هیچکس بیعیب و نقص نیست. همهی ما در لحظاتی طعم برد و باخت را چشیدهایم. بااینحال، اشتباهات رایجی وجود دارند که ممکن است در هنگام انجام معاملات سهام رخ دهند و این به هیچ وجه فقط مختص شخص شما نیست، اکثر سرمایهگذاران بسیاری از اشتباهات زیر را انجام میدهند. در حقیقت، زمانی که سرمایهگذاران از اشتباهات قبلی خودآگاهی نداشته باشند ممکن است اشتباهات مشابهی را بارها و بارها تکرار کنند. شاید خود شما هم در هنگام خواندن این مقاله به خود بگویید، من هم دقیقاً چنین شرایطی را تجربه کردهام. خبر خوب این است که میتوان از بسیاری از این اشتباهات بهسادگی و از طریق آگاهی اجتناب کرد. ما در این مقاله به ۸ اشتباه رایج سرمایهگذاری خواهیم پرداخت و راههایی که ممکن است بتوان جلوی این اشتباهات سرمایه گذاری را گرفت بررسی خواهیم کرد:
فهرست این مقاله
- 1 ۱ عدم درک صحیح از سرمایهگذاری
- 2 ۲ سرمایهگذاری در یک شرکت تنها به علت علاقه به آن
- 3 ۳ نداشتن صبر
- 4 ۴ جابهجایی بیش از حد در سرمایهگذاری
- 5 ۵ تلاش برای زمانبندی بازار
- 6 ۶ انتظار برای بهبود اوضاع
- 7 ۷ عدم رعایت تنوع در سبد سرمایهگذاری
- 8 ۸ اجازه دهید احساساتتان برای شما تصمیم بگیرد
- 9 اما چگونه از این اشتباهات اجتناب کنیم
- 10 سخن آخر
۱ عدم درک صحیح از سرمایهگذاری
وارن بافت، یکی از موفقترین سرمایهگذاران جهان، در خصوص سرمایهگذاری در کسب و کارهایی که شیوهی کار آنها را بهدرستی درک نمیکنید، هشدار میدهد. این بدان معناست که اگر شما مدل کسب و کار شرکتی را درک نمیکنید نباید سهامی از آنها خریداری کنید. بهترین راه برای اجتناب از این امر، ایجاد یک پورتفولیوی متنوع از صندوقهای قابل معامله در بورس (ETF ها) یا صندوق سرمایهگذاری است. اگر هم میخواهید در سهام فردی سرمایهگذاری کنید، اطمینان حاصل کنید که شیوهی فعالیت هر یک از این شرکتها را قبل از سرمایهگذاری در سهامشان کاملاً درک کردهاید.
۲ سرمایهگذاری در یک شرکت تنها به علت علاقه به آن
اغلب اوقات زمانی که در یک شرکت سرمایهگذاری کردهایم، به علت علاقهی ایجاد شده به آن شرکت بسیار آسان فراموش میکنیم که سهام آن را به عنوان یک سرمایهگذاری خریداری کردهایم. اما باید همیشه به یاد داشته باشید که شما این سهام را برای کسب درآمد خریداری کردهاید و عملکرد آن شرکت بسیار مهمتر از جنبههای دیگر شرکت است. به علاوه اگر در طی مسیر، یکی از دلایلی که باعث شده بود سهام آن شرکت را بخرید تغییر پیدا کرد، فروش سهام را در نظر داشته باشید.
۳ نداشتن صبر
روندی آهسته و پایدار، همیشه بهترین نتیجه را داشته است؛ چه در ورزش، چه در دوران تحصیل و چه در حرفهی کاری. بنابراین چرا ما در بحث سرمایهگذاری، چیزی فراتر و متفاوتتر از این مقوله را انتظار داریم؟ مشاهدهی نتیجهی یک رویکرد آهسته، پایدار و منظم به نسبت صعودهای ناگهانی و لحظهی آخری، به زمان طولانیتری نیاز دارد. اینکه از پرتفلیوی تان توقع داشته باشید کاری فراتر از آنچه که برای آن طراحی شده است انجام دهد، مصیبت است. این بدان معناست که باید نسبت به هر سهمی که در آن سرمایهگذاری کردهاید، با توجه به میزان زمان طی شده و رشد صورت گرفته، دیدگاهتان واقعبینانه باشد.
