وام دادن در کوکوین که تحت عنوان وام دهی در کوکوین هم شناخته میشود، یکی از روشهای کسب درآمد غیرفعال از ارزهای دیجیتال است. صنعت ارزهای دیجیتال یک ابزار مالی منحصربه فرد است که هرکسی میتواند از طریق آن و تنها با اتصال به اینترنت کسب درآمد کند. در پلتفرمهای معاملاتی مانند صرافی KuCoin ارائهدهندۀ خدمات مربوط به معاملات کریپتو، کاربران میتوانند علاوه بر بهکارگیری انواع متدهای مربوط به خرید و فروش ارزهای دیجیتال، از دیگر فرصتهای کسب درآمد نیز استفاده کنند. به همین دلیل است که ثبت نام در صرافی کوکوین در میان انواع سرمایه گذاران در ارزهای دیجیتال رایج است. از روشهای کسب درآمد غیرفعال در بازار کریپتو میتوان به سیستم وامدهی، فارمینگ، استیکینگ و بسیاری از موارد دیگر اشاره کرد.
درواقع، کاربران با شرکت در برنامههای مذکور میتوانند به کسب درآمد غیرفعال پرداخته و ضررهای ناشی از نوسانات و سقوط بازار را جبران کنند. بهکارگیری هریک از این روشها میتواند نسبت به هولدینگ داراییهای دیجیتالی که یک استراتژی منسوخشده به شمار میرود، سوددهی بیشتری داشته باشد. در ادامۀ این مطلب قصد داریم بهطور اختصاصی به نحوه وام دهی در کوکوین بپردازیم.
کریپتو لندینگ در کوکوین چیست؟
در یک تعریف ساده، کریپتو لندینگ در کوکوین یک استراتژی سرمایهگذاری و کسب درآمد غیرفعال محسوب میشود. این استراتژی به سرمایهگذاران اجازه میدهد تا در ازای دریافت سود، از طریق داراییهای رمزنگاری خود، مبالغی را به وامگیرندگان قرض دهند. درنتیجه، در این سیستم دو طرف وامدهنده و وامگیرنده نقش دارند.
درست مانند سایر روشهای وامدهی در بازارهای سنتی، سیستم وامدهی در کوکوین و سایر پلتفرمهای معاملاتی نیز شامل وثیقهگذاری میشود. به این ترتیب، لازم است وامگیرندگان داراییهای رمزنگاریشدهای را بهعنوان وثیقه در اختیار پلتفرم قرار دهند. همانطورکه مشخص است، این وثیقه بهعنوان تضمینی برای وامدهنده عمل میکند. درنتیجه، اگر در روند وامدهی و بازپرداخت آن مشکلی به وجود آید، وامدهنده میتواند بهعنوان غرامت از این وثیقه استفاده کند.
بررسی سیستم کریپتو لندینگ در کوکوین
کریپتو لندینگ در کوکوین به یک پلتفرم وامدهی همتابههمتا گفته میشود که دارندگان انواع ارزهای دیجیتال میتوانند از طریق آن داراییهای خود را به سایر کاربران قرض داده و در ازای آن سود کسب کنند. درحالحاضر، پلتفرم وامدهی در کوکوین، بیش از 50 نوع ارز دیجیتال همچون BTC، USDT و… را پشتیبانی میکند.
نحوۀ قرضگرفتن در کوکوین به این صورت است که ابتدا کاربر از طریق این پلتفرم درصد عملکرد سالانۀ (APY) مدنظر خود را تنظیمکرده و سپس لیستی از سفارشات وامدهی موجود به وی نمایش داده میشود. وامگیرنده میتواند هریک از سفارشات موجود را بررسیکرده و از میان گزینههایی که با شرایط وی سازگاری بیشتری دارد، مناسبترین مورد را انتخاب کند. درواقع، وجوهی که در پلتفرم وامدهی کریپتو کوکوین قرض داده میشوند، در معاملات KuCoin Margin Market استفاده خواهند شد. همچنین، این پلتفرم تضمینکنندۀ بازپرداخت کامل وجوه قرضگرفتهشده نیز خواهد بود.
