در بازار سرمایه نمادهای متفاوتی وجود دارد که هرکس با توجه به علم و تجربه ای که دارد، مقداری سهام از نمادها را خریداری می کند. ازآنجایی که هدف اصلی سرمایه گذاری، کسب سود است؛ هرکس روش خاصی را برای رسیدن به این هدف دنبال می کند. یکی از روش های کسب سود در بازار سرمایه استفاده از فیلترهای نوسان گیری بورس است.

روش ها و استراتژی های انتخابی برای کسب سود کاملاً مطابق با روش معامله گری فرد مورداستفاده قرار می گیرد. بهتر است افراد برای سود بیشتر نمادی را انتخاب کند که عملکرد آن مطابق با روش معامله گری آن ها است. اگر نماد مناسب انتخاب شود فیلترهای بورسی معنا و مفهوم پیدا می کنند، چون مطابق عملکرد فرد در معاملات طراحی شده است. در ادامه با ما همراه باشید تا این فیلترها را بیشتر بشناسیم.

فیلترهای نوسان گیری بورس چیست؟

عملکرد این فیلترها در بورس به صورتی است که مطابق با خواسته شما نمادها را فیلتر و جداسازی می کند و نتیجه را نمایش می دهد. مزیت استفاده از این فیلترها این است که با استفاده از آن ها می توانید در مدت زمان کمتر نمادهای موردنظرتان را برای خریدوفروش پیدا کنید. این روش به شما کمک می کند به جای اینکه خودتان نمادها را یکی یکی چک کنید، دستور برنامه نویسی شده این کار را با سرعت بیشتری برایتان انجام دهد.

ازآنجایی که فیلترهای برنامه نویسی باید مطابق نظر و سلیقه فرد در جهت سود بیشتر عمل کند، پس به تعداد روش های معامله گری افراد، می توان فیلترهای بورسی به زبان

فیلترنویسی

روش فیلتر نویسی بدین صورت است که مرحله به مرحله دستورات موردنظرتان را به صورت کد به سیستم خواهید داد، اما قرار نیست هرکس هر فیلتری را که نیاز دارد بنویسد.

اگر شما فیلتر خاصی را می شناسید که به شما در کارتان کمک می کند فقط کافی است از آن استفاده کنید و لازم نیست خط به خط کدهای نوشته شده آن فیلتر را بشناسید.

این نکته را همیشه به یاد داشته باشید که فیلترها یکی از روش های تحلیلی در بازار سرمایه هستند و نباید به تنهایی معیاری برای انتخاب نماد و خریدوفروش آن باشند. همیشه برای انتخاب نماد از چندین روش برای سنجش صحت انتخابتان استفاده کنید.

چگونه از فیلترهای بورس استفاده کنیم؟

اگر برای بار اول است که می خواهید از این فیلترها استفاده کنید، مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

1. در ابتدا وارد سایت tsetmc.com شوید.

2. در گزینه های بالا سمت چپ، دیده بان بازار را پیداکرده و روی آن کلیک کنید.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

3.پس از آن در گزینه های بالا وسط صفحه، تنظیمات را انتخاب کنید.

4. در پنجره بازشده اطلاعات را مطابق توضیحات زیر وارد کنید.

نحوه نمایش دیده بان بازار: نمادهای معامله شده

بازار انتخابی برای نمایش: بورس و فرا بورس

گروه بندی گروه های صنعت: بله

چرخش خودکار: خیر

نحوه نمایش اعداد بزرگ: نمایش M (میلیون) B (میلیارد)

نوع اوراق: سهام، فرابورس-بازار پایه، تسهیلات مسکن، حق تقدم، اوراق بدهی، اختیار معامله، آتی، صندوق سرمایه گذاری، بورس کالا

اطلاعات تکمیلی: حقیقی و حقوقی، آمارهای کلیدی، تاریخچه قیمت ها

5. شما تنظیمات اولیه را برای فیلتر نویسی انجام داده اید. در مرحله بعد به سراغ فیلترهای مدنظرتان رفته آن ها را کپی کنید و مراحل زیر را ادامه دهید.

6. مطابق مراحل قبل به دیده بان بازار رفته و در بالای صفحه وسط روی بخش فیلتر کلیک کنید.

7. در صفحه سفیدرنگ بازشده فیلتر را paste کرده و روی ثبت کلیک کنید که فیلتر کار خود را شروع کند.

