ارزهای دیجیتال روی بلاک چین ایجاد شده اند و برای انجام تراکنش و انتقال این رمزارزها در بازار به بلاک چین نیاز است. درواقع، تراکنش هایی که در بازار ارزهای دیجیتال انجام می شوند، داده هایی هستند که دائماً در حال تغییر هستند و نه آنکه سرمایه ای واقعاً از یک کیف پول به کیف پول دیگر منتقل شود. بررسی و رصد اطلاعات روی بلاک چین، حقایقی را در رابطه با شرایط کنونی بازار به ما می دهد که کمک می کند بتوانیم بازار ارزهای دیجیتال را پیش بینی کنیم. در کنار تحلیل تکنیکال و بنیادی، نوع دیگری از تحلیل وجود دارد که مخصوص بازار رمزارزها است. در این روش تحلیل، تریدرها می توانند اطلاعات موجود را بر روی بلاک چین رصد کنند و با کنار هم قراردادن آن ها بازار را پیش بینی کنند؛ به این تحلیل، تحلیل آنچین گفته می شود. سایت کوین گلس که قرار است در این مقاله آن را آموزش دهیم، یکی از بهترین وب سایت ها در این زمینه است که اطلاعاتی را با رابط کاربری بسیار ساده در پلتفرمی در اختیار کاربران قرار داده است.

فهرست []

    معرفی سایت کوین گلس (Coinglass)

    اگر فعالیت شما در بازار ارزهای دیجیتال تخصصی باشد، حتماً با کارکرد بلاک چین و ارزهای دیجیتال آشنا هستید. بازار ارزهای دیجیتال بر بلاک چین متکی است و تمام تراکنش ها و همچنین ساختار رمزارزها به بلاک چین وابسته هستند. اطلاعاتی که روی بلاک چین جابه جا می شوند، برای تریدرها ارزش ویژه ای دارند. خبر خوب اینکه، همۀ کاربران می توانند به این اطلاعات دسترسی داشته باشند و اما خبر بد اینکه، جمع آوری و کنار هم قراردادن تمام این اطلاعات به شکلی منسجم کار ساده ای نیست.

    در حقیقت، سایت کوین گلس که یک سایت تحلیل آنچین است، برای برطرف کردن همین نیاز طراحی شده است. سایت کوین گلس به صورت اختصاصی برای تریدرهای بازار مشتقه طراحی شده است اما حتی سرمایه گذارانی که قصد سرمایه گذاری بلندمدت را دارند، می توانند از این سایت و اطلاعات آن استفاده کنند.

    در پایان، باید به این نکته اشاره کرد که علاوه بر تریدرها و فعالین بازار ارزهای دیجیتال، محققان و نویسندگانی که برای مقالات و تحقیقات خود به داده های آنچین نیاز دارند، می توانند از این سایت و اطلاعات دقیق و به روز آن استفاده کنند. در ادامه، نحوۀ استفاده از اطلاعات و شاخص های این سایت را شرح خواهیم داد.

    آموزش صفحه اصلی (Home) سایت کوین گلس

    در صفحۀ اصلی سایت کوین گلس و کمی پایین صفحه، می توانید اطلاعات بسیار زیادی را دریافت کنید. همان طور که در تصویر هم مشاهده می کنید، شما می توانید در ابتدا بازار فیوچرز و یا Perpetual را انتخاب کنید تا بتوانید داده ها را برای همان بازار مشاهده کنید. در نوار بعدی باید ارز دیجیتالی که قصد بررسی دقیق آن را دارید انتخاب کنید و یا در صورت نبودن نام رمزارز، نماد آن را جست وجو کنید.

    علاوه بر اطلاعات کلی ای که برای هر تریدری مهم هستند، تریدرهایی که از روش آربیتراژ استفاده می کنند، می توانند از این بخش نهایت استفاده را ببرند. طریقۀ کار به این صورت است که با استفاده از اطلاعات موجود در این بخش شما می توانید قیمت یک ارز دیجیتال را در صرافی های مختلف بررسی کنید و به این ترتیب یک معاملۀ خرید با قیمت پایین تر در صرافی X انجام داده و سپس در صرافی Y اقدام به فروش کنید و از این طریق به سود برسید.

    البته داده های این بخش بسیار گسترده هستند اما در بخش های بعدی مقاله می توانید هر یک را با جزئیات و با کمک نمودارهای مختلف فرا بگیرید.

    شاخص ترس و طمع سایت کوین گلس کجاست؟

    بازار ارزهای دیجیتال تحت تأثیر حرف اینفلوئنسرها، اخبار، شایعات و… نیز نوسان خواهد داشت. گاهی یک اتفاق یا خبر می تواند ترس کاربران بازار را افزایش دهد و یا برعکس آن ها را تشویق به خرید کند و به این ترتیب تقاضا را به یکباره افزایش دهد. در حقیقت، ترس و طمع کاربران به بُعد روان شناسی آن ها در زمان ترس ازدست دادن سرمایه و یا طمع برای سود بیش تر مربوط است.

    این شاخص در سایت کوین گلس نیز به صورت نمودار قابل دسترسی است. برای آنکه این شاخص را بررسی کنید، پس از ورود به وب سایت رسمی Coinglass، در صفحۀ اصلی بر روی لینک Crypto Fear and Greed Index کلیک کنید تا بتوانید شاخص آن را در یک صفحۀ جداگانه بررسی کنید.

