درآمد ثابتی که دریافت می کنید کفاف خرج های زندگی شما را نمی دهد؟ به دنبال روزنه ای برای پس انداز هستید؟ شما تنها نیستید! با توجه به افزایش هزینه های زندگی بسیاری از ما به دنبال ایده های شغل دوم می گردیم.
به یاد داشته باشید که همه چیز به دیدگاه شما در رابطه با مسائل برمی گردد؛ از فرصتی که در اختیارتان قرار گرفته است برای دنبال کردن مهارت ، استعداد و علاقه مندی های خود استفاده کنید. اما ایده های پولساز برای شغل دوم کدامند؟ هنگام انتخاب شغل دوم چه معیارهایی را باید در نظر بگیریم؟
در ادامه به شما خواهیم گفت که چگونه از لحظه لحظه هایی که در اختیارتان قرار دارد، نهایت بازدهی را داشته باشید. بنابراین در صورتی که به دنبال درآمد رویایی خود به کمک شغل دوم هستید، ادامه مطلب را از دست ندهید!
انتخاب ایده های شغل دوم بدون خواندن این نکات ممنوع!
تصمیم گیر ی در رابطه با انتخاب شغل دوم به اندازه انتخاب شغل اول حائز اهمیت است؛ چرا که شما این امکان را دارید که از زمان خود برای تفریحات، پیگیری استعدادها و حتی ورزش و آموزش استفاده کنید.
تصمیم گیر ی آگاهانه همان تابلو راهنمایی است که شما را در مسیر درستی قرار می دهد. به همین خاطر پیشنهاد می کنیم پیش از تصمیم گیر ی برای شغل دوم نکات زیر را از دست ندهید.
آیا توانایی برقراری تعادل بین دو حرفه را دارید؟
پیش از هر گونه اقدامی اولین سوالی که باید از خود بپرسید این است:
“آیا من توانایی مدیریت و کنترل همزمان دو شغل را دارم؟ “
به خودتان فرصت فکر کردن بدهید و به خوبی ارزیابی کنید که انتخاب شغل دوم تصمیم درستی در زندگی شما است یا خیر! به منظور بررسی بهتر برنامه روزانه خود را چک کنید و زمان های خالی روز خود را استخراج کنید. آیا زمانی که در اختیار دارید، امکان قبول مسئولیت های حرفه دیگری را به شما می دهد؟
اگر مشغول شغلی پر تنش و استرس زا هستید، پیشنهاد ما این است که برای تصمیم گیر ی در رابطه با کار دوم احتیاط لازم را به خرج دهید.
شاید هم تصمیم درست این است که به جای شغل دوم به دنبال شغل اول با درامدی بالا بگردید. تصمیم گیر ی با شما است؛ این شما هستید که تعیین می کنید کدام مسیر شما را به اهداف تان نزدیک تر خواهد کرد.
دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است
شغل هایی با انعطاف پذیری بالا؛ کلید موفقیت شماست
ایده داشتن شغل دوم زمانی ایده آل است که شرایط زیر را داشته باشد:
- عدم نیاز به تعهد زمانی؛
- برخورداری از روند استخدامی ساده؛
- عدم نیاز به قبول مسئولیت های سنگین؛
- موقعیت مکانی ایده آل.
شاید این پرسش در ذهن شما تداعی شود که آیا شغلی با این ویژگی ها وجود دارد؟ بله ایده های شغل دوم بی شماری وجود دارد که از شرایط ذکر شده برخوردار هستند. بنابراین به دنبال شغل هایی با انعطاف پذیری بالا باشید؛ شغل های پاره وقت مانند مشاغل آنلاین یا کسب و کار خانگی (حرفه هایی که بتوانید آخر هفته های خود را به آن اختصاص دهید) گزینه های ایده آلی به نظر می رسند.
خود را با شرایط جدید وفق دهید!
