همواره یکی از دغدغههای افراد در جامعه این است که چگونه میتوان مالک یک شرکت شد که در حال حاضر به فعالیت خودش با خوبی ادامه میدهد؟ همواره در اطراف ما افرادی حضور دارند که مالک یک شرکت بالغ میباشند و اگر شما به آنها پیشنهاد مشارکت بدهید مبلغی را به شما پیشنهاد خواهند کرد که بهاحتمالزیاد از توان شما خارج هست و در این برهه این سؤال پیش میآید که با سرمایه اندکی که دارم چگونه میتوانم مالک یک شرکت بالغ بشوم؟ در مقاله حاضر تلاش میکنیم تا پاسخ جامع و مناسبی را در خصوص حداقل مبلغ خرید سهام آنلاین در بورس به شما ارائه بدهیم تا با اطمینان خاطر به امر سرمایهگذاری اشتغال بورزید.
برای خرید سهام در بورس چه میزان سرمایه لازم است؟
همانطور که پیشازاین ذکر گردید چندین روش جهت انجام معاملات پیش روی شما قرار دارد. چنانچه قصد انجام معاملات بهصورت حضوری یا تلفنی دارید حداقل سرمایه معاملات بدون در نظر گرفتن کارمزد معاملات ۵۰ هزار تومان است درحالیکه جهت انجام معاملات به صورت آنلاین حداقل مبلغ خرید سهام در بورس و فرابورس معادل ۵۰۰ هزار تومان و در معاملات اینترنتی ۵۰۰ هزار تومان نیاز است. اما سؤال مهم این است که شما بایستی به این سرمایههای محدود قانع شوید یا اینکه حجم سرمایه سنگینی را وارد معاملات بورس نمایید. در این رابطه ذکر این نکته ضروری است که هر چه دانش و سابقه معاملاتی شما در بورس بیشتر باشد میتوانید سرمایه بیشتری را وارد بازار بورس کنید. اگر شما در ابتدای راه معاملهگری در بازار سرمایه هستید بهتر است که با سرمایه محدود یک الی سه میلیون تومانی وارد شوید و توصیه نمیگردد که در قویترین حالت بیش از ۱۰ میلیون آورده بیاورید چون شروع معاملات با ضررهای سنگینی همراه است که ممکن است تمامی سودهای شما را پوشش دهد و برآیند معاملات شما را منفی نماید. هر چه سابقه حضور شما در بازار بورس افزایش پیدا کند میتوانید سهم سرمایه بورسی خود را از ثروتتان افزایش دهید و از این دریچه عملکرد معاملاتی خود را بهبود ببخشید.
درواقع بایستی آن بخش از ثروتتان را برای شروع وارد بازار بورس کنید که اگر چنانچه سرمایه شما صفر شد بابت از دست دادن آن زندگی شما مختل نگردد (توجه فرمایید که موضوع ذکرشده صرفاً یک فرض محال است و با توجه به محدودیت نوسان قیمتی در بورس ایران عملاً امکان صفر شدن سرمایه وجود ندارد). لازم به ذکر است که سقف آورده شما در بورس محدودیتی ندارد و شما میتوانید تا چندین میلیارد تومان را نیز وارد بورس نمایید. از طرفی به این نکته نیز توجه فرمایید که هر چه سرمایه بورسی شما بیشتر شود سرمایهگذاری شما در سهام مختلف سنگینتر بوده و درنتیجه خروج از سهام نیز نیاز به برنامهریزی پیچیدهتری دارد.
حداقل مبلغ فروش سهام
برای ثبت سفارش فروش در پنل کارگزاری باید حداقل ۵ میلیون ریال ثبت کنید و این کار تخلف معاملاتی است و امکان مسدود شدن کد معاملاتی شما وجود دارد. البته اگر ارزش ریالی کل سهام یک نماد خاص شما کمتر از ۵ میلیون ریال (۵۰۰ هزار تومان) است می توانید یک سفارش فروش در آن نماد به مبلغ کل دارایی خودتان ارسال کنید وگرنه مشمول تخلف معاملاتی خواهید شد.
ثبت نام در بورس چگونه انجام میگیرد؟
برای آنکه بتوانید در بورس به سرمایهگذاری بپردازید بایستی به یکی از شعب کارگزاری های مورد تائید سازمان بورس اوراق بهادار مراجعه نمایید و در آنجا ضمن انجام فرایند ثبتنام (بهصورت حضوری یا غیرحضوری) در سامانه سجام نیز ثبتنام نمایید. پس از گذشت دو روز کاری (در زمان نگارش این مقاله چنین زمانی جهت صدور کد بورسی زمان لازم بوده است) کد بورسی شما صادر خواهد شد و پس از آن میتوانید به معامله در بورس و خرید سهام اقدام نمایید.
