اهمیتی ندارد که اکنون شما دارای کسب وکار خودتان باشید یا کارمند و کارگر، مهم این است که همه ما اندوخته هایی داریم، اما باید دانست با این پس اندازها در زمان تورم چه می شود کرد؛ یعنی زمانی که گرانی ها افزایش پیدا می کنند و ارزش پول ما کمتر می شود.

تنها راهی که در چنین شرایط به ذهن بیشتر ما می رسد سرمایه گذاری کردن است؛ بنابراین سؤالی که از خود می پرسیم و به دنبال جواب آن هستیم این است که برای سرمایه گذاری چه چیزی بخریم، اما برخی باور دارند که با سرمایه و پول اندک امکان سرمایه گذاری وجود ندارد و حتماً نیاز به سرمایه کلان است، اما این باور کاملاً اشتباه است و با سرمایه اندک هم می توان سرمایه گذاری کرد.

در ادامه با برخی از روش های سرمایه گذاری آشنا می شویم تا با توان مالی خود، پرسودترین روش را با کمترین ریسک انتخاب کنیم.

فرایند سرمایه گذاری پرسود

در فرایند سرمایه گذاری باید در نظر داشت که با میزان سرمایه ای که در دست داریم و با این میزان سرمایه چه چیزی می توان خرید و کدام بازار سرمایه گذاری برای ما مناسب است و درمجموع به دنبال چه هستیم؛ سودهای ماهیانه یا سودهای ناشی از سرمایه گذاری بلندمدت.

بنابراین باید آگاه باشیم چه بازاری مناسب سرمایه و هدف ماست؛ یعنی باید زمین بخریم یا چند سهام در بازار بورس، یا برای سودهای سریع ریسک های بزرگ را باید در نظر بگیریم و برعکس برای سودهای بلندمدت ریسک کمتری هم متحمل شویم.

در مرحله بعد باید به فاکتوری دیگر با عنوان نقدشوندگی سرمایه توجه کرده و تعیین کنیم که آیا در کوتاه مدت می توانیم سرمایه خود را به پول تبدیل کنیم یا باید ماه ها صبر کنیم تا سرمایه ما به نقدینگی تبدیل شود؛ برای مثال نقدینگی زمین، برعکس طلا و سهام در بورس ماه ها طول می کشد. از دیگر فاکتورهای مهم، توجه به شخصیت فردی ماست. برخی سرمایه گذاران روحیه ضرر ندارند و ترجیح می دهند سرمایه گذاری هایی با ریسک های کمتری را انتخاب کنند، کاملاً برعکس افرادی که ریسک پذیرتر هستند.  

بعد از مشخص کردن تمام فاکتورهای فوق مانند میزان سرمایه، بازار سرمایه گذاری و مدت سرمایه گذاری، بهتر است آموزش نحوه سرمایه گذاری در آن بازار را شروع کنیم تا درصد خطا و ریسک را کاهش دهیم. فرقی ندارد سرمایه مدنظر 1 میلیارد تومان باشد یا 10 میلیون تومان، در هر صورت باید دانش کافی برای سرمایه گذاری لازم است.

بهترین روش های سرمایه گذاری

بهترین روش های سرمایه گذاری

برای سرمایه گذاری بهتر است در نظر داشته باشیم که ما چقدر سرمایه داریم، چه چیزی می توانیم با آن بخریم و چه چیزی مناسب سرمایه گذاری است. در ادامه، به این سؤال پاسخ داده ایم.

روش های سرمایه گذاری با سرمایه اندک

اگر سرمایه شما اندک است، می توانید به فکر خرید طلا یا ارز باشید. از دیگر روش های سرمایه گذاری با سرمایه کم ورود به بازار سهام و ارز دیجیتال است.

دوره اختصاصی
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید
دوره نخبگان، استاد تمامی در ترید

دوره آموزشی از صفر تا سطح پیشرفته در ترید که با هدف “استاد تمامی ترید” طراحی شده است

دریافت اطلاعات بیشتر

۱- خرید طلا و سکه

این نوع سرمایه گذاری با چند میلیون تومان هم قابل اجراست و پیشنهاد می شود هر زمانی که اندکی پس انداز داشتید، اقدام به خرید طلا کنید. از دیگر نکته های مهم این است که اگر قصد خرید طلا دارید، سعی کنید طلای ساخته شده نخرید و پیشنهاد می شود طلای آب شده بخرید یا شمش سرمایه گذاری کنید.