اگرچه انعطاف پذیری شرایط شغل دوم مهم تلقی می شود، اما یافتن فعالیت منحصربه فرد، انعطاف پذیری شما را نیز می طلبد. هنگامی که تصمیم خود را برای داشتن حرفه دوم گرفتید، باید خود را برای شرایط جدیدی که در انتظار شما است، آماده کنید.
به دنبال شب کاری یا شغل هایی که تنها آخر هفته ها به شما نیاز دارند، باشید! به یاد داشته باشید که پا در مسیری پر فراز و نشیب می گذارید؛ این مهم است که انگیزه اولیه خود را در نظر بگیرید و با اشتیاق بیشتری به این مسیر ادامه دهید.
علایق و مهارت های شما؛ تکه گمشده پازل
یک قانون مهم در رابطه با کسب درآمد بالا وجود دارد:
“به دنبال پول نباشید؛ هنگامی که فعالیت های مورد علاقه خود را دنبال می کنید، درآمد بالا را نیز به دنبال آن تجربه خواهید کرد.”
آیا مهارتی دارید که به پیشرفت شغل فعلی شما کمکی نمی کند یا به فعالیتی علاقه مند هستید که کار فعلی شما مانع پیگیری آن می شود؟ بنابراین بهتر است از فرصتی که در اختیارتان قرار گرفته استفاده کرده و برای انجام کارهایی که همیشه بدان علاقه مند بوده اید، اقدام کنید.
اشتیاق و انگیزه دو فاکتور مهم برای فتح قله های موفقیت هستند؛ با دنبال کردن شغل دومی که به آن علاقه دارید، اهداف شما دیگر یک رویا نیستند!
جست و جو کافی داشته باشید-!
این روزها پیدا کردن شغل دومی که مطابق با معیارهای شما باشد، دیگر مانند گذشته دشوار نیست! مکالمات حضوری، شبکه های اجتماعی، ایمیل زدن و هزاران راه دیگر وجود دارد که ایده های شغل دوم بسیاری داشته باشید.
از شرکت ، کافه ، رستوران و مکان هایی که علاقه مند به فعالیت در آنجا هستید، بازدید کنید؛ به آن ها بگویید که به دنبال شغلی نیمه وقت هستید.
اما به یاد داشته باشید که “احتیاط شرط عقل است”؛ افراد کلاهبردار بسیاری وجود دارند که نوید شغل دوم یا پاره وقت را به شما می دهند، در حالی که به دنبال سو استفاده از شما هستند. بنابراین در هر شرایطی جوانب احتیاط را رعایت کنید.
پیشنهادهای شغل دومی که آینده شما را متحول می کند!
در صورتی که تصور می کنید پیدا کردن شغل دوم دشوار است، باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید! هر یک از ما مهارت و استعدادهایی داریم که به دلیل عدم استفاده از آن ها در دراز مدت توانایی خود را دست کم گرفته ایم. چنانچه در مورد مهارت های خود شک دارید، ایده های خارق العاده ای که در ادامه مطرح می شوند را به هیچ عنوان از دست ندهید!
1- فریلنسری
چنانچه به دنبال شغلی دومی منعطف، منحصر به فرد با درآمدی مطلوب هستید، فریلنسری همان حرفه ای است که به آن نیاز دارید. اما دلیل این امر چیست؟
دو مزیت مهم در رابطه با فریلنسری وجود دارد: زمان کار و درآمد را شما تعیین خواهید کرد!
با انتخاب فریلنسری به عنوان شغل دوم خود، به جای کار در شرکت ها به تکمیل پروژه های مختلف خواهید پرداخت و از این طریق کسب درآمد می کنید. به نظر شما چه افرادی برای فریلنسری مناسب هستند؟
به طور کلی فرقی نمی کند که در چه زمینه ای مهارت داشته باشید، بازار فریلنسری به روی همه باز است! از محتوا نویسان و ویراستاران گرفته تا طراحان گرافیک و برنامه نویسان این امکان را دارند که از این طریق کسب و کار اینترنتی خود را راه اندازی کنند.