انتخاب یک فیلتر کاربردی

چگونه از فیلترهای نوسان گیری بورس استفاده کنیم؟

هیچ نمادی برای مدت طولی عملکردی یکسان نخواهد داشت، پس فیلتری عملکرد مناسب دارد که بازه زمانی 1 تا 3 روز را شامل شود.

مزیت های فیلتر نویسی در بورس

اکثر افرادی که در بازار سرمایه فعالیت دارند به کاربردی بودن فیلترها اذعان دارند. در زیر تعدادی از مزیت های فیلترهای نوسان گیری بورس را ذکر کرده ایم:

  • جمع بندی و سرعت بخشی در هر دو روش تکنیکال و بنیادی
  • امکان رصد کردن بازار به روش های مختلف و صرف زمان کمتر
  • امکان سفارشی کردن نمادها و دسته بندی آن ها
  • امکان ترکیب اطلاعات دو روش تکنیکال و بنیادی
  • ساده بودن یادگیری فیلتر نویسی
  • سرعت در اجرا و سرعت بخشی به عملکرد فرد
  • امکان استفاده از آن در محیط بر خط سایت بورس و عدم نیاز به نصب نرم افزار اضافی

معرفی فیلترهای نوسان گیری بورس

در زیر تعدادی از فیلترهای پرکاربرد و مناسب بازار سرمایه را به تفکیک به همراه کد برنامه نویسی آن ها آورده ایم.

صف خرید

اگر می خواهید بدانید که در حال حاضر چه نمادهایی در صف خرید هستند یا بعد از ساعت بازار صف خرید شده اند. فیلتر صف خرید را استفاده کنید. البته گاهی اوقات هم روش معامله گری افراد، ورود به صف خرید است. پیشنهاد ما این است که هیچ گاه وارد صف خرید نشوید، اما اگر قصد این کار را دارید بهتر است حجم معاملاتی سهام را چک کرده و درصورتی که از 2 برابر حجم ماهیانه بیشتر بود، سهام را با پیش بینی نوسان 10 درصدی خریداری کنید.

  • (pl)== (tmax) &&
  • (zo1) !=0

سیگنال فروش

چگونه از فیلترهای نوسان گیری بورس استفاده کنیم؟

این فیلتر قدرتمند به شما اطلاع می دهد که چه نمادهایی در صف فروش قرار دارند. به طورمعمول نتایجی که این فیلتر نشان می دهد شامل سهم های منفی یا دارای صف فروش است، اما گاهی برخی نمادهایی که قصد ریزش و تبدیل شدن به صف فروش را دارند نیز نشان می دهد.

(qd1)+(qd2)+(qd3)<((qo1)+(qo2)+(qo3))/10

ورود و خروج افراد حقیقی

خرید یا فروش افراد حقیقی از یک نماد بیانگر احتمال صعود یا سقوط آن سهم است. پس این فیلتر می تواند فیلتری کاربردی برای شما که قصد خرید نماد خاصی را دارید، باشد.

خرید حقیقی

(ct).Buy_I_Volume/(ct).Buy_CountI >3 *(ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI

فروش حقیقی

(ct).Buy_I_Volume*2/(ct).Buy_CountI < (ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI

بازار فردا

یکی از دغدغه های اکثر فعالان بازار این است که در شروع روز معاملاتی آینده به سراغ چه سهمی روند یا چه سهمی را بفروشند. فیلتر طلایی بورس فیلتر ” بازار فردا” است.

با استفاده از این فیلتر شما می توانید، بسنجید که کدام نماد با احتمال بیشتری در روز معاملاتی آینده وارد صف خرید خواهد شد. عملکرد این فیلتر بر اساس یک ساعت آخر روز معاملاتی قبل است. یک ساعت آخر بازار تأثیر بسزایی در بازار فردا دارد.

البته می توانید این فیلتر را در یک ساعت آخر معاملاتی استفاده کنید سپس سهام موردنظر را بخرید و فردا در قیمت بالاتر به فروش برسانید.

(tno)>50&&(tvol)>(bvol)&&(bvol)<=7000000&&(plp)>=(pcp)+1.5&&(eps)>0

تغییر صف فروش به صف خرید

سهم هایی که به صورت ناگهانی از صف فروش به صف خرید می روند، بسیار شک برانگیز هستند، چراکه این احتمال وجود دارد که صف فروش آن ها به عمد ایجادشده باشد. فیلتر زیر شامل کد دستوری است که سهم هایی را که از صف فروش به صف خرید رفته اند نشان می دهد.

