نکته هایی طلایی در مورد کسانی که با توانایی خودشان، ثروتمند شدند
ایجاد ثروت، یک مهارت است. مهارتی که هرکسی می تواند آن را یاد بگیرد. درواقع، تبدیل شدن به یک میلیونر خود ساخته، یعنی ایجاد یک روند و پایبندی به آن تا زمانی که به هدف خودمان برسیم. فرقی نمی کند کجا هستیم، فرقی نمی کند چه شغلی داریم. وقتی از گام های این مهارت، آگاهی داشته باشیم و واقعاً آن ها را اجرا کنیم، به چیزی بیش از یک میلیونر ساده، یعنی کسی که مهارت های ثروت سازی را می داند، تبدیل می شویم. تنها آن زمان است که جرقه های ثروت در زندگی ما ظاهر می شوند و تغییری بزرگ در کیفیت روزهای پرارزش ما جاری می شود. در این مقاله، به دنبال راهکارهای ایجاد ثروت برای کسانی می گردیم که می خواهند به یک میلیونر خود ساخته تبدیل شوند.
رابرت کیوساکی
هر چه قدر بیشتر فکر کنید که پول، واقعی است، سخت تر برای به دست آوردنش کار می کنید. اگر متوجه شوید که پول، واقعی نیست، سریع تر پولدار می شوید. پس یادتان باشد که پول، واقعی نیست.
چگونه یک میلیونر خود ساخته شویم؟
قدم اول: برای گوش هایتان دروازه بسازید و ذهنتان را جاروبرقی بکشید.
اولین قدم برای تبدیل شدن به یک میلیونر خود ساخته، پاک کردن تمام حرف های منفی در مورد ثروت یا توانایی رسیدن به ثروت است. حرف هایی ازاین دست که:
- پول چرک کف دسته، نباید به دنبالش باشی.
- پول زیاد، باعث بدبختی می شه.
- چرا بیشتر می خواهی؟ به همینی که داری راضی باش، خیلی ها همین رو هم ندارند .
- پول باعث خوشبختی نمی شه
- و…
حرف هایی ازاین دست، هاله ای روی ذهن ما ایجاد کرده و همچون تلقین هایی منفی، مسیر ذهنمان را منحرف می کنند. داشتن ثروت، چیز بدی نیست. پول نیز همچون تمام چیزهای خوب این جهان، یکی از نعمت های خداوند است. انسان برای سختی کشیدن، رنج بردن یا دست وپا زدن در فقر، به این دنیا فرستاده نشده است. تابه حال این پرسش برایتان پیش آمده که این میل درونی به داشتن ثروت، اصلاً چرا در ما وجود دارد؟ دوستان عزیزم، جوهره ما، برای زندگی در بهترین و بالاترین وضعی که روی زمین، امکان داشته باشد، طراحی شده است. هر چیزی به جز این، تناقضی در وجودمان ایجاد می کند. به همین علت است که همه مردم جهان، به دنبال رشد هستند. بیشتر خواستن، به معنای طمع کار بودن نیست. بلکه به معنای توجه به این نیاز پاک و صادقانه انسانی است که می خواهیم در بهترین وضع ممکن، زندگی کنیم. در این میان، نگه داشتن تعادل میان خواسته های جسم و روح، می تواند به معنای واقعی، باعث رشد ما به عنوان یک انسان و رسیدن به کمال شود. یعنی هم به جنبه های مادی و هم به جنبه های روحی و معنوی وجودمان توجه کنیم و در هر دو زمینه، رشد کنیم.
برای حفظ این روند درست و محافظت از ذهنتان، نگهبان های درونتان را صدا بزنید و آن ها را در گوش ها و ذهنتان مستقر کنید. اجازه ندهید هیچ سخن منفی یا ناامیدکننده ای وارد ذهنتان شود یا در قلبتان نفوذ کند. یادتان باشد، شما تنها انسانی نیستید که می خواهد به یک میلیونر خود ساخته تبدیل شود. قبل از شما، انسان های زیادی توانستند به هدف خود برای میلیونر شدن برسند. پس شما هم می توانید.