خبر خوش دیگر در رابطه با فریلنسری این است که شما نیازی به حضور در محل کار ندارد؛ تنها کافی است که لپ تاپ خود باز کنید و در خانه شغلی با درآمد بالا داشته باشید!
2- محتوانویسی
چنانچه شوق نوشتن را در قلب خود احساس می کنید، محتوا نویسی یکی از بهترین ایده های شغل دوم پردرامد است. انعطاف پذیری این شغل به گونه ای است که کمتر شغل دیگری یارای رقابت با آن را دارد.
از نوشتن برای وبلاگ ها گرفته تا نوشتن مطالب تبلیغاتی و پست هایی برای شبکه های اجتماعی، فرصت هایی است که برای محتوا نویسی در اختیار شما قرار می گیرد. به منظور یافتن پروژه های محتوا نویسی نیز باید نمونه های خود را در صفحات مجازی به اشتراک بگذارید یا در وب سایت های فریلنسری به دنبال پروژه هایی متناسب با علایق خود بگردید.
3- طراحی لوگو
اگر در حوزه طراحی گرافیک سررشته دارید، اوقات فراغت خود را به طراحی آرم و لوگو اختصاص دهید. اما چرا این حرفه را باید به عنوان شغل دوم انتخاب کرد؟ شرکت های نوپا، استارت آپ ها و افرادی که روی پروژه های به خصوصی کار می کنند، به دنبال لوگویی استثنائی برای برند خود هستند.
چنین کسب وکارهایی به دلیل اینکه تازه جان گرفته اند، طراحی داخلی دارند؛ در نتیجه صاحبان این شرکت ها بیشتر مایل هستند که از طراحان حرفه ای کمک بگیرند. طراحی لوگو را به عنوان یک فریلنسر بر عهده بگیرید و از مهارت ها و علایق خود کسب درآمد کنید.
به منظور بررسی پروژه های لوگو به سایت هایی مانند Fiverr و ۹۹ Designs مراجعه کنید.
4- مترجمی
چنانچه به زبان های دیگری مسلط هستید، از مهارت خود در راستای کسب درآمد بیشتر استفاده کنید. برخی از افراد تصور می کنند بازار مترجمی اشباع شده است؛ در حالی که نیاز به مترجمان در سراسر جهان هیچ گاه به پایان نمی رسد!
از ترجمه مقالات و کتاب ها گرفته تا ترجمه فیلم ها و اسناد حقوقی، فعالیت هایی هستند که به عنوان یک فریلنسر می توانید انجام آن ها را بر عهده بگیرید. بنابراین تنها کافی است که مهارت های مترجمی خود را با کارفرمایان به اشتراک بگذارید و با سیلی از پروژه های کاری مواجه شوید!
5- دیتا اینتری
در دیتا اینتری اطلاعاتی از طریق کارفرما به شما داده می شود و شما موظف به بارگذاری آن هستید. اگرچه این حرف ها مانند سایر فرصت های فریلنسری که از آن صحبت کردیم، خلاقانه و هیجان انگیز نیست، به عنوان یکی از ایده های شغل دوم، مطلوب به نظر می رسد. به منظور دیتا اینتری تنها کافی است که سرعت تایپ و دقت بالایی داشته باشید!
به کمک این دو فاکتور، دیتا اینتری حرفه ای ساده و راحت است که درآمد مطلوبی را از طریق آن کسب خواهید کرد.
6- عکاسی و فیلمبرداری
با فراگیری شبکه های مجازی، بازار فیلمبرداری و عکاسی بیش از پیش داغ شده است. به همین خاطر است که این حرفه به عنوان یکی از بهترین ایده های شغل دوم شناخته می شود. البته انتخاب این شغل نه تنها به مهارت بلکه به ابزارهایی نیاز دارد.
