حجم معاملات در تریدینگ ویو اطلاعات بسیار ضروری ای را به تریدر می دهد که برای همۀ افراد قابل دسترسی است؛ پس بهتر است در زمان تحلیل و ترید، این مولفۀ بسیار مهم را نیز بررسی کنید؛ زیرا تمام روندها در بازارهای مالی با داشتن حجم در جریان هستند. خوشبختانه به دلیل مهم بودن این مولفه اندیکاتورهای بسیاری طراحی و منتشر شده است که حجم را از زوایای مختلف بررسی کرده و توسط تحلیلگران مورداستفاده قرار می گیرند. درصورتی که شما هم حجم معاملات را در فرایند تحلیل مهم می دانید، این مقاله را با دقت مطالعه کنید؛ زیرا قرار است با چند اندیکاتور مهم در این زمینه آشنا شوید و نحوۀ استفاده از آن ها را نیز یاد بگیرید. اگر به دنبال آموزش تریدینگ ویو هستید نیز این مقاله را بخوانید.

اهمیت حجم معاملات

حجم معاملات درحقیقت به میزان تبادلات دارایی در بازه های زمانی مختلف اشاره دارد، از آنجایی که میزان عرضه و تقاضای تعیین شده در طی تبادلات ارزش هر دارایی را تعیین می کند، حجم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است.

در حقیقت، حجم بالا برای خرید که با میله های سبز در اندیکاتور حجم مشخص می شود، میزان تقاضا برای دارایی موردنظر را نشان می دهد؛ پس با سبز و بلند بودن میله در یک بازۀ زمانی می توان به این نتیجه رسید که تقاضا برای دارایی موردنظر زیاد است؛ بنابراین احتمال افزایش قیمت آن دارایی وجود دارد؛ درحالی که در صورت بالا بودن میزان عرضه احتمالاً با افت قیمت مواجه خواهیم بود. بالا بودن حجم عرضه معمولاً با میله هایی قرمزرنگ مشخص می شود هرچند قرمز یا سبز بودن میله های حجم به رنگ کندل ها وابسته است و رنگ کندل ها در حقیقت با توجه به قیمت دارایی در زمان باز و بسته شدن کندل تعیین می شود و نه میزان دارایی، اما به هر حال می توان این حقیقت را از آن دریافت کرد که وقتی میزان تقاضا برای یک دارایی زیاد باشد، قیمت آن دارایی نیز با گذشت زمان افزایش خواهد یافت.

اهمیت حجم معاملات

فیلتر حجم معاملات در تریدینگ ویو

زمانی که شما بخواهید براساس حجم معاملات دارایی های مختلف، معاملات خود را انجام دهید و یا بخشی از استراتژی شما بر این اساس باشد، باید بتوانید در مدت زمان کوتاهی دارایی های موردنظر خود را از میان تعداد بسیار زیاد دارایی ها پیدا کنید و بررسی های بیش تر را تنها بر روی همان چند جفت ارز یا هر دارایی دیگری انجام دهید.

به عنوان مثال، فرض کنید قصد دارید تنها چارت هایی را بررسی کنید که حجم معاملات اخر آن ها دوبرابر معاملات روزهای قبل است. برای پیدا کردن این دسته از دارایی ها نمی توانید تمام جفت ارزها، رمزارزها و… را بررسی کنید و پس از بررسی حجم آن ها دارایی های موردنظر را برای تحلیل بیش تر جدا کنید؛ زیرا این کار زمان و انرژی شما را هدر می دهد.

بررسی حجم معاملات در تریدینگ ویو این شانس را به شما می دهد که فیلترهایی را بر روی لیست دارایی های مختلف انجام دهید. درحقیقت، سایت تریدینگ ویو امکان فیلتر کردن دارایی های مختلف با ویژگی های متفاوت را در اختیار کاربران خود قرار داده است که می توانید از آن استفاده کنید. برای این کار وارد حساب کاربری خود در سایت تریدینگ ویو شوید و سپس از تب «Products» بر روی گزینۀ «Screeners» کلیک کنید و در نهایت یکی از بازارهای موجود در لیست را انتخاب کنید.

فیلترها

کاری که باید در این مرحله انجام دهید، این است که بر روی گزینۀ آبی رنگ «Filters» در نوار بالای صفحه و در بخش سمت راست کلیک کنید تا با این کار بتوانید تنظیمات لازم برای جدا کردن دارایی های موردنظر خود را در اختیار داشته باشید. توجه داشته باشید که با این کار شما در تلاش هستید که با بررسی حجم معاملات در تریدینگ ویو، دارایی هایی با ویژگی های خاص را از لحاظ حجم برای بررسی بیش تر جدا کنید.