نحوه عملکرد سیستم وامدهی در کوکوین
همانطورکه پیش از این نیز اشاره شد، سیستم وامدهی در کوکوین یک سیستم همتابههمتا (P2P) است. این بدان معناست که دو طرف (وامدهنده و وامگیرنده) میتوانند بهطور مستقیم با یکدیگر ارتباط برقرارکرده و از طریق یک پلتفرم آنلاین با یکدیگر مذاکره کنند. سیستم کریپتو لندینگ در کوکوین تنها از طریق تراکنشهای ارزهای دیجیتال انجامشده و در آن از ارزهای فیات استفاده نمیشود.
ممکن است براساس پلتفرم معاملاتی مورداستفادۀ کاربر، جزئیات و قوانین وامدهی متفاوت باشد اما با این حال، مفهوم اولیه و پایۀ استراتژی یکسان است. بهطورکلی، وامدهندگان ارزهای دیجیتال میتوانند داراییهای خود را براساس نرخ مشخصشده در دسترس کاربران وامگیرنده قرار دهند. سؤالی که مطرح میشود، این است که هدف کاربران از قرضدادن دارایی خود در سیستم کریپتو لندینگ در کوکوین چیست؟ بهطورکلی، کاربران با دو هدف اصلی داراییهای خود را قرض میدهند: وامدهی مارجین (margin lending) و استفادۀ شخصی.
به محض اینکه صندوق وامدهنده در دسترس قرار گیرد، کاربری که بداند قیمت یک ارز دیجیتال خاص صعودی خواهد بود، بهعنوان وامگیرندۀ این کوین، اقدام به قرضگرفتن بخشی از صندوق وامدهندۀ موجود میکند. درنهایت، فرد وامگیرنده براساس نرخ بهرۀ تعیینشده از قبل، ارز دیجیتال وامگرفتهشده را در یک دورۀ زمانی مشخص بازپرداخت میکند.
نکتۀ مهمی که باید بهعنوان یک سرمایهگذار به آن توجه داشته باشید، وثیقۀ ارائهشده در سیستم کریپتو لندینگ در کوکوین است. اصولاً وثیقه بهصورت ارزهای دیجیتالی مانند BTC و ETH ارائهشده و ارزش آن بیشتر از ارزش وام است. براساس آمارهای موجود، وامگیرندگان کمتر از 58درصد ارزش وثیقۀ ارائهشده وام دریافت خواهند کرد. بهدلیل نوسانات بازار، ممکن است ارزش دارایی وثیقۀ گذاشتهشده بهطور ناگهانی سقوط کرده و بهدنبال آن، به فرد وامدهنده ضرر قابلتوجهی تحمیل شود.
نحوه سرمایهگذاری کریپتو لندینگ در کوکوین
پیش از آنکه به جزئیات بیشتری بپردازیم، لازم است به این نکته اشاره کنیم که پلتفرمهای کریپتوکارنسی در دو گروه پلتفرمهای متمرکز و غیرمتمرکز دستهبندی میشوند. هرکدام از دو گروه مزایا، معایب و ویژگیهای خاص خود را دارند و خدمات متنوعی را به روشهای منحصربهفردی ارائه میدهند. انتخاب از میان پلتفرمهای متمرکز و غیرمتمرکز تصمیمی است که هر کاربر باید با توجه به استراتژی و اهداف سرمایهگذاری خود اتخاذ کند.
پلتفرمهای متمرکز مانند سیستم وامدهی در کوکوین، این امکان را به کاربران میدهند تا در مورد جزئیات، شرایط و وضعیت وام با یکدیگر به توافق برسند. چیزی که ممکن است برای برخی از کاربران اذیتکننده باشد، این است که پلتفرمهای متمرکز بهعنوان یک نهاد شخص ثالث، بر پروسۀ انتقال وام نظارت دارند اما درمقابل، پلتفرمهای غیرمتمرکز با حذف نفوذ اشخاص ثالث، حریم شخصی کاربران را حفظ کرده و بهترین نرخهای وام را برای کاربران تعیین میکنند.