(pmin) ==(tmin) &&

(pl) ==(tmax)

حجم خرید 4 برابری

این فیلتر حجم خرید 4 برابری را به نسبت حجم فروش پیدا می کند. این فیلتر برای نوسان گیران روزانه بسیار کارآمد است. در این گونه موارد غالباً قیمت معامله آخر از قیمت پایانی کمتر خواهد بود.

((qd1)+(qd2)+(qd3))>(4 * ((qo1)+(qo2)+(qo3))) && (pl)<(pc)

چکش سبز یا مرد به دار آویخته

چگونه از فیلترهای نوسان گیری بورس استفاده کنیم؟

این فیلتر یکی از فیلترهای حرفه ای نوسان گیری است. چکش سفید نشانه ای در کندل ها است که خبر از تغییر روند سهم به سمت صعود را می دهد و این فیلتر بورسی را برای شناخت آغاز روند صعودی می توان استفاده کرد. بهتر است از این کد دستوری وقتی قیمت در کف است استفاده کنید.

( (pmin)==(pf)) &&

((pmax)-(pmin)) *0.1 > (Math.abs((pl)-(pf))) &&

(pl) != (pf)

چکش وارونه

بدنه چکش وارونه همان طور که از اسمش پیداست بدنه ای در پایین و سایه ای بلند دارد. این کندل نمایانگر این است که روند نزولی به انتهای خود نزدیک است. اگر چکش وارونه سفیدرنگ بود از قدرت بیشتری برخوردار است. یکی از زمان های مناسب برای ورود به معامله در زمان چکش وارونه سفید خواهد بود. این فیلتر چنین نمادهایی را به شما معرفی می کند.

(pf)<1.01*(pmin) && (plp)<=1 && (tno)>10 && (pl)>1.02*(pmin)

شکار حجم مبنای کم

سهم هایی که حجم مبنای کمی دارند، با اندکی تزریق پول توانایی حرکت پیدا می کنند. پس این سهم ها انتخاب های مناسبی برای نوسان گیری به حساب می آیند. با استفاده از این فیلتر شما می توانید سهم هایی با حجم مبنا کم را پیدا کنید.

((pf)>=1.02*(py)) && ((pc)>=(py)) && (100*(((pmax)-(pmin))/(pc))>2) && (bvol)<1000000 && (pcp)>0.5

کشیدن رنج مثبت

نمادهایی که در صف فروش بوده اند و صف آن ها جمع شده است، اگر تغییر روند دهند و به سمت مثبت بروند به اصطلاح به آن رنج مثبت کشیدن گفته می شود. زمانی که نماد به سمت صعودی شدن می رود، زمان مناسبی برای ورود و خرید سهم است. این فیلتر این چنین سهم ها را نشان می دهد.

(tmin)== (pmin) &&

(plp) >= 1

پول هوشمند

زمانی که حجم معاملات یک سهم به صورت چشم گیری بالا می رود، احتمال فعالیت های قابل توجه در سهم دور از انتظار نیست. این فیلتر یکی از بهترین فیلترهای رایگان است، چراکه می تواند افزایش حجم معاملات نسبت به روزهای قبل را نمایان کند و این به آن معنی است که پولی هوشمند وارد سهم موردنظر شده است. کد دستوری این فیلتر در زیر آمده است.

true==function()
{
var tv6=function(){
var vol1=[ih][0].QTotTran5J;
var n;
for(n=1;n<5;n++)
vol1=vol1+[ih][n].QTotTran5J;
return vol1;
}
var tv14=function(){
var vol2=[ih][6].QTotTran5J;
var m;
for(m=7;m<14;m++)
vol2=vol2+[ih][m].QTotTran5J;
return vol2;
}
var minv14=function(){
var min=[ih][0].QTotTran5J;
var a;
for(a=1;a<14;a++)
{
if(min>[ih][a].QTotTran5J)
min=[ih][a].QTotTran5J;
}
return min;
}
var maxp52=function(){
var max1=[ih][0].PriceMax;
var b;
for(b=1;b<52;b++)
{
if(max1<[ih][b].PriceMax)
max1=[ih][b].PriceMax;
}
return max1;
};
if( tv6() > tv14() &&
(pc)<0.9*maxp52()&&
minv14()>0)
{
return true;
}
else
{
return false;
}
}()

مبحث مهم دیگری که در پول هوشمند قابل ملاحظه است، نمادهای هستند که طی 3 روز گذشته منفی بوده، اما ناگهان مقدار زیادی پول هوشمند به آن ها تزریق شده است و امکان رشد آن ها در مدت زمان کوتاهی دور از انتظار نیست که کد برنامه نویسی شده این فیلتر به صورت زیر است.

