به دنبال راهی برای کسب درآمد دلخواه خودتان میگردید؟ سرمایه کافی در دست و بالتان نیست یا از ریسک کردن میترسید؟ مژده اینکه با وجود تمام این ماجراها باز هم روشی برای هموار کردن مسیرتان وجود دارد و آن حساب باز کردن روی اینترنت است.
دنیای بی حد و مرز اینترنت بینالمللی، فرصتهای بسیاری را در اختیار همه افراد چه تحصیلکرده یا نکرده قرار میدهد. اینترنت به بخشی جدانشدنی از زندگی ما تبدیل شده است. به همین دلیل به هیچ وجه نباید این بستر استثنایی را دست کم گرفت!
اما چه نوع کسب و کار اینترنتی برای ما مناسب است؟ افراد حرفهای چگونه از این بستر کسب درآمد میکنند؟ چرا باید به فکر راهاندازی کسب و کار اینترنتی خودمان باشیم؟ برای یافتن پاسخ این پرسشها تا پایان این مقاله پر از راهکار با خانه سرمایه همراه باشید.
پیشینه کسب و کار اینترنتی
راهاندازی کسب و کارهای پردرآمد از طریق اینترنت به کمتر از ۵۰ سال پیش بازمیگردد؛ زمانی که کمتر کسی تصور میکرد این بستر به قدرتی شکستناپذیر در جهان تبدیل شود. یکی از نخستین ایدههای کسب درآمد از این بستر، خرید و فروش کالاها بود. جالب است بدانید که آمازون یکی از نخستین سایتهایی بود که فروش محصولات بهصورت آنلاین را آغاز کرد. البته خرید و فروش تنها کسب و کار پرطرفدار این بستر نبود. در سال ۱۹۹۴ اینترنت محبوبیت بسیاری در میان مردم پیدا کرد؛ اما تکمیل پروتکل های امنیتی به زمان بیشتری نیاز داشت. با شروع سال ۲۰۰۰ کسب و کارهای بسیاری به استفاده از این فضا روی آوردند. بهکارگیری ایدههای نوین و خلاقانه، پتانسیل بالای این بستر و امنیت از جمله مهمترین دلایلی بود که به رشد روزافزون اینترنت کمک کرد. البته ناگفته نماند که رشد حیرتانگیز معاملات اینترنتی همچنان ادامه دارد و در حالحاضر ارزش این معاملات به بیشاز میلیاردها دلار میرسد.
کسب و کار اینترنتی تحولی شگرف در عصر مدرن
آیا مکانی شلوغتر و پر رفت و آمدتر از بستر اینترنت میشناسید؟ اینترنت فرصت تماشایی را در اختیار شما قرار میدهد که بهخوبی دیده شوید. اگر هنوز هم در رابطه با راهاندازی کسب و کار در بستر اینترنت تردید دارید، با فرصتهایی که این بستر در اختیار شما قرار میدهد آشنا شوید.
به این جمله فکر کنید:
“در مکانهای پر رفت و آمد به دنبال درآمد باشید! “
آزادی بی حد و مرز
هیچ فردی محدودیت را دوست ندارد؛ بسیاری از کارآفرینان بستر اینترنت را به دلیل آزادی بی حد و مرزی که در اختیارشان قرار میدهد، انتخاب میکنند. فرقی نمیکند که از لپ تاپ، تبلت یا حتی گوشیهای تلفن همراه استفاده کنید، مدیریت و اداره تجارتهای اینترنتی در هر زمان و هر مکانی امکانپذیر است. البته به یاد داشته باشید که آزادی در این بستر به معنای تلاش کمتر نیست! بسیاری از افراد با در نظر گرفتن عدم محدودیت این بستر، آن را جدی نمیگیرند. در مقابل نیز افرادی هستند که از این ویژگی بهعنوان انگیزهای جهت تلاش بیشتر استفاده میکنند.
عدم نیاز به هزینه بالا یا سرمایه هنگفت
تجارت آنلاین شما را از پرداخت هزینههای مازادی همچون اجاره ساختمان و هزینههای رفت و آمد نجات میدهد. علاوه بر این به منظور راهاندازی کسب و کار خود دیگر نیازی به سرمایه هنگفت ندارید. در این بستر ایدههای شما حکمرانی میکنند و سرمایه اصلی کسب و کارتان هستند.
دسترسی به بازار جهانی
نکته حیرتانگیز در رابطه با تجارت آنلاین دسترسی شبانه روزی به آن است. به کمک این بستر حتی هنگامی که در خواب هستید نیز امکان کسب درآمد برای شما وجود دارد؛ اما موفقیت در این بستر به این سادگیها نیست. در نظر گرفتن برنامه و استراتژی دقیق و کاربردی شما را به اهدافتان نزدیکتر خواهد کرد.
با انواع کسب و کار اینترنتی آشنا شوید!
ما در عصری زندگی میکنیم که تجارتهای اینترنتی رشد بی سابقهای را تجربه میکنند؛ پس چرا از این پتانسیل فوقالعاده استفاده نکنیم؟ درک مکانیسم بازاریابی آنلاین از جمله ابزارهایی است که در مسیر دستیابی به اهداف بدان احتیاج خواهید داشت. حال بدون هیچ فوت وقتی بهسراغ معرفی برخی از کسب و کارهای پردرآمد و آنلاین میرویم. در ادامه مقاله شما را با این کسب و کارها آشنا خواهیم کرد.
۱- سئو یا SEO (بهینه سازی موتورهای جستجو)
به دنبال کسب و کاری پرسود و آنلاین هستید؟ بهینهسازی موتور جستوجو یا همان SEO موضوعی است که طی سالهای اخیر اهمیت زیادی در دنیای اینترنت پیدا کردهاست. این کسب و کار رقابتی در رابطه با افزایش بازدید از سایتها از طریق موتورهای جستجوگر مانند گوگل است.
اما سئو چگونه کار میکند؟
سئو به وب سایتها کمک میکند که در رابطه با یک کلمه کلیدی مشخص در سرچ موتورهای جستوجوگر، نتایج مطلوبتری را کسب کنند؛ بدین ترتیب وب سایتهایی که این کلمه کلیدی را پوشش داده باشند، در نتایج جستوجوی کاربر ظاهر خواهند شد. از تاثیرگذاری حیرتانگیز سئو آگاهی ندارید؟ پس نگاهی به آمار زیر بیندازید.