قدم دوم: خودتان را باور کنید
انسان، کلکسیونی از باورها است. هر چیزی که در وجود ما به عنوان یک باور، شناخته شود، در حقیقت، حکم یک قانون را برایمان ایفا می کند. این قانون، شاید در سطح جهانی قدرتی نداشته باشد اما بر بخش، بخش زندگی ما تأثیری غیرقابل انکار می گذارد. اگر با تمام قلبمان، باور کنیم که می توانیم کاری را انجام دهیم، آن کار، چاره ای جز انجام شدن ندارد. شما باید به بزرگ ترین طرفدار خودتان تبدیل شوید. کسی که به هنگام شادی ها، شما را تحسین می کند، به هنگام ایجاد مشکل، دلداری تان می دهد تا توان ایستادن دوباره را پیدا کنید و کسی که صادقانه عملکرد شما را نقد می کند تا از اشتباهتان پلی به سمت پیروزی بسازید. یادمان باشد، تنها هنگامی که به «من می توانم آن را انجام دهم» معتقد باشیم، شیوه انجام دادن کارها را پیدا خواهیم کرد.
جین وبستر – نویسنده رمان بابا لنگ دراز
من کاملاً به اراده آزاد خود و قدرت خود در رسیدن به خواسته هایم ایمان دارم و این باوری است که کوه ها را جابه جا می کند.
قدم سوم: لطفاً بزرگ فکر کنید
هیچ چیزی در جهان، نمی تواند ابعاد توانایی های انسان را اندازه گیری کند. اما یک چیز می تواند آن را به اندازه سر یک سوزن، محدود کند و آن، فکرهای کوچک است. برای تبدیل شدن به یک میلیونر خود ساخته، باید ابعاد تفکرمان را بسیار گسترش دهیم. دیوید جی شوارتز در کتاب «جادوی فکر بزرگ» می گوید: «میزان حساب های بانکی، میزان خشنودی و رضایت عمومی هر فرد، به اندازه فکر او بستگی دارد. فکر بزرگ، جادو می کند.» برای بزرگ فکر کردن لازم نیست کار سختی انجام دهیم. تنها کافی است وقتی پشت میز کارمان می نشینیم، به دیوارهای شرکت چندملیتی خودمان نگاه کنیم. وقتی در مغازه اجاره ای مان در حال فروش یک چیپس هستیم، ردیف های بی انتهای محصولات را در یکی از شعبه های فروشگاه های زنجیره ای مان ببینیم. تنها کافی است این اجازه را به ذهنمان بدهیم که بال هایش بگشاید و نهایت آن چیزی که می تواند را به ما نشان دهد.
لوئیس کارول – نویسنده کتاب آلیس در سرزمین عجایب
وقتی آدم جرات خیال پردازی را داشته باشد، معجزه های زیادی رخ می دهند. مشکل این است که مردم، هیچ وقت، چیزهای غیرممکن را تصور نمی کنند.
