ایرانی که اخیراً موردتوجه زیادی قرارگرفته، “آچاره” است. آچاره پلتفرمی است که در آن دو بخش مشتری وجود دارد. مشتریان که خدمات دریافت می کنند و مشتریانی که خدمات ارائه می دهند. این استارتاپ در سال ۹۵ توسط سه تن از فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی شریف به دنبال ایده ای استارت آپ آچارفرانسه تشکیل شد. بنیان گذار اصلی این ایده امیر حسام صلواتی بود.
۴۶- ارائه خدمات گرافیکی و چاپ
اگر با نرم افزارهای گرافیکی آشنا بوده و خلاقیت لازم در این زمینه را دارید، تعلل نکنید! شما می توانید کار خود را از سفارش های روزمره و کوچک آغاز کنید و رفته رفته کسب و کار کوچک خود را گسترش دهید. درنهایت می توانید برای معرفی خود وبسایت داشته باشید و سفارش بگیرید. برای شروع می توانید بدون داشتن دفتر فیزیکی تنها با راه اندازی یک سایت اینترنتی این کسب و کار را راه بیندازید که هزینه خاصی هم لازم نخواهید داشت.
یکی از کسب و کارهای ایرانی در این زمینه “طرحان” است که به خدمات آنلاین طراحی و چاپ می پردازد. ۳۵ طراح در این سایت به فعالیت می پردازند. شما می توانید خدمت موردنظر خود را در وبسایت طرحان سفارش دهید تا توسط طراحان و گرافیست های متبحر انجام شود. یکی از خدمات انجام شده در این وبسایت طراحی کارت ویزیت است. این کسب و کار توسط علی شمس بنیان گذاری شده است.
۴۷- ساخت و آموزش صنایع دستی
شما دو راه پیش رو دارید. نخست آنکه با بهره گیری از هنر خود، وسایل زیبایی خلق کنید و به فروش برسانید یا اینکه هنر خود را به دیگران آموزش دهید. امروزه راه دوم پردرآمدتر و کم هزینه تر به نظر می رسد. احتمالاً باید هزینه اجاره یک کارگاه کوچک را بپردازید. ازاین رو شروع این کسب و کار نیاز به سرمایه ای در این حد خواهد داشت. وسایل لازم برای انجام کار را نیز می توانید با قیمت های مناسب در عمده فروشی ها پیدا کنید. بسته به شهر محل سکونت خود از ۵۰ تا ۲۰۰ میلیون هزینه برای شروع چنین کسب و کاری لازم خواهید داشت.
البته اگر مسیر آموزش را در پیش بگیرید می توانید با هزینه های بسیار کمتری آن را شروع کنید. یکی از سایت های هنری در این زمینه، وبسایت “هنری” است. شما در این سایت امکانات مختلفی را مشاهده می کنید. شما می توانید وسایل لازم برای شروع کار خود را در این سایت تهیه کنید. همچنین می توانید هنر خودتان را در این سایت بفروشید.
۴۸- تولید شکلات و شیرینی
یکی دیگر از کسب و کارهای جذاب و البته موردعلاقه بانوان هنرمند، شیرینی پزی و شکلات پزی است. شما می توانید کار خود را در مقیاس کوچک با وسایل کم و جهت فروش در محل زندگی خود شروع کنید. هزینه ایجاد چنین کسب و کاری در شهرهای بزرگ بسته به ابعاد کسب و کاری که در نظر دارید می تواند از ۲۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان باشد.
یکی از برندهای معتبر ایرانی درزمینه شکلات سازی “مرداس“ است. بنیان گذار این برند فرشاد عبادی است که کار خود را با ۶ نفر نیروی انسانی و تولید روزانه ۱۵۰ کیلوگرم شکلات کار خود را آغاز کرده و امروز این کار را در مقیاس انبوه انجام می دهد.