- با جستوجوی کلمات کلیدی مشخص ۴۰ درصد از کاربران روی اولین نتیجه سرچ کلیک میکنند.
- صفحه اول نتایج جستوجو ۹۱ درصد از کلیه کلیکهای کاربران را تشکیل میدهد.
سئو برای کلیه تجارتهایی که در بستر اینترنت به فعالیت میپردازند، حائز اهمیت است. پس چه تجارتی بهتر از کار در حوزه سئو سایتها؟! با فعالیت در این حوزه نه تنها به دیده شدن دیگر سایتها کمک خواهید کرد، بلکه این امکان را دارید که شاهد پیشبرد اهداف خود نیز باشید. چنانچه همچنان در رابطه با این کسب و کار تردید دارید، شرکت های قدرتمندی که در این حوزه فعالیت دارند را بشناسید. از جمله مشهورترین این کسب و کارها می توان به آژانس دیجیتال مارکتینگ ایران وب لایف، شرکت خدمات وب سایت سئوکار و شرکت خدمات تبلیغی وب سیما اشاره کرد.
۲- تجارت Chatbot
رباتهای چتکننده یا چت باتها مرزهای مشاغل اینترنتی را جابجا کردهاند. در واقع به لطف هوش مصنوعی دیگر نیازی به نیروی انسانی جهت گفتگو با افراد وجود ندارد. اما چت باتها چه کاربردهایی دارند؟ امروزه ارائه خدمات حرفهای به مشتریان حرف اول را در دنیای تجارت میزند؛ بنابراین طیف گستردهای از کسب و کارها به گفتگو با مشتری نیاز دارند. در چنین موقعیتی دو گزینه پیشروی افراد قرار دارد:
- به کارگیری نیروی انسانی
- استفاده از چت باتها
بیشک بهکارگیری رباتهای هوشمند هزینه کمتری برای کسب و کارها به همراه خواهد داشت. اما چت باتها چه نوع کسب و کار اینترنتی را به ما معرفی میکنند؟ در حالحاضر مشاغل بسیاری به دنبال چت باتهایی مناسب با کسب و کار خود هستند و این یعنی فرصت! به نظر شما چه کسانی در صنعت ساختمانسازی موفقتر هستند؟ شاید فکر کنید که سرمایه گذاران پاسخ این پرسش است؛ اما فروشندگان میله و مصالح اولیه برنده میدان هستند. کسب و کار چت بات خود را راهاندازی کنید؛ اگرچه این شغل نیاز به یادگیری و کسب تجربه دارد، نتیجه خارقالعادهای را برای شما به دنبال خواهد داشت. حوزه چت بات در ایران در حال جان گرفتن بوده و هنوز در بازار ما به درستی جا نیفتاده است. یکی از چت بات های مشهور ایرانی چت بات کاسکو نام دارد که تولید ربات هوشمند زبان فارسی روی آورده است.
۳- تبلیغات آنلاین (Online Marketing)
در پیشرفت و توسعه هر کسب و کاری، تبلیغات حرف اول را میزند؛ درواقع نباید پتانسیل این کسب و کار اینترنتی را دست کم بگیرید. البته پرداختن به موضوع تبلیغات به همین سادگیها هم نیست؛ شناخت و هدفگیری مخاطب، سفارشی سازی تبلیغات و صدها مورد دیگر در تبلیغات حرفهای موثر هستند. درک مکانیسم تبلیغات پولی به شما در راهاندازی تجارت مدیریت تبلیغات کمک میکند. هنوز قانع نشدهاید؟ به رشد حیرتانگیز غولهای فناوری مانند اینستاگرام، گوگل و یوتیوب دقت کنید. تبلیغات دیگر از حالت سنتی خود خارج شدهاند. هزینههای تبلیغات آنلاین در ایالت متحده ۱۹% رشد داشتهاست و پیش بینی میشود که تا پایان سال جاری، ۵۴٫۲% از کل هزینههای تبلیغی این کشور به تبلیغات آنلاین تعلق داشتهباشد. نگران نباشید! ماهی را هر وقت از آب بگیرید تازه است. ما همچنان در مراحل ابتدایی رشد اینترنت قرار داریم. سرمایهگذاری وقت و انرژی در این صنعت به خصوص در پلتفرمهایی مانند گوگل و فیسبوک، نتایج باورنکردنی برای شما به دنبال خواهد داشت.
تبلیغات آنلاین بر پایه افیلیت مارکتینگ
از جمله راهکارهای تبلیغات آنلاین در دنیای اینترنت “افیلیت مارکتینگ” است. اما این تجارت به چه معنا است؟ در این تبلیغات آنلاین شما یک موضوع مناسب برای بیزینس خود انتخاب میکنید؛ در ادامه باید به دنبال شریکی بگردید که محصولات مرتبط به حوزه شغلی شما را در دسترس داشته باشد. در تبلیغات افیلیت مارکتینگ شما نیازی به برخورداری از انبار محصولات ندارید؛ حتی نیازی نیست که در رابطه با تحویل محصولات به مشتریان نگران باشید. برخی از مشهورترین سایتهای افیلیتی در کشورهای خارجی Clickbank.com و آمازون هستند. البته در ایران نیز سایت دیجی کالا گزینه مناسبی برای فعالیت در این حوزه خواهد بود.
اما این کسب و کار اینترنتی چگونه کار میکند؟
در افیلیت مارکتینگ شما محصولی را به منظور فروش در وبلاگ یا سایت تجارت الکترونیک خود پیشنهاد میدهید. هر محصول نیز لینک به خصوصی دارد که سایت را به شریک تجاری شما ارتباط میدهد. به محض اینکه بازدید کننده سایت شما روی لینک کلیک کند، سبد خریدی در وب سایت شریکتان ایجاد میشود.
در نهایت هنگامی مشتری از سایت شریک شما خرید کند، شما موفق به دریافت کمیسیون خواهید شد. درصد کمیسیون دریافتی نیز از ۵ تا ۲۵ درصد متغیر است.