(tvol)>2*(([ih][0].QTotTran5J+[ih][1].QTotTran5J+[ih][2].QTotTran5J+[ih][3].QTotTran5J+[ih][4].QTotTran5J+[ih][5].QTotTran5J+[ih][6].QTotTran5J+[ih][7].QTotTran5J+[ih][8].QTotTran5J+[ih][9].QTotTran5J+[ih][10].QTotTran5J+[ih][11].QTotTran5J+[ih][12].QTotTran5J+[ih][13].QTotTran5J+[ih][14].QTotTran5J+[ih][15].QTotTran5J+[ih][16].QTotTran5J+[ih][17].QTotTran5J+[ih][18].QTotTran5J+[ih][19].QTotTran5J+[ih][20].QTotTran5J+[ih][21].QTotTran5J+[ih][22].QTotTran5J+[ih][23].QTotTran5J+[ih][24].QTotTran5J+[ih][25].QTotTran5J+[ih][26].QTotTran5J+[ih][27].QTotTran5J+[ih][28].QTotTran5J+[ih][29].QTotTran5J)/30) && [ih][3].PClosing > [ih][2].PClosing && [ih][2].PClosing > [ih][1].PClosing && [ih][1].PClosing > [ih][0].PClosing && ((ct).Buy_I_Volume/(ct).Buy_CountI)> 1.5 * ((ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI)

افت قیمت بعد از یک روند شارپ

چگونه از فیلترهای نوسان گیری بورس استفاده کنیم؟

عملکرد این فیلتر به نحوی است که نمادی را معرفی می کند که بعد از دو الی سه روز روند شارپ صعودی ناگهان در ساعات اولیه آغاز معاملات در روز سوم با افت قیمت مواجه شود و سهامداران سهم خود را بفروشند. دقیقاً در این زمان باید سهام را خرید، چراکه قیمت لحظه ای منفی و شاید قیمت پایانی بالای 3 درصد باشد. کد برنامه نویسی این سهم به شرح زیر است.

((pc)-(pl))/(pc) > .03 && (pcp)>3 && (tno)>10 && (pl)!=(tmin)

خریدارانی قدرتمند

زمانی که ارزش ریالی خریداران یک سهم دو برابر بیشتر از ارزش ریالی فروشندگان همان سهم باشد، خبر از خریدارانی قدرتمند و روند صعودی سهم را می دهد. این فیلتر چنین نمادهایی را مشخص می کند.

(pd1)*(qd1)+(pd2)*(qd2)+(pd3)*(qd3) >2*( (po1)*(qo1)+(po2)*(qo2)+(po3)*(qo3))

خریدی امن

فیلتری که به شما معرفی خواهیم کرد نمادهایی را معرفی می کنند که آخرین معامله آن ها با سود 3+ یا بیشتر بوده است.

(plp)>=3

رنج مثبت و منفی

بهتر است زمانی که می خواهید نمادهایی را پیدا کنید که قیمت تابلوها با قیمت پایانی آن ها تفاوت زیادی دارد، از این فیلتر استفاده کنید.
تکنیک استفاده از این فیلتر این است که بعد از تحلیل نمودار سهم هایی که فیلتر معرفی می کند به سراغ تابلو آن نماد رفته و سهم هایی که حجم خوبی خورده اند و خریداران قدرتمندی دارد، انتخاب کنید.

(pl)>1.01*(pf) && (tno)>10 && (pf)>1.01*(py) && (pl)!=(tmax)

تغییر روند از نزولی به صعودی

شاید شما هم با توجه به روش معامله گری خود بخواهید، سهم هایی را پیدا کنید که در زمان آغاز بازار نزولی و در اواسط روز تغییر روند داده و صعودی شده اند. این فیلتر به شکل زیر است.