شغل دوم با سرمایه کم
در شرایط اقتصادی امروز، داشتن شغل دوم با سرمایه کم میتواند بهبود قابل توجهی در درآمد خانوادهها ایجاد کند. شغلهای بسیاری وجود دارند که با سرمایهگذاری اولیه کم میتوانند سودآوری مناسبی داشته باشند. از جمله این شغلها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- فروش آنلاین محصولات دستساز: اگر مهارت در تولید محصولات دستساز دارید، میتوانید از طریق فروش آنلاین در پلتفرمهایی مانند اینستاگرام یا دیجیکالا کسب درآمد کنید.
- خدمات فریلنسری: مهارتهایی مانند طراحی گرافیک، نویسندگی یا برنامهنویسی را میتوانید به عنوان یک شغل دوم به صورت پروژهای ارائه دهید.
- تولید محتوا: اگر توانایی نویسندگی، تولید ویدئو یا پادکست دارید، میتوانید با تولید محتوا برای وبسایتها یا کانالهای یوتیوب درآمد کسب کنید.
- مشاوره و تدریس خصوصی: اگر در زمینهای تخصص دارید، میتوانید با ارائه مشاوره یا تدریس خصوصی به افراد دیگر درآمد اضافی کسب کنید.
- خرید و فروش کالاهای دسته دوم: با خرید کالاهای دسته دوم با قیمت مناسب و فروش آنها با قیمت بالاتر در بازار یا پلتفرمهای آنلاین، میتوانید سود خوبی کسب کنید.
برای موفقیت در هر یک از این شغلها، نیاز به تحقیق، برنامهریزی و تلاش دارید. مهم این است که شغلی را انتخاب کنید که با علایق و مهارتهای شما همخوانی داشته باشد تا بتوانید در آن موفق باشید.
توصیه های طلایی برای راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
سرمایه، واژه ای چند بُعدی است؛ یعنی می توان چندین معنی مختلف را به آن نسبت داد. گاهی سرمایه به معنی پول است و گاهی به معنی ابزارها، وسایل و تجهیزاتی که از آن ها برای تولید پول استفاده می کنیم. گاهی هم سرمایه به معنی داشته های درونی است؛ گزینه ای که تنها به تلاش فردی بستگی دارد و هیچ چیز نمی تواند آن را تهدید کند.
بزرگ ترین کسب و کارها با سرمایه مالی کم و سرمایه فردی بسیار زیاد راه اندازی شده اند. اما چگونه می توان میان این دو نوع سرمایه، تعادلی منطقی برقرار کرد و با استفاده آن ها یک کسب و کار را به راه انداخت؟ اگر تا پایان این بحث با ما همراه باشید، پاسخ این پرسش را پیدا خواهید کرد.
در این مقاله از خانه سرمایه به موضوع کار با سرمایه کم می پردازیم و از دل چالش های این ماجرا، نکته هایی راهگشا را به شما نشان خواهیم داد.
کریستوفر رایس، نویسنده:
هر روز یک حساب بانکی است و زمان، ارز ما است. پس هیچ کس ثروتمند نیست و هیچ کس نیز فقیر نیست. ما همگی ۲۴ ساعت، زمان مساوی را در اختیار داریم. مهم این است که بدانیم با داشته واقعی خود چه می کنیم؟
چقدر سرمایه دارید؟
بزرگی می گفت: «دانستن، توانایی است.» شما چقدر در مورد خودتان، کاری که می خواهید انجام دهید، جایی که اکنون هستید و جایی که در آینده می خواهید به آن برسید، می دانید؟ همان طور که کمی قبل با هم گفتیم، سرمایه چند معنی دارد.
بیایید فعلا فقط روی دو معنی آن تمرکز کنیم؛ یعنی سرمایه مالی و سرمایه درونی. بهترین یار و یاور یک فرد پرسشگر، قلم و کاغذ است. پس، یک برگه و خودکار بردارید و کنکاشی تمام عیار را پیرامون سرمایه های خود آغاز کنید.
پیشنهاد می کنم که برگه را به دو قسمت تقسیم کنید. بخش بزرگ تر در بالای صفحه را به سرمایه درونی و بخش کوچک تر در پایین صفحه را به سرمایه مالی اختصاص دهید.