مزایای راه اندازی افیلیت مارکتینگ
- برخورداری از حداقل ریسک
- عدم نیاز به سرمایهگذاری
- عدم نیاز به ارائه خدمات به مشتری مانند ثبت سفارش، ارسال محصول و پشتیبانی
معایب راهاندازی افیلیت مارکتینگ
- عهدهگیری مسئولیت ترافیک وب سایت خود
- نیاز به تبلیغات و بازاریابی
۴- ویدیوهای آنلاین
آیا اخیراً ویدیویی را در سایت یوتیوب مشاهده کردهاید؟ بیشک همه ما بارها از این سایت محبوب و جهانی بازدید کردهایم؛ اما کدام یک از ما به کسب درآمد از این راه فکر کردهاست؟ جالب است بدانید که روزانه ۲ میلیارد کاربر از سراسر جهان، صدها میلیون ساعت ویدیو را در پلتفرم آن مشاهده میکنند. این تعداد بازدید بالا به معنای پتانسیل حیرتانگیز این پلتفرم به منظور راهاندازی کسب و کار اینترنتی است. جهت استفاده از این پتانسیل چه کاری باید کرد؟ به منظور دستیابی به بازدید بالا در گام نخست شما نیاز به یک استراتژی دارید؛ محتوایی ارزشمند تولید کنید و آن را به اشتراک بگذارید. نخستین درآمد شما از طریق تبلیغات آنلاین یوتیوب به دست خواهد آمد. راه دیگر کسب درآمد از این پلتفرم، تبلیغات برای برندهای دیگر است؛ موضوعی که امروزه بهوفور شاهد آن هستیم. در این نوع تبلیغات تنها کافی است که از برندهای حمایت کننده خود در ویدیوهای به اشتراک گذاشتهشده نام ببرید. روش دیگر کسب درآمد از پلتفرم یوتیوب استفاده از کانال یوتیوب به منظور افزایش ترافیک وبسایت است. به هر حال روشهای درآمدزایی بیشماری در این پلتفرم وجود دارد و تنها کافی است که خلاقیت و ایدههای خود را در این بستر پیاده سازی کنید.
مزایا و معایب ساخت ویدیو در یک نگاه
- عدم نیاز به سرمایهگذاری
- دارای روشهای درآمدزایی متعدد
- زمانبر بودن تولید و اشتراک گذاری ویدیو
- نیاز به زمان نسبتاً طولانی جهت کسب درآمد
تولید ویدیوهای آنلاین به خصوص ویدئوهای آموزشی در ایران به شدت رایج است. از جلمه سایتهایی که در حوزه آموزش به تولید ویدیو روی آورده سایت فرادرس به شمار میآید.
۵- فریلنسری یا دورکاری
از دیگر تحولات شگرف قرن اخیر، راهاندازی شغل جدیدی با نام دورکاری است؛ این کسب و کار اینترنتی بیشاز هر عامل دیگری مدیون پیشرفتهای صورتگرفته در بستر اینترنت است. در فریلنسری تنها کافی است که مهارتها و استعدادهای خود را در معرض دید صاحبان کسب و کار قرار دهید. وبسایتهای مختلفی نیز وجود دارند که امکان برقراری ارتباط میان فریلنسر و کارفرما را فراهم میکنند. در چنین شرایطی، با هر مهارت و استعدادی این امکان را دارید که به کسب درآمد در فضای اینترنتی بپردازید. از جمله پرطرفدارترین پروژههایی که در فریلنسری مورد درخواست قرار میگیرند شامل موارد زیر هستند:
- طراحی گرافیک
- تولید محتوا
- خدمات صوتی و تصویری
- طراحی سایت
هزاران فعالیت دیگر نیز از طریق فریلنسری صورت میگیرد که طی آن هر دو طرف معامله یعنی فریلنسر و کارفرما به تعهدات خود عمل خواهند کرد. به دنبال اثبات مهارتهای خود و کسب درامد از دانش خود هستید؟ سایتهای ایرانی مختلفی در این حوزه گامهایی را برداشتهاند، از جمله مشهورترین آنها باید به سایت “پونیشا” و “سایت انجام میدم” اشاره کرد.
۶- خرید و فروش دامنه
آیا تا به حال به نام دامنه سایتهای مشهور توجه کردهاید؟ امروز تب خرید و فروش دامنه حتی از خرید و فروش خانه و ماشین داغتر است. شاید باور نکنید اما سرمایههای هنگفتی در این کسب و کار اینترنتی جابهجا میشود. جالب است بدانید که گرانترین دامنهای که تاکنون به فروش رسیده مربوط به insurance.com بودهاست. این دامنه در سال ۲۰۱۰ با مبلغی بالغ بر ۳۵.۶ میلیون دلار به فروش رسید! اما خرید و فروش دامنهها به چه شکل است؟ فروش یک دامنه بیش از هر عامل دیگری به خلاقیت و مهارتهای بازاریابی شما بستگی دارد. یک قانون اصلی در این کسب و کار وجود دارد:
“هر چه دامنههای متنوع تری در دست داشتهباشید، شانس فروش شما بیشتر میشود.”
البته به یاد داشته باشید که انتخاب نام دامنه نیاز به آگاهی مناسب از بازار و تسلط بر استراتژیهای به خصوصی دارد. بعد از انتخاب نام دامنه کار اصلی شما آغاز میشود؛ بخش فروش دامنه خلاقیت و مهارت شما را می طلبد. باید افرادی را برای خرید دامنه خود پیدا کرده و آنها را برای این کار قانع کنید!
اما چگونه باید این کار را انجام داد؟
صدها سایت خارجی و ایرانی وجود دارند که بستر این کسب و کار را برای شما فراهم میکنند. اما پیش از هر اقدامی باید بر تقویت مهارتهای خود تمرکز کنید. به یاد داشته باشید که هر موفقیتی بهایی دارد؛ پس اگر به دنبال فروش دامنه خود به قیمتی گزاف هستید، باید بهای آن یعنی آموزش و تجربه را نیز بپردازید. اگر به دنبال ایرانیهای موفق در این حوزه هستید، سری به سایتهای موفق مانند ایران سرور، وب رمز و هاست ایران بزنید.