نحوه خرید و فروش سهام در بورس چگونه است؟
تا قبل از سال ۱۳۸۴ معاملات بورس تنها بهصورت حضوری و تلفنی انجام میپذیرفت اما در سال ۱۳۸۴ و پس از تصویب قانون بازار اوراق بهادار در مجلس بهتدریج زمینه انجام معاملات اینترنتی در بازار بورس فراهم شد و امروزه معاملات به سه صورت آنلاین، اینترنتی و حضوری (تلفنی) انجام میپذیرد.
آیا سرمایهگذاری در بورس خوب است؟
برای پاسخ به این سؤال توجه شما را به این نکته جلب مینماییم که برخلاف شغل کارمندی و یا سپرده بانکی الزامی به ایجاد سود در طی یک ماه ندارد و ممکن است برای کسب سود مجبور شوید بین چند ماه تا بعضاً چند سال صبر نمایید و پس از آن سود مناسبی را کسب نمایید. اما بهطور عمومی درصورتیکه بر اساس تحلیل دقیق و در نقطه مناسب سهامی را خریداری نمایید، میتوانید بازدهی مناسبی را از آن کسب نمایید که بسیار بالاتر از سود سپرده بانکی و یا سایر فرصتهای سرمایهگذاری محسوب میشود. برای مثال بازدهی بیش از ۸۰۰ درصدی نماد فراور طی ۵ سال، بازدهی بیش از ۹۰۰ درصدی نماد زاگرس طی ۳ سال، بازدهی حدود ۴۳۰۰ درصدی نماد شخارک در طی ۲۰ سال، بازدهی ۹۰۰ درصدی نماد کسرام در طی ۹ ماه و … نمونههایی از بازدهیهای خارقالعاده ناشی از سرمایهگذاری در بورس است و همانطور که مشاهده میفرمایید بازدهیهای مورداشاره در طی بازههای زمانی بیش از یک ماه محقق شده است و بایستی رفتاری متناسب با آن داشت و نباید با کسب بازدهی محدود فوراً از سهم خارج بشوید و سهام خود را بفروشید. برای اینکه این مسئله پیش نیاید لازم است تا آموزشهای لازم در تحلیل بنیادی و تکنیکال را سپری نمایید و هیجانات خود را کنترل نمایید.
لازم به ذکر است که چندین شیوه معاملهگری در بازار سرمایه وجود دارد که بهصورت مختصر در مورد برخی از رایجترین شیوهها توضیحاتی را ارائه میکنیم.
الف) سفتهبازی (نوسان گیری): این نوع از سرمایهگذاران با توجه به وضعیت نموداری کوتاهمدت سهام اقدام به ورود به سهم کرده و طی چند ساعت و تا حداکثر چند روز پس از رسیدن به هدف قیمتی (عموماً ۱۰ الی ۱۵ درصد بالاتر از قیمت خرید) از سهم خارج میشوند.
ب) سرمایهگذاری در سهام بنیادی: سرمایهگذاران در این حالت در سهامی که پتانسیل بنیادی قوی دارند و درواقع اتفاقات بنیادی مثبتی در سهم در حال وقوع است در نقطه مناسب وارد شده و بعضاً تا چند سال با سهم میمانند و با سود سنگینی از سهم خارج میشوند.
پ) سرمایهگذاری با هدف کسب سود نقدی: سرمایهگذاری در این دسته به این صورت است که سرمایهگذار در یک شرکت که سود نقدی جذابی را هرساله پرداخت میکند سرمایهگذاری میکند و بدون حضور فعال در بازار هرساله سود نقدی مصوب مجمع عمومی عادی صاحبان سهام را دریافت میکند. لازم به ذکر است که حالتی وجود دارد که بتوان در سهامی سرمایهگذاری کرد که از منافع سود نقدی مناسب و سود ناشی از افزایش قیمت سهم بهصورت همزمان بهره برد که البته شناسایی این دسته از سهام در هرسال راحت نیست.
ت) سرمایهگذاری تلفیقی: که سرمایهگذاران با تلفیق سه حالت فوق سبد سرمایهگذاری خود را انتخاب میکنند. لازم به ذکر است که این روش در بین عموم سرمایهگذاران حرفهای رایج است.



