 این نوع سرمایه گذاری نقدینگی سریعی دارد و هر زمان که اقدام به فروش سهام خود کنید، می توانید سرمایه نقدی را در اختیار داشته باشید. خرید طلا و سکه با توجه به میزان سرمایه به سرمایه گذاری کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت قابل تبدیل است و در مقایسه با مابقی روش های سرمایه گذاری ریسک به نسبت کمتری دارد.  

۲- خرید ارز

خرید ارزهای فیات مانند دلار و یورو روش دیگری است که با خرید این ارزها و نگه داشتن آن ها برای بلندمدت می توان ارزش سرمایه را حفظ کرد و به سوددهی رسید. این نوع سرمایه گذاری ریسک به نسبت متعادلی دارد، اما ورود دلالان به این کار ممکن است ریسک این نوع سرمایه گذاری را افزایش دهد.

این روش در بلندمدت می تواند شما را به سوددهی برساند و تقریباً سودآوری تضمین شده ای دارد. برخی دیگر به جای نگه داشتن این ارزها برای مدت طولانی اقدام به خرید و فروش آن ها در بازه های زمانی کوتاهی می کنند که درنهایت سوددهی مناسبی برای آن ها دارد.

اگر میزان سرمایه شما اندک باشد، این روش پیشنهاد می شود و به محض در دست داشتن مقداری سرمایه حتی چند هزار تومان، می توانید ارز خریداری کنید و با در نظر گرفتن اهدافتان هر زمان که مایل بودید اقدام به فروش آن ها کنید؛ پس این نوع سرمایه گذاری هم نقدینگی راحت تری دارد.

۳- بازار بورس

ورود به بازار معاملاتی بورس یکی دیگر از روش های سرمایه گذاری است که مانند روش های پیشین به سرمایه کلان نیاز ندارد. بازار بین المللی بورس سهام بی شماری را پشتیبانی می کند که با تحلیل و بررسی هر سهامی می توانید اقدام به خرید آن کنید و در زمان مناسب بفروشید.

بازار بورس روشی است که اگر دانش معاملات بورسی نداشته باشید، ممکن است ریسک بسیار سنگینی را متحمل شوید. این بازار نقدینگی سریعی دارد و اگر شما فرد ریسک پذیری هستید، این روش مناسب شماست. اهداف شما تعیین کننده مدت سرمایه گذاری است. میزان سوددهی بازار بورس متغیر است، اما در اهداف بلندمدت سوددهی خوبی دارد.

۴- بازار ارز دیجیتال

سرمایه گذاری در بازار ارزهای دیجیتال

بازار داغ ارز دیجیتال یا همان کریپتوکارنسی، بازار جهانی معاملاتی است که بیش از یک دهه توجه بی شماری از سرمایه گذاران را به خود جلب کرده است. این بازار مانند بازار معاملاتی بورس درصورت نداشتن دانش و تجارب کافی ممکن است روشی خطرناک باشد؛ پس شخصیت خود را قبل از ورود به این بازار بسنجید.

اگر تحمل ریسک را دارید، وارد این بازار شوید. میزان سرمایه شما برای ورود به این بازار اهمیت چندانی ندارد و از چند میلیون تا چند میلیارد در نظر گرفته شود.  اگر بدون تدبیر و احساسی پیش بروید و نگران ریسک و از دست دادن سرمایه باشید، ممکن است در این نوع سرمایه گذاری ضرر کنید، اما این بازار بازاری است که می شود به کمک آن به سوددهی زیادی رسید. این روش نقدینگی راحتی دارد و در چند دقیقه شما می توانید سهام خود را به پول تبدیل کنید.

روش های سرمایه گذاری با سرمایه زیاد

اگر سرمایه بیشتری داشتید، می توانید موارد بالا را هم به میزان زیادی خرید و معامله کنید و هیچ محدودیت میزان سرمایه ندارید، چه خرید طلا و چه سکه باشد و چه بازار معاملاتی بورس بین المللی، اما مواردی هم هستند که تنها با داشتن سرمایه بیشتر امکان سرمایه گذاری در آن ها وجود دارد.