۷- به اشتراک گذاری یا فروش هنرتان
آیا تصور میکنید که هنرمندان امکان کسب درآمد بالا را ندارند؟ پس باید بدانید که در اشتباه هستید! فرقی نمیکند که شما یک نقاش، عکاس یا حتی یک نوازنده باشید، تا زمانی که هنری دارید، فرصت دارید از آن کسب درامد کنید.
اما چگونه باید هنر خود را به فروش بگذارید؟
راهکارهای متعددی پیش روی شما قرار دارد؛ از راهاندازی فروشگاه آنلاین خود گرفته تا فروش عکس روی سایتهای مختلف، روشهایی برای کسب درآمد بالا هستند. اکنون اجازه دهید که به طور تخصصیتر به این موضوع بپردازیم.
- اگر هنر شما طراحی، نقاشی یا عکاسی است، این امکان را دارید که نقاشی و عکسهایی که گرفتهاید را به صورت پوستر درآورده یا اصل آنها را به فروش برسانید.
- اگر در دنیای موسیقی فعالیت دارید نیز راهکارهایی به منظور فروش آهنگها وجود دارد و تنها کافی است که آنها را روی سایتهای به خصوصی بارگذاری کنید. به عنوان مثال وب سایت The Drum Broker از جمله وبسایتهایی است که در این زمینه فعالیت دارد.
- اگر هنر شما ساخت صنایع دستی است، این امکان را دارید که ساخته ذهن و دست خود را روی سایتهای مختلفی به معرض نمایش بگذارید و آنها را بفروشید. به عنوان مثال وب سایت etsy از جمله سایتهای معتبر در این زمینه است که هنرمندان زیادی از این طریق به کسب درآمد میپردازند.
این جمله را هرگز فراموش نکنید:
“هنر شما ثروت شما است! “
هنر تنها یک سرگرمی نیست، بلکه یک شیوه زندگی به حساب میآید. هنر خود را به کمک سایتهای مشهور یا راهاندازی وبسایت شخصی خود به معرض دید بگذارید و از این کسب و کار اینترنتی کسب درآمد کنید.
۸- طراحی اپلیکیشن یا وبسایت
اگر به تکنولوژی و فناوری علاقهمند هستید، مهارت کد نویسی خود را تقویت کنید و از این طریق به کسب درآمدهای بالا بپردازید. این روزها فناوری و دنیای دیجیتال حرف اول را در جهان می زند؛ بنابراین از فرصتی که در اختیارتان قرار دارد، نهایت بهره را ببرید!
اما چگونه باید اپ های طراحی شده را به فروش رساند؟
وب سایتهایی مختلفی هستند که از اپ های جدید و کاربردی استقبال میکنند و آنها را برای فروش روی سایت خود قرار میدهند. اما قبل از هر اقدامی باید نیازهای روز را در نظر بگیرید و در راستای رفع این نیازها برنامههای گوناگونی طراحی کنید.
چگونه از طریق طراحی وب سایت کسب درآمد کنیم؟
سایتهای مختلفی وجود دارند که قالبهای سایت را فروش میرسانند. به عنوان مثال Shopify تم های سفارشی را ایجاد کردهاست که آنها را با قیمت مقرون به صرفهای برای فروش میگذارد. از هر فرصتی که در اختیار دارید استفاده کنید و به یاد داشته باشید که با تقویت مهارتها و بهروزرسانی دانش خود امکان کسب درآمدهای بالا وجود دارد. به دنبال برنامههای ایرانی برای فروش اپ خود هستید؟ ما به شما کافه بازار و سیب اپ را معرفی میکنیم.
۹- تولید پادکست
اگر صدای خوبی دارید، از پتانسیل خود به منظور تولید پادکست استفاده کنید. پادکستها ایده تجاری منحصر به فردی هستند که شباهت زیادی به تولید محتوا برای وب سایتها دارند. البته به منظور تولید پادکست به ابزارهایی نیاز پیدا خواهید کرد که برخی از آنها را در ادامه نام میبریم:
- میکروفون باکیفیت
- نرم افزار ضبط صدا
- نرم افزار ضبط تماس
البته این کسب و کار اینترنتی نیاز به صبر و خلاقیت بالای شما دارد. برای تبلیغ پادکست خود با چهرههای برجسته همکاری کنید، از مخاطبان خود بخواهید که نظرات خود را با شما به اشتراک بگذارند.
اما چرا باید به تولید پادکست به عنوان یک کسب و کار اینترنتی نگاه کنیم؟
محبوبیت پادکستها طی سالهای اخیر با رشد باورنکردنی همراه بودهاست. با تولید پادکست این امکان را دارید که بازدید وبسایت خود را افزایش دهید، حامیان مالی پیدا کنید و به تبلیغ بپردازید. همچنان در مورد این ایده تجاری شک دارید؟ پس به سایتهای مشهور ایرانی مانند الو محتوا و رایا مارکتینگ که در حوزه تولید محتوا به فعالیت میپردازند، سری بزنید!
10. راهاندازی بلاگ در سوشال مدیا
یکی از راههای محبوب کسب درآمد در فضای آنلاین راهاندازی صفحه بلاگ در پلتفرمهای سوشال مدیا مانند اینستاگرام است. به فردی که صفحه بلاگ را راهاندازی و اداره میکند بلاگر (Blogger) گفته میشود. اغلب بلاگرها صفحات خود را با یک هدف مشخص برای یک موضوع خاص راهاندازی و اداره کرده و برای تولید محتوای صفحه از نوشتن، عکاسی کردن و سایر مدیاها استفاده میکند. همچنین میتوان از ترکیب تمام روشهای تولید محتوا برای ایجاد تنوع و افزایش جذابیت صفحه استفاده کرد.
توجه داشته باشید که موفقیت در این راه نیازمند صبر، زمان و تولید محتوای مستمر و جذاب است. در این مسیر ابتدا لازم است یک رابطه دوستانه و نزدیک با مخاطبان خود ایجاد کرده و پس از گذشت زمان و جلب اعتماد مخاطبان وفادار کسب درآمد از این راه را آغاز کنید. البته لازم به ذکر است که اعتماد مخاطبان صفحه با گذشت زمان و به سختی بدست میآید در نتیجه در حفظ باید دقت لازم را داشته باشید.
مراحل راهاندازی بلاگ در سوشال مدیا
- یک پلتفرم مناسب انتخاب کنید.