شما فرصت دارید آخر هفته های خود را که مهمانی و جشن در آن موج می زند، به این حرفه اختصاص دهید! با مشتریان خود ملاقات کرده و عکس ها و فیلم های آن ها را در طول هفته ادیت کنید. شاید باورتان نشود، عکاسی و فیلمبرداری عروسی ها، جشن تولدها و سایر مراسم ها درآمد ایده آلی برای شما در پی خواهد داشت.
7- تدریس خصوصی
تدریس خصوصی یکی از پردرآمدترین ایده های شغل دوم به شمار می آید که نیاز به مهارت و استعداد خاصی نیز دارد. درآمد تدریس خصوصی معمولا به صورت ساعتی پرداخت می شود و چنانچه شهرت خوبی در این حوزه داشته باشید، به درآمدهای باورنکردنی دست پیدا خواهید کرد.
اما برای تدریس خصوصی به چه مهارت هایی نیاز داریم؟
- تسلط به رشته ای خاص و برخورداری از سواد کافی در آن زمینه؛
- توانایی تدریس و انتقال مفاهیم به دیگران؛
- توانایی برقراری ارتباط با والدین و دانش آموزان.
البته مهمتر از همه مهارت هایی که مطرح شد، توانایی شما در سازماندهی کار و منظم بودن است. شما باید رشته پیوند خود با والدین و دانش آموزان را مستحکم کنید و به خوبی با فضای درسی حاکم بر کشور آشنایی داشته باشید.
چگونه باید فرصت تدریس خصوصی را پیدا کرد؟
هنگامی که آموزش را شروع کنید و مهارت های لازم در این زمینه را داشته باشید، صحبت از تدریس منحصربه فرد شما به گوش همگان می رسد؛ بدین ترتیب مشتریان بسیاری را برای خود دست و پا خواهید کرد.
فرقی نمی کند که در تدریس کامپیوتر و دروس مدرسه مهارت دارید یا آشپزی و ورزش؛ تنها کافی است که تخصص لازم برای آموزش رشته مورد نظر خود را داشته باشید و از این طریق به کسب درآمد بپردازید.
8- فعالیت به عنوان راهنمای تور
خوشبختانه در کشوری قرار گرفته ایم که جاذبه های توریستی حیرت انگیزی دارد و هر ساله افراد بسیاری را از سراسر جهان به خود جذب می کند. حضور گردشگران در شهر شما به معنای یک فرصت استثنایی است!
البته ناگفته نماند که این ایده به عنوان ایده های شغل دوم به مهارت های به خصوصی نیاز دارد؛ مهارت های زبانی، توانایی برقراری ارتباط با بازدیدکنندگان و آشنایی با تاریخچه شهر و مکان های دیدنی آن از جمله نیازهای این حرفه است.
نخستین گام برای فعالیت به عنوان راهنمای تور چیست؟
برای شروع این کار، یک برنامه به عنوان راهنمای تور شهر خود انتخاب کرده و زیبایی های شهر را با بیانی مسحور کننده به بازدیدکنندگان معرفی کنید. انتخاب آخر هفته ها، زمانی که تعداد بازدیدکنندگان رو به افزایش می گذارد، ایده خوبی به نظر می رسد.
البته گزینه دیگری به عنوان یکی از ایده های شغل دوم نیز پیش روی شما قرار دارد؛ راهنمای تور غذا!
بسیاری از گردشگران به دنبال چشیدن طعم غذاهای محلی هستند و این امر به شما فرصت کسب درآمد می دهد. تنها کافی است که با غذاهای محلی و غذاخوری های معروف شهر خود آشنا باشید و با شور و اشتیاق به بیان دانسته های خود بپردازید.
با انتخاب این حرفه نه تنها از مکان های تاریخی و مناظر خیره کننده شهر لذت خواهید برد، بلکه با راهنمایی گردشگران کسب درآمد خواهید کرد.