فیلترهای حجم معاملات
دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

در این مرحله می توانید فیلترهای موردنظر خود را اعمال کنید تا لیستی از ارزهایی تنظیم شود که با ویژگی های مورد نظر شما تعیین شده است؛ زیرا در حالت پیش فرض لیست تمامی دارایی ها باتوجه به بازار انتخابی تکمیل است. ابتدا تب «All» را انتخاب کنید و سپس در نوار جست وجو نام فیلتری که قصد دارید اعمال کنید را وارد کنید. با این کار، اندیکاتورهایی که مربوط به لغت واردشده هستند، ظاهر خواهند شد و حالا شما می توانید فیلترها را براساس نیاز و استراتژی خود شخصی سازی کنید.

همان طورکه می بینید، فیلترهای حجم (Volume)، حجم متوسط 10، 30، 60 و 90 روزه و همچنین حجم نسبی (Relarive Volume) ازجمله فیلترهای پرکاربرد هستند که می توانید براساس استراتژی خود مقادیر آن ها را تنظیم کنید. به عنوان مثال، با درگ کردن و کشیدن اهرم های موجود در مقابل فیلتر Volume در یک محدوده (مثلاً 80K الی 90K)، تنها دارایی هایی برای شما به نمایش در می آیند که حجم معاملات آن ها در این محدوده قرار می گیرند.

همچنین برای فیلترکردن حجم نسبی می توانید ابتدا یکی از گزینه های مقابل آن را از منوی موجود انتخاب کنید. این گزینه ها شامل: بیش تر از(Above)، برابر(Equal)، کم تر از (Below) و… هستند که هر تریدر و تحلیلگر می تواند بنا به نیاز خود تنظیم کند. به عنوان مثال، با تنظیم گزینۀ Above با مقدار 2، تریدینگ ویو لیستی از دارایی هایی که حجم نسبی آن ها دوبرابر حجم های گذشته بوده است را برای شما لیست خواهد کرد. حالا شما می توانید با بررسی چند ارز دیجیتال یا هر نوع دارایی دیگر تحلیل خود را انجام داده و سفارش خود را با اطمینان ثبت کنید.

فیلترهای تریدینگ ویو

همچنین، امکان تنظیم تایم فریم و دارایی های موردنظر نیز برای کاربران فراهم شده است؛ به عبارت دیگر، پس از تنظیم فیلترها می توانید تایم فریم را تنظیم کنید. با این کار تنها دارایی هایی برای شما به نمایش در می آیند که حجم (مثلاً) چهارساعتۀ آن ها دارای ویژگی های موردنظر شما باشد؛ البته باید بدانید که برای انتخاب تایم فریم های کوچک تر از روزانه باید حساب کاربری خود را در تریدینگ ویو ارتقا دهید.

شما همچنین می توانید دارایی ها را نیز فیلتر کنید؛ به عنوان مثال، پس از تنظیم فیلترها و مشاهدۀ لیست دارایی ها تنها جفت ارزهایی را مشاهده کنید که دارای تتر یا بیت کوین یا دلار آمریکا و یا هر دارایی دیگری باشند.

اندیکاتورهای تریدینگ ویو

اندیکاتور حجم افقی در تریدینگ ویو

اندیکاتور

 

اندیکاتور Volume Profile در تریدینگ ویو

اکثر اندیکاتورهای بررسی حجم معاملات در تریدینگ ویو طوری طراحی شده اند که این مسئله را در بازه های زمانی مختلف بررسی می کنند؛ اما در اندیکاتور Volume Profile حجم در قیمت های مختلف بررسی شده است.

برای آنکه از این اندیکاتور فوق العاده کاربردی استفاده کنید، پس از باز کردن نمودار قیمتی دارایی موردنظر خود در وبسایت تریدینگ ویو، باید بر روی تب اندیکاتورها (Indicators) در نوار بالای صفحه کلیک کنید و سپس در لیست اندیکاتورها به دنبال اندیکاتور Volume Profile باشید. برای راحتی کار، می توان نام اندیکاتور را در نوار جست وجو تایپ کرد و بر روی نام اندیکاتور موردنظر کلیک کرد.

با این کار، اندیکاتور Volume Profile بر روی نمودار قیمتی اعمال خواهد شد و حالا امکان استفاده و تحلیل اطلاعات به کمک آن برای تحلیلگران و تریدرها مهیا می شود.

اندیکاتور volume profile

با اعمال اندیکاتور بر روی نمودار قیمتی مشاهده خواهید کرد که میله های اندیکاتور با طول های مختلف به صورت افقی و در سمت راست نمودار قیمتی تشکیل خواهند شد. درواقع، این میله ها حجم معاملات را در قیمت های مختلف نشان می دهند؛ اما یک نقطۀ بسیار مهم در این اندیکاتور وجود دارد که کاربرد اصلی آن را در بر می گیرد. همان طورکه در تصویر هم می بینید، یک میلۀ نارنجی رنگ افقی طولی بلندتری نسبت به سایر میله های حجم دارد و این موضوع اطلاعاتی را در رابطه با نمودار قیمتی به ما خواهد داد. درحقیقت این اندیکاتور به ما نشان می دهد حجم معاملات در تریدینگ ویو از ابعاد مختلف بررسی می شود و اندیکاتورهای مختلفی برای این کار وجود دارد.