    همان طورکه در تصویر زیر هم می بینید، این شاخص از دو روند تشکیل شده است؛ نمودار قیمتی بیت کوین با رنگ نارنجی و نمودار ترس و طمع با رنگ سبزآبی مشخص شده است که با کلیک بر روی اهرم هر کدام از آن ها در بالا و سمت راست نمودار می توانید گزینۀ موردنظر خود را مخفی و یا ظاهر کنید، اما برای بررسی شرایط، ما به هر دو نمودار نیاز داریم.

    همان طورکه در نمودار هم مشاهده می کنید، پس از آنکه نمودار ترس و طمع به پایین ترین سطوح خود می رسد (به این معنا که ترس در بازار زیاد است و بیت کوین در حال معامله شدن با قیمتی پایین تر از ارزش واقعی خود است)، معمولاً شاهد شروع یک روند صعودی در بیت کوین خواهیم بود.

    و اما زمانی که شاخص ترس و طمع به سطوح بالایی خود می رسد، به این معنا است که کاربران در حال طمع کردن هستند و در حال خرید بیت کوین با قیمتی بالاتر از ارزش واقعی خود معامله هستند؛ بنابراین احتمال افت قیمت در چنین شرایطی بسیار زیاد است.

    محور سمت چپ نمودار اعداد برای نشان دادن شاخص ترس و طمع است که با رقم های 5، 28، 51، 73 و 96 نشان داده شده است. زمانی که سطح شاخص به اعداد پایینی نزدیک باشد، ترس تریدرها و زمانی که به سطوح بالاتر برسد، طمع آن ها را نشان می دهد که می توان براساس اطلاعات استخراج شده از این شاخص تصمیمات بهتری را در زمان بازکردن و بستن موقعیت ها در بازار گرفت.

    Open Interest در سایت کوین گلس

    یکی از بخش های بسیار مهم و کاربردی وب سایت کوین گلس، Open Interest است که می توان معاملات باز تریدرها را در بازار مشتقۀ آن بررسی کرد. برای رسیدن به این قابلیت در سایت Coinglass باید نشان گر ماوس خود را بر روی تب Open Interest در نوار بالای صفحه قرار داده و از زیرمنوی بازشده بخش موردنظر خود را انتخاب کنید. شما می توانید اینجا معاملات باز در بخش فیوچرز (Futures) و یا آپشن (Options) را بررسی کنید.

    همان طورکه در تصویر هم می بینید، ارزهای دیجیتال مختلف ازجمله بیت کوین (BTC)، اتریوم (ETH) و… در نوار بالای لیست صرافی ها قرار گرفته اند. شما در اینجا می توانید ارز دیجیتال موردنظر خود را انتخاب کنید و سپس وضعیت موقعیت های باز برای آن ارز دیجیتال را در صرافی های مختلف مشاهده و بررسی کنید. همان طورکه در تصویر هم قابل مشاهده است، با توجه به ستون Rate، صرافی بایننس بیش از 34درصد موقعیت های باز بیت کوین را در بازار فیوچرز در خود جای داده است و باقی صرافی ها میزان کم تری در دست دارند.

    در ستون های 1H change، 4H change و 24H change نیز می توانید تغییرات موقعیت های باز خرید و فروش را بررسی کنید؛ به عنوان مثال، 1.2 مثبت در بازۀ تغییرات چهار ساعت گذشته برای صرافی بایننس (که با رنگ سبز مشخص شده است)، نشان می دهد که در چهار ساعت گذشته تعداد موقعیت های باز بر روی بیت کوین و در صرافی بایننس با غلبۀ 1.2 درصدی موقعیت های باز بر موقعیت های بسته مواجه بوده است. به زبان ساده، حجم موقعیت های باز خرید به همین میزان بیش تر از حجم موقعیت های فروش بوده است.

    نحوۀ استفاده از این سیگنال به این صورت است که وقتی شما تحلیل تکنیکال را انجام داده باشید، بهتر است پیش از بازکردن موقعیت به سایت کوین گلس مراجعه کنید و ارز دیجیتال، صرافی و بازۀ موردنظر را بررسی کرده و موقعیت خود را با توجه به شرایط آن باز کنید. به عنوان مثال، درصورتی که با انجام تحلیل تکنیکال به این نتیجه رسیدید که یک موقعیت فروش باز کنید، با بررسی این داده که مثبت است، باید در تصمیم خود تجدیدنظر کنید.

    همچنین، درصورتی که شما در بخش اختیارات (Options) فعال هستید، برای بررسی چنین داده هایی در ابتدا و پس از قراردادن ماوس بر روی تب Open Interest در نوار بالای صفحۀ اصلی، باید گزینۀ Options را از زیرمنوی بازشده انتخاب کنید و داده های بازار را به همان ترتیبی که برای بازار فیوچرز توضیح دادیم به کار بگیرید.

    با اسکرول کردن به پایین صفحه می توانید نمودار قیمتی بیت کوین را با نمودارهای Open Interest دیگر ارزهای دیجیتال مقایسه کنید. شما می توانید از منوی بالای صفحه، بازۀ زمانی را نیز انتخاب کنید و همچنین بنا بر نیاز خود، نمودار Open Interest ارز دیجیتال یا ارزهای دیجیتالی ای که مدنظر دارید را فعال نگه دارید. برای فعال یا غیرفعال کردن نمودارها باید بر روی نام ارز دیجیتال در نوار بالای نمودار کلیک کنید.