قدم چهارم: خیلی واضح و روشن، آنچه می خواهید را مشخص کنید
واقعاً چه می خواهید؟ وقتی به ۱۰ سال آینده خود نگاه می کنید، چه منظره ای را می بینید؟ اصلاً اگر این قدرت را داشتید که به ده سال آینده سفر کنید آیا از ملاقات با خودتان، خوشحال خواهید شد؟ زندگی شما باید یک جهت داشته باشد. ذهن ما طوری آفریده شده که تنها باوجود یک هدف، قادر به نمایش توانایی هایش است. برای تبدیل شدن به یک میلیونر خود ساخته باید بدانید که هدف واقعی شما چیست؟
نکته: برخی از ما با خودمان فکر می کنیم که هدف داریم. ولی در حقیقت، چیزی که داریم، هیچ شباهتی به یک هدف واقعی ندارد. اجازه بدهید با یک مثال، این موضوع را روشن تر کنم. مثلاً ممکن است با خودمان بگوییم که: «هدف من، پولدار شدن است!» دوستان عزیزم، پولدار شدن یک هدف نیست چون پر از علامت سؤال است. پرسش هایی مثل: «چقدر پول ازنظر تو پولداری محسوب می شود؟ یا «از چه روشی و طی چه مدتی می خواهی پولدار شوی؟» در این هدف مبهم، موج می زنند. هدف درست، هدفی است که بعد از شنیدن آن، علامت سؤالی در ذهنمان ایجاد نکند. مثلاً هدفی همچون: «می خواهم در طی ۵ سال و از طریق فروش محصولاتم، خانه ای ۱۰۰۰ متری بخرم.» یک هدف واقعی است. شاید خیلی دقیق نباشد ولی در آن سه نکته اصلی، کاملاً واضح بیان شده اند یعنی:
- زمان
- برنامه
- هدف
چنین هدفی، کاملاً قابل دستیابی است. تنها زمانی می توانید به یک میلیونر خود ساخته تبدیل شوید که هدفی درست و واقعی برای زندگی تان داشته باشید. شاید در طول مسیر، برنامه های زیادی را امتحان کنید اما درنهایت، به هدفی که برای خودتان مشخص کرده اید می رسید. باب پراکتور در کتاب «الفبای موفقیت» می گوید: «هیچ کوهنوردی نمی تواند بدون مشخص کردن قله مورد نظرش به آن دست پیدا کند. قله زندگی تان را پیدا کنید. نگاهتان به آن باشد اما به آن خیره نشوید. گاهی هم باید به زیر پایتان نگاه کنید و مطمئن شوید که جای پایتان محکم و درست است.» بنابراین، محکم، استوار و با قلبی لبریز از ایمان به توانایی های خودتان، قله بلند زندگی تان را انتخاب کنید.
قدم پنجم: بپذیرید که تنها مسئول، خودتان هستید
این گام بسیار مهمی است. گاهی پذیرش این که همه پیش آمدهای خوب و بد زندگی مان در اثر عملکردهای دور و نزدیک خودمان است، بسیار سخت می شود. اما حقیقت است و قرار نیست همه حقیقت ها شیرین باشند. اما می توان از این حقیقت های گاهی تلخ، به عنوان خمیرمایه ای برای ساختن پیش آمدهای شیرین در آینده استفاده کرد. وقتی بپذیریم که تنها مسئول زندگی مان خودمان هستیم، به طرز عجیبی احساس آزادی خواهیم کرد.
این احساس آزادی به ما می آموزد که قبل از برداشتن هر قدمی و گرفتن هر تصمیمی، تمام جنبه های آن را مورد بررسی قرار دهیم. تنها در این صورت است که می توانیم مسئولیت هر نتیجه ای که ایجاد می شود را بر عهده بگیریم. وقتی بپذیریم که تنها مسئول زندگی مان خودمان هستیم، غلظت یک ویژگی بسیار خوب در وجود ما افزایش می یابد و آن تعهد است. به عنوان فردی که می خواهد به یک میلیونر خود ساخته تبدیل شود، باید بدانیم که داشتن تعهد، یکی از پایه های موفقیت ما است. وقتی به عنوان انسان متعهدی شناخته شویم، فرصت های زیادی در مسیر پیشرفت ما قرار می گیرند. چون دیگران متوجه می شوند که قابل اعتماد هستیم و می توانند روی قولی که به آن ها می دهیم حساب باز کنند. وقتی مسئولیت زندگی مان را بر عهده می گیریم به طرز جالبی از جایگاه یک قربانی به جایگاه فردی که زندگی اش را تحت کنترل خودش دارد تبدیل می شویم. خوب یا بد، چیزی که حالا هستیم، حاصل انتخاب های خودمان است. پذیرش این دیدگاه، تحولی بزرگ در زندگی مان ایجاد می کند.
آدام خو
وقتی مسئولیت کارهایمان را می پذیریم و خودمان را تغییر می دهیم، همه چیز و همه کس، تغییر می کند.