بررسی پلتفرم کریپتو لندینگ در کوکوین
درحالحاضر، در صنعت کریپتو پلتفرمهای وامدهی بسیار زیادی در حال فعالیت هستند که با گذشت زمان و گسترش محبوبیت ارزهای دیجیتال، همچنان بر تعداد آنها افزوده میشود. هریک از این پلتفرمها با توجه به شرایط و قوانین خود در نحوۀ عملکرد و خدمات ارائهشده با یکدیگر تفاوتهایی دارند. در این میان، برخی از پلتفرمها همچون پلتفرم کریپتو لندینگ در کوکوین، نسبت به رقبای خود در سطوح بالاتری قرار دارد.
در صنعت کریپتو و بازارهای مالی، امنیت دارایی برای هر دو طرف قرارداد یعنی وامدهنده و وامگیرنده مهمترین مسئله است. پلتفرم وامدهی در کوکوین با ارائۀ یک سیستم کنترل ریسک، پروسۀ حفاظت از داراییهای کاربران را تضمین میکند. درنهایت، پلتفرم وامدهی کوکوین علاوه بر اینکه پاسخگوی نیازهای مالی برخی از کاربران است، به گروهی دیگر از کاربران که به ذخیرۀ مقادیر انبوهی از ارزهای دیجیتال علاقهمند هستند کمک میکند.
بررسی مزایا و ریسکهای مربوط به قرضگرفتن در کوکوین
قبل از بررسی مزایا و ریسکهای مربوط به سیستم قرضگرفتن در کوکوین، لازم است به مقولۀ مهم امنیت اشاره داشته باشیم. سطح ایمنی قرضگرفتن یا قرضدادن در پلتفرمهای وامدهی رمزنگاری، میتواند با توجه به پلتفرم وامدهی مدنظر، متفاوت باشد. درنتیجه، بهتر است قبل از هرچیزی شخصاً در خصوص سابقه و شهرت پلتفرم انتخابی خود تحقیقات بیشتری انجام دهید. در ادامه، به بررسی مزایا و معایب وامدهی در کوکوین میپردازیم:
مزایای وامدهی در کوکوین چیست؟
شرکت در سیستم وامدهی در کوکوین مزایای متعددی را برای هر دو طرف به ارمغان خواهد آورد. برای مثال، بهعنوان یک وامدهنده، کاربری که قصد فروش دارای دیجیتالی خود را ندارد، میتواند بهجای هولد و نگهداری، ارزهای دیجیتال خود را با هدف قرضدادن به سایر کاربران ارائه داده و از این طریق درآمد غیرفعال کسب کند. این روش میتواند نسبت به استراتژی پسانداز سنتی، سود بیشتری برای فرد وامدهنده ایجاد کند.
مزیت دیگری که سیستم وامدهی کریپتو در کوکوین وجود دارد، سرعت بالای این سیستم است. سیستم کریپتو لندینگ در کوکوین و سایر پلتفرمهای وامدهی رمزنگاری نسبت به روشهای سنتی و وامدهی بانکهای متمرکز بسیار سرعت بالاتری دارند؛ زیرا کاربران وامدهنده میتوانند در عرض چند دقیقۀ کوتاه حساب باز کنند. همچنین، بهدلیل وجود ابزارهای مالی کوکوین، بازپرداخت بهموقع دارایی و پرداخت سود وامدهنده نیز توسط پلتفرم کوکوین کنترل و مدیریت خواهد شد.