در قدم اول، مقدار دقیق سرمایه مالی تان را مشخص کنید. مهم نیست که چقدر پول دارید. مهم این است که به یک شناخت نسبی از داشته هایتان دست پیدا کنید.
بعد از نوشتن سرمایه مالی، نوبت سرمایه های درونی فرا می رسد. چه توانایی هایی دارید؟ چه آموزش ها و مهارت هایی را کسب کرده اید؟ در چه چیز خوب هستید؟ شاید لازم باشد برای دانستن این مواد از اطرافیانتان هم کمک بگیرید.
در پُر کردن این قسمت عجله نکنید. سعی تان را بر این بگذارید که از هر چه در چَنته دارید برای شروع یک کار تازه استفاده کنید.
بعد از نوشتن این مقاله، همراهان این مقاله به چهار گروه تقسیم می شوند:
- کسانی که سرمایه مالی و درونی کمی دارند.
- کسانی که سرمایه مالی زیاد اما سرمایه درونی کمی دارند.
- کسانی که سرمایه مالی کم اما سرمایه درونی بالایی دارند.
- کسانی که هم سرمایه مالی و هم سرمایه درونی قابل قبولی دارند.
راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم
تا انتهای این بحث پیشنهادهایی برای هر چهار گروه ارائه خواهیم داد. راه پیش رویتان طولانی و سرشار از ماجراهای گوناگون است. پس باید کوله باری مناسب برای سفرتان مهیا کنید. در جمع کردن کوله پشتی سفرتان به شما کمک خواهیم کرد. اما یادتان باشد، طی کردن مسیر، همیشه برعهده خودتان است.
۱- پیشنهادهایی برای گروه اول (سرمایه مالی کم و سرمایه درونی بالا)
به دنبال راه هایی برای شروع کار با سرمایه کم بگردید
وقتی سرمایه کمی داریم، اولین فکری که به ذهنمان می رسد افزایش آن از طریق قرض یا وام گرفتن است. البته اگر ایده بسیار خوبی داشته باشیم به روشی مانند جذب سرمایه هم فکر خواهیم کرد. اما سرمایه مالی کم، همیشه چیز بدی نیست.
در واقع، اگر ندانید که می خواهید چه کاری انجام دهید، میلیاردها پول هم برای شروع کارتان کافی نخواهد بود. پس این فکر را که به دلیل سرمایه مالی اندکتان نمی توانید کاری را شروع کنید، از سرتان بیرون بیندازید.
دنیای وب، بستر بسیار خوبی برای کار با سرمایه کم است. شاید بهتر باشد در این مسیر و با تکیه بر مهارت هایی که دارید به راه اندازی یک کسب و کار تازه فکر کنید. گزینه های زیادی پیش روی شما هستند.
مثلا فریلنسری در زمینه های مختلف، افیلیت مارکتینگ، تولید محتوا و درآمدزایی از طریق تبلیغات یا گرفتن حق اشتراک (چه در وب سایت و چه در شبکه های اجتماعی)، آموزش آنلاین مهارت ها به صورت پکیج یا کلاس آنلاین، مشاوره دادن در زمینه های مختلف (مالی، آموزشی و خلاصه هر زمینه ای که در آن تخصص دارید.) و غیره.
یادتان باشد، تنها وقتی که نگاهی جستجوگرانه به اطرافتان بیندازید، پاسخ ها را پیدا خواهید کرد.
شروعی کوچک داشته باشید
وقتی از نظر مالی با محدودیت هایی روبه رو هستید، بهترین کار، دنباله روی از استراتژی «شروع کوچک» است. البته قبل از یک شروع کوچک باید با استفاده از تحقیقات بازاریابی، بزرگی صنعتی که می خواهید وارد آن شوید را درک کنید. سپس برنامه خودتان را بچینید. شروع کوچک هم به مقدار و هم به بازار اشاره دارد.