قدم ششم: کاری که دوست دارید را پیدا کنید و آن را انجام دهید
درون قلب هرکدام از ما، یک قطب نما وجود دارد. این قطب نما، همیشه ما را به سمت یک چیز خاص، هدایت می کند. عده ای به قطب نمای قلبشان نگاه می کنند و در جهتی که نشانشان می دهد، گام برمی دارند. اما بیشتر ما، قطب نمای قلبمان را در جیبمان نگه می داریم و در جهتی که نمی دانیم چیست و اصلاً چه مفهومی برایمان دارد حرکت می کنیم. درنتیجه، بعد از مدتی، روحمان خسته می شود و دیگر توانی را برای برداشتن قدم بعدی در پاهایمان احساس نمی کنیم. هرکسی، در کاری که دوست دارد و قلبش به سمت آن کشیده می شود، موفقیت را پیدا می کند. شادی ما در دنبال کردن خواسته قلبمان است. به قول کنفوسیوس، کاری که دوست داری را انجام بده، آنگاه حتی یک روز از عمرت را به کار کردن سپری نمی کنی. تمام کسانی که آن ها را به عنوان فردی بسیار ثروتمند و موفق می شناسیم مثل بیل گیتس، ایلان ماسک، استیو جابز، اندرو کارنگی، هنری فورد و غیره، کاری را انجام دادند که عاشقش بودند. هیچ چیزی، به اندازه عشق به کاری که انجامش می دهیم نمی تواند به ما این انگیزه را بدهد که روزی ۱۴ ساعت کارکنیم، زمین خوردن ها را پشت سر بگذاریم و به موفقیتمان ایمان داشته باشیم. یک میلیونر خود ساخته، کسی است که با انجام کاری که دوستش دارد به موفقیت می رسد.
جانی کارسون – نویسنده، کمدین و تهیه کننده معروف آمریکایی
هرگز در کاری که دوست ندارید، نمانید. اگر ازآنچه انجام می دهید لذت ببرید، خودتان را هم دوست خواهید داشت و آرامش درون را تجربه خواهید کرد.
قدم هفتم: یادگرفتن را به یک عادت خوب برای خودتان تبدیل کنید
دانستن، قدرت است. از این قدرت می توانیم برای دیدن فرصت هایی که همیشه در کنارمان بودند استفاده کنیم. این قدرت به ما برتری می دهد و زمینه های گسترش کارمان را فراهم می کند. کسی که همواره در حال یادگیری است، در حال حرکت با سرعتی بالا، روی به جلو است. شاید این پرسش برایتان پیش آمده باشد که: «به عنوان کسی که می خواهد به یک میلیونر خود ساخته تبدیل شود، چه چیزهایی را باید یاد بگیریم؟» در پاسخ باید بگویم که یادگرفتن در دو زمینه زیر می تواند به شما کمک بسیار زیادی بکند:
-
یادگیری درزمینهٔ امور مالی
رابرت کیوساکی در کتاب پدر پولدار، پدر بی پول می گوید: «اولین گام برای حرکت در مسیر آزادی مالی، یادگیری در چهار زمینه زیر است:
اول: حسابداری، حتی اگر یک حسابدار شخصی دارید.
دوم: سرمایه گذاری یا علم ساختن پول از پول
سوم: سر درآوردن از بازار یا آشنایی کامل با عرضه، تقاضا و علم بازاریابی
چهارم: شناخت قانون»
یادگرفتن درزمینهٔ های بالا و در کل، کسب هوش مالی به ما کمک می کند که از موجودی مالی خود محافظت کرده و در جای درست از آن ها استفاده کنیم. تنها رعایت همین نکته، قدم بزرگی در تبدیل شما به یک میلیونر خود ساخته به شمار می رود.
-
یادگیری درزمینهٔ تخصص خودتان یا کاری که دوستش دارید
وقتی درزمینهٔ کاری تان شروع به یادگیری بیشتر می کنید درواقع، در حال شناسایی روش های پیشرفت خودتان هستید. هر چه بیشتر یاد بگیرید، تخصصتان بیشتر می شود و علاوه بر انجام ساده تر کارها، روش های بیشتر پول درآوردن از حرفه تان را می آموزید.