۴ جابهجایی بیش از حد در سرمایهگذاری
جابهجایی و یا وارد و خارج شدن بیش از حد در موقعیتهای معاملاتی، مانع کسب بازده میشود چراکه هزینههای بسیار بالایی را به همراه دارد. مگر اینکه شما یک سرمایهگذار سازمانی باشید که از مزیت نرخ کمیسیون کمتر برخوردار است (بدون در نظر گرفتن نرخهای مالیاتی کوتاهمدت و هزینه فرصت از دست دادن سودهای بلندمدت در سرمایهگذاریهای بهتر).
۵ تلاش برای زمانبندی بازار
زمانبندی بازار، یکی دیگر از عوامل کشندهی بازار است. زمانبندی موفق بازار، کار بسیار دشواری است. حتی سرمایهگذاران سازمانی نیز اغلب نمیتوانند با موفقیت این کار را انجام دهند. نتایج مطالعهای مشهور با عنوان «عوامل تعیینکنندهی عملکرد پرتفلیو» که در سال ۱۹۸۶ در مجلهی تحلیل گران مالی چاپ شد، نشان داد که بهطور متوسط، نزدیک به ۹۴٪ از تغییرات بازده در طول زمان با تصمیم سیاست سرمایهگذاری مرتبط بوده است. به بیان دیگر، این نشان میدهد که معمولاً اغلب بازدهی پورتفولیویتان با تصمیمات تخصیص دارایی که میگیرید مرتبط است، نه با موضوع زمانبندی.
۶ انتظار برای بهبود اوضاع
این هم یکی دیگر از اشتباهاتی است که در نهایت باعث میشود همان میزان سودی هم که تا به اینجا به دست آوردهاید از دست بدهید. درواقع در این حالت شما زمانی که متوجه شدید سهامی زیان ده است، آنقدر صبر میکنید تا به قیمت پایه قبلیاش برسد و سپس اقدام به عمل میکنید. متخصصان حوزهی مالی رفتاری این اتفاق را «خطای شناختی» مینامند.
درنتیجهی این امر سرمایهگذاران از دو طریق ضرر میکنند:
- اول اینکه، آنها آنقدر از فروش سهامی زیان ده اجتناب میکنند تا ممکن است این نزول همچنان ادامه پیدا کند و سهام کاملاً بیارزش شود.
- ضرر دوم، هزینهی فرصت ازدسترفته است، چراکه میتوان با همان میزان سرمایه در جای بهتری سرمایهگذاری کرد.
۷ عدم رعایت تنوع در سبد سرمایهگذاری
هفتمین اشتباه رایج سرمایهگذاری عدم رعایت تنوع در سرمایهگذاری است. درحالیکه سرمایهگذاران حرفهای ممکن است از طریق سرمایهگذاری در چند موقعیت معاملاتی متمرکز بتوانند بازدهی فعال (آلفا) و مازاد به دست بیاورند، اما سرمایهگذاران عادی نباید سعی در انجام چنین کاری کنند. سعی کنید به همان اصل «تنوع» پایبند بمانید. در ساخت سبد سرمایهگذاری خود متشکل از صندوقهای سرمایهگذاری مختلف و یا سهام فردی، به یاد داشته باشید که به تمام بخشهای سرمایهگذاری تان، میزان ریسکی مشخص اختصاص دهید.
به عنوان یک قانون سرانگشتی کلی، هرگز بیش از ۵ تا ۱۰ درصد سرمایهی خود را به یک سرمایهگذاری بهخصوص اختصاص ندهید!
۸ اجازه دهید احساساتتان برای شما تصمیم بگیرد
شاید به جرئت عامل شمارهی ۱ کشندهی بازده، احساساتتان باشد. این حقیقت که در همهی جای دنیا ترس و طمع بر بازار حاکم است، کاملاً درست است، اما اجازه ندهید این احساسات بر شما غلبه کنند. در چارچوب زمانی کوتاهمدت این امکان وجود دارد که بازده بازار سهام دچار انحراف شود، اما در طی بلندمدت، بازده تاریخی سهام با سرمایههایی بزرگتر میتواند بهطور متوسط ۱۰ درصد در نظر گرفته شود. با درک این مسئله، در طی یک افق زمانی بلندمدت، بازده پرتفلیو شما نباید خیلی از این میانگین منحرف شود.
اما چگونه از این اشتباهات اجتناب کنیم
-
برنامهی عملیاتی خود را توسعه دهید
بهطور مستمر مشخص کنید که در کجای چرخهی عمر سرمایهگذاری تان قرار دارید، اهدافتان چیست و به چه میزان سرمایهگذاری برای رسیدن به این اهداف نیاز دارید. اگر احساس میکنید صلاحیت تعیین این موارد را ندارید، به یک برنامهریز مالی معتبر مراجعه کنید. همیشه به خود یادآوری کنید «چرا پول خود را سرمایهگذاری کردهاید» تا انگیزهای برای پسانداز بیشتر داشته باشید و راحتتر بتوانید تخصیص مناسبی برای سبد سرمایهگذاری خود پیدا کنید. انتظارات خود را به نسبت بازده تاریخی بازار تعدیل کنید. انتظار نداشته باشید سبد سرمایهگذاری تان بتواند یک شبه شما را ثروتمند کند. یک استراتژی سرمایهگذاری بلندمدت و مداوم در طول زمان، دقیقاً همان چیزی است که ثروت را ایجاد خواهد کرد.