    بررسی نموداری Open Interest در سایت کوین گلس، که در دیگر وب سایت های آنچین نیز قابل دسترسی هستند، به ما کمک می کند که شرایط بازار را به صورت کلی درک کنیم. زمانی که تعداد پوزیشن های Long یا خرید بیش از تعداد پوزیشن های Short یا فروش باشد، نمودار اوج می گیرد و برعکس، زمانی که تعداد Shortها بیش تر از تعداد Longها باشد، نمودار به سمت پایین حرکت خواهد کرد.

    برای استفاده از این نمودار می توان گفت که وقتی شاخص Open Interest برای یک ارز دیجیتال در بازۀ خاص روند صعودی بگیرد، یعنی شرایط بازار مساعد است و اما زمان افت شاخص چنین پیش بینی می شود که قیمت ارز دیجیتال نیز کاهش یابد و یا در مقطعی رنج شود.

    Grayscale در سایت کوین گلس

    گری اسکیل (GrayScale) یک شرکت سرمایه گذاری است که بزرگ ترین صندوق سرمایه گذاری است که دارای ارزهای دیجیتال می باشد و آن را مدیریت می کند. شما می توانید عملکرد و پورتفولیوی صندوق گری اسکیل را در سایت کوین گلس بررسی کنید. بررسی این داده ها از آن جهت ارزشمند است که یک صندوق بزرگ با دارایی های زیادی که دارد، می تواند تغییراتی را در روند ایجاد کند. از طرف دیگر هر صندوق سرمایه گذارای، متخصصان و تحلیلگرانی دارد که سعی می کنند بهترین تصمیمات را برای بالابردن ارزش دارایی صندوق به کار بگیرند؛ بنابراین با بررسی عملکرد صندوق، شما می توانید از نظرات کارشناسان، تحلیلگران و متخصصان حوزۀ بلاک چین و ارز دیجیتال مطلع شده و از آن ها بهره مند شوید.

    همان طورکه در تصویر پایین هم مشخص شده است، نماد رمزارزها در ستون اول و مجموع موجودی هر ارز دیجیتال در دارایی صندوق در ستون دوم قرار گرفته است؛ به عنوان مثال، در زمان نگارش این مقاله تعداد 627.07 هزار واحد بیت کوین و 3.01 میلیون واحد اتریوم در صندوق گری اسکیل وجود داشته است و ستون سوم نیز ارزش بیت کوین ها در این صندوق را بر اساس دلار نشان می دهد.

    علاوه بر این ها، ستون های 24H Change، 7D Change و 30D Change بسیار مهم هستند و بهتر است که حتماً آن ها را به دقت بررسی کنید. در این ستون ها می توانید تغییرات دارایی صندوق را مشاهده کنید؛ به عنوان مثال، شاهد هستیم که برای بیت کوین 24H Change عدد -35 با رنگ قرمز بوده است و این به آن معنا است که در 24 ساعت گذشته تعداد 35 واحد از بیت کوین های این صندوق به فروش رسیده اند. این میزان برای 7 روز گذشته (نسبت به زمان نگارش این مقاله) -242 واحد بوده است؛ بنابراین در 7 روز گذشته، مسئولین صندوق تعداد 242 واحد بیت کوین را به فروش رسانده اند و در 30 روز گذشته تعداد فروش آن ها 2236 واحد بیت کوین بوده است.

    شما می توانید این مقادیر را برای ارزهای دیجیتال مختلف بررسی کنید. با کمک این اطلاعات، در صورت خریداری کردن واحدها می توان امیدوار بود که قیمت رمزارز موردنظر افزایش خواهد یافت، درحالی که با فروش بیت کوین ها یا هر رمزارز دیگر می توان به این نتیجه رسید که احتمالاً شرایط رمزارز چندان مساعد نیست و بهتر است در چنین شرایطی یا موقعیت فروش باز کنید و یا موقعیت خرید خود را ببندید.

    با اسکرول به پایین صفحه می توانید دارایی صندوق گری اسکیل را به تفکیک رمزارزها و به صورت نمودار مشاهده کنید تا به این ترتیب، درک شرایط و عملکرد صندوق در یک بازۀ زمانی برای شما ساده تر باشد.

    از دو منوی موجود در بالا و سمت راست تصویر می توانید نماد ارز دیجیتال و نوع نمودار را انتخاب کنید. همان طور که در تصویر هم می بینید، دارایی صندوق از بیت کوین به مرور زمان و با شیب ملایم در حال کم شدن است، با این حال، صندوق به صورت پیوسته در حال اضافه کردن دارایی بیت کوین خود بوده است، هرچند که به مرور زمان میزان خرید خود را کمی کاهش داده است. اگر میزان خریدها بسیار کم شود، این داده می تواند اطلاعاتی را در رابطه با تصمیم این صندوق به سرمایه گذاری نکردن (یا سرمایه گذاری با حجم پایین) بر روی بیت کوین در این بازه به ما نشان دهد.

    محور عمودی در سمت چپ، تعداد بیت کوین ها را مشخص می کند، درحالی که محور سمت راست قیمت بیت کوین را نشان می دهد. بدیهی است که نمودار قیمتی زرد رنگ مربوط به قیمت بیت کوین و میله های آبی رنگ نشان گر حجم بیت کوین های موجود در صندوق گری اسکیل هستند.

    همچنین، به کمک اهرم های موجود در پایین نمودار و با درگ کردن آن ها می توانید این داده ها را برای یک بازۀ زمانی محدود و با جزئیات بیش تر بررسی کنید.