قدم هشتم: ورودی های ذهنتان را کنترل کنید
چه فیلم هایی می بینید؟ آهنگ های موردعلاقه شما در چه سبک و با چه مفهومی هستند؟ به چه نوع کتاب هایی علاقه دارید؟ چه سایت ها، پیج ها و کانال هایی را دنبال می کنید؟ در چه گروه هایی عضو هستید؟ تمام این موارد، یعنی، فیلم ، موسیقی، کتاب، سایت، گروه و چندین و چند مورد دیگر در کنار هم، مفهومی را به نام «خوراک ذهنی یا روحی» تشکیل می دهند.
این خوراک های ذهنی، نقش مستقیمی در زندگی ما می گذارند. آن ها می توانند سبک زندگی ما را تغییر دهند، ما را از اهداف قدیمی مان دور کنند و اهداف جدیدی به ما بدهند. می توانند از ما فردی فعال و موفق یا برعکس، فردی منفعل و شکست خورده بسازند. یک بار دیگر به خوراک های ذهنی تان نگاه کنید. اگر بخواهید آن ها را از فیلتر موفقیتتان عبور دهید، چند تا از آن ها برایتان باقی می مانند؟ حتی اگر یک عدد هم برایتان باقی نماند، اشکالی ندارد. می توانید به سادگی، چیزهای هم جهت تازه ای برای خودتان پیدا کنید. یادتان باشد، خوراک های ذهنی روی فکر ما تأثیر می گذارند و ما افکارمان را تبدیل به عمل می کنیم. درنتیجه، برای تبدیل شدن به کسی که می خواهیم باشیم، یعنی یک میلیونر خود ساخته، باید کسی که هستیم را رها کنیم، از پیله ای که دور خودمان پیچیدیم بیرون بیاییم و زندگی با طعم موفقیت را بچشیم.
توماس جفرسون
هیچ چیز نمی تواند جلوی یک نفر با نگرش ذهنی درست را در راه رسیدن به هدفش بگیرد.
قدم نهم: ترکیب افراد کابینتان را دست کاری کنید
در سفر زندگی، هرکدام از ما، همراه با کسانی که آن ها را می شناسیم در کابین یک آسانسور قرارگرفته ایم. هدف ما، رسیدن به بلندترین طبقه است. در طول مسیر، بعضی از همراهانمان، در طبقه های پایین تر، پیاده می شوند. بعضی ها را نیز خودمان باید پیاده کنیم، چون نمی گذارند که ما به طبقه های بالاتر برویم. درنهایت، تعداد کسانی که تا آخر با ما می مانند، کمتر از انگشتان دستمان می شود. اما این تعداد باقی مانده، طلایی ترین افراد در زندگی ما هستند. شاید در ابتدا، پیاده شدن یا پیاده کردن کسانی که می شناسیمشان، برایمان سخت باشد اما این جابه جایی به ما نشان می دهد که همراهان واقعی مان چه کسانی هستند. یادتان باشد، حتی اگر مجبور شدید تعدادی از طبقه ها را به تنهایی طی کنید، نیازی نیست که نگرانی به دلتان راه دهید. چون در مقصد، افراد بسیاری شبیه به خودتان پیدا می کنید.