- گروهی خاص از مخاطبان هدف را تعیین کنید.
- صفحه خود را راهاندازی کرده و یک نام مناسب و مرتبط برای صفحه خود انتخاب کنید.
- یک موضوع جذاب برای صفحه بلاگ خود انتخاب کنید.
- یک استراتژی و تقویم محتوایی تنظیم کرده و با توجه به موضوع صفحه، به صورت مستمر تولید محتوا کنید.
- صفحه خود را گسترش داده و از روش همکاری در فروش و تبلیغ کسبوکارها کسب درآمد کنید.
انتخاب موضوع صفحه بلاگ
مهمترین مرحله راهاندازی صفحه بلاگ در سوشال مدیا انتخاب یک موضوع مناسب است. امروزه محبوبترین موضوعات بلاگری در صفحات شبکههای اجتماعی بلاگری سفر، غذا، فشن و مد، سبک زندگی، لوازم آرایشی و بهداشتی است. در هنگام انتخاب موضوع صفحه، به موارد زیر توجه کنید:
- تنها به دلیل درآمد بالای سایر بلاگرها موضوع مشابه با آنها را انتخاب نکنید.
- از انتخاب موضوعی که مخاطبان کمی به آن علاقه نشان میدهند؛ خودداری کنید.
- موضوعی را که نسبت به آن اطلاعات کمی دارید، انتخاب نکنید.
- از تولید محتوا در مورد طیف وسیعی از موضوعات خودداری کنید؛ چرا که لازم است صفحه شما بر روی یک موضوع خاص تمرکز داشته باشد.
11. راه اندازی فروشگاه اینترنتی
راهاندازی فروشگاه آنلاین یکی از سودآورترین روشهای کسب درآمد از طریق اینترنت است. در فروشگاههای آنلاین محصولات و خدمات بسیار متنوع فیزیکی و غیرفیزیکی مانند غذا، پوشاک، کتاب الکترونیکی، مشاوره و کلاسهای مجازی به مخاطبان ارائه میشوند. اغلب فروشگاههای اینترنتی ابتدا با راهاندازی سایت در گوگل شروع به کار کرده و با حضور در پلتفرمهای دیگری مانند اینستاگرام ارتباط با مخاطبین را افزایش داده و محصولات را تبلیغ میکنند. در سالهای اخیر شاهد اتفاق برعکس نیز بودهایم. به این ترتیب که فروشگاه اینترنتی فعالیت خود را ابتدا از طریق پلتفرم ایسنتاگرام آغاز کرده و با گسترش کسبوکار برای سهولت در ثبت سفارش، وبسایتی در گوگل راهاندازی میکنند. از معروفترین فروشگاههای اینترنتی میتوان به آمازون و دیجی کالا اشاره کرد.
از آنجایی که اکثر برندهای معتبر پوشاک، آرایشی و بهداشتی در ایران شعبه رسمی ندارند، خرید مستقیم از این برندها برای ساکنین ایران دشوار است. شما میتوانید با راهاندازی یک فروشگاه اینترنتی در اینستاگرام به صورت سفارشی محصول برندهای معتبر دنیا را به مشتریان خود در داخل ایران ارسال کنید.
انواع فروشگاههای اینترنتی
- فروش محصولات برند شخصی
- فروش طیف وسیعی از محصولات سایر برندها، شرکتهای تولید و خدماتی
مراحل راهاندازی فروشگاه اینترنتی
- مشخص کردن بازار هدف
- انتخاب نوع فروشگاه اینترنتی
- انتخاب نام بیزینس و راهاندازی دومین
- انتخاب نوع محصول یا خدمات برای فروش
- طراحی و راهاندازی وبسایت
- بازاریابی و تبلیغات
برای موفقیت در این مسیر به خصوص در ابتدای راه، باید برای مشتریان خود شرایط مناسب و متمایزی را نسبت به رقبا فراهم کنید. به این معنا که علاوه بر ارائه محصولات باکیفیت و با قیمت مناسب و رقابتی؛ لازم است موارد مهم دیگری همچون نوع بستهبندی محصول، سرعت در ارسال سفارشات، امکان تعویض محصول و ارائه کدهای تخفیف را نیز در نظر داشته باشید
12. کسب درآمد از یوتوب و ولاگ
اخیرا پلتفرم یوتوب به یکی دیگر از شبکههای اجتماعی پرطرفدار در ایران تبدیل شده است. تنها راه ارتباط با مخاطب و تولید محتوا در این پلتفرم ساخت ویدئوهای نسبتا بلند است. تعداد بازدیدها در این شبکه اجتماعی اهمیت بسیار زیادی دارد؛ روشن است که با ساخت محتوای جذاب تعداد فالوئرهای شما در این پلتفرم افزایش یافته و در نهایت از این طریق درآمد دلاری کسب خواهید کرد.
Vloge از ترکیب دو لغت Video و Blog ایجاد شده و ولاگر به شخصی گفته میشود که تنها از طریق تولید محتوای ویدئویی صفحه خود را اداره میکند. در واقع یوتوب یکی از پلتفرمهای مناسب فعالیت بلاگری به حساب میآید. شما میتوانید موضوعات متنوعی مانند آموزش، گیم، بیوتی، سفر، نقد محصول برندها و موضوعات این چنینی را انتخاب کرده و صفحه خود را در یوتوب راهاندازی کنید.
13. کسب درآمد از کپی رایتینگ
کپی رایتینگ یکی از راههای کسب درآمد از طریق اینترنت است. در واقع کپی رایتینگ به معنای نوشتن متن به منظور تبلیغ و بازاریابی یک برند است. محتوای متنی نوشته شده؛ با هدف افزایش آگاهی از برند و در نهایت ترغیب مشتریان بالقوه به ثبت سفارش خرید، تنظیم و منتشر میشود. به فردی که محتوای تبلیغاتی را آماده میکند کپی رایتر گفته میشود. کپی رایتر با تسلط به علوم بازاریابی و تکنیکهای نویسندگی سبب افزایش فروش برند خواهد شد. اگر فکر میکنید علاقه و شرایط لازم را دارید میتوانید به راحتی و از راه دور فعالیت خود را در این زمینه آغاز کنید.