    • ETF

    ETFها صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله هستند. این صندوق ها به دلیل حجم بالای معاملاتی ای که دارند، می توانند در روند بازار تغییر ایجاد کنند. همان طورکه در رابطه با صندوق سرمایه گذاری گری اسکیل شرح دادیم، مسئولان و مدیران این صندوق ها دانش و تخصص کافی را برای بررسی جهت‎های مختلف بازار را دارند که ممکن است از چشم ما دور مانده باشند؛ بنابراین در زمان سرمایه گذاری بهتر است نگاهی به دارایی های این صندوق ها و نحوۀ کم و زیادکردن دارایی آن ها بیندازیم.

    میله های آبی رنگ در اینجا حجم دارایی صندوق را نشان می دهند و نمودار زرد رنگ روند قیمتی بیت کوین را به تصویر کشیده است. زمانی که صندوق ETF دارایی خود را کاهش دهد، می توان در انتظار کاهش قیمت بیت کوین بود. البته فراموش نکنید که استفاده از این ابزارها و نمودارها باید در کنار تحلیل کامل و جامع به کار گرفته شود، در غیر این صورت استفاده از این داده ها به تنهایی کمک چندانی به شما نمی کند. نکتۀ دیگری که وجود دارد، این است که علی رغم استفاده از سایت کوین گلس که مخصوص تریدرهای فعال در بازار مشتقه است، برای بررسی دارایی و عملکرد صندوق ها (ETF / GrayScale) برای هولدرها و سرمایه گذاران میان مدت و بلندمدت هم کاربرد دارد.

    در انتها لازم است بدانید که Purpose و BITO که دو گزینه در زیرمنوی تب ETF هستند، دو صندوق از نوع ETF هستند که تخصصی بر روی بیت کوین سرمایه گذاری کرده اند.

    • Data

    کاربران سایت کوین گلس می توانند از ابزارها و شاخص های بسیار کاربردی در تب Data استفاده کنند که در ادامه برخی از آن ها شرح خواهیم داد.

      • Future Calculation

    Future Calculation یک ماشین حساب برای محاسبۀ سود و زیان، مبلغ لیکوئیدشدن معامله و… است. البته استفاده از چنین ماشین حسابی تنها مختص سایت کوین گلس نیست، اما انسجام ابزارهای کاربردی در این پلفترم بسیار ارزشمند است. برای رسیدن به این ابزار ارزشمند باید ابتدا نشان گر ماوس خود را بر روی تب Data از نوار بالای صفحه نگه دارید و سپس از زیرمنویی که برای شما باز می شود، بخش Futures Calculator را انتخاب کرده و سپس با توجه به نیاز خود  بر روی گزینۀ موردنظر کلیک کنید.

    با کمک این ماشین حساب شما می توانید داده های موردنظر خود را برای یک موقعیت فیوچرز فرضی در ماشین حساب قرار دهید و قیمت لیکوئیدشدن خود را متوجه شوید. به زبان ساده، پیش از بازکردن موقعیت بدانید در چه قیمتی لیکوئید می شوید و یا در صورت سودکردن، در چه قیمتی به درصد سود موردنظر خود می رسید.

     همان طورکه در تصویر زیر می بینید، شما می توانید داده های معاملۀ فرضی خود را در این ماشین حساب وارد کرده و از نتیجۀ آن آگاه باشید تا ببینید که آیا این معامله نیازهای شما را برآورده خواهد کرد و به همان اندازه که انتظار دارید، سودساز خواهد بود و آیا ریسک این معامله قابل قبول است و…

     

    در تصویر زیر کاربران باید داده های معاملۀ خود را در ماشین حساب موجود در سمت چپ تصویر وارد کنند تا بتوانند نتیجۀ آن را در بخش سمت راست ماشین حساب که در تصویر هم مشخص شده است مشاهده کنند.

    • Exchange Balance

    همان طورکه در تصویر زیر هم قابل مشاهده است، شما با نگه داشتن نشان گر ماوس خود بر روی تب Data می توانید گزینه های مختلفی را مشاهده کنید که ما در اینجا قصد داریم Exchange Balance که مربوط به موجودی صرافی های ارزهای دیجیتال است را بررسی کنیم.

    در این بخش، میزان بیت کوین در صرافی های مختلف ثبت شده است، بدیهی است که این داده ها با انتقال بیت کوین به صرافی ها و یا با برداشت آن ها و انتقال بیت کوین ها به کیف پول، تغییر خواهند کرد. ستون های 24H change، 7D change و 30Dchange به ترتیب به تغییر موجودی صرافی ها در 24 ساعت گذشته، 7 روز گذشته و 30 روز گذشته اشاره دارند که این اعداد و ارقام می توانند مثبت و یا منفی باشند.

    مثبت شدن این ارقام به این معنی است که کاربران، بیت کوین های خود را به صرافی انتقال داده اند؛ بنابراین احتمال دارد که چنین افرادی قصد فروش دارایی خود را داشته باشند که در نتیجۀ چنین شرایطی، ما با افت قیمت بیت کوین مواجه خواهیم شد؛ اما درصورتی که میزان تغییرات منفی شود، به این معنی است که تعداد بیت کوین های صرافی در حال کم شدن هستند و می توان نتیجه گرفت که دارندگان بیت کوین فعلاً قصد فروش دارایی خود را ندارند؛ بنابراین، می توان احتمال داد که با افزایش قیمت مواجه خواهیم شد. باز هم یادآوری می کنیم که استفاده از داده های آنچین در سایت کوین گلس یا هر وب سایت تحلیل آنچین دیگری به تنهایی کاربردی نیست و شما به عنوان یک تریدر باید پس از انجام تحلیل دقیق خود این سایت را بررسی کنید تا بتوانید تأییدیۀ محکمی را برای موقعیتی که می خواهید باز کنید یا ببندید بگیرید.

