ممکن است در نگاه اول تصور کنید که کسب درآمد دلاری فقط به شانس و اقبال وابسته است. اما در حقیقت اینطور نیست؛ یاد گرفتن فوت و فن های ظریف سرمایه گذاری و تریدینگ بخش دشوار ماجراست، اما تریدرها هم اغلب با چالش های فراوانی رو به رو می شوند. استفاده از پلتفرم تریدینگ، نحوۀ خواندن و تحلیل نمودارها، پیگیری عاقلانۀ اخبار بازار، انتخاب بهترین استراتژی معاملاتی و غلبه بر هیجانات و بسیاری مهارت های دیگر، جزو ملزومات فعالیت در بازار سرمایه به حساب می آیند. انتخاب بهترین پلتفرم تریدینگ، بسیاری از این موانع را از سر راهتان برداشته و در زمان شما صرفه جویی می کند. علاوه بر آن، با به کارگیری هوشمندانۀ این پلتفرم می توانید سود حاصل از معاملات خود را نیز افزایش دهید. پلتفرم های تریدینگ زیادی در بازار وجود دارند که شما می توانید از بین آن ها انتخاب کنید. هر نرم افزاری نقاط قوت و ضعف خاصی دارد که ما در این مقاله فقط می خواهیم دو پلتفرم متاتریدر (نسخه های ۴ و ۵) و تریدینگ ویو را با هم مقایسه کنیم. بنابراین، اگر قصد انتخاب از بین این دو پلتفرم را دارید، حتماً تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
معرفی تریدینگ ویو
تریدینگ ویو پلتفرم سوشال تریدینگ و نموادارسازی (چارتینگ) مختص به تریدرها و سرمایه گذاران است که به کاربران خود امکان کاستومایز کردن اندیکاتورهای تکنیکال، ترسیم نمودار و تحلیل دارایی ها را می دهد. تریدینگ ویو نخستین بار در سال ۲۰۱۱ کار خود را آغاز کرد. این پلتفرم اکنون دفاتر فعالی در روسیه، لندن و نیویورک دارد.
تریدینگ ویو در حال حاضر مفتخر به داشتن بالغ بر ۳۰ میلیون عضو از سراسر جهان است. این پلتفرم شبکۀ اجتماعی در نسخه های رایگان (بیسیک) و نسخه های پرو، پرو پلاس و پرمیوم عرضه می شود و هر فردی با هر سطحی از آشنایی با بازار سرمایه، می تواند از امکانات این نرم افزار بهره مند شود.
بخش عمدۀ درآمد تریدینگ ویو از طریق فروش تبلیغات در اکانت های تریال و دریافت حق عضویت ماهانۀ آن در پلن های پرو، پرو پلاس و پرمیوم تأمین می شود. لازم به ذکر است که این پلن ها 100درصد اقتصادی بوده و به نسبت سودی که همراه خود می آورند، پرداخت آن ها کاملاً منطقی است. در نتیجه، درآمد تریدینگ ویو مستقل از فعالیت تریدینگ شماست.
هدف اصلی این کمپانی، اعطای دسترسی به یک پلتفرم مدرن و با ابزارهای چارتینگ به کاربران است. شما می توانید این پلتفرم را به طور آنلاین و پرتابل از طریق مرورگر اینترنت و یا بر روی کامپیوتر شخصی، تبلت یا گوشی موبایل هوشمند خود اجرا کنید.
کاربران تریدینگ ویو می توانند با اکانت تریال یا پرمیوم خود به آسانی روندهای بازار را در خصوص سهام، نفت و طلا و ارزهای دیجیتیال مانند بیت کوین را مشاهده کنند.
این پلتفرم همچنین این قابلیت را به شما می دهد که پس از انتخاب استراتژی مورد نظر خود، نتایج حاصل از جست وجویتان را با کامیونیتی تریدینگ ویو به اشتراک بگذارید و به این ترتیب از نظرات و بازخوردهای دیگر کاربران نیز استفاده کنید.
امکانات تریدینگ ویو
- برخورداری از بیش از ۱۰۰ اندیکاتور محبوب بازار؛
- بیش از ۵۰ ابزار ترسیمی؛
- تعیین الگوهای کندل استیک؛
- قابلیت تریدینگ با چندین تایم فریم؛
- پایش بازار سهام و فارکس.
معایب تریدینگ ویو
- نیاز به خرید پلن های پرمیوم برای دسترسی به امکانات بیش تر؛
- به طور کلی، متاتریدر پلتفرم قابل اعتمادتری نسبت به تریدینگ ویو در نظر گرفته می شود.
متاتریدر ۴ (MT4) چیست؟
متاتریدر ۴ (MT4) در سال ۲۰۰۵ توسط شرکت روسی MetaQuotes به عنوان یک پلتفرم تریدینگ بازار فارکس معرفی گردید. در بازۀ سال های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۰ بسیاری از بروکرهای فارکس این پلتفرم را در اختیار مشتریان خود قرار دادند.