قدم دهم: با واژه شکست، خداحافظی کنید
ثروتمندانی که با تلاش و استفاده از چشم های تیزبینشان برای شکار فرصت ها، تبدیل به میلیونرهایی خود ساخته شدند می دانند که در حقیقت، مفهومی به نام شکست، وجود خارجی ندارد. تنها یک مفهوم شبیه به شکست وجود دارد، آن هم تسلیم شدن است. وقتی برای خودمان، غولی به نام شکست می سازیم، شبیه شکاری می شویم که برای فرار از چنگال های این غول بی شاخ و دم، خودش را به این طرف و آن طرف می کوبد. مبارزه با شکست، یک جنگ ناعادلانه است. چون وقتی پرده های مه آلود ذهن کنار روند، در رینگ مسابقه فقط یک نفر وجود دارد و آن هم خودمان هستیم. کسی رو به روی ما نیست اما ما مدام، به سمت هوا مشت پرتاب می کنیم و فریاد می زنیم؛ تلاشی بیهوده، که نتیجه ای جز خسته کردنمان ندارد. جالب اینجاست که وقتی از فرط تقلا کردن با هیچ چیز، دیگر جانی برایمان نمانده، با این فکر جسم خسته مان را از رینگ مسابقه بیرون می کشیم که حریفمان پیروز شده است. اما یک میلیونر خود ساخته، نگاه متفاوتی به ماجرا دارد. او به جای ترسیدن از هیولایی که حرفش را شنیده است، چشم هایش را خوب باز می کند تا حداقل بتواند حریفش را ببیند و چون در رینگ مسابقه، حریفی به جز خودش وجود ندارد، می فهمد که اصلاً از همان ابتدا، مبارزه ای در کار نبوده است. درواقع، افرادی که طعم شیرین موفقیت را می چشند به این نتیجه میرسند که به جای غول شکست، تنها، دوستی به نام بازخورد وجود خارجی دارد. آدام خو، نویسنده، مربی و سخنران انگیزشی در کتاب «ذهنتان را مدیریت کنید؛ سرنوشتتان را بسازید!»، ماجرا را این گونه توضیح می دهد. او می گوید: «وقتی کسی به خواسته اش نمی رسد، سه نوع واکنش از خودش نشان می دهد:
- بهانه می تراشد، دیگران را سرزنش می کند و درنهایت تسلیم می شود.
- همان روند قبلی را دوباره، دوباره و دوباره با تلاش سخت، امتحان می کند. در آخر خسته می شود و کلا هدفش را رها می کند.
- بازخوردهای حاصل از عمل را استخراج می کند و با استفاده از نتیجه های به دست آمده، یک استراتژی جدید را به کار می بندد. او این کار را آن قدر ادامه می دهند و آن قدر مسیرش را اصلاح می کند تا به هدفش برسد.»
پس، به جای شکست، به جای تصور غیرممکن ها و محدودیت ها، از چرخه بازخورد استفاده کنید و به پیش بروید!
بروس لی
شکست، نوعی طرز نگرش است. هیچ کس شکست نمی خورد مگر اینکه شکست را به عنوان یک واقعیت قبول کند.
قدم یازدهم: کیفیت را فدای هیچ چیز نکنید
در هر کاری که هستید، محصول شما یا خدماتی که ارائه می دهید، چهره شرکت یا کسب و کارتان را تشکیل می دهد. وقتی محصول یا خدمتی باکیفیت ارائه می دهید، زیباترین و فراموش نشدنی ترین چهره از شرکتتان را به مشتریان خودتان نشان می دهید. این چهره زیبا، اعتبار شما است. کیفیت، بزرگ ترین تبلیغی است که می توانید برای کارتان داشته باشید. وقتی کیفیت را سرلوحه کارتان قرار می دهید، با سرعتی بالا در مسیر تبدیل شدن به یک میلیونر خود ساخته گام برمی دارید. به قول دیوید. جی شوارتز، نویسنده کتاب «جادوی فکر بزرگ»، شما نمی توانید پول درو کنید، مگر این که بذری بکارید که پول بدهد و بذر پول، خدمت باکیفیت است. ست گادین در کتاب معروف «گاو بنفش» دراین باره می گوید: «پرفروش ترین محصولات در تاریخ خریدوفروش، محصولاتی نبودند که تبلیغات زیادی داشتند یا به صورت انبوه برای تمام گروه های سنی، قابل استفاده بودند. در عوض، محصولاتی که بسیار باکیفیت و برای گروه خاصی تولید می شدند، پرفروش و ماندنی شدند. توصیه می کنم به جای دادن هزینه های هنگفت برای تبلیغاتی که بازده بسیار کمی دارند، روی کیفیت محصولات و خدمات خودتان سرمایه گذاری کنید و از تبلیغات دهان به دهان برای پیشبرد کارتان بهترین بهره را ببرید.» برای این که پول را به سمت خود جذب کنید و به یک میلیونر خود ساخته تبدیل شوید، بزرگ تر از پولی که دریافت کردید، خدمات ارائه دهید. هر بار باکیفیت تر از دفعه قبل و به این ترتیب، شما بازار را از آن خود می کنید، طاقچه ای که محصولاتتان را روی آن چیده اید گسترش می دهید و تبدیل به برندی می شوید که هیچ شرکتی نمی تواند به گردپای محصولات و خدماتش برسد.