اجازه بدهید مثالی برایتان بزنیم. مثلا اگر می خواهید کسب و کاری در زمینه فروش کتاب راه اندازی کنید – بعد از بررسی بازار – گروه سنی الف (کودکانی که هنوز به مدرسه نمی روند) را در نظر بگیرید. باز هم می توانید کارتان را به تفکیک موضوع، کوچک تر کنید.
مثلا فقط روی کتاب هایی که به آموزش الفبا می پردازند تمرکز کنید. به این ترتیب، برای کسب و کار بزرگ خود، یک شروع کوچک را برنامه ریزی خواهید کرد.
۲- پیشنهادهایی برای گروه دوم (سرمایه مالی زیاد و سرمایه درونی کم)
دستی به سر و گوش مهارت هایتان بکشید
به قول «این رند» (Ayn Rand)، نویسنده و فیلسوف آمریکایی، پول فقط یک ابزار است؛ مثل یک اتومبیل پر قدرت. شما را به جایی که آرزو دارید می برد، اما نمی تواند جایگزین راننده اتومبیل شود.
راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم – به ویژه اگر آن سرمایه اندک، درونی باشد – نیازمند برداشتن قدم هایی حساب شده است. در حقیقت، بالا بردن مهارت ها برگ برنده شما در میدان کسب و کار به شمار می رود. به ویژه اگر روی افزایش مهارت های مالی تان، مثل حسابداری یا سرمایه گذاری کار کنید.
یادتان باشد، مهم نیست که سرمایه فعلی شما چقدر زیاد است. چون اگر دانش مدیریت و افزایش سرمایه تان را نداشته باشید، خیلی زود آن را دست خواهید داد.
افزایش مهارت در زمینه های بازاریابی و مدیریت هم بخشی جدایی ناپذیر از روند آموزشی شما به شمار می رود. چون وقتی بتوانید خودتان و سرمایه کنونی تان را مدیریت کنید، در آینده می توانید سکان کارمندان و سرمایه انبوهتان را هم در دست بگیرید.
«هنری فورد: اگر امید شما این است با پول به بی نیازی برسید، هرگز به بی نیازی نخواهید رسید. تنها از طریق دانش، تجربه و شایستگی است که امنیت یک شخص در دنیا تامین می شود.»
از منابع مختلفی استفاده کنید
گاهی کارآفرین های جوان، درگیر یک اشتباه کوچک اما بسیار اثرگذار در زمینه افزایش مهارت هایشان می شوند. آنها فکر می کنند که تمرکز روی یک منبع، به تنهایی می تواند پاسخگوی نیازهایشان باشد.
مثلا فقط خودشان را به کتاب ها محدود می کنند و از فهمیدن تجربه های عملی که تنها با شرکت در دوره های آموزشی امکان پذیر است، محروم می شوند. راه درست این است که هم در دوره های باکیفیت و معتبر شرکت کنید و هم از فرصت خواندن کتاب های خوب غافل نشوید.
۳- پیشنهادهایی برای گروه سوم (سرمایه مالی و درونی کم)
کار با سرمایه کم، چیزی است که به معنای واقعی با آن روبه رو هستید. اما جای نگرانی وجود ندارد. تنها چیزی که به آن نیاز دارید یک اقدام جانانه برای افزایش این دو سرمایه است.
از اشتباه کردن، شکست خوردن و حتی مسخره شدن نترسید. موتور سماجتتان را روشن کرده و مثل کسی که چیزی برای از دست دادن ندارد، برای رشد خودتان تلاش کنید.
نکته جالب اینجا است که اگر روی افزایش سرمایه درونی تان متمرکز شوید، خیلی زود می توانید راه هایی برای افزایش سرمایه مالی تان پیدا کنید.
«بنجامین فرانکلین»
سرمایه گذاری روی دانش، بهترین سود را دارد!