اگرچه این پلتفرم در اصل برای تریدرهای بازار فارکس طراحی شده است، اما می توان از آن برای معامله با سایر دارایی ها نظیر سهام، کالا و شاخص ها نیز از طریق قراردادهای مابه التفاوت (CFD) بهره جست.
چگونه مانند نخبگان به سود مستمر در ترید برسیم؟ جمعه ساعت 18
برای استفاده از متاتریدر ۴ لازم است که با یک بروکر قرارداد ببندید. اغلب بروکرها متاتریدر ۴ را در حساب های دموی خود به کاربران عرضه می کنند.
نقاط قوت متاتریدر ۴
- امکان استفادۀ رایگان؛
- سرعت و ثبات بالا در حجم های معاملاتی بالا؛
- ارائۀ ابزارهای تریدینگ خودکار و الگوریتم های متنوع؛
- اندیکاتورها و ابزارهای تحلیل قدرتمند؛
- امکان افزودن اندیکاتورهای تکنیکال به سلیقۀ تریدر.
معایب MT4
- تعداد محدودتر دارایی نسبت به پلتفرم های MT5، تریدینگ ویو، cTrader و… ؛
- به روز نبودن رابط کاربری؛
- برخورداری از تایم فریم های کم تر در مقایسه با پلتفرم های مدرن مانند تریدینگ ویو؛
- اندیکاتورهای کم تر نسبت به تریدینگ ویو.
متاتریدر ۵ (MT5) چیست؟
متاتریدر ۵ یکی از محبوب ترین پلتفرم های تریدینگ بازار فارکس در سراسر جهان است. هر روزه میلیون ها تریدر در سراسر جهان از این پلتفرم برای پیشبرد فعالیت های مالی خود در بازار سرمایه استفاده می کنند.
متاتریدر 5 سرعت و کارایی بالاتری نسبت به MT4 دارد؛ اما این به آن معنا نیست که MT5 توانسته به طور کامل جایگزین متاتریدر ۴ شود. درحقیقت، متاتریدر 5 نسخۀ پیشرفته تر MT4 است و معامله در تمامی بازارهای مالی از قبیل فارکس، بازار سهام، کالا، شاخص ها و حتی ارزهای دیجیتال را ممکن می سازد.
متاتریدر ۵ یک پلتفرم تریدینگ چندکاره است که امکان معامله با چندین دارایی را برای کاربران میسر ساخته است. این ویژگی موجب شده است تا تریدرها با هر استایل تریدینگ و پیشینه ای، نسبت به این پلتفرم گرایش پیدا کنند.
متاتریدر بر روی گجت های مختلفی از قبیل تبلت، کامپیوتر شخصی و گوشی های تلفن هوشمند قابل اجراست. اندیکاتور ها و روبات های متعددی در این پلتفرم تعبیه شده است که کاربران می توانند بسته به نیاز خود از این ابزارها استفاده نمایند. رابط کاربری متاتریدر ۵ به 31 زبان مختلف دنیا قابل دسترسی است.
شما می توانید از طریق بروکر خود این نرم افزار را دانلود کرده و از امکانات بی نظیر آن بهرهمند شوید. با توجه به محبوبیت کم نظیر این پلتفرم، اکنون اغلب بروکرها از متاتریدر ۵ پشتیبانی می کنند. از این رو، شما می توانید به آسانی و ظرف مدت چند دقیقه وارد حساب کاربری MT5 بروکر خود شوید.
متاتریدر ۵ امکانات بی شماری را در اختیار کاربران خود قرار می دهد. یکی از مهم ترین و اصلی ترین امکانات آن، آپشن فوق العادۀ آن برای تریدرهای تازه کار و همینطور تریدرهای فصلی است. درنهایت، سهولت کار با رابط کاربری این پلتفرم موجب شده است تا تریدرها با هر میزان تجربه ای بتوانند از متاتریدر ۵ استفاده کنند.
قابلیت های MT5
- امکان انجام معاملات خودکار یا دستی ؛
- قابلیت استفاده بر روی چندین دستگاه؛
- امکان دانلود رایگان نرم افزار؛
- پشتیبانی از چارت ها و اردرهای مختلف؛
- مشاهدۀ قیمت های لحظه ای در تایم فریم های مختلف؛
- تنوع اندیکاتورهای تحلیل نمودار؛
- کامیونیتی عظیم کاربران برای به اشتراک گذاری ایده ها و ابزارها.
معایب MT5
- کار کردن با رابط کاربری آن ممکن است برای برخی افراد تازه کار دشوار باشد؛
- محدودیت ابزارهای تریدینگ و چارتینگ نسبت به تریدینگ ویو؛
- محدودیت در دارایی های قابل معامله در مقایسه با تریدینگ ویو.