با وجود اینکه این سیستم مزایای متعددی را به کاربران ارائه میدهد اما در هر حال مانند هر پلتفرم دیگری دارای معایبی در سیستم قرضگرفتن است. در ادامه، به ریسکهای مربوط به کریپتو لندینگ میپردازیم:
بررسی ریسکهای مربوط به وامدهی در کوکوین
اساساً هرکدام از بخشهای مربوط به بازارهای مالی همچون بازار ارزهای دیجیتال، با خطرات و ریسکهایی همراه است. با وجود اینکه خطرات مرتبط با سیستم قرضگرفتن در کوکوین نسبتاً محدود و اندک است اما همچنان نمیتوان سیستم کریپتو لندینگ در کوکوین را از این قاعده مستثنی کرد. از این رو، بهتر است قبل از شروع فعالیت در سیستم وامدهی کوکوین یا هر پلتفرم معاملاتی دیگری، با این خطرات آشنا شویم تا بتوانیم تصمیمگیری درستی داشته باشیم. به بررسی این خطرات و معایب در ادامه توجه کنید:
- عدم وجود قوانین و مقررات مشخص؛
ساختارهای نظارتی مربوط به صنعت ارزهای دیجیتال مانند بیتکوین با سرعت بالایی در حال تغییر هستند. تغییرات ساختاری میتواند فرایند بازپرداخت وام و سایر موارد اینچنینی را با پیچیدگیهای زیادی مواجه کند. اساساً بازار کریپتوکارنسی به غیرمتمرکزبودن، عدم وجود سازمانهای نظارتی و قوانین و مقررات مشخص شهرت دارد.
در این میان، تعدادی از کشورها سعی دارند تا با وضع قوانین و مقررات بازدارنده، در سرعت پذیرش و سیستمهای پرداخت و سرمایهگذاری ارزهای دیجیتال اختلال ایجاد کنند. برخی دیگر از کشورها نیز در تلاش هستند تا از طریق وضع قوانینی مانند پرداخت مالیات و… این فضا را تا حد امکان قانونمند و تنظیم کنند.
درواقع، در مورد ارزهای دیجیتال، هیچ توافقنامۀ جهانی و واحدی وجود ندارد. به همین دلیل، مشکلات قانونی مرتبط با ارزهای دیجیتال با توجه به کشور محل اقامت کاربر و قوانین آن، میتواند راهحلهای متفاوتی داشته باشد. به این ترتیب، در صورت بروز مشکل در سیستم وامدهی ارزهای دیجیتال، بازیابی اصل دارایی یا بازپرداخت سود میتواند با مراتب پیچیدهای همراه شود.
- تراکنش با وامگیرندگان بینالمللی؛
وامدهندگان و وامگیرندگان از سراسر جهان این امکان را دارند تا در پلتفرمهای کریپتو لندینگ شرکت کنند. با این حال، ناشناسبودن بخشی از پروسۀ وامدهی میتواند فضا را برای برخی از سوءاستفادههای بالقوه هموار کند. بهعنوان مثال، از آنجایی که فرایند وامدهی کریپتو در یک پلتفرم جهانی انجام میشود، احتمال اینکه هر دو طرف قرارداد در یک کشور ساکن باشند بسیار کم است. این موضوع سبب میشود تا در صورت عدمبازپرداخت بهموقع وام، پیگیریهای قانونی با چالشهایی همراه شود. خوشبختانه برخی از پلتفرمهای وامدهی با اجرای تدابیری خاص، برخی از مشکلات اینچنینی را حل کردهاند.
- عدمثبات ارزش بیتکوین و آلتکوینها؛
نوسانات مربوط به قیمت ارزهای دیجیتال، یکی از مهمترین نقاط ضعف سیستمهای وامدهی در صنعت کریپتوکارنسی محسوب میشود. بهعنوان مثال، فرض کنید وامگیرندهای مقداری بیتکوین با ارزش کلی 1000 دلار بپردازد. سپس، ارزش بیتکوین قرضدادهشده در بازۀ زمانی وام، تا دو برابر افزایش پیدا کند. در این شرایط است که در پایان دورۀ وام، وامگیرنده فقط 1000 دلار بیتکوین را بازپرداخت میکند درحالیکه وامدهنده نیمی از سرمایۀ خود را از دست میدهد.
- سرقت ارزهای دیجیتال؛
ممکن است در تعدادی از پلتفرمهای وامدهی و سرمایهگذاری بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال، از کاربر بخواهند تا دارایی خود را در این پلتفرمهای وامدهی هولدکرده و نگه دارند. همانطورکه مشخص است این روش نگهداری دارایی، بسیار ناامن و نامطمئن است؛ زیرا کاربر کنترلی روی کلیدهای خصوصی کیفپول خود در این شرایط ندارد. جدا از اینها، معمولاً این گروه از پلتفرمها یکی از اهداف اصلی هکرها بوده و نگهداری دارایی در آنها با خطر بهسرقترفتن داراییها همراه است.