-
بررسی مستمر سبد سرمایه گذاری
بر سبد خود دائماً نظارت داشته باشید. در پایان هر سال، سرمایهگذاریها و عملکرد آنها را جداگانه بررسی کنید. مشخص کنید که آیا در حال حاضر نسبت دارایی به درآمد ثابت تان مناسب است و یا باید این نسبت با توجه به شرایط فعلیتان تغییر پیدا کند.
-
برای سرگرمیهای خود برنامهریزی کنید
همهی ما در بعضی مواقع وسوسهی خرج کردن پول را داریم. این طبیعت انسان است. بنابراین، به جای تلاش برای مبارزه با آن، کمی با آن هم قدم شوید. میتوانید بخشی از عایدات سرمایهگذاری خود را به سرگرمیهایتان اختصاص دهید. اما باید میزان آن را محدود کنید و نباید این میزان بیشتر از ۵ درصد سبدتان باشد. هرگز از پول بازنشستگی خود برای این هدف استفاده نکنید.
- سعی کنید تا جایی که امکان دارد زیان خود را با پیروی از قواعدتان محدود کنید.
- آمادگی این را داشته باشید که ۱۰۰٪ سرمایهگذاری تان را از دست بدهید.
- محدودهای از پیش تعیینشده برای خود آماده کنید و به آن پایبند بمانید.
سخن آخر
اشتباهات بخشی از فرآیند سرمایهگذاری هستند. اما آگاهی از این اشتباهات سرمایه گذاری و چگونگی اجتناب از آنها، به شما کمک میکند تا به یک سرمایهگذار موفق تبدیل شوید. برای جلوگیری از انجام اشتباهات فوق، برنامهای مدون و اصولی طراحی کنید و به آن پایبند بمانید. این دستورالعملها را دنبال کنید تا بتوانید سبد سرمایهگذاری خود را هوشمندانهتر انتخاب کنید و در طی بلندمدت بازده بالاتری کسب نمایید.
چطور با تخفیف کارمزد در صرافی های ارز دیجیتال ثبت نام کنیم؟
نام صرافی | تخفیف کارمزد | IP خارج از ایران | لینک ثبت نام |
---|---|---|---|
![]() |
دارد | نیاز دارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
![]() |
دارد | نیاز دارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
![]() |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
![]() |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد | |
![]() |
دارد | نیاز ندارد | ثبت نام با تخفیف کارمزد |
توجه: با وجود اینکه دو صرافی کوینکس و کوکوین هر دو فعلا بدون نیاز به تغییر IP فعالیت میکنند اما بهتر است برای امنیت بیشتر از IP ثابت خارج از ایران استفاده کنید.
برای ورود به صرافی کوینکس حتما باید با IP خارج از ایران وارد شوید.
- چگونه سرمایه گذاری کنیم؟ 6 روش سرمایه گذاری در ایران
- سرمایه گذاری ارزشی چیست و چه مزایا و معایبی دارد؟
- سرمایه گذاری بر مبنای رشد چیست؟
- چگونه سرمایه گذاری کنیم؟
- بهترین روش های سرمایه گذاری آنلاین در ایران کدامند؟
- ذهنیت سرمایه گذار موفق
- ۱۱ گام در راستای سرمایه گذاری موفق
- تکنیک های سرمایه گذاری موثر در ۵ پله
- فیلم ۳ بخش یک سیستم سرمایه گذاری موفق در بازار بورس
- کلید فراموش شده موفقیت در معاملات بازار بورس
- ۸ اشتباه رایج در سرمایهگذاری
- ساختار ذهنی یک سرمایه گذار موفق (قسمت ۱)
- بهترین روش های سرمایه گذاری در ایران کدامند؟ ۸ روش سرمایه گذاری
- مروری بر تعصبات سرمایه گذاری شناختی و احساسی
- هزینه فرصت چیست و چگونه محاسبه می شود؟
- بهترین راه سرمایه گذاری از نظر میلیونرها چیست؟
- سرمایه گذاری فعال و غیر فعال چیست و چه تفاوتی با هم دارند؟