قدم دوازدهم: به روز باشید
بازارها، کسانی که در آن ها قدم می زنند، روش هایی که با آن، محصولات خریده می شوند و حتی سبک ارائه محصولات و خدمات، روزبه روز در حال تغییر هستند. مثلاً همین چند سال پیش، خبری از اپلیکشن های کتابخانه ای مثل طاقچه، فیدبو و کتابراه نبود. آن دسته از مردم که کتاب می خواندند، با مراجعه به کتاب فروشی ها از تازه های نشر باخبر می شدند و کتاب موردعلاقه شان را می خریدند. آن عده ای هم که کتاب نمی خواندند، سرشان با اپلیکیشن های بازی یا تلگرام و اینستاگرام گرم بود. با ورود این اپلیکشن های کتابخانه ای و تمایزی که با خودشان به همراه داشتند مثل، عدم نیاز به مراجعه حضوری برای خرید کتاب، عدم نیاز به جابه جایی کتاب های سنگین، امکان مطالعه آسان کتاب در هر مکان و هر زمان، قیمت ارزان تر کتاب ها (گاهی حتی تا نصف قیمت) نسبت به نسخه چاپی، تنوع جالب توجه کتاب ها، امکان درج نظر و مطالعه نظر سایر خوانندگان یک کتاب، امکان به اشتراک گذاری بخش های جالب هر کتاب و غیره، نه تنها کار را برای افراد کتاب خوان بسیار آسان کردند بلکه با جذابیت هایی که داشتند توانستند آن دسته ای که به کتاب خواندن علاقه چندانی نداشتند یا روش های مرسوم خرید و مطالعه کتاب برایشان سخت بود را به جوخه کتاب خوان ها ملحق کنند. برای تبدیل شدن به یک میلیونر خود ساخته، باید با جریان تغییرات در صنعت خود آشنایی کامل داشته باشید. به یاد داشته باشید که حتی شرکت های بسیار بزرگ با کارمندانی بالای هزار نفر نیز در صورت مقاومت در برابر این تغییرات، به سادگی از گردونه بازار، خارج خواهند شد. به جای مقابله با تغییرات، راه های گام برداشتن با آن را یاد بگیرید. تنها در این صورت است که می توانید خدمات یا محصولات خود را متناسب با جدیدترین نیازهای مشتریانتان هماهنگ کنید.
قدم سیزدهم: مدلی برای کسب و کارتان داشته باشید
طراحی مدل کسب و کار، یکی از مهم ترین بخش های کار شما به عنوان یک میلیونر و صاحب تجارت است. شما باید به طور دقیق، مشخص کنید که چه بخش هایی از کسب و کارتان، جریان های درآمدی دارند و کدام یک، نیازمند صرف هزینه هستند. مثلاً اگر کسب و کار شما، یک فروشگاه لوازم الکترونیکی باشد، در این صورت، مدل کسب و کارتان بر اساس خریدوفروش مستقیم کالا به مشتریان، پایه گذاری شده است. درآمد حاصل از فروشتان نیز به تعداد مشتریانی بستگی دارد که وارد مغازه تان می شوند و فرایند خرید را انجام می دهند. هزینه های شما نیز روی خرید کالاهای جدید، پرداخت اجاره بهای مغازه، پرداخت مالیات بر درآمد و سایر هزینه های جاری مثل آب، برق و گاز، متمرکز خواهند بود. اما درصورتی که شما یک شرکت برنامه نویسی داشته باشید، مدل کسب و کار شما می تواند به صورت ارائه رایگان اپلیکشن ها و افزونه ها باشد. ورودی درآمدتان نیز از طریق تبلیغات درون برنامه ای اپلیکشن ها یا خدمات اضافی قابل پرداخت برای افزونه ها متمرکز شود. قبل از هر اقدامی، مدل کسب و کار خودتان را مشخص کنید. این کار، شما را از دردسرهای اتلاف زمان و هزینه، دور می کند. در این زمینه، کتاب «خلق مدل کسب و کار» نوشته الکساندر استروالدر و ایو پیگنیور، انتشارات آرایانا قلم، می تواند کمک زیادی به شما بکند.