(pl)<((pf)-((pf)-(pmin))/2) && (pl)>((pmin)+((pf)-(pmin))/4) && (plp)<=1 && (tno)>10 && (pf)>(pmin) && (pf)>(py)

خرید دسته جمعی

اگر فکر می کنید نماد خاصی طی 3 روز گذشته توسط جمعیت زیادی خریداری شده است، می توانید از این فیلتر استفاده کنید.

[ih][0].QTotTran5J > [is5] && [ih][1].QTotTran5J > [is5] && [ih][2].QTotTran5J > [is5] && (pcp) >= 2.7

افزایش حجم سهم

اگر نمادهایی که در حال افزایش تدریجی حجم معادلات خواهند بود، برای شما جالب هستند. این فیلتر طلائی به شما کمک شایانی خواهد کرد. این فیلتر یکی از بهترین فیلترهای نوسان گیری بورس است.

true==function()
{
var tv6=function(){
var vol1=[ih][0].QTotTran5J;
var n;
for(n=1;n<5;n++)
vol1=vol1+[ih][n].QTotTran5J;
return vol1;
}
var tv14=function(){
var vol2=[ih][6].QTotTran5J;
var m;
for(m=7;m<14;m++)
vol2=vol2+[ih][m].QTotTran5J;
return vol2;
}
var minv14=function(){
var min=[ih][0].QTotTran5J;
var a;
for(a=1;a<14;a++)
if(min>[ih][a].QTotTran5J)
min=[ih][a].QTotTran5J;
return min;
}
var maxp52=function(){
var max1=[ih][0].PriceMax;
var b;
for(b=1;b<52;b++)
if(max1<[ih][b].PriceMax)
max1=[ih][b].PriceMax;
return max1;
};
if( (tv6())>(tv14())&&((pc)<.9*maxp52())&&(minv14()>0) )
{
return true;
}
else
{
return false;
}
}()

کف قیمتی نمادها

اگر شما موافق استراتژی نچیدن همه تخم مرغ ها در یک سبد هستید، این فیلتر راهنمای خوبی برای شماست. قدرت این فیلتر در آن است که نمادهایی که طی 20 روز اخیر ریزش زیادی داشته اند و هم اکنون در حال بازگشت روند و اصلاح خود می باشند به شما معرفی می کند. پیشنهاد ما این است که در کنار استفاده از این فیلترهای نوسان گیری بورس، نمودار سهم های انتخابی را حتماً چک کنید که از اصلاح روند نماد مطمئن شوید.

([ih][20].PClosing-[ih][0].PClosing)/(pc) > 0.2

قدرت خریداران 5 برابر فروشندگان

اگر سهمی به نسبت میانگین یک ماهه خود افزایش حجم داشته باشد و قدرت خریداران 5 برابر قدرت فروشندگان باشد، این فیلتر آن نماد را به شما نشان می دهد. بهتر است در انتخاب نمادهای معرفی شده از این فیلتر اندکی دقت کنید و سهامی را مدنظر قرار دهید که در صف خرید نباشند.

(tvol) > [is2] && ((ct).Buy_I_Volume/(ct).Buy_CountI) > 5* ((ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI)

شناخت آستانه صف خرید

چگونه از فیلترهای نوسان گیری بورس استفاده کنیم؟

یکی از تکنیک هایی که شما را در نوسان گیری موفق می کند، این است که سهم هایی را بخرید که در آستانه صف خرید هستند و در صف با بالاترین قیمت بفروشید. این فیلتر این قابلیت را دارد که چنین نمادهایی را به شما معرفی کند.

دو تکنیک برای استفاده از این فیلتر وجود دارد. اول اینکه بعد از بررسی و مشاهده نمادهای معرفی شده توسط فیلتر، سهم هایی که نقاط حمایتی قوی دارند انتخاب کرده و بخریم. استراتژی دوم این است که اگر سهم معرفی شده در زیر خطوط مقاومت قوی باشد چند روز صبر کنید که این خطوط مقاومت شکسته شده و سپس اقدام به خرید سهم موردنظر کنید.