    با اسکرول به پایین صفحه می توانید دارایی بیت کوین صرافی ها را به صورت نمودار مشاهده کنید. شما می توانید از منوی بالا و سمت راست تصویر صرافی موردنظر خود را انتخاب کنید و یا گزینۀ تمام صرافی ها را انتخاب کنید که میانگین دارایی بیت کوین را در کل صرافی ها مشاده کنید.

    اگر به تصویر نگاه کنید، متوجه خواهید شد که وقتی میزان بیت کوین در صرافی ها افزایش پیدا می کند، قیمت کاهش می یابد؛ البته عوامل دیگری نیز بر این تحرکات تأثیر دارند اما تعداد موجودی صرافی ها از ارز دیجیتال نیز اطلاعات ارزشمندی را در اختیار ما قرار می دهند که در این بخش بررسی کرده ایم.

    • Data Indicator

    یکی دیگر از قابلیت های سایت کوین گلس استفاده از اندیکاتورهای کاربردی است. برای رسیدن به این بخش باید نشان گر ماوس خود را بر روی Data در نوار بالای صفحه قرار دهید و سپس از زیرمنوی بازشده Data Indicator و سپس اندیکاتور موردنظر خود را انتخاب کنید.

    اندیکاتورهایی همچون Puel Multiple، Stock to flow model و… همگی در زمان تحلیل به ما کمک می کنند که نقاط ورود و خروج بهینه تری داشته باشیم.

    • Funding Rate

    فاندینگ ریت مفهومی است که در بازار فیوچرز و اختصاصاً در بخش Perpetual کاربرد دارد. در حقیقت، قیمت در بازار اسپات و فیوچرز در هر صرافی کمی اختلاف دارد که باید این اختلاف را به حداقل رساند. در بخش فیوچرز سنتی تمام موقعیت ها تاریخ انقضا دارند و با رسیدن تاریخ انقضا و بسته شدن موقعیت قیمت ها در بازار اسپات و فیوچرز چندان از هم فاصله نمی گیرند؛ اما معاملات Perpetual نوعی از معاملات فیوچرز هستند که تاریخ انقضا ندارند و تنها زمانی این موقیعت بسته می شود که تریدر این کار را انجام دهد. در چنین شرایطی، بیش ترشدن اختلاف قیمت در بازار اسپات و فیوچرز بسیار محتمل خواهد بود؛ بنابراین، صرافی ها مفهومی به نام Funding Rate را تعریف کردند که بر اساس آن مبلغی که با توجه به این اختلاف قیمت تأمین می شود، باید در میان تریدرهایی که معاملات باز Perpetual دارند مبادله شود. توجه داشته باشید که صرافی هیچ سهمی در این مبلغ ندارد و کل مبلغ بین تریدرهایی که معملات باز Perpetual دارند مبادله می شود. در ادامه، پرداخت کننده و دریافت کننده و شرایط آن ها را شرح خواهیم داد.

    • درصورتی که شما موقعیت باز خرید داشته باشید و فاندینگ ریت هم مثبت باشد، این شما هستید که باید مبلغی را بر اساس فاندیگ ریت به تریدرهایی پرداخت کنید که موقعیت باز فروش دارند؛ زیرا شما با موقعیت خرید خود باعث افزایش بیش از حد قیمت خواهید شد. پس صرافی شما و برخی از دیگر تریدرها را متقاعد می کند که برای فرار از پرداخت این مبالغ، موقعیت باز خود را ببندند و از بالارفتن بیش تر قیمت و در نتیجه بیش ترشدن اختلاف قیمت در بازار اسپات و Perprtual جلوگیری کنند. حالت های دیگر را بدون توضیحات و مختصراً بیان می کنیم.
    • اگر فاندینگ ریت مثبت باشد و شما موقعیت باز فروش داشته باشید، این شما هستید که مبلغ را دریافت می کنید؛ زیرا شما با موقعیت فروش خود از بالارفتن بیش تر قیمت جلوگیری می کنید و به دلیل کمک به تعادل بازار سزاوار پاداش هستید.
    • اگر فاندینگ ریت منفی باشد و شما موقعیت باز خرید داشته باشید، کاربرانی که موقعیت باز فروش دارند باید فاندینگ ریت را به شما پرداخت کنند؛ زیرا شما با موقعیت باز خود از افت بیش تر روند قیمتی منفی و همچنین اختلاف بیش تر قیمت در بازار اسپات و Perpetual جلوگیری کرده اید.
    • اگر فاندینگ ریت منفی باشد و شما موقعیت باز فروش داشته باشید، این شما خواهید بود که باید مبلغی را به تریدرهایی پرداخت کنید که موقعیت باز خرید دارند.

    با توجه به توضیحاتی که داده شد، شما می توانید تصمیمات بهتری بگیرید. به عنوان مثال، درصورتی که قصد بازکردن یک موقعیت فروش در صرافی بای بیت (Bybit) و بر روی ارز دیجیتال اتریوم را داشته باشید، به این بخش در سایت کوین گلس مراجعه کنید و ببینید که فاندینگ ریت مثبت است یا منفی. اگر فاندینگ ریت مثبت باشد، بهتر است که شما موقعیت فروش را باز کنید و اگر فاندینگ ریت برای رمزارز و در صرافی موردنظر شما منفی باشد، بازکردن موقعیت خرید منطقی تر به نظر می رسد. البته باز هم تکرار می کنیم که بررسی تنها یک عامل بدون تحلیل، شما را به موفقیت نخواهد رساند. سعی کنید از ابزارها و اطلاعات آنچین برای تأییدگرفتن از تحلیل های دقیق خود استفاده کنید.