در نقطه یا قیمتی که این میلۀ نارنجی رنگ تشکیل شده است، بیش ترین حجم معاملات صورت گرفته است؛ بنابراین می توان چنین گفت که این محدودۀ قیمتی همانند یک حمایت یا مقاومت قوی عمل خواهد کرد و می توان در زمان تحلیل نمودارهای قیمتی از آن استفاده کرد. در ادامه، نحوۀ استفاده از این اندیکاتور را به کمک یک مثال بیش تر شرح خواهیم داد.

اندیکاتور volume profit

همان طورکه در این نمودار مشاهده می کنید، خط نارنجی رنگ یک محدودۀ بسیار قوی را تعیین کرده است که حجم معاملات در آن قیمت در بالاترین میزان بوده است. روند اصلی نمودار قیمتی نزولی است؛ زمانی که قیمت به میلۀ نارنجی رنگ رسیده است، حجم معاملات در بیش ترین حالت خود قرار گرفته بود؛ بنابراین در این محدوده مشاهدۀ یک سیگنال صعودی یا نزولی می تواند مسیر را به تحلیلگر نشان دهد و به او کمک کند تا سود مناسبی دریافت کند.

در این محدوده (محدودۀ تشکیل میلۀ نارنجی رنگ) یک کندل قرمز با بدنۀ بلند تشکیل شده است، با توجه به حجم بالای معاملات در این محدوده نیز می توان گفت که افراد بسیاری در این محدودۀ قیمتی اقدام به فروش کرده اند و به این ترتیب باید انتظار افت بیش تر قیمت را داشته باشیم. همان طورکه در تصویر هم مشاهده می کنید، افت قیمت ادامه دار بوده است و حتی درصورتی که شما موفق به دریافت سیگنال افت قیمت (شروع روند نزولی) در قلۀ روند نشده باشید، می توانید با اطمینان بالا سود کم تر اما مطمئن تری را به کمک این سیگنال و اندیکاتور دریافت کنید.

در ادامه نیز وقتی باز قیمت به این محدوده برسد، از آنجایی که افراد زیادی در این قیمت اقدام به معامله کرده اند، احتمالاً باز هم شاهد تحرکات قیمتی خواهیم بود. به عبارت دیگر، در صورت رشد قیمت و رسیدن قیمت لحظه ای به این محدوده و قیمت امکان دارد که این محدوده باز هم به صورت یک مقاومت قوی عمل کند و قیمت کاهش یابد و یا اینکه پس از رسیدن قیمت به این محدوده، با توجه به شرایط بازار و بالا بودن تقاضا، این محدوده با قدرت شکسته شود و قیمت صعود کند که در این حالت می توان یک معاملۀ خرید باز کرد و از افزایش قیمت به سود رسید. مهم این است که بدانید این محدودۀ قیمتی باید به دقت بررسی شود.

 اندیکاتور volume profile

اندیکاتور حجم تریدینگ ویو

همان طورکه پیش از این نیز اشاره شد، برای آنکه قیمت در جریان باشد و نوسانات قیمتی را شاهد باشیم، باید معاملات خرید و فروش براساس عرضه و تقاضا وجود داشته باشد؛ در غیر این صورت قیمت تغییر نخواهد کرد. حتی اگر تمامی موارد برای تحرک قیمتی (رسیدن به حمایت یا مقاومت، شکستن خط روند، واگرایی و …) رخ دهند، تا زمانی که حجم معاملات کافی نباشد، نمی توان روند خاصی را در بازار مشاهده کرد؛ بنابراین می توان این پارامتر را به عنوان سوخت حرکت قیمت به حساب آورد.

حالا که با اهمیت این مؤلفه آشنا شدید، بهتر است اندیکاتور اصلی آن را که میزان حجم معاملات دارایی های مختلف را نشان می دهد، بشناسید. این اندیکاتور در اصل یک اسیلاتور است که در پایین نمودار قیمتی نشان داده می شود. برای فعال کردن این اندیکاتور (یا اسیلاتور) باید بر روی تب «اندیکاتور» در نوار بالای صفحه در تریدینگ ویو کلیک کنید و سپس در پنجره ای که برای شما باز می شود، عبارت «Volume» را در نوار جست وجو تایپ کنید تا بتوانید اندیکاتورهای مختلف را در زمینۀ حجم مشاهده کنید. از آنجایی که ما به دنبال اندیکاتور حجم ساده و معمولی هستیم، اندیکاتور «Volume» را با کلیک کردن بر روی آن انتخاب می کنیم.