(pd1) == (tmax) && (qd1)>=0.2*(bvol) && (qd1)<=(bvol)
(po1)<= (tmax) && (po1)>= (tmax)-1 && (pd1)<(tmax) && (ct).Buy_N_Volume > 2*((ct).Sell_N_Volume)
(po1)<=(tmax)&&(po1)>=(tmax)-1&&(pd1)<(tmax)
(pl)>=0.994*(tmax)&&(qo1)>0
(plp)>+4.6&&(qd1)>0

الگوی ساعت

اگر قیمت پایانی از قیمت آخرین معامله جا بماند، الگوی ساعت رخ داده است. این الگو نشانه ای برای صعودی بودن قیمت سهام مربوطه در روزهای آینده خواهد بود. الگوی ساعت در پایان روز معاملاتی معنا پیدا می کند و نشان از رفتارهای مثبت سهم و احتمال صف خرید شدن آن در روز معاملاتی آینده است. فیلتر زیر سهم هایی که الگو ساعت در آن ها رخ داده را معرفی می کند.

(pl)>=1.03*(pc) && (plp)<4

RSI زیر 30

یکی از اندیکاتورهای کاربردی، RSI است. زمانی که نمودار اندیکاتور زیر 30 باشد، یعنی سهام وارد محدوده اشباع فروش شده است و به زودی روند نزولی به پایان خواهد رسید. کد دستوری این فیلتر به شرح زیر است.

true==function()
{
var CalculateRSI =function(period){
var len=20;
for (var i = 0; i < len ; i++) { var rec=[ih][len-1-i]; var change=rec.PClosing-rec.PriceYesterday; if (change> 0) {
rec.gain=change;
rec.loss=0;
}
else
{
rec.gain=0;
rec.loss=-change;
}
}
// Calculate first “average gain” and “average loss”
var gainSum=0;
var lossSum=0;
for (var i = 0; i < period; i++) {
var rec=[ih][len-1-i];
gainSum += rec.gain;
lossSum += rec.loss;
}
var averageGain=gainSum /period;
var averageLoss=lossSum / period;
// Calculate subsequent “average gain” and “average loss” values
for (var i = period + 1; i < len; i++) {
var rec=[ih][len-1-i];
averageGain=(averageGain* (period – 1) + rec.gain) / period;
averageLoss=(averageLoss* (period – 1) + rec. loss)/ period;
rec.averageGain=averageGain;
rec.averageLoss=averageLoss;
}
// Calculate RSI
var RS = 0; // Relative strength
var RSIndex = 0; // Relative strength index
for (var i = period + 1; i < len; i++) { var rec=[ih][len-1-i]; RS = rec.averageGain/ rec.averageLoss; RSIndex = 100 – 100 / (1 + RS); rec.rsi=RSIndex; } }; if(typeof [ih][0].rsi==”undefined”) CalculateRSI(14); (cfield0)=Math.floor([ih][0].rsi); if([ih][0].rsi<30)
return true;
else
return false;
}()

کندل دوجی سنجاقک

کندل دوجی سنجاقک نماد این است که شروع کار سهام در بالاترین قیمت است، اما فشار فروشندگان قیمت را پایین می آورد. سپس مجدداً فشار خریداران قیمت را تا بالاترین حد آن بالا می برد و در همان قیمت نیز سهم بسته می شود. پس این کندل مشخصه مناسبی برای خرید و نوسان گیری است.

(pmin)<(pl) && (pl) == (pf) && (pl)/(pf)<1.005 && (pf) > (pc) && (pl) > (pc)

کندل دوجی صلیب

الگو شمعی دوجی صلیب نشان دهنده افزایش خریداران و قدرت تقاضا است. این الگو اگر در انتهای یک روند نزولی مشاهده شود، خبر از تغییر روند سهام را می دهد. فیلتر معرفی شده نمادهایی را شناسایی می کند که در نمودار خود الگوی شمعی دوجی صلیب را ثبت کرده اند. کد برنامه نویسی آن به صورت زیر است.

(pl) > (pf) && (pmax) > (pl) && (pmin) < (pl) && (py) > (pc) && (pl)/(pf) < 1.004 && (py) > (pf)

فیلتر آینده دار

می خواهیم فیلتری را به شما معرفی کنیم که سهم های سودآور و آینده دار را به شما نشان می دهد. یکی از نشانه های سودآور بودن یک سهم خرید بالای حقوقی است. این فیلتر دقیقا روی این نکته تمرکز می کند. همچنین برای نوسان گیری و معاملات کوتاه مدت نیز انتخاب مناسبی است.

(tno)>400 && (bvol)<=900000 &&[(tvol) >= 5*(bvol)]&& (ct).Buy_N_Volume>100000 && (pe)<8 && (eps)>0

خرید حقوقی بیشتر از خرید حقیقی

خرید سهام توسط حقیقی ها می تواند یک سیگنال خوب باشد، اما حتماً بعد از بررسی نمودار سهم وارد معامله شوید. فیلتر مد نظر به شرح زیر است.