- بروز خرابی در پلتفرمهای وامدهی.
بهدلیل عدموجودقانون و مقررات مشخص، تعدادی از وامدهندگان ارزهای دیجیتال تمایل دارند تا به پلتفرمهای تراکنش وام وابسته باشند (multiple crypto lenders tend to depend on their loan transaction platforms). متأسفانه درحالحاضر، اکثر این پلتفرمهای وامدهی با ضعفهایی مواجه بوده و از نظر مالی ناپایدار هستند. این موضوع سبب میشود تا هر لحظه ریسک خرابی و ازکارافتادن آنها وجود داشته باشد. درنتیجه، لازم است قبل از انتخاب یک پلتفرم وامدهی رمزنگاری مناسب، در مورد ویژگیهای فنی و ثبات مالی آنها تحقیقات جامع و شاملی انجام دهید. پلتفرم کریپتو لندینگ در کوکوین سابقۀ طولانی و موفقی داشته و تاکنون در حفظ امنیت دارایی کاربران و رضایت مشتریان خود موفق بوده است.
نحوه وام گرفتن از صرافی کوکوین
معاملهگران میتوانند با قرضگرفتن سرمایه از صرافی، معاملات سنگینتری را داشته باشند و به این ترتیب سود خود را افزایش دهند؛ البته از آنجایی که در صورت تحققنیافتن پیشبینی معاملهگر متضرر خواهد شد، ضرر وی در حالت مارجین نیز بیشتر از حالت عادی خواهد بود؛ پس حتماً با دانش و تجربه کافی در این بخش معامله کنید، زمانی که برای اولین بار اقدام به قرض کردن از صرافی کنید پیغامی برای شما به نمایش درمیآید و شما را از ریسک معاملات مارجین آگاه میکند که شما میتوانید با تأیید پذیرش ریسک چنین معاملاتی اقدام به قرضگرفتن کنید. برای قرضگرفتن سرمایه از صرافی ابتدا روی علامت سهنقطه در سمت راست و بالای تصویر کلیک کنید و از منوی بازشده گزینه Borrow را انتخاب کنید.
با توجه به جفت ارزی که انتخاب میکنید، در این مرحله ارز دیجیتالی را برای قرضگرفتن و بازکردن معامله خرید (Long) یا (Short) خواهید داشت؛ برای مثال با انتخاب جفت ارز BTC/USDT میتوانید ارز دیجیتال بیت کوین (BTC) را برای بازکردن معاملات فروش (Short) و ارز دیجیتال تتر (USDT) را برای بازکردن معاملات خرید (Long) قرض بگیرید.
در تصویر زیر نوع معامله متناسب با ارز دیجیتال مربوط، نوع مارجین (Cross Margin/ Isolated Margin) و میزانی که میخواهید از صرافی قرض بگیرید مشخص میشود. در کادر آخر میزان ارز دیجیتالی را که میخواهید از صرافی قرض بگیرید، وارد میکنید. با توجه به ضریب مارجین انتخابی و سرمایه شما، سرمایهای که صرافی به شما قرض میدهد، ممکن است متفاوت باشد.
برای مثال با انتخاب ضریب 10 شما قادر خواهید بود با 10 برابر سرمایه خود وارد معامله شوید که یکدهم آن سرمایه شما و باقی سرمایه، همانی است که صرافی به شما قرض میدهد؛ درنتیجه با فرض اینکه شما 10 دلار داشته باشید و ضریب مارجین 10 را انتخاب کرده باشید، میتوانید با 100 دلار معاملهای داشته باشید که 10 دلار از این صد دلار سرمایه شخصی شما و 90 دلار باقیمانده همان سرمایهای است که صرافی به شما قرض داده است.
پس از تأیید اطلاعات نمایش دادهشده و واردکردن میزان موردنیاز برای قرضگرفتن از صرافی کافی است روی گزینه Confirm در پایین صفحه کلیک کنید.