    • Liquidation

    لیکوئیدشدن (Liquidation) یکی از مفاهیم بسیار مهم در بازارهای مالی و در بخش بازار فیوچرز است. این حالت زمانی برای یک تریدر رخ می دهد که سرمایۀ او به دلیل بازکردن موقعیت اشتباه و در خلاف جهت بازار، از بین برود. به دلیل امکان استفاده از اهرم در بازارهای فیوچرز و همچنین به دلیل نوسانی بودن بازار رمزارزها ممکن است حتی افرادی که دانش بالایی دارند، لیکوئید شوند؛ البته درصورتی که مسائلی همچون مدیریت سرمایه و ریسک را رعایت نکنند این اتفاق خواهد افتاد. به همین دلیل توصیه می شود که همۀ افراد حتی کسانی که ترید را در دیگر بازارهای مالی تجربه کرده اند، یک دوره آموزش ارز دیجیتال را سپری کنند تا بتوانند سرمایۀ خود را حفظ کرده و در گام بعدی به سود برسند.

    برای آنکه بخش Liquidation را بررسی کنید، از نوار بالای صفحه باید همین تب را پیدا کنید و بر روی آن کلیک کنید. همان طورکه در تصویر هم مشخص شده است، با توجه به رمزارزی که قصد بررسی و تحلیل آن را دارید، باید همان رمزارز را از نوار بالای صفحه که ارزهای دیجیتال در آن جای گرفته اند انتخاب کنید تا داده های مربوط به همان رمزارز را مشاهده کنید.

    شما همچنین می توانید لیکوئیدیشن را برای بازه های زمانی مختلف ببینید و تغییرات آن ها را مقایسه کنید. در پایین تصویر برخی از رمزارزهایی که بیش ترین میزان لیکوئیدشدن برای آن ها اتفاق افتاده است را مشاهده می کنید. با بررسی این بخش می توانید دارایی های پرریسکی که احتمال لیکوئیدشدن افراد را افزایش می دهند، بررسی کنید؛ البته رمزارزهایی همچون بیت کوین که بازار بزرگی دارند هم معمولاً در این لیست قرار می گیرند؛ فارغ از آنکه رفتار قیمتی پرشتاب یا معادلی داشته باشند.

    ارز دیجیتال موردنظر و بازۀ زمانی را می توانید از سمت راست و بالای صفحه  انتخاب کنید. با بررسی ستون Rate در سمت راست تصویر متوجه خواهید شد که موقعیت های خرید (Long) و یا موقعیت های فروش (Short) بیش تر در معرض لیکوئید شده بوده اند. رنگ قرمز و البته کلمۀ Short در کنار درصد آورده شده، درصد معاملات فروش لیکوئیدشده را در صرافی موردنظر و برای یک ارز دیجیتال خاص نشان می دهند.

    همچنین درصورتی که این داده با رنگ سبز و کلمۀ Long نشان داده شده باشد، درصد بالاتر موقعیت های خرید لیکوئیدشده را در صرافی به ما نشان می دهد. با لیکوئیدشدن بخش زیادی از معاملات می توان چنین نتیجه گرفت که در حال حاضر، زمان مناسبی برای بازکردن موقعیت در آن جهت نیست؛ به عنوان مثال، درصورتی که درصد بالایی از موقعیت های فروش لیکوئید شوند، نباید شما هم برای کوتاه مدت اقدام به بازکردن موقعیت فروش کنید. البته بررسی نمودار در اینجا بسیار مهم است؛ زیرا گاهی اوقات لیکوئیدشدن در بازۀ پیش از برگشت قیمت اتفاق می افتدۀ بنابراین در این شرایط تعیین درست حد سود و حد ضرر نیز می تواند در جلوگیری از لیکوئیدشدن کارساز باشد.

    همچنین، با اسکرول به پایین صفحه می توان اطلاعات را به صورت نمودارهای میله ای مشاهده کرد. باز هم می توان از منوهای موجود در بالا و سمت راست تصویر، ارز دیجیتال و بازۀ زمانی موردنظر را انتخاب کرد و نمودار را مشاهده کرد. میله های سبز رنگ با ارتفاع بیش تر، میزان بالاتر موقعیت های خرید لیکوئیدشده را نشان می دهند؛ درحالی که اگر تعداد و ارتفاع میله های قرمزرنگ بیش تر باشد، به این معنی است که موقعیت های فروش بیش تری در حال لیکوئیدشدن هستند. زمانی که ببینید معاملات Long و یا Short با درصد بالایی در حال لیکوئیدشدن هستند، باید در زمان بازکردن موقعیت به این نکته توجه کرد و موقعیت را در آن جهت باز نکرد.

    • Longs VS Shorts

    بررسی میزان موقیعت های خرید و فروش در صرافی های مختلف اطلاعات زیادی را به ما می دهد. با بررسی این اطلاعات می توان قدرت و تمایل بازار آن صرافی برای دنبال کردن یک جهت خاص را بررسی کرد. اگر قصد بررسی این داده ها را داشته باشید، پس از ورود به سایت کوین گلس باید تب Longs VS Shorts را انتخاب کنید؛ البته این قابلیت از وب سایت کوین گلس بخش های مختلفی دارد که اطلاعات جزئی را در اختیار کاربران قرار می دهد.