(ct).Buy_N_Volume>(ct).Buy_I_Volume

افزایش تعداد معاملات

اگر شما هم به دنبال سهم هایی هستید که به نسبت روزهای گذشته خود معاملات بیشتری در روز گذشته داشته اند، این فیلتر را حتماً امتحان کنید. این ابزار سهم هایی را که تعداد معاملاتشان در روز گذشته از تعداد معاملاتشان از سه روز قبل بیشتر بوده است را نشان می دهد.

(pc)>(py)&&[ih][0].ZTotTran>[ih][2].ZTotTran

فشار فروش حقیقی

با استفاده از این فیلتر سهم های که در آن حقیقی بیشتر فروخته است را مشاهده خواهید کرد. این فیلترهای نوسان گیری بورس حتماً باید به همراه تحلیل نمودار باشد.
(ct).Buy_I_Volume/(ct).Buy_CountI >3 *(ct).Sell_I_Volume/(ct).Sell_CountI

RSI بالای 80 و پایین 20

همان طور که گفته شد، RSI یک اندیکاتور مهم است. RSI بالای 80 یعنی منطقه اشباع خرید و RSI زیر 20 یعنی منطقه اشباع فروش پس مطابق با این اطلاعات نماد خود را انتخاب کنید. این هم یکی از فیلترهای نوسان گیری بورس است.

true==function()
{

var CalculateRSI =function(period){

var len=20;

for (var i = 0; i < len ; i++) {
var rec=[ih][len-1-i];

var change=rec.PClosing-rec.PriceYesterday;

if (change> 0) {
rec.gain=change;
rec.loss=0;
}
else
{
rec.gain=0;
rec.loss=-change;
}
}

// Calculate first “average gain” and “average loss”
var gainSum=0;
var lossSum=0;

for (var i = 0; i < period; i++) {
var rec=[ih][len-1-i];
gainSum += rec.gain;
lossSum += rec.loss;
}

var averageGain=gainSum /period;
var averageLoss=lossSum / period;

// Calculate subsequent “average gain” and “average loss” values
for (var i = period + 1; i < len; i++) {
var rec=[ih][len-1-i];

averageGain=(averageGain* (period – 1) + rec.gain) / period;
averageLoss=(averageLoss* (period – 1) + rec. loss)/ period;

rec.averageGain=averageGain;
rec.averageLoss=averageLoss;
}

// Calculate RSI
var RS = 0; // Relative strength
var RSIndex = 0; // Relative strength index

for (var i = period + 1; i < len; i++) {
var rec=[ih][len-1-i];

RS = rec.averageGain/ rec.averageLoss;
RSIndex = 100 – 100 / (1 + RS);
rec.rsi=RSIndex;
}
};
if(typeof [ih][0].rsi==”undefined”)
CalculateRSI(14);

(cfield0)=Math.floor([ih][0].rsi);

if( [ih][0].rsi>80 || [ih][0].rsi<20)
return true;
else
return false;

}()

صف خرید کم حجم

همان طور که از اسم این فیلتر مشخص است، این فیلتر نمادهایی را به شما معرفی میکند که در صف خرید کم حجم هستند، اما صف خرید کم حجمی دارند.

0.2*(bvol) && (qd1)<=(bvol)

(pd1)==(tmax)&&(qd1)>=.2*(bvol)&&(qd1)<=(bvol)

سخن آخر

بازار سرمایه بازاری است که برای موفق شدن در آن علاوه بر تجربه و مهارت، به سرعت عمل نیز احتیاج دارد. یکی از روش هایی که به شما برای داشتن سرعت عمل بیشتر کمک می کند، فیلترهای نوسان گیری بورس است.

در این مقاله سعی شد تعدادی از فیلترهای نوسان گیری معرفی شود. شما می توانید با کپی کردن هرکدام از این کدهای دستوری به روش ذکرشده از آن ها استفاده کنید.

لازم به ذکر است که برای انتخاب و خرید یک سهم تنها استفاده از یک تکنیک کافی نیست؛ بلکه بهتر است چندین روش تحلیل را باهم امتحان کنید. همچنین برای اینکه پول خود را سرمای گذاری کنید حتماً اطلاعات خود را افزایش دهید.