14. ترید و آموزش ارزهای دیجیتال
در دو سال اخیر و با شروع کرونا و تعطیلی مشاغل؛ اقتصاد بسیاری از کشورها دچار رکود شد. اما برخلاف افت قیمت در بازار نفت، طلا، فلزات گرانبها و بورس؛ فضای ارزهای دیجیتال رشد جهشی را در این دوران تجربه کرد. انواع ارزهای دیجیتال و در صدر همه آنها، بیتکوین به بالاترین قیمت خود در سال 2020 رسیدند. به همین ترتیب افراد زیادی به این بازار وارد شده و به خرید و فروش انواع ارزهای رمزنگاری شده مشغول شدند. بر اساس قانون عرضه و تقاضا با افزایش تقاضای خرید، قیمت کوینها به صورت تصاعدی بالا رفت.
به همین ترتیب در سال 2020 این بازار به یک فضای سودآور کسب درآمد اینترنتی در ایران تبدیل شد. علاوه بر درآمدزایی از طریق ترید ارزهای دیجیتال، افرادی که در این زمینه تخصص و مهارت لازم را دارند به راهاندازی صفحات وبسایت و سوشال مدیا و آموزش ارز دیجیتال به صورت آنلاین و حضوری روی آوردند. در میان صفحات متعدد میتوان گفت خانه سرمایه یکی از معتبرترین پلتفرمهای آموزش رایگان ارز دیجیتال در ایران است.
سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال میتواند شروع خوبی برای تحول مالی شما باشد. برای این کار فقط به یک خط اینترنت پر سرعت و لپ تاپ یا کامپیوتر نیاز دارید. ثبتنام در صرافی، ساخت کیف پول و احراز هویت، کارهایی هستند که برای ورود به بازار ارزهای دیجیتال باید آنها را انجام دهید. جالب اینکه برای شروع کارتان به سرمایه زیادی نیاز ندارید. البته نباید از راز تبدیل شدن به یک سرمایه گذار موفق ارز دیجیتال غافل شوید و آن یادگیری دائمی و بررسی پیوسته بازار است.
15. تدریس علمی و هنری آنلاین
با گسترش اینترنت و افزایش دسترسی سنین مختلف به این فضا شرکت در کلاسهای آنلاین بسیار محبوب شده است. در صورتی که در زمینههای مختلف علم و مهارت بالایی دارید میتوایند با راهاندازی صفحات اجتماعی یا وبسایت و تولید محتوای آموزشی مخاطبان بسیاری بدست آورید. شما میتوانید بخشی از آموزش را به صورت رایگان در صفحه خود به اشتراک گذاشته و برای تدریس موارد بیشتر کلاسهای خصوصی آنلاین برگزار کنید. از این طریق میتوانید محتوای آموزشی مرتبط با دروس مدرسه، زبان انگلیسی یا مهارتهای هنری مانند نقاشی، آشپزی، کیک پزی، بافتنی، خیاطی، موسیقی، رقص و … را تولید کرده و بیزینس آموزشی خود را گسترش دهید. موفقیت در این مسیر نیازمند خلاقیت بالا در نحوه آموزش است. بنابراین سعی کنید با استفاده از تکنیکهای منحصر به فرد برای بیزینس خود نسب به سایر رقبا تمایز ایجاد کنید
16. برگزاری وبینارهای آنلاین
در سالهای اخیر و با شروع پاندمی کرونا راهاندازی کسبوکار آنلاین محبوبیت بسیار زیادی بدست آورده است. با تعطیلی سمینارهای آموزشی حضوری، میزان برگزاری و شرکت در سمینارهای آنلاین بسیار افزایش یافته است. به سمینارهایی که در فضای وب و به صورت آنلاین برگزار میشود، وبینار گفته میشود. شما میتوانید موضوعی را که در آن تخصص و مهارت دارید انتخاب کرده و با برگزاری سمینارهای آنلاین کسب درآمد کنید.
مراحل برگزاری وبینار
- انتخاب بهترین پلتفرم برگزاری سمینارهای آنلاین: انتخاب نرمافزار وبینار مناسب پروسه فروش بلیط و برگزاری سمینار را بسیار آسانتر خواهد کرد.
- تبلیغ و معرفی رویداد وبیناری خود: قبل از شروع بلیط فروشی لازم است از طرق مختلف مانند ارسال ایمیل و اینفلوئنسر مارکتینگ در خصوص موضوع، مزایا و روز برگزاری وبینار به مشتریان بالقوه اطلاعرسانی کنید.
- همواره محتوای جذاب و مفید ارائه دهید: تنها در صورتی که محتوای مفیدی ارائه دهید، شرکتکنندگان به مشتریان ثابت وبینارهای آینده شما تبدیل خواهند شد.
- بهرهگیری از تکنیکهای سخنرانی: تسلط به موضوع و توانایی ارتباط گرفتن با مخاطب حتی در سمینارهای آنلاین نیز اهمیت بسیار زیادی دارد.
- تهیه فیلم و فروش نسخه ضبط شده وبینار: ممکن است تعدادی از مخاطبان خواهان خرید نسخه ضبط شده وبینار باشند بهتر است با تهیه ویدئو نیاز این گروه از مشتریان را هم پوشش دهید.
17. ارائه مشاوره آنلاین
اگر در خصوص موضوعات مختلفی مانند مشاوره حقوقی، روانشناسی، زمینههای امنیتی، کسبوکار، مارکتینگ، تبلیغات و موارد این چنینی علم و مهارت بالایی دارید، میتوانید از طریق فضای اینترنت و با راهاندازی سایت و صفحات اجتماعی مشاوره آنلاین ارائه داده و کسب درآمد کنید. همچنین میتوانید با گذشت زمان و افزایش تعداد مشتریان، مشاورین دیگری را استخدام کرده و کسبوکار خود را گسترش دهید.
مراحل راهاندازی بیزینس مشاوره آنلاین
- بازار هدف خود را مشخص کنید.
- موضوعی که به آن تسلط داشته و با بازار هدف شما مرتبط است، انتخاب کنید.
- ایده خود را به خوبی بررسی و نقد کنید.
- ایده را وارد مرحله اجرا کنید.
- مشتریان ایدهآل را پیدا کنید.