    کاربرانی که می خواهند تمایل روند سمت بازار را بدانند، می توانند از این داده های گرافیکی استفاده کنند. همان طورکه در تصویر هم آمده است، پس از انتخاب ارز دیجیتال و بازۀ زمانی از سمت راست و بالای صفحه می توان داده های مربوطه را بررسی کرد. همان طورکه می بینید، مجموع حجم موقعیت های خرید و فروش در یک بازۀ زمانی و بر روی یک ارز دیجیتال در همۀ صرافی ها به یک اندازه نیست؛ بنابراین بهتر است که در زمان بازکردن و یا بستن موقعیت، شرایط را در صرافی موردنظر خودتان بررسی کنید که ممکن است متفاوت از دیگر صرافی ها باشد.

    به زبان ساده، نوار بلندتر سبز رنگ، حجم بیش تر معاملات خرید را نشان می دهد؛ درحالی که نوار بلندتر قرمز رنگ به این معنا است که معاملات فروش حجم بیش تری دارند. نوار بلندتر و در نتیجه حجم بیش تر موقعیت های فروش تمایل بازار در آن صرافی برای افت قیمت را نشان می دهند؛ درحالی که اگر نوار سبز رنگ بلندتر باشد، می توان چنین برداشت کرد که زمینه برای صعود قیمت فراهم شده است.

    • Order Book

    سفارشات خرید و فروش نیز همچون بخش پیش، تمایل بازار را نسبت در پیش گرفتن یک جهت نشان می دهند، با این تفاوت که سفارشاتی که در Order Book ثبت شده اند، هنوز انجام نشده اند و درواقع بر بازار اعمال نشده اند. بنابراین، می توان از آن به عنوان یک پیش بینی از بازار استفاده کرد اما در بخش پیش که مربوط به موقعیت های Long و Short و مقایسۀ آن ها باهم بود، تجزیه و تحلیل و بررسی داده ها بر روی موقعیت های باز شده انجام می گرفت.

    برای آنکه بتوانید به این بخش دسترسی داشته باشید، باید ابتدا وارد وب سایت کوین گلس شوید و سپس از نوار بالای صفحه تب Order Book را انتخاب کرده و در نهایت بر روی بخش موردنظر در زیرمنوی ظاهرشده کلیک کنید.

    در چنین صفحه ای می توانید سفارشات خرید و فروش و حجم آن ها را مشاهده کنید. همان طورکه در ستون وسط تصویر می بینید، قدرت سفارشات فروش که با رنگ قرمز مشخص شده اند بیش از قدرت و حجم سفارشات خرید است؛ پس می توان انتظار داشت که در این حالت قیمت جفت ارز (BTC/USDT) نزولی شود.

    همچنین در ستون سمت چپ می توانید سفارشات ثبت شده را با جزئیات مشاهده کنید و در زمان ثبت سفارش بهترین قیمت را انتخاب کنید.

    • Charts

    در بخش Chart می توانید نمودارهای مختلفی که در بخش های مختلف بررسی کردیم را در یک جا ببینید؛ به عنوان مثال، Grayscale Investments BTC Holdings نموداری است که به میزان بیت کوین های نگه داری شده در صندوق سرمایه گذاری Grayscale اشاره دارد.

    البته علاوه بر این نمودارها، شما می توانید نمودارهایی را با اطلاعات جزئی تر از ستون سمت چپ تصویر و بنا بر نیاز خود انتخاب کنید که البته برخی از آن ها را نیز پیش از این بررسی کرده ایم.

    • Review

    در این بخش که از تب Review می توان به آن دسترسی داشت، می توانید اطلاعات کلی را در رابطه با بخش مشتقۀ صرافی های ارز دیجیتال مشاهده کنید. اطلاعاتی ازجمله میزان کارمزد تریدرهای میکر و تیکر، میزان معاملات باز و حجم معاملات در 24 ساعت گذشته در این بخش وجود دارند؛ البته درصورتی که به اطلاعات بیش تری نیاز داشته باشید، می توانید بر روی گزینۀ Review در مقابل صرافی موردنظر خود کلیک کنید تا بتوانید اطلاعات دقیق تری را در رابطه با بخش مشتقۀ صرافی به دست آورید.

    • Live Charts

    یکی از کاربردی ترین بخش های وب سایت کوین گلس، بخش Live Charts است. در این بخش شما می توانید از تریدینگ ویو استفاده کنید؛ با این تفاوت که برخی از امکانات در تریدینگ ویو فقط مختص حساب های پولی هستند، اما در اینجا شما می توانید به رایگان از این خدمات استفاده کنید. برای آنکه به بخش Live Charts برسید، کافی است که وارد وب سایت کوین گلس شوید و از منوی بالای صفحه، تب Live Charts را پیدا کرده و بر روی آن کلیک کنید.

    حالا می توانید نمودار قیمتی موردنظر خود را در صرافی موردنظر پیدا کرده و با کلیک بر روی آن، نمودار را مشاهده کنید. شما می توانید تمام ابزارهای تحلیلی را همانند سایت تریدینگ ویو استفاده کنید. همچنین بعد از انتخاب نمودار قیمتی می توان تایم فریم و نوع نمودار (خطی، کندلی و…) را از منوی بالای صفحه که در تصویر هم مشخص شده است انتخاب کرد.