9- نگهداری از کودکان
اگر به دنیای کودکان و بازی با آن ها علاقه مند هستید، نگهداری از کودک یکی از بهترین ایده های شغل دوم برای شما خواهد بود. در حال حاضر خانواده های بسیاری به دلیل مشغله های کاری فراوان فرصت نگهداری از کودکان را ندارند.
انتخاب این حرفه نیاز به صبر و دقت زیادی دارد و چندان ساده به نظر نمی رسد؛ اما خانواده های بسیاری وجود دارند که در ازای این کار مبلغ خوبی را به عنوان دستمزد پرداخت می کنند.
ارتباط خوب با کودکان و والدین آنها از جمله مهارت هایی است که برای این حرفه بدان نیاز دارید. البته به یاد داشته باشید که انتخاب این حرفه مسئولیت مهمی را بر عهده شما قرار خواهد داد. با این حال دنیای کودکان نشاط و زیبایی خاص خود را دارد و برای افرادی که به دنبال دوری از دغدغه های یک روز پر تنش هستند، از بهترین ایده های شغل دوم به شمار می آید.
10- مشاغل خدماتی
نیاز صنایع و کسب و کارهای مختلف به خدمات انسانی تمامی ندارد! از فروشندگی پاره وقت گرفته تا کار به عنوان یک گارسون در رستوران و کافه ها از جمله ایده های شغل دوم محسوب می شود.
به منظور اینکه شغل دومی که انتخاب می کنید برای شما خسته کننده نباشد، به سراغ فروشگاه و رستوران و کافه هایی بروید که به فضای آنها علاقه مند هستید. چنین شغل هایی از انعطاف زمانی بالایی برخوردار هستند و مسیر همواری برای کسب درآمد تلقی می شوند.
11- راه اندازی کسب و کار خود
چنانچه هیچ یک از ایده های شغل دوم مطرح شده را برای خود مناسب نمی بینید، نوبت آن است که کسب و کار خود را راه اندازی کنید! البته فراموش نکنید که این گزینه نه تنها به تلاش بیشتری نیاز دارد، بلکه هزینه هایی را نیز می طلبد.
در صورتی که به کاری علاقه مند هستید، فرصت دنبال کردن رویاهای خود را از دست ندهید. این گزینه مسئولیت های زیادی را بر عهده شما قرار می دهد؛ با این حال از نظر زمانی انعطاف پذیر است. البته راه اندازی هر کسب وکاری چالش های مختص به خود را دارد.
پیش از هر گونه اقدامی بهتر است از کسانی قبلا این مسیر را پشت سر گذاشته اند، راهنمایی و مشورت بگیرید. به عنوان مثال اگر قصد راه اندازی یک پیتزا فروشی را دارید، بهتر است پیش از به خطر انداختن سرمایه و زحمات خود، با فردی حرفه ای در این حوزه مشورت کنید و نیازهای کسب و کار را به خوبی درک کنید.
شغل دوم؛ بهره گیر ی از ذهنی خلاق و توانمند
هنگامی که شغل اول کفاف زندگی ایده آل شما را نمی دهد یا تصور می کنید رویای دیگری دارید که باید به دنبال آن بروید، شغل دوم ایده خوبی برای شما خواهد بود. البته پیش از هر گونه اقدامی باید توانایی ها، علایق، زمان و درآمد حاصل از شغل خود را در نظر بگیرید و همه جوانب آن را به خوبی بسنجید.
تلاش کردیم منحصربه فردترین ایده های شغل دوم را با شما به اشتراک بگذاریم. به یاد داشته باشید که ذهن خلاق شما توانایی ایجاد هر فرصت و حرفه دیگری را نیز دارد؛ تنها کافی است که به توانایی های خود اعتماد کنید و با استفاده از فرصت هایی که در اختیارتان قرار می گیرد، شرایط زندگی خود را برای همیشه تغییر دهید!