۴- پیشنهادهایی برای گروه چهارم (سرمایه مالی و درونی قابل قبول)
چیزی که شما را عقب نگه داشته است، اجرا نکردن فرمول موفقیت است. در واقع، شما هم درگیر کار با سرمایه کم هستید. اما این کمبود سرمایه به موجودی انگیزه و هدفتان اشاره می کند.
فرمول موفقیت به شما کمک می کند تا اهداف ترسناک را به گام هایی عملی تبدیل کرده و به پیش بروید. این فرمول از سه بخش زیر تشکیل شده است:
- هدف
- استراتژی
- عمل
آیا هدفی برای خودتان دارید؟
داشتن هدف، تنها راه برای جلو رفتن، ادامه دادن و پیروز شدن است. بدون این گوهر درخشان، در حجم انبوه کارها سرگردان می شوید و با اقدام در جهت اشتباه، سرمایه تان را به هدر می دهید و روحتان را خسته می کنید. اگر هدفی برای خودتان ندارید، باید دو قدم به عقب برگردید.
این دو قدم شامل موارد زیر می شوند:
پیدا کردن علاقه
شاید این جستجو، سرنوشت سازترین کار در تمام عمرتان باشد. بسیاری از ما نمی دانیم که به چه چیزی علاقه داریم. در این وضعیت، مانند یک کودک گمشده در میان کارهای مورد علاقه دیگران سردرگم می شویم.
پیدا کردن کار مورد علاقه، مسیری است که باید خودتان آن را طی کنید. به یاد داشته باشید که در بیشتر موارد، کار مورد علاقه تان نزدیک تر از چیزی است که فکرش می کنید.
این بدان معنی است که لازم نیست خیلی از خودتان دور شوید یا راه های عجیب و غریب را برای پیدا کردن کار مورد علاقه تان امتحان کنید.
«مایا آنجلو: شما می توانید تنها در کاری که دوست دارید کامل شوید. پول را هدف خودتان قرار ندهید. به جای آن، کاری که دوست دارید را دنبال کنید. سپس آن را آن قدر به خوبی انجام دهید که مردم نتوانند از شما چشم بردارند.»
پل زدن بین علاقه و کسب و کار
برای این کار باید به دنبال راه های درآمدزایی از علاقه خودتان بگردید. بسیاری از کسانی که اکنون کسب و کارشان جهانی و بسیار موفق است از همین شیوه استفاده کرده اند.
مثلا «فیل نایت» (Phil Knight) بنیان گذار برند «نایکی» (Nike) عاشق دویدن بود. بنابراین به دنبال کاری رفت که همیشه حس ورزشکار بودن را در او زنده نگه دارد؛ یعنی فروش کفش های دوندگی. بعدها او کارش را گسترش داد و به جای فروش کفش های دیگران، کارخانه های تولیدی کفش خودش را تاسیس کرد.
اکنون کمتر ورزشکاری است که آرم ویژ نایکی را نشناسد. شما هم می توانید با کمی خلاقیت، بین چیزی که دوست دارید و کسب و کاری که می خواهید راه اندازی کنید، یک پل بزنید. به این ترتیب، نه از کار کردن خسته می شوید و نه علاقه تان را به باد فراموشی می سپارید.
راه اندازی یک چرخه هدفمند میان استراتژی و عمل
حالا نوبت حرکت به مرحله بعدی فرا رسیده است. تدوین یک استراتژی با مشخص کردن راه های رسیدن به هدفتان آغاز می شود. بعد از این کار باید تمام آن گام ها را وارد فاز عملی کنید. اما کار هنوز تمام نشده است.
از این به بعد، بخش بسیار مهم کارتان یعنی دریافت بازخوردها، اصلاح استراتژی و دوباره عمل کردن شروع می شود. باید آن قدر این چرخه را طی کنید تا بازخوردهای دریافتی تان قابل قبول شوند.
یادتان باشد، هدف تغییر نمی کند، این استراتژی است که تا رسیدن به یک نتیجه مناسب، پیوسته بهبود می یابد.
«توماس ادیسون: فرصت توسط بسیاری از مردم از دست می رود، زیرا در لباس کار است.»