- مجوزهای لازم را دریافت کنید.
- کسبوکار خود را گسترش دهید.
18. اینفلوئنسر مارکتینگ در سوشال مدیا
اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از مدلهای سوشال مدیا مارکتینگ یا همان بازاریابی شبکههای اجتماعی است. اما به چه فردی اینفلوئنسر میگویند؟ اینفلوئنسر به شخصی گفته میشود که با تولید نوعی محتوای خاص و ناب در پلتفرمهای شکبههای اجتماعی مانند اینستاگرام و یوتوب بر عادات خرید، علایق، نوع تفکر و نیازمندیهای مخاطبان هدف تاثیر میگذارد.
در اینفلوئنسر مارکتینگ یک برند خاص با یک یا چند تن از اینفلوئنسرهای شبکههای اجتماعی به منظور معرفی، نقد و بررسی محصول یا خدمات خود همکاری میکند. برندها برای همکاری با اینفلوئنسرها به تعداد فالوئر، سطح تعامل آنها با اینفلوئنسر، سبک و سیاق پروفایل اینفلوئنسر و ارتباط آن با محصول و خدمات برند توجه میکنند.
در صورتی که به کسب درآمد از این طریق علاقمند هستید؛ لازم است ابتدا در یک پلتفرم مناسب مخاطبان هدف خود را مشخص کرده و سپس با تولید محتوای جذاب، صادقانه و منحصر به فرد یک ارتباط دوستانه با آنها ایجاد کنید.
19. پشتیبانی فنی تجهیزات نرم افزاری و سخت افزاری
یکی دیگر از راههای کسب درآمد آنلاین بهرهگیری از مهارتهای فنی است. منظور از پشتیبانی فنی خدمات سختافزاری یا نرمافزاری است که در یک حوزه خاص توسط یک فرد متخصص ارائه میشوند. اگر در یکی از زمینههای فنی مانند راهاندازی و تعمیرات لوازم سختافزاری و نرمافزاری مهارت دارید میتوانید با بهرهگیری از فضای آنلاین جذب مشتری کرده و سپس به صورت حضوری خدمترسانی کنید. در نهایت با گذشت زمان و با رشد بیزینس؛ علاوه بر ارائه خدمات آنلاین، میتوانید از طریق یک دفتر فیزیکی نیز کسبوکار خود را گسترش دهید. همچنین میتوان مشاوره آنلاین سوالات کامپیوتری را در این گروه از مشاغل اینترنتی قرار داد.
20. عکاسی مدل و تبلیغات محصولات در فضای آنلاین
راههای متنوعی برای کسب درآمد آنلاین از طریق عکاسی وجود دارد. اگر در این زمینه تخصص داشته و یک دوربین عکاسی نسبتا خوبی را در اختیار دارید میتوانید از طریق عکاسی تبلیغاتی محصول و مدلینگ کسب درآمد کنید.
راه های کسب درآمد اینترنتی از طریق عکاسی
- عکاسی از مدلهای سوشال مدیا
- عکاسی از محصولات برندها و فروشگاههای اینترنتی
- ساخت ویدئوهای آموزش عکاسی و استفاده از دوربینهای حرفهای
- چاپ عکسهای حرفهای و جذاب و فروش آنها به صورت تابلو یا کارت پستال
- ساخت وبلاگ عکاسی
- برگزاری گالری فروش فیزیکی و آنلاین
21. برنامهریزی آنلاین مجالس جشن و عروسی
اگر علاقمند به کمک به دیگران هستید و به مهارتهای مربوط به برنامهریزی تسلط دارید، بد نیست به عنوان برنامهریز مجالس، کسبوکار اینترنتی خود را راهاندازی کنید. برگزاری مراسمات مهمی مانند عروسی نیازمند برنامهریزی دقیق و تسلط کامل بر نحوه مدیریت و اجرای مراسمات بزرگ است. معمولا افراد در روزهای منتهی به مراسم استرس زیادی را تحمل کرده و رسیدگی به تمام موارد برایشان دشوار میشود. بنابراین اگر علم و آگاهی لازم در این حیطه را دارید میتوانید با راهاندازی پروفایل بیزینس در شبکههای اجتماعی فعالیت خود را آغاز کرده و با رشد و پیشرفت برند خود در آینده دفتر فیزیکی نیز افتتاح کنید
22. طراح گرافیکی و لوگو در پلتفرم های آنلاین
با گسترش فعالیت برندها و شرکتهای مختلف در فضای اینترنت، اهمیت نحوه ارائه و معرفی محصولات در پلتفرمهای آنلاین نیز بیش از پیش افزایش یافته است. از همین رو حضور طراحان گرافیکی مستعد، خوش ذوق و باسلیقه در تولید محتوا بصری جذاب در پلتفرمهایی مانند اینستاگرام ضروری است. شرکتها با هر شکل و اندازهای دائما به دنبال طراحان گرافیک برای طراحی لوگو، طراحی کاور پستهای اینستاگرامی و موارد این چنینی هستند.
در صورتی که یک طراح گرافیک خوش ذوق هستید، میتوانید وبسایت خود را راهاندازی کرده و از طریق تولید محتوا، همکاری با افراد شناخته شده، کسبوکار اینترنتی خود را تبلیغ کرده و به مرور زمان پیشرفت کنید
23. افتتاح مزون لباس آنلاین
اینستاگرام به عنوان یک پلتفرم بصری برای ارائه محتوای جذاب دنیای مد و لباس بسیار مناسب است. اگر طراح لباس یا خیاط هستید میتوانید به صورت آنلاین یک صفحه بیزینس راهاندازی کرده و با تولید محتوا و ارائه مدلهای جذاب دنیای مد، مشتریان بالقوه بسیاری را جذب کرده و به مرور زمان به صورت آنلاین سفارش دوخت لباس ثبت کنید. توجه داشته باشید که عکاسی حرفهای از لباسها، توجه به جزئیات و نیازهای جامعه در پیشرفت و رشد کسبوکار شما بسیار تاثیرگذار خواهد بود.