تفاوت متاتریدر و تریدینگ ویو
در ابتدا نباید فراموش کرد که تریدینگ ویو اساساً یک پلتفرم چارتینگ است؛ درحالی که، متاتریدر به عنوان پلتفرم تریدینگ کاربرد دارد.
برای مقایسۀ قابلیت های چارتینگ این دو پلتفرم، بهتر است مقایسه مان را بین متاتریدر ۵ و تریدینگ ویو انجام دهیم. متاتریدر ۵ دارای ۲۱ دورۀ زمانی و بیش از ۸۰ اندیکاتور تحلیل تکنیکال است. با این حال، گرچه این نرم افزار با هدف ترید چندین دارایی طراحی شده است، MT5 از ابزارهای تریدینگ و چارتینگ محدودتری نسبت به تریدینگ ویو برخوردار است.
نقطۀ قوت مهم MT5، امکان دانلود الگوریتم های تریدینگ و اندیکاتورهای اضافی از طریق فروشگاه آنلاین متاتریدر است؛ قابلیتی که در تریدینگ ویو وجود ندارد.
باید در نظر داشته باشید که تریدینگ ویو و متاتریدر ۵ عملاً کار مشابهی انجام می دهند. بنابراین، یک تریدر ممکن است تصمیم بگیرد که تحلیل بازار را در تریدینگ ویو، و سفارش گذاری و ثبت اردرها را در MT5 انجام دهد. تریدینگ ویو تقریباً از تمامی بازارهای مالی فعال پشتیبانی می کند.
پلتفرم های متاتریدر این امکان را به شما می دهند که اردرهای خود را مستقیماً بر روی نمودارها ثبت کنید؛ این قابلیت به خصوص برای تریدرهای فعال که معاملات روزانه انجام می دهند، بسیار حائز اهمیت است؛ اما در نقطۀ مقابل، تریدینگ ویو از نظر رابط کاربری قوی تر است و همۀ افراد می توانند با هر سطح از دانش فنی از آن استفاده کنند. درحالی که این موضوع در خصوص MT5 صدق نمی کند.
تریدینگ ویو یا متاتریدر؛ کدام بهتر است؟
پاسخ به این سؤال تا حد زیادی بستگی به استراتژی تریدینگ شما دارد. هر دوی این پلتفرم ها مزایا و معایبی دارند. تریدینگ ویو پلتفرمی کاربرپسند با ابزارهای تحلیل بیش تر است؛ درحالی که مزیت MT5 قابل اطمینان بودن آن و امکان سفارش گذاری آنی آن است.
درحقیقت، خیلی از تریدرها از هر دوی این پلتفرم ها به طور همزمان استفاده می کنند. تریدینگ ویو عمدتاً برای تحلیل بازار به کار می رود. درحالیکه متاتریدر برای سفارش گذاری قوی تر عمل می کند.
اگر در ابتدای مسیر هستید و تازه قدم به بازار سرمایه گذاشته اید، لازم نیست خیلی نگران انتخاب پلتفرم تریدینگ خود باشید. هر دوی این پلتفرم ها، امکاناتی را که نیاز دارید، در اختیارتان قرار خواهند داد.
جمع بندی
هر یک از ما استایل تریدینگ منحصر به فردی داریم و استراتژیهای مختلفی را بسته به بودجه و زمان خود برای سرمایه گذاری انتخاب می کنیم. درنتیجه، انتخاب بهترین پلتفرم تریدینگ نیز باید بر حسب استراتژی های معاملاتی هر فرد صورت گیرد.
تریدینگ ویو یک پلتفرم چارتینگ است؛ درحالی که پلتفرم های متاتریدر ۴ و ۵ عموماً برای انجام معاملات و سفارش گذاری به کار می روند. اگرچه پلتفرم های متاتریدر از نظر رابط کاربری و تنوع ابزارها و اندیکاتورها محدودیت هایی دارند، اما اطمینان و رایگان بودن آن ها موجب محبوبیت بی مانند این پلتفرم ها شده است. در عوض، تریدینگ ویو از تنوع دارایی بیش تری برخوردار است و ابزارهای قدرتمندی نیز برای تحلیل بازار دارد.
صرف نظر از پلتفرم تریدینگ، هر فردی که قصد سرمایه گذاری در بازارهای مالی را دارد، باید استراتژی خود را از قبل معین کرده و یک سیستم مدیریت ریسک را برای خود برگزیند. به علاوه، توصیه می شود که پیش از شروع تریدینگ، ابتدا ایده های خود را با یک اکانت دمو تست کنید. درنهایت، انتخاب یک بروکر مطمئن نیز موضوع بسیار مهمی است که هنگام ورود به بازار سرمایه باید حتماً به آن توجه کنید.