اندیکاتور تریدینگ ویو

همان طورکه در تصویر می بینید، اندیکاتور حجم به نمودار اضافه شده است، اما شما می توانید بنا به خواست خودتان تنظیمات این اندیکاتور را تغییر دهید تا بتوانید بیش ترین استفاده را از آن ببرید. در بخش بعدی، این تنظیمات را توضیح خواهیم داد.

تریدینگ ویو

برای اعمال تغییرات در اندیکاتور حجم معاملات در تریدینگ ویو باید ابتدا بر روی آیکن چرخ دنده در کنار نام اندیکاتور که در بالا و سمت چپ نمودار قرار گرفته است کلیک کنید. با کلیک بر روی آیکن تنظیمات، پنجره ای برای شما باز خواهد شد که می توانید تنظیمات موردنظر خود را بر روی آن اعمال کنید.

با انتخاب تب «Style» شما می توانید رنگ میله های قرمز و سبز اندیکاتور حجم و همچنین پررنگ یا کم رنگ بودن آن ها را با توجه به سلیقۀ خود تغییر دهید. همچنین، امکان فعال یا غیرفعال کردن میانگین حجم با کمک گزینۀ «Volume MA» که در تصویر هم مشخص شده است، وجود دارد. با انجام تغییرات در بخش «Style» می توانید بر روی گزینۀ «OK» در پایین پنجره کلیک کنید تا تغییرات بر روی اندیکاتور تثبیت شود و یا آنکه تب های دیگر را انتخاب کنید و پس از انجام تغییرات لازم در آن بخش ها بر روی گزینۀ OK کلیک کنید.

حجم معاملات در تریدینگ ویو

اگر توجه کرده باشید، پس از فعال کردن اندیکاتور حجم، میله های حجم با رنگ های قرمز و سبز کم رنگ ظاهر شدند و سپس ما رنگ آن ها را تغییر دادیم. کار دیگری که می توان انجام داد، فعال کردن میانگین متحرک حجم معاملات در تریدینگ ویو است که می تواند اطلاعات بسیار خوبی را در اختیار تریدر قرار دهد. با این تنظیمات مهم، تریدر متوجه خواهد شد که اندازه و قدرت آخرین میلۀ حجم، از میانگین (مثلاً 20 روز گذشته) بیش تر است یا خیر. با دانستن این موضوع تریدر می تواند میزان تاثیرگذاری حجم معاملات را پیش بینی کند. بدیهی است که با تشکیل چند میله با حجم هایی بالاتر از میانگین 20 روز گذشته، می توان انتظار یک روند حرکتی به سمت افزایش و یا کاهش قیمت را داشت.

فعال کردن میانگین متحرک حجم در تب «Style» انجام می شود که در بخش پیش به آن اشاره کردیم؛ اما برای اعمال تنظیمات بر این ویژگی، باید ابتدا به بخش تنظیمات اندیکاتور حجم معاملات در تریدینگ ویو رفته و سپس تب «Input» را انتخاب کنید و حالا در کادر «MA Length» عدد میانگین را وارد کنید. به عنوان مثال، با انتخاب عدد 30 میزان حجم 30 میلۀ آخر با هم جمع شده و سپس بر عدد 30 تقسیم می شود. اگر میلۀ آخر از این میانگین بالاتر باشد، به این معنا است که حجم در این بازه (با توجه به تایم فریمی که می تواند 4ساعته، روزانه و … باشد) از متوسط 30 روز گذشته بیش تر بوده است؛ یعنی میزان دارایی هایی که تبادل شده، بیش تر از متوسط یک ماه اخیر بوده است. بنابراین، می توان این نمودار را دقیق تر بررسی کرد. درنهایت و پس از انجام تمام تنظیمات باید بر روی گزینۀ OK کلیک کنید تا تغییرات تثبیت شوند.

حجم معاملات

کلام آخر

بررسی حجم معاملات در تریدینگ ویو و یا هر پلتفرمی که در زمان تحلیل و ترید از آن استفاده می کنید، به شما کمک می کند تا میزان معاملاتی را که در بازه های زمانی مختلف در حال انجام است، دیده و براساس آن آیندۀ قیمتی را پیش بینی کنید؛ زیرا این پارامتر در تمام طول روند اطلاعاتی را به ما می دهد. به عنوان مثال، درصورتی که حجم معاملات در نواحی حساسی همچون حمایت و مقاومت به میزان بالایی برسد، می تواند سیگنال برگشت روند و یا شکست نواحی را برای ما صادر کند و همچنین اگر در میانۀ روند حجم مناسب باشد، می توان به ادامۀ روند امیدوار بود؛ در غیر این صورت، احتمالاً روند تضعیف شده است و تغییر جهت خواهد داد.