24. تولید محصولات چرمی و فروش آنلاین آنها
ایرانیها از دیرباز به ساخت لوازم چرمی حرفهای معروف بودهاند. شما هم میتوانید مسیر اجدادتان را در پیش بگیرید و در این هنر باستانی خوش بدرخشید. البته برای شروع به خرید لوازم، آموزش، تمرین و یادگیری بازاریابی نیاز دارید. ولی در نهایت به دلیل استقبال همیشگی از محصولات چرمی میتوانید با تهیه محصولات با کیفیت برای خودتان جایی ویژه در بازار محصولات چرمی باز کنید.
25. راهاندازی خرازی آنلاین
خوراک، پوشاک و مسکن، سه نیاز اساسی انسانها به شمار میروند به همین دلیل، تمام شغلهایی که در دامنه این سه نیاز قرار میگیرند از اهمیت زیادی برخوردار هستند. نمونهاش همین خرازی آنلاین که یکی از زیرمجموعههای نیاز پوشاک است.
خرازی آنلاین با توجه به جنسهای ارزان، کمجا، پر طرفدار، هزینه ارسال کم و تنوع بسیار بسیار زیاد محصولات، گزینه بسیار خوبی برای آغاز یک کسب و کار پر رونق است. با یک بررسی کوتاه در سایتهای فعلی فعال در وب فارسی متوجه میشوید که هنوز جای یک سایت خرازی کامل با محصولات درجه یک خالی است. این بدان معنی است که فرصت انجام این کار برای شما خالی است!
26. ارائه خدمات تخصصی وردپرس
تمام کسانی که وبسایت خود را روی سیستم مدیریت محتوای وردپرس پیاده سازی میکنند با دردسرها و مشکلات این برنامه آشنا هستند. شما میتوانید با گذراندن چند دوره تخصصی به یک متخصص وردپرس تبدیل شوید و به هزاران سایت وردپرسی ایرانی خدماتی همچون برطرف کردن ارورهای رایج وردپرس، مدیریت وردپرس، توسعه سایت بر پایه وردپرس و … ارائه دهید.
27. ارائه خدمات امنیتی سایت
امنیت سایت، یکی از اولین نیازهای هر کسب و کار آنلاینی است. هکرها، ویروسها، بدافزارها و مشکلات امنیتی ریز و درشت فراوانی هستند که در کمین سایتها و اطلاعات آنها نشستهاند.
شاید برایتان جالب باشد که بدانید ماجرای امنیت در فضای مجازی دو بخش پایه و پیشرفته دارد. شما در هر دو بخش آن میتوانید به کاربران، صاحبان کسب و کار و وبسایتها خدمات ارائه دهید. شرکت کردن در چند دوره تخصصی و یادگیری پیوسته میتواند از شما یک مامور امنیتی اینترنتی درجه یک بسازد که بدون خارج شدن از خانهاش امنیت را برقرار میکند.
28. مشاوره و آموزش تعمیر موبایل
کمتر کسی روی این کره خاکی وجود دارد که تلفن همراه هوشمند نداشته باشد. همین موضوع میتواند برای شما یک مسیر درآمدی خیلی خوب را باز کند. چون تلفنهای همراه هوشمند هم مثل تمام وسایل دیگر دچار مشکلات فنی میشوند. شما میتوانید با گذراندن دورههای تخصصی و افزایش سطح مهارتتان در این زمینه به کاربرانی که دچار این قبیل مشکلات شدهاند به صورت آنلاین کمک کنید؛ مثلا به آنها مشاوره دهید و حتی راه و روش تعمیر گوشیشان را به آنها بیاموزید.
29. مشاوره و آموزش تعمیر لوازم برقی
تعمیر لوازم برقی یکی از آن کارهایی است که افراد زیادی به آن علاقه دارند. شما میتوانید با گذراندن دورههای تخصصی به یک تعمیرکار حرفهای تبدیل شوید. البته نیازی نیست که برای کسب درآمد به دنبال باز کردن مغازه باشید. میتوانید به سادگی با راهاندازی یک پیج اینستاگرامی و گذاشتن آموزشهای جذاب از تعمیر کردن لوازم برقی، مشاوره دادن و …. یک مجله تعمیرگاهی برای خودتان به راه بیندازید و با گرفتن تبلیغ، کسب درآمد کنید!
30. ایده بدهید، پول بگیرید!
افراد زیادی هستند که نمیدانند چطور پولشان را برای راهاندازی یک کسب و کار سرمایه گذاری کنند. اگر ایدهپرداز خوبی هستید و میتوان برای دیگران راهحلهای خلاقانه پیشنهاد دهید این هنرتان را به یک کسب و کار آنلاین واقعی تبدیل کنید. به این ترتیب که با ارائه دادن ایده به دیگران و راهنمایی آنها پول بگیرید.
راهاندازی یک پیج اینستاگرامی و دادن اطلاعات پایهای به همه کاربران علاقهمند میتواند شروع خوبی برای این کار باشد. در کنار پیج اینستاگرامی میتوانید یک کانال تلگرامی با اطلاعات ناب هم راهاندازی کرده و برای ورود کاربران به آن کانال از آنها حق اشتراک ماهانه دریافت کنید.
کسب و کار اینترنتی یا آنلاین تحولی شگرف در دنیای تجارت
حتماً شما هم در اطراف خود به کسانی برخورد کردهاید که از نبود شغل و بیکاری حرف میزنند؛ در حالی که فرصتهای استثنایی که پیش روی آنها قرار دارد را نمیبینند. اینترنت، جهانی بی حد و مرز است که بستری ایدهآل جهت پیادهسازی ایدههای جدید و نوین به حساب میآید. کسب درآمد از طریق اینترنت به دلیل پتانسیل بالایی که دارد، فرصتی با ریسک کم و بدون نیاز به سرمایهگذاری هنگفت محسوب میشود. از مهارتها و استعدادهای خود نهایت استفاده را ببرید یا جهت یادگیری روشهای کسب درآمد در این بستر اقدام کنید. البته به یاد داشته باشید که تلاش، نخستین سوخت راهاندازی یک تجارت در این بستر است. برخورداری از استراتژی دقیق و آشنایی با فاکتورهای موفقیت در این بستر از دیگر معیارهایی است که به آن نیاز خواهید داشت. نیاز است بهاندازه کافی صبر داشته باشید و درنهایت به بازدهی تلاش بیوقفه خود افتخار کنید.