تیم اوریلی – مدیرعامل شرکت اوریلی
یک مدل کسب و کار واحد وجود ندارد. درواقع، فرصت های فراوان و گزینه های بسیار زیادی وجود دارد که ما باید همه آن ها را کشف کنیم.
مروری سریع بر آنچه تاکنون گفتیم:
- هرکسی می تواند به یک میلیونر خود ساخته تبدیل شود. فقط باید دست به کار شوید و تغییراتی اساسی در شیوه تفکر و عملکردتان ایجاد کنید.
- به سخنان منفی گوش ندهید. برای گوش و ذهنتان ورودی های قدرتمند بگذارید.
- خودتان را باور کنید و به توانایی هایی که دارید، ایمان داشته باشید. اگر بقیه توانستند به موفقیت برسند، شما هم می توانید.
- دست وپای افکارتان را غل و زنجیر نکنید. اجازه بدهید فکرهای بزرگ، وجود شما را در بر بگیرند.
- اهدافتان را شفاف سازی کنید. اهدافی که دوپهلو و در هاله ای از ابهام باشند، راه به جایی نمی برند.
- بپذیرید که فقط خودتان، مسئول زندگی تان هستید. به این ترتیب، آزادی عمل را تجربه خواهید کرد.
- کاری را انجام دهید که واقعاً دوستش دارید. در این صورت می توانید در طول مسیر هم از انجام کارتان لذت ببرید.
- تشنه یادگیری باشید. موفقیت از آن کسانی است که همیشه در حال یادگیری هستند.
- مراقب فیلم ها، موسیقی ها، بازی ها و کتاب هایی که می خوانید باشید. این خوراک های ذهنی، قدرت زیادی در تغییر جهت افکار شما دارند.
- موفقیت شما، برآیندی از موفقیت ۱۰ نفر نزدیک شما است. اطرافیانتان را به درستی انتخاب کنید.
- مفهومی به نام شکست، وجود خارجی ندارد. خودتان را درگیر ترس از این چیز خیالی نکنید. روی اهدافتان متمرکز باشید و بازخوردها را اصلاح کنید.
- کیفیت، یک مزیت رقابتی فراموش نشدنی است. همیشه آن را در شمار بالاترین اولویت هایتان قرار دهید. یادتان باشد، تنها چیزی که مشتری بعد از پرداخت بهای یک کالا یا خدمات با آن سروکار دارد، کیفیت محصولات و خدمات شما است.
- جهان، روزبه روز در حال تغییر است. به جای مقابله با این تغییرات، سرعت خود را برای هماهنگی با آن ها بالا ببرید.
- مدلی برای کسب و کارتان داشته باشید. هرگز بدون نقشه، وارد بازی تجارت نشوید.
دو قدم مانده به آب…
در بسیاری از موارد، فاصله ما با چیزی که می خواهیم، مثلاً تبدیل شدن به یک میلیونر خود ساخته، تنها به اندازه عمل کردن است. شرایط ایده آل برای اقدام، سرابی بیش نیست و هرگز شما را سیراب نمی کند. باید آستین ها را بالا بزنید و برای موفقیت خودتان، چاهی بزرگ احداث کنید. موقع کندن زمین، به این فکر نکنید که: «نکنه دارم وقتم رو تلف می کنم» یا «از کجا معلوم اینجا آب داشته باشه» در عوض، با باور به این که می توانید و می شود، تلاش کنید. شاید آفتاب بالای سرتان سوزان باشد، اما به یاد داشته باشید که ایران، سرزمین پر آبی است. اگر دست به کار شوید، حتماً به آب می رسید.
کمی فکر کنیم
از میان سیزده گام ارائه شده برای تبدیل شدن به یک میلیونر خود ساخته، چند مورد را در زندگی خود به کار بسته اید؟ آیا فکر می کنید تلاشتان برای تبدیل شدن به یک میلیونر، کافی و درست بوده است؟