۱- خرید خودرو

این روش سرمایه گذاری به ظاهر تنها در ایران مرسوم شده و به تازگی به دلیل تورم و افزایش قیمت خودرو به نوعی سرمایه تبدیل شده است. به دلیل وجود اختلاف قیمت کارخانه در مقایسه با قیمت بازار خودرو برخی دلالان به این روش روی آورده اند که سوددهی قابل توجهی دارد. اگر شما سرمایه کافی برای خرید خودرو دارید، می توانید وارد این بازار شوید.

در نظر گرفتن فاکتورهای زمانی بسیار اهمیت دارد؛ یعنی باید اطلاع داشته باشید چه زمانی خودرو را بفروشید که سود خوبی به دست بیاورید. ریسک این سرمایه گذاری به تجارب شما بستگی دارد و مانند هر روش دیگری در بلندمدت ممکن است شما را به سود خوبی برساند، اما نقدینگی طولانی مدتی در مقایسه با روش های فوق دارد که توصیه می شود صبوری پیشه کنید.

۲- خرید ملک و زمین

اگر سرمایه کلانی دارید، به خرید ملک و زمین بپردازید. این نوع سرمایه گذاری در طولانی مدت سود قابل توجهی به شما می دهد و نباید انتظار داشته باشید که در عرض چند ماه به سود برسید؛ بنابراین باید اهداف بلندمدتی داشته باشید. اگر به فکر چند برابر کردن سرمایه خود در سال های آتی هستید، این گزینه بسیار مناسب است.

ابا این حال باید بدانید که این کار نقدینگی زمان بری دارد و باید ماه ها صبر کنید تا بتوانید سرمایتان را به پول تبدیل کنید. این نوع سرمایه گذاری برخلاف انواع دیگر ریسک کمتری به همراه دارد و معمولاً همیشه به سوددهی منجر شده است؛ زیرا ارزش این نوع سرمایه گذاری با گذشت زمان چند برابر می شود. اگر قصد خرید مسکن را دارید حتی می توانید با اجاره دادن آن درآمدزایی هم داشته باشید.

با دانستن اطلاعات فوق انتخاب بهتر و راحت تری از روش های سرمایه گذاری خواهیم داشت و آگاهی از این موارد ریسک انتخاب بازار اشتباه را کاهش می دهد. تسلط به آن بازار و آشنایی با روش کار نکته مهمی است که باید به آن توجه کرد و درصورت نیاز پیشنهاد می شود با مشاوران مالی مشورت کنید.

 گذراندن دوره های آموزشی مرتبط به روش انتخاب شده چه به صورت فردی و چه توسط شرکت در دوره های افراد متخصص درصد ریسک سرمایه گذار یا معامله را کاهش می دهد.  هر روش سرمایه گذاری هر چقدر کم، ممکن است ریسکی را به دنبال داشته باشد، پس نگران نباشید.

سخن پایانی

برای اینکه بدانیم برای سرمایه گذاری باید چه چیزی بخریم، بهتر است شخصیت و روحیه خود را در نظر بگیرید. آیا فردی ریسک پذیر هستیم یا خیر و به چه میزان شخصیت صبوری داریم. در ادامه باید در نظر بگیریم که سرمایه ما چقدر بوده و چند میلیون تومان یا چند میلیارد تومان است. اهداف بلندی داریم یا کوتاه مدت و در چه بازه زمانی می خواهیم به سود برسیم.

از دیگر فاکتورهای مهم شناخت بازار کار است که در چه زمینه ای می توانیم سرمایه گذاری کنیم، ارز دیجیتال یا مسکن! همچنین، نقدشد گی سرمایه برای برخی از سرمایه داران اهمیت بسیاری دارد؛ یعنی باید بدانند در عرض چند دقیقه یا چند ماه می توانند سرمایه خود را به پول تبدیل کنند. درنهایت، قدر خودتان و پول خودتان را بدانید. بهترین سرمایه خودتان و بهترین سرمایه گذاری دانش و تجارب شماست.