    در حساب های رایگان در سایت تریدینگ ویو (TradingView)، کاربران مجاز هستند تنها 3 اندیکاتور را بر روی چارت خود اعمال کنند؛ این تعداد برای حساب های Pro، به 5 عدد، برای حساب های Pro+ به 10 عدد و برای حساب های Premium به 25 عدد اندیکاتور می رسد. یکی از مزایای سایت کوین گلس این است که برخی از محدودیت های سایت تریدینگ ویو را برای کاربران از بین برده است؛ به عنوان مثال، کابران این سایت می توانند تعداد زیادی از اندیکاتورها را بر روی نمودار خود اعمال کنند و جالب است که برای این کار نیازی به پرداخت هزینه از سوی کاربر نیست.

    یکی دیگر از مزایای وب سایت کوین گلس در بخش Live Charts امکان دیدن و بررسی چند چارت بر روی صفحۀ نمایش است. شما با این کار می توانید چندین ارز دیجیتال را به طور هم زمان رصد کنید. برای این کار زمانی که وارد بخش Live Charts شدید، باید ماوس خود را بر روی آیکن تصویر چهاربخش شده که در نوار بالای صفحه وجود دارد و ما نیز آن را مشخص کرده ایم، قرار دهید و سپس از زیرمنو، تعداد موردنظر خود را انتخاب کنید. به عنوان مثال درصورتی که نیاز به تماشا و رصد 4 نمودار دارید، باید چارت چهارقسمتی را انتخاب کنید.

    اپلیکیشن سایت کوین گلس

    اطلاعاتی که در سایت کوین گلس وجود دارند، بسیار جامع و در عین حال منسجم هستند، اما در دنیای امروز که گوشی موبایل در دسترس عموم است، اپلیکیشن موبایل نیز کمک بسیار بزرگی به حساب می آید. تصور کنید که بتوانید تمام این اطلاعات جامع را در اپلیکیشن موبایل خود داشته باشید و در هر زمانی که به آن نیاز پیدا کردید، تنها با مراجعه به اپلیکیشن، داده های موردنظر خود را بررسی کنید.

    اگر به وب سایت کوین گلس مراجعه کنید، می توانید به راحتی لینک اپلیکیشن را دریافت کنید؛ با این حال ما در این بخش لینک وب سایت را برای دانلود در سه نسخه در اختیار شما قرار می دهیم. درصورتی که گوشی موبایل شما اندروید است، می توانید فایل APK را به صورت مستقیم دانلود کنید و یا از لینک اندروید استفاده کنید تا به گوگل پلی منتقل شوید و سپس بتوانید دانلود را انجام دهید. همچنین درصورتی که از گوشی آیفون استفاده می کنید، باید از لینک IOS برای دانلود فایل اپلیکیشن استفاده کنید.

    کلام آخر

    بازار ارزهای دیجیتال یک بازار مالی شفاف است؛ به این معنا که تمام کاربران این بازار مجاز هستند که به داده های بازار دسترسی داشته باشند. این شفافیت علاوه بر بالابردن اطمینان کاربران، مزیت دیگری هم دارد و آن این است که تریدرها در بازار کریپتوکارنسی می توانند داده های بازار را تجزیه و تحلیل کرده و از اطلاعات به دست آمده در معاملات خود استفاده کنند تا سود بیش تری را کسب کنند. تحلیل آنچین که به رصد و تحلیل اطلاعات بر روی بلاک چین شناخته شده است، به کاربران بازار ارزهای دیجتال کمک می کند که آیندۀ روند رمزارزها را پیش بینی کنند. با کمک اطلاعات و داده های این سایت شما می توانید نقاط ورود و خروج دقیق تری را پیدا کنید و به این ترتیب سود را خود را افزایش داده و از ضررهای بیش تر جلوگیری کنید. ما سعی کردیم در این مقاله سایت کوین گلس را به شما آموزش دهیم تا بتوانید از اطلاعات کاربردی و جامع آن در تحلیل های خود استفاده کنید.

    سوالات متداول

    سایت Coinglass یک سایت تحلیل آنچین مخصوص تریدرهای بازار مشتقه است که شاخص ها و اطلاعات آنچین بسیار کاربردی و البته به روز را در اختیار کاربران قرار می دهد.

    Open Interest، حجم موقعیت های باز را در هر دو بخش Long و Short در اختیار کاربران قرار می دهد. اطلاعات زیادی را می توان از این بخش برداشت کرد؛ به عنوان مثال با بیش ترشدن Open Interest در هر بخش بازار می توان رونق را در آنجا پیش بینی کرد. همچنین می توان پیش از بازکردن هر موقعیت وضعیت Open Interst را برای ارز دیجیتال در صرافی موردنظر بررسی کرد و موقعیت خود را تنها زمانی که هم جهت حجم بیش تر معاملات باز باشد، ثبت کنیم.

    بررسی سبد دارایی گری اسکیل در انتخاب ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاری بلندمدت می تواند به عنوان یک راهنما درنظر گرفته شود که این موضوع برای هولدرها نیز کاربردی است. همچنین، با بررسی میزان خرید و فروش ارزهای دیجیتال توسط این صندوق می توان روند را برای بازه های مختلف پیش بینی کرد.

    شما می توانید از بخش Live Charts در سایت کوین گلس استفاده کنید و با برخی از محدودیت های سایت تریدینگ ویو ازجمله تعداد محدود اندیکاتور را بر روی چارت نداشته باشید.