با قرضگرفتن سرمایه از صرافی حالا میتوانید معاملات مارجین داشته باشید. برای این کار پس از کلیک روی تب Trade در نوار پایین صفحه، گزینه Margin را از نوار بالایی انتخاب کنید و یکی از انواع ثبت سفارشهای موجود را انتخاب کنید. شما میتوانید یکی از انواع Market، Limit، Stop Limit و Stop Market را انتخاب کنید.
-
Market
تنها کافی است حجم معامله را در کادر Amount وارد کنید تا صرافی یک سفارش را با بهترین قیمت ممکن در بازار برای شما ثبت کند.
-
Limit
در این نوع ثبت سفارش با واردکردن رقم در کادر Limit به صرافی میگویید با رسیدن قیمت به این رقم، معاملهای را با همین قیمت و با حجمی که در کادر Amount وارد کردهاید ثبت کند.
-
Stop Limit
سه کادر Limit، Stop و Amount در این نوع ثبت سفارش باید پر شوند. زمانی که قیمت ارز دیجیتال به رقم واردشده در کادر Stop برسد، سفارشی با قیمت واردشده در کادر Limit و با حجم واردشده در کادر Amount ثبت خواهد شد.
-
Stop Market
زمانی که قیمت ارز دیجیتال به رقم واردشده در کادر Stop برسد، سفارشی با بهترین قیمت ممکن و به میزان حجم واردشده در کادر Amount انجام خواهد شد. درنهایت با انتخاب سفارش موردنظر و واردکردن مقادیر مناسب باید روی گزینه Buy/Long X و یا Sell/Short X کلیک کنید. X میتواند هر ارز دیجیتالی که شما انتخاب میکنید، باشد.
نکتهای که در بخش معاملات مارجین باید به آن اشاره کرد، این است که شما میتوانید با کلیک روی تب Assets در نوار پایین صفحه و سپس انتخاب Margin از میان دیگر موارد، میزان ریسک معاملات باز خود را با نگاه به Debt Ratio که در تصویر هم مشخص شده است، بررسی کنید. توجه داشته باشید که هرچه این رقم به 100 میل کند، بالابودن ریسک معامله شما را نشان میدهد. همچنین از این بخش میتوانید اقدام به قرضکردن (با کلیک روی گزینه Borrow) یا بازپرداخت قرض (با کلیک روی گزینه Repay) کنید.
Repay
در معاملات مارجین پس از بستن موقعیت (Position) خرید یا فروش کار به انتها نمیرسد و معاملهگر باید سرمایهای را که از صرافی قرض گرفته بود، پس دهد. توجه داشته باشید که کاربران باید همان ارز دیجیتالی را که قرض گرفته بودند، به همان میزان قرضشده به صرافی پس دهند.
شیوه کار در بازپرداخت قرض، بسیار به روش قرضگرفتن شباهت دارد. در اینجا پس از کلیک روی گزینه Trade در نوار پایین صفحه و سپس انتخاب Margin از نوار بالایی باید بر روی علامت سهنقطه کلیک کنید، اما این بار گزینه Repay را انتخاب میکنیم تا بتوانیم مبلغی را که از صرافی قرض گرفته بودیم پس داده و سود خود را دریافت کنیم.
پس از کلیک روی گزینه Repay در مرحله گذشته حالا باید ارز دیجیتالی را که قرض گرفته بودید، انتخاب کرده و مقدار قرضشده از ارز دیجیتال را نیز در کادر Amount وارد کنید و درنهایت روی گزینه Repay کلیک کنید و به این ترتیب سرمایهای را که از صرافی قرض گرفته بودید، پس میدهید.
سخن پایانی
وامدهی در کوکوین یکی از بهترین راههای کسب درآمد غیرفعال در فضای کریپتوکارنسی به شمار میآید. در این روش، افراد میتوانند دارایی رمزنگاری خود را در اختیار کاربران وامگیرنده قرارداده و در ازای آن سود کسب کنند. کوکوین نیز بهعنوان پلتفرم شخص ثالث امنیت دارایی وامدهنده و ضرورت بازپرداخت وام را تضمین میکند.



































